ARMATUUR - ARCHITECT STIJN CLAESSENS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARMATUUR - ARCHITECT STIJN CLAESSENS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 835.849.691

Publication

02/04/2014 : ME. - JAARREKENING 30.09.2013, GGK 18.12.2013, NGL 27.03.2014 14078-0486-011
03/04/2013 : ME. - JAARREKENING 30.09.2012, GGK 13.03.2013, NGL 22.03.2013 13072-0287-012
10/05/2011
ÿþlà*

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



u 11111111111111111111111

*11070444*

NEERGELEGD

2 8 APR. 2011

RECII1SANEt VAN KOOPH:11'Dóírjffin GENT

Ondernemingsnr : ©~ 3 ~ b 6c

Benaming

(voluit) : ARMATUUR  ARCHITECT STIJN CLAESSENS

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Scholeksterhof 13, 9080 Lochristi

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMING ZAAKVOERDER

Er blijkt uit een akte verleden voor Notaris Fevery Fabienne, met standplaats Gent, op 21 april 2011, ter registratie aangeboden, dat door 1) de Heer CLAESSENS Stijn Georges Louis, wonende te 9200 Dendermonde, Smeyskensstraat 13 en 2) Mevrouw MARTENS Christel Maria Frans, wonende te 9080 Lochristi, Scholeksterhof 13, een BV ovv BVBA werd opgericht

naam: ARMATUUR  ARCHITECT STIJN CLAESSENS

vorm: Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

zetel: Scholeksterhof 13, 9080 Lochristi

doel:

De vennootschap heeft tot doel:

1)Het uitoefenen door de architect-vennoten, in naam en voor rekening van de vennootschap, van het beroep van architect evenals van alle met het architectenberoep aanverwante en niet-onverenigbare disciplines, zoals onder meer expertises, schattingen, bouwcoördinaties, projectbeheer, dit alles in de ruimste zin van het woord, doch binnen de perken van de deontologie van het beroep van architect.

2)Het algemeen bestuur van middelen, de installaties en het materieel die nodig zijn voor de uitoefening van al of niet in groepsverband van het beroep van architect, met inbegrip van alle bijzondere taken die met het beroep van architect verwant en ermee verenigbaar zijn, rekening houdende met de Belgische wetgeving en de voorschriften van de Orde van Architecten. De activiteiten van de vennootschap zullen worden uitgeoefend zodat de vennoten architecten, alle wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect integraal kunnen naleven, inzonderheid wat de onverenigbaarheden en de onafhankelijkheidsverplichting betreft. De vennootschap, voor zover architecten als actieve vennoot deelnemen,. zal haar hoofdzetel noch haar activiteitszetel mogen vestigen of gevestigd laten in een gebouw waar de hoofdzetel of de activiteitszetel van een promotor, een aannemer of een vastgoedhandelaar, lid of vennoot van de vennootschap gevestigd zijn. De vennootschap, voor zover architecten als actieve vennoot deelnemen, verbindt er zich toe de wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect te zullen eerbiedigen en elke wijziging van de statuten onmiddellijk mee te delen aan de bevoegde: Provinciale Raad van de Orde van Architecten. De architectenvennoten dienen gerechtigd te zijn in België het. beroep van architect uit te oefenen. Zij verbinden zichzelf alsook de vennootschap de naleving van het Reglement van Beroepsplichten te waarborgen.

3)Het verrichten van alle handelingen in het kader van de veiligheidscoördinatie conform het Koninklijk Besluit van vijfentwintig januari tweeduizend en één.

4)Alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het oordeelkundig beheer en verhandeling van de eigen onroerende en roerende goederen; zij mag onder meer onroerende goederen verwerven en vervreemden, huren en verhuren; zij mag onroerende goederen bouwen, verbouwen, renoveren, opschikken, uitrusten en ombouwen als bouwheer, dan wel als diens mandataris; zij mag de beschikbare middelen beleggen in roerende goederen en waarden; zij mag belangen nemen in andere vennootschappen of ondernemingen door middel van inbreng of aankoop van maatschappelijke rechten of op een andere wijze. De vennootschap mag evenwel geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/ of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen, mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect; de vennootschap mag zich borg stellen of zakelijke zekerheiden verlenen mits vergoeding, onder voorbehoud evenwel van de verbodsbepaling opgenomen in,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

artikel 329 van het Wetboek van Vennootschappen. De vennootschap mag financiële roerende en onroerende handelingen verrichten op voorwaarde dat deze gebeuren op een niet commerciële wijze, volgens het beheer van een goede huisvader en het doei van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen en hieraan ondergeschikt of bijkomstig zijn. Daden van koophandel zijn enkel toegelaten voor zover deze duidelijk ondergeschikt en bijkomstig zijn aan het burgerlijk hoofddoel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect. Zij zal ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen niet een gelijkaardig doel kunnen uitoefenen. De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zowel in België als in het buitenland, op alle wijze en manieren die zij het best geschikt acht.

duur: onbepaald

kapitaal:

Het kapitaal bedraagt 18.600,00 ¬ , en wordt vertegenwoordigd door 100 aandelen met een fraktiewaarde

van één/honderdste van het maatschappelijk kapitaal.

Inschrijving

Alle honderd aandelen vertegenwoordigend het volledige maatschappelijke kapitaal worden tegen geld

ingeschreven door:

-De Heer CLAESSENS Stijn Georges Louis, voornoemd, ten belope van 95 aandelen, hetzij 17.670,00 ¬

-Mevrouw MARTENS Christel Maria Frans, voornoemd, ten belope van 5 aandelen, hetzij 930,00 ¬ .

Volstorting

volgestort in geld tot beloop van 6.200,00 ¬ hetzij:

-Door de Heer CLAESSENS Stijn Georges Louis, voornoemd, ten belope van 5.890,00 ¬

-Door Mevrouw MARTENS Christel Maria Frans, voornoemd, ten belope van 310,00 ¬

aandelen: op naam en ondeelbaar

bestuur:

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerder(s), natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: bestuurders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars,... De zaakvoerders worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met

zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

De duur van het mandaat van zaakvoerder is van beperkte duur meer bepaald voor de duur van zijn beroepsactiviteit.

Zolang er slechts één zaakvoerder is, heeft deze individueel de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen jegens derden en in rechte te verrichten, die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel. Hij beschikt over de maatschappelijke handtekening, voor alle daden van het dagelijks bestuur en is bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen in en buiten rechte.

Ingeval er meerdere zaakvoerders zijn, vormen zij een college van zaakvoerders dat geldig beslist wanneer een meerderheid van haar leden tegenwoordig is. Beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen.

Met een besluit van het college van zaakvoerders staat gelijk een gedagtekend stuk dat door alle zaakvoerders is ondertekend en waarvan in de notulen aantekening is gedaan.

De vennootschap kan zich slechts tegenover derden verbinden mits (mede)ondertekening door een architect-zaakvoerder.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent worden vermeld.

De zaakvoerder(s) kan (kunnen) eveneens afzonderlijke machten op rekeningen bij financiële instellingen toestaan aan bijzondere volmachtdragers. Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

De vennootschap is verbonden door de handelingen van de zaakvoerder(s), zelfs indien die handelingen buiten haar doel vallen, tenzij zij bewijst dat de derde daarvan op de hoogte was of er, gezien de omstandigheden, niet onkundig van kon zijn.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen

~_.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een 'andere reden dan het overtijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagt en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op te tabel.

De algemene vergadering kan ten allen tijde overgaan tot de benoeming van een plaatsvervangend zaakvoerder, en dit voor een mandaat van bepaalde duur zowel als van de duur van de beroepsactiviteiten. Deze plaatsvervangend zaakvoerder zal alle bevoegdheden van de zaakvoerder overnemen van zodra de zaakvoerder gedurende meer dan veertien dagen in de materiële of geestelijke onmogelijkheid verkeert om zijn taak uit te oefenen. De plaatsvervangend zaakvoerder zal ten opzichte van derden niet over een speciale machtiging moeten beschikken, maar bij ieder optreden moeten vermelden in welke toestand van onmogelijkheid de zaakvoerder zich bevindt.

De vennootschap is rechtsgeldig vertegenwoordigd in alle akten alsmede in alle handelingen die het dagelijks bestuur overstijgen, door één zaakvoerder.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de architect-rechtspersoon verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van diegene die ondertekent, worden vermeld.

Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Wordt benoemd tot statutair zaakvoerder de heer CLAESSENS Stijn Georges Louis, voornoemd, voor de duur van zijn beroepsactiviteiten.

algemene vergadering:

De algemene vergadering van de vennoten beraadslaagt over alle zaken die de vennootschap aanbelangen

en buiten het bestuursrecht van de zaakvoerders vallen.

De jaarvergadering van de vennoten wordt gehouden de tweede woensdag van de maand maart om twintig

uur

In afwijking hiervan zal de eerste algemene vergadering worden gehouden in het jaar tweeduizend en

dertien.

boekjaar

Het maatschappelijk jaar begint op één oktober van ieder jaar en eindigt op dertig september van het

daaropvolgende jaar.

In afwijking hiervan zal het eerste boekjaar eindigen op dertig september tweeduizend en twaalf.

stemrecht

Ieder aandeel met stemrecht heeft recht op één stem.

bestemming van het resultaat

Op de winst van het boekjaar zal vijf ten honderd voorafgenomen worden voor de samenstelling van het wettelijk reservefonds. Deze voorafname is niet meer verplicht wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

De algemene vergadering zal bij eenparigheid van stemmen verbonden aan alle aandelen, besluiten het geheel of een gedeelte van de voor uitkering beschikbare winst, na de toekenning aan de wettelijke reserve, te verdelen of te reserveren. Nochtans mag geen uitkering geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, gedaald is of ingevolge de uitkering zou

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-beho!den

aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet uitgekeerd mogen worden.

ontbinding en aanduiding van de vereffenaars

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten.

De vennootschap wordt ontbonden in geval van onderling akkoord tussen de vennoten met de vereiste meerderheid, en in de gevallen voorzien in het Wetboek Vennootschappen.

In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuuropdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

De ontbinding en vereffening zal plaatsvinden conform de wettelijke bepalingen terzake.

Wordt geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is beschouwd als vereffenaar.

Enkel natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen, kunnen benoemd worden tot vereffenaar.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect.

Na de betaling van de schulden of de consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk kunnen worden verdeeld, zij overhandigen hun goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

OVERNAME VAN VERBINTENISSEN

In overeenstemming met artikel 60 Wetboek Vennootschappen neemt de vennootschap alle rechten en verbintenissen over die voortvloeien uit verbintenissen die door de comparanten of hun zaakgelastigde(n) zijn aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting sinds één januari tweeduizend en elf, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Tegelijk hiermede neergelegd afschrift van de oprichtingsakte met aangehecht bankattest

Notaris FEVERY Fabienne

Coordonnées
ARMATUUR - ARCHITECT STIJN CLAESSENS

Adresse
SCHOLEKSTERHOF 13 9080 LOCHRISTI

Code postal : 9080
Localité : LOCHRISTI
Commune : LOCHRISTI
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande