BBK PA PARTYSYSTEMS

Association sans but lucratif


Dénomination : BBK PA PARTYSYSTEMS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 828.307.447

Publication

13/10/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- *iiisae1a

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad







GRIFFIE RECHTBANK

VAN KOOPHANDEL

- 3. 10. 2011

DEN Dà.MirgiONDE

Ondernemingsnr : 0828.307.447

Benaming

(voluit) : bbk p.a partysystems

(verkort) : bbk

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Veldstraat 36 9100 sint-niklaas

Onderwerp akte : statuten

STATUTEN VAN BBK P.A PARTYSYSTEMS

VZW BBK partysystems (benaming)

Boodtsstraat 39 9140 temse (adres).

De hierna vernoemde personen :

1.Bruggeman Kelly voorzitter Boodtsstraat 39 9140 temse

2.Smit sven ondervoorzitter Grote baan 83 9100 Sint-niklaas

3.Samyn linda secretaris Moerlandstraat 116 9100 sint-niklaas

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 onder de hierna volgende voorwaarden:

Titel 1. Benaming, zetel, doel en duur

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam BBK partysystems

Artikel 2

" De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Boodtsstraat 39 9140 temse. , gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde .

Artikel 3

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, "allerhande feesten en evenementen voor mensen organizeren" (Precieze omschrijving van het maatschappelijk doel of doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht).

In dit kader mag de vereniging ook op bijkomstige wijze alle economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Artikel 4

De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel Il. - Leden

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste 3 leden (De wet bepaalt dat er minimum 3 leden moet zijn in de algemene vergadering en 3 in de raad van bestuur. Een hogere regel bepaalt echter dat de algemene vergadering steeds groter moet zijn dan de raad van bestuur. De raad van bestuur moet dus als uitzondering bestaan uit 2 bestuurders wanneer er slechts 3 leden in de algemene vergadering zetelen. Vanaf het ogenblik dat de algemene vergadering echter 4 leden telt, zullen er 3 bestuurders in de raad van bestuur moeten zijn.

bedragen.

Binnen de vereniging maken we een onderscheid tussen effectieve en toegetreden leden. De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Toegetreden leden genieten enkel van de activiteiten van de vereniging. Hun rechten en plichten worden opgenomen in een huishoudelijk reglement. Ze hebben geen stemrecht. In deze statuten verwijst de term `lid' naar de effectieve leden.

Artikel 6

Een kandidaatlid dient zijn kandidatuur voor te dragen aan de Raad van Bestuur, die een advies daarover geeft op de eerstvolgende Algemene vergadering. Het kandidaatlid kan tot de vereniging toetreden indien deze door de Algemene vergadering als zodanig wordt toegelaten. Mits dit kandidaatlid de werking, doelstellingen en het huishoudelijk reglement onderschrijft. Het kandidaat lid dient zijn kandidatuur mondelijk of schriftelijk mee te delen aan een bestuurder.

Artikel 7

De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillig inbrengsten doen of bijdragen storten. Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

Artikel 8

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De uittreding gaat pas van kracht op de eerstvolgende Algemene vergadering.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 9

Het lidmaatschap wordt beëindigd als het lid de leeftijd van 55 jaar bereikt. De Algemene Vergadering kan hiervan afwijken voor maximum twee leden.

Titel III. - Algemene vergadering

Artikel 10

De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder !id beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Artikel 11

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° het aanvaarden en uitsluiten van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9°alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 12

Binnen de Algemene vergadering moet de meerderheid in stemmen behouden blijven voor de vertegenwoordigers van BBK partysystems (naam lokale groep).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 13

§ 1. In de loop van het tweede semester (het eerste semester, wanneer het boekjaar op 31december eindigt en het tweede semester aks het boekjaar op 31 augustus eindigt) van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, het verlenen van kwijting aan de bestuurders en van de begrotingen voor het volgend jaar.

§ 2. Algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging binnen een termijn van twee maanden na het verzoek.

§ 3. De bijeenroeping van de algemene vergadering is een beslissing van de Raad van bestuur. Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur of zijn plaatsvervanger.

Alle leden moeten opgeroepen worden.

De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda.

§ 4. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

§ 5. De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan. Of enkel beslissingen nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn, als 213 van de leden aanwezig zijn en alle aanwezige leden akkoord gaan met de agendawijziging. Dit geldt niet voor statuutwijziging.

§ 6. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Elke beslissing dient goedgekeurd te warden door de meerderheid van de aanwezige vertegenwoordigers van BBK partysystems (naam lokale groep).Voor volgende beslissingen bestaan er wel specifieke voorwaarden:

-wijziging van statuten: 2/3 aanwezigheid en 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet akkoord gaan.

-Uitsluiten van een lid: geen aanwezigheidsvereiste en 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet akkoord gaan.

-wijziging van het doel of de ontbinding van de vzw:2/3 aanwezigheid en 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet akkoord gaan.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§ 7. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan alle leden bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering. Derden kunnen inzage krijgen in de beslissing van de algemene vergadering. Wanneer zij dit wensen dienen ze hun vraag aan de Raad van bestuur te richten. Die op de volgende Raad van bestuur hierover een beslissing neemt.

Titel IV. - Raad van bestuur

Artikel 14

§ 1. De Raad van Bestuur bestaat uit 3 leden (minstens 3, steeds 1 minder dan de AV) leden benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 3. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is.

§ 4. De bestuurders worden verkozen voor een termijn van onbepaalde duur . Dit mandaat is hernieuwbaar. (Wanneer de bestuurders voor bepaalde termijn worden verkozen, moet er telkens een neerlegging en publicatie gebeuren, ook al is er in wezen niets gewijzigd en zijn de bestuurders dezelfde gebleven. Men moet dan ook telkens voor het verstrijken van de termijn nieuwe verkiezingen houden.)

indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapvoorwaarde, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn.

Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit. Bij vrijwillig ontslag moet men dit mondeling of schriftelijk kenbaar maken aan de voorzitter. Het ontslag van de bestuurder gaat pas in na de eerste volgende algemene vergadering.

§ 5. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een schatbewaarder aan. Tot zolang in de vervanging van één van deze functies niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de betreffende functie uit. Bij vrijwillig ontslag moet men dit mondeling of schriftelijk kenbaar maken aan de voorzitter of Raad van bestuur. Het beëindigen van de functie gaat pas in na de eerste volgende Raad van bestuur.

Artikel 15

§ 1. De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§ 2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

§ 3. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagdagelijks bestuur van de vereniging en hel gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden.

Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 4. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigde-bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§ 5. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt mits goedkeuring van de Algemene Vergadering.

Artikel 16

§ 1. De raad van bestuur vergadert minstens driemaal (bv. driemaal) per jaar.

§ 2. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats, agenda.

§ 3. De raad van bestuur, dat optreedt als een college, kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. ledere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

§ 4. Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Titel V. - Diverse bepalingen

Artikel 17

CI)D Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt

e de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

X Artikel 18

e

b Behoudens het geval van gerechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering. 1n het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid. In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een vereniging met het

doel ais de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

gelijkaardig 9 g. 9 r9 9"

Artikel 19

CD Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei

ó2002 van toepassing, de algemene bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken

ter zake.

r-I

Ontslag dagelijks Bestuur

eizt

voorzitter bruggeman bed 12/08/2011

et

peningmeester van den bogaert julia 12/08/2011



Nieuw Dagelijks bestuur;;

CL

Bruggeman Kelly voorzitter

Smit sven ondervoorzitter

Samyn linda secretaris

P:

MOD 2.2

Voorbehouden aar: het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg





(plaats) (datum).

Temse 12/08/2011

Volgen de namen, voornamen en de handtekeningen van de stichtende leden.

VOORZITTER ONDERVOORZI f i bR SECRETARIS



Bruggeman Kelly Smit sven Samyn linda

Op de laatste btz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BBK PA PARTYSYSTEMS

Adresse
VELDSTRAAT 36 9100 SINT-NIKLAAS

Code postal : 9100
Localité : SINT-NIKLAAS
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande