ARDOYEN

Association sans but lucratif


Dénomination : ARDOYEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 875.102.821

Publication

23/11/2012
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Mon 2.2

Ondemei?lortgsnr 0875.102.821 rtarntrJg

t:rdlzPt, : Ardoyen

NEERGELEGD

1 3 NOV. 2012

RECH'IBpeeVAN KOOPHA;, TE G

:vert,or)

Rechtsvorm vzw

Zetel : Technologiepark-Zwijnaarde 3, 9052 Gent

Onderwerp akte . Nieuwe statuten - wijziging raad van bestuur - benoeming gemachtigden

Uittreksel uit de aktes:

De algemene vergadering van 11/05/2012, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten als volgt te wijzigen en te coördineren:

Artikel 1 : De Vereniging.

1.1 Rechtsvorm

De vereniging is een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op grond van de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, hierna genoemd vzw-wet.

1.2 Naam

1.2.1 De VZW draagt de naam Ardoyen.

1.2.2 Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van zetel,

1.3 Zetel

1.3.1 De zetel van de VZW is gevestigd te 9052 Gent (Zwijnaarde), Technologiepark-Zwijnaarde 3, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

1.4 Duur

De VZW wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 2 : Doeleinden en activiteiten

2.1 Doeleinden

De vereniging stelt zich tot doet de samenwerking lussen de verschillende, al dan niet publiek - of privaatrechtelijke, (rechts)personen die aanwezig zijn en zullen zijn op de terreinen van het Technologiepark Zwijnaarde te ontwikkelen, in stand te houden en le bevorderen en dit op verschillende domeinen waaronder onder meer duurzame bedrijfsprocessen, de duurzame inrichting van het bedrijventerrein, alsmede duurzaam facilitair en/of utilitair beheer of enige andere vorm van interbedrijfssamenwerking op onder meer milieu-, welzijns-, ruimtelijk en aanverwant vlak waarbij mogelijks eenzelfde beheerstructuur kan worden ingezet, dit evenwel zonder afbreuk te doen aan de wettelijke bevoegdheden van het beheerscomité van het Wetenschapspark Ardoyen.

~P:lÇ3 ~ti.1$ e' 17CY.i_:`' C; IL1 Pain ft P,,'rU3E1ï "tC 1ur,Qc rOtR' , hJirfl ,an s)?' ;,~csi]0'1. :& a'''ÿ i1,4, st zh: 'ÿ Of orge IL; ,+ i.: `. ?8n2+^" 1 var " -P3rf~ífi `F" :taeÇf.erf':.:r, d" pr

ereerl. >e-iar Ft" .r" dik.ruz. <ir',

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

1__

1I1 111111111 1ltI ltli lI liii 11I lIi

*12190096*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 22

De vereniging staat tevens in voor de daadwerkelijke uitvoering - al dan niet zelf - van diverse werkzaamheden die rechtstreeks dan wel onrechtstreeks verband houden met deze samenwerking.

2.2 Activiteiten

De VZW kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële nietwinstgevende doelstellingen.

Voor deze diensten, leveringen ent of aannemingen worden de kosten bijgehouden via een open boekhouding en volgens een billijke verdeelsleutel verrekend naar de leden.

Elke dienst, levering of aanneming maakt het voorwerp uit van een afzonderlijke overeenkomst tussen de VZW en haar leden.

Artikel 3 : Lidmaatschap

3.1 De Leden

3.1.1 Er zijn minstens 3 leden met alle rechten zoals omschreven in de vzw-wet en deze statuten.

3.1.2 De oprichters waren de eerste leden van de VZW.

3.1.3 Daarnaast kan iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon zich kandidaat stellen als lid op voorwaarde dat zijn/haar activiteiten, zoals deze desgevallend zijn omschreven in haar statuten, kaderen in de doelstellingen van de VZW en hem/haar toelaten deel te nemen in de beoogde samenwerking en hij/zij een vestiging heeft op het Technologiepark Zwijnaarde.

3.1.4 De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de raad van bestuur met opgave van het gemiddeld aantal werknemers, berekend als voltijdse equivalenten, tewerkgesteld tijdens het laatste volledige kalenderjaar met het oog op hun indeling in een categorie van leden overeenkomstig artikel 4.1.2.

3.1.5 De algemene vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als lid en over de indeling in een van de categorieën van leden overeenkomstig artikel 4.1.2.

De beslissing wordt genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

3.1.6 De beslissing van de algemene vergadering moet gemotiveerd zijn en is niet voor beroep vatbaar.

3.1.7 De leden betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de algemene vergadering in functie van de algemene werkingskosten van de VZW en in functie van het gemiddeld aantal werknemers, berekend als voltijdse equivalenten, per jaar van de leden en die maximum zevenhonderd vijftig EURO (EUR 750) per jaar zal bedragen.

3.1.8 Daarnaast zullen de relevante leden (dit zijn de leden die door hun concrete situatie gebruik dienen te maken van een verplichte activiteit van de VZW aangezien er voor hen geen sprake is van onmogelijkheid om hieraan deel te nemen) een bijdrage betalen in de kosten van de verplichte activiteiten van de VZW zoals bepaald door de algemene vergadering overeenkomstig de bepalingen van artikel 4.5.2. Verplichte activiteiten zijn die activiteiten die de algemene vergadering beslist op te starten voor de relevante leden overeenkomstig de bepalingen van artikel 4.5.2. en waarvan de kosten worden geventileerd over alle relevante leden.

De leden die toetreden tot een vrijblijvende activiteit zullen eveneens een bijdrage betalen in de kosten van die vrijblijvende activiteit van de VZW zoals bepaald door de algemene vergadering overeenkomstig de bepalingen van artikel 4.5.2.

Vrijblijvende activiteiten zijn die activiteiten die de algemene vergadering beslist op te starten overeenkomstig de bepalingen van artikel 4.5.2. waarbij de leden individueel kunnen beslissen om toe of uit te treden tot die specifieke activiteit en waarvan de kosten enkel worden geventileerd over die leden die beslist hebben om toe te treden. Indien een lid wenst uit te treden uit een vrijblijvende activiteit dient hij dit per aangetekend schrijven mee te delen aan de raad van bestuur en zal hij in elk geval nog dienen bij te dragen in de kosten van die activiteit voor het lopende boekjaar alsook voor het boekjaar waarvoor het actieplan, op het ogenblik dat hij zijn beslissing tot uittreding ter kennis brengt van de raad van bestuur, reeds werd goedgekeurd.

3.2 Ontslag

3.2.1 De leden moeten, ingeval zij het Technologiepark Zwijnaarde verlaten, zich uit de VZW terugtrekken. Het ontslag zal onmiddellijk ingaan bij de beëindiging van hun contract op basis waarvan zij op het bedrijventerrein gevestigd zijn.

3.2.2 In aile overige gevallen kunnen de leden zich eveneens uit de VZW terugtrekken bij middel van een formeel aangetekend schrijven te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur van de VZW. Het ontslag gaat in op de datum van ontvangst van het schrijven door de voorzitter van de raad van bestuur.

3.2.3 Een ontslagnemend lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de volledige lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

3.3 Opschorting van lidmaatschap

M0022

3.3.1 Het lidmaatschap van de [eden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de raad van bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een eerste schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen de maand na die aanmaning. De opschorting van het lidmaatschap heeft als gevolg dat alle rechten verbonden aar het lidmaatschap opgeschort worden.

3.3.2 De leden die hun lidmaatschapsbijdrage na twee aanmaningen niet betalen, worden geacht

ontslagnemend te zijn, zonder dat dit invloed heeft op de eisbaarheid van hun lidmaatschapsbijdrage.

3.4 Beëindiging van Lidmaatschap

3.4.1 Als een lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, het Technologiepark Zwijnaarde verlaat, of in elk ander geval waarin zijn lidmaatschap niet langer opportuun is voor de VZW, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle leden worden beëindigd door de algemene vergadering, waarop minstens 1/2 van aile leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd, en waarbij voor de beslissing een 3/4 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of de vertegenwoordigde leden vereist is.

3.4.2 Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

3.5 Rechten

3.5.1 Geen enkel lid kan aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de

enkele hoedanigheid van lid, ook niet na de beëindiging van het lidmaatschap.

DL

Artikel 4 : De algemene vergadering

4.1 De algemene vergadering

4.1.1 De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de VZW.

4.1.2 De leden hebben een gewogen stemrecht afhankelijk van het gemiddeld aantal werknemers, berekend

e ais voltijdse equivalenten, tewerkgesteld tijdens het laatste volledige kalenderjaar. indien op enig ogenblik zou blijken dat een lid voor het laatste volledige kalenderjaar niet langer voldoet aan de criteria van de categorie waarin hij werd ingedeeld, zal hij op de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur ingedeeld worden in

een andere categorie waarvoor hij tijdens het laatste volledige kalenderjaar de criteria vervult. sC

sC De leden worden aldus onderverdeeld in de volgende categorieën:

-Zeer kleine leden: dit zijn de leden die maximaal gemiddeld 9 werknemers, berekend als voltijdse

N equivalenten, te werk stellen op het Technologiepark Zwijnaarde;

r-+ -Kleine leden: dit zijn de leden die minimaal gemiddeld 10 werknemers, berekend als voltijdse equivalenten, Nte werk stellen en maximaal gemiddeld 49 werknemers, berekend als voltijdse equivalenten, te werk stellen op het Technologiepark Zwijnaarde;

-Middelgrote leden: dit zijn de leden die minimaal gemiddeld 50 werknemers, berekend als voltijdse

N equivalenten, te werk stellen en maximaal gemiddeld 99 werknemers, berekend als voltijdse equivalenten, te werk stellen op het Technologiepark Zwijnaarde;

-Grote leden: dit zijn de leden die minimaal gemiddeld 100 werknemers, berekend als voltijdse equivalenten, te werk stellen en maximaal gemiddeld 249 werknemers, berekend als voltijdse equivalenten, te werk stellen op het Technologiepark Zwijnaarde;

-Zeer grote leden: dit zijn de [eden die minimaal gemiddeld 250 werknemers, berekend als voltijdse equivalenten, te werk stellen op het Technologiepark Zwijnaarde;

el

Elk lid heeft het aantal stemmen hieronder vermeld voor de categorie van leden waarin hij is ingedeeld op

de dag van de algemene vergadering. Het ingedeeld zijn in een bepaalde categorie van leden wordt bepaald door de inschrijving in het register van leden dat op de zetel van de VZW wordt gehouden.

pq -Zeer kleine leden hebben elk één (1) stem;

-Kleine leden hebben elk twee (2) stemmen;

el -Middelgrote leden hebben elk drie (3) stemmen;

-Grole leden hebben elk vier (4) stemmen;

sC -Zeer grote leden hebben elk vijf (5) stemmen.

:r.734.2 Waarnemers

4.2.1. Waarnemers worden op de algemene vergadering toegelaten indien de algemene vergadering

hiermee akkoord gaat (bij gewone meerderheid).

4.2.2. Op elke algemene vergadering zal ten minste één lid van het Beheerscomité van het

Wetenschapspark Ardoyen als waarnemer uitgenodigd en toegelaten worden.

4.2.3. Waarnemers hebben op de algemene vergadering geen stemrecht.

4.3 Bevoegdheden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0022

De volgende bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend worden:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6. de ontbinding van de vereniging;

7. de aanvaarding en uitsluiting van een lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

9, de vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage in functie van de algemene werkingskosten van de

VZW;

10. de vaststelling van de verrekeningsmethodieken van de kosten verbonden aan de verplichte activiteiten van de VZW;

11. de vaststelling van de verrekeningsmethodieken van de kosten verbonden aan de vrijblijvende activiteiten van de VZW;

12. het opstellen (onder voorbehoud van het respecteren van de regels en bijzondere meerderheden voor activiteiten vermeld in punt 13a, 13b en 15 hieronder) van en toezicht houden op de implementatie door de raad van bestuur, van het jaarlijks actieplan van de VZW (het "actieplan"). Dit actieplan dient in detail alle activiteiten van de VZW, het corresponderende budget en de verdeelsleutel t.a.v. de deelnemende leden te omvatten;

13a. het opstarten van enige verplichte activiteit van de VZW en het bepalen van de verdeelsleutel aan de hand waarvan de kosten verbonden aan deze activiteit worden geventileerd over de relevante leden.

13b. het onderzoeken, wijzigen, beëindigen en budgetteren van enige verplichte activiteit van de VZW en het bepalen van. de verdeelsleutel aan de hand waarvan de kosten verbonden aan deze activiteit worden geventileerd over de relevante leden; _

14. het onderzoeken, opstarten, wijzigen, beëindigen en budgetteren van enige vrijblijvende activiteit van de VZW en het bepalen van de verdeelsleutel aan de hand waarvan de kosten verbonden aan deze activiteit worden geventileerd over de deelnemende leden;

15. het wijzigen van de status van een vrijblijvende activiteit in een verplichte activiteit alsook van een verdeelsleutel van een verplichte activiteit;

16. de aanstelling van een milieucoördinator, alsook de vaststelling van diens vergoeding;

17. de beëindiging van het mandaat van een milieucoördinator;

18. de bezoldiging van de personen belast met het dagelijks bestuur.

19. alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

4.4 Vergaderingen

4.4.1 De jaarlijkse bijeenkomsten van de gewone algemene vergadering zullen tijdens het eerste semester van het kalenderjaar gehouden worden op de maatschappelijke zetel of een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 15 dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar aile leden verstuurd per fax, per e-mail, per gewone post of per aangetekend schrijven op het nummer of adres dat het lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de secretaris.

4.4.2 De jaarlijkse vergaderingen worden door de voorzitter, of in diens afwezigheid de ondervoorzitter bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd. Elk punt dat door minstens 2 bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/20 van de leden minstens 10 dagen voor de vergadering aangebracht werd, wordt op de agenda geplaatst.

4.4.3 De bijzondere bijeenkomsten in een buitengewone algemene vergadering kunnen worden samengeroepen door de voorzitter, of in diens afwezigheid de ondervoorzitter, alsmede op verzoek van minstens 2 bestuurders of op verzoek van minstens 1/5 van alle leden. De uitnodiging wordt minstens 15 dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle leden verstuurd per fax, per email, per gewone post of per aangetekend schrijven op het nummer of adres dat het lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de secretaris.

4.4.4 De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of ingeval deze niet aanwezig is, door de ondervoorzitter, die samen met de door hem aan te duiden secretaris en stemopnemers het bureau van de vergadering vormt.

4.5 Quorum en stemming

4.5.1 De vergadering kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, behalve wanneer de V &S-wet of de statuten dit anders voorzien. Beslissingen worden genomen bij gewone .meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden, behalve wanneer de V &Swet of de statuten dit anders voorzien.

4.5.2 De wijziging van de statuten alsook .de beslissingen vermeld onder artikel 4.3 onder de punten .5, 9, 11, 12, 13b, 14, 16, 17 en 18, vereisen een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, of betrekking heeft op artikel 4.3 of artikel 4.5.2 van deze statuten, of wanneer een beslissing onder artikel 4.3 punten 10, 13a of 15 moet worden genomen, gelden dezelfde quorumvereisten als hierboven, maar is er een eenparig besluit van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist zodat in deze gevallen elk aanwezig of vertegenwoordigd lid een vetorecht heeft.

4.5.3 De leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden of door een derde die geen lid is worden vertegenwoordigd via een schriftelijke volmacht. Een lid, alsmede een derde-volmachthouder, mag slechts houder zijn van één volmacht.

4.5.4 De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 113 van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

4.5.5 Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

4.5.6 Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden en van belanghebbende derden. Een kopie van deze notulen wordt ook per gewone brief of per e-mail aan de leden overgemaakt.

Artikel 5 : Bestuur en vertegenwoordiging

5.1 Samenstelling Raad van Bestuur

5.1 .1 De VZW wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan niet leden van de VZW. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal leden van de vereniging. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie leden heeft, mag de raad van bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde lid wordt aanvaard, zal een (buiten)gewone algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

5.1.2 De bestuurders worden benoemd door een algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van drie jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar.

5.1.3 De raad van bestuur kan een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester kiezen die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie. Met uitzondering van de functie van voorzitter kan een bestuurder meerdere functies cumuleren.

De stopzetting van deze functies kan geschieden op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur of door afzetting door de raad van bestuur.

5.1.4 De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

5.1.5 De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden enkel vergoed indien er een afdoende verantwoording wordt gegeven van deze kosten en de nodige rechtvaardigingsstukken worden overgemaakt en, indien het bedrag van deze kosten duizend EURO (EUR 1.000) per kalenderjaar beschouwd overschrijdt, mits voorafgaande goedkeuring door de algemene vergadering.

5.2 Raad van Bestuur: vergaderingen, beraadslaging en beslissing

5.2.1 De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook binnen 15 dagen na een daartoe strekkend schriftelijk verzoek van twee bestuurders.

5.2.2 De raad wordt voorgezeten door de voorzitter of ingeval de voorzitter niet aanwezig is, door de ondervoorzitter. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

5.2.3 De raad van bestuur kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal bestuurders die aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

5.2.4 Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders, bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden. Een kopie van deze notulen wordt per gewone brief of per e-mail overgemaakt aan de leden.

5.2.5 in uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij schriftelijke besluitvorming. Daartoe is vereist dat.er vooraf een unaniem schriftelijk akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoon-conferentie.

5.3 Tegenstrijdig belang

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOr)72

5.3.1 Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dal strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vôôr dat de raad van bestuur een besluit neemt.

5.3.2 De bestuurder met het tegenstrijdige belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

5.3.3 Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

5.4 Intern bestuur  Beperkingen

5.4.1 De raad van bestuur is bevoegd om alle bestuurshandelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, niet uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de vzw-wet of deze statuten de algemene vergadering exclusief bevoegd is.

5.4.2 Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

5.5 Externe vertegenwoordigingsmacht

5.5.1 De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

5.5.2- Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris, die alleen kunnen handelen. In afwijking hiervan, kunnen de gemachtigden niet zonder toestemming van de algemene vergadering rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW bij transacties die niet in het actieplan zijn vermeld of die een waarde hebben van meer dan tweeduizend vijfhonderd EURO (EUR 2.500) per medecontractant en per kalenderjaar beschouwd. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken gemachtigden in het gedrang.

5.5.3 In afwijking van artikel 13 vzw-wet, kunnen de vertegenwoordigingsorganen niet zonder toestemming van de algemene vergadering rechtshandelingen stellen die verband houden reet de vertegenwoordiging van de VZW bij transacties die niet in het actieplan zijn vermeld of die een waarde hebben van meer dan tweeduizend vijfhonderd EURO (EUR 2.500) per medecontractant en per kalenderjaar beschouwd. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

5.5.4 De raad van bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd, De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

5.6 Bekendmakingsvereistén

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de VZW le vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Artikel 6 : Dagelijks bestuur

6.1 Het dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur kan door de raad van bestuur worden opgedragen aan één of meer personen. De raad van bestuur kan te allen tijde het mandaat van de personen belast met het dagelijks bestuur beëindigen en hun volmachten intrekken. Dit mandaat wordt in principe kosteloos uitgeoefend behoudens anders luidende beslissing van de algemene vergadering.

6.2 De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

6.3 In afwijking van artikel 13bis vzw-wet, kunnen de personen betast met het dagelijkse bestuur niet zonder toestemming van twee bestuurders beslissingen nemen en/of rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties die tweeduizend vijfhonderd EURO (EUR 2.500), per medecontractant en per kalenderjaar

beschouwd, te boven gaan. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

t

] '

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MQD22

6.4 Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van Wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

6.5 De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvoor bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Artikel 7 : Aansprakelijkheid van de bestuurders en dagelijks bestuurder

7.1 De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vzw.

7.2 Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Artikel 8 : Toezicht doór een commissaris

8.1 Zolang de VZW voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 vzw-wel niet overschrijdt, is de VZW niet verplicht een commissaris te benoemen.

8.2 Zodra de VZW de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

Artikel 9 : Financiering en boekhouding

9.1 Financiering

9.1.1 De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door de iidmaatschapsbijdragen alsmede door eventuele subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

9.1.2 Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

9.2 Boekhouding

9.2.1 Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

9.2.2 De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 vzw-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

9.2.3 De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies vzw-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 vzw-wel en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

9.2.4 De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse algemene vergadering.

Artikel 10 : Ontbinding

10:1 De algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de raad van bestuur of door minimum 115 van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 4.4 van deze statuten_

10.2 De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in artikel 4.5 van deze statuten inzake de wijziging van het doel of de doeleinden. Vanaf de beslissing lot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 vzw-wet.

10.3 Ingeval het voorstel lot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

10.4 Ingeval van ontbinding en vereffening, beslibt de buitengewone algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een belangeloos gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

10.5 Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de vzw-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

" Voorbehouden aan het ,Beigisçh Staatsblad

Luik B - Vervolg

MUU 2,'L

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering van 11/05/2012 neemt kennis van het ontslag van volgende bestuurders:

Fytofab CVBA, Technologiepark Universiteit 2/3,9052 Zwijnaarde, 0471.767.418.

Van Eetvelde Greet, Prinsenhof 79/A, 9000 Gent, geboren op 04/10/1966, te Gent

BayerBioScience NV, Technologiepark 38, 9052 Zwijnaarde, 0422.529.921 (gefusioneerd met Bayer Crop

Science NV)

De algemene vergadering van 11/05/2012 heeft tot nieuwe bestuurders benoemd: Bayer CropScience NV, Jan Emiel Mommaertdaan 14,1831 Machelen, 0412.639.087,

vertegenwoordigd door Peter Cromphout, Ruddersovestraat 8, 9620 Zottegem

VIB vzw, Rijvissohestraat 120, 9052 Zwijnaarde, 0456.343.923,

vertegenwoordigd door Dirk Iserentant, Watermolenstraat 23, 3018 Wijgmaal

Ablynx NV, Technologiepark 21, 9052 Zwijnaarde, 0475.295.446,

vertegenwoordigd door Wim Ottevaere, Ursulinenstraat 4, 9000 Gent

De raad van bestuur is bijgevolg als volgt samengesteld:

Devgen NV, Technologiepark 30, 9052 Zwijnaarde, 0461.432.562

O.C.A.S. NV, John Kennedylaan 3, 9060 Zeszate, 0444.177.945

Innogenetics NV, Technologiepark 6, 9052 Zwijnaarde, 0427.550.660

CropDesign NV, Technologiepark 3, 9052 Zwijnaarde, 0463.222.213

Incubatie- en Innovatiecentrum UGent NV, Technologiepark 3, 9052 Zwijnaarde, 0440.054.752

Universiteit Gent, openbare instelling met rechtspersoonlijkheid, Sint-Pietersnieuwstraat 25, 9000 Gent,

0248.015.142

Bayer CropScience NV, Jan Emiel Mommaertslaan 14, 1831 Machelen, 0412.639.087

VIB vzw, Rijvisschestraat 120, 9052 Zwijnaarde, 0456.343.923

Ablynx NV, Technologiepark 21, 9052 Zwijnaarde, 0475.295.446

Zij vormen de huidige raad van bestuur.

De raad van bestuur is bevoegd om alle bestuurshandelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de vzw-wet of deze statuten de algemene vergadering exclusief bevoegd is.

De raad van bestuur kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal bestuurders die aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

De raad van bestuur van 11/05/2012 heeft volgende personen bijkomende gemachtigd om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen:

Iserentant Dirk, Watermolenstraat 23, 3018 Wijgmaal, geboren op 18/11/1951, te Brugge (voorzitter) Van de Velde Riet, Oosteeklodorp 58, 9968 Oosteeklo, geboren op 30/01/1974, te Gent (secretaris)

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de VZW in en bulten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris, die alleen kunnen handelen. in afwijking hiervan, kunnen de gemachtigden niet zonder toestemming van de algemene vergadering rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW bij transacties die niet in het actieplan zijn vernield of die een waarde hebben van meer dan tweeduizend vijfhonderd EURO (EUR 2.500) per medecontractant en per kalenderjaar beschouwd. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken gemachtigden in het gedrang.

Aldus aangenomen en opgemaakt op de algemene vergadering van 1110512012.

Te Gent

Iserentant Dirk Van de Velde Riet

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
ARDOYEN

Adresse
TECHNOLOGIEPARK 3 9052 ZWIJNAARDE

Code postal : 9052
Localité : Zwijnaarde
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande