ARCHITECTUURATELIER 135

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTUURATELIER 135
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 518.899.223

Publication

07/03/2013
ÿþ("

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblac

.-_--_--~_~-__--._

------ .-.-_...,_-.., -------------------------- ----------,,w,,--------------------------  ___,- -- ---------- ---- ,_

Ondememingsnr: fl S ~ $ $ cl ci~ g-.~

Benaming (voluit):ARCHITECTUURATELIER 135

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Kleitkalseide 135 9990 Maldegem

;' Onderwerp akte : BVBA: oprichting

Uit een akte verleden door notaris Christian Vanhyfte te Maldegem, op 7 februari 2013, neergelegd voor:; ,; registratie, blijkt dat er door

Mevrouw VANDENBROUCKE Lieve Hedwige [IK 591-0233260-77] [RR 73.03.08-388.53], architect, geboren:; te Gent op acht maart negentienhonderd drieënzeventig, wonende te 9990 Maldegem, Kleitkalseide ongehuwd.

Welke verklaart en bevestigt dat zij geen verklaring van wettelijk samenwonen heeft afgelegd voor de,: ambtenaar van de burgerlijke stand en dat zij geen samenlevingscontract heeft afgesloten.

Een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid;; wordt opgericht.-

Naam : ARCHITECTUURATELIER 135

Zetel : 9990 Maldegem, Kleitkalseide 135

Doel :

De vennootschap heeft tot doel

- het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin, ondermeer door rechtstreeks of: onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op; het gebied van architectuur, stedenbouw, verkeerskunde, wegeniswerken, tuin- en landschapsinrichting,;, milieubeheer, burgerlijke bouwkunde, bijzondere uitrustingstechnieken, verluchting, akoestiek, EPB verslaggeving, veiligheidscoördinatie, binnenhuisinrichting, opmetingen, topografie, expertises evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen die hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van;. activiteiten en verrichtingen in de met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn. - Het verlenen van allerlei diensten op vlak van ontwerp, analyse, projectcoördinatie, projectbeheer en alle;! ondersteunende middelen.

- Het beoefenen van alle aanverwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het Reglement' van beroepsplichten van de Orde van Architecten. -Het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar;; maatschappelijk doel.

- De aan- en verkoop van onroerende goederen in volle eigendom, naakte eigendom of vruchtgebruik- Het vestigen van een recht van opstal of erfpacht. Duur

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur.. Kapitaal :

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd;; euro (¬ 18.600,00). Het wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen op naam zonder vermelding,: van de nominale waarde.

inbreno in geld:

Mevrouw VANDENBROUCKE Lieve voornoemd, verklaart een inbreng te doen in geld ten belope van;, achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600.00) waarvoor haar honderd (100) aandelen op naam werden;!

toegekend, zonder vermelding van de nominale waarde, ;;

Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd het beroep van architect uit te oefenen, Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van;. Architecten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Link BL In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

N Illtj),1191101191,111 II NI

dEERGLiI.EGD

26  02-2013

I'Ç~~fq ~ ïr~1v , ~

4:OOP,~1. ,, ~~ T~GI~.T

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, volmachtdragers, vereffenaars.

; Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en zo nodig in vervanging te voorzien, ledere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect,

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect. Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep ' van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bijvoorbeeld. het ontslag van de zaakvoerder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s).

: De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden, Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Tot statutaire zaakvoerder wcrdt voor de duur van de vennootschap benoemd, mevrouw VANDENBROUCKE Lieve voornoemd, die verklaart haar opdracht te aanvaarden, onder de bevestiging dat zij niet getroffen werd door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

', De zaakvoerder oï zaakvoerders zullen hun opdracht kosteloos uitoefenen behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2° van het Wetboek van Vennootschappen, heeft iedere vennoot conform het Wetboek van Vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin, heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

~

'nad 11.1

gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

Algemene vergadering

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de derde vrijdag van de maand juni om tien uur of op het uur vernield in de oproeping. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden om tien uur of op het uur vermeld in de oproeping.

De eerste algemene vergadering zal gehouden worden op de derde vrijdag van de maand juni tweeduizend veertien om tien uur of op het uur vermeld in de oproeping.

Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van het zelfde jaar.

Het eerste boekjaar begint op zeven februari tweeduizend dertien om te eindigen op eenendertig december tweeduizend dertien.

Bestemming van de winst - Reserve,

Het batig saldo dat de jaarrekening aanwijst, nadat alle lasten, de algemene onkosten, de nodige voorzieningen en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de nettowinst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt tenminste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één/tiende van het kapitaal bedraagt.

Over de bestemming van het saldo zal beslist worden door de algemene vergadering,

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd. AANSTELLING VAN EEN LASTHEBBER.

t Met eenparigheid van stemmen wordt er aan de heer HERPELINCK Marc, kantoor houdende te Maldegem, met de mogelijkheid tot in de plaatsstelling, alle machten verleend om voor de opgerichte vennootschap alle nuttige en noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de aanvraag van een "B.T.W "-nummer, en voor de activering van het ondernemingsnummer bij het ondememingsloket.

2, Met eenparigheid van stemmen wordt er aan mevrouw VANDENBROUCKE Lieve de bijzondere bevoegdheid verleend om, in afwachting dat de rechtspersoonlijkheid bekomen wordt door de neerlegging bedoeld in artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen, te beschikken over de gelden gedeponeerd op voormelde bijzondere rekening gehouden op naam van de vennootschap in oprichting bij de "VDK", agentschap ; Maldegem.

Genoemde lasthebber mag, nadat de werkende notaris aan de instelling bericht heeft gegeven van het verlijden van onderhavige akte, over de gedeponeerde gelden beschikken om over te gaan tot dringende betalingen zoals het betalen van de aktekosten en andere schulden die lastens de vennootschap eisbaar zijn. Hij mag de gelden ook doen overschrijven op een rentedragende rekening op naam van de vennootschap.

De financiële instelling die de gedeponeerde gelden heeft vrijgegeven op verzoek van voormelde lasthebber, wordt bevrijd van alle verantwoordelijkheid met betrekking tot de vrijgave en de verdere besteding van de gelden.

Behoudens voormelde verrichtingen zullen er door genoemde Lasthebber geen andere verbintenissen mogen aangegaan worden voor rekening van de vennootschap.

Tegelijk hiermee neergelegd. Afschrift van de akte vóbr registratie.

De Notaris, Christian VANHYFTE.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aàn het Belgisch Staatsblad

10/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 19.06.2015, NGL 04.08.2015 15396-0547-006

Coordonnées
ARCHITECTUURATELIER 135

Adresse
KLEITKALSEIDE 135 9990 MALDEGEM

Code postal : 9990
Localité : MALDEGEM
Commune : MALDEGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande