ASHRAE BENELUX

Association sans but lucratif


Dénomination : ASHRAE BENELUX
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 546.840.666

Publication

26/02/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 1. Oprichting: Heden , stichtingsdatum, wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht overeenkomstig

de wet van 27 juni 1921,zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002;

Gegevens oprichters:

Goodman, Ken, Brussel (BE), Cork (Ierland), 27/6/1972

Peeters, Leen, Oud-Heverlee (BE), Geel (BE), 20/5/1977

Godden Hans, Sint Amands (BE), Stenenmolenlaan 6, 6/5/1975

Art. 2. Benaming en maatschappelijke zetel van de vereniging: De vereniging draagt de naam ASHRAE BENELUX. De zetel van de vereniging is de faculteit Toegepaste thermodynamica en warmteleer, UGent, Sint Pietersnieuwstraat en valt onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

Art. 3. Doel vereniging: de vereniging is een vrijwillergsvereniging die een lokale afdeling van de internationale organisatie ASHRAE vormt. ASHRAE heeft als doel de wetenschappelijke kennis omtrent verwarming, koeling en ventilatie te bevorderen door onderzoek, het schrijven van normen, publiceren en onderwijs. De lokale afdeling ASHRAE Benelux zal de Benelux ASHRAE leden bijeen brengen door verschillende vak-gerelateerde activiteiten.

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de maatschappelijke zetel wordt bewaard. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. De rechten en verplichtingen van toegetreden leden worden beschreven in een huishoudelijk reglement. De term leden zoals verder in dit document gebruikt, verwijst naar de effectieve leden.

Art. 5. Om lid te worden moet men als dusdanig aanvaard worden door de algemene vergadering. Het verzoek om toelating van een kandidaat effectief lid moet schriftelijk ingediend worden bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Art. 6. Het lidmaatschap eindigt door overlijden. Elke andere vorm van ontslag moet schriftelijk aan de raad van

Hoofdstuk 1.- Naam, Zetel, Doel

De maatschappelijke zetel kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Hoofdstuk 2.  Lidmaatschap: voorwaarden tot toelaten en uittreden van leden

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : ASHRAE BENELUX VZW

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : ASHRAE BENELUX

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Sint-Pietersnieuwstraat 41

*14302000*

Luik B

0546840666

9000

België

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Gent

Griffie

Neergelegd

24-02-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

bestuur ter kennis worden gebracht. Tot uitsluiting wordt enkel beslist door de algemene vergadering met een meerderheid van 2/3 van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Effectieve leden zijn niet verplicht tot het betalen van een bijkomende ledenvergoeding, naast de bijdrage die ze jaarlijks betalen aan ASHRAE international.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Hoofdstuk 3 - Raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 7. De vereniging wordt beheerd door de raad van bestuur bestaande uit minimum drie leden. Deze worden verkozen uit en door de algemene. De mandaten worden kosteloos uitgeoefend. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De andere personen die deel uitmaken van deze raad zijn bestuurders. Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien. Het ontslag moet schriftelijk aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis gebracht worden. De voorzitter zelf geeft zijn ontslag schriftelijk ter kennis aan elke van de leden van de raad van bestuur. De bestuurders kunnen ten alle tijden afgezet worden door de algemene vergadering. De bestuurders gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen persoonlijke verplichting aan. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht, en de in hun beheer bedreven misgrepen.

Art. 8. De raad van bestuur leidt als college de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd als college voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Zij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur benoemt en ontslaat als college de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur als college kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs mits machtiging van de algemene vergadering aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur als college kan, indien zij dit nodig oordeelt, een afgevaardigde bestuurder of directeur benoemen. Deze tekent geldig namens de vereniging tegenover het bpost, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

De afgevaardigd bestuurder of directeur dienst zijn ontslag schriftelijk in bij de raad van bestuur. Het ontslag van de afgevaardigd bestuurder of directeur wordt beslist of goedgekeurd door de raad van bestuur. Hij kan tevens ontslagen worden bij 2/3de meerderheid van de raad van bestuur. In het geval van vrijwillige uittreding blijft hij aan tot een vervanger is gevonden, in het geval hij wordt ontzet uit zijn taken, wordt hij onmiddelijk vervangen door de voorzitter van de raad van bestuur of een ander lid van de raad van bestuur.

Art. 9. De raad van bestuur vergadert volgens het stelsel der beraadslagende vergadering. De helft der leden moeten aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend (let op bij geheime stemming). De bijeenroeping gebeurt door de voorzitter of de plaatsvervangende voorzitter van de raad van bestuur. Het register met de beraadslagingen van de raad van bestuur wordt bij gehouden op de zetel van de vereniging waar het ter inzage ligt voor belanghebbenden

Het dagelijks bestuur wordt uitgevoerd aan de afgevaardigd bestuurder, zo deze is verkozen of aangesteld. Indien niet, treedt de president, i.e. voorzitter van de raad van bestuur, als dagelijks bestuurder aan. Hij kan de vereniging in en buite rechte steeds geldig vertegenwoordigen. De dagelijks bestuurder wordt uit zijn taken ontzet, hetzij op eigen vraag aan de raad van bestuur, hetzij bij 2/3de meerderheid van de raad van bestuur. In het eerste geval blijft hij aan tot een vervanger is gevonden, in het 2de geval wordt hij onmiddelijk vervangen door de voorzitter van de raad van bestuur of een ander lid van de raad van bestuur.

Bevoegdheden raad van bestuur

Hoofdstuk 4. Dagelijks bestuur

Hoofdstuk 5. - Algemene Vergadering

Art. 10. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. De leden van de algemene vergadering zijn diegenen welke ingeschreven zijn op lijst zoals deze bewaard wordt op de maatschappelijke zetel.

Bevoegdheden van de algemene vergadering

Art. 11. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten,

- het benoemen en het ontslaan van de bestuurders, afgevaardigd bestuurders en uitvoerders van het dagelijks

bestuur

- het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend m.b.t. commissies,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

- het goedkeuren van de jaarlijkse rekeningen en begroting en geeft kwijting aan zijn bestuurders en

commissarissen ,

- de ontbinding van de vereniging,

- de uitsluiting van een lid,

- de benoeming en afetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in geval een bezoldiging

wordt toegekend,

Luik B - vervolg MOD 2.2

de ometting van de vereniging in een vereniging met sociaal oogmerk,

alle gevallen waarin de statuten het vereisen en

keurt het reglement van inwendige orde goed.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 12. Er moet minstens eenmaal per jaar een algemene vergadering worden gehouden en wanneer 20% van

de leden dit vraagt. De leden moeten de bijeenkomst schriftelijk vragen aan de raad van bestuur.

De bijeenroeping gebeurt door de voorzitter of de plaatsvervangende voorzitter van de raad van bestuur binnen

de 21 dagen. De bijeenkomst zelf moet plaatsvinden uiterlijk de veertigste dag na het verzoek.

De raad van bestuur roept alle leden op voor de algemene vergadering. De oproeping gebeurt per e-mail,

minimum acht dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering. De oproeping

wordt ondertekend door de een lid van de raad van bestuur. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de

algemene vergadering, evenals de agenda.

De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur. Elk voorstel, ondertekend door 1/20 van de leden, moet op

de agenda worden geplaatst.

De voorstellen uitgaande van de leden moeten uiterlijk 5 dagen voor het tijdstip

van de algemene vergadering verstuurd worden aan de raad van bestuur.

Op de dag van de algemene vergadering en tijdens de algemene vergadering zelf kunnen

geen bijkomende punten aan de agenda worden toegevoegd door de leden, enkel wel door de raad van bestuur.

Voor wat betreft het stemrecht, geldt dat elk effectief lid slechts 1 volmacht mag uitoefenen.

Art. 13. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten door het op de agenda van de algemene veradering te vermelden en indien 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig is en voor de wijziging stemt. Wijziging van het doel van de vereniging leidt automatisch tot vrijwillige ontbinding.

Andere stemmingen gebeuren steeds met alle aanwezige leden, waarbij ieder aanwezig lid 1 volmacht mag uitoefenen. Beslissingen worden genomen met 2/3de meerderheid.

Art. 14. De interne organisatie en de werking van de vereniging worden vastgelegd in het huishoudelijk reglement opgesteld door de raad van bestuur en goedgekeurd door de algemene vergadering.

Art. 15. Het vereniging- en boekjaar van de vereniging loopt van 1 July tot 30 June. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor . Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd. De raad van bestuur geeft kwijting aan zijn bestuurders

Art.16. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering die ze heeft uitgesproken eventueel vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheid en beslist over het aanwenden van goederen en waarden der ontbonden vereniging na het passief te hebben vereffend en mits aan die goederen en waarden een bestemming te geven die zoveel mogelijk de doeleinden benadert waarvoor de ontbonden vereniging werd opgericht of aan een vereniging met belangeloos doel. In geval van gerechtelijke ontbinding zal met hetzelfde doel door de vereffenaars een algemene vergadering der effectieve leden bijeengeroepen worden.

Art. 17. De duur van de vereniging is onbeperkt. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden indien 4/5de van de stemgerechtigde effectieve leden akkoord zijn op de algemene vergadering. Daarnaast is een 2/3de aanwezigheid/vertegenwoordiging vereist.

Hoofdstuk 6. - Reglement van inwendige orde

Hoofdstuk 7. - Begrotingen en rekeningen

Hoofdstuk 8. - Ontbinding en vereffening

De Raad van bestuur is bij oprichting samengesteld uit voorzitter Ken Goodman (72.06.27-667.77), vice-voorzitter hans Godden (750506-30756) en schatbewaarder Leen Peeters (770520-17801).

Coordonnées
ASHRAE BENELUX

Adresse
SINT-PIETERSNIEUWSTRAAT 41 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande