AMBAS 2

Société en commandite simple


Dénomination : AMBAS 2
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 515.964.180

Publication

06/03/2013
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111111f13II03 3YI ~~~IIW*

VC ih

behc

aar

Belt 5taa"

K

GRIFFIE

2.5 FEB, 2013

DENDfflitIONDE

Ondernerningsnr : sAs s6y ~O

Benaming

(votuiti : AMBAS 2

(verkort)

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Kortenbosstraat 65, 9230 Wetteren (volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

Heden, op 13 februari 2013, zijn volgende personen samengekomen:

-De Grauwe Daniël, geboren te Wetteren op 15 juni 1953, wonende te Kortenbosstraat 65, 9230 Wetteren -De Backer Martine, geboren te Wetteren op 20 september 1953, wonende te Kortenbosstraat 65, 9230 Wetteren

Genoemde comparanten hebben beslist om via een onderhandse akte de statuten op te stellen van een gewone commanditaire vennootschap, die zij verklaren ais volgt op te richten:

1.Benaming  Zetel  Doel -- Duur

Artikel 1: Benaming

De vennootschap is een gewone commanditaire vennootschap met als vennootschappelijke benaming AMBAS 2 zoals bepaald in boek V van het Wetboek van Vennootschappen. De maatschappelijke benaming wordt steeds gevolgd dor de bewoordingen gewone commanditaire vennootschap of afgekort Comm. V.

Comparant De Grauwe Daniël neemt deel aan de oprichting als beherend vennoot voor de duur van de vennootschap.

Comparant De Backer Martine treedt op als stille vennoot.

Artikel 2: Maatschappelijke Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Kortenbosstraat 65, 9230, Wetteren. Hij mag bij beslissing van de zaakvoerders naar elke plaats in het land worden overgebracht.

Artikel 3: Doel

De vennootschap heeft tot doel:

-De aan- en verkoop, in- en uitvoer, groot- en kleinhandel, productie, handelsbemiddeling en vertegenwoordiging in de meest ruime zin van het woord voor alle mogelijke chemische producten en voedingswaren;

-Het verlenen van service in de meest ruime zin van het woord met betrekking tot vorige rubriek, zoals onder meer het geven van algemeen beleidsmanagement, marketingadvies aan binnen- en buitenlandse bedrijven, het geven van technische adviezen, verrichten van marktonderzoeken, studie en ontwikkeling van nieuwe producten;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Iti lagen bij Tiet Belgisch Staatsblad - 06/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

-Het beheren van onroerende goederen (patrimonium); het beheer van onroerende en roerende goederen alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van deze goederen te bevorderen zoals onderhoud, verfraaiing en verhuring

-Het beheren van roerende goederen, met name aandelen in andere vennootschappen (holding); het nemen van belangen, op welke wijze ook, in andere vennootschappen en ondernemingen (holding)

-Het verlenen van diensten inzake management en bestuur aan andere vennootschappen of ondernemingen (management)

-Het verlenen van bijstand en hulp onder de meest verschillende vormen aan derden, en dit op het vlak van bestuur en organisatie, het verlenen van adviezen en intellectuele en administratieve hulp, het ter beschikking stellen aan derden onder welke vorm ook van benodigdheden, materiaal, instrumenten, hard- en software, het waarnemen van het beheer op aile niveaus, zowel voor eigen rekening als voor rekening of in deelneming niet derden, van ondernemingen onder om het even welke vorm, en dit zonder enige beperking

-Het uitoefenen van bestuursmandaten in andere vennootschappen

De vennootschap mag in België en in het buitenland alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar vennootschappelijk doel, Zij mag eveneens belangen verwerven bij wijze van inbreng, inschrijving of anderszins, in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig, analoog of aanverwant doel nastreven, of wier doel van aard is dat van de vennootschap te bevorderen.

Zij mag zich voor deze vennootschappen borg stellen of aval verlenen, voorschotten en kredieten toestaan, hypothecaire of andere waarborgen verstrekken.

Artikel 4: Duurtijd

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, te rekenen vanaf de datum van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid door de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, Ze begint te werken op 1 maart 2013.

2. Vennoten

Artikel 5:

Alle oprichters zijn vennoten en elk aandeel in de vennootschap is gelijk. De beherende vennoten zijn hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen namens de vennootschap aangegaan.

De Heer De Grauwe Daniël is hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap en wordt beherend vennoot genoemd.

Mevrouw De Backer Martine is stille vennoot. Zij draagt niet verder bij in de schulden en de verliezen van de vennootschap dan tot beloop van hetgeen zij beloofd heeft in de vennootschap in te brengen.

De stille vennoten mogen niet deelnemen aan het bestuur van de vennootschap, zelfs niet krachtens volmacht, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Adviezen en raadgevingen, daden van controle en toezicht, alsmede machtigingen aan de zaakvoerders gegeven voor handelingen die buiten hun bevoegdheid liggen, verbinden de stille vennoten niet.

Artikel 6:

Andere vennoten kunnen slechts na schriftelijke instemming van alle medevennoten toetreden.

Artikel 7:

De vennoten kunnen hun rechten in de vennootschap slechts overdragen onder de levenden aan een medevennoot of een derde na vooraf alle andere vennoten de mogelijkheid te hebben geboden om zijn aandeel in de vennootschap over te nemen. Indien er verscheidene vennoten de overname wensen, zullen zij het voorkeurrecht kunnen uitoefenen, ieder naar evenredigheid van het aantal aandelen dat zij op dat ogenblik bezitten in de vennootschap. Indien één of meer vennoten het geboden voorkeurrecht niet uitoefenen, verhoogt hun verzaking het recht van de andere vennoten.

,-j

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

De overdracht van aandelen toebehorend aan de beherende vennoten zullen het voorwerp uitmaken van een publicatie in het Belgisch Staatsblad, overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 8:

Bij overlijden van een vennoot, zullen zijn aandelen toekomen aan zijn erfgenamen indien alle andere vennoten hiermede hun akkoord betuigen.

Indien de erfgenamen niet als vennoten worden toegelaten hebben zij enkel recht hun deel op te eisen dat overeenstemt met het aandeel van de overleden vennoot in het eigen vermogen van de vennootschap zoals dit voorkomt op de laatste balans.

De erfgenamen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

3.Maatschappelijk kapitaal

Artikel 9:

Bij de oprichting van de vennootschap wordt het maatschappelijk kapitaal vastgesteld op 1.000,00 euro, door de vennoten-oprichters in geld ingebracht zoals blijkt uit volgende verdeling:

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 1.000,00 euro en is voor 1.000,00 euro volstort. Het kapitaal is verdeeld in honderd (100) aandelen, die elk 1/looste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op deze aandelen is ingetekend door de oprichters, zoals hierna uiteengezet en deze hebben zich onvoorwaardelijk verbonden tot hierna gemelde inbreng.

4.Bestuur -- Vertegenwoordiging  Controle

Artikel 10:

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer beherende vennoten die als zaakvoerders worden aangesteld en handelen overeenkomstig artikel 61 van het Wetbcek van Vennootschappen. De zaakvoerders vertegenwoordigen de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte.

De beherende vennoten die als zaakvoerders optreden oefenen hun mandaat kosteloos uit, onverminderd het recht van de vennoten op de toekenning van een vergoeding voor de kosten en vacaties, en van hun wedde voor de geleverde beroepsprestaties. De algemene vergadering kan aan de zaakvoerders ten allen tijde een vergoeding toekennen.

Artikel 11:

De zaakvoeder handelt in naam van de vennootschap en onder de vennootschapsfirma, vertegenwoordigt de vennootschap tegenover derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Artikel 12: Controle

Iedere vennoot afzonderlijk heeft alle onderzoek- en controlebevoegdheden, waardoor hij onder meer het recht heeft ten arien tijde ter plaatse inzage te nemen van de boeken, brieven, notulen en in het algemeen alle documenten en geschriften van de vennootschap.

Er zijn geen commissarissen aangesteld zolang daartoe geen wettelijke verplichting is.

5.Algemene vergadering

Artikel 13: Samenstelling

De algemene vergadering is rechtsgeldig samengesteld als alle vennoten vertegenwoordigd zijn.

Artikel 14: Meerderheid

~ ta

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid der aanwezige stemmen, Wijzigingen aan de statuten kunnen evenwel slechts met een meerderheid van % van de stemmen van de aanwezige vennoten worden goedgekeurd, onverminderd het bepaalde onder de artikels 8 en 19,

Artikel 15: Stemmen

ledere vennoot, zowel de stille als de beherende, heeft recht op één stem per aandeel.

Artikel 16: Jaarvergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op de eerste zaterdag van de maand juni op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de bijeenroeping aangeduid.

Indien deze dag geen werkdag is, komt de vergadering de eerstvolgende werkdag bijeen. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2015.

De algemene vergadering kan daarenboven in bijzondere zitting worden bijeengeroepen door iedere vennoot die oordeelt dat het belang van de vennootschap zulks vereist. De vennoten moeten ten minste veertien dagen op voorhand bij aangetekende brief tot de algemene vergadering opgeroepen worden; de bijeenroeping vermeldt de agenda. De beraadslaging van de algemene vergadering wordt in de notulen vastgelegd die ter ondertekening worden voorgelegd aan alle vennoten die de vergadering hebben bijgewoond.

De vergadering zal worden voorgezeten door de beherende vennoten of in hun afwezigheid door de oudste der aanwezige vennoten.

6.Boekjaar  Jaarrekening  Resultaat

Artikel 17: Boekjaar - Jaarrekening

Het boekjaar loopt van één januari tot eenendertig december van ieder jaar,

Het eerste boekjaar loopt van 1 maart 2013 tot 31 december 2014.

Op eenendertig december van ieder jaar, en voor het eerst op 31 december 2014 wordt een inventaris en de jaarrekening opgemaakt overeenkomstig de ter zake geldende wettelijke bepalingen.

Artikel 18: Resultaatverdeling

Van de winst van het boekjaar worden, ter vaststelling van de nettowinst de algemene kosten, de nodige afschrijvingen, de fiscale en andere voorzieningen, de waardecorrecties en de gebeurlijke overgedragen verliezen afgetrokken. Het saldo geeft de nettowinst aan. De aan de vennoten bij wijze van bezoldiging uitgekeerde bedragen worden onder de algemene kosten geboekt.

Eerst wordt een wettelijke reserve aangelegd van 5 % van de nettowinst tot die wettelijke reserve 10 % van het kapitaal vertegenwoordigt.

Over de winstverdeling zal jaarlijks worden beslist door de algemene vergadering. De winst zal jaarlijks onder de vennoten worden verdeeld, naar evenredigheid van het aantal aandelen in de vennootschap. De verliezen zullen onder de vennoten volgens dezelfde verhouding worden verdeeld. Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen, De algemene vergadering kan beslissen om de opgelopen verliezen over te dragen naar volgend boekjaar, zonder een tussenkomst van de vennoten.

De vennoten mogen bij eenvoudige meerderheid beslissen om de winsten geheel of gedeeltelijk te reserveren in de vennootschap, Zij mogen eveneens beslissen om de gereserveerde winsten ui de vorige jaren, geheel of gedeeltelijk uitte keren tijdens een later boekjaar.

7.Ontbinding  Terugtrekking van een vennoot

Artikel 19:

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, het ontslag, de uitsluiting, de werkonbekwaamheid, de onbekwaamverklaring, de professionele (tuchtrechtelijke) afzetting of schorsing van een vennoot. De vennootschap wordt wel ontbonden indien de algemene vergadering daartoe beslist met een meerderheid van'/ der aanwezige stemmen,

voor-behauden aan het Belgisch

Y j Staatsbiad

Artikel 20:

ln geval van ontbinding wordt een vereffenaar aangesteld die zal handelen overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen en het hierna bepaalde onder artikel 22.

In aile gevallen van ontbinding en van terugtrekking wordt het netto-actief van de vennootschap verdeeld, derwijze dat aan iedere gewezen vennoot, of aan de zich terugtrekkende vennoot, wordt toegekend zijn deel in het eigen vermogen van de vennootschap.

8.Diverse bepalingen

Artikel 21:

Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de ter zake geldende wettelijke bepalingen en in het bijzonder naar het Wetboek van Vennootschappen.

BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING: SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN

Na de vennootschap aldus te hebben opgericht zijn de vennoten in algemene vergadering bij elkaar gekomen en hebben beslist dat overeenkomstig artikel 10-11 van deze statuten, de beherend vennoot De Grauwe Daniël tegenover derden als vertegenwoordiger van de vennootschap kan optreden en rechtsgeldig alle daden van bewaring, beheer en beschikking kan stellen en aldus de hoedanigheid heeft van zaakvoerder. Dit mandaat geldt voor onbepaalde duur.

Het eerste boekjaar begint vanaf 1 maart 2013 en loopt tot en met 31 december 2014. Alle handelingen verricht vanaf 1 maart 2013 worden geacht te zijn verricht voor de vennootschap in oprichting.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste zaterdag van de maand juni van het jaar 2015.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

WAARVAN AKTE

Opgemaakt in zoveel originelen als er vennoten zijn, te Wetteren, 13 februari 2013 en na voorlezing aan comparanten hebben deze getekend;

De Grauwe Daniël De Becker Martine

Oprichter-vennoot Oprichter-vennoot Zaakvoerder

Tegelijk hiermede neergelegd: oprichtingsakte







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AMBAS 2

Adresse
KORTENBOSSTRAAT 65 9230 WETTEREN

Code postal : 9230
Localité : WETTEREN
Commune : WETTEREN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande