AMICALE DES TUNISIENS GENT

Association sans but lucratif


Dénomination : AMICALE DES TUNISIENS GENT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.999.466

Publication

27/12/2013
ÿþFARD 2,2

1!!F, In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

III i tI3MII211 N



NEE.,-UW ,

~----

. 13 BEC, 2i113

E NT

tC001'HRECE-j~i3~~ T GE





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2013 - Annexes du Moniteur belge Ondernemingsnr: o '395 .4 (.0

Benaming

(voluit) : Amicale des Tunisiens Gent

(verkort) :

Rechtsvoren : vzw

Zetei : Zwijnaardsesteenweg 31, 9000 Gent

Onderwerp akte : Oprichting

Lotfi Ben Ammou, wonende te Domien de Waghemakerestraat 30, 9000 Gent, geboren te Dar Chaabane El Fehri, 15/05/1979

Adel Kaieà, wonende te August-Van Lokerenstraat 57, 9050 Ledeberg, geboren te Koeba, 25105/1968 Monaem gen Khedija, wonende te Verpleegsterstraat 136, 9000 Gent, geboren te Sousse 25/12/1969 Anise Ben Mbarek, wonende te Rerum-Novariumplein 53, 9000 Gent, geboren te Gent, 05/06/1976

Zijn op de stichtingsvergadering van 01/12/2013 overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, in overeenstemming met de wet van 27 juli 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarvan de statuten als volgt worden -samengesteld:

1.NAAM, ZETEL DOEL, DUUR

Art.1: De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Amicale des Tunisiens Gent

Art.2: De maatschappelijke zetel is gevestigd te Zwijnaardsesteenweg 31, 9000 Gent, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Gent

Art.3: par, 1. De vereniging heeft tot doel: vormings-, ontspannings-, ontmoetings-, sensibiliserings-, socio-culturele-, educatieve-, sport- en recreatieve activiteiten te organiseren. Zij richt zich met bijzondere aandacht tot de individuen en gemeenschap met Tunesische (in de breedste betekenis) achtergrond in Vlaanderen, maar beperkt zich daar niet toe.

par.2. De vereniging mag, tot verwezenlijking van haar doel, en ondergeschikt daaraan, alle activiteiten, ook economische, uitoefenen, op voorwaarde dat de eventuele opbrengsten daarvan uitsluitend besteed wordt aan de doelstelling, In die zin mag zij ook roerende en onroerende goederen aanschaffen, huren of ruilen, en aile andere verrichtingen uitvoeren of manifestaties organiseren die daartoe nuttig zullen geacht worden

par.3. De vereniging onderschrijft de regels van de democratie en kant zich tegen elke vorm van discriminatie. Zij verbindt zich ertoe de normen en waarden die zijn vastgelegd in het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens te respecteren

Art.4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.







2. LE=DEN

Art.5: De vereniging is onbeperkt, maar moet minstens drie zijn. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden.





Art.6: Als lid kan tot de vereniging toetreden: iedere (natuurlijke- of rechts-) persoon die door de Raad van Bestuur wordt toegelaten en dit wordt beslist bij gewone meerderheid,

Art.7: De Raad van Bestuur kan personen als ereleden tot de vereniging toelaten.







Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

t,~ /1 ~~Q U bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

!' Verso : Naam en handtekening.

VOO fL er We SL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art.B: Leden betalen geen lidgeld, tenzij de Raad van Bestuur daartoe beslist en bedrag en betalingswijze vastlegt in een Huishoudelijk Reglement.

Art.9: Elk lid kan steeds uit de vereniging treden, per brief met motivering, aan de Raad van Bestuur. Een uitsluiting kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken en wordt beslist bij 2/3 meerderheid.

Art.10: Uittreden of uitgesloten [eden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave van de vereniging voor gestorte bijdrage of gedane opbrengsten vorderen.

3.ALGEMENE VERGADERWG

Art.11: De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden.

Art.12: De Algemene Vergadering is bevoegd voor de punten bepaald in artikel 4 en 12 van de wet. Ze vergadert minstens 1 maal per jaar.

Art.13: De Algemene Vergadering wordt samengeroepen:

Door de Raad van Bestuur als het doel en het belang dit vereist. Minstens 1 maal per jaar voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar.

Een geldige oproep tot de Algemene Vergadering bij ondertekening van de voorzitter of twee bestuurders. De oproeping vermeldt plaats, dag, uur en agenda van de Algemene Vergadering.

Zij mag beslissingen nemen buiten de agenda op voorwaarde dat deze punten bij het begin van de vergadering aan de Voorzitter worden voorgelegd en ter behandeling door de Algemene Vergadering worden goedgekeurd.

4.RAAD VAN BESTUUR

Art.14: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens drie leden. Zij worden door de Algemene Vergadering benoemd.

Art.15: Om lot bestuurder verkozen te worden, moet men lid zijn van de vereniging. De handtekening van de voorzitter is nodig om de vereniging geldig te verbinden tegenover derden. De Raad van Bestuur kan met gewone meerderheid beslissen om een bestuurder tijdelijk te mandateren om de vereniging geldig te verbinden tegenover derden.

Art.16: De Algemene Vergadering kiest uit de leden een Voorzitter, een Secretatis en een Penningsmeester van de Raad van Bestuur. De Secretaris is tevens Ondervoorzitter van de Raad van Bestuur. Voor een geldige verkiezing moeten minstens 2/3 van de leden van de Algemene Vergadering zijn.

Art.17: De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig indien minstens de helft plus één van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Van elke vergadering worden er notulen opgemaakt. Deze worden bijgehouden en ter beschikking gehouden door de Secretaris.

Art.18: De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van degene die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdrágen aan één of meerdere leden. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de voorzitter of door een bestuurder die daartoe tijdelijk werd gemandateerd.

5.FINANCIEEL BELEID

Art.19:

par.1. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Par.2. De erkenning en begroting worden, eventùleel door bemiddeling van de penningsmeester, door de Raad van Bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

6.ONTBINDING, VEREFFENING

"

..r

M0D 2.2

Op de laatste bit. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

Lj " f{ t/1 ~~~ `~ yu4v bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen -01 [ it verso : Naam en handtekening

1100 fL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luili B - Vervolg

Art.20: In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering of bij gebrek daaraan de rechtbank, één .of meerdere vereffenaar(s). Zij bepaald tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, blijven de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk,

Tijdens de oprichtingsvergadering werden de volgende mensen benoemd toi bestuurder:

Lotfi Ben Ammou, tevens benoemd tot Voorzitter

Monaem Ben Khedija, tevens benoemd tot Secretaris

Adel Kaied, tevens benoemd tot Penningmeester

Opgemaakt op 01/12/2013 te Gent in 3 exemplaren.

Tegelijk hierbij neergelegd de statuten en verslag Algemene Vergadering 01/12/2013.

Lotfi Ben Ammou, bestuurder

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

22/05/2015
ÿþM0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte telgriffie NEERGTUEGD

- -

i 2 -05- 2i,t5

RECHT k;: ~NK VAN

KOOPHANP.!''r:.TI.s:r.. -s-._t

Griffie

uhI

Ondernemingsnr : 0542.999.466

Benaming

(voluit. : Amicale desTunisiens Gent

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Zwijnaardsesteenweg 31, 9000 Gent

Onderwerp akte : Adreswijziging van de Zetel

Bij de Algemene Vergadering van Amicale des Tunisiens Gent vzw op datum van 10 mei 2015 werd overeengekomen het adres van de vereniging te wijzigen:

Titel I - Artikel 2

Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te 9000 Gent, Zwijnaardsesteenweg 31, Hij kan worden verplaatst bij beslissing van de algemene vergadering naar iedere andere plaats van het gerechtelijke arrondissement-Gent

wordt vervangven door: Domien de Waghemakerestraat 30, 9000 Gent

Titel I - Artikel 2

Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te 9000 Gent, Domien De Waghemakerestraat 30. Hij kan worden verplaatst bij beslissing van de algemene vergadering naar iedere andere plaats van het gerechtelijke arrondissement Gent.

Ondergtekende, Ben Ammou Lotfi, Voorzitter van de Raad van Bestuur verklaart dat deze tekst volledig is

en naar waarheid is opgesteld.

10 mei 2015

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

--

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
AMICALE DES TUNISIENS GENT

Adresse
ZWIJNAARDSESTEENWEG 31 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande