BEJEGENINGS - EN ONTWIKKELINGSSPECTRUM, AFGEKORT : B.O.S.

Association sans but lucratif


Dénomination : BEJEGENINGS - EN ONTWIKKELINGSSPECTRUM, AFGEKORT : B.O.S.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 441.203.609

Publication

26/03/2012
ÿþ Moo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

I tt l;AARI 2012

RECHTBANK VAN

KflflPFi^tiNDEt6~ ,~~GENT

1111*1I

2III0IIIIIIIYNIII

639]5*

11

AN

Ondernemingsnr : 441.203.609

Benaming

(voluit) : OPets 4 - en Ontwikkelingsspectrum

(verkort) : B.O.S.

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Vistitatiestraat 119 - 9040 Gent (S.A.)

Onderwerp akte : wijziging statuten

De buitengewone Algemene Vergadering van B.O,S., v.z.w., heeft tijdens de vergadering van, 28 januari 2012 besloten haar statuten als volgt te wijzigen:

TITEL L -- Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt als naam `Iel +j) en OntwikkelingsSpectrum', afgekort `B.O.S.'. Deze i

afkorting mag zij gebru eln in 3"iaar betrekkingen met derden.

Art. 2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 9860 Balegem, Sint-Martensdries 20, (gerechtelijke arrondissement Gent), maar kan bij beslissing van de algemene vergadering overgebracht worden naar eender welke plaats binnen het Rijk.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel: het begeleiden en ontwikkelen van individuen en groepen in de innerlijke en intermenselijke relatieontwíkdceiing in spelvorm. Waarbij de term "spel" erg ruim genomen wordt. Als leidraad daarvoor wordt als basisinstrument de Axenroos (Relatiestudio-N.Cuvelier) gebruikt.

Meer in het bijzonder zal de werking zich toespitsen op het aanleren, promoten en kenbaar maken van spelen van muziek en improvisatie ervan, het aanleren, promoten en kenbaar maken van spelen van gezelschapsspelen en spelactiviteiten in het algemeen, telkens vertrekkende vanuit de , principes van de Axenroos.

Teneinde dit doel te bereiken voorziet de werking het bestuderen en tot synthese brengen van de theorieën en methoden van spelvorm waarbij de `axenmethodiek' kan toegepast worden. En deze kennis, zowel op theoretische als op ervaringsgerichte wijze, alsook op ondersteunende en vormende wijze over te dragen aan haar leden in het bijzonder en aan de hele gemeenschap zowel aan jongeren als aan volwassenen.

Zij mag alle activiteiten ondernemen die bovenstaande doelen kunnen bevorderen zoals het uitgeven van tijdschriften, het verspreiden van publicaties, het organiseren van congressen, studiedagen,

" consultaties, bijeenkomsten, speldagen en  avonden, concerten, lezingen en optredens namens de leden bij de overheid en private instellingen.

De vereniging kan verdere middelen aanwenden en ieder goed verwerven nodig om rechtstreeks of onrechtstreeks haar doelstellingen te bereiken.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd da vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOA 22

!T!'EL II.  Leden,aanneming, ontslag

Art. 5. 1. De natuurlijke en rechtspersonen die voorkomen op de laatste lijst neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel te Gent, zoals bepaald op de jaarlijkse algemene vergadering, vormen de vaste leden van de vereniging. Het aantal vaste leden mag niet minder zijn dan drie.

Aanneming van nieuwe leden gebeurt op de jaarlijkse AV, of tijdens een speciaal samengeroepen vergadering van de Raad Van Bestuur indien daar nood of aanleiding toe is (bijvoorbeeld de vervanging van een ont-slagnemend lid), bij eenvoudige stemming

2. Toegetreden leden zijn:

Alle natuurlijke en rechtspersonen die belang stellen in het maatschappelijke doel van de vereniging, kunnen mondeling of schriftelijk aanvragen om toetredend lid te worden bij de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist hierover zonder enige mogelijkheid tot verhaal.

Art. 6. Ontslagneming gebeurt door een schriftelijk verzoek aan de maatschappelijke zetel. Ontslag van een lid gericht aan de Raad Van Bestuur kan niet worden geweigerd. Er wordt een opzegtermijn van vier maanden voorzien om alle formaliteiten te vervullen en een opvolger van de nodige werkingsmogelijkheden te voorzien.

De Algemene Vergadering beslist over te ontslane of eventueel uit te sluiten leden aan de hand van een twee derde meerderheid van de aanwezige leden,

Art. 7. Aan de leden zal geen financiële bijdrage worden gevraagd.

!'HM, lII. -- Algemene vergadering

Art. 8. De algemene vergadering bestaat uit de vaste leden van de vereniging. Er is minstens één algemene vergadering per jaar. De vaste leden worden daartoe uitgenodigd per gewone brief, per fax, per e-mail of gelijk welk ander schriftelijk communicatiemiddel waarvan de authenticiteit van herkomst op voldoende wijze identificeerbaar is, minstens acht dagen voordien. De uitnodiging vermeldt de dagorde. Ieder lid kan punten aan de dagorde toevoegen mits schriftelijke voorlegging minstens drie dagen voor de algemene vergadering. De toegetreden leden kunnen op dezelfde manier en onder dezelfde voorwaarden uitgenodigd worden, maar zij hebben enkel een adviserende stem.

Art. 9. Een buitengewone algemene vergadering kan worden bijeengeroepen na beslissing van de raad van bestuur, of op aanvraag van minstens één vijfde van de leden.

Art, 10. Enkel de vaste Ieden zijn stemgerechtigd op de algemene vergadering. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der aanwezige stemmen.

Art. 11. De bevoegdheden van de algemene vergadering:

a)De algemene vergadering ontvangt het verslag van de raad van bestuur betreffende het beleid en de financiële werking van de vereniging gedurende het afgelopen werkjaar. De algemene vergadering keurt de rekeningen en het jaarverslag goed en geeft kwijting aan de raad van bestuur van haar verrichtingen gedurende het afgelopen jaar.

b)De algemene vergadering keurt de begroting goed voor het komende werkjaar en bepaalt de beleidslijnen. Zij kan een huishoudelijk reglement met gewone meerderheid goedkeuren.

c)De algemene vergadering kan beheerders benoemen en afzetten. De algemene vergadering kan vaste en toegetreden leden uitsluiten en/of aannemen met een meerderheid van twee derden der stemmen.

d)De algemene vergadering beslist over een wijziging van de statuten van de vereniging in de zin van de v.z.w.-wet en dit bij tweederde meerderheid der stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

e)De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd om te beslissen over de ontbinding van de vereniging en over haar vermogen.

f)Het omzetten van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art. 12. De beraadslagingen van de algemene vergadering worden vastgelegd in een verslag, bijgehouden in een register op de maatschappelijke zetel en ondertekend door de voorzitter, of in opdracht, door de persoon belast met het dagelijks bestuur. Alle leden en belanghebbende derden kunnen de besluiten van de algemene vergadering inzien.

11'1'.I, IV. -- Raad van bestuur

Art. 13. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste twee leden, benoemd door de Algemene Vergadering. De beheerders oefenen hun mandaat gratis uit en is in de regel voor onbepaalde duur. Het mandaat der beheerders eindigt door hun overlijden, ontslag of afzetting door de algemene vergadering. De raad van bestuur kan onder zijn effectieve leden een voorzitter, secretaris en penningmeester aanduiden. Zo door vrijwillig ontslag, het aantal bestuurders is teruggevallen, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien door de eerstvolgende algemene vergadering.

Art. 14. a) De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

Hij heeft de ruimste bevoegdheden om te beslissen in. alle aangelegenheden en om alle materiële en rechtsverhandelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die welke door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering worden toegewezen.

b)De raad is bevoegd om een huishoudelijk reglement op te stellen. Dit reglement moet worden goedgekeurd door de algemene vergadering.

c)De raad vertegenwoordigt de vereniging in rechte, als eiser of als verweerder en is bevoegd tot het verrichten van alle rechtshandelingen zonder uitzondering, met inbegrip van alle daden van beschikking. Zo kan hij alle roerende en onroerende goederen kopen en verkopen, huren en verhuren, hypothekeren, leningen aangaan, obligatieleningen uitschrijven, giften, schenkingen en legaten aanvaarden.

d)De raad kan personeel aanwerven en oefent er gezag, leiding en toezicht over uit

e)De raad moet geldige besluiten van de algemene vergadering uitvoeren en de samenkomst van de algemene vergadering voorbereiden.

Art. 15. De raad van bestuur vergadert slechts geldig als minstens de helft van de beheerders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van effectief uitgebrachte stemmen.

Onthoudingen zijn geen effectief uitgebrachte stemmen.

Art. 16. Indien de voorzitter van de raad van bestuur dit opportuun acht, kan de raad van bestuur een voorstel goedkeuren door de ondertekening voor akkoord van een rondschrijven dat het voorstel bevat door alle leden van de raad van bestuur.

In dat geval dient de raad van bestuur niet samengeroepen te worden om geldig te beraadslagen. Het rondschrijven bevat de volgende vermeldingen:

1° vermelding dat het gaat om een voorstel van beslissing van de raad van. bestuur.

2° vermelding dat enkel de ondertekening van het voorstel door alle leden van de raad van bestuur de goedkeuring van het voorstel tot gevolg heeft.

3° vermelding dat het voorstel niet geamendeerd kan worden en dat er geen voorbehoud kan gemaakt worden door de leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mob 2.2

4° vermelding dat alle leden van de raad van bestuur het stuk ondertekend terug moeten zenden met daarbij de eigenhandig geschreven woorden " goedgekeurd voor beslissing van de raad van bestuur

5° vermelding dat het ondertekende rondschrijven binnen tien dagen moet teruggestuurd worden naar de maatschappelijke zetel.

Art. 17. De raad van bestuur benoemt de persoon belast met het dagelijks bestuur waarvan hij de bevoegdheid voor het dagelijks bestuur vaststelt. De persoon belast met het dagelijks bestuur verzorgt de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging eveneens aile kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoersinstanties, post, bank, spaarkas en dergelijke meer. Hij is tevens bevoegd financiële handelingen uit te voeren voor zover deze binnen de door de Algemene vergadering goedgekeurde begroting vallen, en staat in voor de vertegenwoordiging van de vereniging bij derden. Hij is bevoegd de beslissingen van de raad van bestuur uit te voeren, en. kan binnen de grenzen van zijn bevoegdheden alleen optreden. De persoon belast met het dagelijks bestuur van de raad moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging. Hij is uitsluitend verantwoording verschuldigd aan de raad.

Art. 18. De beslissingen van de raad van bestuur worden overgemaakt aan elke beheerder. De goedgekeurde notulen worden opgenomen In een daartoe bestemd register. Afschriften of uittreksels worden geldend ondertekend door de voorzitter, of in opdracht door de persoon belast met het dagelijks bestuur.

Art. 19. De raad van bestuur zorgt ervoor dat de modaliteiten in de wet van 27 juni 1921 voorzien, met betrekking tot de bekendmaking van de vereniging, vervuld worden.

Art. 20. Door de beheerders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun opdracht en tot de fouten in hun bestuur.

1'1i.bL V.  Financieel beleid

Art. 21. Het boekjaar loopt van 1 april tot 31 maart. Rekeningen en begrotingen worden, door bemiddeling van de penningmeester, door de raad van bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

Art. 22. De vereniging voert een vereenvoudigde boekhouding die ten minste betrekking heeft op mutaties in contant geld of op rekening. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

1'11'hL VI.  Ontbinding en vereffening

Art. 23. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal Ieden daardoor niet minder dan drie bedraagt. Zelfs in dat geval beschikt de vereniging over een regularisatietermijn van drie maanden.

De vereniging kan vrijwillig ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig het in artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 bepaalde of door een gerechtelijke beslissing.

Art. 24. In geval van ontbinding van de vereniging wordt de vereffening uitgevoerd door de op dat ogenblik in functie zijnde beheerders. Ze zijn de vereffenaars van rechtswege, met alle wettelijke machten. Bij gebreke van de algemene vergadering worden door de rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid be-paald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Art. 25. In geval van ontbinding zal het batig saldo van het maatschappelijke bezit na aanzuivering van de schulden ter beschikking gesteld worden van een vereniging die dezelfde doelstelling nastreeft, of van liefdadigheidswerken of van een door de algemene vergadering te bepalen doel.

voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

' Art. 26. Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

TITEL VIL -- Benoeming leden van de raad van bestuur

Op de algmene vergadering van 28 januari 2012 namen volgende bestuurders ontslag:

Secretaris raad van bestuur Claeys Rudi, Baarleboslaan 1, 9031 Drongen. 'Sleidinge 24/05/1965

Penningmeester raad van bestuur. Riemens Marc, Poeldijk 23, 4551 GV Sas Van Gent, Nederland. `Temeuzen 16/10/1960

Dagelijks bestuurder: Gelaude Kurt, Visitatiestraat 121, 9040 Gent (S.A.). 'Tielt 29/11/1960

Op de algemene vergadering van 28 januari 2012 werden volgende bestuurders benoemd:

Voorzitter van de algemene vergadering; Gelaude Kurt, Visitatiestraat 121, 9040 Gent (S.A.). Fielt 29/11/1960

Penningmeester raad van bestuur: Frigne Valérie, Sint Martensdries 20, 9860 Balegem, 'Gent 20/01/1979

Secretaris raad van bestuur Sobry Marleen, Lijnwaadstraat 30, 9000 Gent. 'Roeselare 18/06/1979

Dagelijks bestuurder Van der Schueren Tom, Sint Martensdries 20, 9860 Balegem, 'Ninove 29/06/1973

7e?,7 ~~~t de( Dch.t P/1ei.-ezu.r,t...ide)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
BEJEGENINGS - EN ONTWIKKELINGSSPECTRUM, AFGE…

Adresse
VISITATIESTRAAT 119 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande