BEATVILLE

Association sans but lucratif


Dénomination : BEATVILLE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 849.490.168

Publication

19/10/2012
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Ooievaarstraat 96, 9000 Gent

Onderwerp akte : Oprichting, benoeming bestuurders

Uit een onderhandse akte d,d. 30 september 2012 blijkt dat:

1. Niels Van Malderen, Ooievaarstraat 96, 9000 Gent

2. Filip Korte, Beekwijdestraat 34 D, 9200 Dendermonde

3. Nicolas De Bruyne, Bareldonkdreef 29, 9290 Berlare

4. Timmy De Vogel, Zwarte zusterstraat 23, 9200 Dendermonde

zijn overgegaan tot de oprichting van een Vereniging Zonder Winstoogmerk overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd bij de Wetten van 2 mei 2002, 16 januari 2003, 22 december 2003 en 9 juli 2004, hierna kortweg "de V&S-wet" genoemd.

De statuten van deze vereniging worden vastgesteld als volgt:

TITEL I : NAAM  ZETEL -- DOEL -- DUUR

Artikel 1 : Naam

De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam "Beatville". Deze naam moet in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw" met de nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2 : Zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Ooievaarstraat 96, 9000 Gent. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent. Alle stukken voorgeschreven door de V&S wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel op het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de maatschappelijke zetel te verplaatsen en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen.

Artikel 3 : Doel

De vereniging stelt zich tot doel

-Het opzetten van een platform waarin jong talent ondersteund wordt om zich muzikaal te ontplooien

-Het ontdekken, ontwikkelen, promoten van nieuw muzikaal talent.

-het promoten en verspreiden van kunst en cultuur in het algemeen en meer specifiek van muziek,

muziekbeluistering, audiovisuele kunstvormen en podiumkunsten, zonder restrictie van landsgrenzen.

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.

111 *iaiiRas3*

Ondememingsrtr : ~ ~.~ 4j "-t b Benaming

(voluit) : Beatville

fl

V beu aa Bef Stan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging za! het voormelde doel ondermeer (niet exhaustieve opsomming) verwezenlijken door volgende activiteiten:

-Het componeren van muziekstukken

-Het opvoeren van muziek, muziekproducties, regies en andere producties

-Het uitwerken van creaties die verband houden met muziek

-Het uitgeven, produceren, verspreiden en promoten van muzikale werken op geluidsdragers, literaire

werken e.a.

-Het organiseren en stimuleren van bijeenkomsten en initiatieven, zoals concerten, evenementen

-Het realiseren, vervaardigen, uitgeven of verkopen van artistieke ontwerpen

-Het vertegenwoordigen van artiesten

Zij kan onder meer haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit, vereniging of organisatie die met haar doel overeenstemt,

Daarnaast kan de vereniging aile middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen.

De vereniging mag aile mogelijke rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het rechtstreeks en onrechtstreeks verwezenlijken van het maatschappelijk doel van de vzw en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentielimiet,

Zij mag tevens hiertoe alle roerende goederen of onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, bruikleen, bezit, ...),

ln het kader van het realiseren van haar doel kan de vereniging zelfs economische activiteiten (commerciële en winstgevende activiteiten) ontplooien voor zover deze bijkomstig blijven ten opzichte van haar niet-economische doel en activiteiten en de opbrengsten van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutair doe' gaan.

Artikel 4 : Duur

De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II : LEDEN

Artikel 5 : Leden

De vereniging kan werkelijke en toegetreden leden hebben.

Artikel 5 sectie 1 : Werkende leden

Waar de notie "leden" vermeld staat in deze statuten worden de werkelijke leden bedoeld.

Het aantal werkelijke leden is onbeperkt maar moet minstens drie bedragen.

Werkelijke leden zijn zij die bij de oprichting deze statuten ondertekenen, alsook zij die later als effectief lid aanvaard worden. De werkelijke leden worden overeenkomstig artikel 10 van de V&S wet vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

Werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S wet en deze statuten worden beschreven.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het aanwezigheids- en stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkelijke Reden.

Artikel 5 sectie 2 : Toegetreden reden

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De toegetreden leden hebben enkel die rechten en verplichtingen die ze hebben op basis van de wet, de statuten of van de besluiten genomen in de uitvoering van de wet, De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Naast de essentiële rechten en plichten van de toegetreden leden omschreven in deze statuten, kunnen de concrete toepassings- en uitvoeringsmodaliteiten ervan verder worden uitgewerkt in een huishoudelijk reglement.

Artikel 6 : Werkende leden

leder natuurlijk persoon of rechtspersoon, die door de algemene vergadering ais dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur, kan als lid tot de vereniging toetreden. De eerste werkelijke leden zijn de ondergetekenden oprichters.

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de werkende leden worden door de raad van bestuur in een ledenregister ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van de beslissing.

De kandidaat-werkelijke leden richten hun kandidaatstelling aan de Raad van Bestuur. Om werkelijk lid te kunnen worden, moet het kandidaat-lid voorgedragen worden door minstens de helft van de leden van de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerst-volgende vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 7 : Toegetreden leden

De algemene vergadering kan ook andere natuurlijke personen of rechtspersonen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten.

Artikel 8 : Lidgeld

Het bedrag van het lidgeld wordt bepaald door de algemene vergadering.

De jaarlijkse bijdrage van de werkelijke en toegetreden leden mag niet meer bedragen dan honderd euro

(100,00 EUR).

Artikel 9 ; Verplichting leden

De leden van de vereniging zijn verplicht:

" de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven

" de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 10 : Lidmaatschap

Artikel 10 sectie 1 : Duur

Het lidmaatschap van de effectieve [eden is van onbepaalde duur.

Het lidmaatschap voor natuurlijke personen eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van het voldoen aan de voorwaarden voor het lidmaatschap.

Ingeval het lid een rechtspersoon is, eindigt het lidmaatschap door ontbinding, fusie of splitsing, vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van het voldoen aan de voorwaarden voor het lidmaatschap.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Artikel 10 sectie 2 : Ontslag

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekend schrijven naar de raad van bestuur opgestuurd worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 10 sectie 3 : Uitsluiting en schorsing

Een lid dat handelt in strijd met de verplichtingen, opgelegd in artikel 9 kan, op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van minstens één vijfde (1/5) van de effectieve leden, worden uitgesloten dcor een bijzonder besluit van de algemene vergadering, waarop minstens de helft (1/2) van alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en dit met een meerderheid van twee derden (2/3) van de stemmen. Het betrokken lid moet worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien. De schorsing van het geschorste lid kan geenszins het stemrecht ontnemen. Het geschorste lid moet ook kunnen meestemmen over diens uitsluiting.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid kan de raad van bestuur het lidmaatschap en aile rechten die daaruit voortvloeien schorsen van de persoon die ;

.de verplichtingen, opgelegd in artikel 9 aan de leden, op ernstige wijze schendt;

.ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen

tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting van het betrokken lid te beraadslagen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering heeft het betrokken lid het recht om gehoord te worden.

Besluit de algemene vergadering om niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

TiTEL III : ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11 ; Algemene vergadering

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkelijke leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste aanwezige bestuurder.

Een fid kan zich echter door een ander lid van de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Alle werkelijke leden hebben gelijk stemrecht. Elk effectief lid heeft één stem op de algemene vergadering.

Alleen de toegetreden leden die expliciet door de raad van bestuur zijn uitgenodigd of de toegetreden leden die ter plekke toegelaten worden kunnen aanwezig zijn op de algemene vergadering.

Een werkelijk lid mag bijgestaan warden door een advocaat of een raadsman als het over een agendapunt gaat waar hij als werkelijk lid of in een andere hoedanigheid persoonlijk bij betrokken is.

Artikel 12 : Bevoegdheden algemene vergadering

De algemene vergadering is uitsluitend bevcegd voor de volgende onderwerpen:

.de goedkeuring van de statuten en de wijziging van de statuten.

.de (her)benoeming en het ontslaan van de bestuurders, vaststelling van een eventuele vergoeding van de

bestuurders.

.de (her)benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend.

'de kwijting van de bestuurders en de commissarissen.

" de goedkeuring van de begroting en de jaarrekening.

" de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

.de aanvaarding en de uitsluiting van een lid van de vereniging.

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

" aile gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 13 : Vergaderingen

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens ais het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen boekjaar en voor de begroting van het volgende boekjaar.

De gewone algemene vergadering wordt gehouden uiterlijk binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar,

De raad van bestuur bepaalt plaats en datum.

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer één vijfde (1/5) van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld.

In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de vijftien werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Artikel 14 ; Oproeping

Alle leden worden uitgenodigd bij gewone brief of

per e-mail minstens acht dagen voor de algemene vergadering op het adres dat het lid daartoe laatst heeft

opgegeven.

De oproeping per gewone of aangetekende brief wordt ondertekend door de voorzitter of door een bestuurder,

De oproepingsbrief vermeldt plaats, dag en uur van de algemene vergadering en bevat tevens de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De oproeping bevat aile bijlagen zodat het voor de effectieve leden duidelijk is waar het over gaat en de vergadering kan voorbereid worden.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één twintigste (1/20) van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld en behandeld worden. Het schriftelijk verzoek moet uiteraard door één twintigste (1/20) van de leden ondertekend zijn en ten minste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn en de meerderheid akkoord gaat met de behandeling ervan. Een bijkomende aanvaarding door de algemene vergadering tot behandeling, mag niet opgelegd worden.

De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en dat iedereen akkoord gaat met de behandeling ervan.

Artikel 15 : Quorum en stemming

in gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve wanneer de V&S wet of de statuten dit anders voorzien. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda vermeld is en indien twee derde (2/3) van de werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien op de eerste vergadering minder dan twee derde (2/3) van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals bepaald door deze statuten. Op deze vergadering kan er een geldig besluit genomen worden ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de vijftien kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Voor elke statutenwijziging is er een beslissingsmeerderheid van twee derde (2/3) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op een wijziging van het doel van de vereniging vereist dit een beslissingsmeerderheid van vier vijfde (415) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledige gecoiirdineerde statuten neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en dient de wijziging bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 116 : Notulen

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die door de voorzitter worden ondertekend, Zij worden bewaard in een notulenregister,

Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden worden ingezien, overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten, Derden niet-leden krijgen inzage indien de raad van bestuur daarmee akkoord is.

Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door een bestuurder of bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL 1V : RAAD VAN BESTUUR

Artikel 17 : Samenstelling raad van bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie personen die, al dan niet, lid zijn van de vereniging.

Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen.

1n ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

De bestuurders handelen als een college.

De raad van bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester die de taken zullen vervullen die behoren bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

Artikel 18 : Duur van het mandaat

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Indien door vrijwillig ontslag, verstrijken van de termijn het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

Artikel 19; Benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden,

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuurdersmandaat kunnen worden vergoed.

Artikel 20 ; Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat of door overlijden.

Ingeval de bestuurder een rechtspersoon is, eindigt het mandaat door ontbinding, fusie of splitsing, door vrijwillig ontslag of door het verstrijken van het mandaat.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige enfof vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet diit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het wettelijk minimum is gedaald. In dit geval moet de raad van bestuur binnen de veertien dagen de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en moeten bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staaatsblad,

Artikel 21 Vergadering

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of een bestuurder. Dit gebeurt bij gewone brief of per e-mail

De raad van bestuur komt minstens éénmaal per jaar samen én telkens als dit aangewezen is voor een goede werking van de vereniging.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indiien deze belet of afwezig is, worden de vergaderingen voorgezeten door de oudste aanwezige bestuurder,

Op de vergaderingen kan een bestuurder op schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem te laten vertegenwoordigen. Een bestuurder kan evenwel slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen. Elke bestuurder beschikt slechts over één stem.

De raad van bestuur beraadslaagt over elk agendapunt dat moet behandeld worden. Dit betekent dat elke bestuurder het recht heeft de vergadering te volgen en er actief aan deel te nemen zoals het een goed bestuurder betaamt.

De raad kan slechts geldig beslissen wanneer ten minste de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet bereikt is, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, Deze raad zal dan geldig kunnen beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn,

De raad van bestuur beslist geldig bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van hem die hem vervangt doorslaggevend.

Bij stemmingen wordt er normaal gestemd bij handopsteking tenzij iemand de geheime stemming vraagt of tenzij anders wordt beslist door de raad van bestuur in de agenda. Bij agendapunten die personen betreffen wordt er altijd geheim gestemd.

Bijstand van derden op de raad van bestuur is niet toegelaten tenzij de raad van bestuur anders beslist op haar vergadering. De derde die bijstand verleent moet zich dan beperken tot de kwestie waarvoor hij uitgenodigd werd en is alteen toegelaten voor het betrokken onderwerp.

De raad van bestuur kan vergaderen per e-mail, telefoon- of videoconferentie. De algemene principes van beraadslaging blijven van kracht.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dit vereist kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. In elk geval moet er een vorm van beraadslaging hebben plaatsgevonden voorafgaand aan de schriftelijke besluitvorming. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, fax, e-mail, ...

Artikel 22 : Notulen

Van elke vergadering worden notulen gemaakt. Deze worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden die hun

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter of een bestuurder.

Artikel 23 : Bevoegdheden van de raad van bestuur

Artikel 23 sectie 1 : Intern bestuur -- Beperkingen

De raad van bestuur is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 V&S wet de algemene vergadering exclusief bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen, Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vzw of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de algemene vergadering beslissingen nemen die verband houden met de aan- of verkoop van onroerende goederen van de vzw eh/of de vestiging van een hypotheek. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Artikel 23 sectie 2 : Externe vertegenwoordigingsmacht

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in aile handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vzw in en buiten rechte eveneens algemeen vertegenwoordigd door één bestuurder, die alleen handelt.

In afwijking van artikel 13 V&S wet, kunnen de vertegenwoordigingsorganen niet zonder toestemming van de algemene vergadering rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de vzw bij de aan- of verkoop van onroerende goederen van de vzw enlof de vestiging van een hypotheek.

Beperkingen aan de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheld kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

De raad van bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen, Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenstelbaar zijn aan derden in overeenstemming met wat geldt inzake lastgeving.

Artikel 23 sectie 3: Wijze van afzetting en ambtbeëindiging

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat of door overlijden.

Het ontslag van de voorzitter wordt gericht aan de penningmeester bij aangetekend schrijven.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige enlof vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de voorzitter van de raad van bestuur bij gewoon schrijven. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. ln dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 24 : Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en van de personen gemachtigd om de vzw te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en door bekendmaking in de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

,

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 25 : Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van de vzw op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur kan door raad van bestuur worden opgedragen aan één of meer personen.

Zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft, zal/zullen de dagelijkse bestuurder(s) alleen handelen.

Bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag

moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vzw te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en door bekendmaking in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. tilt die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan we! als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden: a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door ontslag in te dienen bij de raad van bestuur b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene. De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

Artikel 26 : Aansprakelijkheid van de bestuurder en dagelijks bestuurder

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vzw,

Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de invulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten. Ze zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) beheer,

Artikel 27 : Commissarissen

Zolang de vzw voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17 §5 van de V&S wet niet overschrijdt, is de vzw niet verplicht een commissaris te benoemen.

Zodra de vzw de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven overeenkomstig het bepaalde in het K.B. van 19 december 2003, aan een commissaris opgedragen te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

TITEL V : REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 28 : Financiering en boekhouding

Artikel 28 sectie 1 : Financiering

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, Regaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen ais ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 28 sectie 2 : Boekhouding

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december,

Het eerste boekjaar loopt van 1 Oktober 2012 tot en met 31 december 2013

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De raad van bestuur sluit de rekeningen van het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting voor het volgende jaar voor. Beiden worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering die gehouden wordt uiterlijk zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevatlend de commissarissen.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de V&S wet vermelde stukken, ria de goedkeuring door de algemene vergadering, neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel of, indien dit vereist is, bij de Balanscentrale van de Nationale Bank van België.

TITEL VI : ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 29 : Ontbinding en vereffening

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien twee derde (2/3) van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een vier vijfde (4/5) meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Ais er geen twee derde (2/3) van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen. Deze tweede algemene vergadering kan geldig beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden mits er een meerderheid van vier vijfde (4/5) akkoord gaat om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vzw steeds dat zij 'vzw in vereffening' is overeenkomstig art, 23 van de V&S wet

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid als mede de vereffeningvoorwaarden.

Bij ontbinding van de vereniging zullen de activa, na aanzuivering van de passiva, overgedragen worden aan een vereniging welk een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en bekendgemaakt in de bijlagen bij het aelgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

TITEL Vil ; GEMEEN RECHT

Artikel 30 :

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Bijzondere bepalingen:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

A. De oprichters verklaren uitdrukkelijk alle verbintenissen die door één van hen werden afgesloten in naam van de vereniging in oprichting, te bekrachtigen, onder de opschortende voorwaarde van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid door de vereniging.

B. Alle voormelde stichters van de vereniging zijn na de oprichting bijeengekomen in algemene vergadering en beslissen met eenparigheid van stemmen volgende bestuurders met Ingang van heden aan te stellen:

1.Niels Van Malderen, Ooievaarstraat 96, 9000 Gent

2.Filip Korte, Beekwijdestraat 34 D, 9200 Dendermonde

3.Nicolas De Bruyne, Bareldonkdreef 29, 9290 Berlare

Die allen verklaren hun mandaat te aanvaarden.

C. De aangeduide bestuurders zijn vervolgens bijeengekomen In raad van bestuur en hebben met eenparigheid van stemmen aangeduid:

1.Niels Van Malderen, voornoemd, ais voorzitter

2.Filip Korte, voornoemd, ais secretaris

3.Nicolas De Bruyne, voornoemd, als penningmeester

Voor eensluidend uittreksel,

Niets Van Malderen

Bestuurder

~~,~es &"2-3-L--L d olA. eeuC-L.`<~(a  air-le .

Coordonnées
BEATVILLE

Adresse
OOIEVAARSTRAAT 96 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande