ARCHITECTENBUREAU WOUTER VAN DEN ABEELE

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTENBUREAU WOUTER VAN DEN ABEELE
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 845.256.119

Publication

30/04/2014 : ME. - JAARREKENING 30.09.2013, GGK 31.03.2014, NGL 25.04.2014 14100-0436-011
11/01/2013
ÿþvca Woec " " '

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-behoude

aan het

Belgisct

5taatsbla

NEERGELEGD

31 DEC. 2012

RECHTBANK Veeie

KOOPHANDEL TF GENT j

Ondernemingsnr : 0845.256.119

Benaming

(voluit) : Architectenbureau Wouter VAN DEN ABEELE (verkort)

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 9840 De Pinte, Grote steenweg 3318

(volledig adres)

Onderwerp akte : KAPITAALVERHOGING -- STATUTENWIJZIGING

Er blijkt uit een akte Verleden voor het ambt van notaris Jozef Verschueren, te Nazareth op twintig december tweeduizend en twaalf, ter registratie aangeboden, dat de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van de Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "Architectenbureau Wouter VAN DEN ABEELE", met maatschappelijke zetel te 9840 De Pinte, Grote steenweg 331B, en met ondernemingsnummer 0845.256.119, de volgende beslissingen heeft genomen, met eenparigheid van stemmen:

EERSTE BESLISSING

1.De vergadering beslist over te gaan tot een kapitaalverhoging met vijfenvijftigduizend euro (¬ 55.000,00), om het te brengen van twintigduizend euro (¬ 20.000,00) op vijfenzeventigduizend euro (¬ 75.000,00), mits inbreng in natura.

Uitgifte van vijfduizend vijfhonderd (5.500) nieuwe aandelen zonder nominale waarde, met dezelfde rechten en voordelen als de thans bestaande aandelen, om het aantal aandelen te brengen van tweeduizend (2.000) naar zevenduizend vijfhonderd (7.500).

BESCHRIJVING VAN HET INGEBRACHTE GOED

Uit het verslag van de bedrijfsrevisor blijkt dat het ingebrachte goed bestaat uit:

De eenmanszaak van de Heer Wouter Van den Abèeie, voornoemd, met ondernemingsnummer 0740.417.925 en BTW nummer BE 0740.417.925 omvattende het totale actief en passief van de eenmansonderneming, met uitzondering van de werkingsvorderingen en werkingsschulden, alsmede de schulden wegens belastingen, sociale lasten en bezoldigingen die persoonlijk geïnd en betaald worden door de inbrenger.

De inbrenger verklaart eigenaar te zijn van de over te dragen goederen zoals die bestonden op dertig juni tweeduizend en twaalf en dat de wijzigingen sindsdien aangebracht ingevolge de normale uitoefening van de commerciële activiteit evenals het resultaat van deze verrichtingen sinds één juli tweeduizend en twaalf ten bate of ten laste komen van de BVBA "Architectenbureau Wouter Van den Abeele", precies alsof de exploitatie voor haar rekening was geschied.

De inbrenger verklaart dat het ingebrachte goed een waarde vertegenwoordigt van vijfenvijftigduizend euro (¬ 55.000,00).

Voormelde inbreng in natura wordt uitvoerig beschreven in het hierna vermelde verslag van de bedrijfsrevisor, waarnaar de comparant uitdrukkelijk verklaart te verwijzen en waarvan hij verklaart perfecte kennis te hebben. De comparant ontslaat de ondergetekende notaris ervan deze beschrijving in de akte over te nemen.

2.Verslagen

VERSLAG BEDRIJFSREVISOR

Dat deze inbreng in natura een werkelijk en volwaardig actief bezit vertegenwoordigt en dat zijn beschrijving aan de vereisten van rechtzinnigheid en volledigheid beantwoordt, wordt gestaafd door het verslagschrift de dato negentien december tweeduizend en twaalf, opgemaakt door de Heer Ulrich De Poortere, bedrijfsrevisor en zaakvoerder van de BVBA DPO Bedrijfsrevisoren, met zetel te Gent (Oostakker), Gentstraat 337.

Er wordt hier akte van genomen dat dit verslag besluit in volgende termen:

"Op basis van het specifiek nazicht van de beschrijving, beoordeling en waardebepaling van de voorgenomen inbreng in natura door de heer Wouter Van Den Abeele te 9840 De Pinte, Grote Steenweg 33 bus B van zijn architectenbureau met alle bijhorende activa en passiva, en op grond van het inzicht dat wij verworven hebben in de voorgenomen inbreng in natura en in de voorgestelde waardering ervan, zijn wij van oordeel dat:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

J !IIIf III 111111111! 11111 iJII 1111111111111! 1If

*isoo~s3a"

Op de laatste biz van tua; B vermelden Recto hlasrn en noedarugheld van de .nstnimentercnde ineizy van ne re» so[oln~2n;.

bevoegd de rechtsperaoo,7 ten aanzien van derden te vertegeri4=roarcl,9en

Verso t 4aarn handtekening

R Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge a)de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat de zaakvoerder van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

b)de beschrijving van elke inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

c)dat - rekening houdend met en onder voorbehoud van het effectieve behoud van het engagement van de inbrenger persoonlijk betrokken te blijven - de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

De totale vergoeding van de inbreng in natura nl. honderd veertigduizend euro (140.000,00 EUR) bestaat uit de toekenning van vijfduizend vijfhonderd (5.500) aandelen van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Architectenbureau Wouter Van Den Abeele" ten belope van vijfenvijftigduizend euro (55.000,00 EUR), de volstorting van het niet-volstorte kapitaal ten bedrage van dertienduizend euro (13.000,00 EUR) en de inschrijving op rekening-courant ten gunste van de inbrenger ten belope van tweeënzeventigduizend euro (72.000,00 EUR), mits eventuele vergoeding aan de huwgemeenschap voor zover daar aanleiding toe zou bestaan.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Volledigheidshalve wensen wij te vermelden dat er  bij gebreke aan fiscaal certificaat zoals bedoeld in artikel 442bis WIB  in hoofde van de verkrijgende vennootschap een latent risico kan ontstaan tot betaling van fiscale schulden van de inbrenger indien deze laatste zijn verplichtingen niet zou kunnen nakomen.

Dit verslag werd opgesteld overeenkomstig de bepalingen van artikel 313 van het Wetboek van Vennootschappen in het kader van de voorgenomen inbreng in natura bij de kapitaalverhoging van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en mag niet voor andere doeleinden worden gebruikt.

Opgemaakt te goeder trouw

te Oostakker (Gent)

op 19 december 2012

(getekend)

Voor de BVBA DPO Bedrijfsrevisoren

Ulrich De Poortere

Bedrijfsrevisor -- zaakvoerder"

VERSLAG BESTUURSORGAAN

Tevens wordt het bijzonder verslag de dato negentien december tweeduizend en twaalf, opgemaakt door de zaakvoerders, omtrent de inbreng in natura hier voorgebracht.

3.De vergadering stelt vast dat wordt ingeschreven op de kapitaalverhoging, als volgt:

-door de Heer Wouter Van den Abeele, voornoemd, op vijfduizend vijfhonderd (5.500) aandelen.

Als vergoeding voor en ten belope van voormelde inbreng warden aan de inbrenger de aandelen toegekend, waarop hij heeft ingeschreven:

-aan de Heer Wouter Van den Abeele, voornoemd : vijfduizend vijfhonderd (5.500) aandelen.

Hier aanwezig en die verklaart dat ieder aandeel waarop aldus ingeschreven werd, afbetaald is voor de totaliteit, door voormelde inbreng in natura.

De vijfduizend vijfhonderd (5.500) nieuwe aandelen worden uitgegeven aan een conventioneel overeengekomen waarde, zonder aanduiding van nominale waarde.

De fractiewaarde van de nieuwe aandelen bedraagt tien euro (¬ 10,00) per aandeel en zij zullen dezelfde rechten en voordelen bieden als de bestaande, tenzij anders gespecifieerd in de statuten, en zullen in de winst delen vanaf hun inschrijving. Elk aandeel vertegenwoordigt een gelijk deel van het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap.

4.Vervolgens stelt de vergadering vast dat voormelde kapitaalverhoging totstandgekomen is.

5.De vergadering beslist over te gaan tot de volgende wijzigingen in de statuten om ze aan te passen aan voormelde beslissingen:

a) Paragraaf 1 van artikel 5 van de statuten wordt geschrapt en vervangen door volgende nieuwe tekst:

"Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op vijfenzeventigduizend euro (¬ 75.000,00), vertegenwoordigd door zevenduizend vijfhonderd (7.500) aandelen, zonder nominale waarde, elk met een fractiewaarde van één/zevenduizend vijfhonderdste (1/7.500ste) van het maatschappelijk kapitaal."

b) Artikel 5 van de statuten wordt aangevuld, als volgt:

"Bij de oprichting van de vennootschap werd het kapitaal vastgesteld op twintigduizend euro (¬ 20.000,00), vertegenwoordigd door tweeduizend (2000) aandelen.

Blijkens proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering opgemaakt door notaris Jozef Verschueren op twintig december tweeduizend en twaalf werd het kapitaal van de vennootschap verhoogd met vijfenvijftigduizend euro (¬ 55.000,00) door inbreng in natura, door het creëren van vijfduizend vijfhonderd (5.500) nieuwe aandelen."

TWEEDE BESLISSING

De vergadering beslist over te gaan tot de eenmalige verlenging van het lopende boekjaar met zes (6) maanden om dit te doen eindigen op dertig september tweeduizend dertien, in plaats van eenendertig maart tweeduizend dertien.

DERDE BESLISSING

De vergadering beslist over te gaan tot de wijziging van het boekjaar derwijze dat het voortaan zal beginnen op één oktober om te eindigen op dertig september van het daaropvolgende jaar.

VIERDE BESLISSING

De vergadering beslist dat de jaarvergadering voortaan zal gehouden worden op de derde dinsdag van de maand naart om tien uur, en dit voor de eerste maal in het jaar tweeduizend veertien.

VIJFDE BESLISSING

De vergadering beslist over te gaan tot de aanpassing van de statuten aan voorgaande beslissingen en geeft aan de instrumenterende notaris opdracht tot uitwerking van de nieuwe gecoördineerde tekst van de statuten van de vennootschap, om deze nadien neer te leggen ter griffie van de Rechtbank van Koophandel.

ZESDE BESLISSING

De vergadering geeft machtiging aan de zaakvoerder tot uitvoering van de voorgaande beslissingen. ZEVENDE BESLISSING

De vergadering geeft bijzondere volmacht aan de Heer Jan Steurtewagen, met woonplaats te 9890 Gavere, Aalbroekstraat 54, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, om alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen inzake BTW, bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, de kruispuntbank voor ondernemingen, het ondernemingsloket, fiscale administraties, de registratiecommissie, de erkenningscommissies en de sociaalrechterlijke instellingen met betrekking tot deze wijzigingen.

Alle voorgaande beslissingen werden genomen met eenparigheid van stemmen.

Voo r-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Jozef Verschueren

Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: een expeditie, de gecoördineerde statuten, de verslagen van de bedrijfsrevisor en de zaakvoerder.

Op de laatste thlz van Lurk. BB vermelden recto Naam er: hu, dcnigFheld van de instrumenterende notarts hefva van de p~rso(otn(en; bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te'rertenentvnordtgen

Verso Naam vn handtekening

17/04/2012
ÿþ Mod 2.0

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*12302207*

Neergelegd

13-04-2012



Griffie

0845256119

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Architectenbureau Wouter VAN DEN ABEELE

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 9840 De Pinte Grote steenweg 33 bus B

Onderwerp akte: OPRICHTING

Uit een akte verleden voor Meester Jozef VERSCHUEREN, Notaris te Nazareth, op elf april tweeduizend twaalf, te registreren, blijkt dat:

De Heer VAN dEN ABEELE, Wouter, geboren te Gent op achttien juni negentienhonderd achtenzeventig, echtgenoot van Mevrouw PEELMAN, Veerle Maria Georges, wonende te 9840 De Pinte, Grote steenweg 33 bus C, ondergetekende notaris verklaart heeft een BVBA, met als benaming  Architectenbureau Wouter VAN DEN ABEELE , op te richten, waarvan het kapitaal vastgesteld is op 20.000 EUR, vertegenwoordigd door tweeduizend (2.000) aandelen op naam zonder nominale waarde, waarop werd ingeschreven tegen inbreng in geld, als volgt:

- door de Heer Wouter Van den Abeele, voornoemd, op alle aandelen.

Overeenkomstig artikel 224 van het Wetboek der Vennootschappen werd een bedrag van 7.000 EUR gestort, voor de oprichting van de vennootschap op een bijzondere rekening, geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij BNP Paribas Fortis. Dit blijkt uit een bewijs van deponering de dato tien april tweeduizend en twaalf, dat door de notaris ten kantore bewaard zal worden, in het dossier van de vennootschap.

De statuten vermelden onder meer in het bijzonder:

1  NAAM  RECHTSVORM

De vennootschap is als Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Belgisch recht opgericht

onder de naam:  Architectenbureau Wouter VAN DEN ABEELE .

2  ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9840 De Pinte Grote steenweg 33 bus B.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten.

De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder overgebracht worden naar een ander adres binnen hetzelfde taalgebied. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden. Ze wordt gepubliceerd in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt evenals aan de provinciale raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

3  DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

De vennootschap heeft de uitoefening van de volgende verrichtingen tot doel, zowel in België als in het

buitenland, voor eigen rekening, voor rekening van derden, in samenwerking met derden, in deelneming of als

tussenpersoon:

- het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin, onder meer door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, verkeerskunde, milieubeheer, burgerlijke bouwkunde, bijzondere uitrustingstechnieken, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, EPBverslaggeving, de veiligheidscoördinatie conform de toepasselijke wetgeving, binnenhuisinrichting, tuin  en landschapsinrichting, opmetingen, topografie, expertises evenals het uivoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die hetzij rechtstreeks of bij tussenpersoon wettelijk of deontologisch aan de architect verboden zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële handelingen doen, zowel roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen. Het is haar toegestaan leningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks  en genotsrechten te verkrijgen.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteren.

4  DUUR

De vennootschap bestaat voor een onbeperkte duur te rekenen van de dag waarop zij rechtspersoonlijkheid

verkrijgt.

5  KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt twintigduizend euro (20.000 EUR) verdeeld in tweeduizend (2.000) gelijke

aandelen op naam, zonder aanduiding van nominale waarde, doch die elk een fractie van één/tweeduizendste

(1/2.000ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal is bij de oprichting volgestort ten belope van zevenduizend euro (7.000 EUR).

Het kapitaal mag verhoogd of verminderd worden overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

6 - BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Zij worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering, die hun aantal, de duur van hun opdracht en hun bezoldiging bepaalt.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars.

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent. Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

De zaakvoerders hebben ieder de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen, in het kader van het maatschappelijk doel.

Al wat door de wet of onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt in de bevoegdheid van elk van hen.

Indien zij in de statuten werden benoemd, zonder beperking van duur, worden zij geacht benoemd te zijn voor de duur van de vennootschap, en kan hun afzetting kan slechts plaatshebben om ernstige redenen.

In geval van tegenstrijdig belang met de vennootschap zullen zij handelen overeenkomstig de terzake geldende wettelijke regeling.

Voor de vertegenwoordiging van de vennootschap in en buiten rechte kan één zaakvoerder, steeds alleen optreden. Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect. In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening der zaakvoer-der(s) en andere agenten van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens dewelke zij optreden.

Hij beschikt over al de bevoegdheden die door de statuten aan de zaakvoerder worden toegekend.

Iedere zaakvoerder wordt onder andere belast met het dagelijks bestuur van de vennootschap. Hij beschikt over de maatschappelijke handtekening, voor alle daden van het dagelijks bestuur zonder beperking van bedrag.

In die omstandigheden kan elke zaakvoerder, afzonderlijk optredend, onder andere alle rekeningen openen bij de banken of bij het bestuur der postcheques, op de geopende of te openen rekeningen alle verrichtingen doen, zelfs zonder provisionering van de rekeningen, alle rekeninguittreksels tot goedkeuring ondertekenen, de rekeningen opzeggen of afsluiten en het saldo innen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

De handtekening van één van hen volstaat eveneens om kwijting te geven aan het bestuur der spoorwegen, postcheques en andere besturen, aan de Post en Belgacom alsmede alle andere bedrijven die een openbare nutsvoorziening aanbieden, zonder beperking van bedrag.

Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Bij wijze van uitzondering kan de zaakvoerder volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Het overlijden of het aftreden van een zaakvoerder, om welke reden ook, brengt, zelfs als hij vennoot is, de ontbinding van de vennootschap niet teweeg.

Deze regel geldt ook ingeval van rechterlijke onbekwaamverklaring, faillissement of onvermogen van een zaakvoerder; het voorvallen van een dezer gebeurtenissen stelt onmiddellijk en van rechtswege een einde aan de functie van een zaakvoerder.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder / bestuurder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Wanneer, wegens overlijden of om één of andere reden, een zaakvoerder zijn functie neerlegt, wordt het bestuur verzekerd door de overblijvende zaakvoerders.

Wanneer er echter geen zaakvoerder meer is moet, door de vennoot die de meeste aandelen bezit, de algemene vergadering bijeengeroepen worden binnen de maand na het neerleggen van de functie om in zijn vervanging te voorzien.

De controle op de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meerdere commissarissen, te benoemen door de algemene vergadering, voor zover de wet het vereist.

De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straffe van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2° van het Wetboek van vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van Vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin, heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het rechte een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria.

Wordt geen commissaris benoemd, dan kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar instemming werd benoemd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering mag aan de zaakvoerder(s) en volmachtdragers, vaste of veranderlijke bezoldigingen of vergoedingen toekennen, op de algemene kosten te verhalen. De vaststelling van deze bezoldigingen of vergoedingen zal ieder jaar gebeuren ter gelegenheid van de jaarvergadering. Zolang de vergadering, hiertoe bij uitsluiting bevoegd, hieromtrent geen beslissing neemt, is de opdracht van de zaakvoerder(s) onbezoldigd.

De bezoldiging van de commissarissen wordt eveneens vastgesteld door de algemene vergadering, rekening houdend met de controlenormen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren. Deze bezoldiging bestaat in een vast bedrag, dat bij de aanvang en voor de duur van hun opdracht wordt vastgesteld. Zij kan worden gewijzigd met instemming van partijen.

Buiten die bezoldiging mogen de commissarissen geen enkel voordeel, in welke vorm ook, van de vennootschap ontvangen.

7 - ALGEMENE VERGADERING

Ieder jaar, de derde dinsdag van de maand september om tien uur moet een jaarvergadering gehouden worden.

8  BOEKJAAR

Het maatschappelijk boekjaar begint op één april en wordt op eenendertig maart van daaropvolgende jaar afges-

loten.

9  WINSTVERDELING

Het batig saldo van de resultatenrekening, na aftrek van alle algemene kosten, de maatschappelijke verplichtingen en de nodige afschrijvingen, vormt de nettowinst van het boekjaar.

Op deze winst zal er jaarlijks minstens vijf ten honderd afgenomen worden met het oog op de vorming van het wettelijk reservefonds, totdat dit reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Voor het overige zal de volledige vrijheid gelaten worden aan de jaarvergadering, overeenkomstig de terzake geldende wettelijke bepalingen.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van de Vennootschappenwet.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

VERKRIJGING VAN RECHTSPERSOONLIJKHEID

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, paragraaf 4 van het Wetboek van Vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

Ondergetekende notaris wijst erop dat de zaakvoerders mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zullen zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door het Wetboek van Vennootschappen heeft overgenomen. In toepassing van zelfde artikel kan de vennootschap overgaan tot de bekrachtiging van de handelingen in haar naam en voor haar rekening gesteld voor de ondertekening van de oprichtingsakte.

ZETEL

De zetel van de vennootschap wordt gevestigd te 9840 De Pinte, Grote steenweg 33 bus B.

BEGIN- EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op heden en zal worden afgesloten op eenendertig maart tweeduizend dertien.

EERSTE JAARVERGADERING

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend dertien.

BENOEMING NIET-STATUTAIRE ZAAKVOERDER

Wordt tot niet-statutair zaakvoerder benoemd, voor de duur van de vennootschap:

De Heer Wouter Van den Abeele, voornoemd;

Zijn mandaat zal onbezoldigd worden uitgeoefend, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

BEKRACHTIGING HANDELINGEN GESTELD IN NAAM VAN DE VENNOOTSCHAP IN OPRICHTING

Onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van der rechtspersoonlijkheid door de vennootschap, worden  in toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen  alle handelingen gesteld in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting bij deze bekrachtigd en overgenomen door de vennootschap. Partijen erkennen door ondergetekende notaris ingelicht te zijn omtrent de wenselijkheid om deze bekrachtiging, na verkrijging van de rechtspersoonlijkheid, door de zaakvoerder te laten bevestigen. Zij erkennen tevens ingelicht te zijn omtrent de noodzaak om eventuele handelingen die zullen gesteld worden tussen de dag van heden en de dag van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid op dezelfde wijze te laten bekrachtigen door de zaakvoerder zodra de rechtspersoonlijkheid is verkregen.

VOLMACHT

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijzondere volmacht wordt verleend aan de Heer Jan Steurtewagen, met woonplaats te 9890 Gavere, Aalbroekstraat 54, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, met de bevoegdheid om alleen op te treden, om alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen inzake BTW, bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, de kruispuntbank voor ondernemingen, het ondernemingsloket, fiscale administraties, de registratiecommissie, de erkenningscommissies en de sociaalrechterlijke instellingen en met het oog op alle huidge en toekomstige wijzigingen en schrappingen van deze inschrijvingen.

De beschrijving van de administratieve verplichtingen en bevoegdheden is louter exemplatief en niet beperkend en volmacht aan de ondergetekende notaris tot coördinatie van statuten.

Tegelijk wordt hiermee elektronisch neergelegd: - uitgifte van oprichtingsakte

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL Notaris Jozef Verschueren

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ARCHITECTENBUREAU WOUTER VAN DEN ABEELE

Adresse
GROTE STEENWEG 33, BUS B 9840 DE PINTE

Code postal : 9840
Localité : DE PINTE
Commune : DE PINTE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande