ARMINA

Association sans but lucratif


Dénomination : ARMINA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 563.832.888

Publication

20/10/2014
ÿþ MOD 2.2

Luik B in de bijiagen bil het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : s (D3

Benaming

(voluit) : ARMINA

1111111111),Jp1111I11111111

behr

dal

Bel Staa

GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

09 OKT. 201k

AFDELIN@MDERMONDE

ilijlagen-bij het Belgisch Staatsblad - 20/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: Korte Zoutstraat 37 bus 1, 9300 Aalst

Onderwerp akte: Onderhandse akte tot oprichting

De ondergetekenden:

Smets Jennifer, Geallieerdenstraat 92, 9470 Denderleeuw , geboren op 1 december 1979 te Soest Hammiche Kamel, Korte Zoutstraat 37, 9300 Aalst, geboren op 2 maart 1970 te Tizi-Ouzou, Algerije Monsieur Rosita Linde P, Zavelbaan 42 bus 1, 9300 Aalst, geboren op 3 juli 1955 te Aalst

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen:

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: ARMINA

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Korte Zoutstraat 37 bus 1, 9300 Aalst en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel de bestrijding van armoede in de vierde wereld in Aalst en omgeving door o.e.' inzameling van gratis goederen, organiseren van benefieten, activiteiten,

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch' slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan° het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen, De volheld van het: lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de: effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegene& wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke, bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangestoten om te. genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement,

Op de laatste blz. van Luik E3 vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 5

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

ARTIKEL 6

De maximum ledenbijdrage bedraagt 50,00 EUR.

ARTIKEL 7

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

ARTIKEL 8: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur

ARTIKEL 9: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering. De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit tenzij de algemene vergadering anders beslist.

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de billagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 10: Ambtsbeâindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering; door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en mceten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

ARTIKEL 11: Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien minstens tweederde van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij tweederde meerderheid van de stemmen.

ARTIKEL 12

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 13: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De Raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een

'r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

De vereniging wordt vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur.

De benoeming van een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, gebeurt door de raad van bestuur bij tweederde meerderheid van stemmen en een aanwezigheidsquorum van minstens tweederde van de bestuurders

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de

raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij éénparigheid van stemmen ongeacht het aantal aanwezige leden.

De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de veertien kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 15

De algemene vergadering moet minimaal eenmaal per jaar worden samengeroepen door de raad van

bestuur, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

ARTIKEL 16

De algemene vergadering kan slechts beraadslagen over alle punten indien er een aanwezigheidsquorum van minstens tweederde van de effectieve leden is bereikt. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doet, bij uitsluiting van effectieve leden of de ontbinding van de vereniging wordt het wettelijk voorziene aanwezigheidsquorum toegepast.

De beslissingen binnen de algemene vergadering over alle punten worden genomen bij tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel van de vereniging, uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging, worden de bijzondere meerderheden toegepast zoals wettelijk voorzien.

Voor de berekening van de gewone en bijzondere meerderheden, hierboven vermeld, worden de onthoudingen en ongeldige stemmen eveneens in rekening gebracht.

Wanneer op een eerste algemene vergadering het vereiste aanwezigheidsquorum niet wordt behaald kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beslissen met tweederde meerderheid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

ARTIKEL 17

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 18

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Aile effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief tenminste 15 werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 19

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 20

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 21

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Het eerste boekjaar loopt van de datum van oprichting tot en met 31 december 2014.

ARTIKEL 22

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien tweederde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van viervijfden (4/5) van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld warden.

Zijn geen tweederde van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van viervijfden (4/5) van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen

In geval van vrijwillige ontbinding wordt de voorzitter van de raad van bestuur aangesteld als vereffenaar.

De activa zullen, na aanzuivering van de passive, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

OVERGANGSBEPALINGEN

De algemene vergadering beslist met onmiddellijke ingang en met éénparigheid van stemmen als

bestuurder te benoemen:

-Smets Jennifer, Geallieerdenstraat 92, 9470 Denderleeuw , geboren op 1 december 1979 te Soest

MOD

Luik B - Vervorg

-Hammiche Kamel, Korte Zoutstraat 37, 9300 Aalst, geboren op 2 maart 1970 te Tizi-Ouzou, Algerije

-Monsieur Rosita Linde P, Zavelbaan 42 bus 1, 9300 Aalst, geboren op 3 juli 1955 te Aalst

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De raad van bestuur beslist achtereenvolgens met onmiddellijke ingang en met éénparigheid van stemmen

1° te benoemen tot voorzitter van de raad van bestuur:

Monsieur Rosita Linde P, Zavelbaan 42 bus 1, 9300 Aalst, geboren op 3 juli 1955 te Aalst

2° te benoemen tot ondervoorzitter:

Vervaeke Johan Paul Georgette, Geallieerdenstraat 92,9470 Denderleeuw, geboren op 13 december 1964 te Dendermonde

3° te benoemen tot secretaris- penningmeester:

Srnets Jennifer, Gearlieerdenstraat 92, 9470 Denderleeuw , geboren op 1 december 1979 te Soest

4° te benoemen tot materiaalverantwoordelijke:

Hammiche Kamel, Korte Zoutstraat 37, 9300 Aalst, geboren op 2 maart 1970 te Tizi-Ouzou, Algerije

Aalst, 2 september 2014

Bijiagen-biltretite1g1stitStantsb1âd-20/1-0120t4 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Lulk vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

09/02/2015
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

GRIFFIE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL GENT

2 8 JAH. 2015

AFDELIN~ iNDERMONDE rt rc

Ondememingsnr: 563.832.888 Benaming

(voluit) : ARM INA

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereninging zonder Winstoogmerk Zetel : Korte Zoutstraat 37 busl, 9300 Aalst

Onderwerp akte : Ontslag Bestuurlid en ondervoorzitter De ondergetekende:

Smets Jennifer, geallieerdenstraat 92, 9470 Denderleeuw, geboren op 1 december 1979 te Soes

Verklaart bij deze akte ontslag te nemen ais bestuurslid en secretaris-penningmeester van de VZW Armina gevestigd te Korte Zoutstraat 37 bus 1 , 9300 Aalst

De benoemde ondervoorzitter Veevake Johan Paul georgette, Geallieerdenstraat 92, 9470 Denderleeuw, geboren op 13 december 1964, neemt met deze verklaring ook zijn ontslag.

Aalst, 30 december 2014

r~ SYiN63

41

exiXeic- -

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

r

05/03/2015
ÿþ iKOD 2.2

Luik B i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE RECHTBANK VA

KOOPHANDEL GENT

2 3 FEB. 2015

AFDELING DetiftiIMONDE

iu

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Ondernemingsnr : 0563.832.888

Benaming :

(voluit) : ARMINA

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Korte Zoutstraat 37 bus 1, 9300 Aalst

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuurders, naamswijziging en statutenwijziging

De algemene vergadering van 6 januari 2015 beslist met eenparigheid van stemmen het volgende:

- het ontslag van de bestuurders Smets Jennifer, Geallieerdenstraat 92, 9470 Dendeleeuw en Vervaeke Johan Paul Georgette, Geallieerdenstraat 92, 9470 Denderleeuw vanaf 30 november 2014.

- de benoeming van de bestuurder Van Nevel Dirk, Molenkouterstraat 51, 9200 Schoonaarde, geboren op 5 januari 1966

- de benoeming van de bestuurder De Meyst Viviane Marceline, Steenweg naar Oudegem 45 bus 4, 9308 Aalst, geboren op 23 februari 1964 te Aalst

- de naam van de VZW wordt gewijzigd in ARMINAA

- de statuten van de VZW worden integraal vervangen door het volgende:

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: ARMINAA

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Korte Zoutstraat 37 bus 1, 9300 Aalst en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Hij kan stechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel de bestrijding van armoede in de vierde wereld in Aalst en omgeving door o.a. inzameling van gratis goederen, organiseren van benefieten, activiteiten, ...

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch' slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke: bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden warden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 5

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

ARTIKEL 6

De maximum ledenbijdrage bedraagt 50,00 EUR.

ARTIKEL 7

Elk Lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

ARTIKEL 8: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur

ARTIKEL 9: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering. De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit tenzij de algemene vergadering anders beslist.

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 10: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 11: Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien minstens tweederde van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij tweederde meerderheid van de stemmen.

ARTIKEL 12

De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 13: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid,

W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De Raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

De vereniging wordt vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De benoeming van een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, gebeurt door de raad van bestuur bij tweederde meerderheid van stemmen en een aanwezigheidsquorum van minstens tweederde van de bestuurders

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij éénparigheid van stemmen ongeacht het aantal aanwezige leden.

De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de veertien kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 15

De algemene vergadering moet minimaal eenmaal per Jaar worden samengeroepen door de raad van

bestuur, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

ARTIKEL 16

De algemene vergadering kan slechts beraadslagen over alle punten indien er een aanwezigheidsquorum van minstens tweederde van de effectieve leden is bereikt. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van effectieve leden of de ontbinding van de vereniging wordt het wettelijk voorziene aanwezigheidsquorum toegepast.

De beslissingen binnen de algemene vergadering over aile punten worden genomen bij tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel van de vereniging, uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging, worden de bijzondere meerderheden toegepast zoals wettelijk voorzien.

Voor de berekening van de gewone en bijzondere meerderheden, hierboven vermeld, worden de onthoudingen en ongeldige stemmen eveneens in rekening gebracht.

Wanneer op een eerste algemene vergadering het vereiste aanwezigheidsquorum niet wordt behaald kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beslissen met tweederde meerderheid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

ARTIKEL 17

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 115 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 18

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief tenminste 15 werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 19

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 20

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 21

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Het eerste boekjaar loopt van de datum van oprichting tot en met 31 december 2014.

ARTIKEL 22

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien tweederde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van viervijfden (4/5) van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen tweederde van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van viervijfden (415) van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen

In geval van vrijwillige ontbinding wordt de voorzitter van de raad van bestuur aangesteld als vereffenaar.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

OVERGANGSBEPALINGEN

De raad van bestuur beslist achtereenvolgens met onmiddellijke ingang en met éénparigheid van stemmen

1° te benoemen tot voorzitter van de raad van bestuur;

Monsieur Rosita Linda P, Zavelbaan 42 bus 1, 9300 Aalst, geboren op 3 juli 1955 te Aalst

2° te benoemen tot penningmeester.

L

é

4

Luik B - Vervolg

Van Nevel Dirk, Molenkouterstraat 51, 9200 Schoonaarde, geboren op 5 januari 9966

3° te benoemen tot materiaalverantwoordelijke:

Hammiche Kamel, Korte Zoutstraat 37, 9300 Aalst, geboren op 2 maart 1970 te Tizi-Ouzou, Algerije

4° te beoemen tot secretaris;

De Meyst Viviane Marceline, Steenweg naar Oudegem 45 bus 4, 9308 Aalst, geboren op 23 februari 1964 te Aalst.

Aalst, 6 januari 2015

Monsieur Rosita

Bestuurder

M01] 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
ARMINA

Adresse
KORTE ZOUTSTRAAT 37, BUS 1 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande