ARCHICD - ARCHITECT CHRISTOPHE DEBRABANDER

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHICD - ARCHITECT CHRISTOPHE DEBRABANDER
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 837.597.968

Publication

16/04/2014 : ME. - JAARREKENING 01.10.2013, GGK 08.03.2014, NGL 08.04.2014 14088-0320-011
25/03/2013 : ME. - JAARREKENING 01.10.2012, GGK 09.03.2013, NGL 20.03.2013 13068-0501-011
18/07/2011
ÿþ Mod 2.0

L]PÂ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Oudenaarde

0 6 in! 2011

Griffie

b~

E st

*11109692*

111

in

tin

1

Ondernemingsnr : 0931- 591-

Benaming

(voluit) : ArchiCD - Architect Christophe Debrabander

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 9630 Zwalm, Dries 19

Onderwerp akte : OPRICHTING - BENOEMINGEN

Op vier juli tweeduizend en elf.

Voor mij, Meester Marc Sobrie, notaris te Zwalm (Munkzwalm),

Is verschenen:

De heer DEBRABANDER Christophe Joseph (RR nr. 76.12.29 221-07), architect, geboren te Antwerpen op 29 december 1976, wonende te 9630 Zwalm, Dries 19.

Comparant oprichter welke mij verklaard heeft over te gaan tot oprichting van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, waarvan hij de statuten als volgt vaststelt:

De benaming van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid luidt: "ArchiCD - Architect Christophe Debrabander".

Zij is een burgerlijke vennootschap die de vorm heeft aangenomen van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

De rechtspersoon heeft slechts één bénaming. Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden. Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten.

De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden 'burgerlijke vennootschap met (de) handelsvorm (van een BVBA)'.

De architect-rechtspersoon en zijn vennoten zuilen er voor zorgen dat de naam van de architect-natuurlijke persoon uit de benaming en het logo wordt geschrapt, indien de betrokken architect-natuurlijke persoon bij definitieve tuchtbeslissing werd geschrapt.

Ten minste zestig procent (60 %) van de aandelen, alsook van de stemrechten, moeten rechtstreeks of onrechtstreeks in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Met 'onrechtstreeks' wordt bedoeld dat de architect-aandelen ook in handen kunnen zijn van een ander rechtspersoon die er toe gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen, met andere woorden, opgenomen is op de tabel. Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen zoals dit blijkt uit het aandelenregister. Alle overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke of rechtspersonen, die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen en gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9630 Zwalm, Dries 19.

De zetel mag naar elke andere plaats worden overgebracht in België binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig gebied Brussel hoofdstad door beslissing van de zaakvoerders.

Deze wijziging wordt zowel kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was als waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden en gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch staatsblad.

De zaakvoerders mogen, waar zij het nodig achten, bijhuizen en kantoren oprichten, in België en in het buitenland, nadat hiervoor door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten toelating is verleend en mits inachtneming van de ter plaatse geldende reglementering. De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt evenals aan de provinciale Raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Het doel van de vennootschap is:

De vennootschap heeft tot doel, het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin, ondermeer door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, gewone en bijzondere uitrustingstechnieken, elektriciteit, sanitair, verwarming, verluchting, akoestiek, EPB-verslaggeving,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzil van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

i

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad energieprestatiecertifiëring, passiefhuisberekening, binnenhuisinrichting, opmetingen, expertises,

projectcoördinatie, projectbeheer en veiligheidscoördinatie, uitvoeren van studies voor en begeleiden van de ontwikkeling van bouwsystemen, uitschrijven en geven van vormingen en opleidingen, evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn.

Alle handelingen in België die volgens het vigerende recht voorbehouden zijn aan architecten kunnen in het kader van de vennootschap uitsluitend verricht worden door personen die in België het beroep van architect mogen uitoefenen.

Behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen, mag de vennootschap alle commerciële, industriële en financiële activiteiten en alle onroerend en roerend goed handelingen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of deze activiteiten die haar zullen toelaten voordeel te halen voor haar ontwikkeling, inzover deze activiteiten niet onverenigbaar zijn met het beroep van architect. Deze activiteiten en handelingen zijn evenwel enkel toegestaan indien deze duidelijk ondergeschikt en bijkomstig zijn aan het burgerlijk hoofddoel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

Bovendien is de vennootschap enkel bevoegd om financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten, onder volgende voorwaarden:

- dat dit gebeurt op een niet commerciële wijze;

- dat dit gebeurt volgens het beheer van een goed huisvader;

- de verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen en moeten hieraan ondergeschikt of bijkomstig zijn. Alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het oordeelkundig beheer en verhandeling van de eigen onroerende en roerende goederen, zij mag onder meer onroerende goederen verwerven en vervreemden, huren en verhuren, bouwen en verbouwen, renoveren, opschikken, uitrusten en ombouwen; zij mag de beschikbare middelen beleggen in roerende goederen en waarden.

Gelet op de onverenigbaarheid van het beroep van architect met dat van aannemer, kan de vennootschap bovendien enkel bouwen, verbouwen, renoveren enzovoort als bouwheer, dan wel als diens mandataris.

De vennootschap zal de leiding en het toezicht, in haar hoedanigheid van bestuurder, vereffenaar of anderszins, kunnen uitoefenen over, en advies verschaffen aan aanverwante ondernemingen en dochtervennootschappen.

De vennootschap mag bij wijze van inbreng in speciën of natura, fusie, onderschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of anderszins, belangen nemen in andere bestaande of op te richten vennootschappen of ondernemingen, waarvan het maatschappelijk doel verwant of analoog is met het hare of van aard haar maatschappelijk doel te bevorderen.

Elke tussenkomst van en in een andere vennootschap of derde, onder welke vorm en op welke wijze dan ook, kan enkel voorzover deze derden een identiek maatschappelijk doel hebben als de hierbij opgerichte vennootschap, hetzij een activiteit uitoefenen die aanverwant en niet onverenigbaar is met het architectenberoep.

Managementassistentie en  ondersteuning in de zin van het verlenen van adviezen op het gebied van bestuur en beheer van ondernemingen, omvattende het productiebeheer, het commercieel het administratief, financieel en het personeelsbeheer in de meest ruime zin; deze opsomming geldend als illustratie en niet limitatief, en dit zowel van vennootschappen, openbare besturen, beroepsverenigingen, verenigingen, vrije beroepen, non-profit organisaties en particulieren, zowel in binnen- ais buitenland.

Mits inachtname van de deontologie, mag de vennootschap alle financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen, die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken of het vergemakkelijken van het maatschappelijk doel. Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven of waarvan het doel in nauw verband met het hare staat.

De vennootschap mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

De zaakvoerders zijn bevoegd in deze de draagwijdte en de aard van het doel van de vennootschap te interpreteren.

De architect-rechtspersoon en de vennoten dienen de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te leven.

De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie.

Alle vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken. De vennootschap bestaat voor onbeperkte duur.

Het kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR), gesplitst in honderd zesentachtig (186) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

Enzovoort.

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten, die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op de tabel van de Orde van Architecten.

De zaakvoerders zijn bevoegd voor alle daden van bestuur, beheer en beschikking, die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten worden voorbehouden aan de algemene vergadering.

Uitsluitend architecten zullen beslissingen nemen en handelingen stellen in verband met alles wat tot de uitoefening van het beroep van architect behoort.









Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2011 - Annexes du Moniteur belge









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

De zaakvoerders mogen directeurs of volmachtdragers aanstellen en hun machten, wedde of vergoedingen bepalen. Enkel die personen kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect dewelke gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Alle zaakvoerders en alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap moeten natuurlijke personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Elke zaakvoerder die, om welke reden ook, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden om een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een zaakvoerder van de tabel van architecten of het ontslag van een zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot op zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon zijn.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap.

Ingeval van schorsing van de vennootschap ais architect zal de vennootschap, voor de periode van schorsing, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder/bestuurder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke al rechtspersoon zijn.

Ingeval van schrapping van de vennootschap van één van de tabellen van de Orde van Architecten zal onverwijld een algemene vergadering gehouden worden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Het is de zaakvoerders en de werkende vennoten verboden, rechtstreeks of onrechtstreeks, deel te nemen aan, of belangen te hebben in, ondernemingen die met de vennootschap zouden concurreren of het verwezenlijken van haar doel bemoeilijken, behoudens met instemming van de algemene vergadering van vennoten.

Bij alle rechtshandelingen, jegens derden en in rechtszaken als eiser of ais verweerder, wordt de vennootschap gebonden door de handtekening van een zaakvoerder of van een door de zaakvoerders benoemde gevolmachtigde.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Het mandaat van zaakvoerder wordt niet bezoldigd, tenzij door de algemene vergadering anders wordt beslist.

Enzovoort.

Elk jaar wordt er een algemene vergadering gehouden, op de maatschappelijke zetel of op een andere in de bijeenroepingen aangeduide plaats.

Deze jaarvergadering vindt plaats op de tweede zaterdag van de maand maart om 10.00 uur.

Indien het die dag een feestdag is, wordt de jaarvergadering verschoven naar de eerstvolgende werkdag.

Enzovoort.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

De vennoten mogen voor de algemene vergadering een volmachtdrager aanstellen die zelf stemrecht

heeft.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen

slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit

te oefenen.

De volmacht moet voldoen aan de door de zaakvoerders voorgeschreven vorm. Zij moet op de

maatschappelijke zetel worden gedeponeerd, tenminste zeven dagen voor de vergadering.

De onbekwame mag zonder bijzondere volmacht worden vertegenwoordigd door zijn wettelijke

vertegenwoordiger.

Indien er slechts een vennoot is, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn

toegekend en hij kan ze niet overdragen.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Enzovoort.

Elk jaar, op 1 oktober, worden de inventaris en de jaarrekening opgesteld overeenkomstig de wet. Het

boekjaar loopt van een 2 oktober tot 1 oktober van ieder jaar.

De opbrengst van de activiteit van de vennootschap, na aftrek van de algemene kosten en

maatschappelijke lasten, afschrijvingen op actief, vooruitzichten van commerciële, financiële, industriële en

fiscale risico's, maakt de zuivere winst uit.

Op de netto winst wordt vijf ten honderd voorafgenomen ten bate van het wettelijk reservefonds. Deze

voorafneming is niet meer verplichtend zodra het reservefonds het tiende van het maatschappelijk kapitaal

bereikt heeft.

Het saldo wordt aangewend in overeenstemming met de besluiten van de algemene vergadering.

De zaakvoerders bepalen datum en plaats van betaling van de dividenden.

Enzovoort.

In geval van ontbinding zal de algemene vergadering een of meer vereffenaars aanstellen, hun

bevoegdheid en hun vergoeding vaststellen.

Na gelijkstelling van de aflossingen op aandelen wordt het batig saldo van de vereffening onder de

vennoten verdeeld in verhouding tot hun aandelenbezit.

Enzovoort.

BENOEMING VAN STATUTAIRE ZAAKVOERDER(S)

Wordt benoemd tot statutaire zaakvoerder, de heer Christophe Debrabander, oprichter in deze, die

aanvaardt.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt van heden tot 1 oktober 2012.

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in maart 2013.

BEKRACHTIGING VAN VERBINTENISSEN AANGEGAAN NAMENS DE VENNOOTSCHAP IN

OPRICHTING

De comparanten, voornoemd, bekrachtigen hierbij uitdrukkelijk alle opdrachten en verbintenissen die

door hen zouden zijn aanvaard of aangegaan van sedert 1 juli 2011, en voor rekening van de vennootschap in

oprichting gebeurden.

INTEKENINGEN STORTINGEN

Voormelde comparant verklaart in te tekenen op het volledige kapitaal, hetzij op honderd aandelen.

De comparant verklaart in zijn hoedanigheid van onderschrijver dat hij op elk ingetekend aandeel de som

van ongeveer zesenzestig euro zesenzestig cent (66,66 EUR) gestort heeft, hetzij twee/derden van de

fractiewaarde.

Het totaal bedrag van de stortingen in speciën, hetzij twaalfduizend vierhonderd euro (12.400,00 EUR)

staat geboekt op een speciale rekening nummer BE64 1430 8106 7752 ten name van de vennootschap in

oprichting, bij Fintro.

De comparant overhandigt mij, notaris, het bewijs van die stortingen en deposito's, overeenkomstig de

wet.

Ik, notaris, zal aan voormelde bankinstelling bericht geven van het verlijden van onderhavige akte,

zodat de vennootschap onmiddellijk over de bijzondere rekening kan beschikken, na de neerlegging van het

uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van Koophandel.

(Volgen de handtekeningen)

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

De Notaris

Afgeleverd voor registratie

Uitsluitend bestemd voor de neerlegging

ter griffie van de Rechtbank van Koophandel

Marc SOBRIE

Notaris

gNoordllaayn 50

tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de oprichtlhjsRktéy ALM

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

i 4

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ARCHICD - ARCHITECT CHRISTOPHE DEBRABANDER

Adresse
DRIES 19 9630 ZWALM

Code postal : 9630
Localité : Beerlegem
Commune : ZWALM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande