ARF & YES

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARF & YES
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 440.444.039

Publication

02/04/2014
ÿþMod Word 11.1

~! _  ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0440.444.039 Benaming

(voluit) : ARF & YES

(verkort)

NEERGELEGD

2 0 MM 2011i

RECw Nt~VA KOOPHANDEL

i~,lt TE GENT

lip*190715

V beh aa Bel Sta

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 9000 Gent, Raas Van Gaverestraat 83

(volledig adres)

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Paul Henrist, geassocieerd notaris te Merelbeke-Bottelare, op achttien maart tweeduizend veertien, dat de buitengewone algemene vergadering van de vennoten van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ARF & YES", met zetel te 9000 Gent, Raas Van Gaverestraat 83, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent met ondernemingsnummer 0440.444.039, volgende beslissingen met éénparigheid van stemmen heeft genomen:

EERSTE BESLISSING  BEVESTIGING ZETELVERPLAATSING

De vergadering bevestigt de voormelde zetelverplaatsing, waartoe werd overgegaan bij beslissing van de zaakvoerder de dato een .maart negentienhonderd eenennegentig, bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van vijf juli negentienhonderd eenennegentig, onder nummer 9107051403, zodat het betreffende artikel in de nieuwe statuten zal luiden zoals hierna vernield in het negende besluit.

TWEEDE BESLISSING -- UITBREIDING VAN HET DOEL

De vergadering erkent kennis te hebben genomen van het verslag van de zaakvoerder de dato 12 maart 2014 houdende een omstandí-ige verantwoording van de voorgestelde wijziging van het doel van de vennootschap, en van de samenvattende staat over de actieve en passieve toestand, gevoegd bij het verslag van de zaakvoerder, afgesloten op 31 december 2013, hetzij niet meer dan drie maanden tevoren.

Het verslag van het bestuursorgaan en de aangehechte samenvat-'tende staat van activa en passiva, zullen semèn met een uitgifte van deze akte ter griffie van de Rechtbank van koophandel worden neergelegd.

De vergadering beslist en verzoekt mij, Notaris, akte te nemen van het feit dat het betreffende artikel in de nieuwe statuten voertaan zal luiden:

"Artikel 3.- DOEL

"De vennootschap heeft tot doel, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, of in deelneming ' met derden, zelf of door bemiddeling van elke andere natuurlijke of rechtspersoon, in België of in het buitenland, alle verrichtingen te ondernemen, die verband houden met:

-het uitdenken en realiseren van alle onderwerpen en voorwerpen, die voorzien moeten worden van een esthetische dimensie voornamelijk in de visuele vormgeving en communicatie, dit zowel internationaal als nationaal en in de eerste plaats als dienstverlenend bedrijf, omvattend onder meer:

odriedimensionale vormgeving van nieuwe en bestaande producten, het ontwerpen en realiseren van merkimago's van bestaande of nieuw te creëren ondernemingen (creatie van producten, begeleiding van deze

producten, publiciteit mediaplanning, distributie enzovoort);

ode conceptie en realisatie van audiovisuele spektakels (het ontwerpen van het concept, het uitvoeren ervan, het toeleveren van het noodzakelijk materiaal) voor televisie, films, theater, productvoorstellingen en andere happenings;

ode aankoop en verkoop van alle noodzakelijke voorwerpen of componenten van welke aard ook om een opdracht uit te voeren.

-het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw,. de verbouwing, de binnenshuis inrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, aile verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten;

De vennootschap mag aile verrichtingen doen inzake in-, door- en uitvoer en verhandelen van genoemde producten, en ook dezelfde verrichtingen ondernemen in verband met alle materialen en alle andere artikelen, die met de onderneming rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden.

De aangehaalde opsomming is omschrijvend, doch niet beperkend, en dient te worden opgenomen in de ruimste zin van het woord. De vennootschap m ag alle handels- en_ financiële verrichtingen nastreven, welke Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso,: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

t ; rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met het maatschappelijk doel of van aard zijn om dit doel op welke wijze ook te bevorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge Zij mag deelnemen aan de bedrijvigheid van alle andere vennootschappen met een gelijkaardig of aanverwant doel en dit voor inbreng, versmelting, inschrijving of hoe dan ook.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen ais tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap is verbonden door de rechtshandelingen, verricht door de zaakvoerder, zelfs indien die handelingen buiten haar doel liggen, tenzij zij bewijst dat de derde daarvan op de hoogte was, of er, gezien de omstandigheden, niet onkundig van kon zijn; openbaarmaking van de statuten alleen is echter geen voldoende bewijs.

Het doel kan gewijzigd worden bij een besluit van de buitengewone algemene vergadering, gehouden ten overstaan van een notaris, volgens de regels van het Wetboek van Vennootschappen."

DERDE BESLISSING  WIJZIGING VAN DE DATUM VAN DE JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING

De vergadering beslist de datum van de jaarvergadering te verplaatsen naar de laatste maandag van de maand september om vijftien uur, zodat het betreffende artikel in de nieuwe statuten zal luiden zoals hierna vermeld in het negende besluit.

VIERDE BESLISSING  OMZETTING VAN HET KAPITAAL IN EURO EN AFSCHAFFING VAN DE NOMINALE WAARDE

De vergadering beslist het kapitaal om te zetten in euro alsook de nominale waarde van de aandelen af te schaffen in artikel vijf van de huidige statuten, zodat artikel 5 In de nieuwe statuten zal luiden zoals hierna vermeld in het negende besluit.

VIJFDE BESLISSING -- VASTSTELLING UITKERING BELASTE RESERVES/INBRENG NETTO DIVIDEND.

De vergadering stelt vast en verzoekt mij, notaris, akte te nemen van het feit dat belaste beschikbare reserves ten belope van één miljoen zeshonderdnegenenzestigduizend honderd tweeëntwintig euro vierennegentig cent (¬ 1.669.122,94) werden uitgekeerd onder de vorm van een bruto-dividend in verhouding tot het aandelenbezit ingevolge beslissing bij bijzondere algemene vergadering van de vennoten de dato zevenentwintig februari tweeduizend veertien, en dit in toepassing van artikel 537 W1B92.

Ondergetekende notaris wijst comparanten erop dat de belaste reserves waarvan sprake in voormeld artikel 537 WIB92 moeten blijken uit de goedgekeurde jaarrekening(en) zoals deze ten laatste op 31 maart 2013 werd(en) goedgekeurd door de Algemene Vergadering.

De comparanten verklaren dat de belaste reserves van de jaarrekening per eenendertig maart tweeduizend twaalf, goedgekeurd op de algemene vergadering van zes augustus tweeduizend twaalf nog aanwezig zijn in de jaarrekening per eenendertig maart tweeduizend dertien, goedgekeurd door de algemene vergadering van één augustus tweeduizend dertien.

De comparanten ontslaan ondergetekende notaris ervan hierop verdere controle uit te voeren en dienaangaande verdere bepalingen op te nemen.

De vergadering stelt vast en verzoekt mij, notaris, akte te nemen van het feit dat de individuele vennoten de keuze gemaakt hebben om de uitgekeerde netto-dividenden door het bestuursorgaan op een bijzondere rekening te laten storten op naam van de kapitaalverhoging van de vennootschap om dit bedrag onmiddellijk aan te wenden om in te schrijven op de kapitaalverhoging door inbreng in geld.

ZESDE BESLISSING  KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN GELD.

De vergadering beslist het kapitaal te verhogen met één miljoen vijfhonderdentweeduizend tweehonderd en tien euro vijfenzestig cent (¬ 1.502.210,65) om het van vierentwintigduizend zevenhonderdnegenentachtig euro vijfendertig cent (¬ 24.789,35) te brengen op een miljoen vijfhonderdzevenentwintigduizend euro

(¬ 1.527.000,00), door inbreng in geld en zonder uitgifte van nieuwe aandelen.

ZEVENDE BESLISSING - BANKATTEST - INSCHRIJVING EN VOLSTORTING - VASTSTELLING VAN DE KAPITAALVERHOGING.

De vergadering stelt vast dat het bedrag van de voormelde kapitaalverhoging zich vanaf nu ter vrije beschikking van de vennootschap bevindt op een bijzondere rekening met nummer BE96 7350 3521 2705 onder 'ARF & YES BVBA', zoals blijkt uit het bankattest van de KBC Bank de dato 17 maart 2014 dat door ondergetekende notaris in het dossier zal worden bewaard.

De vennoten hebben volledig ingeschreven in verhouding tot hun aandelenbezit op de kapitaalverhoging die gerealiseerd werd door de inbreng in geld zonder uitgifte van nieuwe aandelen. De kapitaalverhoging werd volledig volstort.

De vergadering stelt vast dat de kapitaalsverhoging verwezenlijkt is en dat de wettelijke vereisten nageleefd werden.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt thans een miljoen vijfhonderdzevenentwintigduizend euro (¬ 1.527.000,00), volledig volstort en is vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk éénlduizendste (111.000e) van het kapitaal vertegenwoordigen.

ACHTSTE BESLISSING -- BENOEMING VAN EEN NIET-STATUTAIR OPVOLGEND ZAAKVOERDER

De vergadering besluit om de heer D'HAESE Ignace, wonende te 9860 Oosterzele, Moortelbosstraat 42, te benoemen tot niet-statutair opvolgend zaakvoerder, voor het geval de statutaire zaakvoerder komt te overlijden of langdurig economisch onbekwaam is. De heer D'HAESE Ignace verklaart dit mandaat uitdrukkelijk te aanvaarden en verklaart niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor de uitoefening van dit mandaat.

NEGENDE BESLISSING - VERVANGING VAN DE STATUTEN DOOR VOLLEDIG NIEUWE STATUTEN.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vergadering besluit om de statuten te vervangen door volledig nieuwe statuten conform de eerder genomen beslissingen en om ze in overeenstemming te brengen met de huidige aandeelhoudersstructuur en met het huidig Wetboek van Vennootschappen.

HOOFDSTUK I RECHTSVORM NAAM ZETEL DOEL DUUR

Artikel 1. RECHTSVORM NAAM

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de naam "ARF & YES".

Alle stukken, al dan niet in elektronische vorm, uitgaande van de vennootschap moeten volgende gegevens vermelden:

1° de naam van de vennootschap;

2° de woorden "besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" of de afkorting "bvba';

3° de nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap;

4° het ondernemingsnummer,

5° het woord "rechtspersonenregfster" of de afkorting "RPR", gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft en;

6° in voorkomend geval, het feit dat de vennootschap in vereffening is.

Artikel 2.- ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9000 Gent, Raas Van Gaverestraat 83.

Deze mag zonder statutenwijziging worden verplaatst naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van het bestuursorgaan, mits inachtneming van de taalwetgeving; deze zetelverplaatsing wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier van een door de zaakvoerder ondertekende verklaring samen met een afschrift ter bekendmaking in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

De vennootschap mag, bij beslissing van het bestuursorgaan, exploitatiezetels, administratieve zetels, filialen, agentschappen en depots in België of het buitenland oprichten.

Artikel 3.- DOEL

De vennootschap heeft tot doel, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, of in deelneming met derden, zelf of door bemiddeling van elke andere natuurlijke of rechtspersoon, in België of in het buitenland, alle verrichtingen te ondernemen, die verband houden met:

-het uitdenken en realiseren van alle onderwerpen en voorwerpen, die voorzien moeten worden van een esthetische dimensie voornamelijk in de visuele vormgeving en communicatie, dit zowel internationaal ais nationaal en in de eerste plaats als dienstverlenend bedrijf, omvattend onder meer:

odriedimensionale vormgeving van nieuwe en bestaande producten, het ontwerpen en realiseren van merk-Imago's van bestaande of nieuw te creëren ondernemingen (creatie van producten, begeleiding van deze producten, publiciteit en mediaplanning, distributie enzovoort);

ode conceptie en realisatie van audiovisuele spektakels (het ontwerpen van het concept, het uitvoeren ervan, het toeleveren van het noodzakelijk materiaal) voor televisie, films, theater, productvoorstellingen en andere happenings.

ode aankoop en verkoop van alle noodzakelijke voorwerpen of componenten van welke aard ook om een opdracht uit te voeren.

-het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de binnenshuis inrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten;

De vennootschap mag alle verrichtingen doen inzake in-, door- en uitvoer en verhandelen van genoemde producten, en ook dezelfde verrichtingen ondernemen in verband met alle materialen en alle andere artikelen, die met de onderneming rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden.

De aangehaalde opsomming is omschrijvend, doch niet beperkend, en dient te worden opgenomen in de ruimste zin van het woord, De vennootschap mag alle handels- en financiële verrichtingen nastreven, welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met het maatschappelijk doel of van aard zijn om dit doel op welke wijze ook te bevorderen.

Zij mag deelnemen aan de bedrijvigheid van aile andere vennootschappen met een gelijkaardig of aanverwant doel en dit voor inbreng, versmelting, inschrijving of hoe dan ook.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap is verbonden door de rechtshandelingen, verricht door de zaakvoerder, zelfs indien die handelingen buiten haar doel liggen, tenzij zij bewijst dat de derde daarvan op de hoogte was, of er, gezien de omstandigheden, niet onkundig van kon zijn; openbaarmaking van de statuten alleen is echter geen voldoende bewijs.

Het doel kan gewijzigd worden bij een besluit van de buitengewone algemene vergadering, gehouden ten overstaan van een notaris, volgens de regels van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 4, DUUR

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur.

Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de aanwezigheids-, meerderheids- en vormvereisten die gelden voor een statutenwijziging.

HOOFDSTUK ll. KAPITAAL EN AANDELEN

Artikel 5.- KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt EEN MILJOEN VIJFHONDERDZEVENENTWINT1GDUIZEND EURO (¬ 1.527.000,00).

Het kapitaal wordt vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen op naam, zonder nominale waarde, die elk één/duizendste (1/1.000e) van het kapitaal vertegenwoordigen.

De inschrijvers op aandelen zijn verbonden voor het totale bedrag dat hun aandelen vertegenwoordigt in het kapitaal niettegenstaande elke hiermee strijdige bepaling; de verbintenis tot volstorting van een aandeel is onvoorwaardelijk en ondeelbaar.

Zolang de opgevraagde opeisbare stortingen op een aandeel niet zijn gedaan, blijft de uitoefening van de daaraan verbonden rechten geschorst.

Artikel 6.- KAPITAALVERHOGING,  VERMINDERING EN -BESCHERMING

Het kapitaal kan worden verhoogd of verminderd bij besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de aanwezigheids-, meerderheids- en vormvereisten die gelden voor een statutenwijziging en van alle andere toepasselijke regels.

Bij een kapitaalverhoging door inbreng van geld hebben de vennoten de voorkeur in te schrijven naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd, conform de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

De termijn waarin dit voorkeurrecht wordt uitgeoefend zal door de algemene vergadering worden bepaald, maar mag niet lager zijn dan vijftien (15) dagen te rekenen vanaf de dag van de openstelling van de inschrijving.

De datum van de openstelling voor de inschrijving alsook de tijdspanne waarin dat kan worden uitgeoefend wordt aangekondigd in een bericht dat bij 'aangetekende brief ter kennis wordt gebracht aan de vennoten.

Op aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals bepaald in de voorafgaande alinea's, kan slechts worden ingeschreven door de in de betrokken bepaling van het Wetboek van vennootschappen genoemde personen, behoudens instemming van tenminste de helft van de vennoten die ten minste drie vierde van het kapitaal bezitten.

Bij kapitaalverhoging door inbreng in natura dient een verslag te worden opgemaakt door een bedrijfsrevisor, die wordt aangewezen door de zaakvoerder, alsmede een bijzonder verslag door het

" ~ bestuursorgaan.

c De kapitaalverhoging kan ook geschieden door omzetting van reserves.

Bij kapitaalvermindering wordt het doel van de vermindering en de voor de verwezenlijking ervan te volgen

e werkwijze in de oproeping tot de algemene vergadering vermeld. Verder wordt gehandeld naar de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

ln geen geval mag de kapitaalvermindering tot gevolg hebben dat het kapitaal wordt teruggebracht tot beneden het minimumbedrag vereist volgens het Wetboek van Vennootschappen.

Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen, binnen een termijn van ten hoogste twee maanden.

Artikel 7: AANDELEN OP NAAM  REGISTER

De aandelen zijn op naam:

c De vennootschap kan geen winstbewijzen, die het kapitaal niet vertegenwoordigen, uitgeven. Aandelen zonder stemrecht kunnen worden uitgegeven evenals obligaties op naam.

Op de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden, bevattende de nauwkeurige gegevens van iedere vennoot en het getal van de hem toebehorende aandelen, de vermelding van de gedane

t stortingen en de overdrachten van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door: a) de overdrager en de ovememer in geval van overdracht onder levenden;

et b) de zaakvoerders en de rechtverkrijgenden in geval van overdracht ingevolge overlijden.

et

De overdrachten gelden slechts ten aanzien van de vennootschap en van derden, vanaf de datum der

inschrijving in het register van de aandelen.

Iedere vennoot ontvangt, tot bewijs van de inschrijving in het register van aandelen, een certificaat.

Artikel. 8.- ONDEELBAARHEID VAN DE AANDELEN

Ten opzichte van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar.

~, De onverdeelde eigenaars, moeten zich ten opzichte van de vennootschap door één enkel persoon laten vertegenwoordigen; zolang dit niet gebeurd is worden de rechten die aan deze aandelen verbonden zijn, opgeschort.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoe-'men om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

et Wanneer het aandeel toebehoort aan blote eigenaars en vruchtgebruikers worden alle rechten, inbegrepen

pq het stemrecht, uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s), behoudens andere afspraak tussen partijen.

Artikel 9.- OVERDRACHT VAN DE AANDELEN ONDER LEVENDEN

Paragraaf 1

Ingeval van overdracht onder levenden zullen de aandelen eerst te koop dienen aangeboden te worden aan

de medevennoten, naar evenredigheid met het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd. Dit

voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van twee maand te rekenen vanaf de

kennisgeving.

Paragraaf 2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

De aandelen mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden aan niet-vennoten dan met de goedkeuring van ten minste drie/vierden van de vennoten, in het bezit van ten minste drie/vierde van het kapitaal, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.

Deze toestemming is eveneens vereist wanneer de aandelen worden overgedragen of overgaan aan de bloedverwanten in de rechte opgaande of in de rechte nederdalende lijn van de overdrager of aan de echtgenoot van de overdrager.

Paragraaf 3

De vennoot, die een of meer aandelen wil overdragen aan niet-vennoten, moet van zijn voornemen aan de medevennoten kennis geven bij een aangetekende brief, waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde ovememer meedeelt, alsook het aantal aandelen, dat hij wenst over te dragen en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun bij aangetekende brief toegezonden, zullen zij geacht worden hun niet te verzetten tegen de overdracht.

Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open. Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht, binnen de drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur vermeld in paragraaf 1 overeenkomstige toepassing.

In dit geval zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke aan overeenstemming tussen partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door een deskundige bij gemeen akkoord aangeduid door partijen. Bij gebrek aan akkoord tussen partijen zal de deskundige worden aangesteld door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van de plaats waar de zetel van de vennootschap gevestigd is. De deskundige zal rekening houden met alle gegevens, die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap. Tegen de beslissing van de deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De ,afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand moeten komen binnen zes maanden na de dag, waarop de waarde op de hierboven bepaalde wijze definitief zal zijn vastgesteld. Na het verstrijken van die termijn kunnen de rechthebbenden de weigerende vennoten tot betaling dwingen door alle middelen van het recht.

Artikel 10.- OVERGANG VAN AANDELEN INGEVOLGE OVERLIJDEN

Behoudens hetgeen bepaald is in het Wetboek van Vennootschappen ingeval de vennootschap slechts één vennoot telt, geldt het volgende:

Paragraaf 1

Ingeval van overlijden van een vennoot zullen diens aandelen binnen de maand, door de erfgenamen bij aangetekende brief eerst te koop dienen aangeboden te worden aan de vennoten naar evenredigheid met het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Dat voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van twee maand te rekenen vanaf die kennisgeving.

Paragraaf 2

De aandelen van een vennoot mogen aan een niet-vennoot niet overgaan wegens overlijden dan met instemming van ten minste drie/vierden van de vennoten, die ten minste drie/vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten, waarvan de overgang is vastgesteld. Deze instemming is eveneens vereist wanneer de aandelen overgaan aan de echtgenoot van de erflater of aan bloedverwanten in de rechte opgaande of in de rechte nederdalende lijn van de erflater.

De erfgenamen of legatarissen moeten, binnen één maand na het overlijden van de vennoot aan de andere vennoten nauwkeurig opgeven hoe de nalatenschap is vererfd. Zij moeten tevens de naam, de voornamen, het beroep en de woonplaats van de rechtverkrijgenden, alsook hun respectievelijke erfrechten opgeven,

De erfgenamen en legatarissen of rechtverkrijgenden, die geen vennoot kunnen worden, omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen: deze waarde wordt vastgesteld en uitbetaald, zoals bepaald in artikel 9 paragraaf 3 van de statuten. Zij zijn verplicht, op verzoek van de vennootschap, hun aandelen over te dragen, aan de door de vennootschap aangewezen vennoten.

Artikel 11.- VERKRIJGING VAN EIGEN AANDELEN

Overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen mag de vennootschap hetzij zelf, hetzij door personen die in eigen naam maar voor rekening van de vennootschap handelen, door inkoop of ruiling geen eigen aandelen of certificaten die daarop betrekking hebben verkrijgen dan op grond van een besluit van de algemene vergadering wanneer ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierde van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de verwerving wordt voorgesteld.

Artikel 12: FINANCIERING VAN DE VERKRIJGING VAN EIGEN AANDELEN

Overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen mag de vennootschap geen middelen voorschieten, leningen toestaan of zekerheden stellen met het oog op het verkrijgen van haar aandelen door derden of met het oog op de verkrijging of inschrijving door een derde van certificaten die betrekking hebben op haar aandelen dan op grond van de voorwaarden gesteld in voornoemd wetboek.

Artikel 13,- INPANDGEVING VAN AANDELEN

Het in pand nemen van haar aandelen door de vennootschap zelf of door een persoon die in eigen naam maar voor rekening van de vennootschap handelt, wordt met een verkrijging gelijkgesteld voor de toepassing van de betrokken bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

e Niettegenstaande elke andersluidende bepaling kan de vennootschap, noch in de eigen naam maar voor rekening van de vennootschap optredende persoon, het stemrecht uitoefenen dat is verbonden aan de hen in pand gegeven aandelen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge HOOFDSTUK III.- ORGANEN VAN DE VENNOOTSCHAP

AFDELING '1.- Algemene vergadering

Artikel 14.- ALGEMENE VERGADERING

De jaarvergadering zal gehouden worden elk jaar op de laatste maandag van de maand september om vijftien uur op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats te bepalen door de zaakvoerder(s), binnen het grondgebied België.

Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

De algemene vergadering mag verder worden bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap het vereist, en op de wijze voorgeschreven door de wet.

Een bijzondere algemene vergadering mag te allen tijde bijeengeroepen worden om te beraadslagen en te besluiten over aangelegenheden die tot haar bevoegdheid behoren en die geen wijziging van de statuten inhouden.

Een buitengewone algemene vergadering mag te allen tijde bijeengeroepen worden om over een wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De algemene vergaderingen worden gehouden op de maatschappelijke zetel of op een andere plaats in België, aangewezen in de oproeping.

Deze vergaderingen van vennoten mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die ééntvijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 15.- BEVOEGDHEID VAN DE GEWONE EN BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING

De gewone en de bijzondere algemene vergadering zijn bevoegd om te beraadslagen en te besluiten ter zake van de goedkeuring van de jaarrekening, de bestemming van de beschikbare winst, de goedkeuring van de bezoldiging van de zaakvoerders en in voorkomend geval van de commissaris, het instellen van de vennootschapsvordering tegen de zaakvoerders en de commissaris, het verlenen van kwijting overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen en de benoeming en het ontslag van de niet-statutaire zaakvoerders en in voorkomend geval van de commissaris,

De bijzondere algemene vergadering is inzonderheid bevoegd om volgens de voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen, de verkrijging goed te keuren door de vennootschap van vermogensbestanddelen die toebehoren, hetzij aan de oprichter, hetzij aan een zaakvoerder of aan een vennoot.

Artikel 16.- BEVOEGDHEID VAN DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

De buitengewone algemene vergadering is bevoegd om wijzigingen aan te brengen in de statuten en met name om te besluiten tot ongevraagd ontslag van de statutaire zaakvoerders om gewichtige redenen, vervroegde ontbinding van de vennootschap en in voorkomend geval verlenging van haar duur, verhoging of vermindering van 'het maatschappelijk kapitaal, fusie met één. of meer vennootschappen, splitsing van de vennootschap, wijziging van het doel van de vennootschap en omzetting van de vennootschap in een vennootschap met een andere rechtsvorm.

Artikel 17,- OPROEPING

De zaakvoerders en in voorkomend geval de commissaris kunnen zowel een gewone algemene vergadering als een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen; zij moeten de jaarvergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag,

De zaakvoerders en de commissaris zijn verplicht een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen wanneer één of meer vennoten die alleen of gezamenlijk één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De oproepingen tot een algemene vergadering geschieden bij aangetekende brief, toegezonden aan elke vennoot, de commissarissen en de zaakvoerders tenminste vijftien dagen voor de vergadering, met opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen; zij worden gedaan overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

De oproeping kan ook door andere middelen gebeuren mits unaniem akkoord van de vennoten.

Artikel 18,- TER BESCH1KKING STELLEN VAN STUKKEN

Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering, wordt aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van Vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld,

Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos gezonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken,

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming, zoals uiteengezet in artikel vierentwintig van deze statuten, zal de zaakvoerder (s), samen met haar rondschrijven, waarvan sprake in voormeld artikel, aan de vennoten en aan de eventuele commissarissen, een afschrift toezenden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

Artikel 19.- STEMRECHT SCHORSING VAN STEMRECHT -VERTEGENWOORDIGING

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Zolang .de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, wordt de uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop die stortingen niet zijn geschied, geschorst; zolang de onverdeelde eigenaars niet door één enkel persoon zijn vertegenwoordigd worden de rechten die aan deze

Bijlagen bij het Belgisch. Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

aandelen verbonden zijn, opgeschort; wanneer het aandeel toebehoort aan blote eigenaars en

vruchtgebruikers worden alle rechten, inbegrepen het stemrecht, uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s), behoudens ander akkoord tussen de partijen.

Elke vennoot brengt zijn stem uit, hetzij persoonlijk, hetzij door een lasthebber; elke vennoot kan schriftelijk of per telefax volmacht geven, aan een al dan niet vennoot, om zich te laten vertegenwoordigen; elke vennoot mag slechts één volmacht uitoefenen; sterkmaking voor een afwezige vennoot en handelen bij wijze van zaakwaarneming of naamlening is verboden.

Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de Brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of "verworpen", gevolgd door de handtekening; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen,

Artikel 20.- AANWEZIGHEIDSLIJST

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de vennoten of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de vooma(a)m(en) en de woonplaats of de maatschappelijke benaming en de statutaire zetel in geval van vennoot-rechtspersoon, van de vennoten en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.

Artikel 21.- SAMENSTELLING VAN HET BUREAU NOTULEN

De algemene vergaderingen van vennoten worden voorgezeten door de zaakvoerder met de meeste anciënniteit of voorzitter van het bestuursorgaan of, in geval van afwezigheid van deze laatste, door zijn plaatsvervanger of door een lid van de vergadering door deze laatste aangeduide indien het aantal aanwezige personen het toelaat, duidt de voorzitter van de verga!ering een secretaris aan, die tevens de taak van stemopnemer vervult en indien de voorzitter dit nodig acht, duidt de vergadering twee (2) stemopnemers. De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en de vennoten die erom verzoeken. Deze notulen worden in een speciaal register bijgehouden.

Artikel 22.- ANTWOORDPLICHT

De zaakvoerders geven antwoord op de vragen die hen worden gesteld door de vennoten met betrekking tot hun verslag of tot de agendapunten voor zover de mededeling van de gegevens of feiten niet van die aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

De commissarissen geven antwoord op de vragen die hen worden gesteld door de vennoten met betrekking tot hun verslag.

Artikel 23.- BERAADSLAGING - AANWEZIGHEIDSQUORUM

Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet voorkomen op de agenda of die daarin niet impliciet zijn vervat, tenzij in de vergadering aile aandelen aanwezig zijn en daartoe met eenparigheid van stemmen wordt besloten. De zaakvoerders en elke vennoot hebben het recht amendementen voor te stellen betreffende alle punten van de aangekondigde agenda.

De algemene vergadering van vennoten kan geldig beraadslagen, onverschillig welk het aantal aanwezige en vertegenwoordigde aandelen is, behoudens in de gevallen waarvoor de wet een bepaald aanwezigheidsquorum vereist.

De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris die er een authentiek proces-verbaal van opmaakt. Tot een statutenwijziging kan slechts worden besloten wanneer zij die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen; Is het genoemde quorum niet bereikt, dan is een nieuwe oproeping nodig en de tweede vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het aanwezige en vertegenwoordigde deel van het kapitaal.

Artikel 24.- BESLUITVORMING - MEERDERHEID

Behalve in de bij wet bepaalde gevallen worden de beslissingen ongeacht het aantal van de op de vergadering aanwezige en vertegenwoordigde aandelen, genomen bij meerderheid van de stemmen waarmee aan de stemming wordt deelgenomen; onthoudingen, blanco-stemmen en nietige stemmen worden niet meegeteld

Debuitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris die er een authentiek proces-verbaal van opmaakt. Tot een statutenwijziging kan slechts warden besloten wanneer zij drie/vierde van de stemmen verbonden aan de aanwezige en vertegenwoordigde aandelen heeft verkregen; onthoudingen, blanco-stemmen en nietige stemmen worden als stemmen tegen beschouwd.

Artikel 25. SCHRIFTELIJKE BESLUITVORMING

Met uitzondering van de beslissingen te nemen in het kader van de betreffende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen, en beslissingen welke bij authentieke akte moeten verleden worden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de zaakvoerders een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere Informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle

vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten, de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aángegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle vennoten zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf ais met betrekking tot de agendapunten en de

voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn, Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel doch andere niet de eenparige goedkeuring hebben gekregen van de vennoten.

A "

De houders van obligaties alsmede de houders van certificaten op naam die met de medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen.

AFDELING 2. Bestuur

Artikel 26. BESTUURSORGAAN

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer al dan niet bezoldigde zaakvoerders, natuurlijke personen of rechtspersonen, al dan niet vennoten. Tenzij uitdrukkelijk anders bepaald in het benoemingsbesluit is hun mandaat van onbepaalde duur.

De zaakvoerder of zaakvoerders worden benoemd door de vennoten bij de oprichting, of na de oprichting door de algemene vergadering.

Het mandaat van de zaakvoerders is onbezoldigd, behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering.

Tot statutaire zaakvoerder en voor onbepaalde duur wordt aangesteld: de heer DE SCHAMPHELE1RE Giovani, wonende te 9820 Merelbeke, Hollebeekstraat 5, die uitdrukkelijk verklaart dit mandaat te aanvaarden en die verklaart niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor de uitoefening van dit mandaat.

Elke benoeming of ambtsbeëindiging van een zaakvoerder wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier van een uittreksel uit het besluit, en van een afschrift ter bekendmaking in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon; deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vast vertegenwoordiger te benoemen tbe aan het bestuursorgaan.

Artikel 27.- BESTUURSBEVOEGDHEID

" De zaakvoerders kunnen alle handelingen van intern bestuur verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens de handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd

e Indien er meerdere zaakvoerders zijn, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen en beperken; zodanige verdeling en/of beperking van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Artikel 28. VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID

De zaakvoerder, of iedere zaakvoerder apart indien er meerdere zijn, kan alleen handelen en heeft de meest uitgebreide macht om in naam van de vennootschap op te treden en alle daden beschikking en bestuur te stellen welke niet uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering der vennoten zijn voorbehouden. Iedere zaakvoerder is bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen tegenover derden en in rechte, als

r+ eiser of als verweerder.

Door de zaakvoerder(s) mogen welbepaalde bevoegdheden voor daden van dagelijks bestuur

overgedragen worden aan elke persoon die da rtoe bekwaam geacht wordt.

Artikel 29.- TEGENSTRIJDIGE BELANGEN

De zaakvoerders die bij een beslissing of een verrichting, een belang van vermogensrechtelijke aard

hebben dat strijdig is met dat van de vennootschap, zijn verplicht, in geval er een college van zaakvoerder is, dit

et mede te delen aan de andere zaakvoerders en hun verklaring, alsook de rechtvaardigingsgronden te doen opnemen in de notulen van de vergadering, welke wordt opgenomen in het jaarverslag of bij gebreke daaraan

in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd. Deze procedure is niet toepasselijk op et

et gebruikelijke verrichtingen, alsook niet in de hypothese vermeld in het Wetboek van Vennootschappen.

ri) Is er geen college van zaakvoerders en is een zaakvoerder voor een bedoelde tegenstrijdigheid van

el belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en de beslissing mag slechts worden genomen

re of de verrichting mag slechts worden gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc. Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor een bedoelde tegenstrijdigheid van belangen is

pq " geplaatst, kan hij de beslissing nemen of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening moet worden neergelegde

AFDELING 3 : Controle

Artikel 30. CONTROLE

ledere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris, voor zover de vennootschap overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen niet verplicht is één of meer commissarissen te benoemen. De vennoten kunnen zich laten bijstaan door een accountant. Zij kunnen

" ~ ondermeer ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

In het tegenovergesteld geval moet het toezicht opgedragen worden aan een commissaris, die door de algemene vergadering wordt benoemd onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren en die bevoegd is zoals bepaald in het Wetboek van Vennootschappen.

HOOFDSTUK IV, BOEKJAAR JAARREKENING WINSTVERDE-LING

Artikel 31.- BOEKJAAR JAARREKENING JAARVERSLAG

Het boekjaar begint jaarlijks op één april en eindigt op eenendertig maart erna.

Op het einde van elk boekjaar wordt de boekhouding afgesloten, maken de zaakvoerders de inventaris op, alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, dit alles overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

De jaarrekening wordt, samen met de andere door de wet vereiste stukken, binnen dertig dagen na goedkeuring door de algemene vergadering en ten laatste zeven maanden na de datum van afsluiting van het boekjaar, neergelegd bij de Nationale Bank van België. De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig ondertekend door de zaakvoerders,

Het bestuursorgaan stelt bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen, waarin zij rekenschap geven van hun beleid. Het bestuursorgaan is evenwel niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden gesteld door de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 32. WINSTVERDELING

Het batig saldo van de balans, na aftrek van alle kosten, de algemene kosten, de sociale lasten en de nodige afschrijvingen, waardeverminderingen en voorzieningen, vormt de nettowinst van de vennootschap.

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf procent (5%) afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo van de nettowinst wordt als dividend onder de vennoten verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen. Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.

Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen uitgekeerd worden en verder dient gehandeld naar de bepalingen van het Wetboek

Le, van Vennootschappen.

HOOFDSTUK V. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 33.- ONTBINDING

De ontbinding van de vennootschap kan in rechte gevorderd worden om wettige redenen en daarbuiten kan

de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt

e op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten.

De vennootschap blijft na haar ontbinding, ongeacht of deze van rechtswege door een uitspraak van de rechter, of bij besluit van de algemene vergadering plaatsheeft, als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening of tot aan de sluiting ervan.

Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee (2) maanden nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten

ó worden vastgesteld, om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatre-gelen.

Het bestuursorgaan verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de vennoten wordt gesteld; indien het bestuursorgaan voorstelt de activiteiten voort te zetten, geeft hij In het verslag een uiteenzetting van de

et maatregelen, die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto actief ten gevolge van geleden verlies gedaald is tot

minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft

et wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen. Wanneer het netto actief gedaald is tot beneden het bedrag bepaald in het Wetboek van Vennootschappen,

ee kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

Artikel 34.- VEREFFENING - LIQUIDATIESALDO

Bij ontbinding van de vennootschap worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering en bepaalt zij de wijze van vereffening; de benoeming van de vereffenaars moet aan de voorzitter van de rechtbank ter bevestiging worden voorgelegd; de bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op de dag van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft,

" ~ Indien de zetel van de vennootschap binnen zes maanden voor het besluit tot ontbinding werd verplaatst, is de bevoegde rechtbank die van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel had voor de verplaatsing ervan.

et De voorzitter van de rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat hij heeft nagegaan dat de vereffenaars alle waarborgen van rechtschapenheid bieden. De voorzitter van de rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar eventueel gesteld heeft tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan. Hij kan die handelingen nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden.

Zo de voorzitter van de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot homologatie of bevestiging, wijst hij één van de alternatieve kandidaten aan ais vereffenaar. Voldoet geen enkele van de kandidaten aan de voorwaarden, dan wijst de voorzitter zelf een vereffenaar aan.

De voorzitter van de rechtbank wordt aangezocht bij eenzijdig verzoekschrift van de vennootschap, dat wordt ingediend overeenkomstig de artikelen 1025 en volgende van het Gerechtelijk Wetboek. Het eenzijdig

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

' verzoekschrift wordt ondertekend door de vereffenaar(s), door een advocaat, door een notaris dan wel door een' bestuurder of zaakvoerder van de vennootschap. De voorzitter van de rechtbank doet uitspraak uiterlijk binnen de vijf dagen nadat het verzoekschrift is ingediend.

De vereffenaars vormen een college.

Ingeval de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen.

Een akte houdende benoeming van een vereffenaar kan slechts geldig worden neergelegd overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen wanneer er een afschrift van de uitspraak van de

voorzitter van de rechtbank wordt bijgevoegd. "

Zijn er geen vereffenaars benoemd dan worden de zaakvoerders ten aanzien van derden als vereffenaars beschouwd.

De vereffenaars beschikken over alle bevoegdheden genoemd in de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen tenzij de algemene vergadering deze bevoegdheden beperkt.

Bij ontbinding zal het vermogen van de vennootschap vooraf dienen om het passief van de vennootschap en de kosten van de vereffening te dekken.

Mits akkoord van de bevoegde rechtbank met betrekking tot het plan van de verdeling van de activa zal het batig saldo van de vereffening onder de vennoten verdeeld worden naar verhouding van hun aandelen, na gelijkstelling ervan inzake volstorting.

HOOFDSTUK VI.- ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 35. WOONSTKEUZE

Elke vennoot, zaakvoerder, commissaris of vereffenaar met buitenlandse woonplaats moet woonst kiezen in België, bij gebreke waarvan hij geacht zal worden woonst te hebben gekozen in de maatschappelijke zetel. Artikel 36. WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN

De statutaire bepalingen die een letterlijke weergave zijn van de wettelijke bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen worden enkel vermeld ter inlichting en verwerven hierdoor niet het karakter van statutaire bepaling; zij zullen geacht worden van rechtswege te zijn aangepast bij wijziging van het Wetboek van Vennootschappen.

Voor al wat niet in de statuten voorzien is, wordt verwezen naar de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen. De clausules die strijdig zijn met de gebiedende bepalingen van dit wetboek, worden als ongeschreven beschouwd.

TIENDE BESLISSING - COORDINATIE VAN DE STATUTEN.

De vergadering stelt ondergetekende notaris aan om over te gaan tot de coordinatie van de statuten en de neerlegging ervan op de bevoegde griffie.





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL.

NEERGELEGD VOOR REGISTRATIE.

Tegelijk hiermee neergelegd:

-de eensluidende uitgifte;

-verslag van de zaakvoerder mncl, staat van actief en passief (max. 3 maanden oud)

-de gecoördineerde statuten.

Geassocieerd notaris Paul HENRIST.

Merelbeke-Bottelare.





Op de laatste blz. van Luik vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

19/09/2013 : GE157853
20/08/2012 : GE157853
26/10/2011 : GE157853
22/10/2010 : GE157853
04/11/2009 : GE157853
07/11/2008 : GE157853
08/11/2007 : GE157853
03/11/2006 : GE157853
10/10/2005 : GE157853
21/09/2004 : GE157853
28/10/2003 : GE157853
09/12/2002 : GE157853
30/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.03.2015, GGK 28.09.2015, NGL 28.10.2015 15657-0119-018
16/11/2000 : GE157853
05/07/1991 : GE157853
25/04/1990 : GE157853

Coordonnées
ARF & YES

Adresse
RAAS VAN GAVERESTRAAT 83 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande