AVALON

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : AVALON
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 541.870.110

Publication

26/11/2013
ÿþmod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1 [}}~j " ~ ~~_ - 6.~~ " I .3 1

--Griffie -  __

~

Ondernemingsnr : p ..S Cl

Benaming (voet') :Avalon

(verkort)

Rechtsvorm : coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Geldmunt, 32

9000 Gent

Onderwerp akte :OPRICHTING STATUTEN BENOEMINGEN

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester François De Clippel, notaris te Dendermonde, op acht november tweeduizend dertien, dat :

1) Mevrouw Tine TOMME, wonende te 9000 Gent, Geldmunt, 32 ;

2) De Heer Bart Luc Martine DOELVOORDE, wonende te 9000 Gent, Londenstraat, 42 ;

3) Mevrouw Marijke Alfonsine DECONINCK, wonende te 9000 Gent, Suzanne Lilarstraat, 48 ,

4) De Heer Patrick Gerard Jean Cyrille Marie Joseph MAES, wonende te 8500 Kortrijk,

Guldenbergplantsoen, 6, bus 41,

een coóperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hebben opgericht, onder de

benaming "Avalon".

Zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te Geldmunt 32, 9000 Gent.

Hij kan worden verplaatst bij beslissing van de Raad van Bestuur.

Bij beslissing van de Raad van Bestuur mag de vennootschap bedrijfszetels vestigen op

andere plaatsen in België en in het buitenland.

Doel

De vennootschap heeft tot doel:

1. De uitbating van een restaurant:

a, Het uitbaten van restaurants, tavernes en tearooms, catering en aanverwante: bedrijvigheden. Dit zal steeds de uitbating van een restaurant met verwerking van;, biologische producten zijn;

b. Het organiseren van gastronomische diners, zowel op het maatschappelijk adres als op verplaatsing.

2. Het telen van gewassen;

De teelt, productie en verkoop van biologische producten en verzorgingsproducten in de

meest brede zin van het woord.

3. Het organiseren van seminaries, opleidingen, cursussen en kookworkshops;

4. Het verkopen en verdelen van geproduceerde producten, kookmateriaal en enigerlij ander materiaal dat in een keuken wordt gebruikt.

Voornoemde activiteiten kunnen ontplooid worden in België en in het buitenland, 'uitsluitend in eigen naam en voor eigen rekening.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

Op de iaatste blz. van Luik S vermelden ; Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoogd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : 1\l' arn en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

, De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van , verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Duur

De vennootschap wordt voor een onbepaalde duur opgericht en begint te werken vanaf acht november tweeduizend dertien.

Kapitaal

Het maatschappelijke kapitaal is onbeperkt en samengesteld uit aandelen onderschreven door vennoten. Het is deels vast en deels veranderlijk.

Het vast gedeelte van het kapitaal is gelijk aan achttienduizend zeshonderd (1$.600,-) euro, ' vertegenwoordigd door éénendertig (31) kapitaalaandelen A waarop werd in geld werd ingeschreven als volgt:

- Mevrouw Tine Tomme, voornoemd sub 1, ten belope van 23 aandelen categorie A;

- de Heer Bart Poelvoorde, voornoemd sub 2, ten belope van 4 aandelen categorie A;

Mevrouw Marijke Deconinck, voomoed sub 3, ten belope van 2 aandelen categorie A;

De Heer Patrick Maes, voornoemd sub 4, ten belope van 2 aandelen categorie A;

totaal: éénendertig (31) aandelen.

Ieder aandeel werd volstort ten belope van één/derde.

Het kapitaal is zonder wijziging van de statuten veranderlijk voor het bedrag dat het vaste gedeelte van het kapitaal overtreft.

Het maatschappelijke kapitaal is verdeeld in aandelen op naam, elk aandeel is voorzien van een volgnummer.

Er worden drie soorten aandelen gecreëerd, die de vennoten kunnen onderschrijven: Categorie A: deze aandelen worden onderschreven door de stichtende vennoten en hebben een nominale waarde van ¬ 600

Categorie B: deze aandelen worden onderschreven door de werkende vennoten en hebben een nominale waarde van ¬ 500

Categorie C: deze aandelen worden onderschreven door de sympathisanten en hebben een nominale waarde van ¬ 350

Bij de uitgifte van aandelen categorie C hebben de aandeelhouders van categorie A een voorkeurrecht om hun aandelen te verkopen aan deze categorie aandeelhouders. Deze categorie aandelen verwerft de rechten verbonden aan C-aandelen. Bijkomende modaliteiten worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

Bij intrede worden de aandelen volledig volstort.

Bij de uitgifte van aandelen kan de Raad van Bestuur evenwel met gewone meerderheid bepalen dat de aandelen voor minstens één vierde volstort worden.

De vennoten die voor de uitvoering van hun stortingen binnen de vastgestelde termijnen in gebreke blijven, zijn evenwel van rechtswege en zonder ingebrekestelling verplicht een intrest van zeven percent te betalen vanaf de datum waarop het bedrag eisbaar is en dit onverminderd het recht van de vennootschap om in rechte de inning van het gehele verschuldigde saldo of de vernietiging van de inschrijving of de uitsluiting van de in gebreke gebleven vennoot te vorderen.

Van de aandelen waarop de stortingen niet werden uitgevoerd, wordt het stemrecht opgeschort zolang de regelmatig opgevraagde en eisbare stortingen niet hebben plaatsgevonden.

De Algemene Vergadering van de vennoten kan bij gewone meerderheid van de stemmen beslissen over de uitgifte van obligaties,. al dan niet van hypothecaire aard, door de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en heedanlgheid van de Instrumenterende notaris. hetzij van de pesso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naaam en handtekening

Voor-

behbuden

aan het

®atgisch

Staatsblad

mod 11.1

vennootschap. Ze stelt de rentevoet en de modaliteiten van de emissie vast en regelt de werking van de vergadering van de obligatiehouders.

Aansprakelijkheid van de vennoten

De aansprakelijkheid van de vennoten is beperkt tot het bedrag van hun inschrijving. Onder de vennoten bestaat er geen solidariteit, noch onverdeeldheid.

Bestuur van de vennootschap

' De vennootschap wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die samengesteld is uit maximaal 11 leden en waarvan maximaal 4 de hoedanigheid van extern bestuurder hebben. Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, wordt een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aangeduid die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en de beëindiging van de opdracht van vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam zou vervullen.

De bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd.

De A-aandeelhouders hebben het recht om een meerderheid van de bestuurders +1 te benoemen en de B-aandeelhouders de helft min één. De benoeming geldt voor een periode van 4 jaar met een gewone meerderheid. Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar maar de hernieuwde kandidatuurstelling van een bestuurder wordt door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering gemotiveerd aan de hand van een evaluatieverslag.

De mandaten verstrijken telkens op de dag van de algemene vergadering die gehouden , wordt in het jaar waarin het mandaat afloopt.

De algemene vergadering mag een bestuurder op elk ogenblik zonder reden of vooropzeg ontslaan zij het dat hier % van de geldig uitgebrachte stemmen nodig zijn.

De bestuurders zijn onbezoldigd; ze ontvangen noch enige rechtstreekse of enige onrechtstreekse vorm van vergoedingen of bezoldigingen.

De benoeming van een bestuurder treedt in werking na aanvaarding van het mandaat. De aanvaarding wordt vermoed plaats te vinden tenzij een uitdrukkelijke verklaring van de betrokkene dat hij zijn mandaat weigert op te nemen.

Binnen acht dagen na hun benoeming moeten de bestuurders het door de wet voorgeschreven uittreksel van hun benoemingsakte neerleggen op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Bevoegdheden

De Raad van Bestuur bezit de meest uitgebreide bevoegdheden om alles te doen wat nodig of nuttig is om het doel van de vennootschap te verwezenlijken. Alles wat niet expliciet door de wet of de statuten wordt voorbehouden aan de algemene vergadering behoort tot haar bevoegdheid.

De Raad van Bestuur mag aan lasthebbers van zijn keuze, binnen de perken van zijn bevoegdheid, bijzondere volmachten verlenen.

Bevoegdheden tot delegeren

De Raad van Bestuur mag het dagelijks bestuur van de vennootschap toevertrouwen aan één of meer bestuurders met de titel van gedelegeerd bestuurder. Hij mag eveneens de bevoegdheden van alle of een gedeelte van de zaken van de vennootschap toevertrouwen aan een directiecomité of directeur, die al dan niet bestuurder is. Verder mag hij voor bepaalde taken bevoegdheden toekennen aan derden.

Beslissingen met een financiële impact boven de ¬ 10.000 behoren tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur zal de vergoedingen vaststellen die gehecht zijn aan de toegekende delegaties.

Vertegenwoordiging van de vennootschap

Afgezien van bijzondere delegaties wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders, waarvan minstens één gedelegeerd bestuurder is hetzij door het afzonderlijk optreden van een gedelegeerd-bestuurder.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

beháuden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

s K 1 mod 11.1



Veor- Afschriften van (goedgekeurde) notulen en stukken van de vennootschap mogen rechtsgeldig voor eensluidend worden ondertekend hetzij door twee bestuurders (gezamenlijk handelend), hetzij door een gedelegeerd bestuurder (alleen handelend). Algemene Vergadering

beh0 den, De Algemene Vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden opgeroepen op de tweede zaterdag van juni om 14 uur (om zich onder meer uit te spreken over de jaarrekening van het voorbije boekjaar, het te bestemmen resultaat, desgevallend het jaarverslag en over de decharge aan de bestuurders en in voorkomend geval aan de commissaris(sen) of aan de vennoten belast met de controle).

aan het Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Belgisch Boekjaar

Staatsblad Het boekjaar stemt overeen met het kalenderjaar. Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Winstverdeling

Op voorstel van de Raad van Bestuur kan de Algemene Vergadering zich uitspreken over de bestemming van het saldo van de nettowinst:

- minstens vijf percent wordt afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve en dit tot deze gelijk is aan één tiende van het geplaatste kapitaal;

- Het overblijvende saldo kan worden uitbetaald als een dividend op het gestorte bedrag van de aandelen. Het rechtstreekse vermogensvoordeel dat de vennootschap onder de vorm van dividend aan de vennoten uitkeert, zal nooit hoger zijn dan de rentevoet vastgesteld door de Koning ter uitvoering van artikel 1, § 2, 6° van het Koninklijk Besluit van 8 januari 1962. De betaling van de dividenden geschiedt op de datum en op de manier door de Raad van Bestuur vastgesteld. Indien een vennoot zijn verzoek tot uittreding ter kennis heeft gebracht van de vennootschap zal de winstuitkering pro rata temporis gebeuren tot op het ogenblik van het verzoek tot uittreding;

Als er een restorno aan de vennoten wordt uitgekeerd dan is dat naar rato van de verrichtingen die zij met de vennootschap hebben gedaan.

- het eventuele overschot aan de vrije reserve.

Vereffening

Behalve de wettelijke oorzaken van ontbinding, kan de vennootschap ontbonden worden door de Algemene Vergadering volgens de voorwaarden voorzien inzake statutenwijziging. In geval van ontbinding om gelijk welke reden en op gelijk welk tijdstip geschiedt de vereffening door de zorgen van het bestuursorgaan, tenzij de algemene vergadering besluit de vereffening aan één of meer vereffenaars toe te vertrouwen.

De vereffenaar(s) beschikt(ken) over de meest uitgebreide bevoegdheden toegekend door de artikels 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

In voorkomend geval zal de vergadering de emolumenten van de vereffenaar(s) vaststellen. Na betaling van de schulden en kosten van de vennootschap zal het saldo in de eerste plaats worden aangewend voor de uitbetaling van de aandeelhouders overeenkomstig artikel 156. De aandelen geven geen recht op enige andere uitbetaling dan voorzien in artikel 15. In geval het vermogen van de vennootschap ontoereikend is om de vennoten uit te betalen overeenkomstig artikel 15, geschiedt de betaling pondspondsgewijze.

BENOEMING VAN DE EERSTE BESTUURDERS.

Werden benoemd tot A-bestuurder:

Mevrouw Tine Tomme, voornoemd;

- De Heer Bart Poelvoorde, voornoemd;

- Mevrouw Marijke Deconinck, voornoemd;

- De Heer Patrick Maes, voornoemd.

Overeenkomstig deze statuten vormen zij de Raad van Bestuur.

Hun mandaat verstrijkt na afloop van de jaarvergadering tweeduizend negentien.

EERSTE BOEKJAAR.

blz. van Luik B vermelden : Recto ; Na=gym en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(a)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verse : Naam en handtekening



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste

mad 11.1

Voor-

behouden aan het t3eIgisch

Staatsblad

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van acht november tweeduizend dertien en'

zal worden afgesloten op éénendertig december tweeduizend veertien.

EERSTE JAARVERGADERING.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend vijftien.

VOLMACHT BTW/ ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN

Volmacht werd verleend aan de vennootshap 'Abbeloos, Schinkels & C°', met zetel te 9550

Herzele, Stationssstraat, 241 a, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om,

met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke administratieve

formaliteiten te vervullen.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL

(Werden gelijktijdig neergelegd : een uitgifte van de akte en bankattest).

Notaris François De Clippel,

Dit uittreksel werd neergelegd vóór registratie, met als enig doel de neerlegging ter Griffie van

de Rechtbank van Koophandel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : t\laan1 en handtekening

20/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 11.06.2016, NGL 16.06.2016 16178-0371-017

Coordonnées
AVALON

Adresse
GELDMUNT 32 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande