APOTHEEK VAN GROOTEL

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : APOTHEEK VAN GROOTEL
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 458.789.610

Publication

14/02/2014
ÿþ

~Lurk B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



bsivg 111111111.11913111111.111111

I }NITEUR B~LGE

0 7 -02- 2 314 2 t} MU. 2014

iISCH STAATSBLAD RFC: t -ir ~-, r, ,;

Kt7ti~~írti,,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

r

Ondernemingsnr : Benaming : 0458.789.610

(voluit): APOTHEEK VAN GROOTEL

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Rechtstro 29 - 9185 Wachtebeke

Onderwerp akte :

KAPITAALVERHOGING - STATUTENWIJZIGING

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door Geassocieerd Notaris Jean-

Charles De Witte te Kortrijk, op 31 december 2013, ter registratie aangeboden, houdende buitengewone algemene vergadering van de vennoten van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "APOTHEEK VAN GROOTEL", waarvan de zetel gevestigd is te 9185 Wachtebeke, Rechtstro 29, dat met eenparigheid van stemmen de volgende besluiten werden genomen:

De vergadering neemt eerst kermis van het verslag van de zaakvoerders

opgemaakt op 29 december 2013, evenals van het verslag van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een CVBA "Vander Donckt - Roobrouck -Christiaens Bedrijfsrevisoren", afgekort "V.R.C. Bedrijfsrevisoren" vertegenwoordigd door Hedwig VANDER DONCKT, bedrijfsrevisor, in toepassing van artikel 313 van het Wetboek van Vennootschappen naar aanleiding van de voorgenomen kapitaalverhoging door inbreng in natura.

De besluiten van het verslag van de bedrijfsrevisor in verband met de kapitaalverhoging in natura luiden als volgt:

"6. BESLUITEN

Ter gelegenheid van de kapitaalverhoging in besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "APOTHEEK VAN GROOTEL", door een inbreng in natura bestaande uit de inbreng van een schuldvordering ontstaan uit de winstuitkering ter gelegenheid van een tussentijds dividend aan de enige vennoten, voor een waarde van 270.000,00 EUR, zijn wij bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden van oordeel dat:

a) de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

b) de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

c) dat de voor de inbreng in natura door de partij weerhouden methode van waardering bedrijfseconomisch verantwoord is en dat de waardebepaling waartoe deze methode van waardering leidt tenminste overeenkomt met het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

aantal en de fractiewaarde en met de agio van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 128 aandelen van de bvba "APOTHEEK VAN GROOTEL", zonder vermelding van nominale waarde. Wij willen er tenslotte aan herinneren dat conform de controlenormen van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting, de waarde van de inbreng of van de als tegenprestatie toegekende vergoeding.

Dit verslag is bestemd om neergelegd te worden samen met de akte van kapitaalverhoging van de bvba "APOTHEEK VAN GROOTEL", te Wachtebeke en mag voor geen andere doeleinden worden aangewend. Aldus opgemaakt te Roeselare op 29 december 2013 door "Vander Donckt -Roobrouck - Christiaens Bedrijfsrevisoren", afgekort "V.R.C. Bedrijfsrevisoren ", burgerlijke vennootschap onder de vorm van een CVBA, vertegenwoordigd door Hedwig VANDER DONCKT, bedrijfsrevisor.

Hedwig VANDER DONCKT

Bedriffsrevisor."

De vergadering besluit het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap een eerste maal te verhogen met een bedrag van eenendertig duizend zevenhonderd vierenveertig euro (¬ 31.744,00) om het te brengen van achttien duizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) op vijftig duizend driehonderd vierenveertig euro (¬ 50.344,00), met creatie van honderd achtentwintig (128) nieuwe aandelen zonder vermelding van nominale waarde, met dezelfde rechten en voordelen als de bestaande aandelen en die in de winsten zullen delen vanaf de kapitaalverhoging, uit te geven en in te schrijven tegen de globale prijs van tweehonderd zeventig duizend euro (¬ 270.000,00), inbegrepen een globale uitgiftepremie van tweehonderd achtendertig duizend tweehonderd zesenvijftig euro (¬ 238.256,00), welke geboekt zal worden op een onbeschikbare rekening "uitgiftepremies".

Deze kapitaalverhoging gebeurt door inbreng door de vennoten van een schuldvordering ten belope van tweehonderd zeventig duizend euro (¬ 270.000,00)..

De vergadering besluit het maatschappelijk kapitaal een tweede maal te verhogen ten belope van tweehonderd achtendertig duizend tweehonderd zesenvijftig euro (¬ 238.256,00), om het kapitaal te brengen van vijftig duizend driehonderd vierenveertig euro (¬ 50.344,00) op tweehonderd achttentachtig duizend zeshonderd euro (¬ 288.600,00), door incorporatie van de onbeschikbare rekening "uitgiftepremie" in het kapitaal, zonder creatie van nieuwe aandelen, maar door een verhoging van de fractiewaarde van de aandelen.

De vergadering besluit tot aanneming van een nieuwe tekst van de statuten, ingevolge aanpassing aan de genomen besluiten en aan de thans vigerende wetgeving en meer bepaald aan het Wetboek van Vennootschappen en aan de wet van 2 augustus 2002, na hernummering van de artikelen, als volgt:

RECHTSVORM - NAAM.

ARTIKEL 1.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Zij draagt de benaming "APOTHEEK VAN GROOTEL". ZETEL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9185 Wachtebeke, Rechtstro 29.

Deze mag worden overgebracht naar iedere plaats in België, bij beslissing van het bestuursorgaan, mits inachtneming van de taalwetgeving. Iedere wijziging van zetel wordt door toedoen van het bestuursorgaan in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

DOEL

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, alle verrichten die, algemeen genomen, op een andere wijze verband houden met:

a) Het oprichten, overnemen en uitbaten van apotheken, verhuren, aankoop en verkoop, in- en uitvoer, fabricatie in het groot en in het klein van scheikundige, farmaceutische en parafarmaceutische artikelen;

b) De handel in kruiden, drogisterij-, parfumerie-, schoonheids-, toilet-, verbanddieet-, laboratorium-, optische en onderhoudsartikelen en aanverwante producten of diensten;

c) Het ondernemen van industriële en klinische ontledingen;

d) Iedere handelsbedrijvigheid welke met gezondheidszorg verband houdt, in de ruimste zin van het woord;

e) Het verwerven, beheren en vervreemden van roerende en onroerende goederen; het geschikt maken, het uitrusten, valoriseren, bouwen, verhuren of huren van onroerende goederen allerhande;

f) Het uitoefenen van bestuurs- en/of vereffeningsmandaten in andere vennootschappen of ondernemingen.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, en op gelijk welke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen toestaan, zich voor derden borg stellen door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Kortom zij mag alles doen wat verband houdt met bovengemeld doel of wat van aard is de verwezenlijking ervan te bevorderen.

Zij mag alle nijverheidsmm-, handels-, financiële, roerende en onroerende handelingen verrichten, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel.

DUUR.

De vennootschap is aangegaan voor onbepaalde duur.

MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL - AANDELEN.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt TWEEHONDERD

ACHTTENTACHTIG DUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 288.600,00).

Het wordt vertegenwoordigd door tweehonderd en drie (203) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

BESTUUR .

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten.

Werd benoemd tot statutaire zaakvoerder voor onbepaalde duur: Mevrouw Christel Peter Betsy Van Grootel, geboren te Maaseik, op 15 september 1967, echtgenote van de Heer Karel Vercruysse, wonende te 9185 Wachtebeke, Rechtstro

29.

Voor het geval de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "APOTHEEK VAN GROOTEL"(voorheen "Vaver") zou worden benoemd als bestuurder, zaakvoerder of lid van een directiecomité zal er optreden als vast vertegenwoordiger, gelast met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon: de Heer Karel Maurice Ludovica Vercruysse, geboren te Sint-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Amandsberg, op 9 december 1965, echtgenoot van Mevrouw Christel Van Grootel, wonende te 9185 Wachtebeke, Rechtstro 29, die heeft aanvaard.

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden.

De zaakvoerders regelen onder mekaar de uitoefening van de bevoegdheid.

De vennootschap wordt vertegenwoordigd in alle akten, inbegrepen akten met openbare ambtenaren alsmede handelingen in rechte, door één zaakvoerder, alléén optredend.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

CONTROLE.

Voor zover de wet het vereist, wordt de controle op de financiële toestand van de vennootschap opgedragen aan één of meer commissarissen, benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich hiertoe laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar instemming werd benoemd of indien deze vergoeding te hare laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing.

ALGEMENE VERGADERING.

De jaarvergadering zal gehouden worden op de derde vrijdag van de maand mei om negentien uur in de Gemeente waar de maatschappelijke zetel gevestigd is.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

BOEKJAAR.

Het boekjaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuursorgaan een inventaris, alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

NETTOWINST

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

ONTBINDING - VEREIctENING.

De vennootschap mag ten alle tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging aan de statuten.

Onverminderd de mogelijkheid tot ontbinding en vereffening in één akte zoals hierna bepaald, geschiedt de vereffening ingeval van ontbinding van de vennootschap om welke reden ook, door de zorgen van de in functie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegdheden en de bezoldiging vaststelt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De vereffenaar(s) zallzullen pas in functie treden nadat zijn/hun benoeming door de bevoegde rechtbank van koophandel is bevestigd of gehomologeerd.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Het vennootschapsvermogen zal eerst dienen om de schuldeisers te voldoen en de kosten van de vereffening te dekken, welke verdeling vooraf door de bevoegde rechtbank van koophandel moet worden goedgekeurd.

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

Een ontbinding en vereffening in één akte is slechts mogelijk mits naleving van volgende voorwaarden:

1. Er wordt geen vereffenaar aangeduid;

2. Er zijn geen passiva luidens de staat van activa en passiva van artikel 181 van het Wetboek van vennootschappen;

3. Alle vennoten zijn op de algemene vergadering aanwezig of geldig vertegenwoordigd en besluiten met eenparigheid van stemmen.

De terugname van het resterend actief gebeurt in dat geval door de vennoten zelf.

Het bestuursorgaan wordt gelast met de uitvoering van de genomen besluiten en de notaris wordt gelast met de coördinatie van de statuten.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL. Geassocieerd Notaris Jean-Charles De Witte,

Tegelijk met deze neergelegd:

- afschrift proces-verbaal

-

gecoördineerde statuten.

- bijzonder verslag van de zaakvoerders " - verslag van de bedrijfsrevisor

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

14/06/2013 : GE183962
13/06/2012 : GE183962
17/06/2010 : GE183962
16/07/2009 : GE183962
24/06/2008 : GE183962
31/07/2007 : GE183962
17/06/2005 : GE183962
15/06/2004 : GE183962
19/02/2004 : GE183962
17/06/2003 : GE183962
14/09/2001 : GE183962
17/06/2000 : GE183962
01/07/1999 : GE183962

Coordonnées
APOTHEEK VAN GROOTEL

Adresse
RECHTSTRO 29 9185 WACHTEBEKE

Code postal : 9185
Localité : WACHTEBEKE
Commune : WACHTEBEKE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande