AMIGO RACING

Association sans but lucratif


Dénomination : AMIGO RACING
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 844.156.851

Publication

15/03/2012
ÿþ MOD 2.2

771 ; In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Vo A

beho

aan

Belg

Staat

. I





t3RIFFf HECHTE NK

VAN KOOPHANDEL

-5 MAART 2012

DENDERi QNDEriffie-

ASG 3S4

Ondememingsnr : $y y Benaming

(voluit) : AMIGO Racing

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Bollewijk 30, 9250 Waasmunster

Onderwerp akte : Oprichting

Oprichtingsakte " VZW

Ondergetekenden:

1, Hoffmann Laurent Ortwijn Greta, wonende te 9250 Waasmunster, Bollewljk 30.

2. Russello Alessandra, wonende te 9250 blaasmunster, Bollewijk 30.

3.Staute Jean-Pierre, Brusselstraat 24 bus 301, 8450 Bredene.

verklaren bij deze akte een Vereniging Zonder Winstoogmerk op te richten (VZW) overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad yard juli 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de wet van 16 januari 2003 en de wet van 22 december 2003 (de V&S- wet) waarvan zij de statuten als volgt vaststellen,

TITEL 1, NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt als naam : AMIGO Racing

ARTIKEL 2

De vereniging is gevestigd te 9250 Waasmunster, Bollewijk 30, en behoort tot het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

De zetel mag naar elk ander adres binnen de agglomeratie of de gemeente overgebracht worden bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doei: het bevorderen en promoten van de motorsport en dit in de meest ruime zin van het woord, dit onder meer door het inrichten van en deelname aan motorwedstrijden, uitbaten van eigen of gehuurde installaties met de verzorging van bijkomende activiteiten, zoals het verstrekken van dranken en eetwaren, het voeren van publiciteit, het opleiden, vormen en ondersteunen van piloten.

De vereniging mag alle handelingen stellen die direct of indirect kaderen in haar doelstellingen. Ze mag hiertoe alle nodige en nuttige diensten verrichten, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van haar doelstellingen.

De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken. Zij mag deelnemen in en samenwerken met alle verenigingen en ondernemingen die voor de realisatie van haar doelstellingen wenselijk en nuttig zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging heeft eveneens tot doel haar clubleden bij te staan in hun vrije tijdsbesteding. Het vinden van ontspanningsmethoden, aanleren van probleemoplossende vaardigheden, stimuleren van sociale vaardigheden, aanleren van spelen, organiseren en begeleiden van uitstappen en dergelijke meer, Dit alles in een uitdaging waar zelfontplooiing en verantwoordelijkheidszin naar mens en milieu centraal staan.

Om haar doel te bereiken mag de vereniging samenwerken met andere verenigingen of ondernemingen zowel in binnen als buitenland,

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen, zoals lezingen, voordrachten e.a.

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

TITEL Il. LEDEN

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende en effectieve leden. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. Toegetreden leden hebben alleen de rechten en verplichtingen die bepaald worden in het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 6

Eenieder (natuurlijke persoon of rechtspersoon) die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt

toegelaten, kan toetreden als lid tot de vereniging.

Een kandidaat-lid dient zijn verzoek tot toelating schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur.

Om lid te worden moet men bovendien voldoen aan de voorwaarden van toetreding die omschreven zijn in

het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 7

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde bij overlijden, faillissement, onbekwaam verklaring of vereffening,

ARTIKEL 8

De jaarlijkse bijdrage van de leden bedraagt minimum 25 euro en kan gewijzigd worden na beslissing van de raad van bestuur,

ARTIKEL 9

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekende brief aan de Raad

van Bestuur ter kennis worden gebracht.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen,

De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derden

van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken.

Op vraag van het betrokken lid, wordt het voorafgaandelijk gehoord. De beslissing gebeurt bij geheime

stemming en moet niet gemotiveerd worden.

Het verlies van één van de voorwaarden bepaald in artikel 6 van de statuten, brengt ook van rechtswege

het verlies van het lidmaatschap mee.

ARTIKEL 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermcgen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen,

TITEL Ill RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden, die lid zijn van de vereniging,

ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MoQ' 2,2

Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

ARTIKEL 12

Om tot bestuurder verkozen te kunnen worden, moet men lid zijn van de vereniging en voldoen aan de voorwaarden die omschreven zijn in het huishoudelijke reglement,

ARTIKEL 13

In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopig bestuurder door de algemene vergadering

benoemd.

Hij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt,

Zo, door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen, blijven

de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

ARTIKEL 14

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter (eventueel 1 of meer ondervoorzitters), een secretaris en een penningmeester. De voorzitter (of twee bestuurders of de secretaris) roept de raad bijeen en zit de vergadering voor. Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

2. De Raad vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de bestuurders (of ten minste de helft van de bestuurders) aanwezig is.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt.( Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht dragen).

3, Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter, penningmeester en de secretaris (of minimum twee bestuurders) en ingeschreven worden in een daartoe bestemd register.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter, penningmeester en de secretaris) (of minimum door twee bestuurders).

ARTIKEL 15

1. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van degene die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheid gezamenlijk uit, De bestuurders kunnen de taken onderling verdelen, zonder dat deze verdeling aan derden kan worden tegengeworpen, zelfs indien ze bekend gemaakt is.

2.Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van minimum twee bestuurders.

3.De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

4.De raad van bestuur vergadert minstens 2 maal per jaar en zo dikwijls als het belang van de vereniging dit vereist, op bijeenroeping door de voorzitter, Indien minstens twee bestuurders hierom verzoeken is de voorzitter gehouden de Raad van Bestuur bijeen te roepen . De bijeenroeping gebeurt schriftelijk of per email. Alle bestuurders worden minstens 15 dagen tevoren voor de Raad van Bestuur opgeroepen. De agenda wordt bij de oproeping gevoegd.

5.In afwijking van art. 13bis V&S - Wet, kunnen de bestuurders niet zonder toestemming van de Raad van Bestuur beslissingen nemen en/of rechtshandelingen stellen die transacties van 1250 euro te boven gaan.

6.Indien een bestuurder rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

TITEL IV. ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 16

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende of effectieve leden, en wordt voorgezeten

door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander iid op de algemene vergadering [aten vertegenwoordigen mits de

nodige volmacht wordt voorgelegd met vermelding van de dagorde en datum van de vergadering,

Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering,

ARTIKEL 17

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor: het wijzigen van statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging. Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuurt

ARTIKEL 18

1. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het

belang van de vereniging zulks vereist.

Zij moet minstens éénmaat per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekening van het

afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar.

De jaarlijkse vergadering wordt gehouden de eerste dinsdag van de maand april.

2. De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer een vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone Algemene Vergadering bijeen te roepen.

3, De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de Voorzitter, of twee bestuurders of een vijfde van de werkende of effectieve leden.

Alle werkende of effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief ten minste 15 dagen voor de vergadering.

4. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd

door de Raad van Bestuur.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door minstens een twintigste van de werkende of

effectieve leden moet eveneens op de agenda worden vermeld.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen niet behandeld worden.

ARTIKEL 19

1. Met uitzondering van de door wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten

genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Bij staking van stemmen beslist de stem van de Voorzitter.

2. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vernield en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, Dit besluit tot wijziging moet door de Rechtbank van Eerste Aanleg worden bekrachtigd.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derden der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met eenparigheid van stemmen worden besloten.

3. Dezelfde regels als in 2 dienen te worden nageleegd bij ontbinding van de vereniging.

4, Een meerderheid van twee derden der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. ARTIKEL 20

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter penningmeester en de secretaris, en deze worden bijgehouden en opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de Voorzitter, penningmeester en de secretaris of door

. behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

minstens twee bestuurders.

Leden die een belang kunnen aantonen, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te

vragen.

TITEL V. BEGROTINGEN EN REKENINGEN

ARTIKEL 21

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december 2013.

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering,

TITEL VI. ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 22

ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering of bij gebrek daaraan de Rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

ARTIKEL 23

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging, die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft.

ARTIKEL 24

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk en wordt verder verwezen naar het huishoudelijk reglement.

TITEL VII. Slotbepalingen

Na de oprichting zijn de oprichters meteen in voltallige Algemene Vergadering bijeengekomen en hebben volgende beslissingen met eenparigheid van stemmen genomen;

1

Worden aangesteld als bestuurders voor een periode van 6 jaar eindigend op de jaarvergadering over het

boekjaar 2018:

1.De heer Hoffmann Laurent Ortwijn G in zijn functie van Voorzitter

2.Mevrouw Russello Alessandra in haar functie van secretaris

3.Staute Jean-Pierre, in zijn functie van penningmeester

2.

Het eerste boekjaar loopt van 17 februari 2012 tot en met 31 december 2013.

3.

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden op de eerste dinsdag van de maand april,

De eerste algemene vergadering zal plaatsvinden op 1 april 2014.

4. Volmacht:

De vergadering geeft volmacht aan G en F Consulting NV, Patotterijstraat 66 b 5, 9250 Waamunster, vertegenwoordigd door haar gedelegeerd bestuurder Hofman Roger, met recht van in de plaats stelling om alle wettelijke formaliteiten inzake BTW, belastingen en het sociaal verzekeringsfonds,

inschrijving, publicatie BS, schrapping en wijzigingen kruispuntbank, ondernemingen en dergelijke te voldoen.

Aldus opgemaakt in 4 exemplaren en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de

stichtingsvergadering,

Gehouden te Waasmunster op 17 februari 2012

(Handtekening van alle oprichters)

Hoffmann Laurent Ortwijn G Russell° Alessandra Staute Jean-Pierre

M0D 2,2

Voorzitter Secretaris Penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AMIGO RACING

Adresse
BOLLEWIJK 30 9250 WAASMUNSTER

Code postal : 9250
Localité : WAASMUNSTER
Commune : WAASMUNSTER
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande