BASISSCHOOL GEMEENSSCHAPSONDERWIJS KLIM OP

Association sans but lucratif


Dénomination : BASISSCHOOL GEMEENSSCHAPSONDERWIJS KLIM OP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 411.051.158

Publication

02/05/2012
ÿþY M0ID 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Oudenaarde

1 9 APR. 2012

Griffie

1111

" 12083155"

be

a

B str

Ondememíngsnr : 0411.051,158 Benaming

(voluit) : vzw Basisschool Gemeenschapsonderwijs Klim Op

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Jan de Coomanstraat 35

9506 Zandbergen

Onderwerp akte : Wijziging benaming /Wijziging statuten ! Wijziging Raad van Beheer

1. De algemene vergadering, beraadslagend en beslissend overeenkomstig artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 en overeenkomstig de statuten, heeft volgende statutenwijziging aangenomen ;

Artikel I wordt als volgt gewijzigd:

De vereniging draagt de naam "v.z.w. Vriendenkring en Ouderraad B.S.G.O. Klim Op"

Artikel 2 wordt ais volgt gewijzigd:

De zetel van de vereniging is gevestigd op "Jan de Coomanstraat 35, 9506 Zandbergen.

De zetel is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde,

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt

zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Artikel 3 wordt als volgt gewijzigd:

De vereniging heeft als doel de algemene en specifieke schoolwerking te bevorderen.

De vereniging mag hiertoe aile nodige diensten inrichten. De vereniging mag aile roerende en onroerende

goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstelling te verwezenlijken. Zij mag deelnemen in  en

samenwerken met  aile ondernemingen die voor haar doelstelling nuttig kan zijn.

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de

verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige

commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de

opbrengsten ten allen tijde volledig zuilen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet

winstgevende doelstellingen.

Artikel 5 wordt als volgt gewijzigd:

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en Kan te allen tijde ontbonden worden.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Artikel 6 wordt als volgt gewijzigd;

De vereniging kent werkende leden en toegetreden leden.

Het lidmaatschap van de toegetreden leden en werkende leden is gratis.

-Er zijn tenminste drie werkende leden.

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de v.z.w. ondersteunt, kan bij de v.z.w. een mondelinge aanvraag indienen om toegetreden lid te worden. De Raad van Bestuur beslist in geheimhouding en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering.

Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de v.z.w. terugtrekken bij middel van een mondeling bericht gericht aan de secretaris van de Raad van Bestuur. Het ontslag wordt effectief met onmiddellijke Ingang na dit bericht.

Toegetreden leden die in strijd handelen met de doelstellingen van de v.z.w. kunnen door een eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

De werkende leden worden verder in de statuten omschreven als leden' of'lid'.Werkende leden moeten ouder zijn van een kind dat schoolgaand is in de basisschool Klim Op, Jan De Coomanstreat 35, 9506 Zandbergen of reeds toegetreden lid zijn.

De nieuwe leden worden door de Raad van Bestuur aangenomen. De beslissing van de Raad is zonder verhaal en de reden van een gebeurlijke weigering dient niet opgegeven te worden,

Artikel 8 wordt als volgt gewijzigd:

De leden kunnen uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk bij de Raad van Bestuur ingediend worden. Een lid wordt geacht van rechtswege ontslag te geven, indien hij de voorwaarden voor het lidmaatschap niet meer vervult of wanneer hij de functie verliest in dewelke hij ais lid werd aanvaard. De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering beslist worden indien twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen het voorstel van de Raad van Bestuur goedkeuren. De beslissing moet niet gemotiveerd worden.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een eind bij overlijden, faling, kennelijk onvermogen of onbekwaam verklaring. Het uitgesloten of uittredend lid of de rechthebbenden van een overleden lid of de rechthebbenden uit welke hoofde ook in alle gevallen waarin het lidmaatschap van rechtswege eindigt, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen zelfs de eventuele gestorte jaarlijkse bijdragen niet vorderen. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor redenen dan ook, bij ontbinding van de vereniging, enz.

Artikel 9 wordt als volgt gewijzigd:

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste 3 bestuurders, benoemd door de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge M0D 2,2

Algemene Vergadering voor een termijn van 4 jaar en te allen tijde door deze afzetbaar. In geval er slechts 3 leden zijn, zal de Raad van Bestuur slechts bestaan uit 2 bestuurders. In elk geval is het aantal bestuurders steeds minder dan het aantal leden. Het mandaat is hernieuwbaar via verkiezingen.

Artikel 10 wordt als volgt gewijzigd;

De Raad van Bestuur bestaat uit ; een voorzitter, secretaris en een penningmeester

De bestuurders oefenen hun mandaat gratis uit.

Het mandaat van bestuurder eindigt bij overlijden, bij afzetting door de Algemene Vergadering, bij het verstrijken van de termijn van 4 jaar, bij vrijwillig ontslag door middel van een aangetekend schrijven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij wettelijke redenen.

De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. De Raad kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden geleid door de voorzitter. Ingeval van afwezigheid van de voorzitter worden zijn taken waargenomen door de secretaris of door de oudste bestuurder indien de secretaris eveneens afwezig is.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen wanneer tenminste de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een ander bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken, Beslissingen worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

De Raad van Bestuur vergadert tenminste 1 keer per jaar. Zij vergadert zo dikwijls als de belangen van de vereniging het vereisen.

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk bij gewone brief, ten minste 8 dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda. De oproeping kan ook elektronisch gebeuren via e-mail. ledere bestuurder moet worden uitgenodigd en vooraf kennis krijgen van de agendapunten die hem op de vergadering ter stemming zullen warden voorgelegd. Van elke Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt dat wordt ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de bestuurders die dit wensen en aan de bestuurders wordt bezorgd, uiterlijk binnen 15 dagen na de bestuursvergadering.

De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij heeft de meest uitgebreide macht om de vereniging te besturen, aile akten en contracten op te stellen of af te sluiten, postwissels of postassignaties te innen, aangetekende stukken af te halen, alle sommen en waarden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

te innen, rekeningen te openen bij financiële instellingen en er aile verrichtingen mee te doen om de goede werking van de vereniging te verzekeren. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid personeel aan te stellen. Alle bevoegdheden die niet door de wet of deze statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de

gezamenlijke handtekening van 2 bestuurders, behoudens wanneer de Raad van Bestuur één afgevaardigd bestuurderwiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

De Raad van Bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

Artikel 11 wordt ais volgt gewijzigd:

De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van 2 bestuurders, telkens de belangen van de vereniging het vereisen. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend. De beslissingen van de raad worden opgenomen in notulen en ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de leden die zulks wenser}. Afschriften en uittreksels warden ondertekend door twee bestuurders.

Artikel 12 wordt als volgt gewijzigd:

De bestuurders en secretaris zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 16 wordt als volgt gewijzigd:

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het kamend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd.

Artikel 17 wordt als volgt gewijzigd:

De Algemene Vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Ze moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van komend jaar. De algemene vergadering gaat door in de loop van het eerste kwartaal.

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen wanneer één vijfde van de werkende leden daartoe een verzoek Inricht aan de Raad van Bestuur.

Artikel 18 wordt als volgt gewijzigd:

c M0D 22

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur tenminste 1 maa! per jaar en op

minder dan 6 maanden na de afsluiting van het maatschappelijk jaar en telkens wanneer het belang van de

vereniging het vergt. De oproepingen moeten tenminste 8 dagen voor datum van de vergadering schriftelijk

of via e-mail gebeuren.

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door

de Voorzitter of bij zij ontstentenis door 2 bestuurders alsook op verzoek van tenminste 1/5 van alle werkende

leden, Dit verzoek moet de agenda opgeven, waarbij elk punt dat door tenminste 1/20 van de werkende leden

tenminste 10 dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst

Artikel 20 wordt als volgt gewijzigd:

De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt al de leden en heeft de meest

uitgebreide bevoegdheid. Ze heeft het recht de statuten te wijzigen indien ze het essentieel doel niet verandert.

Zij alleen is bevoegd voor

a.wijziging van de statuten van de vereniging.

b.de benoeming en afzetting van de bestuurders,

c.de goedkeuring van de begrotingen en rekeningen.

d.de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

e.uitsluiting van een lid

f. de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

g.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

h.de vaststelling van de jaarlijkse bijdrage

i.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Haar beslissingen zijn bindend voor allen, zelfs voor de afwezige, onbekwame of afvallige leden.

Artikel 22 wordt als volgt gewijzigd:

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden opgenomen in notulen en ondertekend door de voorzitter, de

secretaris en de leden die zulks wensen. Afschriften en uittreksels worden ondertekend door twee bestuurders.

De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden.

Artikel 23 wordt als volgt gewijzigd:

De algemene vergadering wordt voorgezeten door het lid hiertoe aangeduid door de Raad van Bestuur.

Artikel 24 wordt als volgt gewijzigd:

De beslissingen worden opgenomen in notulen. Zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris,

alsook door de leden die zulks wensen.

De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden.

Alle wijzigingen der statuten alsmede alle benoemingen, ontslag of afzetting van bestuurders zullen binnen de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

maand van hun datum bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 25 wordt als volgt gewijzigd:

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene

Vergadering tot ontbinding besluiten Indien twee derde van de leden op de Algemene Vergadering aanwezig

zijn en er bovendien een viervijfde meerderheid akkoord gaat om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Zijn geen twee derde van de leden op deze Algemene Vergadering aanwezig, dan moet een tweede Algemene

Vergadering worden bijeen geroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige leden maar mits

een viervijfde meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden. De tweede

Algemene Vergadering mag ten vroegste 15 dagen na het verstrijken van de eerste Algemene Vergadering

gehouden worden.

Artikel 27 wordt ais volgt gewijzigd:

Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering vereffenaar(s)

waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Raad van Bestuur over de bestemming van het vermogen van

de vereniging dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een

gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

2. Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering, beraadslagend en beslissend overeenkomstig de statuten, heeft

Ingaande van 24 / 08 / 2009 het ontslag aangenomen van:

Linda Van Den Bossche, postbeambte, Burgemeester Couckstraat 7, 9400 Ninove.

Betsy Van Turtelboom, directrice, Korsele 65, 9506 Horebeke.

De Algemene Vergadering is met ingang van 24/082009 als volgt samengesteld:

Jan Bellemans, zaakvoerder, Watlestraat 5, 9506 Waarbeke, benoemt als secretaris.

Johan Boel, ambtenaar, Driesstraat42, 9506 Idegem.

Clifford Kappens, Bareelstraat7, 9506 Idegem.

Eddy De Decker, gepensioneerd, Middenstraat 78, 9506 Zandbergen.

Jeannine De Moye, gepensioneerd, zijpstraat 9, 9506 Nieuwenhove.

Steven Delmotte, bediende, Sperrestraat 25, 9506 Schendelbeke, benoemt als penningmeester,

Veerle Depreter, ambtenaar, Meloketse 2, 1570 Tollembeek.

Andy Vanbellinghen, bediende, Beekstraat 81, 9506 Zandbergen, benoemt als voorzitter.

Kathleen Van Den Berghe, bediende, Jan De Coomanstraat 10, 9506 Zandbergen

,-

Moo 2.2

Luik B - Vervolg

De Raad van Bestuur ziet er vanaf heden als volgt uit:

Voorzitter: Andy Vanbeliinghen

Secretaris: Jan Bellemans

Penningmeester: Steven Delmotte

Geraardsbergen, op 05 januari 2012

(Get.) Andy Vanbellinghen Voorzitter (Get) Jan Bellemans (Cet.) Steven Delmotte

Secretaris Penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

#oor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BASISSCHOOL GEMEENSSCHAPSONDERWIJS KLIM OP

Adresse
JAN DE COOMANSTRAAT 35 9506 ZANDBERGEN

Code postal : 9506
Localité : Zandbergen
Commune : GERAARDSBERGEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande