AUTHENTIEK SICILIE

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : AUTHENTIEK SICILIE
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 627.975.129

Publication

20/04/2015
ÿþOndernemingsvr.: t I 2 .~J~S . 4 2P

Benaming (voluiº%) : Authentiek Sicilië

Moa 71.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

(verkort) : Authentiek Sicilië Rechtsvorm : Vennootschap onder Firma

Zetel : Jeronymus Lauwerijnstraat 9, 9988 Watervliet, België

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte : Oprichting vennootschap onder firma - statuten

Ondergetekenden,

1. Salonla Paola, wonende C.SO P. SSA Maria De! Belgio nr.35, Modica, Sicilië,

geboren te Modica op 27/05/1973

2, Carpenzano Rosario, wonende C. Le Palazzella Balatazza nr. 4/A, Modica, Sicilië,

geboren te Modica op 21/02/1982

3. Pallant Roger, wonende te Jeronymus Lauwerijnstraat nr.9, 9988 Watervliet,

geboren te Brussel op 02/05/1956

Verklaren hierbij een vennootschap onder firma (V.O.F.) op te richten, waarvan zij de statuten als volgt hebben vastgesteld:

Statuten

1 Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1;

De vennootschap is een commerciële vennootschap in de rechtsvorm van een

vennootschap onder firma met als vennootschappelijke benaming: Authentiek Sicilië

Artikel 2;

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Jeronymus Lauwerijnstraat nr.9, 9988 Watervliet. De zetel mag bij beslissing van de zaakvoerders naar elke plaats in het land worden overgebracht.

Artikel 3:

De vennootschap heeft tot doel: het promoten van het land Sicilië, handel drijven in de producten die het voortbrengt en al hetgeen daarmee in verband staat in de ruimste zin van het woord, dit betekent o.a.:

- het geven van voordrachten in scholen en verenigingen met hieraan verbonden reisbegeleiding;

- verhuur van vakantiewoningen;

_ de verkoop van producten via webshop en ambulante handel;

Op de laatste blz. van luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

i

VI

*15057062*

1 w á:, ~. K U &:. t. t~ G G

0 0 AF'R, 2015

Rç_:CfflekK VAN

" ['F r" ..-~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

I X1;5 - % ervolg MOD 11,1

De vennootschap mag in België en in het buitenland alle commerciële, industriële, financiële, merende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan mèt haar maatschappelijk doel. Zij mag eveneens belangen verwerven bij wijze van inbreng, inschrijving of anderszins, in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig, analoog of aanverwant doel nastreven, of wier doel van aard is dat van de vennootschap te bevorderen.

Het doel van de vennootschap kan enkel gewijzigd worden bij besluit van een buitengewone algemene vergadering genomen met unanimiteit van de stemmen

Artikel 4:

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde tijd. Zij begint te werken op 2 april 2015.

11. Vennoten

Artikel 5:

Aile oprichters zijn vennoten, Salonia Paola en Carpenzano Rosario hebben elk afzonderlijk een aandeel van 25 % in de vennootschap terwijl dit van Pallant Roger 50% bedraagt. Zij zijn hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen die namens de vennootschap zijn aangegaan. De professionele aansprakelijkheid van iedere vennoot blijft evenwel individueel.

Artikel 6:

Alle vennoten kunnen slechts na schriftelijke instemming van alle mede vennoten toetreden; zij moeten steeds de vereiste kwalificaties hebben om met de overige vennoten gezamenlijk aan de beroepsuitoefening deel te nemen.

Artikel 7:

De vennoten mogen hun rechten in de vennootschap slechts na schriftelijke instemming van alle mede vennoten overdragen of afstaan, en uitsluitend aan collega's die deelnemen of zullen deelnemen aan de gezamenlijke beroepsuitoefening. Bij overlijden van een vennoot wordt de vennootschap van rechtswege ontbonden.

Artikel 8:

ledere vennoot kan zich uit de vennootschap terugtrekken door zijn ontslag aan de overige vennoten bij aangetekend schrijven aan te bieden. Het ontslag heeft uitwerking 1 maand na de datum van verzending van deze brief.

III. Maatschappelijk kapitaal en aandelen

Artikel 9:

Bij de oprichting van de vennootschap brengt

-- iedere vennoot zijn kennis, arbeid, vlijt en relaties in voor zover deze door de vennootschap te drijven onderneming betrekking hebben

- de vennoot Pallant Roger 3.000 (drieduizend) EUR in contanten in en wordt het maatschappelijk kapitaal vastgesteld op 3.000 (drieduizend) EUR.

Artikel 10:

Het kapitaal is vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen zonder vermelding van de nominale waarde en als volgt verdeeld onder de vennoten; Salonia Paola en Carpenzano Rosario elk afzonderlijk 25% en Pallant Roger 50%.

IV. Bestuur, vertegenwoordiging, controle

Artikel 11:

De vennootschap wordt bestuurd door vennoten die hiervoor gezamenlijk beraadslagen. De vennoten die als zaakvoerders optreden oefenen hun mandaat kosteloos uit, onverminderd het recht van de vennoten op de toekenning van een vergoeding voor kosten.

Voorbehouden 'aan bet, Belgisch Staatsblad

J Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

ulií - Leiwig MOD 111

Artikel 12:

ledere vennoot die afzonderlijk handelt in naam van de vennootschap en onder de vennootschapsfirma vertegenwoordigt de vennootschap tegenover derden in rechte zowel als eiser of als verweerder. leder van hen stelt aldus tegenover derden rechtsgeldig alle daden van bewaring, van beheer en van beschikking mits zij tot het doel van de vennootschap behoren.

Voor-

,behouden

aan het,

Belgisch

Staatsblad

j r>

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 13:

ledere vennoot afzonderlijk heeft alle onderzoeks- en controlebevoegdheden, waardoor hij onder meer het recht heeft te allen tijde ter plaatse inzage te nemen van de boeken, brieven, notulen en in het algemeen alle documenten en geschriften van de vennootschap.

V. Algemene vergadering

Artikel 14:

De algemene vergadering, rechtsgeldig samengesteld, vertegenwoordigt alle vennoten. De

algemene vergadering beslist onder meer over.

1. de aanvaarding van nieuwe vennoten;

2. de goedkeuring van de jaarrekening en de aanwending van de winst,

3. de wijziging van de statuten.

Artikel 15:

De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen. Wijzigingen aan de statuten kunnen evenwel slechts met eenparigheid van de stemmen van de aanwezige vennoten worden goedgekeurd, onverminderd het bepaalde onder artikel 8 en 20.

Artikel 16:

ledere vennoot heeft recht op één stem ongeacht het aantal aandelen dat hij bezit.

Artikel 17:

De jaarvergadering wordt gehouden op de 15de dag van de maand maart te 20 uur op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de bijeenroepingen aangeduid.

Indien deze dag geen werkdag is, komt de vergadering op de eerstvolgende werkdag bijeen. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2016.

De algemene vergadering kan daarenboven in buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen door iedere vennoot die oordeelt dat het belang van de vennootschap dat vereist.

De vennoten moeten ten minste veertien dagen op voorhand bij gewone brief tot de algemene vergadering opgeroepen worden. De bijeenroeping vermeldt de agenda. De beraadslaging van de algemene vergadering wordt in notulen vastgelegd die ter ondertekening worden voorgelegd aan alle vennoten die de vergadering hebben bijgewoond.

Vl. Boekjaar, jaarrekening, resultaat

Artikel 18:

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Op 5 januari van ieder jaar, en voor het eerst op 5 januari 2016, wordt een inventaris en de jaarrekening opgemaakt volgens de ter zake geldende wettelijke bepalingen.

Artikel 19:

Van de winst van het boekjaar worden, ter vaststelling van de netto-winst, de algemene onkosten, de nodige afschrijvingen, de fiscale en andere voorzieningen, de waardecorrecties en de gebeurlijke overgedragen verliezen afgetrokken. Het saldo geeft de nettowinst aan, Van de nettowinst kan de algemene vergadering beslissen om een deel hiervan als

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

L. IJk E - vervolg

vergoeding uit te keren aan de vennoten.

De nettowinst wordt vervolgens gereserveerd met het oog op de verwezenlijking van het vennootschappelijk doel. Gebeurlijke verliezen worden door de vennoten gedragen in dezelfde verhouding als deze waarin ze in de winst gerechtigd zijn.

Vijl. Ontbinding  terugtrekking van een vennoot

Artikel 20:

De vennootschap wordt niet ontbonden door het ontslag, de uitsluiting, de werkonbekwaamheid, de onbekwaam verklaring, de professionele (tucht rechterlijke) afzetting of schorsing van een vennoot. De vennootschap wordt wel ontbonden indien de algemene vergadering daartoe beslist met een meerderheid van twee derde van de aanwezige stemmen.

Artikel 21:

ln geval van ontbinding wordt een vereffenaar aangesteld die zal handelen overeenkomstig de bepalingen van artikel 181 van het Wetboek van Vennootschappen, onverminderd de toepassing van artikel 179 van het Wetboek van Vennootschappen en het hierna bepaalde onder artikel 22

Artikel 22:

ln alle gevallen van ontbinding en van terugtrekking wordt in het netto actief van de vennootschap gedeeld, derwijze dat aan iedere vennoot, of aan de zich terugtrekkende vennoot, een deel wordt toegekend evenredig aan het deel dat hij vertegenwoordigt in de vennootschap.

Vll~ Diverse bepalingen

Artikel 23:

Tussen de vennoten zal een interne regeling worden getroffen waarin zullen worden

vastgesteld:

- werkverdeling;

vervanging bij tijdelijke afwezigheid, ziekte en verlof,-

vaststelling van een uniforme regeling voor de aanleg van dossiers;

aanvaardbare kosten ten laste van de vennootschap;

- werking van het secretariaat en regeling van andere administratie aangelegenheden; organisatie van de boekhouding.

Artikel 24:

Betwistingen aangaande de interpretatie of toepassing van deze statuten zullen aan een scheidsrechterlijke uitspraak worden voorgelegd overeenkomstig de bepalingen van het Gerechtelijk Wetboek

Artikel 25:

Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de ter zake geldende

wettelijke bepalingen en in het bijzonder naar het Wetboek van Vennootschappen.

Buitengewone algemene vergadering

En na de vennootschap aldus te hebben opgericht zijn de vennoten in algemene vergadering bijeengekomen en hebben vastgesteld dat overeenkomstig artikel 12 van deze statuten iedere vennoot tegenover derden als vertegenwoordiger van de vennootschap kan optreden en rechtsgeldig alle daden van bewaring en beheer en van beschikking kan stellen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 11.1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan,het

Belgisch

Staatsblad

s 1--"

'l

Voor- E - veruolg MOD 11.1

behouden aan.he Belgisch Opgesteld te Watervliet, op 2 april 2015.

Staatsblad



Salonia Paola Carpenzano Rosario Pallant Roger

jliec%ÿ rleeidere or'chfinycsczlete

L J Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

25/06/2015
ÿþ Mod wort! 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



NEERGELEGD

16 JUNI 2015

RECHTB VAN

KOOPHAN© GENT

Ondernemingsnr : 0627975/29

Benaming

(voluit) : Authentiek Sicilië

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder Firma

Zetel : Jeronymus L.auwerijnstraat 9 - 9988 Watervliet

(volledig adres)

Onderwerp akte : Aanvaarding zaakvoerder - uittreding vennoten zaakvoerders - aanpassing artikel 5 van de statuten

Naar aanleiding van de bijzondere algemene vergadering dd 15 mei 2015 ten zetel blijkt uit het verslag dat met éénparigheid van stemmen volgende agendapunten werden beslist.

1. Aanvaarding van een nieuwe vennoot-zaakvoerder

De voorzitter meldt de bijzondere algemene vergadering dat Cools Lutgarde wonende te Jeronymus Lauwerijnstraat 9, 9988 Watervliet, wenst toe te treden als vennoot-zaakvoerder vanaf aanvang van de vennootschap op 2 april 2015.

2. Uittreding van 2 vennoten-zaakvoerders

Tevens werd met éénparigheid met stemmen beslist dat Paola Salonia wonende te C. SO P. SSA Maria Del Belgio nr. 35, Modica, Sicilië en Rosario Carpenzano wonende te C. Le Palazzella Balatazza nr. 4A, Modica, Sicilië uit de vennootschap wensen te treden met ingang van 2 april 2015 wegens verkeerdelijke benoeming.

3. Aanpassing artikel 5 van de statuten

"De vennoten Salonia Paola en Carpenzano Rosario hebben elk afzonderlijk een aandeel van 25 % in de vennootschap terwijl dit van Pallant Roger 50% bedraagt...."

Wordt vervangen door:

"Cools Lutgarde bezit 50% van de aandelen en Pallant Roger bezit eveneens 50% van de aandelen."

Getekend Lutgarde Cools Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

IA

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
AUTHENTIEK SICILIE

Adresse
JERONYMUS LAUWERIJSTRAAT 9 9988 WATERVLIET

Code postal : 9988
Localité : Watervliet
Commune : SINT-LAUREINS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande