APOTHEOSIS

Association sans but lucratif


Dénomination : APOTHEOSIS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.375.014

Publication

28/10/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

APOTHEOSIS

vereniging zonder winstoogmerk

Stratem 44

9880 Aalter

STATUTEN

Hoofdstuk 1  Naam, zetel

Artikel 1: De vereniging draagt de naam  Apotheosis , vereniging zonder winstgevend doel.

Artikel 2: De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen. Hij kan worden overgeplaatst naar een andere plaats in Vlaanderen bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur. Heden is hij gevestigd te Stratem 44, 9880 Aalter. Deze vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement van Gent.

Hoofdstuk 2  Maatschappelijk doel, duur

Artikel 3: De vereniging heeft tot doel het historisch geïnformeerd uitvoeren van klassieke muziek,

zowel vocaal als instrumentaal, te beoefenen, te bevorderen en te promoten, zowel op actieve als receptieve wijze, in elke mogelijke vorm van vrije en eventuele samenwerking met andere verenigingen of individuen. Daartoe wil de vereniging een kader scheppen, in de vorm van een collectief aan muzikanten en andere podiumartiesten, genaamd  Ensemble Apotheosis , waarin de nodige initiatieven in de breedst mogelijke betekenins van het woord tot ontwikkeling kunnen komen. Deze initiatieven zijn bijvoorbeeld, doch niet uitsluitend, gericht op muzikale ontwikkeling, educatie en pedagogie, expressie en interpretatie, creatie en uitvoering en de respectievelijke overdracht en communicatie daarvan naar en met het publiek. De term  collectief van muzikanten sluit evenwel geen eventuele kruisbestuivingen uit met andere kunst- en expressievormen, zolang het vooropgestelde doel, met name de  apotheose van de muziek , centraal blijft staan.

In concreto zal de vereniging optreden als organisator van allerhande evenementen met inbegrip van bijvoorbeeld concerten, workshops en educatieve projecten zoals lessen en

OPRICHTING

De ondergetekenden:

1. BERNOLET Korneel (Brugge, 14/07/1989), Peter Benoitlaan 38, 8630 Veurne

2. BERNOLET Dominiek (Brussel, 30/11/1951), Peter Benoitlaan 38, 8630 Veurne

3. VAN DEN FONTEYNE Riet (Gent, 22/03/1988), Vlasgaardstraat 39, 9968 Oosteeklo zijn overeengekomen op 12/10/2013 om in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk, de internationale vereniging zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk  Apotheosis op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Apotheosis

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13306369*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Stratem 44

0541375014

9880

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Aalter

Griffie

Neergelegd

23-10-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

stages, waarbij de vereniging naast organisator ook coach, docent of facilitator kan zijn. De vzw zal hiervoor communicatieve handelingen stellen op vlak van reclame en media. Zij zal actief zijn in zowel binnen- als buitenland, voor personen die al dan niet in België gedomicilieerd zijn. Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in dit artikel en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendoms- en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Zij kan verder ook alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, met expliciet inbegrip van verzekeringspolissen, en goederen in huur nemen; dit alles zowel in binnen- als buitenland. Tenslotte kan de vereniging individuele overeenkomsten, zowel met privé- als met rechtspersonen afsluiten, om welke redenen ook, subsidies verwerven zowel van de overheid als van private instellingen en sponsoren, zelf aan sponsoring doen, vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Artikel 4: De vereniging werd opgericht voor onbepaalde tijd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Hoofdstuk 3  Leden

Artikel 5: De vereniging telt naast niet-werkende leden steeds minstens drie werkende leden. De eerste werkende leden van de vereniging zijn de oprichters. De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventuele huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Artikel 6: Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de Raad van Bestuur als zodanig worden toegelaten. Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur, per brief of per e-mail. De Raad van Bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding en kan op door hem te bepalen voorwaarden niet-werkende leden tot de vereniging toelaten. De Raad van Bestuur houdt steeds een actueel ledenregister bij op de zetel van de vereniging.

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag door middel van een schrijven gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Personen die lid geworden zijn ingevolge een welbepaalde functie of kwalificatie, verliezen van rechtswege het lidmaatschap door uitsluiting, door het verlies van die hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, of door overlijden.

Het ontslag of de uitsluiting van een lid geschiedt overeenkomstig de voorwaarden vervat in Artikel 12 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en andere tot op heden gewijzigde wetten.

Artikel 7: Noch de ontslagnemende leden of de uitgesloten leden, noch de rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid, kunnen enig recht doen gelden op het maatschappelijk bezit. Zij kunnen evenmin de door hen zelf of door hun rechtsvoorganger uitgekeerde bijdragen terugvorderen.

Artikel 8: De leden zijn niet tot een financiële bijdrage verplicht. Zij kunnen ook nooit persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de door de vereniging aangegane verbintenissen.

Hoofdstuk 4  De Algemene Vergadering

Artikel 9: De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden van de vereniging, en moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het komende jaar. De tijdspanne tussen twee bijeenkomsten van de Algemene Vergadering zal nooit meer bedragen dan 366 kalenderdagen. Ieder lid in de Algemene Vergadering beschikt over één stem en kan zich desgewenst schriftelijk laten vertegenwoordigen door één ander lid. Elk lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid of op diens verzoek, door de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel 10: De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd om:

1. in voorkomend geval de statuten te wijzigen;

2. de bestuurders te benoemen en te ontslaan;

3. in voorkomend geval de commissaris(sen) te benoemen en te ontslaan en hun bezoldiging te bepalen;

4. kwijting te verlenen aan de bestuurders en de commissarissen;

5. jaarlijks de begroting en de rekeningen goed te keuren;

6. tot vrijwillige ontbinding van de vereniging te beslissen;

7. leden uit te sluiten;

8. te beslissen tot omvorming van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Artikel 11: Een meerderheid van twee derden is vereist voor het benoemen en ontslaan van bestuurders en voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt uitdrukkelijk op de agenda voorkomen en moet het lid in kwestie worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Artikel 12: Elk jaar heeft een gewone Algemene Vergadering plaats met als verplicht agendapunt het goedkeuren van de jaarrekeningen van het voorbije boekjaar en van de begroting van het volgende begrotingsjaar, en het ontlasten van de bestuurders.

Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de Raad van Bestuur of wanneer ten minste één vijfde van de leden van de vereniging hierom verzoekt.

Artikel 13: De leden worden ten minste 8 dagen voor de vergadering per brief of per e-mail door de Raad van Bestuur opgeroepen. De volledige agenda, datum, plaats en uur worden bij de oproeping gevoegd.

Artikel 14: De Algemene Vergadering is slechts geldig samengesteld als minstens de helft van de leden aanwezig of bij volmacht vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen waar de Wet van 27 juni 1921, zoals

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

gewijzigd bij de Wet van 2 mei 2002 en andere tot op heden gewijzigde wetten, een andere meerderheidsvereiste voorschrijft. Bij staking van de stemmen is de stem van hij/zij die voorzit beslissend. In geval van stemming worden onthouding, blanco of ongeldige stemmen niet bij de uitgebrachte stemmen geteld.

Artikel 15: De notulen en de beslissingen van de Algemene Vergadering worden schriftelijk ter kennis gebracht van de leden en kunnen te allen tijde worden geraadpleegd in een bijzonder register dat op de zetel van de vereniging wordt bewaard. De notulen en beslissingen kunnen door derden worden geraadpleegd in het bij de Rechtbank van Koophandel neergelegde verenigingsdossier.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Hoofdstuk 5  De Raad van Bestuur

Artikel 16: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van minimum twee en maximaal tien bestuurders die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn door haar te allen tijde afzetbaar.

Artikel 17: De bestuurders duiden onder hen een voorzitter aan; daarnaast kan ook een secretaris, een penningmeester en ondervoorzitter onder hen gekozen worden. Zij bekleden dezelfde functies in de Algemene Vergadering.

Artikel 18: De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd voor onbepaalde tijd. De bestuurders zijn echter te allen tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering. Hun opdracht eindigt van rechtswege door overlijden, ontslag, aftreden, afzetting of verlies van lidmaatschap. Bij het openvallen van een mandaat gaat de Algemene Vergadering bij de eerstkomende bijeenkomst over tot de aanduiding van een nieuwe bestuurder, die het mandaat van de bestuurder welke hij vervangt, voltooit.

Aan bestuurders worden geen zitpenningen uitbetaald.

Artikel 19: De bestuurders zijn alleen aansprakelijk voor de uitoefening van hun mandaat, uit hoofde van hun bestuur nemen zij geen enkele persoonlijke verplichting op zich.

Artikel 20: De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of iemand door deze laatste aangeduid. De bijeenroepingen moeten ten minste drie dagen voor de datum van de vergadering verstuurd worden. Bij hoogdringendheid kan hiervan worden afgeweken.

Artikel 21: Elke verhinderde of afwezige bestuurder kan schriftelijk één volmacht aan één van de leden van de Raad van Bestuur geven om hem te vertegenwoordigen op de veradering van de Raad. Deze volmachten worden aan de voorzitter afgegeven voor of bij aanvang van de vergadering. Om geldig te kunnen beslissen moet ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of bij volmacht vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van de stemmen is de stem van hij/zij die voorzit beslissend. In geval van stemming worden onthoudingen, blanco of ongeldige stemmen niet bij de uitgebrachte stemmen geteld. Op eenvoudig schriftelijk verzoek kunnen de leden inzage krijgen in de notulen van de vergaderingen van de Raad van Bestuur.

Artikel 22: De Raad van Bestuur mag slechts beraadslagen en beslissen over de punten die op de agenda vermeld zijn, tenzij de aanwezige leden met een meerderheid van twee derde akkoord zijn om ook over andere punten te beraadslagen en beslissen.

Artikel 23: §1 De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt op geldige

wijze de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

§2 Hij treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

§3 De Raad is bevoegd voor alle handelingen, zowel van bestuur als van beschikking, in alle maatschappelijke aangelegenheden, voor zover deze handelingen niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden zijn. Aldus kan de Raad onder meer, onder zijn verantwoordelijkheid, opdrachten of delegatie geven aan één van zijn leden of aan derden.

§4 Hij maakt de rekeningen en begrotingen op en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Hij brengt minstens eenmaal per jaar verslag uit aan de Algemene Vergadering over zijn werking.

Artikel 24: Al de akten die de vereniging naar buiten verbinden, worden ondertekend door ofwel de voorzitter ofwel door ten minste twee andere bestuurders. Deze personen kunnen, voor duidelijk omschreven opdrachten, leden van de Algemene Vergadering aanstellen als gevolmachtigden.

Artikel 25: De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dat bestuur verbonden, aan één of meer bestuurders die ofwel alleen, ofwel gezamenlijk ofwel als college optreden.

Hoofdstuk 6  Begroting, rekeningen

Artikel 26: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk

boekjaar sluit de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt een niet-bindende begroting voor het volgende jaar op. Deze worden aan de Algemene Vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Een batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan gelet op het onbaatzuchtige karakter slechts door een projectmatige artistieke prestatie, zoals beschreven in het maatschappelijke doel, aan leden worden uitgekeerd.

Hoofdstuk 7  Ontbinding, vereffening

Artikel 27: In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de bevoegde Rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 28: In geval van ontbinding van de vereniging zal het nettoactief van het maatschappelijk vermogen besteed worden aan een belangeloze vereniging met een gelijkaardig doel, omschreven in de betreffende statuten van deze laatste. In geval van ontbinding of van wezenlijke structuurverandering van de vereniging, zullen de opbrengsten van schenkingen of legaten de bestemming krijgen welke door de schenkers of de erflaters eventueel waren voorzien.

Aldus goedgekeurd door de Algemene Vergadering gehouden te Aalter op 12/10/2013.

SLOTBEPALINGEN

1. Voor alles waar in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en andere tot op heden gewijzigde wetten, van toepassing.

2. De oprichters beslissen bij eenparigheid van stemmen om volgende personen te benoemen als bestuurder met ingang van 12/10/2013:

a. BERNOLET Korneel, voorzitter

b. VAN DEN FONTEYNE Riet, ondervoorzitter

3. Het eerste boekjaar wordt buitengewoon verlengd en loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 01/11/2013 tot 31/12/2014.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Aldus opgesteld te Aalter op 12/10/2013 in twee exemplaren, waarbij één exemplaar bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarbij het andere wordt neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent.

Getekend:

1. BERNOLET Korneel, voorzitter

2. VAN DEN FONTEYNE Riet, ondervoorzitter

3. BERNOLET Dominiek, lid

Coordonnées
APOTHEOSIS

Adresse
STRATEM 44 9880 AALTER

Code postal : 9880
Localité : AALTER
Commune : AALTER
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande