BADEL INVEST

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : BADEL INVEST
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 479.555.231

Publication

06/06/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

(verkort)

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Stoofstraat 5

9790 Wortegem-Petegem

ER BLIJKT UIT een proces-verbaal opgemaakt door Bart CLUYSE, notaris te Pittem, zaakvoerder van de°i i; burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid ; genaamd 'Notaris Bart Cluyse', met zetel te Pittem, ingeschreven in het rechtspersonen-register te Brugge met;; I; ondernemingsnummer 0502.854.532 op 13 mei 2014, geregistreerd te Oostendel op 16 mei 2014, elf bladen,;

geen verzendingen, boek 775, blad 11, vak 19. Ontvangen: vijftig euro (50,00 EUR). Voor de adviseur; ij (getekend) Inge Everaert, financieel deskundige, dat door de buitengewone algemene vergadering van del ;; aandeelhouders van de naamloze vennootschap BADEL INVEST, met zetel te 9790 Wortegem-Petegem,.;

Stoofstraat 5, ingeschreven In het rechtspersonenregister te Oudenaarde, met ondernemingsnummers

0479.555.231 en BTW-nummer BE-479.555.231, met éénparigheid van stemmen de volgende besluitend

il werden genomen;

i;

ii EERSTE BESLUIT ,;

; Met algemeenheid van stemmen ontslaat de vergadering de voorzitter van het voorlezen van de notulen=;

van de bijzondere algemene vergadering de dato 10 april 2014 houdende de beslissing tot uitkering van een;1 >; tussentijds bruto-dividend ten belope van honderdzesentwintigduizend euro (126.000,00 EUR), waarop tien;.

procent (10%) roerende voorheffing verschuldigd is, hetzij twaalfduizend zeshonderd euro (12.600,00 EUR). ;;

TWEEDE BESLUIT KAPITAALVERHOGING CONFER ARTIKEL 537 WIB92 - DOOR INBRENG IN;; GELD

De aandeelhouders besluiten, onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 537 WIB92, het kapitaal;1 von do vennootschap t" vorhogon door een geldolijke Inbr.ng met honderd dertien duizend vierhonderd euro (113.400,00 EUR), om het te brengen van tweeënzestigduizend euro (62.000,00 EUR) op honderd r; vIJfonzoventlgduleerd vierhonderd acre (175.400,00 EUR), door gelden voortvloeiend uit voormelde;; uitkering van een tussentijds bruto-dividend, ten bedrage van honderd zesentwintigduizend euro (126.000,00 EUR), onder aftrek van tien procent (10%) roerende voorheffing ten bedrage van twaalfduizend zeshonderdli euro (12,600,00 EUR), hetzij aldus netto honderd dertienduizend vierhonderd euro (113.400,00 EUR), en dlt zonder de uitgifte of creatie van nieuwe aandelen, met dien verstande dat de later doorgevoerde« ;;kapitaalverminderingen prioritair zullen aangerekend worden op het kapitaal dat valt onder het regime van;; artikel 537 WIB92.

DERDE BESLUIT  VOORKEURRECHT ;;

De aandeelhouders werden gewezen op het voorkeurrecht van vennoten, ingeschreven In de artikelen ;; 592-593 van het Wetboek van Vennootschappen.

;ç Alle aandeelhouders hebben onmiddellijk elk individueel en voor zichzelf verklaard te verzaken aan de;.

uitoefening van hun voorkeurrecht tot Inschrijving op deze kapitaalsverhoging zoals voorzien In het Wetboek il

van Vennootschappen. ;;

i. VIERDE BESLUIT-INSCHRIJVING OP DE KAPITAALVERHOGING ,,

Zijn alhier tussengekomen en opgetreden, de voormelde aandeelhouders, die verklaren volledig op de

fi hoogte te zijn van de financiële toestand en van de statuten van de Vennootschap. :.

Na deze uiteenzetting wordt het volgende door de respectieve aandeelhouders verklaard:

- De heer Marc BALLEKENS, voornoemd, heeft verklaard zijn netto-aandeel in voormeld uitgekeerd;; dividend, te weten zesenvijftigduizend zevenhonderd euro (56.700,00 EUR), volledig in het kapitaal van dei; ;, vennootschap in te brengen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Rom" _ ~ : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

~r._ ~" . ,, Naam en handtekening

mod 11.1

=iA, ~~ow" l EE_ '" ~Cj$?~.ÿ . #" ^~

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie ne neerieggIng ter griffie van do akte



1IllI1iA31321e.111l111

Gent

Mde ng Oude de

27 MEI 2014

=i Ondernamingsnr: 0479.555.231

; BADEL INVEST

Onderwerp akte :NV: ka itoalsvorho In door

p g g geldelijke inbreng - aanpessFng von do

"" statuten

i'

mod 11.1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch StaatsbI J

- Mevrouw Mieke DELEMBER, voornoemd heeft verklaard haar netto-aandeel in voormeld uitgekeerd dividend, te weten zesenvijftigduizend zevenhonderd euro (56.700,00 EUR), volledig in het kapitaal van de vennootschap te brengen,

Voormelde inbrengen in geld werden overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen gestort op een bijzondere rekening met nummer 13E39 0682 3684 4119, op naam van de vennootschap BADEL INVEST bij de BELFIUS BANK NV zoals blijkt uit een attest afgeleverd door deze financiële instelling op 2 mei 2014 welk attest mij, Notaris, is overhandigd, om in mijn dossier te bewaren.

De aandeelhouders verklaren dat het bedrag van de resterende tien procent van het uitgekeerde tussentijdse dividend goedgekeurd door de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de naamloze vennootschap BADEL INVEST de dato 10 april 2014, zijnde twaalfduizend zeshonderd euro (12.600,00 EUR) als roerende voorheffing werd ingehouden en doorgestort naar de bevoegde fiscale dienst.

De aandeelhouders verklaren volledig te zijn ingelicht over de draagwijdte van het regime zoals voorzien in artikel 537 WIB92, en meer in het bijzonder de bepaling die voorziet in een bijzondere aanslag bij wijziging van de dividendpolitiek ten opzichte van de 5 voorbije boekjaren.

VIJFDE BESLUIT  VASTSTELLING VERWEZENLIJKING KAPITAALVERHOGING

De aandeelhouders stellen vast en verzoeken mij notaris, akte te nemen van het feit dat de voorgaande kapitaalverhoging van honderd dertienduizend vierhonderd euro (113.400,00 EUR), effectief gerealiseerd is, zodat het kapitaal van de vennootschap thans honderd vijfenzeventigduizend vierhonderd euro (175,400,00 EUR) bedraagt, vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen op naam zonder aanduiding van de nominale Waarde die ieder één/honderdste (1/100ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

ZESDE BESLUIT  WIJZIGING BEPALINGEN AANGAANDE ONTBINDING EN VEREFFENING VENNOOTSCHAP

Gezien de bepalingen van artikel 40 van de statuten niet meer in overeenstemming zijn met de wettelijke regeling met betrekking tot aanstelling en benoeming van vereffenaars en in deze bepalingen tevens de mogelijkheid niet wordt voorzien om overeenkomstig de wettelijke voorschriften en voorwaarden de vennootschap te ontbinden, te vereffenen en de vereffening af te sluiten in één akte besluit de vergadering hierbij artikel 40 van de statuten integraal te schrappen en te vervangen door volgende bepalingen teneinde de statuten terug in overeenstemming te brengen met het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 40 zal voortaan luiden als volgt:

"ARTIKEL 40 ONTBINDING EN VEREFFENING

Behoudens ontbinding en afsluiting van de vereffening in één akte overeenkomstig artikel 184 §5 van het Wetboek van Vennootschappen welke mogelijkheid hierbij rekening houdend met de wettelijke voorschriften uitdrukkelijk wordt voorzien, worden bij ontbinding met vereffening in principe één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Het benoemingsbesluit van de vereffenaar(s) kan één of meer alternatieve kandidaat-vereffenaars bevatten en kan een volgorde van voorkeur weergeven voor het geval de benoeming van de eerst voorgestelde vereffenaar niet door de voorzitter van de rechtbank wordt bevestigd Is omtrent de aanstelling van de vereffenaar(s) niets beslist, dan worden de in functie zijnde bestuurders als vereffenaars beschouwd en zij zullen handelen in de hoedanigheid van een vereffeningscomité. Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op.

Ingeval de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de voorzitter van de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging of homologatie van hun benoeming. De bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op de dag van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft. Indien de zetel van de vennootschap binnen de zes maanden voor het besluit tot ontbinding verplaatst werd, is de bevoegde rechtbank die van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel had voor de verplaatsing ervan. De rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat zij heeft nagegaan dat de vereffenaars alle waarborgen van rechtschapenheid bieden. De rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar eventueel heeft gesteld tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging of homologatie ervan. Zij kan die handelingen met terugwerkende kracht bevestigen, dan wel nietig verklaren indien ze kennelijk strijdig zijn met de rechten van derden. Een akte houdende benoeming van een vereffenaar kan slechts geldig worden neergelegd overeenkomstig artikel 74 van het Wetboek van Vennootschappen wanneer een afschrift van de beslissing tot bevestiging of homologatie door de rechtbank van koophandel wordt bijgevoegd.

Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot de homologatie of de bevestiging, wijst ze zelf een vereffenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De voorzitter van de rechtbank doet uitspraak uiterlijk binnen de vijf dagen nadat het verzoekschrift tot homologatie of bevestiging is ingediend. Bij gebrek aan uitspraak binnen voormelde termijn en voor zover de termijn niet werd opgeschort, wordt de eerst aangewezen vereffenaar geacht gehomologeerd te zijn.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide machten overeenkomstig artikel 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten allen tilde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

De vereffenaars zenden in de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van Pet arrondissement waarin de venncotschap haar zetel heeft.

Die omstandige staat, die onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen vermeldt en die wat nog moet worden vereffend, aangeeft, wordt bij het vereffeningsdossier gevoegd.

Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vereffeningsdossier gevoegd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Voorbehouden aan aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de

activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het

arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

De rechtbank kan van de vereffenaar alle dienstige inlichtingen vorderen om de geldigheid van het

verdelingsplan na te gaan.

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaars."

ZEVENDE BESLUIT  WIJGIGING IN DE STATUTEN VAN "VENNOTEN" NAAR

"AANDEELHOUDERS"

Gelet overeenkomstig de wet een naamloze vennootschap geen vennoten kan hebben doch wel

aandeelhouders worden alle bepalingen in de statuten waarin er vermeld staat vennoot gewijzigd in

aandeelhouder en de bepalingen waarin er vermeld staat vennoten gewijzigd in aandeelhouders. De bepalingen

in artikel 10, artikel 20, artikel 22 en artikel 29 worden in die zin aangepast.

ACHTSTE BESLUIT

De vergadering bevestigt dat de maatschappelijke zetel van de vennootschap verplaatst is sinds 30

december 2003 van 8740 Pittem, Tieltstraat 43 naar 9790 Wortegem-Petegem, Stoofstraat 5 blijkens beslissing

van de bijzondere algemene vergadering de dato 30 december 2003, bekendgemaakt in de bijlage tot het

Belgisch Staatsblad van 23 maart 2004 onder nummer 200302241024019,

NEGENDE BESLUIT - MACHTIGING BESTUURDERS

De vergadering verleent een bijzondere machtiging aan de raad van bestuur om voorgaande

beslissingen uit te voeren.

TIENDE BESLUIT  AANPASSING VAN DE STATUTEN

De aandeelhouders besluiten dat rekening houdend met voormelde genomen besluiten de bestaande

statuten als volgt dienen te worden aangepast.

Artikel 2 eerste zin zal voortaan luiden als volgt:

"De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9790 Wortegem-Petegem, Stoofstraat 5."

Artikel 5 wordt volledig vervangen en zal voortaan luiden als volgt:

"Artikel 5  MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Het geheel geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt honderd vijfenzeventigduizend vierhonderd euro

(175.400,00 EUR).

Het is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, met een

fractiewaarde van één/honderdste (1/100518) van het kapitaal. Het kapitaal is volledig volgestort."

Artikel 10 zal voortaan luiden als volgt:

"Artikel 10. OVERDRACHT VAN AANDELEN, CONVERTEER-BARE OBLIGATIES EN WARRANTS.

1. VOORKOOPREGELING

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen, mogen de aandeelhouders hun aandelen niet

aan een derde of één of meerdere mede-aandeelhouders, noch geheel, noch gedeeltelijk overdragen, zonder

ze voorafgaandelijk te koop te hebben aangeboden aan alle mede-aandeelhouders.

Met aandelenoverdracht in de zin van het vorig lid, wordt naast een eigendomsoverdracht ten

bezwarende of ten kosteloze titel ook de vestiging van een zakelijk recht, zoals vruchtgebruik of pand bedoeld.

A. Eerste ronde

Daartoe deelt de kandidaat-overdrager bij aangetekend schrijven de mede-aandeelhouders mee: de vermelding van het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen, de voorgestelde prijs, en in voorkomend geval, de naam, voornaam, beroep en woonplaats of zetel van de kandidaat-overnemers) als ook alle andere relevante voorwaarden.

Dit aangetekend schrijven moet, in voorkomend geval, mee ondertekend worden door de kandidaat-overnemer(s) en geldt gedurende de ganse verkoopperiode als een onherroepelijk verkoopaanbod van de kandidaat-overdrager aan de voorgestelde prijs in voordeel van de mede-aandeelhouders.

De mede-aandeelhouders beschikken over een termijn van twee maanden, die ingaat op datum van het aangetekend schrijven waardoor zij door de vennoot die aandelen wenst over te dragen verwittigd worden, om zich uit te spreken over het aanbod dat hen gedaan werd

De uitoefening van het voorkooprecht geschiedt verhouding met het aantal aandelen dat elke vennoot bezit op de totaliteit van de aangeboden aandelen.

Bij gebrek aan antwoord binnen de voormelde termijn, wordt de betrokken medevennoot geacht zijn recht van voorkoop niet uit te oefenen.

B. Tweede ronde

Indien één of meerdere van de rechthebbende aandeelhouders hun voorkooprecht niet wensen uit te oefenen, komt dit recht toe aan de overige aandeelhouders die reeds van hun voorkooprecht gebruik hebben gemaakt, ln verhouding tot het aantal aandelen dat zij bezitten, hetzij in eender welke andere verhouding te bepalen tussen de kandidaat-overnemers van de tweede ronde, gedurende een termijn van één maand, na de kennisgeving daartoe zoals hierna uiteengezet.

Daartoe zal de kandidaat-overdrager de aandeelhouders die hun voorkooprecht uitgeoefend hebben op de hoogte brengen per aangetekend schrijven binnen een periode van acht dagen na het verstrijken van de eerste ronde.

C. Resultaat uitoefening voorkooprecht

Binnen de acht dagen na het verstrijken van de tweede ronde, zal de kandidaat-overdrager alle betrokken aandeelhouders aangetekend op de hoogte brengen van het uiteindelijke resultaat van de uitoefening van het voorkooprecht.

D. Verkoop en betaling

Op de iaatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

" Indien het voorkooprecht werd uitgeoefend op de totaliteit van de aangeboden aandelen, ontstaat een

verkoopovereenkomst tussen de betrokken partijen binnen de drie dagen na de postdatum van de aangetekende bevestiging met het resultaat van het voorkooprecht.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen de partijen, zal de betaling van de prijs dienen te gebeuren uiterlijk drie maanden na het totstandkomen van deze verkoopovereenkomst.

Op het schuldig gebleven saldo zal van rechtswege en zonder ingebrekestelling een interest verschuldigd zijn gelijk aan de wettelijke interestvoet, te rekenen vanaf de vervaldag tot en met de datum van de werkelijke betaling.

De eigendomsoverdracht van de betreffende aandelen geschiedt van rechtswege op het ogenblik van de betaling van de prijs, in afwijking van artikel 1583 van het Burgerlijk Wetboek.

E. Verzaking voorkooprecht

indien het voorkooprecht uitgeoefend wordt op minder dan de totaliteit van de te koop aangeboden aandelen worden de aandeelhouders, kandidaat-overnemers, geacht aan hun voorkooprecht te verzaken en vervalt het voorkooprecht in zijn geheel en zal de goedkeuringsclausule, voorzien hierna, in werking treden, behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen.

2. VOORWAARDEN TOT AANVAARDING VAN AANDEELHOUDERS BIJ AANDELENOVERDRACHTEN ONDER LEVENDEN

Indien het voorkooprecht niet uitgeoefend werd, of vervalt ingevolge de niet uitoefening op het totaal aantal aangeboden aandelen, dan is de overdracht van aandelen onder levenden, enkel toegelaten met uitdrukkelijke toestemming van de andere venno(o)t(en) overeenkomstig de procedure hierna uiteengezet.

A. Procedure goedkeuringsrecht -- waardebepaling

De kandidaat-ovememer en kandidaat-overdrager verzoeken bij aangetekend schrijven aan de mede-aandeelhouder(s) om de overdracht van de aandelen en de aanvaarding van de overnemer als vennoot goed te keuren.

Binnen de maand na ontvangst van dit aangetekend schrijven wordt een deskundige aangeduid in gemeen overleg tussen de kandidaat-overdrager en de meerderheid van de overige aandeelhouders met als opdracht de waardering van de aandelen. Bij gebrek aan overeenkomst tussen partijen tot aanduiding van deze deskundige binnen de termijn van een maand zoals hiervoor bepaald, zal deze aangeduid worden door de voorzitter van de rechtbank van koophandel, zetelend zoals in kort geding en dit op verzoek van de meest gerede partij

De deskundige dient zijn waarderingsrapport aan alle aandeelhouders aangetekend te verzenden binnen de twee maanden na de aanvaarding van zijn opdracht.

De kosten en erelonen van de deskundige, inclusief de kosten voor aanstelling van de deskundige, worden gedragen door de overdragende vennoot voor de helft en door de overige mede-aandeelhouder(s) voor de andere helft.

B. Twee aandeelhouders

indien de vennootschap slechts twee aandeelhouders telt, is de overdracht van aandelen onder levenden, enkel toegelaten met uitdrukkelijk geschreven toestemming van de andere vennoot.

De beslissing van deze laatste moet aan de kandidaat-overdrager meegedeeld worden per aangetekende brief, binnen de maand na ontvangst van het waarderingsrapport van de deskundige.

De weigering van toestemming is zonder verhaal.

Bij gebrek aan antwoord binnen de voormelde termijn, wordt de betrokken medevennoot geacht niet met de overdracht in te stemmen.

Bij weigering dient de weigerende vennoot de aandelen waarvan de overdracht en de aanvaarding van de vennoot gevraagd werd, over te nemen, behoudens de mogelijkheid voor de weigerende vennoot, om voor het verstrijken van de termijn waarbinnen de weigering moet meegedeeld worden, zelf een kandidaat-overnemer voor te stellen, aan de prijs en tegen de voorwaarden zoals hierna bepaald.

De oorspronkelijke kandidaat-overdrager is alsdan verplicht zijn aandelen aan deze derde-ovememer te verkopen.

C. Meer dan twee aandeelhouders

Indien de vennootschap meer dan twee aandeelhouders telt, is de overdracht van aandelen aan derden alleen toegelaten mits instemming van ten minste de helft van de aandeelhouders die ten minste drie vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.

De algemene vergadering die over de overdracht van de aandelen aan derden moet beraadslagen, zal bijeengeroepen worden door de raad van bestuur, op verzoek van de vennoot die aandelen wenst over te dragen. De vergadering zal gehouden worden binnen de maand na ontvangst van het waarderingsrapport van de deskundige.

De beslissingen moeten per aangetekende brief aan de vennoot die aandelen wenst over te dragen meegedeeld worden binnen de vijftien dagen na de vergadering.

Voor zoveel als nodig wordt gesteld dat de afwezigheid van een vennoot op een dergelijke algemene vergadering - tenzij hij schriftelijk zou stemmen of geldig zou vertegenwoordigd zijn - zijn toestemming impliceert.

Hetzelfde geldt voor elke blancostemming.

De weigering van toestemming is zonder verhaal.

Bij weigering dienen de weigerende aandeelhouders de aandelen waarvan de overdracht en de aanvaarding van de vennoot gevraagd werd, over te nemen, pro rata hun onderlinge aandelenverhouding binnen de vennootschap, behoudens andersluidende overeenkomst tussen hen en behoudens de mogelijkheid voor de weigerende aandeelhouders, om voor het verstrijken van de termijn waarbinnen de weigering moet meegedeeld worden, gezamenlijk zelf een kandidaat-ovememer voor te stellen, aan de prijs en tegen de voorwaarden zoals hierna bepaald.

Voorbehouden aan het Belgisch 5taatsbl`ad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Voorbehouden aan het Belgisch , Staatsbt d

De oorspronkelijke kandidaat-overdrager is alsdan verplicht zijn aandelen aan deze derde-overnemer te verkopen.

D. Prijs en betaling

In geval van aanvaarding van de kandidaat-overnemer als vennoot, is de prijs per aandeel de prijs zoals bepaald in de betekening van het voorkooprecht.

In geval van weigering van de kandidaat-overnemer ais vennoot, is de prijs per aandeel de prijs zoals bepaald in het waarderingsrapport van de deskundige, tenzij deze hoger zou liggen dan de prijs zoals meegedeeld in het voorkooprecht, waarbij alsdan de prijs zoals bepaald in de betekening van het voorkooprecht zal gehanteerd worden. Indien de prijs zoals bepaald in het waarderingsrapport van de deskundige lager is dan de door de kandidaat-overnemer geboden prijs, zal de verkoop aan de weigerende aandeelhouders of de door hen aangebrachte kandidaat-overnemer gebeuren tegen de door de deskundige vastgestelde prijs, tenzij de kandidaat-overdrager binnen de vijftien dagen na ontvangst van het waarderingsrapport zijn aanbod tot verkoop herroept bij aangetekend schrijven gericht aan de weigerende aandeelhouder(s) en de eventuele door hen aangebrachte kandidaat-overnemer.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen is de prijs slechts betaalbaar binnen het jaar gerekend vanaf de dag van de overname, tot beloop van de helft uiterlijk zes maand na overname en vervolgens de andere helft na het verstrijken van de periode van uiterlijk één jaar.

Op het schuldig gebleven saldo van de prijs zal een interest verschuldigd zijn gelijk aan de wettelijke interestvoet

De verschuldigde interest is jaarlijks betaalbaar na vervallen termijn, samen met de betaling van de kapitaalaflossing.

De medepartij is vrij om vervroegde betalingen te doen.

De eigendomsoverdracht van de betreffende aandelen geschiedt van rechtswege op het ogenblik van de volledige betaling van de prijs, in afwijking van artikel 1583 van het Burgerlijk Wetboek

Bij niet volledige betaling van de prijs binnen de hiervoor bepaalde termijn van één jaar is een nala tigheidsintrest verschuldigd gelijk aan de wettelijke intrest verhoogd met twee procent vanaf de datum dat de prijs diende betaald te worden tot de datum van de effectieve betaling en dit op het openstaand saldo.

VOLGRECHT

De kennisgeving van het voorkooprecht hiervoor door een kandidaat-overdrager, geldt als onherroepelijke verbintenis van de kandidaat-overdrager om, indien het voorkooprecht niet uitgeoefend wordt en de overdracht niet geweigerd wordt, de aandelen van iedere mede-aandeelhouder aan te kopen, mits dezelfde prijs per aandeel en onder dezelfde voorwaarden zoals meegedeeld in de betekening van het voorkooprecht.

ledere mede-aandeelhouder is alsdan gerechtigd een deel of het geheel van zijn aandelen door de kandidaat-verkoper te laten aankopen.

A. Procedure

Daartoe moet de mede-aandeelhouder die van het volgrecht gebruik wenst te maken binnen de acht dagen na de realisatie van de overdracht aan de derde-overnemer, bij aangetekend schrijven mee te delen aan de oorspronkelijke overdrager, hoeveel aandelen hij wenst over te dragen.

Indien het volgrecht wordt uitgeoefend, ontstaat een verkoopovereenkomst tussen de betrokken partijen binnen de drie dagen na de postdatum van de aangetekende bevestiging van de uitoefening van het volgrecht.

B. Prijs en betaling

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen, dient de prijs bij uitoefening van het volgrecht betaald te worden binnen de zes maanden na het tot stand komen van de verkoopovereenkomst.

De eigendomsoverdracht van de betreffende aandelen geschiedt van rechtswege op het ogenblik van de betaling van de prijs, in afwijking van artikel 1583 van het Burgerlijk Wetboek.

Op het schuldig gebleven saldo zal van rechtswege en zonder ingebrekestelling een interest verschuldigd zijn gelijk aan de wettelijke interestvoet, te rekenen vanaf de vervaldag tot en met de datum van de werkelijke betaling.

3. VOORWAARDEN TOT AANVAARDING VAN AANDEELHOUDERS NA OVERLIJDEN VAN EEN VENNOOT

Bij overlijden van een vennoot zal de vennootschap van rechtswege voortbestaan tussen de overlevende aandeelhouders.

De erfgenamen en legatarissen van de overleden aandeelhouders zullen voor hun aanvaarding ais aandeelhouder steeds onderworpen zijn aan de goedkeuring van de overige aandeelhouders volgens de procedure zoals hierna voorzien.

A. Procedure van aanvaarding

De procedure voor het al of niet aanvaarden van de erfgenamen en/of legatarissen kan ingesteld worden zowel door deze laatsten als door de overblijvende venno(o)t(en).

Bij de aanvraag door de erfgenamen en/of legatarissen, te richten aan het bestuursorgaan van de vennootschap bij een ter post aangetekende brief, zullen deze een door een Belgische notaris ondertekende erfrechtverklaríng moeten voegen, waaruit duidelijk blijkt op welke manier de aandelen van de overleden aandeelhouder worden vererfd.

Indien zij de hoedanigheid van aandeelhouder niet kunnen krijgen, doordat ze geweigerd worden door de overblijvende venno(o)t(en), hebben zij recht op de waarde van de overgedragen aandelen berekend overeenkomstig de waardering van de deskundige zoals hierna bepaald.

De weigering van aanvaarding is zonder verhaal.

Indien de afkoop niet binnen de drie maanden na het aangetekend verzoek daartoe is geschiedt, hebben de erfgenamen en/of legatarissen het recht de vervroegde ontbinding van de vennootschap te vorderen.

B. Waardering afkoopwaarde





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B verroerden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsbad

Binnen de vijftien dagen na ontvangst van het aangetekend verzoek tot afkoop wordt een deskundige aangeduid in gemeen overleg tussen de venno(o)t(en) en de erfgenamen en/of legatarissen met als opdracht 8e waardering van de aandelen. Bij gebrek aan overeenkomst tussen partijen tot aanduiding van deze deskundige binnen de termijn van vijftien dagen zoals hiervoor bepaald zal deze aangeduid worden door de voorzitter van de rechtbank van koophandel, zetelend zoals in kort geding en dit op verzoek van de meest gerede partij.

De deskundige dient zijn waarderingsrapport aan alle aandeelhouders en de erfgenamen en/of legatarissen aangetekend te verzenden binnen de maand na de aanvaarding van zijn opdracht.

De kosten en erelonen van de deskundige, inclusief de kosten voor aanstelling van de deskundige, worden gedragen door de erfgenamen en/of legatarissen voor de helft en door de overige medevenno(o)t(en) voor de andere helft.

C. Twee aandeelhouders

Indien de vennootschap slechts twee aandeelhouders telt, zal, bij het overlijden van één van hen, over deze aanvaarding beslist worden door de overlevende aandeelhouder_

De weigering van toestemming is zonder verhaal.

ln geval van weigering is de overblijvende aandeelhouder verplicht de aandelen van de erfgenamen af te kopen, behoudens de mogelijkheid voor de weigerende aandeelhouder om binnen de termijn waarin de weigering moet meegedeeld worden, zelf een derde-overnemer voor te stellen, aan de prijs en de voorwaarden zoals hiervoor bepaald.

De erfgenamen zijn alsdan verplicht hun aandelen aan deze derde-overnemer te verkopen.

De beslissing van de overblijvende aandeelhouder, hetzij de aanvaarding van de erfgenamen en/of legatarissen, hetzij de afkoop van de aandelen, hetzij de overname door een derde, worden aan de belanghebbenden per aangetekende brief meegedeeld, binnen één maand en vijftien dagen na ontvangst van het rapport van de deskundige.

D. Meer dan twee aandeelhouders

Bljven er meerdere overlevende aandeelhouders over, dan wordt, binnen de vijftien dagen na ontvangst van het rapport van de deskundige, door de raad van bestuur een algemene vergadering bijeengeroepen om te beraadslagen over het al dan niet aanvaarden van de erfgenamen en/of legatarissen. Tot aanvaarding van de erfgenamen en/of legatarissen als aandeelhouder, dient beslist te worden met toestemming van ten minste de helft van de aandeelhouders die ten minste drie vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de aanvaarding is voorgesteld.

Voor zoveel als nodig wordt gesteld dat de afwezigheid van een aandeelhouder op een dergelijke algemene vergadering - tenzij hij schriftelijk zou stemmen of geldig zou vertegenwoordigd zijn - zijn toestemming impliceert.

Hetzelfde geldt voor elke blancostemming.

De weigering van toestemming is zonder verhaal.

Bij weigering dienen de weigerende aandeelhouders de aandelen waarvan de overdracht aan en de aanvaarding van de erfgenamen en/of legatarissen van de overleden aandeelhouder gevraagd werd, over te nemen. Deze overname geschiedt pro rata hun onderling aandelenbezit, behoudens andersluidende overeenkomst tussen hen en behoudens de mogelijkheid voor de weigerende aandeelhouders, gezamenlijk zelf een kandidaat-overnemer voor te stellen, aan de prijs en tegen de voorwaarden zoals hiervoor bepaald.

De erfgenamen en/of legatarissen zijn alsdan verplicht hun aandelen aan deze derde-overnemer te verkopen.

De beslissingen, hetzij de aanvaarding van de erfgenamen en/of legatarissen, hetzij de afkoop door de weigerende aandeelhouders, hetzij de overname door een derde, worden aan de belanghebbenden medegedeeld per aangetekende brief, binnen de maand na de vergadering.

E. Prijs en betaling

De prijs per aandeel is de prijs bepaald in het waarderingsrapport van de deskundige.

De erfgenamen en/of legatarissen zijn alsdan verplicht de aandelen over te dragen, hetzij aan de

weigerende aandeelhouders, hetzij aan de derde-overnemer, aan de prijs zoals hiervoor bepaald.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen is de prijs slechts betaalbaar binnen het jaar

gerekend vanaf de dag van de overname, tot beloop van de helft uiterlijk zes maand na overname en

vervolgens de andere helft na het verstrijken van de periode van uiterlijk één jaar.

Op het schuldig gebleven saldo van de prijs zal een interest verschuldigd zijn gelijk aan de wettelijke

interestvoet.

De verschuldigde interest is jaarlijks betaalbaar na veniallen termijn, samen met de betaling van de

kapitaalaflossing.

De medepartij is vrij om vervroegde betalingen te doen.

De eigendomsoverdracht geschiedt op datum van weigering."

Artikel 20 zal voortaan luiden als volgt

"Artikel 20. JAARVERGADERING - BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING.

De jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste vrijdag van de maand december om tien uur.

indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Een bijzondere of buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering mag bijeengeroepen worden

telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist,

indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 29 van de statuten, dan dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle aandeelhouders, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Deze aandeelhoudersvergaderingen mogen bijeengeroepen worden door de raad van bestuur of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de aandeelhouders die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De aandeelhoudersvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats ïn de oproepingsbrief of op andere wijze medegedeeld."

Artikel 22 zal voortaan buiden ais volgt:

"Artikel 22. TER BESCHIKKING STELLEN VAN STUKKEN.

Samen met de oproepingsbrief, wordt aan de houders van aandelen op naam, aan de bestuurders en aan de eventuele commissarissen een afschrift toegezonden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

Er wordt onverwijld een afschrift van deze stukken toegezonden aan degene, die uiterlijk zeven dagen voor de algemene vergadering, hebben voldaan aan de formaliteiten, door de statuten voorgeschreven om tot de vergadering te worden toegelaten, De personen die deze formaliteiten na dit tijdstip hebben vervuld, krijgen een afschrift van deze stukken op de algemene vergadering,

Iedere aandeelhouder, obligatiehouder, warranthouder of houder van een certificaat dat met medewerking van de vennootschap werd uitgegeven, kan, tegen overlegging van zijn effect, vanaf vijftien dagen voor de algemene vergadering ter zetel van de vennootschap kosteloos een afschrift van deze stukken verkrijgen.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 29 van deze statuten, dan zal de raad van bestuur, samen met haar rondschrijven, aan de aandeelhouders en aan de eventuele commissarissen, een afschrift toezenden van de stukken die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld."

Artikel 29 zal voortaan luiden als volgt:

"Artikel 29  SCHRIFTELIJKE BESLUITVORMING

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk aile besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

Daartoe zal door de raad van bestuur, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle aandeelhouders en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de aandeelhouders de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrljven vermeld.

is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle vennoten zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel doch andere niet de eenparige goedkeuring hebben gekregen van de aandeelhouders.

De houders van warrants, de houders van obligaties, alsmede de houders van certificaten op naam die met medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen."

Artikel 40 zal voortaan luiden als volgt:

"ARTIKEL 40 ONTBINDING EN VEREFFENING

Behoudens ontbinding en afsluiting van de vereffening in één akte overeenkomstig artikel 184 §5 van het Wetboek van Vennootschappen welke mogelijkheid hierbij rekening houdend met de wettelijke voorschriften uitdrukkelijk wordt voorzien, worden bij ontbinding met vereffening in principe één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering, Het benoemingsbesluit van de vereffenaar(s) kan één of meer alternatieve kandidaat-vereffenaars bevatten en kan een volgorde van voorkeur weergeven voor het geval de benoeming van de eerst voorgestelde vereffenaar niet door de voorzitter van de rechtbank wordt bevestigd. Is omtrent de aanstelling van de vereffenaar(s) niets beslist, dan worden de in functie zijnde bestuurders als vereffenaars beschouwd en zij zullen handelen in de hoedanigheid van een vereffeningscomité. Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op.

Ingeval de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de voorzitter van de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging of homologatie van hun benoeming. De bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op de dag van het besluit tot ontbinding haar zetei heeft. Indien de zetel van de vennootschap binnen de zes maanden voor het besluit tot ontbinding verplaatst werd, is de bevoegde rechtbank die van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel had voor de verplaatsing ervan.. De rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat zij heeft nagegaan dat de vereffenaars aile waarborgen van rechtschapenheid bieden. De rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar eventueel heeft gesteld tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging of homologatie ervan. Zij kan die handelingen met terugwerkende kracht bevestigen, dan wel nietig verklaren indien ze kennelijk strijdig zijn met de rechten van derden. Een akte houdende benoeming van een vereffenaar kan slechts geldig worden neergelegd overeenkomstig artikel 74 van het Wetboek van Vennootschappen wanneer een afschrift van de beslissing tot bevestiging of homologatie door de rechtbank van koophandel wordt bijgevoegd.

Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot de homologatie of de bevestiging, wijst ze zelf een vereffenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De voorzitter van de rechtbank doet uitspraak uiterlijk binnen de vijf dagen nadat het verzoekschrift tot homologatie of bevestiging is ingediend. Bij gebrek aan uitspraak binnen voormelde termijn en voor zover de termijn niet werd opgeschort, wordt de eerst aangewezen vereffenaar geacht gehomologeerd te zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor` behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

ma 11,1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide machten overeenkomstig artikel 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De *algemene vergadering kan evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

De vereffenaars zenden in de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffenfngsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft

Die omstandige staat, die onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen vermeldt en die wat nog moet worden vereffend, aangeeft, wordt bij het vereffeningsdossier gevoegd,

Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vereffeningsdossier gevoegd.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

De rechtbank kan van de vereffenaar alle dienstige inlichtingen vorderen om de geldigheid van het verdelingsplan na te gaan.

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaars!'

ELFDE BESLUIT  OPDRACHT TOT COORDINATIE

De aandeelhouders geven de notaris de opdracht tot de coördinatie van de statuten, zoals ze gewijzigd werden in voorgaande besluiten en verleent hierbij alle machten om de gecoördineerde tekst van de statuten te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake,

--- VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL---

BART CLUYSE, notaris

Tegelijk hiermee neergelegd:

Expeditie van de akte

Een kopij van de gecoördineerde statuten

Een kopie van het bankattest,

Moor-

behouden aan het Belgisch

Staatsbad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

14/01/2014 : OU097175
01/02/2013 : OU097175
30/01/2012 : OU097175
27/01/2011 : OU097175
29/01/2010 : OU097175
08/01/2010 : OU097175
20/02/2009 : OU097175
19/02/2008 : OU097175
15/01/2007 : OU097175
15/02/2006 : OU097175
19/01/2005 : BG097175
23/03/2004 : BG097175
24/02/2003 : BGA019356
18/01/2016 : OU097175
16/03/2016 : OU097175

Coordonnées
BADEL INVEST

Adresse
STOOFSTRAAT 5 9790 WORTEGEM-PETEGEM

Code postal : 9790
Localité : Wortegem
Commune : WORTEGEM-PETEGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande