ARCHITECTUUR-EN INTERIEURBUREAU GOEDGEBEUR, AFGEKORT : AIBG

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTUUR-EN INTERIEURBUREAU GOEDGEBEUR, AFGEKORT : AIBG
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 862.581.507

Publication

04/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 02.06.2014, NGL 25.06.2014 14238-0530-008
08/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 03.06.2013, NGL 02.07.2013 13261-0537-008
18/04/2013
ÿþ0862581507

GROUP D

Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid 9420 Erpe-Mere, Gentsesteenweg, 48

BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING - WIJZIGING VENNOOTSCHAP IN BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP - WIJZIGING NAAM  ; WIJZIGING ZETEL - WIJZIGING DOEL - ONTSLAGEN en BENOEMINGEN - WIJZIGING STATUTEN

Er blijkt uit een akte verleden voor Notaris Alexandre PEERS, te Aalst-Erembodegem, op veertien maart tweeduizend en dertien ; "Geboekt te AALST I ; 26 maart 2013 ; tien bladen, geen verzending ; Boek 939 Blad 10 Vak 4 ; Ontvangen : vijfentwintig euro (25,00 EUR) ; (getekend) De Ontvanger a.i., I. Beernaert", dat werd gehouden de Buitengewone Algemene Vergadering van de Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "GROUP D", met vennootschapszetel te 9420 Erpe-Mere, Gentsesteenweg, 48, RPR 0862581507.

Waren aanwezig en/of vertegenwoordigd : de enige aandeelhouder eigenaar van alle 186 aandelen, alsook de enige niet-statutaire zaakvoerder, en er werd beslist met eenparigheid van stemmen wat volgt

EERSTE RESOLUTIE : Wijziging aard vennootsohap

De vergadering beslist om de aard van de vennootschap te wijzigen, om die in overeenstemming te brengen met de bepalingen van de Wet betreffende de uitoefening van het beroep van architect de dato vijftien februari tweeduizend en zes, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van vijfentwintig april tweeduizend en zes, onder nummer 2006/1627, en derhalve voortaan de vorm van Burgerlijke Vennootschap aan te nemen.

Derhalve wordt de aard van de vennootschap gewijzigd in een Burgerlijke Vennootschap met behoud van', de rechtsvorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid.

TWEEDE RESOLUTIE : Wijziging naam  Verklaring voor de registratie - Toevoeging

De vergadering beslist om de maatschappelijke naam van de vennootschap te wijzigen in : "Architectuur- en lnterieurbureau Goedgebeur", in het verkort "AIBG".

De vergadering beslist verder om de handelsbenaming en/of uithangbord "D-Matic" te schrappen. Toevoeging

De vergadering beslist om aan het artikel 1 der statuten volgende toevoeging te doen :

"De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden "Burgerlijke Vennootschap onder de rechtsvorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte, Aansprakelijkheid."

"Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden:"

DERDE RESOLUTIE : Wijziging vennootschapszetel

De vergadering beslist om de vennootschapszetel over te brengen naar : 9300 Aalst, Gentsesteenweg, 12. VIERDE RESOLUTIE : Wijziging doel

De vergadering beslist om het doel van de vennootschap te wijzigen in volgende activiteiten :

Artikel drie. Doel

De vennootschap heeft tot doel :

Het verlenen diensten die behoren tot de uitoefening door de vennoten, voor rekening van de vennootschap of van de associatie, van het beroep van architect, evenals van alle met het architectenberoep aanverwante en niet-onverenigbare disciplines.

De vennootschap mag in het algemeen alle verrichtingen en handelingen stellen, hoegenaamd dewelke, die verenigbaar zijn met de deontologische regelen en met het Reglement van Beroepsplichten van de Architecten,. of van de lokale regelen die eventueel van toepassing zijn.

Zij zal dit doel verwezenlijken voor eigen rekening, op de wijze die haar het meest geschikt lijkt.

Zij mag, mits voorafgaande kennisgeving aan- en goedkeuring van de Orde van Architecten, op elke wijze belang nemen in alle verenigingen, inrichtingen of vennootschappen met eenzelfde, gelijkaardig of aanverwant -

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit)

Rechtsvorm :

Zetel :

Onderwerp akte :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moa Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

teLUIVI

GRIFFIE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

0 9 APR. 2013

DEND@FMONDE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

maar niet met de architectuur onverenigbaar - doel, van die aard om de uitbreiding van haar activiteiten te bevorderen.

Zij zal mogen samenwerken met elke persoon, gespecialiseerd in een deelgebied van de bouwkunde of het urbanisme, zolang het verenigbaar blijft met de uitoefening van het beroep van Architect.

Het verrichten van alle handelingen die met het voorgaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Zowel de architect-rechtspersoon ais alle vennoten verbinden zich er toe de wet van 20 februari 1939, de wet van 26 juni 1963, het reglement van beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te leven.

De statuten zullen overeenstemmend met de deontologie van het beroep van architect worden geïnterpreteerd

VIJFDE RESOLUTIE : Neerlegging Bijzonder Verslag

Wordt alhier neergelegd en 'toegelicht : het bijzonder verslag van de zaakvoerders aan de: algemene vergadering, opgesteld in toepassing van artikel 287, le alinea, van het Wetboek van Vennootschappen, in datum van elf maart tweeduizend en dertien, met aangehecht een (tussentijdse) staat van activa en passiva afgesloten per éénendertig december tweeduizend en twaalf.

Dit verslag en de aangehechte staat worden door de vergadering aangenomen en goedgekeurd.

ZESDE RESOLUTIE : Wijziging statuten

De vergadering beslist om de tekst van de statuten volledig te herwerken, te herformuleren en te hernummeren, bepaalde aanvullingen en/of vereenvoudigingen door te voeren zonder evenwel te raken aan de essentiële bepalingen en een volledig nieuwe tekst van de statuten aan te nemen, onder meer teneinde ze in overeenstemming brengen met voormelde beslissingen en aan de aanbevelingen van de Oost-Vlaamse provinciale Raad van de Orde van Architecten.

En dat ze voortaan o.m. zullen bevatten wat volgt :

De Burgerlijke Vennootschap onder de rechtsvorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid heeft ais maatschappelijke benaming : "Architectuur- en interieurbureau Goedgebeur", in het verkort "AIBG".

De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden "Burgerlijke Vennootschap onder de rechtsvorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid."

Enkel deze enige en ais dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt wor-den,

De vennootschap is gevestigd te 9300 Aalst, Gentsesteenweg, 12.

Hij kan, zonder statutenwijziging, naar om het even welke andere plaats in België worden overgebracht bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder, en dit rekening houdende met de vigerende taalwetgeving.

Het verplaatsen van de vennootschapszetel wordt onverwijld medegedeeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten waar de vennootschapszetel gevestigd was, evenals aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten waar de nieuwe vennootschapszetel gevestigd wordt.

De vennootschap kan, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder, agentschappen, administratieve of bedrijfszetels, filialen of kantoren, en/of dochtervennootschappen vesti-gen, op iedere andere plaats in België of in het Buitenland.

De oprichting van een of meer bijkomende vestigingen wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd word(t)(en) evenals aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten van de vennootschapszetel van de vennootschap.

De vennootschap heeft tot doel :

Het verlenen diensten die behoren tot de uitoefening door de vennoten, voor rekening van de vennootschap of van de associatie, van het beroep van architect, evenals van alle met het architectenberoep aanverwante en niet-onverenigbare disciplines.

De vennootschap mag in het algemeen alle verrichtingen en handelingen stellen, hoegenaamd dewelke, die verenigbaar zijn met de deontologische regelen en met het Reglement van Beroepsplichten van de Architecten, of van de lokale regelen die eventueel van toepassing zijn.

Zij zal dit doel verwezenlijken voor eigen rekening, op de wijze die haar het meest ge-schikt lijkt.

Zij mag, mits voorafgaande kennisgeving aan- en goedkeuring van de Orde van Architecten, op'elke wijze belang nemen in alle verenigingen, inrichtingen of vennootschappen met eenzelfde, gelijkaardig of aanverwant - maar niet met de architectuur onverenigbaar - doel, van die aard om de uitbreiding van haar activiteiten te bevorderen.

Zij zal mogen samenwerken met elke persoon, gespecialiseerd in een deelgebied van de bouwkunde of het urbanisme, zolang het verenigbaar blijft met de uitoefening van het beroep van Architect.

Het verrichten van alle handelingen die met het voorgaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Zowel de architect-rechtspersoon als aile vennoten verbinden zich er toe de wet van 20 februari 1939, de wet van 26 juni 1963, het reglement van beroepsplichten en de deonto-logie van het beroep van architect na te leven.

De statuten zullen overeenstemmend met de deontologie van het beroep van architect worden geïnterpreteerd

De vennootschap is aangegaan voor onbepaalde tijd.

Behoudens door de rechter en onverminderd de wettelijke bepalingen terzake, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de buitengewone algemene vergadering volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

1 ~ Y Alle natuurlijke personen of rechtspersonen die ertoe gemachtigd werden overeenkom-stig de wet het beroep van architect uit te oefenen en van wie de aansprakelijkheid, met in-begrip van de tienjarige

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge aansprakelijkheid, kan worden verbonden wegens de handelingen die zij beroepshalve stellen of de handelingen van hun aangestelde, dienen door een verzekering te zijn gedekt. Deze verzekering kan kaderen in een globale verzekering voor alle partijen die in de bouwakte voorkomen.

Wanneer de rechtspersoon niet door een verzekering zou gedekt zijn, dan zijn de be-stuurders, zaakvoerders en leden van het bestuurcomité, hoofdelijk aansprakelijkheid ten aanzien van derden voor iedere schuld die uit de tienjarige aansprakelijkheid voortvloeit.

De wet voorziet in straffen voor iedere architect, zo natuurlijk persoon als rechtspersoon, die het beroep van architect uitoefent zonder voorafgaand zijn burgerlijke aansprake-lijkheid te hebben verzekerd.

De rechtspersonen die overeenkomstig de wet het beroep van architect uitoefenen zijn burgerlijk aansprakelijk voor de betaling van de boeten en de uitvoering van de herstelmaat-regelen waartoe hun organen en aangestelde worden veroordeeld,

Het geheel geplaatst kapitaal bedraagt achttien duizend zeshonderd euro (1 8.600,00 EUR).

Het is verdeeld in honderd zesentachtig (186) aandelen op naam, zonder aanduiding van nominale waarde, die elk het één/honderd zesentachtigste (1/1863e) van het maatschappelijk vermogen vertegenwoordigen,

Enkel personen die door de uitoefening van hun beroep meewerken aan de verwezen-lijking van het maatschappelijk doel zijn toegelaten ais vennoten.

Rechtspersonen kunnen slechts vénnoot zijn in de vennootschap, voor zover zij een maatschappelijk doel hebben dat identiek of verwant, meer niet onverenigbaar, is met het maatschappelijk doel van de vennootschap.

Ten minste zestig ten honderd (60%) van de aandelen, alsook van de stemrechten, moeten rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd werden het beroep van architect uit te oefenen overeenkomstig §1 van de wet van vijftien februari tweeduizend en zes, en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van architecten. Alle overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke of rechtspersonen, die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen en gemeld zijn bij de Raad van de Orde van architecten.

Met "onrechtstreeks" wordt bedoeld dat de architect-aandelen ook in handel kunnen zijn van een ander rechtspersoon die er toe gemachtigd is het beroep van architect uit te oe-lenen en, met andere woorden opgenomen is op de tabel.

Indien niet voldaan is aan de voorwaarde dat minstens zestig ten honderd (60%) van de aandelen in het bezit moet zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het be-roep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van, Architecten door overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen.

Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap echter, tot regu-larisatie voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de ven-nootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke- als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat voldaan wordt aan voormelde voorwaarde.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen doe behoren tot het be-roep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke- als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergade-ring worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het over-lijden van een natuurlijke persoon architect/architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van de Orde van Architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergade-ring worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat de vennootschap niet langer als architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De vennootschap zal, tot regularisatie van alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke- als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Nieuwe architect-vennoten kunnen slechts worden aanvaard bij toestemming van minstens de helft van de architect-vennoten die bovendien drie/vierden van de architect-aandelen bezitten.

Elke voorgenomen toetreding van nieuwe vennoten, splitsing van eigendomsrecht over de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom en/of tcetreding van nieuwe vennoten moet voorafgaand ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten die over een termijn van drie maanden (geschorst zijnde in de maanden juli en augustus) beschikt om zich daarover uit te spreken." Alle natuurlijke personen of rechtspersonen die ertoe gerechtigd werden overeenkom-stip de wet het beroep van architect uit te oefenen en van wie de aansprakelijkheid, met in-begrip van de tienjarige aansprakelijkheid, kan worden verbonden wegens de handelingen die zij beroepshalve stellen of de handelingen van hun aangestelden dienen door een ver-zekering te zijn gedekt. Deze verzekering Kan kaderen in een globale verzekering voor alle partijen die in de bouwakte voorkomen.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschap mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Stagiairs kunnen slechts een rechtspersoon in de zin van deze wet oprichten, f er vennoot, zaakvoerder, bestuurder, lid van het directieoomité van zijn, indien het een rechts-persoon betreft waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect inge-schreven op één van de tabellen van de Orde van architecten uitoefent.

Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen, zoals dit blijkt uit het vennootschapsregister

Alle vennoten van de vennootschap zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap Verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken.

Tot verhoging of tot vermindering van het kapitaal kan slechts worden besloten door de buitengewone algemene vergadering, volgens de regels gesteld voor de wijzigingen van de statuten en met inachtneming van de hierna volgende bepalingen.

Behoudens in het geval de vennootschap slechts één aandeelhouder telt, moeten de aandelen waarop in geld wordt ingeschreven het eerst aangeboden worden aan de aan-deelhouders, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen verte-genwoordigd.

Wordt dit voorkeurrecht niet geheel uitgeoefend, dan worden de overblijvende aande-len in dezelfde evenredigheid aangeboden aan de andere aandeelhouders, die reeds van hun recht gebruik hebben gemaakt.

Op de aandelen waarop overeenkomstig het voorgaande niet werd ingeschreven, kan door om het even welke natuurlijke of rechtspersoon, inclusief de in artikel 249 van het Wetboek van Vennootschappen genoemde personen, slechts worden ingeschreven mits in-stemming van alle aandeelhouders, en onder voorwaarde dat de nieuwe venno(o)t(en) de hoedanigheid hebben zoals bepaald in het artikel zeven hiervoor,

Alle bepalingen van onderhavig artikel zijn ondergeschikt aan de bepalingen van het artikel zeven (7) hiervoor, met betrekking tot de hoedanigheid van de vennoten,

De aandelen zijn steeds op naam.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden, waarin worden aangetekend :

1. De identiteit van elke aandeelhouder en het aantal hem toebehorende aandelen ;

2. De gedane stortingen ;

3. De overdracht en de overgang van aandelen, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoer-der en de rechtverkrijgende(n) in geval van overgang wegens overlijden,

De overdracht en de overgang van aandelen geldt ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

Elke aandeelhouder of belanghebbende derde kan van dit register inzage nemen.

De eigendom van de effeoten wordt bewezen door de inschrijving in het register van aandelen. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van de effec-ten.

De vennoten zijn verplicht, op eenvoudig verzoek van de Raad van de Orde der Archi-tecten, om inzage te verlenen van het aandelenregister.

Alle bepalingen van onderhavig artikel zijn ondergeschikt aan de bepalingen van het artikel zeven (7) hiervoor, met betrekking tot de hoedanigheid van de vennoten.

Overdracht onder levenden

In geval de vennootschap slechts één aandeelhouder telt, beslist deze vrij tot over-dracht onder levenden van het geheel of een gedeelte van zijn aandelen, onder voorbehoud dat de verkrijgers van de aandelen het beroep van Architect uitoefenen en als dusdanig voorkomen op de lijsten van de Orde van Architecten, of een daarmee niet-onverenigbaar beroep uitoefenen,

Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, mogen de aandelen van een ven-noot op straf van nietigheid, niet worden afgestaan onder levenden, noch overgedragen we-gens overlijden, dan met de toestemming van al de andere vennoten, die een voorkeurrecht bezitten voor de overname van bedoelde aandelen.

Aandelen zullen slechts kunnen worden overgedragen aan personen die het beroep van Architect uitoefenen en als dusdanig voorkomen op de lijsten van de Orde van Architecten, of een daarmee niet-onverenigbaar beroep uitoefenen,

De vennoot die aandelen wil afstaan, moet aan elke medevennoot, bij aangetekend schrijven, zijn voornemen laten kennen, met aanduiding van de identiteit en de hoedanig-heid van de voorgestelde overnemer, het aantal aandelen, evenals de aangeboden prijs.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Elke vennoot moet binnen de maand, per aangetekend schrijven, zijn beslissing mede-delen. Bij gebrek aan antwoord binnen deze termijn, wordt hij geacht in te stemmen met de overdracht.

Ingeval van weigering van een overdracht, zal de beslissing aan de bevoegde Recht-bank worden overgelaten.

In elk geval zal iedere overdracht van aandelen of toetreding van een nieuwe vennoot minstens één maand vooraf ter goedkeuring dienen voorgelegd aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Architecten,

In die tussentijd zal de uitoefening van het aan de over te dragen aandelen verbonden stemrecht geschorst zijn, en dit tot bij de goedkeuring door de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Architecten.

Overdracht wegens overlijden f ontbinding van vennootschap

Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde over-gaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden en wordt artikel 344 van het Wetboek van Vennootschap toegepast.

Overlijdt de enige aandeelhouder dan zijn de beperkingen van de overgang van aan-delen zoals in de volgende alinea uiteengezet van toepassing, in die zin dat de verkrijgers van de aandelen het beroep van Architect uitoefenen en als dusdanig voorkomen op de lijs-ten van de Orde van Architecten, of een daarmee niet-onverenigbaar beroep uitoefenen,

In geval de vennootschap meerdere aandeelhouders telt, mogen de aandelen van een aandeelhouder op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden en overgaan wegens overlijden dan met toestemming van alle aandeelhouders.

Deze bepaling is van toepassing zowel op de overdrachten of overgangen in volle ei-gendom, als op deze in vruchtgebruik of in naakte eigendom, alsmede op de overgang van rechten tengevolge van de toepassing van de regels betreffende de huwgemeenschap van goederen bestaande tussen de aandeelhouder en zijn echtgenoot of van huwelijksvoor-waarden. Zij is eveneens van toepassing op al de gevallen van openbare verkoop ten gevol-ge van een rechterlijke beslissing of wegens elke andere oorzaak.

Alle bepalingen van onderhavig artikel zijn ondergeschikt aan de bepalingen van het artikel zeven (7) hiervoor, met betrekking tot de hoedanigheid van de vennoten.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen mag niet tot gevolg hebben dat het aantal achitect-aandelen daalt tot minder dan 60% van het maatschappelijk kapitaal.

Zonder afbreuk te doen aan het recht op gedwongen overdracht, gedwongen overne-ming en de uitkoopregeling, zoals bepaald bij het Wetboek van Vennootschappen, is de overname van aandelen als volgt geregeld :

a. Bij toepassing van de derde alinea van voorgaand artikel en onder de dwingende bepalingen van het artikel zeven en volgende hiervoor vermeld, moet de aandeelhouder die één of meer aandelen wil overdragen onder levenden, van zijn voornemen aan de overige aandeelhouders kennis geven bij een aangetekende brief, waarin hij de identiteit en de hoedanigheid van de voorgestelde overnemer(s) meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor bedongen prijs.

Eveneens bij toepassing van de derde alinea van voorgaand artikel moeten de erfge-namen, legatarissen en rechtverkrijgenden bij overgang wegens overlijden de aandeelhou-ders binnen zes maand na het overlijden van de aandeelhouder bij aangetekend schrijven inlichten hoe de nalatenschap vererfd is. Zij moeten tevens de identiteit van de rechtverkrij-genden alsook hun respectieve erfrechten mededelen.

Indien de aandeelhouders in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot toelating van de overdracht of de overgang zullen ze geacht worden hun in-stemming geweigerd te hebben, onder voorbehoud dat dergelijke overdracht de voorafgaan-delijk goedkeuring van de Provinciale Kamer van de Orde der Architecten behoeft, zoals aangegeven in het artikel tien hiervoor,

b, Bij een overdracht van aandelen onder levenden is in geval van weigering van toe-lating tot overdracht van de aandelen verhaal bij de Voorzitter van de Rechtbank mogelijk.

Indien de weigering gegrond geacht wordt, dan blijft de aandeelhouder die aandelen wil overdragen, aandeelhouder.

Wordt de weigering willekeurig geoordeeld en blijft de weigering behouden dan moe-ten de aandelen, waarvan de overdracht voorgesteld is, overgenomen volgens de hierna vermelde modaliteiten door de overige aandeelhouders en/of door één of meer derde kopers die vooraf aanvaard werden door de aandeelhouders.

c, Bij een overgang van aandelen wegens overlijden hebben de erfgenamen of legata-rissen, die geen aandeelhouder kunnen worden omdat zij niet als aandeelhouder toegelaten worden, recht op de waarde van de aandelen waarvan de overgang is voorgesteld.

Daartoe mogen ze de afkoop van deze aandelen vragen bij een aangetekende brief ge-richt aan de aandeelhouders.

Anderzijds mogen deze aandelen van rechtswege afgekocht worden in geval deze ge-rechtigden nagelaten hebben hun verzoek tot toelating van overgang in te dienen binnen de zes maanden na het overlijden of, in geval van weigering van deze toelating, indien ze nage-laten hebben de afkoop van hun aandelen aan te vragen binnen de maand na de weigering.

De afkoop van de aandelen wordt uitgeoefend volgens de hierna vermelde modalitei-ten, en rekening gehouden met de bepalingen van artikel zeven en volgende van onderhavi-ge statuten.

d. Bij gebrek aan overeenkomst, worden de prijs en de voorwaarden vastgesteld door een deskundige op verzoek van de meest gerede partij door de Voorzitter van de Rechtbank benoemd.

De waardebepaling door de deskundige dient te geschieden op basis van de laatst goedgekeurde jaarrekening, rekening houdend met alle gegevens die de waarde kunnen be-invloeden en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap, en is bindend voor alle partijen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bij gebrek aan overeenkomst, mag de prijs in twee gelijke aflossingen betaald wor-den, waarbij de eerste aflossing bij de inschrijving in het register van de aandelen ge-schiedt, en de tweede aflossing uiterlijk één jaar na de inschrijving in het register van de aandelen,

De eventueel niet tijdig verrichte betaling van de eerste aflossing en/of het verschul-digd blijvend saldo brengt een intrest berekend tegen de wettelijke rentevoet. Deze intrest is telkens samen met de aflossing betaalbaar,

De aandelen mogen, zolang de volledige prijs niet betaald is, niet verder overgedragen worden.

De aandeelhouders zijn verplicht, op straffe van verval van hun recht tot afkoop, bin-nen de dertig dagen na de ontvangst van het deskundig verslag, aan de zaakvoerder of aan de tegenpartij indien er slechts twee aandeelhouders zijn, bekend te maken hoeveel aande-len zij wensen te kopen.

Wensen meerdere aandeelhouders de aangeboden aandelen te kopen, dan worden deze, behoudens andersluidende overeenkomst tussen de belanghebbenden, onder hen verdeeld door de zorgen van de zaakvoering in verhouding tot het aantal aandelen waarvan elk van hen reeds eigenaar is op dat ogenblik tot het totaal aantal aandelen in bezit.

Indien de aankoopverbintenissen van de aandeelhouders niet de geheelheid van de aandelen, waarvan de overdracht of overgang voorgesteld werd, tot voorwerp heeft, mogen de overblijvende aandelen afgekocht worden tegen dezelfde prijs en binnen een bijkomende termijn van dertig dagen door één of meerdere derde kopers vooraf aanvaard door de aan-deelhouders.

De afkoop van de aandelen is slechts werkelijk en de eigendomsoverdracht van de aandelen is slechts verwezenlijkt, wanneer al de over te nemen aandelen het voorwerp hebben uitgemaakt van aankoopverbintenissen onderschreven door één of meerdere aan-deelhouders of aangenomen derde kopers of door de vennootschap zelf.

in geval bij het verstrijken van een termijn van drie maanden vanaf de notificatie van de afkoopprijs van de aandelen, de aankoopverbintenissen uitgaande van de aandeelhou-ders of derde kopers niet de geheelheid van de bedoelde aandelen tot voorwerp hebben, zijn deze verbintenissen als nietig te beschouwen en mag de aandeelhouder of gerechtigde de ontbinding van de vennootschap eisen.

Alle bepalingen van onderhavig artikel zijn ondergeschikt aan de bepalingen van het artikel zeven (7)

hiervoor, met betrekking tot de hoedanigheid van de vennoten. De aandeelhouders, hun erfgenamen,

rechthebbende en schuldeisers, mogen onder geen enkel voorwendsel de zegels doen leggen op de boeken, goederen en waarden van de vennootschap, noch het opmaken van de inventaris eisen.

Zij moeten zich voor de uitoefening van hun rechten houden aan de inventarissen en balansen van de vennootschap en aan de besluiten van de algemene vergadering.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke per-sonen, al dan niet aandeelhouders, die het beroep van Architect uitoefenen en als dusdanig voorkomen op de lijsten van de Orde van Architecten.

De zaakvoeders worden benoemd door de aandeelhouders voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

De opdracht van statutaire zaakvoerder kan slechts herroepen worden ofwel bij een-parig goedvinden van de aandeelhouders, met inbegrip van de statutaire zaakvoerder die zelf aandeelhouder is, ofwel om gewichtige redenen bij besluit van de buitengewone alge-mene vergadering volgens de regels die gesteld zijn voor de wijziging van de statuten.

De niet-statutaire zaakvoerders worden door de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen benoemd en ontslagen,

De in functie treding van de opvolgend statutaire zaakvoerder, de benoeming van de niet-statutaire zaakvoerder, alsook de beëindiging van de opdracht van zaakvoerder wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier van een door de zaak-voerder ondertekende verklaring, respectievelijk van een dito uittreksel uit de akte, samen met een afschrift ter bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, en zal ook medegedeeld worden aan de Provinciale Orde der Architecten.

Indien, ingevolge het overlijden van een zaakvoerder, de vennootschap niet meer gel-dig kan vertegenwoordigd worden, beschikt de vennootschap over een termijn zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect blij-ven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die in-geschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zef, tot regularisatie, voor alle handelingen doe behoren tot het be-roep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden, Deze architect kan zowel een natuurlijke- als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergade-ring worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

indien de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden om een aride-re reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap, bijvoorbeeld het ontslag, de schorsing of de schrapping van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen, tot aan de regularisatie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap zal, tot aan de regularisatie, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een na-tuurlijke- als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergade-ring worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als architect-rechtspersoon In de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke be-noeming van een nieuwe zaalvoerder/bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

Het mandaat van zaakvoerder mag bezoldigd worden.

De eventuele bezoldiging van de zaakvoerder(s) wordt bepaald door- of achteraf be-vestigd door de algemene vergadering.

ledere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte,

De vennootschap is verbonden door de handelingen van de zaakvoerder, zelfs indien die handelingen buiten het doel van de vennootschap vallen, tenzij zij bewijst dat de derde wist dat de handeling de grenzen van het doel van de vennootschap overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn ; bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

De zaakvoerder mag ook aan lasthebbers bijzondere volmachten verlenen en het da-gelijks bestuur overdragen aan een derde, al dan niet aandeelhouder, voor zoveel hij vcl-doet aan de bepalingen van het artikel zeven (7) van de statuten, met betrekking tot de hoe-danigheid van vennoten.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de architect-rechtspersoon verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van diegene die ondertekent, worden vermeld.

Het toezicht van de vennootschap wordt uitgeoefend door één of meer commissarissen voor een hernieuwbare termijn van drie jaar, benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het instituut der bedrijfsrevisoren.

Evenwel indien de vennootschap voldoet aan de wettelijke criteria waaronder geen commissaris moet worden benoemd, zal het toezicht uitgeoefend worden door de aandeel-houders. In dat geval heeft iedere aandeelhouder de rechten van onderzoek en controle op alle verrichtingen van de vennootschap en kan hij inzage nemen van de boeken, briefwisse-ling en van alle geschriften van de vennootschap. Zij kunnen zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar instemming werd benoemd of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing.

Zolang de enige vennoot ook zaakvoerder is en geen commissaris benoemd werd, be-staat geen controle in de vennootschap,

De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt de algeheelheid van de aandeelhouders.

Zij heeft de bevoegdheden die bij de wet en bij onderhavige statuten bepaald zijn.

Wanneer de vennootschap slechts één aandeelhouder telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan deze niet overdragen,

De gewone algemene vergadering van de aandeelhouders, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden gehouden op de eerste maandag der maand juni, om achttien uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

De buitengewone algemene vergadering wordt bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap het vereist. Zij moet bijeengeroepen worden wanneer één of meer aan-deelhouders die allen of samen één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoor-digen, hierom bij aangetekend schrijven verzoeken. De oproeping tot de dientengevolge te houden algemene vergadering moet gedaan worden binnen de drie weken na het gedane verzoek.

De jaarvergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of in de gemeen-te van deze zetel, terwijl de buitengewone algemene vergadering wordt gehouden op de ze-tel van de vennootschap of op de plaats in de oproepingsbrief vermeld,

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, of even-tueel via een ander communicatiemiddel mits individuele, uitdrukkelijke en schriftelijke in-stemming van de bestemmelingen, toegezon-'den aan de aandeelhouders, de zaakvoerder(s) en/of de commissaris(sen), tenminste vijftien dagen ver de vergadering, of een voor ont-vangst afgetekende brief.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder, dan dienen de formaliteiten voor bijeenroe-ping van de algemene vergadering niet te worden nageleefd wat de vennoot zelf betreft,

Elke architect-vennoot kan, overeenkomstig de wet, een algemene vergadering bijeen-roepen, waarvan hij zelf de agenda vaststelt.

indien op de vergadering alle aandeelhouders, zaakvoerders en/of commissaris(sen) aanwezig of vertegenwoordigd zijn, wordt de voorzitter van de vergadering ervan ontslagen de bewijzen van bijeenroeping op de vergadering voor te brengen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uit-eengezet in het artikel twintig/bis van deze statuten, dan moet het rondschrijven waarvan in dat artikel sprake is, minstens twintig dagen vôôr de datum van de jaarvergadering worden verstuurd.

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de aandeelhouders of hun volmacht dragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de voorna(a)m(en) en de woonplaats of de maatschappelijke benaming en de statutaire zetel van de aandeelhou-ders en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging en met name van de wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden, kan elke aandeelhouder op de ver-gadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, die zelf aandeelhouder is.

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architecten-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die ge-machtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Volmachten voor de vertegenwoordi-ging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep,

Indien één of meer aandelen aan verscheidene eigenaars toebehoren, dan heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de eraan verbonden rechten te schorsen totdat één enkele persoon aangewezen is om ten aanzien van de vennootschap ais eigenaar op te treden, en welke persoon de hoedanigheid moet hebben zoals bepaald in het artikel zeven (7) der statuten.

Indien één of meer aandelen met vruchtgebruik bezwaard zijn, dan wordt het eraan verbonden stemrecht door de vruchtgebruiker uitgeoefend, mits hij de hoedanigheid heeft zoals bepaald in het artikel zeven (7) der statuten.

In de beide voorgaande gevallen, alsook bij overlijden van de enige aandeelhouder beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen.

Voor de architecten-aandelen kan de uitoefening van het stemrecht enkel toever-trouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijke persoon die ertoe ge-machtigd zijn het beroep van architect uitte oefenen.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het over-lijden van een natuurlijke persoon architect/architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van in-pandgeving van de aandelen, de schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van de Orde van Architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wcrdt voldaan aan vcormelde voorwaarde.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergade-ring worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat de vennootschap niet langer het beroep van architect uitoefent.

De vennootschap zal, tot regularisatie van alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke- als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn,

Nieuwe architect-vennoten kunnen slechts worden aanvaard bij toestemming van minstens de helft van de architect-vennoten die bovendien drie/vierden van de architect-aandelen bezitten.

Elke voorgenomen toetreding van nieuwe vennoten, splitsing van eigendomsrecht over de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom en/of toetreding van nieuwe vennoten moet voorafgaand ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architeoten die over een termijn van drie maanden (geschorst zijnde in de maanden juli en augustus) beschikt om zich daarover uit te spreken.

Geen enkele vergadering kan beraadslagen en besluiten over punten die niet voorko-men op de agenda, tenzij de vergadering waarop alle aandeelhouders aanwezig zijn, een-parig besluit de agenda te wijzigen.

Onverminderd hetgeen hierna volgt, beraadslaagt en besluit de algemene vergadering op geldige wijze, ongeacht het aantal op de vergadering vertegenwoordigde aandelen. De besluiten worden met gewone meerderheid van stemmen genomen.

Een buitengewone algemene vergadering, die moet beraadslagen en besluiten over een statutenwijziging kan dit slechts op geldige wijze voor zover de aandeelhouders, die de vergadering bijwonen, ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordi-gen.

Wordt dit quotum niet bereikt, dan is een nieuwe bijeenroeping vereist en de tweede vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het aantal op die vergade-ring vertegenwoordigde aandelen. De besluiten worden met een drie/vierden meerderheid genomen.

Indien de voorgestelde wijzigingen betrekking hebben op het doel en/of de rechtsvorm van de vennootschap, moeten de door het Wetboek van Vennootschappen vereiste bijzonde-re aanwezigheids- en meerderheidsquotums in acht genomen worden.

De oproepingsbrief moet nauwkeurig vermelden welke statutenwijziging voorgesteld wordt.

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden ver-leden, kunnen de aandeelhouders eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Daartoe zal door de zaakvoerder(s) of het college van zaakvoerders een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle aandeelhouders, zaakvoerders, commissarissen, obligatie- of certificaathouders, met de vraag aan de aandeelhouders de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen een termijn van twintig dagen na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de ven-nootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle aandeelhouders niet ontvangen, dan wordt de beslissing geacht niet genomen te zijn.

Indien tengevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de zaakvoerder de vraag of de vennootschap zal ontbonden worden, in voorkomend geval samen met voorstellen van sanering, voorleg-gen aan de buitengewone algemene vergadering en dit binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke of statutaire bepalin-gen had moeten worden vastgesteld. Deze buitengewone algemene vergadering beraad-slaagt en besluit in voorkomend geval overeenkomstig de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaats heeft wanneer ze wordt goedgekeurd door één/vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen,

Wanneer het netto actief gedaald is tot beneden het bedrag van het wettelijk minimum, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap vorderen.

Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt die ondertekend worden door de leden van het bureau en de aandeelhouders die het vragen.

Deze notulen worden in een speciaal register ingeschreven of ingebonden, dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

De afschriften van of de uittreksels uit deze notulen die in rechte of anders moeten warden voorgelegd, worden door de personen, die als orgaan de vennootschap kunnen ver-binden, ondertekend.

De besluiten van de enige aandeelhouder die overeenkomstig artikel 14 van deze sta-tuten handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden eveneens vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op één januari en eindigt op éénen-dertig december.

Op het einde van het boekjaar wordt de boekhouding afgesloten, maakt de zaakvoer-der inventaris op, alsmede de jaarrekening en stelt het jaarverslag op waarin hij rekenschap geeft van zijn beleid, dit alles onverminderd de voorschriften van het Wetboek van Vennoot-schappen, en dit alles voor zover wettelijk vereist.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt één geheel,

Het batig saldo van de balans, na aftrek van alle kosten, de algemene kosten, de so-ciale lasten en de nodige afschrijvingen, waardeverminderingen en voorzieningen, vormt de netto-winst van de vennootschap,

Van deze winst wordt jaarlijks een bedrag van ten minste één/twintigste afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze verplichting tot afneming houdt op wanneer de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Het overschot wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering, die op voorstel van de zaakvoerder(s) de bestemming ervan bepaalt.

Geen uitkering, onder welke vorm ook, mag geschieden indien op datum van het laat-ste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestort kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Behoudens in het geval van de gerechtelijke ontbinding, zoals geregeld bij het Wet-boek van Vennootschappen, zal bij een vrijwillige ontbinding van de vennootschap voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van archi-tect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten, teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopen-de opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

Het batig saldo van de vereffening, na betaling van aile schulden, tasten en kosten van de vereffening, wordt tussen de aandeelhouders verdeeld naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

De aandeelhouders willen zich volkomen schikken naar het Wetboek van Vennoot-schappen, en derhalve zullen de bepalingen van die wet waarvan niet op geoorloofde wijze bij deze statuten is afgeweken en die niet overeenstemmen met alle bepalingen op de uitoe-fening van- en de deontologie van het beroep van Architect, worden beschouwd als niet zijnde erin opgenomen, en de clausules die strijdig zijn met de gebiedende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen moeten als ongeschreven worden geacht."

Niettemin zullen statutaire clausules die de wetsbepalingen en alle bepalingen op de uitoefening van- en de deontologie van het beroep van Architect, geheel of gedeeltelijk over-nemen, al dan nies In identieke bewoordingen, ophouden van kracht te zijn wanneer deze bepalingen, waarvan zij de inhoud overnemen, worden opgeheven of versoepeld.

" ib

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Alle zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars, die hun woonplaats in het buiten-Land hebben, worden

geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap waar hun alle dagvaardingen, betekeningen en

kennisgevingen kunnen worden gedaan betref-fende de zaak van de vennootschap

ZEVENDE RESOLUTIE : Ontslag en benoemingen

Ontslag

De vergadering aanvaardt het ontslag, met ingang van heden, van de enige niet-statutaire zaakvoerder, te

weten : mevrouw VAN den EEDE Myriam Maria Louisa, wonende te 9420 Erpe-Mere, Gentsesteenweg, 48.

De vergadering stelt, op zicht van de maatschappelijke bescheiden, dat alle elementen aanwezig zijn om

aan de ontslagnemende niet-statutaire zaakvoerder algehele decharge te verlenen voor het gevoerde mandaat,

De vergadering verbindt er zich toe om deze decharge te bevestigen op de eerstvolgende jaarvergadering,

na goedkeuring van de jaarrekening.

Benoeming

De vergadering beslist om te bencemen tot nieuwe niet-statutaire zaakvoerder, mét in-gang van heden : de

heer GOEDGEBEUR David Raymond Guido, wonende te 9300 Aalst, Parklaan, 97.

Hij wordt benoemd voor onbepaalde duur.

Vast vertegenwoordiger - Corperate Governance

De vergadering aanvaart het ontslag, met ingang van heden, van de vaste vertegenwoordiger : mevrouw

VAN den EEDE Myriam Maria Louisa, wonende te 9420 Erpe-Mere, Gentsesteenweg, 48.

De vergadering beslist vervolgens, in het kader van de bepalingen op de Corporate Governance, dat de

Burgerlijke BVBA Architectuur- en Interieurbureau Goedgebeur, in het verkort AIBG, voor elke deelneming en/of

bestuurdersmandaat bij een andere vennoot-schap of vereniging, vast en rechtsgeldig zal vertegenwoordigd

" zijn, met ingang van heden, door : de heer GOEDGEBEUR David Raymond Guido, wonende te 9300 Aalst, Parklaan, 97.

ACHTSTE RESOLUTIE : Bijzondere machtigingen

1/ Inzake de afkondiging

De vergadering verleent alle volmacht aan Notaris Alexandre PEERS, te Aalst-Erembodegem, om over te gaan tot de afkondiging bij uittreksel van onderhavige akte in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

2/ Machtiging administratieve afhandeling

Er wordt een bijzondere volmacht gegeven aan ATTENTIA, met zetel te 8200 Brugge, Torhoutsesteenweg, " 248, vertegenwoordigd door zijn zaakvoerders, bestuurders of hun aangestelden, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling om de nodige formaliteiten te vervullen bij het rechtspersonenregister en desgevallend bij elke Administratie enfof instelling ook, alsook om bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving, de wijziging of de doorhaling van de gegevens in de Kruispuntbank Ondernemingen, alle formaliteiten te vervullen, alsook voor de inschrijving, wijziging of doorhaling als B.T.W.-plichtige, alsook voor de aanvraag van welke registratie- en/of erkenningnummers ook.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL.

Aangehechte stukken : Uitgifte ; Verslag zaakvoerder met tussentijdse balans,

Alexandre PEÉRS,

Notaris te Aalst-Erembodegem.

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/07/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 04.06.2012, NGL 02.07.2012 12246-0245-008
01/07/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 06.06.2011, NGL 27.06.2011 11221-0005-008
23/07/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 07.06.2010, NGL 14.07.2010 10307-0335-008
15/07/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 12.06.2009, NGL 09.07.2009 09401-0226-008
20/08/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 02.06.2008, NGL 14.08.2008 08570-0299-008
09/08/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 04.06.2007, NGL 02.08.2007 07525-0142-008
17/07/2006 : ME. - JAARREKENING 31.12.2005, GGK 06.06.2006, NGL 13.07.2006 06464-2311-012
04/07/2005 : ME. - JAARREKENING 31.12.2004, GGK 06.06.2005, NGL 01.07.2005 05404-2218-012
21/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 06.06.2016, NGL 20.06.2016 16183-0367-010

Coordonnées
ARCHITECTUUR-EN INTERIEURBUREAU GOEDGEBEUR, …

Adresse
GENTSESTEENWEG 12 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande