ANKO PROJECTS

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : ANKO PROJECTS
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 536.876.984

Publication

01/08/2013
ÿþC Mod Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

~ I\\;E E7k GELEGD

1

?3..07-2013

a--gitfir, i;ANK VAN KooPlet.ebEL TE GENT

Voor-

behouder

aan het

Belgisch

Staatsbla'

3120721*

1111111



Tlijlagen bi j hët Eelgisch Staatsblad - 01/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr: G cl

Benaming

(voluit) : AnKo Projects

(verkort) :

Rechtsvorm : vennootschap onder firma

Zetel : Rooigemstraat 16

9860 OOSTERZELE

(volledig adres)

Onderwerp akte : oprichting

Oprichting van een VOF bij onderhandse akte.

Ondergetekenden,

Fauconnier Koen, wonende te Rooigemstraat 16, 9860 Oosterzele (Balegem); geboren te Laken op 27 juni 1967, nationaal nummer 67.06.27-441.04

Comminne An, wonende te Rooigemstraat 16, 9860 Oosterzele (Balegem); geboren te Sint Amandsberg op 21 augustus 1968, nationaal nummer 68.08.21-268.04

Verklaren hierbij een vennootschap onder firma (vof) op te richten, waarvan zij de statuten als volgt hebben: vastgesteld:

I Benaming  zetel  doel - duur

Artikel 1:

De vennootschap is opgericht als vennootschap onder firma met als vennootschappelijke benaming: AnKo: Projects. De benaming moet steeds worden voorafgegaan of gevolgd worden door de vermelding: vennootschap onder firma, afgekort VOF.

Artikel 2:

De zetel van de vennootschap is gevestigd in de Rooigemstraat 16 in 9860 Oosterzele. Hij kan, zonder, statutenwijziging, door een beslissing van de zaakvoerder overgebracht worden naar elke andere plaats in België. Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekend gemaakt worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad,

Artikel 3:

De vennootschap heeft de volgende activiteiten tot doel:

I VOOR EIGEN REKENING, VOOR REKENING VAN DERDEN OF IN DEELNEMING MET DERDEN

-ontwikkelen, bouwen, verkopen en plaatsen van waterzuiveringssystemen, (zwem)vijvers, systemen voor, aquacultuur, rioleringswerken, enz.

-studie van projecten i.v.m. waterzuivering, alternatieve waterbronnen, aquacultuur, rioleringswerken, enz.

-studie, realisatie en onderhoud van omgevingswerken, tuinaanleg, daktuinen;

-productie van land- en tuinbouwproducten en verbreding met hoevetoerisme, thuisverkoop, enz.

-het ontwikkelen, kopen, verkopen in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante.

immateriële vaste activa

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

C

7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

-het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten, nieuwe

vormen van technologie en hun toepassingen

-ontwerp en realisatie van handwerk in de brede zin;

-aankoop en verkoop van handwerk;

-aankoop en verkoop van materialen in functie van handwerk voor eigen rekening en voor rekening van

derden;

-workshops geven rond creatieve handvaardigheden;

-etalage, verkoop en advies rond handwerk voor eigen rekening en voor derden.

-de organisatie van en deelname aan manifestaties, modeshows, tentoonstellingen, evenementen en

beurzen allerhande;

-de aan- en verkoop, de klein- en groothandel, de handelsbemiddeling, de in- en uitvoer, de verhuring,

ontwerp en fabricatie, het vervaardigen van textiel, bovenkleding, lingerie, strand- en badkleding,

ceremoniekleding, beroepskleding, sportkleding, breigoed, bontwerk, lederwaren, schoeisel, kousen, hoeden,

handschoenen, dassen, ceinturen, paraplu's, fantasiejuwelen en alle mogelijke kledingaccessoires en

modeartikelen en dit zowel voor dames, heren en kinderen;

-het herstellen en laten herstellen en aanpassen van de bovenvermelde goederen;

-het verlenen van administratieve prestaties en computerservices;

-buitenschoolse studiebegeleiding van leerlingen;

II VOOR EIGEN REKENING:

-het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen, alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aankoop en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van roerend een onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde persoon aangegaan die het genot zouden hebben van deze roerende en onroerende goederen.

-het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen

-het in stand houden, onderhouden, verbeteren van roerende en onroerende goederen, in eigendom, huur of vruchtgebruik aangehouden, en meer in het algemeen van alle goederen die de vennootschap in haar activa heeft

III BIJZONDERE BEPALINGEN

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijze en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap mag in België en in het buitenland alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

Zij mag eveneens belangen verwerven bij wijze van inbreng, inschrijving, overname, fusie of anderszins, in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig, analoog of aanverwant doel nastreven, of wier doel van aard is dat van de vennootschap te bevorderen.

Zij mag zich voor deze vennootschappen borg stellen of hun aval verlenen, voorschotten en krediet toestaan, hypothecaire of andere volmachten verstrekken.

De vennootschap mag optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen.

Artikel 4:

De vennootschap vangt aan per 15 juli 2013. De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Il Vennoten

i ,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 5:

Beide oprichters zijn vennoten en ieders aandeel in de vennootschap is gelijk.

Bijkomende vennoten kunnen slechts na schriftelijke instemming van alle medevennoten toetreden; zij moeten steeds de vereiste kwalificaties hebben om met de overige vennoten gezamenlijk aan de beroepsuitoefening deel te nemen.

De aandelen kunnen niet overgedragen worden aan personen die voor de overdracht nog geen lid waren van de vennootschap, tenzij tussen de vennoten daarover unanimiteit bestaat, Voor elke overdracht van aandelen is steeds de toestemming nodig van alle aandeelhouders.

Artikel 6:

Iedere vennoot kan zich uit de vennootschap terugtrekken door zijn ontslag aan de overige vennoten bij aangetekend schrijven aan te bieden. Het ontslag heeft uitwerking zes maanden na de datum van verzending van deze brief.

Een vennoot kan worden uitgesloten met de eenparige instemming van de overige vennoten.

Artikel 7:

Bij overlijden van een vennoot gaan zijn rechten niet automatisch over op zijn erfgenamen.

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, het ontslag, de uitsluiting, de werkonbekwaamheid, de onbekwaamverklaring, de professionele (tuchtrechterlijke) afzetting of schorsing van een vennoot. De overblijvende vennoten of een door de eventueel enig overblijvende vennoot aan te duiden partij, nemen de aandelen over tegen de waarde van de aandelen zoals vastgelegd in de laatste algemene vergadering voor het overlijden, het ontslag, de uitsluiting, de werkonbekwaamheid, de onbekwaamverklaring, de professionele (tuchtrechterlijke) afzetting of schorsing van de vennoot.

In functie hiervan zal de algemene vergadering op haar vergaderingen en in haar notulen de waarde van de aandelen bepalen. Elke vennoot of rechtsopvolger kan zich laten bijstaan door een erkend revisor of accountant,

De vennootschap wordt wel ontbonden indien de algemene vergadering daartoe beslist met een meerderheid van twee derde van de aanwezige stemmen,

In alle gevallen van ontbinding wordt in het netto-actief van de vennootschap gedeeld, derwijze dat aan iedere vennoot, een evenredig deel wordt toegekend.

Artikel 8:

De erfgenamen, rechthebbenden en schuldeisers van een aandeelhouder, mogen onder geen enkel voorwendsel, de zegels doen leggen op de goederen, waarden en bescheiden van de vennootschap, de verdeling of veiling van deze goederen en waarden eisen, bewarende maatregelen nemen, inventaris doen opmaken, noch zich met het bestuur van de vennootschap inlaten, Voor het uitoefenen van hun rechten zullen zij zich moeten gedragen naar de inventarissen en balansen van de vennootschap en de besluiten van de algemene vergadering.

IIIMaatschappelijk kapitaal

Artikel 9:

De vennootschap wordt opgericht met een kapitaal van 1 000 euro. Het kapitaal wordt vertegenwoordigd door 100 aandelen, met een nominale waarde van 10 euro per aandeel,

Op de aandelen werd door de oprichters ingeschreven als volgt:

Door de heer FAUCONNIER Koen, voor een bedrag van 500 euro, hetzij 50 aandelen

~ t , r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Deze inbreng betreft eigen gelden, verkregen uit een schenking door de ouders van Fauconnier Koen. Deze gelden behoren tot het eigen vermogen van de heer Fauconnier Koen en zijn niet afkomstig uit de huwelijksgemeenschap.

Door mevrouw COMMINNE An, voor een bedrag van 500 euro, hetzij 50 aandelen

Deze inbreng betreft eigen gelden, verkregen uit een schenking door de ouders van Comminne An. Deze gelden behoren tot het eigen vermogen van mevrouw Comminne An en zijn niet afkomstig uit de huwelijksgemeenschap.

De aandelen zijn op naam en worden ingeschreven in een daartoe bestemd register dat wordt bijgehouden op de zetel van de vennootschap.. Elk aandeel geeft recht op één stem.

Het kapitaal werd volledig geplaatst en volstort.

IVDestuur  vertegenwoordiging -- controle

Artikel 10;

De vennootschap wordt bestuurd door mevrouw Comminne An en de heer Fauconnier Koen en dit voor onbepaalde duur. Zij aanvaarden beiden hun mandaat als zaakvoerder. De algemene vergadering kan over dit mandaat beslissen bij eenvoudige meerderheid.

Artikel 11 ;

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering hierover anders beslist.

Artikel 12:

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

ledere zaakvoerder die afzonderlijk handelt in naam van de vennootschap en onder de vennootschapsfirma, vertegenwoordigt de vennootschap tegenover derden en in rechte zowel als eiser of als verweerder. Ieder van hen stelt aldus tegenover derden rechtsgeldig alle daden van bewaring, van beheer en van beschikking mits zij tot het doel van de vennootschap behoren, mits uitzondering van die welke krachtens deze statuten, of krachtens de wet bij ontstentenis van geldig daarvan afwijkende bepalingen van deze statuten, onder bevoegdheid van de vennoten zijn gebracht.

Voor bepaalde zaken kunnen de zaakvoerders de vennootschap enkel gezamenlijk binden:

-aangaan van leningen en het verstrekken van zekerheid, ongeacht welke aard en al dan niet ten behoeve van derden, anders dan met financiële instellingen van de vennootschap en binnen de grenzen daartoe door de vennoten gesteld.

-alle handelingen met betrekking tot onroerende zaken en rechten.

Artikel 13 ;

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boekhouding, de rekeningen, brieven, notulen, en in het algemeen alle geschriften van de vennootschap.

V Algemene vergadering van de vennoten

Artikel 14:

Elk jaar komen de vennoten bij elkaar in de algemene vergadering die zal worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de bijeeroepingen aangeduid en dit op 1 juni van het jaar volgend op dit van het desbetreffende boekjaar om 20:00 uur. Indien deze dag geen werkdag is, komt de vergadering op de eerstvolgende werkdag bijeen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Iedere vennoot kan steeds een bijzondere algemene vergadering van de vennoten bijeenroepen, Daartoe moet deze al zijn medevennoten uitnodigen per aangetekende brief, die ten laatste acht dagen vóár de vergadering bij de post afgegeven moet zijn. Deze brief moet de dagorde vermelden, De vergadering zal worden voorgezeten door de zaakvoerders. Zij zal gehouden worden ten maatschappelijke zetel.

Artikel 15:

De oproepingen geschieden via elektronische mail, toegezonden aan de vennoten minstens acht dagen vôôr de vergadering, met vermelding van de agenda van de vergadering

Wanneer alle vennoten aanwezig zijn en allen daarmee akkoord gaan, kan een algemene vergadering zonder voorafgaande oproepingen beraadslagen en besluiten over de agendapunten die door de vennoten met eenparigheid worden vastgesteld.

Vennoten kunnen op de algemene vergadering vertegenwoordigd worden, maar uitsluitend door een andere vennoot op voorlegging van een geschreven volmacht.

Artikel 16:

Elke vennoot heeft stemrecht in verhouding tot zijn aandeel in het vermogen van de vennootschap.

De algemene vergadering beslist met éénparigheid van stemmen over de te behandelen punten vermeld in de agenda, de goedkeuring van de gevoerde boekhouding van het boekjaar, de bestemming van het resultaat van het boekjaar en de datum en plaats van betaling van de dividenden. Het aandeel in de winst of verlies van elke vennoot is evenredig met zijn inbreng in de vennootschap. De algemene vergadering benoemt en ontslaat de zaakvoerders en geeft hen kwijting voor de uitoefening van hun mandaat over het voorbije boekjaar.

VI Boekjaar  jaarrekening  resultaat

Artikel 17:

Elk jaar, op 31 december, wordt de inventaris, een staat van actief en passief en een resultatenrekening over het boekjaar opgesteld overeenkomstig de wet. De boekhouding wordt gevoerd volgens het principe van dubbel boekhouden zoals voorzien in art.3 en art.4 van de Wet van 17 juli 1975 op de boekhouding van ondernemingen.

Artikel 18:

Het boekjaar gaat in op 1 januari van elk jaar en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Artikel 19:

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen.

De vennoten mogen evenwel bij eenvoudige meerderheid beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk voorafgenomen op de winsten, Zij zullen eveneens bij eenvoudige meerderheid mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren, geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij boven op de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Artikel 20:

Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de terzake geldende wettelijke bepalingen en in het bijzonder naar het Wetboek van Vennootschappen.

VIII Ontbinding en vereffening

Artikel 21 :

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de zaakvoerders die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaar. De vereffenaars zullen over de meest uitgebreide machten beschikken doch het staat de algemene vergadering steeds vrij deze machten in te krimpen of waarborgen voor een goed bestuur te eisen. Na aanzuivering van het passief en lasten, zal de netto-opbrengst van de vereffening verdeeld worden onder alle vennoten, in evenredigheid van hun aandeel in het vermogen van de vennootschap.

VII Algemene vergadering - overgangs- en slotbepalingen

1.1-let eerste boekjaar vangt aan op 15 juli 2013 en eindigt op 31 december 2014

}

a

V r ' à

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

2.De eerste jaarvergadering wordt gehouden in juni 2015.

3.Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaren de oprichters dat de vennootschap alle verbintenissen bekrachtigt, aangegaan in naam en voor rekening van de onderhavige vennootschap in oprichting en dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die daaruit voortvloeien vanaf 15 mei 2013

4.Wordt met eenparigheid van stemmen benoemd tot zaakvoerders van onbepaalde duur en met volledige externe vertegenwoordigingsbevoegdheid, overeenkomstig artikel 10, de heer Fauconnier Koen, wonende te Rooigemstraat 16, 9860 Oosterzele (Balegem) en Comminne An, wonende te te Rooigemstraat 16, 9860 ' Dosterzele (Balegem), die beiden dit mandaat aanvaarden.











Opgesteld te Balegem op 15 juli 2013

Koen Fauconnier An Comminne

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ANKO PROJECTS

Adresse
ROOIGEMSTRAAT 16 9860 OOSTERZELE

Code postal : 9860
Localité : OOSTERZELE
Commune : OOSTERZELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande