BASKET TEAM SPHINX RONSE, AFGEKORT : BT SPHINX RONSE

Association sans but lucratif


Dénomination : BASKET TEAM SPHINX RONSE, AFGEKORT : BT SPHINX RONSE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 846.192.762

Publication

07/06/2012
ÿþ M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Oudenaarde

29 MEI 2012

Griffie

I

Voor- lil

behouder " izioaazs*

aan het

Belgisch

Staatsbias





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 2-4Ç

Benaming

(voluit) : Basket Team Sphinx Ronse

(verkort) : BT Sphinx Ronse

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Kapellestraat 198 - 9600 Ronse

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden:

1.Sven Batteau, Kapellestraat 36C, 9600 Ronse

2.Natalie Deraedt, Kapellestraat 36C, 9600 Ronse

3.José Rrovost, Kasteelstraat 38 b2, 9600 Ronce

4.Gilbert Batteau, Kapellestraat 198, 9600 Ronse

5.Yvette Van Butsele, Kapellestraat 196, 9600 Ronse

6.Iris Batteau, Kapellestraat 198, 9600 Ronse

zijn overeengekomen op 30 april 2012 , om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende

de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale vereniging zonder winstoogmerk en de stichtingen, de

vereniging zonder winstoogmerk 'Basket Team Sphinx Ronse" op te richten waarvan de statuten als volgt'

luiden:

Hoofdstuk 1: Benaming, zetel en doel

Artikel 1: De vereniging draagt de naam "Basket Team Sphinx Ronse Afgekort: "BT Sphinx Ronse"

Artikel 2: De zetel van de vereniging is gevestigd: Kapellestraat 198 te 9600 Ronce. En ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde. Bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur kan de zetel: verplaatst worden.

Artikel 3: De vereniging stelt zich tot doel de ontwikkeling van de lichamelijke opvoeding in het algemeen en, van de basketbalsport in het bijzonder.

De vereniging kan aile middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer aile eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel van de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Artikel 4: De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Hoofdstuk 2: Leden

Artikel 5: De vereniging telt stemgerechtigde werkende leden en niet-stemgerechtigde niet-werkende leden en ereleden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. De vzw telt ten minste 3 werkende leden.

Artikel 6: Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk of rechtspersoon, die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur moet bij elke toetreding speciftëren of het gaat om een werkend of niet-werkend lid.

Op de laatste bit. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~ r MOD2.2

Artikel 7: Het jaarlijks lidgeld is vastgelegd op een maximum van tweehonderd euro. Het juiste bedrag wordt elk jaar vastgesteld door de raad van bestuur.

Artikel 8: Elke lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekende brief aan de raad van bestuur. Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derde van de aanwezige stemgerechtigde leden op de vergadering die hierover beslist.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Artikel 9: Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit een teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengsten.

Hoofdstuk 3: Algemene vergadering

Artikel 10: De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of zijn plaatsvervanger. Elk werkend lid beschikt over één stem op de algemene vergadering als hij/zij aanwezig is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2012 - Annexes du Moniteur belge Artikel 11:,§1 De algemene vergadering moet ten minste één maal per jaar worden bijeengeroepen,

§2 Alle werkende leden moeten sohriftelijk worden opgeroepen tenminste acht dagen +Mer de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda, dag, plaats en uur.

§3 De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan,

kunnen mede in behandeling worden genomen mits goedkeuring van de aanwezige stemgerechtigde leden.

Artikel 12: De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor, het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

Artikel 13: §1 In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§2 In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 14: De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering en de secretaris. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

Hoofdstuk 4: Raad van bestuur

Artikel 15: De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 5 bestuurders, die lid zijn van de

vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 16: De bestuurders worden benoemd voor 4 jaar en zijn her verkiesbaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetten en verlies van lidmaatschap.

tedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het statutair minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Artikel 17; De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester

De voorzitter, ondervoorzitter en secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergadering.

De voorzitter zit de vergadering voor. Ingeval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de ondervoorzitter of de oudste aanwezige bestuurder,

Artikel 18: De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter of degenen die hem vervangt doorslaggevend.

~ r ~ MQ02.2

Artikel 19: Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris. Deze notulen worden bijgehouden in een daartoe bestemd register.

Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

Artikel 20: Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervuilen van de hun gegeven opdrachten en tot de tekortkomingen in hun bestuur,

Artikel 21: De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte, Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs aile daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken.

Artikel 22: Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten in aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging. De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor taken van" dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid, of zijn verantwoordelijkheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer van de bestuurders.

De raad van bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit zo hij dit nodig oordeelt,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2012 - Annexes du Moniteur belge Hoofdstuk 5: Begroting en rekeningen

Artikel 23: §1 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van 30 april 2012 tot 31 december 2012.

§2 De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

§3 Bij batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Hoofdstuk 6: Ontbinding, vereffening

Artikel 24: In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Artikel 25: In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft.

Artikel 26: Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de gewijzigde wet van 27 juni 1921 toepasselijk, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Aldus opgemaakt in vijf exemplaren en met éénparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering.

Gehouden te Ronse op 30 april 2012.

Aansluitend op de oprichting hebben de leden als bestuurder aangeduid:

1.Sven Batteau, handelaar, Kapellestraat 36C te 9600 Ronse

2.Natalie Deraedt, handelaar, Kapellestraat 36C te 9600 Ronse

3..iasé Provost, gepensioneerd, Kasteelstraat 38 b2 te 9600 Ronse

4.Gilbert Batteau, gepensioneerd, Kapellestraat 198 te 9600 Ronse

5.Yvette Van Butseie, gepensioneerd, Kapellestraat 198 te 9600 Ronse

6.lris Batteau, ambtenaar, Kapellestraat 198 te 9600 Ronse

I . R Moa 2.2

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur is onmiddellijk na de algemene vergadering samengekomen en heeft aangeduid als:

Vaarzifter: Sven Batteau

Ondervoorzitter: Gilbert Batteau

Secretaris: Natalie Deraedt

Penningmeester: Yvette Van Butsele







Sven Batteau Gilbert Batteau Natalie Deraedt

Voorzitter Ondervoorzitter Secretaris

Yvette Van Butsele Penningmeester José Provost Iris Batteau

Bestuurder Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

.

Coordonnées
BASKET TEAM SPHINX RONSE, AFGEKORT : BT SPHI…

Adresse
KAPELLESTRAAT 198 9600 RONSE

Code postal : 9600
Localité : RENAIX
Commune : RENAIX
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande