BELGIAN GEOSYNTHETICS SOCIETY, AFGEKORT : BGS

Association sans but lucratif


Dénomination : BELGIAN GEOSYNTHETICS SOCIETY, AFGEKORT : BGS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.039.058

Publication

28/09/2012
ÿþ Mon 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

19 SEP. 2012

RECHTBANK VAN

KOOPHANredliffe GENT

l

Voorbehouden 11111111111,111j1I1111111,1,1111!111!

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernerningsnr : 0834.039.058

Benaming

(voluit) : Belgian Geosynthetics Society

(verkort) : BGS

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Kortrijksesteenweg 1007, 9000 Gent

Onderwerp akte : Algemene Vergadering ontslag en benoeming bestuurders.

Uittreksel Algemene Vergadering van 19/07)2012

Agendapunt 3. Samenstelling Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur vraagt de Algemene Vergadering:

-Décharge te geven aan alle bestuurders voor de uitvoering van hun mandaat in 2011

-Het ontslag van het mandaat ais voorzitter te aanvaarden van Frans De Meerleer (Texion Geosynthetics nv), die een stap wenst opzij te zetten zodat niet de indruk zou ontstaan dat BGS gekaapt wordt om de commerciële belangen van Texion te dienen.

-Het ontslag van het mandaat als bestuurder te aanvaarden van Frank Croonenberghs (Bonar Technical Fabrics nv), die een nieuwe wending geeft aan zijn carrière en de werelde van de geokunststoffen verlaat.

-benoeming van Prof. IR. Jan Maertens en Ir. Noël Huybrechts (WCTB) tot bestuurder te aanvaarden

Pro forma: De mandaten voor voorzitter en ondervoorzitter staan open voor nieuwe kandidaten, die zich kunnen bekendmaken tijdens de AV. Heden zijn er 2 kandidaturen: Prof. Jan Maertens (KUL) en Ir. Noël Huybrechts (WTCB)

Pro forma: Indien er geen andere kandidaten zijn vraagt de Raad van Bestuur de Algemene vergadering te aanvaarden de benoeming van Jan Maertens tot voorzitter en de benoeming van Noël Huybrechts (WCTB) tot ondervoorzitter van BGS vzw.

Na toelichting en beantwoording van de vragen keurt de Algemene Vergadering dit agendapunt goed. Frans De Meerleer, Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

08/03/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

2 4 FEB. 2011

RECHTBANK VAN

KOOPHANDELCILffÉSEr NT

111 IflY Illldllllllll~lll

X11036934"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

II

Ondernemingsnr : O ó ~ . ©.3 4 6

Benaming

(voluit) : Belgian Geosynthetics Society

(verkort) : BGS

Rechtsvorm : VZw

Zetel : Kortrijksesteenweg '1007, 9000 Gent

Onderwerp akte : Oprichting

Uittreksel uit de oprichtingsakte dd. 02/06/2010

De ondergetekenden,

-Texion Geosynthetics nv, met zetel te Antwerpen, Admiraal de Boisotstraat 13, hier vertegenwoordigd door de heer Frans De Meerleer, gedelegeerd bestuurder,

-Bonar Technical Fabrics nv, met zetel te Zele, Industriestraat 39, hier vertegenwoordigd door de Heer Frank Croonenberghs, Sales Manager

-Seco, Technisch Controlebureau voor het Bouwwezen, met zetel te Brussel, Aarlenstraat 53, hier vertegenwoordigd door de Heer Marc Demanet, ingenieur

hierna de "Stichtende Leden" genoemd

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd bij Wet van 2 mei 2002 (de "VZW-Wet"), hierna "de Vereniging" genoemd, met de hiernavolgende statuten.

TITEL 1  NAAM  ZETEL  DOEL - DUUR

Artikel 1  Naam van de vereniging

1.1

De vereniging heeft als naam "Belgian Geosynthetics Society", afgekort BGS.

1.2

Al de akten, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging zullen die benaming vermelden, met onmiddellijk daarvoor of daarna de aanduiding "Vereniging zonder winstoogmerk", of afgekort "vzuf .

Artikel 2  Zetel van de vereniging

. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 9000 Gent, Kortrijksesteenweg 1007, in het

gerechtelijk arrondissement Gent

Artikel 3  Doel van de vereniging

3.1

De vereniging heeft tot doel:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

- het bijeenbrengen, evalueren en verspreiden van kennis met betrekking tot alle domeinen die verband

houden met geokunststoffen en aanverwante producten door

-het promoten van geokunststoffen door seminaries, symposia, conferenties enz.;

-het publiceren of sponsoren van artikels en boeken;

-het aanleggen van bibliografieën en verzamelingen van publicaties die betrekking hebben op de

wetenschappelijke en technologische doelstellingen van BGS

- het verbeteren van de communicatie en het wederzijds begrip tussen alle partijen die betrokken zijn bij geokunststoffen en hun toepassingen, in het bijzonder tussen de middens van textiel en van burgerlijke bouwkunde.

- het promoten van de vooruitgang van de stand der techniek op het vlak van geokunststoffen en hun toepassingen door:

-het aanmoedigen, coördineren en/of sponsoren van onderzoek en ontwikkeling in industrie, universiteiten, laboratoria en andere organisaties;

-het erkennen van realisaties, die een vooruitgang betekenen op het vlak van de wetenschappelijke kennis en het praktisch gebruik van geokunststoffen;

-het aanmoedigen van academische instellingen om cursussen in te richten omtrent geokunststoffen en hun toepassingen;

- het aanmoedigen, via zijn leden, van de norrnalisatie van testmethoden, testuitrustingen en kwaliteitscriteria voor geokunststoffen;

3.2

Hiertoe zal de vereniging kunnen overgaan, door middel van gemeenschappelijke acties, tot het organiseren en aanmoedigen van allerlei economische, sociale, culturele, juridische en maatschappelijke manifestaties of acties. De vereniging mag alle handelingen verrichten of (handels-) daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben. Zo mag de vereniging vergoedingen innen om haar lasten en kosten te dekken alsook roerende en onroerende goederen verwerven en bezitten, nodig voor de verwezenlijking van haar doel.

Artikel 4  Duur van de vereniging

De Vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel 2  LIDMAATSCHAP

Artikel 5  Toetredingsvoorwaarden

5.1

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden. De ondergetekende oprichters zijn de eerste leden. De vereniging telt minstens drie leden.

Eenieder die de doelstelling van de vereniging en de toetredingsvoorwaarden zoals bepaald in het huishoudelijk reglement onderschrijft, komt in aanmerking om lid te worden van de vereniging.

5.2

Voor de toegetreden leden geldt dat zij eveneens moeten voldoen aan de toetredingsvoorwaarden zoals bepaald door de raad van bestuur in een huishoudelijk reglement. Toegetreden leden beschikken niet over stemrecht op de algemene vergadering.

5.3

Het lidmaatschap van zowel de leden als de toegetreden leden van de vereniging eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid of, ingeval van een rechtspersoon, de ontbinding van het lid. Het lidmaatschap eindigt eveneens indien schriftelijk ontslag wordt ingediend bij de raad van bestuur, of indien de algemene vergadering tot de uitsluiting beslist met een meerderheid van de stemmen.

Artikel 6  Jaarlijks lidgeld

De jaarlijkse bijdrage kan niet meer bedragen dan 3000 euro. Het bedrag van de bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur.

Titel 3  RAAD VAN BESTUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 7  Samenstelling van de Raad van Bestuur

De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen. In afwijking van het voorgaande bestaat de raad van bestuur uit twee leden indien de vereniging slechts drie leden telt.

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet of de statuten niet uitdrukkelijk verlenen aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur.

Artikel 8  Duur van het mandaat

De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor een periode van drie jaar en is slechts éénmalig verlengbaar voor een periode van drie jaar.

De algemene vergadering kan een bestuurder op elk ogenblik afzetten. Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen mits schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

De akten betreffende de benoeming, ontslagneming of afzetting van bestuurders worden binnen de .maand nadat de beslissing genomen is, in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Artikel 9 -- Organisatie van de Raad van Bestuur

De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter en secretaris.

Zowel de voorzitter als de secretaris zijn gemachtigd om ten individuele titel de vereniging geldig te verbinden door hun handtekening in zaken van dagelijks bestuur (o.m. voor briefwisseling), waaronder de courante verrichtingen met de financiële instellingen, met andere woorden zij genieten administratieve en financiële bevoegdheid.

De vereniging wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de voorzitter. De gemachtigden kunnen vrijwillig ontslag nemen mits schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

Titel 4  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10  Bevoegdheden van de algemene vergadering

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-de wijziging van de statuten;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen, in de gevallen waarin de wet de aanstelling van een commissaris vereist, en het bepalen van het bedrag van hun vergoeding;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

-de ontbinding van de vereniging;

-de uitsluiting van een lid;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Artikel 11  Organisatie van de algemene vergadering

Elk jaar wordt een statutaire algemene vergadering gehouden in de loop van het eerste semester voor het goedkeuren van de rekeningen van het vorige kalenderjaar en van de begroting van het lopende kalenderjaar.

De algemene vergadering komt daarnaast bijeen telkens wanneer de raad van bestuur dit nodig acht en in elk geval wanneer ten minste één vijfde van de leden dit vraagt.

11.2

Alle leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen door middel van een gewoon schrijven of e-mail dat dag, uur en plaats van de vergadering vermeldt. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

11.3

De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Ieder lid kan evenwel niet meer dan één ander lid vertegenwoordigen.

11.4

Op de algemene vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen.

Artikel 12  Meerderheden en aanwezigheidsquorum

12.1

Over de volgende aangelegenheden kan de algemene vergadering enkel geldig beslissen met een meerderheid van twee derden van de stemmen

-het wijzigen van de statuten;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

-het uitsluiten van de leden;

-ontbinding van de vereniging

12.2

Om over de eerste twee punten van het vorige lid geldig te kunnen beraadslagen is daarenboven vereist dat de wijzigingen of het voorstel tot omzetting uitdrukkelijk in de oproeping zijn vermeld en dat ten minste twee derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Indien op de eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering kan evenwel pas vijftien dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden.

12.3

Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht of de ontbinding ervan, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen vereist en is er een tweederden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist.

Artikel 13 - Inzagerecht

Elke wijziging van de statuten wordt binnen één maand nadat ertoe besloten is, in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

De beslissingen van de algemene vergadering worden ter inzage van leden en belanghebbenden ter inzage op de zetel bewaard.

Titel 5 - BEGROTINGEN  REKENINGEN  CONTROLE

Artikel 14- Jaarrekening - Begroting

Het werkjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Het eerste werkjaar zal uitzonderlijk lopen van de datum van oprichting tot 31 december 2011.

Artikel 15 - Ontbinding van de vereniging

In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging zal het vermogen aan een vereniging geschonken worden met gelijkaardige, belangeloze doelstellingen.

Artikel 16 - VZW - WET

M0D 2.2

Luik B - vervolg

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, alsook de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Voor-

behortden

aan het

Belgisch

Staatsblad



Opgemaakt te Gent, op 2 juni 2010, in evenveel exemplaren als er Stichtende Leden zijn, plus 2.

" tt

" Na de vaststelling van de statuten op 2 juni 2010 werden door de oprichters, bijeenkomend als bijzondere algemene vergadering, de volgende beslissing genomen.

De volgende personen worden overeenkomstig art.10 van de statuten voor een periode van drie jaar benoemd tot onbezoldigde bestuurders van de vereniging:

- de heer Frans De Meerleer, Admiraal de Boisotstraat 13, 2000 Antwerpen (RRNr. 50.01.25-191.19)

- de Heer Frank Croonenberghs, Industriestraat 39, 9240 Zele (RRNr. 55.06.21-027.55)

- de Heer Marc Mestdagh, Kortrijksesteenweg 1007, 9000 Gent (RRNr. 66.01.10-181.39)

die allen hun mandaat aanvaarden.

De bevoegdheden en modaliteiten mbt de bestuurders worden geregeld in de statuten artikelen 7 t.e.m. 9

De aldus samengestelde raad van bestuur heeft vervolgens beslist de benoeming te aanvaarden van:

De Heer Frans De Meerleer tot voorzitter,

De Heer Frank Croonenberghs tot ondervoorzitter,

De Heer Marc Mestdagh tot secretaris

Frans De Meerleer, Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2011- Annexes du Moniteur belge

~e-)ee

d.¬ 7, 9goe:e

Coordonnées
BELGIAN GEOSYNTHETICS SOCIETY, AFGEKORT : BGS

Adresse
KORTRIJKSESTEENWEG 1007 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande