AUTOCLUB MEDINA BORNEM, AFGEKORT : AC. MEDINA

Association sans but lucratif


Dénomination : AUTOCLUB MEDINA BORNEM, AFGEKORT : AC. MEDINA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.650.860

Publication

23/02/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



t tuut tuit tuIt 1111111111 tiltI tiltI tuIt 1111 lUt

" 11039994*



~,W,F-rt gt=OHt-àÀlVï" C

VAN KeePHANDEL

í o. 02. zou

D mroliffie.A. o N s~

g3~  So . 860

Autoclub MEDINA Bornem vzw.

AC. MEDINA vzw.

VZW

Burgemeester Achiel Heymanstraat 61

9140 Temse - Tielrode.

STATUTEN bij oprichting

Ondernerningsnr : Benaming

(voluit)

(verkort)

Rechtsvorm :

Zetel :

Onderwerp akte

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De bijzondere vergadering (oprichtingsvergadering) van 31 januari 2011, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid, heeft in deze speciale zitting besloten volgende statuten op te stellen en in werking te brengen.

TITEL I - Benaming en maatschappelijke zetel

Art. 1 "Autoclub MEDINA Bornem" vzw en kan t.o.v. derden gebruik maken van de afkorting AC. MEDINA vzw of ACMB vzw.

Art. 2 Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te 9140 Temse -Tielrode, Burgemeester Achiel Heymanstraat 61.

en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Dendermonde. De maatschappelijke zetel kan eenvoudig verplaatst worden bij beslissing van de algemene vergadering, mits deze de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging.

TITEL II - Doel

Het bevorderen van de autosport in al zijn vormen, en alles wat met dit doel in verband staat, wat op brede wijze en niet beperkend dient te worden opgevat. Met als hoofddoel, het inrichten van wedstrijden onder de geldende reglementering van binnen - en buitenlandse federaties, alsook het beschermen van haar eigen wedstrijd en de benaming ervan "Belgian Westhoek Classic" kortweg gekend als BWC.

Om dit doel te bereiken kan de VZW alle daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks het doel van de vereniging kunnen bevorderen of die het doel en de werking van de vereniging ten goede komen.

TITEL III - Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL IV - Leden van de vereniging

Art. 5: Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Art. 3

Art. 4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 5a : Effectieve leden

De effectieve leden zijn natuurlijke personen die door de algemene vergadering als dusdanig worden aanvaard en dit op voordracht van de Raad van Bestuur. Het verzoek tot aanvaarding van een kandidaat effectief lid moet schriftelijk worden ingediend bij de Voorzitter van de Raad van Bestuur. De algemene vergadering kan een kandidatuur, om als effectief lid te worden aanvaard, slechts weigeren met een vereiste meerderheid van minstens gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Het volledige lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Art. 5b : Toegetreden leden

Art. 5c : Het aantal toegetreden leden is onbeperkt. Om als toegetreden lid te worden aanvaard volstaat een eenvoudige aanvraag bij de Raad van Bestuur.

Zowel de effectieve als de toegetreden leden verbinden er zich toe, zich te onderwerpen aan de beslissingen genomen bij toepassing van de statuten. Als ook alle beslissingen genomen door de Raad van Bestuur, conform de statuten.

Art. 6 : Uittreding, ontslag, uitsluiting.

Art. 6a : Effectieve leden :

Art. 6a!1 : Uittreding of ontslag van effectieve leden :

De effectieve leden zijn vrij zich op ieder ogenblik terug te trekken. Het ontslag moet schriftelijk aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. Wordt ook als ontslagnemend lid beschouwd: Het effectief lid dat de verschuldigde bijdragen weigert te betalen binnen de maand nadat hem per aangetekend schrijven werd aangemaand deze betaling uit te voeren.

Art. fia/2 : Uitsluiting van effectieve leden :

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts worden uitgesproken door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij uitsluiting van een effectief lid moet dit punt op de dagorde zijn vermeld en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Art. 6b : Toegetreden leden :

De toegetreden leden zijn eveneens vrij zich op ieder ogenblik terug te trekken door middel van een eenvoudige kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Wordt ook als ontslagnemend lid beschouwd: het toegetreden lid dat de verschuldigde bijdragen weigert te betalen binnen de maand nadat hem per gewoon schrijven werd aangemaand deze betaling uit te voeren. De uitsluiting van een toegetreden lid kan worden uitgesproken door de Raad van bestuur, met eenvoudige meerderheid van de stemmen.

Art. 7: Uittredende en/of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen enkel deel in het vermogen van de vereniging. Zij kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen. Evenmin kunnen uittredende of uitgesloten leden mededeling of afschrift van rekeningen of het opmaken van een inventaris eisen, noch zegels doen leggen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

TITEL V - Inkomsten van de vereniging

Art. 8 De effectieve leden betalen een jaarlijkse bijdrage,

die maximaal 200,00 euro per jaar zal bedragen.

De respectievelijke jaarlijkse bijdragen worden door de algemene

vergadering telkens bepaald voor het daarop volgend kalenderjaar, zonder

evenwel het hierboven vermeld maximum bedrag te overschrijden.

De jaarlijkse bijdragen voor de toegetreden leden worden vastgesteld door de Raad van Bestuur en kunnen op elk moment worden aangepast volgens de noodwendigheden van de werking van de vereniging.

Het jaarlijks budget kan ook gespijsd worden door subsidies van openbare instanties, schenkingen van private organismen of personen en kan inkomsten aanvaarden uit de verschillende mogelijkheden, waarvan de vereniging mag gebruik maken in overeenstemming met de wet, haar statuten en voorschriften.

TITEL VI - Algemene vergadering

Art. 9 De algemene vergadering wordt, overeenkomstig artikel 5a samengesteld uit alle effectieve leden.

De effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, ingevolge artikel 26 novies & 1,3° van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Dendermonde.

Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging zal een uittreksel van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij ontstentenis, door de oudste in leeftijd van de aanwezige effectieve leden.

Elk effectief lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Elk effectief lid kan schriftelijk volmacht geven voor de algemene vergadering aan één ander effectief lid.

Een effectief lid kan maximum één volmacht dragen voor de algemene vergadering.

De afwezige effectieve leden kunnen geen volmacht geven aan een derde, geen effectief lid zijnde.

Indien de Secretaris en de Penningmeester van de Raad van Bestuur geen deel zouden uitmaken van de effectieve leden, zullen zij eveneens op de algemene vergadering worden uitgenodigd, teneinde desgevallend toelichtingen te geven, respectievelijk bij het jaarverslag en bij de jaarrekening en de begroting, evenwel zonder enig stemrecht.

Art. 10 De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

- het recht om de statuten te wijzigen en de ontbinding van de vereniging uit te spreken, met inachtneming van de wettelijke schikkingen terzake.

- het recht om bestuurders te benoemen of af te zetten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- het recht om commissarissen te benoemen of af te zetten en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

- het recht om jaarlijks de begrotingen en de rekeningen goed te keuren.

- het recht om kwijting te verlenen aan de bestuurders en de commissarissen.

- het recht inzake de aanvaarding van een effectief lid, het weigeren van de kandidatuur van een effectief lid en/of het uitsluiten van effectieve leden.

- het recht om, conform artikel 8, de bijdragen te bepalen van de effectieve leden voor het volgende kalenderjaar.

- het recht om alle andere machten, die uit de wet of de statuten voortvloeien, uit te oefenen.

De algemene vergadering kan geldig vergaderen indien minstens de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Art. 11: Oproeping vergadering:

Een algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur. De uitnodigingen moeten, hetzij per brief, per mail of per fax, om geldig te zijn, ondertekend worden door de Voorzitter of door tenminste 2 andere bestuurders.

Alle effectieve leden worden uitgenodigd op de algemene vergadering door de Raad van Bestuur.

Zij mogen zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid, overeenkomstig de artikels 5a en 9 van de statuten.

De uitnodigingen, vergezeld van de jaarrekening, de begroting en eventueel het verslag van de commissarissen , worden gedaan bij een schrijven dat tenminste acht dagen voor de vergadering dient verstuurd te worden.

De uitnodigingen maken melding van de plaats, datum en uur van de vergadering, evenals van de dagorde, die voorafgaand wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur.

De jaarlijkse Algemene Statutaire Vergadering heeft plaats binnen de zes maand na afsluiten van het boekjaar.

Art. 12: Bijzondere Algemene Vergadering

Een bijzondere algemene vergadering moet bijeengeroepen worden door de Raad van Bestuur, zoals bepaald in artikel 11, en wanneer één vijfde van de effectieve leden daarom verzoekt. Tevens moet elk voorstel dat ondertekend wordt door één vijfde van de effectieve leden op de dagorde geplaatst worden. Om voorstellen op de dagorde te plaatsen, moeten deze, ondertekend door minstens één vijfde van de effectieve leden, tenminste vier dagen voor de vergadering schriftelijk toekomen bij de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Onderwerpen die niet op de dagorde staan, kunnen besproken en behandeld worden op de Algemene vergadering indien minstens een vijfde van de effectieve leden hierom schriftelijk verzoekt voor het begin van de vergadering. Andere onderwerpen die niet op de dagorde staan kunnen desgevallend om dringende redenen op elk moment aan de dagorde worden toegevoegd en besproken en behandeld worden op de algemene vergadering indien alle aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden zich hieromtrent unaniem akkoord verklaren, behoudens indien dit onderwerp een wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging zou betreffen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 13: Stemrecht:

Alle effectieve leden hebben op de algemene vergadering gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen wanneer er anders wordt beslist door de wet of door de onderhavige statuten.

Stemmingen zijn in principe met handopsteking, behalve het om personen gaat of indien de meerderheid van de aanwezige verzoekt om deze stemmingen geheim te houden.

Art. 14 : Statutenwijziging of ontbinding:

Tot wijziging van de statuten kan door de algemene vergadering slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals in artikel 11 van deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen, maar zal anderzijds uiterlijk binnen de 60 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de vervolgens volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging zo snel mogelijk neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, voor bekendmaking in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

Art. 15 De beslissingen van de algemene vergadering worden gebundeld in een speciaal daartoe voorbehouden map voor de processen-verbaal, die op losse bladeren mogen getypt worden maar in juiste volgorde dienen geschikt en genummerd te zijn. Deze processen-verbaal, samen met de notulen, dienen ondertekend te worden door minstens twee leden van de Raad van Bestuur.

Deze map wordt bewaard op de maatschappelijke zetel, (en kopie) op de administratieve zetel, van de vereniging. Alle leden en belanghebbende derden die een wettig belang inroepen, kunnen er op hun kosten en ter plaatse inzage van nemen, mits voorafgaande schriftelijke aanvraag en afspraak met de Raad van Bestuur te maken.

De beslissingen van de algemene vergadering zullen binnen de dertig dagen aan alle effectieve leden per brief ter kennis gebracht worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

TITEL VII - Raad van bestuur

Art. 16 : Samenstelling Raad van Bestuur:

De vereniging wordt bestuurd door één bestuurder samen met de overige

leden, die de huidige Raad van Bestuur zullen vormen. Indien de algemene

vergadering slechts drie leden telt, zal de Raad van Bestuur slechts uit twee

personen bestaan.

De huidige Raad van Bestuur is samengesteld als volgt:

Opdenakker Rudiger - Voorzitter

Van Overschelde Bjorn - Ondervoorzitter

Groes Erik- Secretaris

Hallouzi Ali - Schatbewaarder

Art. 17a : Wijze van benoeming van de bestuurders:

De in art. 16 vermelde leden, (Raad van Bestuur) worden benoemd voor een termijn van onbepaalde duur.

Nieuwe kandidaat-bestuurders moeten hun kandidatuur, minimum één week voor de algemene vergadering, schriftelijk indienen bij de Voorzitter.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, doch met inachtneming dat de algemene vergadering slechts geldig kan vergaderen indien minstens de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De akten betreffende de benoeming van bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Elke benoeming, herkiezing, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt aan de griffie van de Rechtbank van Koophandel, teneinde (bij uittreksel) te worden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Art. 17b : Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders:

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden. De afzetting moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat vervolgens onmiddellijk in.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging van bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 18 : Bevoegdheden van de bestuurders:

De enige bestuurder of de Raad van Bestuur is met de meest uitgebreide macht bekleed voor alle handelingen zowel van bestuur als van

beschikking in alle maatschappelijke aangelegenheden, behalve voor die handelingen waarvoor volgens de wet of de statuten enkel de algemene vergadering bevoegd is.

Voor alle handelingen die vallen buiten het normale dagelijks bestuur, zoals het verwerven, vervreemden en in pand geven van onroerende goederen, het toestaan of aanvaarden van zakelijke rechten en huurcontracten, het aangaan van leningen en kredietopeningen, het aanstellen en ontslaan van personeel, is steeds een voorafgaande geldige beslissing van de Raad van Bestuur nodig voor het stellen van deze handelingen, opdat de vereniging zou vertegenwoordigd zijn tegenover derden.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

Deze gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

De Raad van Bestuur kan onder zijn leden een Voorzitter, een Ondervoorzitter, een Secretaris en een Penningmeester benoemen, evenals elke andere functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden,

a) Op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur;

b) Door afzetting, door de Raad van Bestuur, bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent moet binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene. De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De Voorzitter (enige bestuurder) is belast met het Dagelijks Bestuur en verzorgt lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging. De Raad van Bestuur kan gevolmachtigden aanduiden om te tekenen voor de ontvangst van poststukken.

Alle leden van de Raad van Bestuur hebben gelijk stemrecht.

Gecoöpteerde leden in de Raad van Bestuur zijn toegelaten.

De Raad van Bestuur kan volmachten verlenen aan één of meerdere bestuurders of gecoöpteerde inzake het vertegenwoordigen van de vereniging bij specifieke opdrachten, zoals onder andere de vertegenwoordiging ten overstaan van sportieve of publieke overheden.

De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden bijeengeroepen door de Voorzitter of door twee andere bestuurders. De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden geleid door de Voorzitter. Bij afwezigheid van de Voorzitter zal deze taak worden waargenomen door de Ondervoorzitter of vervolgens door de oudste van de bestuurders.

" MOD 2.2

Art. 19 De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen met de meerderheid van de aanwezige stemmen. Om geldig te beraadslagen dient minimum de helft van de bestuurders aanwezig te zijn. Is deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt een nieuwe vergadering belegd met dezelfde dagorde. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 10 kalenderdagen, maar zal anderzijds uiterlijk 30 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Op deze nieuwe vergadering zijn de beslissingen geldig, ongeacht het aantal aanwezige leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de Voorzitter of, bij ontstentenis, van degene die hem vervangt. De stemming zal geheim zijn als de helft van de aanwezige leden erom vraagt.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de Voorzitter en de Secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels uit de notulen die moeten worden overlegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Art. 20 De vereniging is aansprakelijk voor de misgrepen die kunnen toegeschreven worden hetzij aan haar aangestelden, hetzij aan de organen waardoor haar wil wordt uitgevoerd. De bestuurders nemen persoonlijk, in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting of aansprakelijkheid op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat, dat onbezoldigd is.

TITEL VIII - Clubreglement.

Art. 21 De Raad van Bestuur vaardigt alle reglementen en voorschriften uit, die zij nodig acht, voor de goede werking van de vereniging. Deze reglementen en voorschriften zijn vervat in het clubreglement .

TITEL IX - Diverse bepalingen

Art. 22 Het dienstjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Art. 23 De rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende dienstjaar, zullen jaarlijks door de Raad van Bestuur worden opgemaakt en vervolgens worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering. Elk batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen enkel beding aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL X - Ontbinding en vereffening

Art. 24 Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de effectieve leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering worden vermeld. Zijn geen 213 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningvoorwaarden. In elk geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, zal het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgemaakt worden aan een vereniging met gelijkaardige doelstellingen.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2011- Annexes du Moniteur belge

TITEL XI  Diverse bepalingen

Art. 25 Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 7 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, en de jurisprudentie

inzake verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.

TITEL XII  Volmachten

Art. 26 Volmacht op de bankrekeningen van de vereniging worden verleend aan de Voorzitter, de Ondervoorzitter en de Penningmeester.

Aan de Voorzitter, Secretaris en Penningmeester wordt volmacht verleend om te tekenen voor de ontvangst van poststukken.

De Voorzitter is gelast om de goedgekeurde statuten te ondertekenen en neer te leggen op de Rechtbank van Koophandel te Dendermonde.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de bijzondere algemene vergadering (oprichtingsvergadering) van 31 januari 2011.

Temse, 08 februari 2011.

(get.) Opdenakker Rudiger

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AUTOCLUB MEDINA BORNEM, AFGEKORT : AC. MEDINA

Adresse
BURGEMEESTER ACHIEL HEYMANSTRAAT 61 9140 TIELRODE

Code postal : 9140
Localité : Tielrode
Commune : TEMSE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande