BELGIAN LEGO USER GROUP, AFGEKORT : BELUG

Association sans but lucratif


Dénomination : BELGIAN LEGO USER GROUP, AFGEKORT : BELUG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 885.947.520

Publication

14/05/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





111111111111,1,1jallill

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van koophandel Antwerpen,

afdellng Antwerpen, op 02 MEI 201

Griffie

" Ondernemingsnr : 0885.947.520

Benaming

(voluit) : Belgian LEGO User Group

(verkort) : BeLUG

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Buizerdlaan 30, 2100 Deurne

Onderwerp akte statutenwijziging en wijziging raad van bestuur en gemachtigden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge AKTE naar aanleiding van de statuutwijzigingen

NIEUWE STATUTEN, zoals goedgekeurd op de algemene vergadering van 02/03/2014

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR



Naam en zetel

Artikel 1

1. De vereniging draagt de naam: " Belgian LEGO User Group "vereniging zonder winstoogmerk, Afgekort:

" BeLUG ", v.z.w.

2.Zij heeft haar zetel te 2100 Deurne, Buizerdlaan 30 , gelegen in het gerechtelijk arrondissement: Antwerpen

3.Bij eenvoudige beslissing van de Algemene Vergadering kan de zetel naar elk ander adres in het land overgebracht worden. Dit betekent een statu utwijziging die een neerleg ging op de griffie betekent.

Doel

Artikel 2

1.Het doel van de vereniging is:

a.Het bevorderen van de hobby van het bouwen en spelen met het LEGO-bouwsysteem;



b.Het bevorderen van de hobby van het verzamelen van het LEGO-bouwsysteem;

c.Het bevorderen van de hobby van het verzamelen van alles wat met het LEGO-bouwsysteem samenhangt.

2.Zij tracht dit doel onder meer te bereiken door:

ai-let organiseren van bijeenkomsten voor en door de leden en het openstellen van deze bijeenkomsten

voor derden;

b.1-let regelmatig uitgeven van een verenigingsblad;

c.Het verzamelen en toegankelijk maken van documentatie over en van het LEGO-bouwsysteem;

meewerken aan evenementen waarbij het LEGO bouwsysteem centraal staat.

3.Dit doel kan niet beperkend geïnterpreteerd worden.

4.Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming ' zijn met het doel omschreven in het eerste lid van onderhavig artikel en voor zover de winst gebruikt wordt om





Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende goederen en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig acht, bezitten of verkrijgen en er alle eigendom- en andere zakelijke rechten op uitoefenen,

5.Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, met expliciet inbegrip van verzekeringspolissen en goederen in huur nemen, zowel in het binnen- als buitenland.

6.Zij kan zowel met privé- als met rechtspersonen en om welke redenen ook individuele overeenkomsten sluiten, subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, sponsering verwerven en aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelfs als vertegenwoordiger optreden,

Duur

Artikel 3

De vereniging werd opgericht voor onbepaalde tijd. Zij kan ten allen tijde door de algemene vergadering

worden ontbonden.

Externe organisaties

Artikel 4

De vereniging kan zich aansluiten bij, samenwerken met bonden, stichtingen, verenigingen en andere

vormen van organisaties, enzovoorts, mits hiertoe wordt besloten door de algemene vergadering,

TITEL II: LEDEN

Lidmaatschap

Artikel 5

De vereniging kent:

" Effectieve leden;

" Toegetreden leden;

" Begunstigers/donateurs;

" Sponsors,

De raad van bestuur houdt een register bij waarin de namen en adressen van boven genoemden zijn opgenomen.

Bovengenoemden zijn verplicht er zorg voor te dragen dat deze adressen steeds volledig bekend zijn aan de raad van bestuur.

Voor de toelating van minderjarigen als toegetreden lid is een akkoordverklaring van de wettelijke vertegenwoordiger(s) vereist.

Effectieve leden

1.Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet minstens het aantal bestuursleden +1 bedragen,

a.De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De effectieve leden maken de vereniging in rechte uit. Alle effectieve leden zijn stemgerechtigd.

b.Effectieve leden zijn diegenen wiens naam als dusdanig is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden,

c.Om als effectief lid tot de vereniging te kunnen toetreden, moet de kandidaat minstens de leeftijd van 18 jaar bereikt hebben, minstens één (1) jaar toegetreden lid zijn en een schriftelijke aanvraag richten tot de voorzitter van de raad van bestuur. De algemene vergadering beslist over de aanvaarding bij gewone meerderheid in een geheime stemming.

d.De vereniging kan voor de verwezenlijking van haar doelstellingen te allen tijde een beroep doen op de medewerking van personen die niet als effectief lid geregistreerd werden.

e.Flun financiële verantwoordelijkheid is beperkt tot hun bijdrage, steun of schenking. In geen geval zijn de effectieve leden verantwoordelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

f.Effectieve leden zijn leden die belangeloos de doelstellingen van de vereniging helpen verwezenlijken, door haar adviserend of praktisch bij te staan. Zij ondersteunen actief en op regelmatige basis het bestuur in de activiteiten ten gunste van BeLUG.

Toegetreden leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2.1-let aantal toegetreden leden is onbeperkt

a,Toegetreden Leden zijn die leden die, zonder noodzakelijk effectief lid te zijn, de leeftijd van zestien jaar hebben bereikt en aan de eisen conform het huishoudelijk reglement voldoen. Personen, jonger dan zestien jaar, kunnen enkel lid worden indien minstens één van de ouders (of wettelijke voogd) eveneens lid is van de vereniging.

Ze helpen belangeloos de doelstellingen van de vereniging verwezenlijken, door haar adviserend of praktisch bij te staan. Ze bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen door de statuten of een huishoudelijk reglement worden toegekend. De toegetreden leden hebben aldus in de algemene vergadering uitsluitend een raadgevende stem. Ze kunnen op verzoek van de raad van bestuur in een algemene vergadering gehoord worden.

b.Hun financiële verantwoordelijkheid is beperkt tot hun bijdrage, steun of schenking. ln geen geval zijn de toegetreden leden verantwoordelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Begunstigers/donateurs

3.1-let aantal begunstigers / donateurs is onbeperkt.

a.Begunstigers/donateurs zijn zij, die zich bereid verklaren de vereniging geldelijk te steunen door een jaarlijkse bijdrage, waarvan het minimumbedrag jaarlijks wordt vastgesteld door de algemene vergadering. Zij kunnen geen tegenprestatie verwachten van de vereniging.

b.De begunstigers / donateurs kunnen de algemene vergadering bijwonen. Zij beschikken over een raadgevende stem.

Sponsors

4.Het aantal sponsors is onbeperkt.

a.Sponsors zijn zij, die zich bereid verklaren de vereniging geldelijk en/of materieel te steunen door een jaarlijkse bijdrage waar een tegenprestatie van de vereniging tegenover staat.

b.De sponsors kunnen de algemene vergadering bijwonen. Zij beschikken over een raadgevende stem.

5.De raad van bestuur beslist over de toelating van begunstigers/donateurs en sponsors. Aanmelding dient te geschieden door middel van schriftelijke opgave bij de raad van bestuur.

a.Het effectief of toegetreden lidmaatschap en/of het zijn van begunstiger/donateur vangt aan met ingang van de datum waarop de aanmelder daarvan schriftelijk van de zijde van de raad van bestuur in kennis is gesteld, dan wel, Pij. het achterwege blijven van een dergelijke kennisgeving, twee maanden na de aanmelding bij de raad van bestuur.

6.1-let effectief alsook het toegetreden lidmaatschap is persoonlijk en kan niet worden overgedragen of door erfopvolging worden verkregen.

Beëindigen effectief of toegetreden lidmaatschap

Artikel 6

1.Het lidmaatschap (zowel voor effectieve als toegetreden !éden) neemt van rechtswege een einde in geval:

a.Een lid overlijdt;

b.Onder voorlopig bewind wordt geplaatst;

c.Onbekwaam wordt verklaard;

d.Staat van faillissement verkeert;

e.Kennelijk onvermogen verkeert.

2.In alle andere gevallen: (zowel voor effectieve als toegetreden leden)

a.Door opzegging door het !id;

b.Door opzegging door de vereniging;

c.Door ontzetting;

d.Door niet betaling van het lidgeld,

3.0pzegging van het lidmaatschap door het toegetreden lid kan slechts, na de wettelijke bedenk periode van 7 dagen na inschrijving, geschieden tegen het einde van een boekjaar.

4.0pzegging van het lidmaatschap door het effectief lid kan slechts per schrijven of per e-mail. De effectieve leden moeten hun ontslag aan de raad van bestuur ter kennis brengen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

5.1-let bestuur kan eveneens het lidmaatschap van een effectief lid beëindigen via een interne procedure, indien een effectief lid zich niet langer bereid toont om zich in te zetten voor activiteiten ten gunste van BeLUG.

6.1-let effectief of toegetreden lidmaatschap eindigt onmiddellijk

" Indien redelijkerwijs van het effectief of toegetreden lid niet gevergd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren;

" Binnen een maand nadat een besluit waarbij de rechten van de effectieve en/of toegetreden leden zijn beperkt of hun verplichtingen zijn verzwaard, aan een effectief of toegetreden lid bekend is geworden of medegedeeld, tenzij het betreft een wijziging van de geldelijke rechten en verplichtingen;

" Binnen een maand nadat een effectief of toegetreden lid een besluit is meegedeeld tot omzetting van de vereniging in een andere rechtsvorm of tot fusie.

7.Gedurende de beroepstermijn en hangende het beroep is het effectief of toegetreden lid geschorst Het effectief lid behoudt echter zijn stemrecht

8.Wanneer het lidmaatschap van een effectief of toegetreden lid in de loop van een boekjaar eindigt, blijft de jaarlijkse bijdrage voor het geheel door het effectief of toegetreden lid verschuldigd, tenzij de raad van bestuur anders beslist

9.Uittredende of uitgesloten effectieve of toegetreden leden en rechtverkrijgende van overleden effectieve of toegetreden leden kunnen op geen enkele wijze aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit de teruggave van, of vergoedingen voor gestorte bijdragen of gedane investeringen vorderen en inzage, mededeling of afschriften van rekeningen, de verzegeling van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

Financiële middelen

Artikel 7

De geldmiddelen van de vereniging bestaan uit;

a.Lidgeld: Alle leden, zowel bestuur effectieve - als toegetreden leden zijn jaarlijks een lidgeld

verschuldigd. De hoogte van de contributie wordt jaarlijks vastgesteld door de algemene vergadering met een maximum van ¬ 50.

b.Bijdragen: de minimumbijdrage voor begunstigers/donateurs wordt jaarlijks door de algemene vergadering vastgesteld;

c.Evenementengelden, alsmede inschrijf - en inleggelden, welke door de raad van bestuur worden vastgesteld;

d.Andere heffingen krachtens besluit van de algemene vergadering;

e. Subsidies;

f.Alle andere baten.

Overige rechten en verplichtingen

Artikel 8

1.0e overdracht van de bescheiden, gelden, verenigingseigendommen, et cetera, berustende bij aftredende, geschorste of uitgesloten bestuursleden moet binnen veertien dagen na aftreding, schorsing of uitsluiting plaatsvinden.

Over de schorsing van een bestuurder kan enkel door de algemene vergadering worden beslist.

2.Bij overlijden van een bestuurder moeten de nabestaanden en de vereniging deze overdracht zo spoedig mogelijk regelen, doch uiterlijk binnen een maand.

TITEL DE RAAD VAN BESTUUR

De Raad van Bestuur

Artikel 9

1.0e vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, bestaande uit ten minste drie bestuurders, die allen effectieve leden moeten zijn van de vereniging. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2.De algemene vergadering benoemt de bestuurders en kan hun mandaat herroepen. De raad van bestuur wordt in een geheime stemming verkozen door een eenvoudige meerderheid in de algemene vergadering. Minstens de helft van de effectieve leden van de algemene vergadering moet bij deze stemming aanwezig zijn, of door een geschreven volmacht vertegenwoordigd te zijn. Het aantal te verliezen mandaten wordt kenbaar gemaakt bij de oproeping van de kandidaten. De bestuurders zijn onbeperkt her verkiesbaar.

3.Het mandaat van bestuurder is van onbeperkte duur.

4.Indien uit de stemgerechtigde leden geen bestuurder kan worden benoemd, is de algemene vergadering gerechtigd met een meerderheid van tenminste twee derden (2/3) van de geldig uitgebrachte stemmen iemand van buitenaf te betrekken voor de functie van bestuurder.

5.1edere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door een schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Dit kan per gewone brief alsook per e-mail.

6.Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekend maken aan de raad van bestuur« Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald,

7.Indien het aantal bestuursleden onder het wettelijk minimum is gedaald , blijft de raad van bestuur niettemin bevoegd. De raad van bestuur is verplicht zo spoedig mogelijk in een aanvulling te voorzien en deze binnen een maand aan alle leden kenbaar te maken. Deze aanvulling moet worden gezocht tussen de effectieve leden. Hiervoor wordt de algemene vergadering bijeen geroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen,

8.1edere bestuurder kan ook ten allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden uit zijn functie van bestuurder, middels een geheime stemming in de algemene vergadering en met een meerderheid van minstens twee derden (2/3) van de stemmen. Het moet uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

De betreffende bestuurder heeft het recht om de vergadering bij te wonen waarin over zijn ontslag als bestuurder wordt beslist; hij heeft ook het recht zich te verantwoorden en zich te laten bijstaan door een raadsman.

9.Benoeming, ontslag, aftreden en afzetten van een bestuurder, alsook elk einde van een mandaat, behalve indien het mandaat eindigt door het verstrijken van de termijn van het mandaat, moeten binnen één maand in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad gemaakt worden.

10.De akten betreffende benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder, alsook elk einde van een mandaat, behalve indien het mandaat eindigt door het verstrijken van de termijn van het mandaat, moeten binnen één maand in de bijlage van het Belgisch Staatsblad gemaakt worden.

11.0e raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee van haar bestuurders. De uitnodiging wordt 16 dagen voor de vergadering bezorgd en vermeldt de dagorde van de bijeengeroepen vergadering. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, wordt onder de aanwezige bestuurders een dienstdoende voorzitter verkozen.

12.De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid tenzij andersluidende bepaling in de statuten. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter, of de dienstdoende voorzitter van de raad van bestuur. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, doch niemand kan meer dan één volmacht hebben.

13.1ndien geen van de bestuurders of effectieve leden om een stemming verzoekt, wordt het voorstel geacht te zijn aangenomen.

14.De raad van bestuur kan bij eenvoudige meerderheid van stemmen, ieder persoon, al dan niet op diens verzoek, uitnodigen om de vergadering of een deel ervan, bij te wonen.

15.Van elke vergadering worden er notulen gemaakt, dat bij het begin van de vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd. De verslagen worden bewaard en gebundeld in een register. Uittreksels en afschriften daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door ten minste twee leden van de raad van bestuur,

16.De raad van bestuur kan aile handelingen van beheer en bestuur verrichten, inbegrepen maar niet beperkt tot het benoemen, ontslaan en bezoldigen van personeel, evenals het uitvaarden van huishoudelijke reglementen. De raad van bestuur kan bovendien alle daden van beschikking verrichten die niet uitdrukkelijk door de wet of deze statuten zijn voorbehouden aan de algemene vergadering. Ze behoren niet exhaustief tot

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

de bevoegdheid van de raad van bestuur koop, verkoop en ruil van roerende en onroerende goederen, huur - en huurovereenkomsten zonder beperking van duur, evenals alle andere overeenkomsten inbegrepen minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragegeledingen, het aanvaarden van gelden, aangaan van leningen, verlenen van hypotheken en van zakelijke waarborgen, afstand van aile rechten en rechtsvorderingen, opheffing en machtiging tot doorhaling, met of zonder kwijting van alle inschrijvingen, beslag en verzet. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

17.Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen van de raad van bestuur,

18.Bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de handtekening van één bestuurder, echter NA schriftelijk (of e-mail) akkoord van minstens 2 andere leden,

19.0e raad van bestuur behoeft eveneens de goedkeuring van de algemene vergadering voor besluiten tot;

a.Het aangaan van rechtshandelingen en het verrichten van investeringen een bedrag of waarde van vijfentwintig procent (25%) van de afgelopen jaaromzet te boven gaande;

b.Het aangaan van overeenkomsten, waarbij aan de vereniging een bankkrediet wordt verleend;

c.Het ter leen verstrekken van gelden, alsmede het ter leen opnemen van gelden, waaronder niet is begrepen het gebruikmaken van een aan de vereniging verleend bankkrediet;

d.Het aangaan van dadingen;

e.Het optreden in rechte, waaronder begrepen het voeren van arbitrale procedures, doch met uitzondering van het nemen van conservatoire maatregelen en het nemen van die rechtsmaatregelen, die geen uitstel kunnen lijden;

tHet aangaan van overeenkomsten van niet-financiële aard, welke de vereniging voor langer dan een jaar binden.

Op het ontbreken van deze goedkeuring kan door en tegen derden geen beroep worden gedaan. 20.0e raad van bestuur is belast met het besturen van de vereniging.

21. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht kiezen Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is, De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

.0p vrijwillige basis door de gemachtigde zelf of door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur,

.Door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalender dagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene,

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

22.De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging.

23.0e raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt. 24.Er kunnen géén 2 of meer personen van hetzelfde gezin deel uitmaken van de raad van bestuur. TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering

Artikel 10

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1.Jaarlijks wordt ten minste één algemene vergadering gehouden en wel binnen vier maanden na afloop van het boekjaar. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden van de vereniging en is bevoegd voor de hierna opgesomde punten:

" De wijziging van de statuten;

" De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

" De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" De goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" De ontbinding van de vereniging;

" De uitsluiting van een lid;

.De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

" Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

En wordt voorgezeten door een voorzitter van de raad van bestuur. Bij diens ontstentenis, belet of

afwezigheid wordt onder de aanwezige leden van de raad van bestuur een dienstdoende voorzitter verkozen.

2.De voorzitter wijst twee stemopnemers en een secretaris aan in geval de secretaris van de raad van bestuur niet beschikbaar, afwezig of belet is,

3.De voorzitter bepaalt de wijze waarop de stemmingen in de algemene vergadering worden gehouden,

4.Een effectief lid kan zich door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door schriftelijk volmacht te verlenen. Een effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

5.1eder effectief lid heeft één stem in de algemene vergadering.

6.Een meerderheid van twee derden (2/3) der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een effectief lid. Bij uitsluiting van een effectief lid moet dit punt ook op de agenda voorkomen. Een geschorst effectief lid heeft toegang tot de vergadering waarin het besluit tot zijn schorsing wordt behandeld en is bevoegd daarover dan het woord te voeren en kan zich daarbij door een raadsman doen bijstaan,

7.De schorsing eindigt wanneer de algemene vergadering niet binnen drie maanden daarna tot ontslag heeft besloten.

8.Een lid kan uitgesloten worden door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derden van de aanwezigen of vertegenwoordigde stemmen indien het lid drie maal achtereenvolgens een AV niet heeft bijgewoond en zich daarvoor niet heeft verontschuldigd of geen volmacht aan een ander effectief lid heeft gegeven.

9.Toegetreden leden maken formeel geen deel uit van de algemene vergadering maar kunnen de vergadering bijwonen met raadgevende stem.

10.De algemene vergadering kan één rekening opzichter benoemen belast met het toezicht op de rekening, de begroting en de administratie van de vereniging. De functie van rekening opzichter is onverenigbaar met de functie van effectief lid,

11.De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur samengeroepen in de gevallen bepaald door de wet en de statuten, en telkens wanneer ten minste één vijfde van de effectieve leden het vraagt.

12,De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden samengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 12,18, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

13.In die vergadering komen onder meer aan de orde:

a,Het jaarverslag en de rekening en verantwoording bedoeld in artikel 10 punt 13 met het verslag van de

aldaar bedoelde kascommissie;

b.Kwijting aan de bestuurders;

c.De begroting van het volgend boekjaar;

d.Benoeming van de in artikel 10 punt 14 genoemde commissie voor het volgende verenigingsjaar;

e.Voorziening in eventuele vacatures;

f,Voorstellen van raad van bestuur of de leden, aangekondigd bij de oproeping voor de vergadering;

g.Bespreking van de notulen van de vorige algemene vergadering.

14.In deze algemene vergadering brengt de raad van bestuur zijn jaarverslag uit over de gang van zaken in de vereniging en over het gevoerde beleid. Het legt de balans en de staat van baten en lasten met een

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

NIOD 2.2

toelichting ter goedkeuring aan de algemene vergadering over.. Deze stukken worden ondertekend door de bestuursleden, ontbreekt de ondertekening van een of meer hunner, dan wordt daarvan onder opgave van redenen melding gemaakt. Na verloop van de termijn kan ieder effectief lid vorderen van de gezamenlijke bestuurders dat zij deze verplichtingen nakomen.

15.Wordt omtrent de getrouwheid van de stukken bedoeld in het vorige lid aan de algemene vergadering getwijfeld, dan benoemt de algemene vergadering een commissie van ten minste twee effectieve leden die geen deel van de raad van bestuur mogen uitmaken.

16.De raad van bestuur is verplicht aan de commissie ten behoeve van haar onderzoek alle door haar gevraagde inlichtingen te verschaffen, haar desgewenst de kas en de waarden te tonen en inzage in de boeken en bescheiden van de vereniging te geven.

17.Vergt dit onderzoek naar het oordeel van de commissie bijzondere boekhoudkundige kennis, dan kan zij zich op kosten van de vereniging door een deskundige doen bijstaan. De commissie brengt aan de algemene vergadering verslag van haar bevindingen uit.

18.Zo er een rekeningopzichter werd aangesteld, wordt hij gehoord.

19.Alle effectieve leden en de eventueel aangestelde rekeningopzichter moeten opgeroepen worden per email, per fax of des ontbrekend per gewone brief ten minste acht dagen vóér de vergadering.

20.De oproeping die de dag, de plaats en het uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste (1/20) van de effectieve leden, wordt op de agenda gebracht. Elk onderwerp dat wordt voorgedragen door de rekeningopzichter moet eveneens op de agenda worden vermeld,

21 Met uitzondering van de door de wet en deze statuten voorziene gevallen worden de besluiten van de algemene vergadering, ongeacht het aantal aanwezigen, genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en van de geldig vertegenwoordigde effectieve leden.

22.0e algemene vergadering kan over de wijziging van de statuten slechts rechtsgeldig beraadslagen en besluiten wanneer het onderwerp ervan bijzonder is vernield in de oproepingsbrief en wanneer ten minste twee derden (2/3) van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn. Voor iedere statutenwijziging is een meerderheid van twee derden der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist,

23.Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derden (2/3) van de effectieve leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige en geldig vertegenwoordigde effectieve leden met inachtneming van de bovenvermelde meerderheden. Deze tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden,

24.Bij het nemen van de besluiten kan van de voorziene agenda afgeweken worden.

25.De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging gehouden bijzonder register. Zij worden ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de effectieve leden die het wensen. Afschriften en uittreksels worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend,

26.De besluiten van de algemene vergadering worden de effectieve leden, belanghebbende toegetreden leden en belanghebbende derden mondeling, per e-mail of bij gewone brief ter kennis gebracht, onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen,

27,De algemene vergadering kan bepalen dat voor andere, nader bij het huishoudelijk reglement aan te duiden rechtshandelingen, haar goedkeuring is vereist,

28.De algemene vergadering kan overal in België worden gehouden,

Reglementen

Artikel 11

1.De algemene vergadering kan een of meer reglementen vaststellen en wijzigen, waarin onderwerpen worden geregeld waarin door deze statuten niet of niet volledig wordt voorzien.

2.Een reglement mag geen bepalingen bevatten, die strijdig zijn met de wet of met deze statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

IvIOD 2.2

TITEL V; REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Begroting en rekeningen

Artikel 12

1.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hierop loopt het boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december van het oprichtingsjaar.

2.Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgende jaar op. Deze worden aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividend of anderszins aan de effectieve en/of toegetreden leden, en/of begunstigers/donateurs en/of sponsors worden uitgekeerd.

3.De rekeningopzichter heeft ten allen tijde het recht alle bescheiden van de vereniging in te zien en er afschriften van te bekomen,

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

Ontbinding

Artikel 13

1.In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid evenals de wijze van de vereffening.

Zin geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging, stichting of instelling die dezelfde doelstellingen als deze vereniging nastreeft.

3.Bij ontstentenis hiervan gaat de overblijvende activa naar een medisch onderzoek centra.

Slotbepaling

Artikel 14

1.De leden worden geacht de interesse van het LEGO bouwsysteem uit te dragen en het bouwsysteem daar waar mogelijk te promoten.

2.Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijven de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, en de gebruiken inzake de vereniging van toepassing,

3.Aan de raad van bestuur komen in de vereniging alle bevoegdheden toe, die niet door de wet of de statuten aan andere organen zijn opgedragen,

4.In gevallen waarin deze statuten of de reglementen niet voorzien, beslist de raad van bestuur, behoudens deszelfs verantwoordelijkheid aan de algemene vergadering.

Aldus goedgekeurd door de algemene vergadering gehouden te Bazel, op 2/03/2014:

Voorzitter Tom De Bruyker, Buizerdlaan 30, 2100 Deume, geboren op 23/07/1967 te Wetteren,

Secretaris: Peter Seynhaeve, Albrecht Rodenbachlaan 3, 8501 Heule geboren op 09/01/1971 te Roeselare Penningmeester ; Stefaan Naessens, Muntestraat 18, 8020 Hertsberge, geboren op 23/01/1978 te Brugge Bestuurder: Hans Demol, Zwaluwenlaan 25B, 2520 Ranst, geboren op 01/09/1966 Anderlecht

Bestuurder: Patrick Mingels, Pieter De Coninckstraat 29, 8870 Izegem, geboren op 16/3/1962 te Kortrijk Bestuurder :Kris Geysen, Kleine Molenweg 67, 2940 Stabroek, geboren op 23/04/1981,te Brasschaat Bestuurder Sieger Dourée, Sint Annastraat 19a bus 301 3000 Leuven, geboren op 28/01/19721e Leuven

AKTE RAAD VAN BESTUUR

Ontslagnemende bestuurders, vanaf 02/03/2014:

- Bart Michielsen, Hallebaan 14, 2390 Malle, geboren op 20/06/1978 te Schoten

Steven Apers, Koutergoedstraat 23, 9041 Oostakker, geboren op 19/09/1970 te Sint-Arnandsberg

Nieuwe bestuurder benoemd tijdens de algemene vergadering:

Stefaan Naessens,

MOD 2.2

Luik B Vervolg

Sieger D0114e-;

Samenstelling van het nieuwe bestuur, na goedkeuring door de algemene vergadering :

Tom De Bruyker, Buizerdlaan 30, 2100 Deurne, geboren op 23/07/1967 te Wetteren. Peter Seynhaeve, Albrecht Rodenbachtaan 3, 8501 Heule geboren op 09/01/1971 te Roeselare Mans Demol, Zwaluwenlaan 25B, 2520 Ranst, geboren op 01/09/1966 te Anderlecht Patrick Mingels, Pieter De Coninckstraat 29, 8870 Izegem, geboren op 16/3/1962 te Kortrijk Kris Geysen, Kleine Molenweg 67, 2940 Stabroek, geboren op 23/04/1981,te Brasschaat Stefaan Naessens, Muntestraat 18, 8020 Hertsberge, geboren op 23/01/1978 te Brugge, Sieger Dourée, Sint Annastraat 19a bus 301 3000 Leuven, geboren op 28/01/1972 te Leuven

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

AKTE GEMACHTIGDEN

De raad van bestuur heeft onder zijn leden de volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter: Tom De Bruyker, Buizerdlaan 30,2100 Deurne, geboren op 23/07/1967 te \Netteren.

Secretaris: Peter Seynhaeve, Albrecht Rodenbachlaan 3, 8501 Heule geboren op 09/01/1971 te Roeselare Penningmeester: Stefaan Naessens, Muntestraat 18, 8020 Hertsberge, geboren op 23/01/1978 te Brugge Bestuurder Hans Demol, Zwaluwenlaan 25B, 2520 Ranst, geboren op 01/09/1966 te Andeilecht Bestuurder Patrick Mingels, Pieter De Coninckstraat 29, 8870 Izegem, geboren op 16/3/1962 te Kortrijk Bestuurder :Kris Geysen, Kleine Molenweg 67, 2940 Stabroek, geboren op 23/04/1981,te Brasschaat Bestuurder Sieger Dourée, Sint Annastraat 19a bus 301 3000 Leuven, geboren op 28/01/1972 te Leuven,

Voor alle administratieve verplichtingen hebben de voorzitter en de secretaris onbeperkte en afzonderlijke volmacht.

Voor aile financiële verplichtingen hebben de voorzitter en de penningmeester onbeperkte en afzonderlijke volmacht tot een bedrag van 2000 EURO. Boven dit bedrag is hun gezamenlijke handtekening verplicht.

Voor het ondertekenen van contracten mag dit door één bestuurslid, echter NA schriftelijk akkoord (eventueel via e-mail) van minstens de voorzitter of de secretaris.

getekend

Tom De Bruyker, bestuurder

Peter Seynhaeve, bestuurder

Hans Demol, bestuurder

Patrick Mingels, bestuurder

Kris Geysen, bestuurder

Stefaan Naessens, bestuurder

Sieger Dourée, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de urso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

re ey/Wei 6-

51-¬ FAre n

eu_eci- erz-S'

les Del° c._

Vbo'r-. behouden ,. aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

10/06/2013
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(u i-i i l b i-1 b C,~ I-1 Î Aler" VAN KOOPHANDEL

30 MEI 2013

DENDERMONDE

~irt;.

r

*13087311* 11111

Ondernemingsnr : 0885.947.520

Benaming

(voluit) : Belgian LEGO User Group

(verkort) : BeLUG

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Felix Buytaertstraat 18, 9150 Bazel

Onderwerp akte : statutenwijziging en wijziging raad van bestuur en gemachtigden

AKTE naar aanleiding van de statuutwijzigingen

NIEUWE STATUTEN, zoals goedgekeurd op de algemene vergadering van 01/03/2013

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Naam en zetel

Artikel 1

1. De vereniging draagt de naam: " Belgian LEGO User Group " vereniging zonder winstoogmerk, Afgekort:

" BeLUG ", v.z.w.

2.Zij heeft haar zetel te 2100 Deurne, Buizerdlaan 30 , gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

3.Bij eenvoudige beslissing van de Algemene Vergadering kan de zetel naar elk ander adres in het land overgebracht worden, Dit betekent een statuutwijziging die een neerlegging op de griffie betekent.

Doel

Artikel 2

1.Het doel van de vereniging is:

a.Het bevorderen van de hobby van het bouwen en spelen met het LEGO-bouwsysteem;

b.Het bevorderen van de hobby van het verzamelen van het LEGO-bouwsysteem;

c.Het bevorderen van de hobby van het verzamelen van alles wat met het LEGO-bouwsysteem; samen-ihangt.

22ij tracht dit doel onder meer te bereiken door:

a.Het organiseren van bijeenkomsten voor en door de leden en het openstellen van deze bijeenkom-sten

voor derden;

b.Het regelmatig uitgeven van een verenigingsblad;

c.Het verzamelen en toegankelijk maken van documentatie over en van het LEGO-bouwsysteem;

d.Het meewerken aan evenementen waarbij het LEGO bouwsysteem centraal staat.

3.Dit doel kan niet beperkend geïnterpreteerd worden.

4.Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid van onderhavig artikel en voor zover de winst gebruikt wordt om

Pp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende goederen en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig acht, bezitten of verkrijgen en er alle eigendom- en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

6.Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, met expliciet inbegrip van verzekeringspolissen en goederen in huur nemen, zowel in het binnen- als buitenland.

6.Zij kan zowel met privé- als met rechtspersonen en om welke redenen ook individuele overeenkomsten sluiten, subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, sponsering verwerven en aan sponsering doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelfs als vertegenwoordiger optreden.

Duur

Artikel 3

De vereniging werd opgericht voor onbepaalde tijd. Zij kan ten allen tijde door de algemene vergadering

worden ontbonden.

Externe organisaties

Artikel 4

De vereniging kan zich aansluiten bij, samenwerken met bonden, stichtingen, verenigingen en andere

vormen van organisaties, enzovoorts, mits hiertoe wordt besloten door de algemene vergadering,

TITEL Ii:LEDEN

Lidmaatschap

Artikel 5

De vereniging kent.

" Effectieve leden;

" Toegetreden leden;

" Begunstigers/donateurs;

" Sponsors.

De raad van bestuur houdt een register bij waarin de namen en adressen van bcven genoemden zijn opgenomen.

Bovengenoemden zijn verplicht er zorg voor te dragen dat deze adressen steeds volledig bekend zijn aan de raad van bestuur.

Voor de toelating van minderjarigen als toegetreden lid is een akkoordverklaring van de wettelijke vertegenwoordi-iger(s) vereist,

Effectieve leden

1.1-iet aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet minstens het aantal bestuursleden +1 bedragen.

a.De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De effectieve leden maken de vereniging in rechte uit. Alle effectieve leden zijn stemgerechtigd,

b.Effectieve leden zijn diegenen wiens naam als dusdanig is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

c.Om als effectief lid tot de vereniging te kunnen toetreden, moet de kandidaat minstens de leeftijd van 18 jaar bereikt hebben, minstens één (1) jaar toegetreden lid zijn en een schriftelijke aanvraag richten tot de voorzitter van de raad van bestuur, De algemene vergadering beslist over de aanvaarding bij gewone meerderheid In een geheime stemming.

d.De vereniging kan voor de verwezenlijking van haar doelstellingen te allen tijde een beroep doen op de medewerking van personen die niet als effectief lid geregistreerd werden.

e.Hun financiële verantwoordelijkheid is beperkt tot hun bijdrage, steun of schenking, ln geen geval zijn de effectieve leden verantwoordelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

f.Effectieve leden zijn leden die belangeloos de doelstellingen van de vereniging helpen verwezenlijken, door haar adviserend of praktisch bij te staan, Zij ondersteunen actief en op regelmatige basis het bestuur in de activiteiten ten gunste van BeLUG.

Toegetreden leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2.Het aantal toegetreden leden is onbeperkt.

a.Toegetreden Leden zijn die leden die, zonder noodzakelijk effectief lid te zijn, de leeftijd van zestien jaar hebben bereikt en aan de eisen conform het huishou-idelijk reglement voldoen. Personen, jonger dan zestien jaar, kunnen enkel lid worden indien minstens één van de ouders (of wettelijke voogd) eveneens lid is van de vereniging.

Ze helpen belangeloos de doelstellingen van de vereniging verwezenlijken, door haar adviserend of praktisch bij te staan. Ze bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen door de statuten of een huishoudelijk reglement worden toegekend. De toegetreden leden hebben aldus in de algemene vergadering uitsluitend een raadgevende stem. Ze kunnen op verzoek van de raad van bestuur in een algemene vergadering gehoord worden,

b.Hun financiële verantwoordelijkheid is beperkt tot hun bijdrage, steun of schenking, ln geen geval zijn de toegetreden leden verantwoordelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Begunstigers/donateurs

3.Het aantal begunstigers / donateurs is onbeperkt.

a.Begunstigers/donateurs zijn zij, die zich bereid verklaren de vereniging geldelijk te steunen door een jaarlijkse bijdrage, waarvan het minimumbedrag jaarlijks wordt vastgesteld door de algemene vergadering. Zij kunnen geen tegenprestatie verwachten van de vereniging.

b.De begunstigers / donateurs kunnen de algemene vergadering bijwonen, Zij beschikken over een raadgevende stem.

Sponsors

4.1-let aantal sponsors is onbeperkt.

a.Sponsors zijn zij, die zich bereid verklaren de vereniging geldelijk en/of materieel te steunen door een jaarlijkse bijdrage waar een tegenprestatie van de vereniging tegenover staat.

b.De sponsors kunnen de algemene vergadering bijwonen. Zij beschikken over een raadgevende stem.

5.De raad van bestuur beslist over de toelating van begunstigers/donateurs en sponsors. Aanmel-ding dient te geschieden door middel van schriftelijke opgave bij de raad van bestuur.

a.Het effectief of toegetreden lidmaatschap en/of het zijn van begunstiger/donateur vangt aan met ingang van de datum waarop de aanm eider daarvan schriftelijk van de zijde van de raad van bestuur in kennis is gesteld, dan wel, bij het achterwege blijven van een dergelijke kennisgeving, twee maanden na de aanmelding bij de raad van bestuur.

6.1-let effectief alsook het toegetreden lidmaatschap is persoonlijk en kan niet worden overgedragen of door erfopvolging worden verkregen.

Beëindigen effectief of toegetreden lidmaatschap

Artikel 6

I.Het lidmaatschap (zowel voor effectieve als toegetreden leden) neemt van rechtswege een einde in geval:

a.Een lid overlijdt;

b.Onder voorlopig bewind wordt geplaatst;

c.Onbekwaam wordt verklaard;

d.Staat van faillissement verkeert;

e.Kennelijk onvermogen verkeert.

2.1n alle andere gevallen: (zowel voor effectieve als toegetreden leden)

a.Door opzegging door het lid;

b.Door opzegging door de vereniging;

c.Door ontzetting;

d.Door niet betaling van het lidgeld.

3.Opzegging van het lidmaatschap door het toegetreden lid kan slechts, na de wettelijke bedenk periode van 7 dagen na inschrijving, geschieden tegen het einde van een boekjaar.

4.Opzegging van het lidmaatschap door het effectief lid kan slechts per schrijven of per email. De effectieve leden moeten hun ontslag aan de raad van bestuur ter kennis brengen,

r

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

5.Het bestuur kan eveneens het lidmaatschap van een effectief lid beëindigen via een interne procedure, indien een effectief lid zich niet langer bereid toont am zich in te zetten voor activiteiten ten gunste van BeLUG,

6.Het effectief of toegetreden lidmaatschap eindigt onmiddellijk

" Indien redelijkerwijs van het effectief of toegetreden lid niet gevergd kan warden het lidmaatschap te laten voortduren;

" Binnen een maand nadat een besluit waarbij de rechten van de effectieve en/of toegetreden leden zijn beperkt of hun ver-'plichtingen zijn verzwaard, aan een effectief of toegetreden lid bekend is geworden of medegedeeld, tenzij het betreft een wijziging van de geldelijke rechten en verplichtingen;

" Binnen een maand nadat een effectief of toegetreden lid een besluit is meegedeeld tot omzetting van de vereniging in een andere rechtsvorm of tot fusie.

7.Gedurende de beroepstermijn en hangende het beroep is het effectief of toegetreden lid geschorst. Het effectief lid behoudt echter zijn stemrecht.

8.Wanneer het lidmaatschap van een effectief of toegetreden lid in de loop van een boek-ijaar eindigt, blijft de jaarlijkse bijdrage voor het geheel door het effectief of toegetreden lid verschuldigd, tenzij de raad van bestuur anders beslist.

9.Uittredende of uitgesloten effectieve of toegetreden leden en rechtverkrijgende van overleden effectieve of toegetreden leden kunnen op geen enkele wijze aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit de teruggave van, of vergoedingen voor gestorte bijdragen of gedane investeringen vorderen en inzage, mededeling of afschriften van rekeningen, de verzegeling van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

Financiële middelen

Artikel 7

De geldmiddelen van de vereniging bestaan uit:

a.Lidgeld: Aile leden, zowel bestuur -, effectieve - als toegetreden leden zijn jaarlijks een lidgeld verschuldigd. De hoogte van de contri-'butie wordt jaarlijks vastgesteld door de algemene vergadering met een maximum van ¬ 50.

b.Bijdragen: de minimumbijdrage voor begunstHgers/donateurs wordt jaarlijks door de algemene vergadering vastgesteld;

c.Evenementengelden, alsmede inschrijf - en inleggehden, welke door de raad van bestuur worden vastgesteld;

d.Andere heffingen krachtens besluit van de algemene vergadering;

e. Subsidies;

f.Alle andere baten.

Overige rechten en verplichtingen

Artikel 8

1 .De overdracht van de bescheiden, gelden, vereni,gingseigendommen, et cetera, berustende bij altre-idende, geschorste of uitgesloten bestuursleden moet binnen veertien dagen na aftreding, schorsing of uitsluiting plaatsvinden.

Over de schorsing van een bestuurder kan enkel door de algemene vergadering worden beslist.

2.Bij overlijden van een bestuurder moeten de nabe-istaanden en de vereniging deze overdracht zo spoedig mogelijk rege-ilen, doch uiterlijk binnen een maand,

TITEL 111: DE RAAD VAN BESTUUR

De Raad van Bestuur

Artikel 9

1.De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, bestaande uit ten minste drie bestuurders, die allen effectieve leden moeten zijn van de vereniging. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2.De algemene vergadering benoemt de bestuurders en kan hun mandaat herroepen. De raad van bestuur wordt in een geheime stemming verkozen door een eenvoudige meerderheid in de algemene vergadering. Minstens de helft van de effectieve leden van de algemene vergadering moet bij deze stemming aanwezig zijn, of door een geschreven volmacht vertegenwoordigd te zijn. Het aantal te verliezen mandaten wordt kenbaar gemaakt bij de oproeping van de kandidaten. De bestuurders zijn onbeperkt her verkiesbaar.

3.Het mandaat van bestuurder is van onbeperkte duur,

4.Indien uit de stemgerechtigde leden geen bestuurder kan worden benoemd, is de algemene vergadering gerechtigd met een meerderheid van tenmin-'ste twee derden (2/3) van de geldig uitgebrachte stemmen iemand van buitenaf te betrekken voor de functie van bestuurder.

5.ledere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door een schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Dit kan per gewone brief alsook per e-mail.

6.Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekend maken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald.

7.Indien het aantal bestuursleden onder het wettelijk minimum is gedaald , blijft de raad van bestuur niettemin bevoegd. De raad van bestuur is verplicht zo spoedig mogelijk in een aanvulling te voorzien en deze binnen een maand aan alle leden kenbaar te maken. Deze aanvulling moet worden gezocht tussen de effectieve leden. Hiervoor wordt de algemene vergadering bijeen geroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

8.ledere bestuurder kan ook ten allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden uit zijn functie van bestuurder, middels een geheime stemming in de algemene vergadering en met een meerderheid van minstens twee derden (2/3) van de stemmen. Het moet uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

De betreffende bestuurder heeft het recht om de vergadering bij te wonen waarin over zijn ontslag als bestuurder wordt beslist; hij heeft ook het recht zich te verantwoorden en zich te laten bijstaan door een raadsman.

9.Benoeming, ontslag, aftreden en afzetten van een bestuurder, alsook elk einde van een mandaat, behalve indien het mandaat eindigt door het verstrijken van de termijn van het mandaat, moeten binnen één maand in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad gemaakt worden.

10.De akten betreffende benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder, alsook elk einde van een mandaat, behalve indien het mandaat eindigt door het verstrijken van de termijn van het mandaat, moeten binnen één maand in de bijlage van het Belgisch Staatsblad gemaakt worden.

11,De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee van haar bestuurders. De uitnodiging wordt 15 dagen voor de vergadering bezorgd en vermeldt de dagorde van de bijeengeroepen vergadering. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, wordt onder de aanwezige bestuurders een dienstdoende voorzitter verkozen.

12.De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid tenzij andersluidende bepaling in de statuten, Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter, of de dienstdoende voorzitter van de raad van bestuur. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, doch niemand kan meer dan één volmacht hebben.

13.Indien geen van de bestuurders of effectieve leden om een stemming verzoekt, wordt het voorstel geacht te zijn aangenomen.

14.De raad van bestuur kan bij eenvoudige meerderheid van stemmen, ieder persoon, al dan niet op diens verzoek, uitnodigen om de vergadering of een deel ervan, bij te wonen.

15.Van elke vergadering worden er notulen gemaakt, dat bij het begin van de vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd. De verslagen worden bewaard en gebundeld in een register. Uittreksels en afschriften daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door ten minste twee leden van de raad van bestuur.

16.De raad van bestuur kan alle handelingen van beheer en bestuur verrichten, inbegrepen maar niet beperkt tot het benoemen, ontslaan en bezoldigen van personeel, evenals het uitvaarden van huishoudelijke reglementen. De raad van bestuur kan bovendien alle daden van beschikking verrichten die niet uitdrukkelijk door de wet of deze statuten zijn voorbehouden aan de algemene vergadering. Ze behoren niet exhaustief tot

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

de bevoegdheid van de raad van bestuur: koop, verkoop en ruil van roerende en onroerende goederen, huur - en huurovereenkomsten zonder beperking van duur, evenals alle andere overeenkomsten inbegrepen minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragegeledingen, het aanvaarden van gelden, aangaan van leningen, verlenen van hypotheken en van zakelijke waarborgen, afstand van alle rechten en rechtsvorderingen, opheffing en machtiging tot doorhaling, met of zonder kwijting van alle inschrijvingen, beslag en verzet. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

17.Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen van de raad van bestuur.

18.Bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de handtekening van Mn bestuurder, echter NA schriftelijk (of e-mail) akkoord van minstens 2 andere leden.

19.De raad van bestuur behoeft eveneens de goedkeuring van de algemene vergadering voor besluiten tot:

a.Het aangaan van rechtshandelingen en het ver-irichten van investeringen een bedrag of waarde van vijfentwintig procent (25%) van de afgelopen jaaromzet te boven gaande;

b.Het aangaan van overeenkomsten, waarbij aan de vereniging een bankkrediet wordt verleend;

c.Het ter leen verstrekken van gelden, alsmede het ter leen opnemen van gelden, waaronder niet is begrepen het gebruikmaken van een aan de vereniging verleend bankkrediet;

d.Het aangaan van dadingen;

e.Het optreden in rechte, waaronder begre-ipen het voeren van arbitrale procedures, doch met uitzondering van het nemen van conservatoire maatregelen en het nemen van die rechtsmaatregelen, die geen uitstel kunnen lijden;

f.Het aangaan van overeenkomsten van niet-financiële aard, welke de vereniging voor langer dan een jaar binden,

Op het ontbreken van deze goedkeuring kan docr en tegen derden geen beroep worden gedaan. 20.De raad van bestuur is belast met het besturen van de vereniging.

21. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht kiezen. Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is, De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

" 0p vrijwillige basis door de gemachtigde zelf of door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur,

" Door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalender dagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

22.De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging.

23.De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt. 24.Er kunnen géén 2 of meer personen van hetzelfde gezin deel uitmaken van de raad van bestuur. TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering

Artikel 10

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOA 2,2

1.Jaarlijks wordt ten minste één algemene vergadering gehouden en wel binnen vier maanden na afloop van het boekjaar, De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden van de vereniging en is bevoegd voor de hierna opgesomde punten:

" De wijziging van de statuten;

" De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

" De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" De goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" De ontbinding van de vereniging;

" De uitsluiting van een lid;

*De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

'Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

En wordt voorgezeten door een voorzitter van de raad van bestuur. Bij diens ontstentenis, belet ot

afwezigheid wordt onder de aanwezige leden van de raad van bestuur een dienstdoende voorzitter verkozen,

2.De voorzitter wijst twee stemopnemers en een secretaris aan in geval de secretaris van de raad van bestuur niet beschikbaar, afwezig of belet is,

3.De voorzitter bepaalt de wijze waarop de stemmin-igen in de algemene vergadering worden gehouden.

4.Een effectief lid kan zich door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door schriftelijk volmacht te verlenen. Een effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen,

5.leder effectief lid heeft één stem in de algemene vergadering.

8.Een meerderheid van twee derden (2/3) der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een effectief lid, Bij uitsluiting van een effectief lid moet dit punt ook op de agenda voorkomen. Een geschorst effectief lid heeft toegang tot de vergadering waarin het besluit tot zijn schorsing wordt behandeld en is bevoegd daarover dan het woord te voeren en kan zich daarbij door een raadsman doen bijstaan.

7.De schorsing eindigt wanneer de algemene vergadering niet binnen drie maanden daarna tot ant-slag heeft besloten.

8.Een lid kan uitgesloten worden door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derden van de aanwezigen of vertegenwoordigde stemmen indien het lid drie maal achtereenvolgens een AV niet heeft bijgewoond en zich daarvoor niet heeft verontschuldigd of geen volmacht aan een ander effectief lid heeft gegeven.

9,Toegetreden leden maken formeel geen deel uit van de algemene vergadering maar kunnen de vergadering bijwonen met raadgevende stem.

10.De algemene vergadering kan één rekening opzichter benoemen belast met het toezicht op de rekening, de begroting en de administratie van de vereniging. De functie van rekening opzichter is onverenigbaar met de functie van effectief lid.

11.De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur samengeroepen in de gevallen bepaald door de wet en de statuten, en telkens wanneer ten minste één vijfde van de effectieve leden het vraagt.

12.De algemene vergadering moet ten minste éénmaal per jaar worden samengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 12,18, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002,

13.1n die vergadering komen onder meer aan de orde:

a.Het jaarverslag en de rekening en verantwoor-ding bedoeld in artikel 10 punt 13 met het verslag van de

aldaar bedoelde kascommissie;

b.Kwijting aan de bestuurders;

c.De begroting van het volgend boekjaar;

d,Benoeming van de in artikel 10 punt 14 genoemde commissie voor het volgende verenigingsjaar;

e.Voorziening in eventuele vacatures;

f.Voorstellen van raad van bestuur of de leden, aan-gekondigd bij de oproeping voor de vergadering;

g.Bespreking van de notulen van de vorige alge-imene vergadering.

14.ln deze algemene vergadering brengt de raad van bestuur zijn jaarverslag uit over de gang van zaken in de vereniging en over het gevoerde beleid. Het legt de balans en de staat van baten en lasten met een

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

toelichting ter goedkeuring aan de algemene vergadering over. Deze stukken worden ondertekend door de bestuursleden, ontbreekt de ondertekening van een of meer hunner, dan wordt daarvan onder opgave van redenen melding gemaakt. Na verloop van de termijn kan leder effectief lid vorderen van de gezamenlijke bestuurders dat zij deze verplichtingen nakomen,

15.Wordt omtrent de getrouwheid van de stukken bedoeld in het vorige lid aan de algemene ver-igade-tring getwijfeld, dan benoemt de algemene vergadering een commissie van ten minste twee effectieve leden die geen deel van de raad van bestuur mogen uitmaken

16.De raad van bestuur is verplicht aan de commissie ten behoeve van haar onderzoek alle door haar gevraag-de inlichtingen te verschaffen, haar desgewenst de kas en de waarden te tonen en inzage in de boeken en bescheiden van de vereniging te geven.

17.Vergt dit onderzoek naar het oordeel van de com-missie bij-zondere boekhoudkundige kennis, dan kan zij zich op kosten van de vereniging door een deskundige doen bij-staan. De commissie brengt aan de algemene vergadering verslag van haar bevindingen uit.

18.Zo er een rekeningopzichter werd aangesteld, wordt hij gehoord.

19.Alle effectieve leden en de eventueel aangestelde rekeningopzichter moeten opgeroepen worden per email, per fax of des ontbrekend per gewone brief ten minste acht dagen véér de vergadering.

20.De oproeping die de dag, de plaats en het uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste (1/20) van de effectieve leden, wordt op de agenda gebracht, Elk onderwerp dat wordt voorgedragen door de rekeningopzichter moet eveneens op de agenda worden vermeld.

21.Met uitzondering van de door de wet en deze statuten voorziene gevallen worden de besluiten van de algemene vergadering, ongeacht het aantal aanwezigen, genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en van de geldig vertegenwoordigde effectieve leden,

22.De algemene vergadering kan over de wijziging van de statuten slechts rechtsgeldig beraadslagen en besluiten wanneer het onderwerp ervan bijzonder is vermeld in de oproepingsbrief en wanneer ten minste twee derden (2/3) van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn. Voor iedere statutenwijziging is een meerderheid van twee derden der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist.

23.1ngeval op de eerste vergadering minder dan twee derden (2/3) van de effectieve leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige en geldig vertegenwoordigde effectieve leden met inachtneming van de bovenvermelde meerderheden. Deze tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

24.Bij het nemen van de besluiten kan van de voorziene agenda afgeweken worden.

25.De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging gehouden bijzonder register, Zij worden ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de effectieve leden die het wensen. Afschriften en uittreksels worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

26.De besluiten van de algemene vergadering worden de effectieve leden, belanghebbende toegetreden leden en belanghebbende derden mondeling, per e-mail of bij gewone brief ter kennis gebracht, onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

27.De algemene vergadering kan bepalen dat voor andere, nader bij het huishoudelijk reglement aan te duiden rechtshandelingen, haar goedkeuring is vereist.

28.De algemene vergadering kan overal in België worden gehouden.

Reglementen

Artikel 11

1.De algemene vergadering kan een of meer re-filemen-ten vaststellen en wijzigen, waarin onderwerpen worden gere-igeld waarin door deze statuten niet of niet volledig wordt voorzien.

2.Een reglement mag geen bepalingen bevatten, die strijdig zijn met de wet of met deze statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOp 2.2

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Begroting en rekeningen

Artikel 12

1.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hierop loopt het boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december van het oprichtingsjaar.

2.Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgende jaar op. Deze worden aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividend of anderszins aan de effectieve en/of toegetreden leden, en/of begunstigers/donateurs en/of sponsors worden uitgekeerd.

3.De rekeningopzichter heeft ten allen tijde het recht alle bescheiden van de vereniging in te zien en er afschriften van te bekomen.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

Ontbinding

Artikel 13

1.In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid evenals de wijze van de vereffening.

2.ln geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging, stichting of instelling die dezelfde doelstellingen als deze vereniging nastreeft.

3.Bij ontstentenis hiervan gaat de overblijvende activa naar een medisch onderzoek centra,

Slotbepaling

Artikel 14

1.De leden worden geacht de interesse van het LEGO bouwsysteem uitte dragen en het bouwsysteem daar waar mogelijk te promoten.

2.Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijven de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, en de gebruiken inzake de vereniging van toepassing.

3.Aan de raad van bestuur komen in de vereni-'ging alle bevoegdheden toe, die niet door de wet of de statuten aan andere organen zijn opgedragen,

4.In gevallen waarin deze statuten of de reglementen niet voorzien, beslist de raad van bestuur, behoudens des-Izelfs verantwoordelijkheid aan de algemene vergadering,

Aldus goedgekeurd door de algemene vergadering gehouden te Bazel, op 1/03/2013:

Voorzitter : Tom De Bruyker, Buizerdlaan 30, 2100 Deurne, geboren op 23/07/1967 te Wetteren.

Secretaris : Peter Seynhaeve, Albrecht Rodenbachlaan 3, 8501 Haute geboren op 09/01/1971 te Roeselare Penningmeester : Bart Michielsen, Hallebaan 14, 2390 Malle, geboren op 20/06/1978 te Schoten. Bestuurder Steven Apers, Koutergoedstraat 23, 9041 Oostakker, geboren op 19/09/1970 te Sint-

Amandsberg.

Bestuurder : Hans Demol, Zwaluwenlaan 25B, 2520 Ranst, geboren op 01/09/1966 Anderlecht

Bestuurder: Patrick Mingels, Pieter De Coninckstraat 29, 8870 Izegem, geboren op 16/3/1962 te Kortrijk Bestuurder :Kris Geysen, Kleine Molenweg 67, 2940 Stabroek, geboren op 23/04/1981,te Brasschaat

AKTE RAAD VAN BESTUUR

Ontslagnemende bestuurders, vanaf 01/03/2013

- Steven Verberckmoes, Felix Buytaertstraat 18, 9150 Bazel, geboren op 30/10/1975 te Sint-Niklaas

- Serge Belsack, Herenveldstraat 2,1500 Halle, geboren op 17/11/1969 te Elsene

Nieuwe bestuurder benoemd tijdens de algemene vergadering

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Demo! Hans, Zwaluwenlaan 25B, 2520 Ranst geboren op 01/09/1966 Anderlecht SeynhaevePeter, Albrecht Rodenbachlaan 3, 8501 Heule geboren op 09/01/1971 te Roeselare Mingels Patrick, Pieter De Coninckstraat 29, 8870 Izegem geboren op 16/3/1962 te Kortrijk Geysen Kris,Kleine Molenweg 67, 2940 Stabroek geboren op 23/04/1981, Brasschaat

Samenstelling van het nieuwe bestuur, na goedkeuring door de algemene vergadering :

Tom De Bruyker, Buizerdlaan 30, 2100 Deurne, geboren op 23/07/1967 te Wetteren.

Peter Seynhaeve, Albrecht Rodenbachlaan 3, 8501 Heule geboren op 09/01/1971 te Roeselare

Bart Michielsen, Hallebaan 14, 2390 Malle, geboren op 20/06/1978 te Schoten.

Steven Apers, Koutergoedstraat 23, 9041 Oostakker, geboren op 19/09/1970 te Sint-Amandsberg.

Hans Demo!, Zwaluwenlaan 25B, 2520 Ranst, geboren op 01/09/1966 Anderlecht

Patrick Mingels, Pieter De Coninckstraat 29, 8870 Izegem, geboren op 16/3/1962 te Kortrijk

Kris Geysen, Kleine Molenweg 67, 2940 Stabroek, geboren op 23/04/1981,te Brasschaat

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

AKTE : GEMACHTIGDEN

De raad van bestuur heeft onder zijn leden de volgende functies verdeeld en in die functie benoemd

Voorzitter : Tom De Bruyker, Buizerdlaan 30, 2100 Deurne, geboren op 23/07/1967 te Wetteren.

Secretaris : Peter Seynhaeve, Albrecht Rodenbachlaan 3, 8501 Heule geboren op 09/01/1971 te Roeselare Penningmeester : Bart Michielsen, Hallebaan 14, 2390 Malle, geboren op 20/0611978 te Schoten. Bestuurder Steven Apers, Koutergoedstraat 23, 9041 Oostakker, geboren op 19/09/1970 te Sint-

Amandsberg.

Bestuurder : Hans Demol, Zwaluwenlaan 25B, 2520 Ranst, geboren op 01/09/1966 Anderlecht

Bestuurder: Patrick Mingels, Pieter De Coninckstraat 29, 8870 Izegem, geboren op 16/3/1962 te Kortrijk Bestuurder :Kris Geysen, Kleine Molenweg 67, 2940 Stabroek, geboren op 23/04/1981,te Brasschaat

Voor alle administratieve verplichtingen hebben de voorzitter en de secretaris onbeperkte en afzonderlijke volmacht.

Voor alle financiële verplichtingen hebben de voorzitter en de penningmeester onbeperkte en afzonderlijke volmacht tot een bedrag van 2000 EURO, Boven dit bedrag is hun gezamenlijke handtekening verplicht.

Voor het ondertekenen van contracten mag dit door één bestuurslid, echter NA schriftelijk akkoord (eventueel via e-mail) van minstens de voorzitter of de secretaris.

getekend

Tom De Bruyker, bestuurder

Peter Seynhaeve, bestuurder

Bart Michielsen, bestuurder

Steven Apers, bestuurder

Hans Demol, bestuurder

Patrick Mingels, bestuurder

Kris Geysen, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BELGIAN LEGO USER GROUP, AFGEKORT : BELUG

Adresse
FELIX BUYTAERTSTRAAT 18 9150 BAZEL

Code postal : 9150
Localité : Bazel
Commune : KRUIBEKE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande