ANTHEUNIS-VAN POUCKE

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : ANTHEUNIS-VAN POUCKE
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 423.580.093

Publication

30/09/2013
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Reepstraat 14

9170 Sint-GiUtis-Waas

Onderwerp akte :ONTBINDING MET HET OOG OP INVEREFFENINGSTELLING TOEBEDELING -- SLUITING VEREFFENING

Uit een akte verleden voor het ambt van notaris Dirk Smet te Sint-Gillis-Waas op tien september tweeduizend en dertien, geregistreerd op het kantoor Sint-Niklaas 1 daarna, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering met éénparigheid van stemmen heeft beslist:

1.: Lezing en onderzoek van het Verslag van de zaakvoerder  Verslag van de bedrijfsrevisor

Er wordt voorlezing gegeven van het verslag van de zaakvoerder, opgemaakt op achttien juli tweeduizend en dertien, omtrent het voorstel tot ontbinding zoals vereist overeenkomstig de bepalingen van artikel 181 van het wetboek van vennootschappen, waarbij de staat van activa en passiva de dato dertig juni tweeduizend en dertien werd gevoegd.

Met betrekking tot deze in vereffeningstelling werd door Conscius Bedrijfsrevisoren, burgerlijke vennootschap onder vorm van een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid vertegenwoordigd door vertegenwoordigd door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Koslowski =; bedrijfsrevisor & C°, vertegenwoordigd door de heer Koslowski, bedrijfsrevisor, een verslag opgemaakt over de staat van activa en passiva : de dato dertig juni tweeduizend en dertien.

De besluiten van dit verslag luiden letterlijk: "Besluit: in het kader van de procedure van

vereffening, voorzien door het vennootschapsrecht heeft het

bestuursorgaan van de vennootschap BVBA ANTHEUNIS-VAN POUCKE een boekhoudkundige staat afgesloten op 30-06-2013 opgesteld,

-die rekening houdend met de vooruitzichten van de vereffening van de vennootschap, een balanstotaal opgeeft van ¬ 277.666,07 en een netto actief van ¬ 275.398,26.

-beantwoordt aan de voorwaarden gesteld in het nieuw artikel 184§5 Wetboek vennootschappen en aldus kan worden overgegaan tot ontbinding en vereffening in één akte.

Op grond van controlewerkzaamheden die wij hebben uitgevoerd overeenkomstig de toepasselijke professionele normen, blijkt dat deze staat de toestand van de.: vennootschap volledig, getrouw en juist weergeeft.

De controle werd uitgevoerd onder de vorm van een beperkt nazicht.

Er zijn geen andere inlichtingen die ter voorlichting van de aandeelhouders of derden onontbeerlijk acht."

2.: - gelet op het voorgaande - tot de ontbinding van de vennootschap en spreekt haar in ..._ve.reffgr ngstelling_pit vanaf heden,_Tevens beslist de algemene_. .

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

GRIFFIE pPeHIBANK VAN KOOPHAN

1"



(Dr



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Ondernemingsnr : 0423.580.093

Benaming (voluit) :ANTHEUNIS-VAN POUCKE

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

4 Voor, behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

vergadering met eenparigheid van stemmen geen vereffenaars aan te stellen, waardoor voldaan is aan de voorwaarde van artikel 185 van het Wetboek van Vennootschappen zodat de zaakvoerder ten aanzien van derden als vereffenaar dient te worden beschouwd.

3.: ontslag te verlenen aan de zaakvoerder, mevrouw Van Poucke Ria, voornoemd. Haar wordt bovendien kwijting verleend voor het door haar gevoerde beleid.

4.: Gelet op het feit dat er geen passiva meer zijn zoals blijkt uit voormelde staat van activa en passiva de dato dertig juni tweeduizend en dertien, stelt de voorzitter vast dat, vermits er geen vereffenaar wordt benoemd, de sluiting van de vereffening in onderhavige akte kan geschieden.

5.: dat de vereffening dadelijk wordt voltrokken, gelet op het feit dat bij hun weten alle passiva werden aangezuiverd, en dat zij er zich onvoorwaardelijk toe verbinden alle eventuele nog niet gekende passiva voor hun rekening te nemen. De vennootschap houdt op te bestaan te rekenen vanaf heden.

De boeken en bescheiden zullen neergelegd en minstens tien jaar bewaard blijven door mevrouw Van Poucke Ria in haar domicilie.

Er dienen geen maatregelen genomen te worden met het oog op de gerechtelijke bewaring van gelden en waarden toekomende aan de schuldeisers of aan de aandeelhouders. Voor zover er bij de vereffening ongekende activa vergeten werden, worden zij toebedeeld aan de aandeelhouders naar verhouding van het aantal aandelen in hun bezit. Indien er na de vereffening, onbetaalde schulden van de vennootschap overblijven, worden zij eveneens toebedeeld aan voornoemde aandeelhouders, die deze evenwel slechts ten laste zullen nemen tot beloop van wat zij uit de vennootschap als vereffeningsoverschot hebben ontvangen.

6:  uitkering naar aanleiding van de invereffeningstelling.

Voorafgaande uiteenzetting :

Het volledige maatschappelijk vermogen komt toe aan de enige vennoot.

De enige vennoot besluit om over te gaan tot uitkering aan zichzelf in onverdeeldheid in het kader van de vereffening van het vermogen van de vennootschap in vereffening, waarbij er een toebedeling gedaan wordt aan de enige vennoot van het nabeschreven onroerend goed, welke zich in het patrimonium van de vennootschap bevindt, en wel als volgt:

Toebedeling onroerend goed :

Voorafgaande uiteenzetting

De vennootschap is eigenares van volgend onroerend goed :

BESCHRIJVING VAN HET ONROEREND GOED.

GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS, eerste afdeling

Een perceel bouwland gelegen te Sint-Gillis-Waas, eerste afdeling, wijk Polder St-Gillis Broeck, ten kadaster gekend sectie A, nummer 12871C, met een totale grootte van vijfendertig are negenennegentig centiare en opgesplitst door het kadaster in tien are twintig centiare en in vijfentwintig are negenenzeventig centiare.

Het kadastraal inkomen bedraagt negentien euro.

EIGENDOMSOORSPRONG.

Voorschreven goed behoort de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid toe om het te hebben verkregen ingevolge akte aankoop verleden voor ondergetekende notaris op zevenentwintig februari negentienhonderd zevenennegentig, overgeschreven op het tweede hypotheekkantoor te Dendermonde op elf maart daarna, boek 5158, nummer 21, jegens mevrouw Raemdonck Thérèse te Waterloo.

Toebedeling.



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perse(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Na deze uiteenzetting heeft de verschijner in deze, handelend in haar hoedanigheid van vennoot-vereffenaar van de vennootschap, besloten naar aanleiding van de invereffeningstelling, ten titel van uitkering in het kader van de verdeling van het maatschappelijk vermogen het voorschreven onroerend goed uit het maatschappelijk vermogen toe te bedelen aan zichzelf, die aanvaardt.

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ANTHEUNIS-VAN POUCKE" in

vereffening, wordt hierna tevens "de overdrager" genoemd.

De enige vennoot worden hierna tevens "de overnemer" genoemd.

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE OVERGANG.

1) Het eigendom gaat over naar de enige aandeelhouder voor vrij, zuiver en onbezwaard van alle hypotheken, voorrechten en beslagen.

De vereffenaar verklaart daarenboven dat het voormelde onroerend goed niet met een hypothecair mandaat bezwaard is.

2) De enige vennoot zal vanaf heden de volte eigendom, het genot en vrij gebruik bekomen, en vanaf heden alle hoegenaamde belastingen en lasten te dragen, hierin ook begrepen de verhaalbelastingen.

3) Het onroerend goed gaat over naar de enige vennoot in de staat waarin het zich bevindt, en onder meer, zonder waarborg van maat of oppervlakte, ai ware de verschillen één/twintigste of meer.

4) Het onroerend goed gaat over met aile zichtbare of verborgen gebreken.

5) Het onroerend goed gaat over, met alle voor- en nadelige, zicht- en onzichtbare, voortdurende en niet voortdurende erfdienstbaarheden van alle aard, met alle eventuele gemeenschappen, vrij aan de enige aandeelhouder de ene uit te oefenen en zich tegen de andere te verzetten doch alles op eigen risico en kosten.

De overdrager verklaart dat er geen erfdienstbaarheden op het goed rusten.

De overdrager verklaart dat het goed niet gelegen is in een voorlopig beschermd landschap en ook niet in een beschermd landschap (Decreet van het Vlaams Parlement van zestien april negentienhonderd zes en negentig houdende bescherming van landschappen).

6) De kosten, rechten en erelonen dezer zijn ten laste van de overdrager. Voorkooprechten

1. De overdrager verklaart dat het goed niet gelegen is in een door de Vlaamse Regering afgebakend perimeter van het VEN, het IVON, of van een natuurreservaat, derwijze dat het voorkooprecht van de Vlaamse Landmaatschappij niet van toepassing is.

2. De overdrager verklaart dat met betrekking tot dit goed het Vlaamse Gewest geen recht van voorkoop heeft krachtens het decreet van éénentwintig oktober negentienhonderd zevenennegentig betreffende het natuurbehoud en het natuurlijk milieu.

3. De overdrager bevestigt dat voormeld goed met geen enkel ander voorkoop- of voorkeurrecht is bezwaard, noch met een recht van wederinkoop of een verbod van vervreemden.

Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening

De gemeente Sint-Gillis-Waas beschikt over een goedgekeurd plannen- en

vergunningenregister zoals bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad van vijftien januari tweeduizend en acht.

De notaris vermeldt en informeert, met toepassing van artikel 5.2.1 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening:

-dat voor het onroerend goed geen stedenbouwkundige vergunningen werden afgeleverd.

-dat de meest recente stedenbouwkundige bestemming van het goed volgens het plannenregister van de gemeente woongebied met landelijk karakter is;

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

V Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

. Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

-dat, zoals blijkt uit de hypothecaire getuigschriften en de verklaringen van de verkoper, voor het goed geen dagvaarding werd uitgebracht overeenkomstig de artikelen 6.1.1 of 6.1.41 tot en met 6.1A3 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening;

-dat er geen voorkooprecht op de goederen rust zoals vermeld in artikel 2.4.1 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening.

-dat er geen verkavelingsvergunning werd afgeleverd;

-dat er geen as-builtattest werd uitgereikt

De ondergetekende notaris wijst er de overnemer tevens op dat geen bouwwerk, noch enige vaste of verplaatsbare inrichting die voor bewoning kan worden gebruikt op het verkochte goed mag worden opgericht, zolang de stedenbouwkundige vergunning niet is verkregen.

Bovendien wordt de overnemer gewezen op artikel 4.2.1 van de Vlaamse Codex ruimtelijke ordening.

De instrumenterende notaris heeft een schrijven gericht aan de Gemeente Sint-Gillis-Waas.

Op negentien augustus tweeduizend en dertien heeft de Gemeente Sint-Gillis-Waas betreffende het eigendom letterlijk het volgende gemeld: "Uittreksel plannenregister: A.Verplichte plannen: 3.Gewestelijke plannen: het gewestplan: naam: Sint-NiklaaslL.okeren, datum: 711111978, bestemming: woongebieden met landelijk karakter, 4.Verordeningen: gemeentelijke stedenbouwkundige verordening inzake parkeerplaatsen buiten de openbare weg (goedgekeurd bij besluit van 15101/2009), algemene bouwverordening inzake wegen voor voetgangersverkeer (goedgekeurd bij besluit van 2910411997), gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwaterputten, infiltratievoorzieningen, buffervoorzieningen en gescheiden lozing van afvalwater en hemelwater (goedgekeurd bij besluit van 0111012004), gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake openluchtrecreatieve verblijven en de inrichting van gebieden voor dergelijke verblijven (goedgekeurd bij besluit van 08/07/2005), B. optionele plannen: woningbouwgebied, categorie waterlopen: gelegen langsheen een waterloop van 2° categorie (nr. 8032b), statistische sector: 46020A215." Op de overige vragen werd ontkennend geantwoord.

De overnemer verklaart bij deze uitdrukkelijk een kopie te hebben ontvangen van het antwoord van de Gemeente Sint-Gillis-Waas en van het stedenbouwkundig uittreksel dat ten hoogste één jaar voor heden werd verleend.

BODEMDECREET

De instrumenterende notaris licht de partijen in omtrent de draagwijdte van het Decreet van de Vlaamse Raad van twee en twintig februari negentienhonderd vijfennegentig betreffende de bodemsanering en de bodembescherming (sindsdien verscheidene malen gewijzigd en hierna genoemd "Bodemdecreet"), die de verkoper/overdrager er onder meer toe verplicht de koperlverkrijger in te lichten omtrent een eventuele bodemverontreiniging, die een saneringsverplichting of een gebruiksbeperking van de grond met zich zouden kunnen meebrengen.

Op vraag van de instrumenterende notaris verklaart de overdrager:

" dat bij haar weten op het goed nooit een inrichting werd gevestigd of een activiteit werd uitgevoerd waardoor het goed, overeenkomstig de bepalingen van het bodemdecreet, als een "risico-grond" dient te worden beschouwd;

" tot op heden, vanwege de OVAM geen registratie-attest te hebben ontvangen noch een betekening om over te gaan tot een oriënterend of beschrijvend bodemonderzoek .

Voor zover voorgaande verklaringen door de overdrager te goeder trouw afgelegd werd, neemt de overnemer de risico's van eventuele bodemverontreiniging, eventuele gebruiks- of bestemmingsbeperkingen en/of voorzorgsmaatregelen op zich, alsmede de eventuele schade, zowel als de kosten van bodemsaneringswerken, die daaruit zouden kunnen









Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge













Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

voortvloeien, en verklaart hij dat de overdrager hiervoor tegenover hem tot geen vrijwaring zal zijn gehouden.

De comparanten verklaren dat de overnemer vooraf geen kennis heeft gehad van de inhoud van het bodemattest, maar dat deze inhoud haar wel werd medegedeeld voor of naar aanleiding van de ondertekening van de onderhavige akte.

pit bodemattest door de OVAM afgeleverd onder de referte A:20130340872 -- R:20130340331 de dato vijfentwintig juli tweeduizend en dertien luidt als volgt: 2.Inhoud van het bodemattest. De OVAM beschikt voor deze grond niet over relevante gegevens met betrekking tot de bodemkwaliteit. pit bodemattest vervangt alle vorige bodemattesten. Opmerkingen: 1.Risicogronden kunnen slechts overgedragen worden als er vooraf een oriënterend bodemonderzoek aan de OVAM is bezorgd met melding van de overdracht. 2.Bijkomende informatie over de overdrachtsregeling: www.overdracht.ovam.be. 3.Als er bodem wordt uitgegraven, afgevoerd of ontvangen, gelden de regels van grondverzet. Meer informatie: www.ovam.be/grondverzet. 4.De OVAM staat niet in voor de juistheid van de aan haar verstrekte gegevens."

Gelet op het bovenstaande verklaren de overnemers uitdrukkelijk te verzaken aan het inroepen van de nietigheid of de ontbinding van de verkoopovereenkomst omwille van de bodemtoestand, onverminderd zijn recht op verhaal en/of schadevergoeding bij onjuiste voorlichting terzake.

Ondergetekende notaris bevestigt dat de bepalingen van "Hoofdstuk VI1i" van "titel 111" van het bodemdecreet inzake overdracht van gronden werden toegepast.

De notaris wijst de overnemer er tot slot op dat:

-het bovenstaande geen enkele garantie inhoudt met betrekking tot het al dan niet zuiver zijn van de bodem;

.de regels inzake grondverzet (Hoofdstuk VII van titel III van zelfde decreet) onverkort van toepassing blijven.

De instrumenterende notaris heeft op vijfentwintig juli tweeduizend en dertien een schrijven gericht aan de Gemeente Sint-Gillis-Waas.

Op twaalf augustus tweeduizend en dertien heeft de Gemeente Sint-Gillis-Waas betreffende het eigendom letterlijk het volgende gemeld : "In antwoord op uw brief van 25.07.2013 delen wij u mee dat er in ons geautomatiseerd register (een gedeelte van het gemeentelijk archief) geen vergunning is terug te vinden met betrekking tot risicohoudende activiteiten op het perceel ten kadaster gekend onder Sint-Gillis-Waas afd. 1, Polder Sint-Gillis-Broeck, sectie A, nr(s) 1287/C."

De overnemer verklaart bij deze uitdrukkelijk een kopie te hebben ontvangen van het antwoord van de Gemeente Sint-Gillis-Waas.

PRO FISCO (artikel 129, derde alinea, 2°).

Teneinde van de registratie aan het algemeen vast recht te kunnen genieten verklaren partijen dat het onroerend goed toebedeeld wordt aan de enige vennoot in de overdragende vennootschap, zodat artikel 129, lid 3, 2° Wetboek Registratie-, hypotheek- en griffierechten van toepassing is.

Pro Pisco verklaringen in verband met de toebedeling van het onroerende goed.

1. De partijen erkennen en bevestigen dat de notaris hen kennis en voorlezing heeft gegeven van het artikel 203 eerste alinea van het Wetboek der Registratierechten, betrekkelijk de prijsbewimpeling. Deze eerste alinea van dit artikel luidt als volgt : "...Ingeval van bewimpeling aangaande prijs en lasten of overeengekomen waarde, is elk der contracterende partijen een boete verschuldigd gelijk aan het ontdoken recht. Dit recht is ondeelbaar door alle partijen verschuldigd....".

2. Voor de uitvoering van deze akte kiest elke partij woonplaats in haar hogervermelde zetel van de vennootschap en woonplaats.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

f Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

03/06/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 27.05.2013, NGL 29.05.2013 13138-0110-011
07/06/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 29.05.2012, NGL 04.06.2012 12144-0463-012
08/06/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 30.05.2011, NGL 31.05.2011 11136-0576-011
09/06/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 31.05.2010, NGL 07.06.2010 10152-0450-011
02/07/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 22.06.2009, NGL 29.06.2009 09308-0033-014
20/08/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 28.07.2008, NGL 18.08.2008 08571-0182-014
21/06/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 29.05.2007, NGL 18.06.2007 07234-0185-012
23/08/2006 : ME. - JAARREKENING 31.12.2005, GGK 31.07.2006, NGL 22.08.2006 06653-3686-014
03/06/2005 : ME. - JAARREKENING 31.12.2004, GGK 30.05.2005, NGL 01.06.2005 05194-3145-015
13/04/2005 : DE040123
05/10/2004 : DE040123
04/10/2004 : DE040123
13/08/2003 : SN040123
25/11/2002 : SN040123
03/04/2001 : SN040123
09/07/1999 : SN040123
14/05/1985 : SN40123

Coordonnées
ANTHEUNIS-VAN POUCKE

Adresse
REEPSTRAAT 14 9170 SINT-GILLIS-WAAS

Code postal : 9170
Localité : SINT-GILLIS-WAAS
Commune : SINT-GILLIS-WAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande