ARTISTES ASSOCIES JED MARTIN, AFGEKORT : A.A.J.M.

Association sans but lucratif


Dénomination : ARTISTES ASSOCIES JED MARTIN, AFGEKORT : A.A.J.M.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 545.888.680

Publication

12/02/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Verklaren bij deze akte op 2 februari 2014 een Vereniging Zonder Winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan ze de statuten als volgt opstellen:

STATUTEN

Hoofdstuk 1: benaming, zetel, duur, doel

Art.1. De vereniging draagt de naam  Artistes Associés Jed Martin roepnaam:  AAJM en is opgericht voor onbepaalde tijd.

Art.2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Gent, op volgend adres: Meerhem 87, 9000 Gent en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

Art.3. Het doel van de vereniging bestaat in het produceren en co-produceren van artistieke manifestaties en producten in diverse media en disciplines. Dit doel kan worden uitgebreid met andere functies binnen het culturele veld zolang het non-commerciële karakter van de vereniging bewaard blijft.

Hoofdstuk 2: leden

Art.4.

Par.1. Het minimum aantal leden is drie en ondergetekenden zijn de eerste leden. Er moet geen lidgeld betaald worden. De vereniging telt enkel de werkende leden als leden.

Par.2. Over de toetreding en de uitsluiting van de leden wordt beslist door de algemene vergadering. Ontslag wordt genomen door een eenvoudige brief aan de raad van bestuur. Het lid dat ontslag neemt of uitgesloten wordt kan geen aanspraak maken op het bezit van de vereniging.

Hoofdstuk 3: bestuurders

Art.5.

par.1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste 2 bestuurders, al dan niet leden van de vereniging. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging. Wanneer de vereniging slechts het wettelijk bepaald minimum van drie werkende leden heeft, mag de raad van bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde werkend lid wordt aanvaard, zal een (Buiten)gewone algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

Par.2. De bestuurders worden benoemd voor 1 jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken

De ondergetekenden

Jeroen Elsen, Collegestraat 118, 1050 Brussel

Ilse Joliet, Meerhem 87, 9000 Gent

Marleen Nelen, Tweebruggenstraat 45, 9000 Gent

Kurt Van der Elst, Ottogracht 46, 9000 Gent

Danielle Van Zuijlen, Dok Noord 4/202D, 9000 Gent

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : artistes associés Jed Martin

België

Onderwerp akte : Oprichting

*14301513*

(afgekort) : A.A.J.M.

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Meerhem 87

0545888680

9000

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Gent

Griffie

Neergelegd

09-02-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

par.3. De raad van bestuur vergadert minstens twee maal per jaar. Alle bestuurders worden minstens acht dagen voor de vergadering aangeschreven. De raad van bestuur moet ook worden samengeroepen binnen de maand na schriftelijk verzoek van één vijfde van de bestuurders. De beraadslagingen en beslissingen worden na ondertekening door twee bestuurders opgenomen in een hiertoe bestemde map die op de zetel van de vereniging ter inzage ligt voor alle leden.

par.4. De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden zoals het betalen en ontvangen van sommen, het kopen van roerende en onroerende goederen, het ontvangen van giften en subsidies, het sluiten van contracten en overeenkomsten en het benoemen en ontslaan van personeelsleden en hun bevoegdheden en bezoldigingen bepalen.

par.5. De raad van bestuur kan zich geheel of gedeeltelijk laten vervangen door volmachthouders. De raad van bestuur kan wettig vertegenwoordigd worden in al haar bevoegdheden door de handtekening van een afgevaardigd bestuurder, aangesteld door de raad van bestuur.

Hoofdstuk 4: algemene vergadering

Art.6.

par.1. De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de raad van bestuur die hiertoe alle leden minstens acht dagen voor de vergadering aanschrijft. De algemene vergadering moet ook worden samengeroepen binnen de maand na schriftelijk verzoek van één vijfde van de leden

par.2. De algemene vergadering heeft de bevoegdheden die haar door de wet worden toegekend:

-de goedkeuring en de wijziging van de statuten

-de (her)benoeming, de afzetting en de kwijting van de bestuurders

-de (her)benoeming, de afzetting en de kwijting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging -de goedkeuring van de begroting en de jaarrekening

-de beslissing tot ontbinding van de vereniging

-de uitsluiting van een lid

-de omzetting van de vereniging in een vereniging met een sociaal oogmerk

De beslissingen van de algemene vergadering wordt genomen bij meerderheden door de wet bepaald. Art. 7. Elk maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Op deze laatste datum worden rekeningen afgesloten en de begroting voor het volgend jaar opgemaakt door de raad van bestuur. Deze rekeningen en begrotingen worden ten minste acht dagen voor de bijeenkomst van de algemene vergadering schriftelijk aan de leden bezorgd, ten einde te kunnen worden goedgekeurd op de algemene vergadering. Hoofdstuk 5: ontbinding en vereffening

Art. 8. Bij ontbinding en vereffening van de vereniging wordt in elk geval het maatschappelijk vermogen overgedragen aan een vereniging met gelijkaardige doelstellingen.

Op de oprichtingsvergadering van zondag 2 februari 2014 werden de volgende bestuurders aangesteld: Michiel Hendryckx, Marleen Nelen, Danielle Van Zuijlen.

Opgemaakt te Gent op 2 februari 2014.

De oprichters

Jeroen Elsen Ilse Joliet Kurt Van der Elst

Danielle Van Zuijlen Marleen Nelen

Coordonnées
ARTISTES ASSOCIES JED MARTIN, AFGEKORT : A.A…

Adresse
MEERHEM 87 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande