ASSUR VW

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ASSUR VW
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 627.920.095

Publication

08/04/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*15306115*

Neergelegd

03-04-2015

Griffie

0627920095

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

ASSUR VW

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zetel :

Er blijkt uit een akte verleden voor Floris Ghys, geassocieerd notaris, te Kluisbergen, op dertig maart tweeduizend vijftien; neergelegd ter registratie dat, de heer VAN WAMBEKE, Peter Marc Camiel Gerard, geboren te Oudenaarde op negentien september negentienhonderd eenenzestig, wonende te 9690 Kluisbergen, Oudenaardebaan 41 en de heer VAN WAMBEKE, Koen André Joris Aimé, geboren te Oudenaarde op acht juli negentienhonderd vierenzestig, wonende te 9690 Kluisbergen, Meersestraat 2/A000 een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hebben opgericht onder de naam  ASSUR VW , met zetel te 9690 Kluisbergen, Stationsstraat 13.

Het maatschappelijk kapitaal van veertigduizend euro (¬ 40.000,00) is volledig geplaatst door inbrengen in geld door de heer Van Wambeke Peter en de heer Van Wambeke Koen, voornoemd. De oprichters verklaren dat het kapitaal werd gestort ten belope van twintigduizend euro (¬ 20.000,00) op een bijzondere bankrekening geopend op naam van de vennootschap in oprichting, bij de KBC BANK te Avelgem, dragend nummer BE07 7350 3920 5566, hetgeen door ondergetekende notaris wordt bevestigd op basis van een bankattest (bewijs van deponering), afgeleverd op 27 maart 2015, en dat door mij notaris bewaard wordt in het vennootschapsdossier.

De te publiceren statutaire bepalingen luiden als volgt:

De vennootschap is opgericht onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en heeft als naam  ASSUR VW .

De maatschappelijke zetel is voor het eerst gevestigd te Stationsstraat 13, 9690 Kluisbergen. De vennootschap heeft tot doel:

Het beheren van een verzekeringsportefeuille.

Het verwerven en beheren voor eigen rekening van een roerend patrimonium; het stellen van alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle burgerlijke, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze in ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap kan onder eender welke vorm participaties verwerven en/of aanhouden in bestaande of nog op te richten maatschappijen. Zij kan deze participaties beheren, te gelde maken en valoriseren, onder meer door deel te nemen aan het bestuur van de onderneming(en) waarin zij participeert en door ze bijstand te verlenen. De vennootschap beoogt de verdere gunstige ontwikkeling van de vennootschappen waarin zij participeert te stimuleren, te plannen en te coördineren.

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Rechtsvorm :

(verkort) :

Stationsstraat 13

9690 Kluisbergen

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan de functies van bestuurder, zaakvoerder, directeur of vereffenaar van andere vennootschappen met een gelijkaardig doel uitoefenen.

Dit alles in de ruimste zin, met inbegrip van aanverwante activiteiten. Deze bepalingen zijn niet beperkend, doch opsommend, zodat de vennootschap alle daden kan stellen, behalve deze verboden door de wetgeving terzake.

Al deze werkzaamheden kunnen worden uitgeoefend, zowel in België als in het buitenland.

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op twintigduizend euro (¬ 20.000,00), vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder nominale waarde, ieder aandeel vertegenwoordigend een gelijke fractie van het kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal mag noch vermeerderd noch verminderd worden dan bij besluit van de algemene vergadering der vennoten, beraadslagend onder de voorwaarden gesteld voor de wijziging van de statuten.

De aandelen waarop bij kapitaalverhoging in geld wordt ingeschreven moeten eerst aangeboden worden aan de vennoten, naar evenredigheid met het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd. Wordt dit recht van voorkeur niet geheel uitgeoefend dan worden de overblijvende aandelen aan de andere vennoten in dezelfde evenredigheid aangeboden, tenzij onder de vennoten die geïnteresseerd zijn in de uitoefening van het bijkomende voorkeurrecht éénstemmig een andere verhouding is overeengekomen.

Op de aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals hoger vermeld kan worden ingeschreven door personen aan wie de overdracht en/of overgang van aandelen vrij is conform de statuten. Andere personen kunnen slechts op de aandelen inschrijven, mits besluit genomen door tenminste de helft van de vennoten in het bezit van tenminste drie/vierden van het kapitaal.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen de betrok-kenen, komt het gezegd recht van voorkeur toe aan de blote eigenaar, en pas bij niet uitoefening door deze laatste aan de vruchtgebruiker.

Wanneer het bestuursorgaan kennis heeft van de split-sing van de eigendom van aandelen in blote eigendom en vruchtgebruik, zal het hen beiden in kennis stellen van de uitgifte en met de eventuele interesse van de vrucht-gebruiker zal maar rekening gehouden worden in de mate dat de blote eigenaar geen gebruik maakt van zijn voorkeur-recht.

Het is de vruchtgebruiker wel toegelaten zijn interesse te doen blijken en dus zijn eventuele intekening afhankelijk te maken van een minimum aantal aandelen.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen de betrok-kenen, bekomt de intekenaar, zowel de blote eigenaar als de vruchtgebruiker, de aandelen in volle eigendom.

Moet de algemene vergadering uitspraak doen over een vermindering van het maatschappelijk kapitaal dan vermeldt de oproeping op welke wijze de voorgestelde vermindering zal geschieden alsook het doel van de vermindering.

Wanneer het netto-actief van de vennootschap als gevolg van geleden verlies gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, dan moet de zaakvoerder of zaakvoerdersraad de vraag of de vennootschap zal worden ontbonden, in voorkomend geval samen met de voorstellen tot sanering, voorleggen aan de buitengewone algemene vergadering; in deze vergadering, die door hem moet worden samengeroepen binnen de twee maand na vaststelling van het geleden verlies, zal worden beraadslaagd en beslist volgens de regels gesteld voor een statutenwijziging.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief tengevolge van verlies gedaald is tot minder dan één vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaats heeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het bedrag van zesduizend tweehonderd euro, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen. In voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

Geen aandeel mag op straffe van nietigheid onder levenden worden afgestaan noch overdragen wegens overlijden dan met de toestemming van alle medevennoten zo er zijn.

Deze goedkeuring is ook vereist wanneer de aandelen worden overgedragen aan 1) een andere vennoot, 2) de echtgenoot van de overdrager/overlater of 3) aan de bloedverwanten in de rechte lijn van de overdrager/overlater.

Deze bepaling is toepasselijk zowel op de overdracht als overgang in volle eigendom, als in blote eigendom en vruchtgebruik.

Zij is eveneens toepasselijk in geval van overdracht die het gevolg zou zijn van een openbare toewijzing in uitvoering van een gerechtelijke beslissing of wegens om het even welke oorzaak.

a. De vennoot die één of meer aandelen wil overdragen onder levenden moet van zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij een aangetekende brief, waarin hij de identiteit van de voorgestelde overnemers meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

daarvoor bedongen prijs.

Bij overgang wegens overlijden moeten de erfgenamen, legatarissen en rechtverkrijgenden de vennoten binnen zes maand na het overlijden van de vennoot bij aangetekend schrijven inlichten hoe de nalatenschap vererfd is. Zij moeten tevens de identiteit van de rechtverkrijgenden alsook hun respectieve erfrechten mededelen.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot toelating van de overdracht of de overgang zullen ze geacht worden hun instemming geweigerd te hebben.

b. Bij een overdracht van aandelen onder levenden is in geval van weigering van toelating verhaal bij de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel mogelijk.

Indien de weigering gegrond geacht wordt, dan blijft de vennoot die aandelen wil overdragen, vennoot.

Wordt de weigering willekeurig geoordeeld en blijft de weigering behouden dan moeten de aandelen, waarvan de overdracht voorgesteld is, overgenomen worden volgens de hierna vermelde modaliteiten door de overige vennoten en/of door één of meer derde kopers die vooraf aanvaard werden door de vennoten.

c. Bij een overgang van aandelen wegens overlijden hebben de erfgenamen of legatarissen, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot toegelaten worden, recht op de waarde van de aandelen waarvan de overgang is voorgesteld.

Daartoe mogen ze de afkoop van deze aandelen vragen bij een aangetekende brief gericht aan de vennoten.

Anderzijds mogen deze aandelen van rechtswege afgekocht worden in geval deze gerechtigden nagelaten hebben hun verzoek tot toelating van de overgang in te dienen binnen de zes maanden na het overlijden of, in geval van weigering van deze toelating, indien ze nagelaten hebben de afkoop van hun aandelen aan te vragen binnen de maand na de weigering.

De afkoop van de aandelen wordt uitgeoefend volgens de hierna vermelde modaliteiten.

d. Bij gebrek aan overeenkomst, worden de prijs en de voorwaarden vastgesteld door een deskundige op verzoek van de meest gerede partij door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel benoemd.

De waardebepaling door de deskundige dient te geschieden op basis van de laatst goedgekeurde jaarrekening, rekening houdend met alle gegevens die de waarde kunnen beïnvloeden en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap, en is bindend voor alle partijen.

Bij gebrek aan overeenkomst, mag de prijs in vijf gelijke jaarlijkse aflossingen betaald worden, waarbij de eerste aflossing bij de inschrijving in het register van de aandelen geschiedt.

Het verschuldigd blijvend saldo brengt een interest op ten belope van de rentevoet die de Europese Centrale Bank toepast, vermeerderd met twee punten per jaar. Deze interest is telkens samen met de resterende jaarlijkse aflossingen betaalbaar.

De aandelen mogen, zolang de volledige prijs niet betaald is, niet verder overgedragen worden.

De vennoten zijn verplicht, op straffe van verval van hun recht tot afkoop, binnen de dertig dagen na de ontvangst van het deskundig verslag, aan de zaakvoering of aan de tegenpartij indien er slechts twee vennoten zijn, bekend te maken hoeveel aandelen zij wensen te kopen.

Wensen meerdere vennoten de aangeboden aandelen te kopen, dan worden deze, behoudens andersluidende overeenkomst tussen de belanghebbenden, onder hen verdeeld door de zorgen van de zaakvoering in verhouding tot het aantal aandelen waarvan elk van hen reeds eigenaar is op dat ogenblik tot het totaal aantal aandelen in hun bezit.

Indien de aankoopverbintenissen van de vennoten niet de geheelheid van de aandelen, waarvan de overdracht of overgang voorgesteld werd, tot voorwerp heeft, mogen de overblijvende aandelen afgekocht worden tegen dezelfde prijs en binnen een bijkomende termijn van dertig dagen door één of meerdere derde kopers vooraf aanvaard door de vennoten.

De afkoop van de aandelen is slechts werkelijk en de eigendomsoverdracht van de aandelen is slechts verwezenlijkt, wanneer al de over te nemen aandelen het voorwerp hebben uitgemaakt van aankoopverbintenissen onderschreven door één of meerdere vennoten of aangenomen derde kopers of door de vennootschap zelf.

In geval bij het verstrijken van een termijn van drie maanden vanaf de notificatie van de afkoopprijs van de aandelen de aankoopverbintenissen uitgaande van de vennoten of derde kopers niet de geheelheid van de bedoelde aandelen tot voorwerp hebben, zijn deze verbintenissen als nietig te beschouwen en mag de vennoot of gerechtigde de ontbinding van de vennootschap eisen.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, aan te duiden (overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen) die belast wordt met de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

uitvoering van de opdracht van de zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

De zaakvoerders worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering voor de duur van de vennootschap, tenzij de algemene vergadering anders besluit.

De opdracht van statutaire zaakvoerder kan slechts herroepen worden ofwel bij éénparig goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de statutaire zaakvoerder die zelf vennoot is, ofwel om gewichtige redenen bij besluit van de buitengewone algemene vergadering volgens de regels die gesteld zijn voor de wijziging van de statuten.

De niet-statutaire zaakvoerders worden door de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen benoemd en ontslagen.

De in functietreding van de opvolgend statutaire zaakvoerder, de benoeming van de niet-statutaire zaakvoerder alsook de beëindiging van de opdracht van zaakvoerder wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier van een door de zaakvoerder ondertekende verklaring, respectievelijk van een dito uittreksel uit de akte, samen met een afschrift ter bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De heer Van Wambeke Peter en de heer Van Wambeke Koen worden benoemd tot statutair zaakvoerder. Hun mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering. Genoemden verklaren dit mandaat te aanvaarden.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap alléén, in en buiten rechte.

Evenwel moeten de zaakvoerders, ingeval er meerdere zaakvoerders werden benoemd, steeds met twee optreden voor alle handelingen welke betrekking hebben op het aankopen, vervreemden, huren en verhuren voor méér dan negen jaar van onroerende goederen, het aangaan van leningen, kredieten en leasingcontracten, het deelnemen aan een oprichting of kapitaalverhoging van een andere vennootschap.

De vennootschap is verbonden door de handelingen van de zaakvoerder, zelfs indien die handelingen buiten het doel van de vennootschap vallen, tenzij zij bewijst dat de derde wist dat de handeling de grenzen van het doel van de vennootschap overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

De zaakvoerders kunnen, onder hun persoonlijke verantwoordelijkheid, gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende machten, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders zelf.

De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt de algemeenheid van de vennoten.

Zij heeft de bevoegdheden die bij de wet en bij onderhavige statuten bepaald zijn.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden gehouden op de eerste zaterdag van de maand september om 10.00 uur. Indien die dag een of een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. De buitengewone algemene vergadering wordt bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap het vereist. Zij moet bijeengeroepen worden wanneer één of meer vennoten die alleen of samen één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, hierom bij aangetekend schrijven verzoeken. De oproeping tot de dientengevolge te houden algemene vergadering moet gedaan worden binnen de drie weken na het gedane verzoek.

De jaarvergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of in de gemeente van deze zetel, terwijl de buitengewone algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op de plaats in de oproepingsbrief vermeld.

De oproepingen tot de algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen onderwerpen en worden verzonden overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen. Zij worden (minstens) vijftien dagen voor de vergadering meegedeeld aan de vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de commissarissen en de zaakvoerders. Deze oproeping geschiedt door middel van een ter post aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

De geldigheid van de samenstelling van de vergadering kan niet worden betwist indien alle vennoten, de zaakvoerder(s) en desgevallend de commissaris, aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Met uitzondering van de beslissingen te nemen in het kader van de toepassing van artikel 332 van het Wetboek van Vennootschappen en de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de zaakvoerder een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven, dit op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle vennoten, zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke besluitvorming zelf, als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel, doch andere niet de eenparige goedkeuring hebben gekregen van de vennoten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Indien voor de gewone algemene vergadering wordt geopteerd voor de procedure van de schriftelijke besluitvorming, dan dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten ten laatste te ontvangen ten laatste drie weken voor de datum van de in de statuten vastgelegde jaarvergadering.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door een voorzitter, gebeurlijk de zaakvoerder zelf, aangeduid door de vergadering. Deze voorzitter duidt eventueel een secretaris en een stemopnemer aan, en vormt samen met hen het bureau.

Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt die ondertekend worden door de leden van het bureau en door de vennoten die het vragen.

Deze notulen worden in een speciaal register ingeschreven of ingebonden, dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

De afschriften van of de uittreksels uit deze notulen die in rechte of anders moeten worden voorgelegd, worden door de personen, die als orgaan de vennootschap kunnen verbinden, ondertekend.

De besluiten van de enige vennoot die overeenkomstig artikel 17 van deze statuten handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden eveneens vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Geen enkele vergadering kan beraadslagen en besluiten over punten die niet voorkomen op de agenda, tenzij de vergadering waarop alle vennoten aanwezig zijn, éénparig besluit de agenda te wijzigen.

Onverminderd hetgeen hierna volgt, beraadslaagt en besluit de algemene vergadering op geldige wijze, ongeacht het aantal op de vergadering vertegenwoordigde aandelen. De besluiten worden met gewone meerderheid van stemmen genomen en voor de uitzonderingen wordt verwezen naar het Wetboek van Vennootschappen en tevens onder meer naar hetgeen hierna vermeld.

Een buitengewone algemene vergadering, die moet beraadslagen en besluiten over een statutenwijziging, kan dit slechts op geldige wijze voor zover de vennoten, die de vergadering bijwonen, ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Wordt dit quorum niet bereikt, dan is een nieuwe bijeenroeping vereist en de tweede vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het aantal op die vergadering vertegenwoordigde aandelen. De besluiten worden met een drie vierden meerderheid van stemmen genomen. Indien de voorgestelde wijzigingen betrekking hebben op het doel en/of de rechtsvorm van de vennootschap, moeten de door het Wetboek van Vennootschappen vereiste bijzondere aanwezigheids- en meerderheidsquorums in acht worden genomen.

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Iedere vennoot brengt zijn stem uit hetzij persoonlijk hetzij door een gevolmachtigde, mogelijks een nietvennoot.

De volmachten dienen een handtekening te dragen (hieronder begrepen de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322 alinea 2 van het burgerlijk wetboek). De volmachten dienen ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het burgerlijk wetboek.

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gebeurd zijn, is de uitoefening van het stemrecht dat aan de betrokken aandelen toekomt, geschorst.

Wanneer één of meer aandelen aan verscheidene personen toebehoren, dan kan de uitoefening van de daaraan verbonden lidmaatschapsrechten, inclusief stemrechten ten aanzien van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap slechts uitgeoefend worden door één enkel persoon die daartoe door alle

gerechtigden schriftelijk is aangewezen. Zolang zodanige aanwijzing niet is geschied, blijven alle aan de aandelen verbonden lidmaatschaps-rechten, inclusief stemrechten geschorst.

Behoort één of meer aandelen gezamenlijk toe aan een blote eigenaar en aan een vruchtgebruiker, dan zullen de lidmaatschapsrechten (inbegrepen de stemrechten) aan deze aandelen verbonden enkel geldig kunnen uitgeoefend worden door de vruchtgebruiker, behoudens andersluidende tussen hen gesloten overeenkomst.

De uitoefening van het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging in geld komt in eerste instantie toe aan de blote eigenaar. Het besluit tot kapitaalverhoging wordt genomen door de algemene vergadering waarop de vruchtgebruiker het stemrecht heeft.

Wanneer een effect in pand gegeven is, zal, tenzij de betrokkenen anders zouden zijn overeengekomen, bij stemming in de algemene vergadering de eigenaar en niet de pandhebbende schuldeiser tegenover de vennootschap optreden.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één april en eindigt op éénendertig maart van het volgend jaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt de boekhouding afgesloten, maakt de zaakvoerder de inventaris op, alsmede de jaarrekening en, voor zover wettelijk verplicht, stelt hij het jaarverslag op waarin hij rekenschap geeft van zijn beleid, dit alles overeenkomstig de voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt een geheel. Het batig saldo van de balans, na aftrek van alle kosten, de sociale lasten en de nodige afschrijvingen, waardeverminderingen en voorzieningen, vormt de nettowinst van de vennootschap. Van deze winst wordt jaarlijkse een bedrag van tenminste een twintigste afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze verplichting tot afneming houdt op wanneer de wettelijke reserve een tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Het saldo wordt als dividend tussen de vennoten verdeeld naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd, alhoewel de jaarvergadering kan besluiten dat dit saldo en een deel ervan gereserveerd zal worden of als extra bezoldiging aan de zaakvoerder toegekend zal worden.

Geen uitkering, onder welke vorm ook, mag geschieden indien op datum van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestort kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

De vennootschap wordt ontbonden in alle gevallen door de wet voorzien. Zij kan eveneens vroegtijdig ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering beraadslagend met de door de wet vereiste meerderheid van stemmen.

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de in functie zijnde zaakvoerders als vereffenaars beschouwd. Zij zullen beschikken over alle machten zoals voorzien in het Wetboek van vennootschappen. De algemene vergadering kan evenwel steeds en ten allen tijde de bevoegdheden van de vereffenaars uitbreiden of inperken binnen de beperkingen door de wet gesteld.

Vereffenaars zullen pas in functie treden nadat de rechtbank van koophandel tot bevestiging of homologatie van hun benoeming is overgegaan. Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot homologatie of bevestiging, zal zij zelf een vereffenaar aanwijzen, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

Ingeval de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

De algemene vergadering kan in het bijzonder aan de vereffenaars volmacht geven het maatschappelijk vermogen van de ontbonden vennootschap in te brengen in een andere vennootschap, tegen aandelen of obligaties.

Ingeval van ontbinding zal het maatschappelijk vermogen eerst dienen om het passief van de vennootschap en de kosten van de vereffening te dekken.

Het batig saldo zal verdeeld worden onder de vennoten in evenredigheid met het aantal aandelen dat zij bezitten elk aandeel een gelijk recht gevend, onder voorbehoud van de goedkeuring van de vereffeningrekening door de bevoegde rechtbank, overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen.

a) Na daarover ingelicht te zijn door ondergetekende notaris overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, verklaren de oprichters, dat het eerste boekjaar van de vennootschap aanvangt op één april tweeduizend vijftien en eindigt op éénendertig maart tweeduizend zestien en dat het alle handelingen begrijpt die vooraf aan de oprichting, voor rekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

van de op te richten vennootschap hebben plaatsgehad, sedert 14 maart 2015. Voor zoveel als nodig zal na oprichting deze overname dienen bevestigd te worden.

b) De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2016.

Er wordt een bijzondere volmacht verleend aan het kantoor Moore Stephens Etikhove te 9680 Maarkedal, Etikhoveplein 8, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, alsook aan ondergetekende notaris om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, de vervulling van alle administratieve formaliteiten inzake Kruispuntbank der Ondernemingen, het ondernemingsloket en desgevallend bij de fiscale administraties, te verzekeren en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties en de Rechtbank van Koophandel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ASSUR VW

Adresse
STATIONSSTRAAT 13 9690 KLUISBERGEN

Code postal : 9690
Localité : Berchem
Commune : KLUISBERGEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande