AMICALE DES ALGERIENS

Association sans but lucratif


Dénomination : AMICALE DES ALGERIENS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 508.526.458

Publication

31/12/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

8 PEC. 2C12

RECi-iTEStifeee- N

KOC72,1-.;.e-Nr.r-r

I 1I 1111 1

- - ---- - - -

Oridernemingsnr : OCÎ .t)6-t(Sit

Benaming

(voluit) Amicale des Algeriens

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel: Hamerstraat 78, 9000 Gent

Onderwerp akte: Oprichting

Samir Addoun, wonende te Zwijnaardsesteenweg 820, 9000 Gent, geboren te Algiers (Algerije), op 14/08/1949

Dahmane Ais, wonende te Oogststraat 60, 9032 Gent, geboren te Ksar El Boukhari (Algerije), op 26/01/1937

Nouredine Zerrouki, wonende te Stokerijstraat 6/303, 9000 Gent, geboren te Algiers (Algerije), op 25/02/1968

Youcef Khoudja, wonende te Bij Sint-Jacobs 8, 9000 Gent, geboren te Algiers (Algerije), op 0411111951 Tarek Bouachiba, wonende te Groendreef 55 bus 205, 9000 Gent, geboren te Constantine (Algerije), op 27/08/1976

Arafat Bouachiba, wonende te Sportstraat 174, 9000 Gent, geboren te Gent, op 16/01/1975

Zijn op de stichtingsvergadering van 29/11/2012 overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, in overeenstemming met de wet van 27 juli 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarvan de statuten als volgt worden samengesteld:

1, NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Art,1: de vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Amicale des Algeriens

Art2; de maatschappelijke zetel is gevestigd te Hamerstraat 78, 9000 Gent, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Gent.

Art.3: par. 1, de vereniging heeft tot doel: vormings-, ontspannings-, ontmoetings-, sensibiliserings-, socio-culturele-, educatieve-, sport- en recreatieve activiteiten te organiseren. Zij richt zich met bijzondere aandacht tot de individuen en gemeenschap !net Algerijnse (in de breedste betekenis) achtergrond in Vlaanderen, maar beperkt zich daar niet toe,

par. 2. De vereniging mag, tot verwezenlijking van haar doel, en ondergeschikt daaraan, aile activiteiten, ook economische, uitoefenen, op voorwaarde dat de eventuele opbrengsten daarvan uitsluitend besteed wordt aan de doelstelling, ln die zin mag zij ook roerende en onroerende goederen aanschaffen, huren of ruilen, en alle andere verrichtingen uitvoeren of manifestaties organiseren die daartoe nuttig zullen geacht worden,

par.3. De vereniging onderschrijft de regels van de democratie en kant zich tegen elke vorm van discriminatie. Zij verbindt zich ertoe de normen en waarden die zijn vastgelegd in het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens te respecteren,

Art.4:'_ De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden. 2. LEDEN

Art.5: Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie zijn. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden.

Voor-

behelen

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

J>

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art.6: Als lid kan tot de vereniging toetreden: iedere (natuurlijke- of rechts-) persoon die door de Raad van Bestuur wordt toegelaten en dit wordt beslist bij gewone meerderheid,

Art.7; De Raad van Bestuur kan personen ais ereleden tot de vereniging toelaten.

Art.8: Aan de leden kan gevraagd worden lidgeld te betalen. Bedrag en frequentie worden desgevallend door de Raad van Bestuur bepaald.

Art.9: Elk lid kan steeds uit de vereniging treden, per brief met motivering, aan de Raad van Bestuur. Een uitsluiting kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken en wordt beslist bij 2/3 meerderheid.

Art.10: Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave van de vergoeding voor gestorte bijdrage of gedane opbrengsten vorderen.

3.ALGEMENE VERGADERING

Art.11: De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden,

Art.12: De Algemene Vergadering is bevoegd voor de punten bepaald in artikel 4 en 12 van de wet. Ze vergadert minstens 1 maal per jaar.

Art.13: De Algemene Vergadering wordt samengeroepen:

Door de Raad van Bestuur ais het doel en het belang dit vereist. Minstens 1 maal per jaar voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar.

Een geldige oproep tot de Algemene Vergadering bil ondertekening van de voorzitter of twee bestuurders. De oproeping vermeldt plaats, dag, uur en agenda van de Algemene Vergadering.

Zij mag beslissingen nemen buiten de agenda op voorwaarde dat deze punten bij het begin van de vergadering aan de Voorzitter worden voorgelegd en ter behandeling door de Algemene Vergadering worden goedgekeurd.

4.RAAD VAN BESTUUR

Art.14: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens drie leden. Zij worden door de Algemene Vergadering benoemd.

Art.15: Om tot bestuurder verkozen te worden, moet men lid zijn van de vereniging. De handtekening van de voorzitter is nodig om de vereniging geldig te verbinden tegenover derden. De Raad van Bestuur kan met gewone meerderheid beslissen om een bestuurder tijdelijk te mandateren om de vereniging geldig te verbinden tegenover derden,

Art.16. De Algemene Vergadering kiest uit de leden een Voorzitter, een Secretaris en een Penningmeester van de Raad van Bestuur.. De Secretaris is tevens Ondervoorzitter van de Raad van Bestuur. Voor een geldige verkiezing moeten minstens 2/3 van de leden van de Algemene Vergadering aanwezig zijn.

Art.17: De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig indien minstens de helft plus één van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Van elke vergadering worden er notulen opgemaakt. Deze worden bijgehouden en ter beschikking gehouden door de voorzitter,

Art.18:

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitenrechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van degene die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere leden.

Bij buitenrechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de voorzitter of door een bestuurder die daartoe tijdelijk werd gemandateerd.

5.FINANCIEEL BELEID

Art,19: Paul. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Par.2. De rekeningen en begroting worden, eventueel door bemiddeling van de Penningmeester, door de

Raad van Bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

MOD 2.2

Lilik B - Vervolg

6.0NTBINDING, VEREFFENING

Art.20:

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene vergadering of bij gebrek daaraan de rechtbank, een of meerdere vereffenaars. Zij bepaard tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, blijven de wet van 2.7 juni 1921, zoals gewijzigd dore* de wet van 2 mei 2002, toepasselijk,

Tijdens de oprichtingsvergadering werden de volgende mensen benoemd tot bestuurder,

Samir Addoun, tevens benoemd tot Voorzitter

Dahmane Ais, tevens benoemd tot Penningmeester

Tarek Bouachiba, tevens benoemd tot Secretaris

Nouredine Zerrouki

Youcef Khoudja

Opgemaakt op 29/11/2012 te Gent in 3 exemplaren,

Tegelijk hierbij neergelegd de statuten.

Samir Addoun, bestuurder-voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/05/2015
ÿþ MOD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1

5075618

Benaming

(voluit) : Amicale des Algeriens

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Hamerstraat 78, 9000 Gent

Ondernemingsnr : 0508.526.458

Voorwerp akte : Ontbinding en sluiting van de vzw

Op de Algemene Vergadering van 25 april 2014 is er beslist om de vzw te ontbinden en vervolgens te sluiten.

De vzw heeft geen activa, noch passiva. Er dient bijgevolg geen vereffenaar aangesteld te worden, noch dient er een vereffening plaats te vinden.

De verengiging zonder winstoogmerk Amicale des Algeriens heeft definitief opgehouden te bestaan.

Datum ontbinding: 25/04/2014

Datum sluiting: 25/04/2014

Adoun Samir Voo

/

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

, ~

~E~ti~~~~~D

1 s -05- 2015

REcI-gliikeiK VAN

KO IIA.\::L~Tir !`~T

Coordonnées
AMICALE DES ALGERIENS

Adresse
HAMERSTRAAT 78 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande