AUGUST FRIENDS MOTORVRIENDEN

Association sans but lucratif


Dénomination : AUGUST FRIENDS MOTORVRIENDEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 632.580.847

Publication

30/06/2015
ÿþ MOD 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

III Il " 150929 11

F

1 ~ MI 2015

RECeffffelY. VAN

Kd4THANDEL GEN l'

Ondernemingsnr : 0632 ., $O . $Q-

Benaming

(voluit) : August Friends Motorvrienden

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kanaalstraat 84 - 9940 Rieme

Onderwerp akte : Oprichting

Heden, op 04/06/2015 zijn samengekomen de hierna vermelde oprichters:

" Vereecken Kurt, wonende Oude Gentweg 40 te 9960 Assenede, geboren te Gent op 01101/1967 en met. nationaal nummer 67.01.01-039.84

" Van Herreweghe Els, wonende Molenstraat 48 te 9940 Ertvelde, geboren te Zetzate op 24/03/1974 en met: nationaal nummer 74.03.24-262.11

" Vereecke Peter, wonende Abdijstraat 66 te 9968 Oosteeklo, geboren te Gent op 12/08/1973 en met nationaal nummer 73.08.12-063.02

Er wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, betreffende de vereniging zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wet van 02 mei 2002, waarvan de statuten luiden als volgt:

TITEL 1: NAAM " - ZETEL  DOEL - DUUR

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk (VZW) wordt 'August Friends Motorvrienden' genoemd.

Ze heeft haar maatschappelijke zetel te Kanaalstraat 84 te 9940 Rieme, gelegen in het gerechtelijk

arrondissement Gent.

De zetel kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering, mits inachtneming van de regels

zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Artikel 2

De vereniging zonder winstoogmerk heeft tot doel

" Organisatie van motortreffen, tourritten

" Bezoeken, deelnemen of organiseren van tentoonstellingen en beurzen rond de motor.

" Organisatie ondersteunende activiteiten zoals soupers, eetfestijn, evenementen of deelname aan markten,...

De vereniging zonder winstoogmerk mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met: de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel 3

August Friends Motorvrienden is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il: LEDEN

Artikel 4

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

I3ijlagen bij fiét BélgiscTi Staatsbla{ - 30/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het aantal leden van de vereniging bedraagt minimum drie. De oprichters zijn de wettelijke leden. Indien het aantal wettelijke leden minder dan drie bedraagt, dient de vereniging onverwijld en ten laatste binnen één maand na het wegvallen van het derde lid in diens vervanging voorzien.

De wettelijke leden welke tevens in dienstverband werken voor de vereniging verliezen het statuut van wettelijk lid bij de uitdiensttreding,

Nieuwe reglementaire leden kunnen aanvaard worden op hun schriftelijk verzoek of per mail, door de raad van bestuur, die het op de agenda plaatst van de algemene vergadering, Deze beslist over het lidmaatschap zonder verhaal en zonder motivatie in geval van weigering.

Aan de leden kan een ledenbijdrage worden gevraagd, De algemene vergadering beslist op voordracht van de raad van bestuur over het bedrag en de periodiciteit van de bijdrage. De maximum ledenbijdrage bedraagt 50,00 EUR per jaar.

Het lidmaatschap is persoonlijk en kan niet worden overgedragen aan rechtsopvolgers, noch aan derden.

Elk lid kan ten allen tijde de vereniging zonder winstoogmerk verlaten. Het ontslag dient per mail aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht en gaat in daags na ontvangst van de mail.

Een lid dat weigert zijn ledenbijdrage te betalen wordt als ontslagnemend beschouwd.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen.

TITEL III: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 5

De vereniging zonder winstoogmerk wordt geleid door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste twee leden die benoemd worden door de algemene vergadering. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een drievierde meerderheid van stemmen op voorwaarde dat minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij een andersluidende beslissing van de Algemene vergadering.

Het mandaat van de leden van de raad van bestuur eindigt bij overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting door de algemene vergadering of bij het einde van het dienstcontract,

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij 3/4de meerderheid van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden op voorwaarde dat ten minste de helft van de leven aanwezig of vertegenwoordigt is. Het punt tot afzetting moet evenwel uitdrukkelijk in de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeen roepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging zonder winstoogmerk binnen en buiten rechte. De raad van bestuur mag alle nodige verbintenissen aangaan ten einde het maatschappelijk doel van de vereniging zonder winstoogmerk te realiseren.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan de bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen naar één of meerdere leden. De raad van bestuur kan een afgevaardigd bestuurder aanduiden.

De afgevaardigd bestuurder kan de organisatie rechtsgeldig verbinden en alle handelingen stellen die nodig zijn om de dagelijkse werking te garanderen. (Zoals contracten afsluiten, financiering aangaan, enz.)

De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze, die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt. Artikel 6

ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor elke vergadering van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door twee bestuurders. Deze notulen worden bijgehouden in een register op de maatschappelijke zetel, Dit register kan ter inzage voorgelegd worden aan de leden.

Artikel 7

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Het boekjaar sluit telkens af op 31 december, het eerste boekjaar zal dus afsluiten op 31 december 2015.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8

De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter

van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zicht door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen, Elk lid beschikt slechts over één stem op de Algemene Vergadering.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-wijziging van de statuten,

-benoeming of ontslag van de leden van de raad van bestuur,

-kwijting geven aan de bestuurders,

-goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen,

-ontbinden van de vereniging,

-aanvaarden van nieuwe leden,

-uitsluiten van een lid,

-bepalen van de bezoldiging van de bestuurders.

Artikel 9

De algemene vergadering wordt geldig bijeen geroepen door de Raad van Bestuur telkens het doel van de

vereniging dit vereist.

Zij moet minstens éénmaal per jaar bijeengeroepen worden voor het goedkeuren van de rekeningen van het

afgelopen jaar en de begroting van het komend jaar.

Deze zal jaarlijks plaatsvinden op de eerste dinsdag van de maand mei om 19u00 ter maatschappelijke

zetel.

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht om de Algemene Vergadering samen te roepen wanneer 1/5de van de effectieve leden daartoe verzoekt per aangetekende brief aan de Raad van Bestuur, waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding van de gevraagde agendapunten.

De leden worden minimum acht dagen voor de vergadering schriftelijk of per mail uitgenodigd. De dagorde wordt op de uitnodiging vermeld.

De algemene vergadering beslist geldig, welk ook het aantal aanwezigen zijn. De beslissingen worden genomen, bij gewone meerderheid, onder voorbehoud van de artikelen 8, 12 en 20 van de wet 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002.

De besluiten van de algemene vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging zonder winstoogmerk. Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar en de leden kunnen op aanvraag een afschrift ontvangen.

Artikel 10

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld, en indien 213de van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering bijeen geroepen worden, waar er een geldig besluit kan genomen worden ongeacht het aantal aanwezigen. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is er bovendien een 3/4de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een 4/5de meerderheid van stemmen worden besloten.

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze in dit artikel beschreven, vereist. Artikel 11

MOD 2.2

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

"

Luik B - Vervolg

Voor het uitsluiten van een lid is een 3/4de meerderheid van stemmen vereist. Bij uitsluiting moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid uitgenodigd worden om in zijn/haar verdediging te kunnen voorzien.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTING

Artikel 12

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december,

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 13

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3de van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien en 4/5de meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de Algemene Vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3de van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering bijeen geroepen worden, die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5de meerderheid die akkoord gaat met de vrijwillige ontbinding,

ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daaraan, de rechtbank, één of meerdere vereffenaars, Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van ontbinding zal na aanzuivering van het passief, aan het actief een bestemming gegeven worden die zoveel mogelijk overeenkomt met het doel waarvoor deze vereniging werd opgericht. De algemene vergadering beslist over de toewijzing van de goederen,

Artikel 14

Voor aile gevallen, die niet voorzien zijn door de statuten, zijn de beschikkingen van de wet van 27 juni

1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002, van toepassing.

Benoeming van bestuurders

De algemene vergadering van 02/05/2015, van August Friends Motorvrienden VZW, met zetel te Kanaalstraat 84 te 9940 Rieme, heeft ingevolge het artikel 5 van de statuten de hierna volgende personen benoemd tot bestuurders:

" Vereecken Kurt, wonende Predikherenlei 5 te 9940 Ertvelde, met nationaal nummer 67.01.01-039.84. Dhr. Vereecken zal de functie van voorzitter opnemen.

" Van Herreweghe Els, wonende Molenstraat 48 te 9940 Ertvelde, met nationaal nummer 74.03.24-262.11. Mevr, Van Herreweghe zal de functie van secretaris opnemen,

" Vereecke Peter, wonende Abdijstraat 66 te 9968 Oosteeklo, met nationaal nummer 73.08.12-063.02. Dhr, Vereecke Peter zal de functie van penningmeester opnemen.

Benoeming afgevaardigd bestuurder

De raad van bestuur van 04/05/2015, van August Friends Motorvrienden VZW, met zetel te

Kanaalstraat 84 te 9940 Rieme, heeft ingevolge het artikel 5 van de statuten, Vereecken Kurt benoemd tot

afgevaardigd bestuurder.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de stichtingsvergadering te Rieme in 4 exemplaren op 4 mei 2015,

Vereecken Kurt

Afgevaardigd bestuurder

Hierbij neergelegd: oprichtingsace

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AUGUST FRIENDS MOTORVRIENDEN

Adresse
KANAALSTRAAT 84 9940 ERTVELDE

Code postal : 9940
Localité : Ertvelde
Commune : EVERGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande