BELGISCHE BEROEPSVERENIGING VOOR ORTHOMOLECULAIRE GENEESKUNDE, AFGEKORT : BBOG

Divers


Dénomination : BELGISCHE BEROEPSVERENIGING VOOR ORTHOMOLECULAIRE GENEESKUNDE, AFGEKORT : BBOG
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 500.456.355

Publication

21/02/2013
ÿþln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad

bekend te maken kopie na indiening van de akte bij de

FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie

Moo 0.6

slow§

Vu 51.t,%e.013

SERVAIS 'Yolande 4ecehflusion Oir}

Ondernemingsnr : 5'0o . SC. 2 55

Benaming

(voluit} ; Belgische Beroepsverenging voor Orthomoleculaire Geneeskunde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm Beroepsvereniging

Onderwerp akte : Statuten

STATUTEN

HOOFDSTUK 1 : Naam, zetel, doel en duur van de vereniging

Art.1.De beroepsvereniging draagt de naam 'Belgische Beroepsverenging voor Orthomoleculaire Geneeskunde" afgekort "BBOG" Deze afkorting kan eveneens ter aanduiding van de beroepsvereniging gehanteerd worden, (in het Frans vertaald naar: "Association Professionnelle de la Medicine Orthomoléculaire", afgekort "APMO".

Art, 2.De maatschappelijke zetel van de beroepsvereniging zal gevestigd zijn te Oudenaarde, België. Art. 3.De beroepsvereniging is opgericht op 29 september 2012 en dit voor onbepaalde duur.

Art, 4.De vereniging heeft tot doel de beroepsbelangen van haar leden te bestuderen, te beschermen en te bevorderen.

Art. 5.0m dit doel te bereiken zal zij zich inzetten voor

a)de vorming van een stand van bekwame en deskundige beoefenaars in de orthomoleculaire geneeskunde;

b)de bevordering van het tot stand komen van wettelijke erkenning van de orthomoleculaire geneeskunde; c)het samenwerken met andere medische disciplines;

d)het komen tot overeenkomsten met de ziekenfondsen en verzekeringsmaatschappijen;

e)het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek van de orthomoleculaire geneeskunde en het ontwikkelen van de toepassing ervan in de praktijk; alsmede het verzamelen van documentatie met betrekking tot deze geneeswijze;

f)het geven van voorlichting over orthomoleculaire geneeskunde en dit door middel van gekwalificeerde medewerkers, en door o.a, het inrichten van cursussen, studiedagen, en andere vormen van informatie zoals het samenstellen en verspreiden van films, diareeksen, boeken en tijdschriften;

g)het openstellen van het lidmaatschap voor diegenen die de orthomoleculaire geneeskunde op deskundige wijze uitoefenen en voor de verenigingen die dit zelfde doel nastreven, één en ander te regelen bij huishoudelijk reglement;

h)samenwerken met personen, instanties en de overheid, zowel nationaal als internationaal;

i)het stellen van beroepsregels voor een verantwoorde uitoefening van de orthomoleculaire geneeskunde door haar leden;

j)het organiseren en/of het bevorderen van een opleiding en andere vormen van scholing die kunnen leiden tot een degelijk uitoefenen van de orthomoleculaire geneeskunde;

k)het doen publiceren van artikels betreffende de orthomoleculaire geneeskunde in de meest uitgebreide betekenis;

I)kortom elke wettelijk toegelaten methode, teneinde een selectie door te voeren met als criterium het uitoefenen van de orthomoleculaire geneeskunde op deskundige wijze.

HOOFDSTUK 2 : Categorieën van reden, voorwaarden van toetreding van leden, bijdragen, lidgelden Art. 6.De beroepsvereniging telt werkende leden en ereleden.

Op de laatste blz van Luik B vermelden . Recto . Naam van de peiso(o)n(en) bevoegd om de besoepsvereniging ten aanzien van derden

te veiteganwoardigen

Verso : Naam en handtekening.

S

MOD o,s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Y t a)de werkende leden :

Werkende leden zijn natuurlijke personen die  zoals bepaald in het huishoudelijk reglement -- een getuigschrift of diploma in de orthomoleculaire geneeskunde kunnen voorleggen, of slagen in een door de ledenvergadering gelijkgesteld examen. Zij dienen tenminste 21 jaar oud te zijn en in België orthomoleculaire geneeskunde te beoefenen; hetzij rechtspersonen dewelke hetzelfde doel nastreven. De werkende leden dienen het beroep door de vereniging behartigd, uit te oefenen.

b) de ereleden :

Natuurlijke personen of rechtspersonen, die tot het vak behoren kunnen door de algemene vergadering als ereleden worden aangenomen. Een goedkeuring bij 213 meerderheid van het aantal stemgerechtigde leden van de algemene vergadering is noodzakelijk.

Natuurlijke personen, die niet tot het vak behoren, zoals voorzien in artikel 6a, doch die door hun hoedanigheid of bijzondere bekwaamheid kunnen bijdragen tot het bereiken van de doelstellingen van de vereniging of aan bekendheid van de vereniging, kunnen eveneens onder dezelfde voorwaarden tot erelid benoemd worden.

Het aantal ereleden mag een vierde van het aantal werkende leden niet overtreffen.

Art. 7.0m werkend lid te kunnen worden moet het lid de statuten van de beroepsvereniging onderschrijven en de ereleden de verplichtingen van artikel 10, punt 3 naleven.

De rechtspersonen zijn slechts tot toetreding toegelaten indien hun statuten gelijkaardige doelstellingen bevatten en een gelijkwaardige verdediging van de opleiding en/of de vertegenwoordiging voorzien van de orthomoleculaire geneeskunde, zoals vastgesteld in onderhavige statuten.

Het Bestuur kan de toetreding van een lid weigeren of een lid uitsluiten, bij beslissing waarvoor een 213 meerderheid van het aantal uitgebrachte stemmen is vereist. Deze beslissing dient niet gemotiveerd te worden.

Elk lid heeft het recht te allen tijde uit de Vereniging te treden. De vereniging kan desgevallend van het lid enkel de vervallen en lopende lidgelden eisen. Het ontslag wordt bij middel van aangetekende brief bij de Voorzitter van de vereniging ingediend.

Wordt als ontslagnemend beschouwd, elk lid dat meer dan een jaar vertraging heeft opgelopen in de betaling van zijn lidgelden. De Raad van Bestuur kan hem echter van dat verval ontheffen indien het betrokken lid de vertraging op voldoende wijze verantwoordt.

Het ledenaantal is onbeperkt en bedraagt ten minste zeven werkende leden.

Art. 8.De leden kunnen uit de Vereniging worden gesloten in de volgende gevallen: wanneer zij de statuten, de reglementen en/of de deontologische code van de Vereniging niet naleven; in geval van kennelijk wangedrag in de uitoefening van hun beroep, wanneer zij door hun lidmaatschap of door hun optreden de belangen van de Vereniging schaden.

Het uitgesloten lid zal echter per aangetekend schrijven, gestuurd aan de voorzitter van het bestuur binnen de maand volgend op de betekening die hem werd gedaan in verband met zijn uitsluiting, de wens mogen uitdrukken tegen deze beslissing in beroep te gaan voor de algemene vergadering.

Het lid dat ontslagnemend is of wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en het werkend lid kan niet de teruggave eisen van de door hem betaalde lidgelden, tenzij het ontslag geïnspireerd wordt door overmacht en er grondige redenen zijn om de teruggave wel te doen.

Art. 9.Bijdragen, lidgelden, rechten en plichten der werkende leden en ereleden.

Jaarlijks stelt de algemene vergadering de jaarlijkse lidgelden vast, te betalen door de werkende leden, De ereleden zijn vrijgesteld enige bijdrage te leveren.

De lidgelden te betalen door de rechtspersonen worden vastgesteld pro rata van het aantal hunner leden. De minimale en maximale bijdragen en lidgelden kunnen jaarlijks door de algemene vergadering worden herzien.

Art. 10.1. Het lidmaatschap geeft de leden het rechtop :

a)het bijwonen van de algemene vergaderingen;

b)het uitoefenen van stemrecht op deze algemene vergaderingen door de werkende leden. De ereleden

hebben slechts een adviserende stem;

c)het verkrijgen van bijstand van de vereniging in geschillen dewelke betrekking hebben op het uitoefenen

van de orthomoleculaire geneeskunde (dit probleem meer specifiek te regelen bij huishoudelijk reglement);

d)het gebruik maken van alle faciliteiten die de vereniging ten behoeve van haar leden realiseert.

2.Het lidmaatschap verplicht alle leden tot

a)het naleven van de statuten, reglementen en eventueel andere verenigingsbepalingen; b)opvolging en uitvoering van door de algemene vergadering of bestuur genomen besluiten; c)betaling van de bijdrage en lidgeld zoals vastgesteld bij besluit van de algemene vergadering.

3.Het lidmaatschap verplicht de werkende leden tot betaling van het lidgeld zoals vastgesteld bij besluit van de algemene vergadering.

MOD 0.6

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

4.1-let erelid heeft het recht de algemene vergadering bij te wonen, en gebruik te maken van aile realisaties die de vereniging ten behoeven van alle leden heeft geschapen.

HOOFDSTUK 3 : De algemene vergadering

Art. 11.De algemene vergadering is het opperste organisme van de vereniging. Onder haar sluitende

bevoegdheid valt

-benoeming of uitsluiting der bestuurders;

-goedkeuring der begroting en rekeningen;

-wijziging van de statuten;

-ontbinding der vereniging en aanstellen van één of meer vereffenaars;

-beroep tegen beslissingen van de raad van bestuur tot uitsluiting van leden;

-aanvaarden van ereleden zoals vermeld in artikel 6b.

Art. 12.De algemene vergadering wordt schriftelijk bijeengeroepen door het bestuur die de uitnodiging minstens één maand van te voren fangs de post verzendt.

De algemene vergadering za! bijeenkomen

a)jaarlijks in de loop van de maand januari;

b)telkens 2/3 der leden van het bestuur het nuttig oordeelt;

c)als tenminste 1/5 van de leden daartoe schriftelijk een aanvraag indient met aanduiding van de punten die '

op de dagorde dienen gebracht.

Alle voorstellen aan de algemene vergadering te doen zullen minstens 8 dagen voor de vergadering aan de beheerraad worden meegedeeld.

Eén van de algemene vergaderingen die plaats heeft in de eerste helft van de maand januari is gewijd aan het indienen en nazien van de rekeningen die per 31 december van het vorig jaar zijn afgesloten. Aan die vergadering brengt de bestuursraad verslag uit over aile werkzaamheden van het afgelopen jaar en legt hij ter goedkeuring voor de jaarlijkse rekening der ontvangsten en uitgaven, alsook de rekeningen betreffende verrichtingen, door de vereniging gedaan krachtens nr. 1 tot 5 van artikel 2 van de Wet van 31 maart 1898.

De rekeningen worden opgemaakt overeenkomstig het door de Regering bepaalde model. Zij moeten, door toedoen van de penningmeester, op de zetel van de vereniging, ter inzage van de leden worden gehouden gedurende 15 dagen voor evengenoemde algemene vergadering. Slechts met toestemming van de algemene vergadering worden zij openbaar gemaakt.

De aldus goedgekeurde rekeningen en de overige in artikel 8 van de Wet op de Beroepsverenigingen bedoelde stukken worden toegezonden aan de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg, door toedoen van de bestuursraad aan de Minister van Tewerkstelling en Arbeid gezonden voor 1 maart van elk jaar.

Art. 13.Elk lid heeft één stem.

Elk rechtspersoon die lid is van de vereniging mag door middel van minstens één afgevaardigde vertegenwoordigd zijn op de algemene vergaderingen, doch teneinde evenwicht te blijven behouden in de vertegenwoordiging zal een toegevoegd afgevaardigde worden toegelaten op de algemene vergadering per honderdtal leden dat het lid telt.

Deze rechtspersonen beschikken over evenveel stemmen als het aantal natuurlijke leden van hun vereniging voor zover deze voldoen aan de voorwaarden van artikel 6a en voor zover deze meerderjarig zijn. Hun stemrecht blijft individueel echter beperkt tot'/, der stemgerechtigde aanwezigen. Dit stemmenaantal mag worden verdeeld over de afgevaardigden van deze rechtspersonen die op de algemene vergadering aanwezig zijn doch iedere afgevaardigde wordt minstens één stem toebedeeld.

Om deel te nemen aan de beraadslagingen en de stemmingen moeten de afgevaardigden, die aldus over één of meer stemmen beschikken, een schriftelijk mandaat voorleggen van de rechtspersoon voor wie zij optreden en van de leden voor wie zij stemmen.

Art. 14.Elk lid mag zich op de algemene vergadering door andere leden laten vertegenwoordigen door middel van een geschreven volmacht.

Art. 15.De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, bij ontstentenis van deze door de ondervoorzitter.

De verslagen en processen-verbaal van de algemene vergadering worden door de voorzitter en een bestuurslid ondertekend. Leden der vereniging en wettelijke belanghebbenden kunnen er op de maatschappelijke zetel inzage van krijgen.

Art. 16.De gewone besluiten worden bij eenvoudige meerderheid van stemmen genomen behalve in

volgende gevallen :

a)het aanvaarden van een erelid dat niet tot het vak behoort zoals voorzien in artikel 6b

MOD 0.6

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

b)de vrijwillige ontbinding en vereffening en de wijziging der statuten worden beslist bij meerderheid van ten minste drie vierden der leden aanwezig op een algemene vergadering, opzettelijk daartoe bijeengeroepen en samengesteld uit ten minste de helft van de stemgerechtigde leden.

Zijn de helft der leden niet aanwezig op een eerste algemene vergadering dan kan een tweede worden gepland met dezelfde doelstelling op de dagorde, die dan geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Elke wijziging van de statuten zal in bijlagen van het Belgisch Staatsblad worden gepubliceerd.

Bij vrijwillige ontbinding geldt eveneens artikel 16 lid 2. De algemene vergadering zal dan één of meer vereffenaars aanduiden waarvan zij de taak en bevoegdheid zal omschrijven.

Na betaling van de schulden wordt het vermogen van de vereniging als volgt verdeeld: het bedrag van giften en legaten gaat terug naar de beschikker, zijn erfgenamen of zijn rechthebbenden, voor zover het recht tot terugneming bedongen is in de akte van de schenking en de vordering ingesteld wordt binnen het jaar dat volgt op de bekendmaking van de akte van ontbinding, Het netto-actief, na eventuele aftrek van het bedrag der aan de vereniging gedane giften en legaten wordt toegekend aan een door de algemene vergadering aangewezen gelijkaardige of met de ontbonden beroepsvereniging in verband staande instelling.

Bij staking van stemmen bij gewone besluiten, zowel op de algemene vergadering als op de vergaderingen van de raad van bestuur, beslist de stem van de zetelende voorzitter van de vergadering,

Ait 17.ln geval van verkiezingen, hetzij voor leden van het bestuur hetzij voor commissarissen, zal de lijst van de kandidaten voorgedragen door het bestuur, met de uitnodiging aan de leden worden toegezonden.

HOOFDSTUK 4 : Het bestuur van de vereniging en de bevoegdheden der bestuurders A.De Raad van Bestuur

Art. 18.De vereniging wordt bestuurd door een raad, bestaande uit minstens 4 leden, verkozen door de algemene vergadering, voor een termijn van 4 jaar. Ten minste voor 3/4 wordt de raad verkozen uit de gewone leden.

De aldus verkozen Raad wijst onder zijn leden, een ondervoorzitter, een secretaris en een schatbewaarder aan. De voorzitter wordt gekozen door de algemene vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur.

De leden van de Raad van Bestuur worden bij gewone meerderheid van de aanwezige leden of vertegenwoordigde leden verkozen. De uittredende leden zijn herkiesbaar.

Hun mandaat kan te allen tijde door de algemene vergadering herroepen worden.

In geval van vacature wordt een nieuwe bestuurder benoemd door het bestuur die het mandaat volbrengt. Deze beslissing dient dan te worden bekrachtigd door de eerste algemene vergadering erop volgend. De eerste bestuurders worden tijdens de stichtingsvergadering aangeduid.

Art, 19.1-let bestuur bezit de meest uitgebreide residuaire macht, dewelke haar toelaat alle problemen op te lossen, behalve degene die statutair of wettelijk voorbehouden worden aan de algemene vergadering.

Art. 20.Het bestuur kan slechts geldig beraadslagen indien minstens de helft plus één van haar leden aanwezig is. Als tijdens de eerste vergadering dit quorum niet bereikt wordt, zal een tweede vergadering steeds geldig kunnen beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

Het bestuur treft zijn beslissingen met gewone meerderheid van stemmen, behalve in het geval besproken in artikel 7.

Art. 21.Het bestuur heeft de macht alle verrichtingen te doen die binnen de perken van het maatschappelijk doel vallen, eveneens alle inbrengen, afstanden, inschrijvingen, geldschietingen of financiële tussenkomsten in verband met de gezegde verrichtingen.

Geenszins mogen gelden van de vereniging belegd worden in deelbewijzen van commerciële

vennootschappen.

Het bestuur mag het geheel of een gedeelte van zijn machten afvaardigen aan een afgevaardigd bestuurder

en/of aan eventuele personeelsleden.

De afvaardiging van deze machten zal in het bijvoegsel van het Belgisch Staatsblad moeten verschijnen.

Art, 22.Het bestuur vergadert minstens tweemaal per jaar, op uitnodiging van de voorzitter. Deze zal regelmatig verslag uitbrengen op de algemene vergaderingen.

Het bestuur stelt de reglementen op in uitvoering van de statuten en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Het huishoudelijk reglement zal dan ook ten spoedigste in die zin worden opgesteld.

MIJD 0.8

.1.

º%

e," ,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 23.De bestuursleden zijn niet persoonlijk verbonden door verbintenissen door de vereniging aangegaan, Hun verantwoordelijkheid beperkt zich tot hun mandaat,

B.De voorzitter en de ondervoorzitter

Art. 24.De voorzitter heeft tot taak

-toezicht en zorg voor de uitvoering van de statuten en bijzondere reglementen;

-handhaving van de orde in de vergadering;

-maatregelen treffen voor de uitvoering van de beslissingen van de bestuursraad;

-ondertekenen van alle besluiten, akten en beslissingen, samen met de secretaris;

-vertegenwoordiging van de vereniging in haar betrekkingen met de overheid en derden;

-vertegenwoordigen van de vereniging in gerechtelijke procedures, door of tegen de vereniging ingespannen

behalve als de algemene vergadering daartoe bijzondere volmacht heeft verleend aan iemand anders;

-hij geeft bevelen voor de bijeenkomsten van de bestuursraad en van de algemene vergadering. De ondervoorzitter vervangt de voorzitter bij diens afwezigheid en staat hem bij in zijn functie.

C. De secretaris

Art. 25.De secretaris noteert de processen-verbaal van de vergadering en ondertekent ze samen met de voorzitter. Hij zorgt voor de bewaring ervan. Hij acteert de stemmen.

D.De penningmeester

Art. 26.De penningmeester beheert de geldmiddelen van de vereniging. Hij is de beheerder van de goederen van de vereniging. Hij maakt en bewaart de inventaris er van. Hij houdt de boekhouding van de vereniging bij.

Hij is aansprakelijk voor het kasgeld van de vereniging en voor de hem toevertrouwde effecten. Hij betaalt op bevelen ondertekend door de voorzitter of de daartoe gemachtigde bestuursleden. Hij int de aan de vereniging verschuldigde of door haar te ontvangen bedragen en geeft er kwitantie van.

Hij verricht alle plaatsingen en overplaatsingen en opvragingen van fondsen op de door de voorzitter of zijn plaatsvervanger ondertekende bevelen waarin de te plaatsen, over te plaatsen of op te vragen sommen worden vermeld.

HOOFDSTUK 5 : De geldmiddelen, de bijdragen, de balans en de belegging der fondsen

Art. 27.De inkomsten van de vereniging bestaan uit

-lidgelden der werkende leden

-giften en toelagen;

-interesten der kapitalen en andere sommen,

Het vermogen van de vereniging omvat alle roerende en onroerende goederen welke zij onder bezwarende

of kosteloze titel heeft verkregen en welke de wet haar toestaat,

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het vermogen. Zij kan het bestuur bedragen ter

beschikking stellen voor lopende uitgaven.

Op advies van het bestuur wordt een kasbeschikbaarheid vastgesteld.

Het bestuur zal de niet gebruikte fondsen op een bankrekening "termijnrekening" van een Belgische bank

plaatsen op naam van de vereniging,

De algemene vergadering beslist over iedere andere wijze van beleggen, In dat geval dient ten minste 2/3

der stemgerechtigde leden tegenwoordig te zijn en de beslissing dient te worden genomen bij ten minste'/,

meerderheid,

In geen geval mag de vereniging deel of aandelen nemen in handelsvennootschappen.

Art.

28.1-let maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt elk jaar op 31 december.

Het batig saldo hoort toe aan de vereniging en wordt in het reservefonds gestort.

De goedgekeurde rekeningen worden meegedeeld zoals bepaald in artikel 12, laatste lid.

Art.29.Het bestuur zal ten laatste 30 dagen na het afsluiten van elk maatschappelijk jaar, en zulks

gedurende minstens 15 dagen, alle boekhoudkundige en financiële documenten ter beschikking stellen van de

commissaris dewelke verkozen wordt om de drie jaar door de algemene vergadering.

HOOFDSTUK 6 : Andere bepalingen

A.Huishoudelijk reglement

MOD 0.6

Lulk B - Vervolg

-Art, 30.Dë'Ráàd van BéstùUr is belást rnét ds bpst'ellingVan een" hUishoudelijk"reglemént1ér üit roélingvan«;

deze statuten. Alvorens toegepast te worden moet bedoeld reglement door de algemene vergadering worden

goedgekeurd.

Dezelfde procedure moet in acht genomen worden om het reglement te wijzigen,

B. Geschillen

Art, 3t.De Raad van Bestuur zoekt, in gemeen overleg met de tegenpartij naar de middelen om ieder geschil waarbij de vereniging betrokken is, door verzoening of door beslissing van scheidsrechters bij te leggen,

Geschillen die binnen de vereniging bestaan betreffende de toepassing van de statuten en de reglementen op niet uitdrukkelijk bepaalde gevallen worden altijd beslecht door de scheidsrechters gekozen uit de effectieve leden en door de partijen benoemd. Bij staking van stemmen worden die geschillen beslecht door een derde scheidsrechter die door de beide andere of, wanneer zij weigeren, door de voorzitter van de vereniging benoemd wordt.

De beslissing van de scheidsrechters is definitief.

C. Sancties

Art. 32.1n geval van niet-naleving van de reglementen van de vereniging kan deze laatste, overeenkomstig het huishoudelijk reglement, de volgende sancties opleggen : een blaam, een schorsing of de uitsluiting van het lid.

D.Aansluiting van de vereniging bij een verbond van soortgelijke verenigingen

Art, 33.Bij beslissing van de algemene vergadering kan de vereniging zich aansluiten bij een verbond van beroepsverenigingen onder de voorwaarden bepaald door de Wet van 31 maart 1898.

B.Aansprakelijkheid

Art. 34.De vereniging is niet verantwoordelijk voor handelingen van leden met betrekking meer bepaald tot de toepassing van de orthomoleculaire geneeskunde noch voor de daaruit voortvloeiende gevolgen.

Aldus opgemaakt te Oudenaarde op zaterdag 29 september 2012.

De Voorzitter, De secretaris,

Dr, Vermeij Sophia Van Laethem Danny

"

Voor

ï~'~lilidt~eii"

.,o aan het

Belgisch Staatsblad

Oa de laatste blz van Luik B vermelden : Recto : Naam van de persoto)n(en) bevoegd om de beroepsvereniging ten aanzien van derden

te vertegenwoordigen

Verso : Neem en handtekening

21/02/2013
ÿþ*la Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépot de l'acte au SPF Economie, P.M.E., Classes Moyennes et Energie Maa 0.5

5l z )c T---- --------r..__.__--

SERVAIS Yolande

Attache

Réservé au SPF

031729* 111 NI

N" d'entreprise : Soa; ySc: 355

Dénomination

(en enter) : Association Professionnelle de la Médicine Orthomoléculaire

Forme juridique : Union professionnelle

Ob'et de l'acte : STATUTS

STATUTS

CHAPITRE 1: Nom, siège, but et durée de l'association

Art. 1. L'association prend pour dénomination « Association Professionnelle de la Médicine Orthomoléculaire », en abrégé «APMO ».

Art. 2. Le siège social de l'association est situé à Oudenaarde, Belgique.

Art. 3. L'association a été fondée le 29 septembre 2012 pour une durée indéterminée.

Art. 4. L'association a pour but l'étude, la protection et le développement des intérêts professionnels de ses membres.

Art. 5 Pour achever ce but elle s'occupera de :

a)La formation d'une équipe de praticiens compétente et spécialisée en médecine orthomoléculaire ;

b)Promouvoir la reconnaissance juridique de la médecine orthomoléculaire ;

c)La coopération avec d'autres disciplines médicales ;

d)venir à des ententes avec les mutuelles et tes compagnies d'assurance;

e)la promotion de la recherche scientifique de la médecine orthomoléculaire et le développement de son

application dans la pratique, ainsi que la collecte de documentation relative à cette médecine;

f)Fournir des informations sur la médecine orthomoléculaire et ceci par l'intermédiaire d'employés qualifiés,

et en incluant l'organisation de cours, séminaires, et autres formes d'informations telles que la compilation et la

diffusion de films, diaporamas, livres et magazines;

g)l'ouverture de l'adhésion pour ceux qui exercent le métier d'une manière compétente et pour les

associations qui ont le même but, à régler par un règlement interne.

h)de collaborer avec des individus, des organisations et les pouvoirs publics, tant au niveau national qu'au

niveau international;

i)établir des règles de conduite professionnelle pour l'exercice responsable de la médecine orthomoléculaire

par ses membres;

j)l'organisation etlou la promotion d'une formation et d'autres formes de formation qui peuvent conduire à un

bon exercice de la médecine orthomoléculaire;

k)de faire publier des articles sur la médecine orthomoléculaire dans le sens le plus large;

1)En bref, toute méthode autorisée par la loi, afin de faire une sélection avec comme critère l'exercice de la

médecine orthomoléculaire d'une manière experte.

CHAPITRE 2: Les catégories de membres, les conditions d'adhésion des membres, contributions, cotisations

Art. 6. L'association professionnelle compte des membres actifs et des membres d'honneur.

a) les membres actifs:

Les membres actifs sont des personnes physiques - comme prévu dans le règlement interne  qui peuvent soumettre un certificat ou un diplôme en médecine orthomoléculaire, ou qui passent un examen équivalent établie par l'assemblée. Ils doivent avoir au moins 21 ans et pratiquer la médecine orthomoléculaire en Belgique ; ou personnes morales qui poursuivent le même objectif. Les membres actifs doivent pratiquer la profession.

Sur la dem ère page du ,y Le S indiquer Au recto' bloir,Í, s) de la (des) per, onnets) cûmpetertte(s) nahilitée(s) e représenter I union

profoseionnello envers de-; tiers

Au verso Nerfs et eignotwro

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

NiOD 0.5

A. ..le ,-.1.

c P

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

b) les membres d'honneur:

Les personnes physiques ou morales, qui appartiennent à la profession, peuvent être adoptées en tant que membres d'honneur par l'assemblée générale. Une approbation par deux tiers des membres qui tiennent un droit de vote pendant l'assemblée générale est nécessaire.

Les personnes physiques, qui n'appartiennent pas à la profession comme le prévoit l'article 6 a), mais qui, par leur nature ou leur compétence particulière peuvent contribuer à la réalisation des objectifs de l'association ou à la réputation de l'association, peuvent également, sous les mêmes conditions, être nommées en tant que membres honoraires.

Le nombre de membres d'honneur ne peut pas dépasser un quart du nombre de membres actifs.

Art. 7. Pour pouvoir devenir un membre actif de l'association, le membre doit approuver les statuts de l'association professionnelle et les membres d'honneur doivent suivre les obligations de l'article 10, point 3.

Les personnes morales ne sont autorisées qu'à participer si leurs statuts comportent des objectifs similaires et une défense similaire de la formation etlou la représentation de la médecine orthomoléculaire, comme défini dans le présent statut.

Le conseil d'administration peut refuser l'inscription d'un membre ou exclure un membre, par une décision pour laquelle une majorité de 2/3 des votes présents est requise. Cette décision ne doit pas être motivée.

Chaque membre a, à tout moment, le droit de quitter l'association. L'association peut demander les cotisations échues ainsi que !es cotisations actuelles. La démission se fait par lettre recommandée, adressée au président de l'association.

Est considéré comme démissionnaire, chaque membre qui a plus d'un an de retard dans le paiement des cotisations. Le conseil d'administration peut exempter cette démission si le membre justifie d'une manière suffisante son retard.

Le nombre de membres est illimité et comporte un minimum de sept membres.

Art. 8. Les membres peuvent être exclus de l'association dans les cas suivants: lorsque les lois, les règlements etlou le code de déontologie de l'association ne sont pas respectés ; dans le cas d'inconduite de l'exercice de la profession, quand ils, suite à leur adhésion ou à cause de leurs actions, nuisent les intérêts de l'association.

Le membre exclu peut toutefois, par lettre recommandée adressée au président du conseil dans le mois suivant la notification d'exclusion, exprimer le désir de faire appel devant l'assemblée générale.

Le membre démissionnaire ou exclu n'a aucun droit sur la propriété sociale et le membre actif ne peut pas demander la restitution des cotisations payées, sauf si le licenciement est inspiré par la force majeure et s'il y a des raisons profondes pour faire une restitution.

Art. 9. Contributions, cotisations, droits et obligations des membres actifs et des membres d'honneur. Chaque année l'assemblée générale fixe la cotisation annuelle, à payer par les membres actifs. Les membres d'honneur sont exemptés de toute contribution.

Les cotisations dues par les personnes morales sont fixées au prorata du nombre de leurs membres.

Les contributions et cotisations minimales et maximales peuvent être révisées annuellement par l'assemblée générale.

Art. 10,1. L'adhésion donne aux membres le droit de:

a) assister aux assemblées générales;

b) l'exercice des droits de vote aux assemblées générales par les membres actifs. Les membres d'honneur n'ont qu'un vote consultatif;

c) l'obtention d'une aide de l'association en cas de différends qui sont liés à l'exercice de la médecine orthomoléculaire (ce problème à régler plus spécifiquement dans le règlement interne);

d) l'utilisation de toutes les facilités'que l'association réalise pour ses membres.

2. L'adhésion oblige tous les membres à;

a) suivre les statuts, règlements et éventuellement d'autres règles d'association;

b) suivre et mettre en oeuvre les décisions prise par l'assemblée générale ou par le conseil;

c) payer la contribution et cotisation fixée par résolution de l'assemblée générale.

3. L'adhésion oblige les membres actifs de payer la cotisation fixée par la résolution de l'assemblée générale,

4. Le membre d'honneur peut assister à l'assemblée générale, et peut faire usage de toutes les réalisations que l'association a créé pour tous ses membres.

CHAPITRE 3; L'assemblée générale

Art. 11, L'assemblée générale est l'organe suprême de l'association. Sa compétence comprend: - Nomination ou l'exclusion d'administrateurs;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 0.5

- Approbation du budget et des comptes;

- Modification des statuts;

- Dissolution de l'association et nomination d'un ou plusieurs liquidateurs;

- Appel contre les décisions du conseil d'administration suite à l'exclusion de membres;

- Accepter les membres d'honneur comme noté dans l'article 6b.

Art, 12. L'assemblée générale est convoquée par le conseil par écrit qui envoie l'invitation au moins un mois avant.

L'assemblée générale se réunira:

a) chaque année pendant le mois de janvier;

b) chaque fois que deux tiers des membres du conseil le juge utile;

c) si au moins 1/5 des membres dépose une demande écrite avec indication des points qui doivent être traités.

Toutes les propositions à faire à l'assemblée générale doivent être adressées au conseil au minimum 8 jours avant la réunion.

Une des assemblées générales qui a lieu dans la première moitié du mois de janvier est consacrée au dépôt et à la vérification des comptes, clôturés au 31 décembre de l'année précédente. Lors de cette réunion, le conseil d'administration doit rendre compte de toutes les activités de l'année écoulée et doit présenter pour approbation les comptes annuels des recettes et des dépenses, ainsi que les comptes de transactions effectuées, faite par l'association en vertu de la Loi du 31 mars 1898, nr 1 jusque 5 de l'article 2.

Les comptes sont établis conformément au modèle donné par le gouvernement. Ils doivent, sous supervision du trésorier, être à disposition au bureau de l'association 15 jours avant l'assemblée générale, pour consultation par les membres,. Seulement avec l'autorisation de l'assemblée générale ils doivent être rendus publics.

Les comptes approuvés et les autres pièces visées dans l'article 8 de la Loi sur les unions professionnelles sont envoyés eu SPF Emploi, Travail et Concertation sociale, par l'intermédiaire du conseil d'administration, au ministre de l'Emploi et du Travail avant le premier mars de chaque année,

Art. 13. Chaque membre dispose d'une voix.

Chaque personne morale qui est membre de l'association peut être représentée par au moins un délégué aux assemblées générales, mais pour garder l'équilibre dans la représentation, seulement un membre supplémentaire sera accepté par 100 membres que le membre compte.

Ces personnes morales ont autant de voix que le nombre de membres naturelles de leur association dans fa mesure où ils remplissent les conditions de l'article 6 a) et dans la mesure qu'ils sont majeures. Toutefois, leur droit de vote reste individuellement limité à'/4 des droits de votes présents. Le nombre de voix peut être réparti entre les représentants de ces entités présente à l'assemblée générale mais chaque délégué est attribué au moins un vote.

Pour participer aux délibérations et au vote, les délégués, qui ont déclaré posséder une ou plusieurs voix, doivent présenter un mandat écrit de la personne morale pour laquelle ils agissent et des membres pour qui ils votent,

Art 14. Chaque membre peut se faire représenter par d'autres membres à l'assemblée au moyen d'une procuration écrite,

Art. 15. L'assemblée générale est présidée par le président, et en absence de celui-ci, le vice-président,

Les rapports et les procès-verbaux de l'assemblée générale sont signés par le président et le vice-présidente Les membres de l'association et ceux qui ont un intérêt légal peuvent les consulter au siège social.

Art. 16. Les décisions élémentaires sont prises à la majorité simple, sauf dans les cas suivants:

a) accepter un membre d'honneur qui n'appartient pas à la profession comme prévu dans l'article 6b

b) la liquidation volontaire et la modification des statuts doit être décidée par majorité d'au minimum trois quarts des membres présents à une assemblée générale convoquée spécialement pour ce but et composé d'un minimum de la moitié des membres avec droit de vote.

Si la moitié des membres n'est pas présent à la première réunion, une seconde réunion pourra être organisée avec le même objectif, et elle pourra valablement délibérer quel que soit le nombre de membres présents ou représentés.

Toute modification des statuts sera publiée dans les annexes du Moniteur Belge.

Pour la liquidation volontaire l'article 16, paragraphe 2 est d'application, L'assemblée générale nommera dans ce cas un ou plusieurs liquidateurs pour lesquels ils décrieront le rôle et le pouvoir.

4

MOD 0.5

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Après paiement des dettes, les biens de l'association seront partagés comme suit: le montant des dons et contributions remonte au disposant, ses héritiers ou ses ayants-droit, dans la mesure où le droit de révocation est stipulé dans l'acte de donation et que la demande est faite dans l'année qui suit la publication de l'acte de dissolution. L'actif net, après déduction du montant des dons et contributions faites à l'association, est attribué par l'assemblée générale à une association similaire ou une instance qui est liée à celle de l'union professionnelle liquidée.

Lors d'une égalité des voix pour des décisions simples, autant pour l'assemblée générale que pour les réunions du conseil d'administration, la voix du président de la réunion est décisive.

Art. 17, Dans le cas d'élections, que ce soit pour des membres du conseil que pour des commissaires, la liste des candidats proposés par le conseil d'administration sera envoyée avec les invitations aux membres.

CHAPITRE 4: Le conseil d'administration de l'association et les pouvoirs des administrateurs

A. Le conseil d'administration

Art. 18. L'association est dirigée par un conseil d'administration composé d'au moins 4 membres, élus par l'assemblée générale, pour un mandat de quatre ans. Au moins % du conseil est élu parmi les membres normales.

Le conseil élu choisi entre ses membres un vice-président, un secrétaire et un trésorier. Le président est élu par l'assemblée générale sur proposition du conseil d'administration.

Les membres du conseil d'administration sont élus à la majorité simple des membres présents ou des membres représentés. Les membres sortants peuvent être réélus.

Leur mandat peut être révoqué à tout moment par l'assemblée générale.

En cas de vacance, un nouvel administrateur est nommé par le conseil d'administration qui accompli le mandat. Cette décision doit être ratifiée par la première assemblée générale qui la suit. Les premiers administrateurs sont indiqués lors de l'assemblée de fondation.

Art. 19. Le conseil d'administration a le pouvoir résiduel le plus étendu, ce qui lui permet de résoudre tous les problèmes, sauf ceux qui sont réservés statutairement ou légalement à l'assemblée générale,

Art. 20. Le conseil ne peut valablement délibérer que si au moins la moitié plus un de ses membres est présente. Si au cours de la première réunion ce quorum n'est pas atteint, une deuxième assemblée pourra toujours décider valablement quel que soit le nombre de participants.

Le conseil prend ses décisions à la majorité simple, sauf dans le cas mentionné dans l'article 7.

Art. 21. Le conseil d'administration a le pouvoir de faire toutes les opérations dans les limites de l'objet social, également des insertions, distances, inscriptions, prêts ou des interventions financières en ce qui concerne lesdites transactions.

En aucun cas l'argent de l'association peut être investi dans des sociétés commerciales.

Le conseil d'administration peut déléguer son pouvoir complètement ou en partie à un directeur général

et/ou un membre éventuel du personnel.

La délégation de ces pouvoirs devra apparaitre dans l'annexe au Moniteur Belge .

Art. 22. Le conseil d'administration se réunit au moins deux fois par an, à l'invitation du président. Il rendra régulièrement compte aux assemblées générales.

Le conseil rédige les règlements en application des statuts et les soumet pour approbation pendant l'assemblée générale. Le règlement interne sera fait rapidement à cette fin.

Art. 23. Les membres du conseil ne sont pas personnellement liés par des engagements pris par l'association. Leur responsabilité est limitée à leur mandat.

B. Le président et le vice-président

Art. 24. Le président doit:

- contrôler et assurer la mise en oeuvre des lois et des règlements spéciaux;

- maintenir l'ordre lors de la réunion;

- prendre des mesures pour la mise en oeuvre des décisions prises par le conseil d'administration;

- signer tous les conclusions, actes et décisions, ainsi que le secrétaire;

- représentation de l'association dans ses relations avec le gouvernement et les tiers;

- représenter l'association dans des procédures judiciaires intentées par ou contre l'association sauf si

l'assemblée générale a accordé une procuration spéciale à quelqu'un d'autre;

MOD 0.5

" t '

' ~ , :,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

- il donne des ordres pour des réunions du conseil et de l'assemblée générale.

Le vice-président remplace le président en son absence et l'assiste dans son travail.

C. Le secrétaire

Art. 25. Le secrétaire consigne le procès-verbal de la réunion et le signe avec le président. Il en est responsable de la préservation, Il note les voix,

D, Le trésorier

Art. 26. Le trésorier gère les fonds de l'association. I! est le gérant des biens de l'association. Il crée et garde l'inventaire de celui-ci. II tient les comptes de l'association.

Il est responsable de la trésorerie de l'association et les valeurs qui lui sont confiées. Il paie les commandes signées par le président ou les administrateurs autorisés. Il encaisse les montants qui sont dus à l'association et en donne quittance.

Il effectue tous les placements, les transferts et les retraits de fonds des ordres signés par le président ou son remplaçant sur lesquels les montants visés sont notés

CHAPITRE 5: Les fonds, les contributions, le bilan et l'investissement de fonds

Art. 27. Le revenu de l'association se compose de:

- cotisations des membres actifs ;

- dons et allocations;

- Intérêts de capital et autres montants.

Les capitaux propres de l'association comprend tous les biens mobiliers et immobiliers qu'elle a reçu à titre

onéreux ou à titre gratuit, et que la loi lui permet.

L'assemblée générale décide de l'affectation des fonds propres, Elle peut mettre à disposition des montants

pour les dépenses courantes.

Sur l'avis du conseil une constatation des disponibilités de !a caisse sera établie,

Le conseil placera les fonds non utilisés sur un compte en banque cc compte à terme » d'une banque Belge

au nom de l'association.

L'assemblée générale se prononce sur toute autre méthode de placement. Dans ce cas, au moins deux tiers

des membres votants doit être présents et la décision doit être prise avec au moins une majorité de %.

En aucun cas l'association peut prendre des actions dans des sociétés commerciales.

Art. 28. L'année civile commence le 1er janvier et se termine le 31 décembre de chaque année.

L'excédent appartient à l'association et sera versé dans le fonds de réserve.

Les comptes approuvés seront communiqués comme prévu dans l'article 12, dernier alinéa.

Art. 29. Le conseil doit, au plus tard 30 jours après la clôture de chaque exercice, et ce, pour au moins 15 jours, mettre à disposition tous les documents comptables et financières au commissaire qui est élu tous les trois ans par l'assemblée générale.

CHAPITRE 6: Autres dispositions

A. règlement interne

Art. 30. Le conseil d'administration est responsable de la rédaction des règlements internes de ces statuts,

Avant d'être appliqué, cette réglementation doit être approuvée par l'assemblée générale,

La même procédure doit être suivie pour changer le règlement.

B. Les différends

Art. 31. Le conseil cherche, en concertation avec la contrepartie après les moyens pour résoudre chaque différend dont l'association est concerné par réconciliation ou par décision d'arbitres.

Les différends qui existent au sein de l'association en ce qui concerne l'application des lois et règlements pour des cas qui ne sont pas expressément réglées, seront toujours réglés par intervention d'arbitres choisis parmi les membres actifs et nommés par les parties. En cas de grève de vote les différends seront réglés par un troisième arbitre choisi par les parties, ou s'ils refusent, par le président de l'association.

La décision des arbitres est définitive.

C. Sanctions

I MUU U.o

1 , yeor< Volet B - suite

ut ntrudh-d-- - -Art. 32. En cas de -non-respect des-règlements -de l'association, -ce dernier peut, en conformité avec le

aan hat règlement interne, imposer les sanctions suivantes: un blâme, une suspension ou l'exclusion du membre. Belgisch

Staát;,blad D. Alliance de l'association avec une association similaire

Art. 33. Par décision de l'assemblée générale, l'association peut adhérer à une alliance d'associations professionnelles dans les conditions prévues par la loi du 31 mars 1898_

E. Responsabilité

Art. 34. L'association n'est pas responsable des actions des membres en ce qui concerne en particulier l'application de la médecine orthomoléculaire ou pour les conséquences qui en découlent.

Établi à Oudenaarde, le samedi 29 septembre 2012,

Le président, Le secrétaire,

Dr. Vermeij Sophia Van Laethem Danny

Sur le dernière page du Volet B indiquer " tu recto " PJonn(r) de 'à (des) la¢rsonrie{s) competente(s) tEebllkée(s) à représenter l'union

professionnelle envers des tiers

" t,u verses " NLM 41 sir7riel+" ire

eljlagen blib_et_ Belgisek Staatsblad r. 21/02/2.013 7 Annexes_ du_ Mnnite.ux belge -- -- - -

14/01/2013
ÿþ Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépot de l'acte au SPF Economie, P.M.E., Classes Moyennes et Energie M06 0.5

1101

+13008869*

V~ Q, lieiLo13

SERVAIS Yolande

Attaché

Réservé au SPF

N° d'entreprise : 500.456.355

Dénomination

(en entier) : Association professionnelle de la Médecine Orthomolléculaire

Forme juridique : Union professionnelle

Objet de l'acte : Composition du Comité de direction suite à l'AG du 29 septembre 2012

Lors de la réunion du 29 septembre 2012, il e été décidé que le conseil d'administration est composé de:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2013 - Annexes du Moniteur belge VERMEIJ Sophia, médecin, Président

AELBRECHT Peter, médecin, vice-Président

VAN LAETHEM Danny , kinésithérapeute, Secrétaire

VAN DEN BROECK Cindy ,thérapeute, administrateur

VANOVERSTRATEN Direk, thérapeute ,administrateur

VERMEIJ Sophia VAN LAETHEM Danny

Président Secrétaire

Sur la dernière page du Volet B indiquer ; Au recto ; Nom(s) de la (des) personne(s) compétente(s) habilitée(s) a représenter l'union

professionnelle envers des tiers

Au verso : Nom et signature

14/01/2013
ÿþ~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad Mao 0.6

bekend te maken kopie na indiening van de akte bij de

FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam van de perso(o)n(en) bevoegd om de beroepsvereniging ten aanzien van derden t te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

III 1H II II 1II 1 I li UA

*13008870*

UI'

Voorbehouden FOD

Attaché

(/t4. 1-I4'2.013

SERVAIS Yolandeijfil---

Ondernerningsnr : 500.456.355

Benaming

(voluit) : Belgische Beroepsvereniging voor Orthomoleculaire

Geneeskund

Rechtsvorm : Beroepsvereniging

Onderwerp akte : Bestuurscomité volgens AV van 29 september2012

Op de vergadering van 29 september 2012 beslist dat de Raad van Bestuurders is samengesteld uit:

VERMEIJ Sophia, geneesheer, Voorzitter

AELBERCHT Peter geneesheer, Ondervoozitter

VAN LAETHEM Danny, kinesithérapeut, Secretaris

VAN DEN BROECK Cindy, therapeut, bestuurder- registratie

VANOVERSTRAETEN Direk, therapeut , bestuurder- registratie

VERMEIJ Sophia, geneesheer, VAN LAETHEM Danny

Voorzitter Secretaris

16/11/2012
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad MOD 0.6

bekend te maken kopie na indiening van de akte bij de

FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie

t lIl! llII uh! hit 1111111111(111! 11111 iuiu uit

"12186314"

be

a

B St.

Ondernemingsnr : Q o Is 3 s 11 tiecxz- cp--irecsvº%ti oep~~ . 84e"

Benaming r{ee~~ sc~ e E;volutt) : ~v~ eLQtu VLG~» L' c.lex_skenir

Rechtsvorm : Beroepsvereniging

Onderwerp akte : Statuten

STATUTEN

HOOFDSTUK 1 : Naam, zetel, doel en duur van de vereniging

Art.1.De beroepsvereniging draagt de naam "Belgische Beroepsverenging voor Orthomoleculaire: Geneeskunde" afgekort "BBOG" Deze afkorting kan eveneens ter aanduiding van de beroepsvereniging gehanteerd worden. (in het Frans vertaald naar: "Association Professionnelle de la Médicine Orthomoléculaire afgekort "APMO".

Art. 2.De maatschappelijke zetel van de beroepsvereniging zal gevestigd zijn te Oudenaarde, België.

Art. 3.De beroepsvereniging is opgericht op 29 september 2012 en dit voor onbepaalde duur.

Art. 4.0e vereniging heeft tot doel de beroepsbelangen van haar leden te bestuderen, te beschermen en te: bevorderen.

Art. 5.0m dit doel te bereiken zal zij zich inzetten voor :

a)de vorming van een stand van bekwame en deskundige beoefenaars in de orthomoleculaire geneeskunde;

b)de bevordering van het tot stand komen van wettelijke erkenning van de orthomoleculaire geneeskunde; c)het samenwerken met andere medische disciplines;

d)het komen tot overeenkomsten met de ziekenfondsen en verzekeringsmaatschappijen;

e)het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek van de orthomoleculaire geneeskunde en het ontwikkelen; van de toepassing ervan in de praktijk; alsmede het verzamelen van documentatie met betrekking tot deze' geneeswijze;

!)het geven van voorlichting over orthomoleculaire geneeskunde en dit door middel van gekwalificeerdei medewerkers, en door o.a. het inrichten van cursussen, studiedagen, en andere vormen van informatie zoals. het samenstellen en verspreiden van films, diareeksen, boeken en tijdschriften;

g)het openstellen van het lidmaatschap voor diegenen die de orthomoleculaire geneeskunde op deskundige wijze uitoefenen en voor de verenigingen die dit zelfde doel nastreven, één en ander te regelen bij huishoudelijk; reglement;

h)samenwerken met personen, instanties en de overheid, zowel nationaal als internationaal;

i)het stellen van beroepsregels voor een verantwoorde uitoefening van de orthomoleculaire geneeskunde-door haar leden;

j)het organiseren en/of het bevorderen van een opleiding en andere vormen van scholing die kunnen leiden, tot een degelijk uitoefenen van de orthomoleculaire geneeskunde;

k)het doen publiceren van artikels betreffende de orthomoleculaire geneeskunde in de meest uitgebreide: betekenis;

" »kortom elke wettelijk toegelaten methode, teneinde een selectie door te voeren met als criterium het; uitoefenen van de orthomoleculaire geneeskunde op deskundige wijze.

HOOFDSTUK 2 : Categorieën van leden, voorwaarden van toetreding van leden, bijdragen, lidgelden

Art. 6.0e beroepsvereniging" telt werkende leden en ereleden.

a)de werkende leden :

Oo de laatste blz, van Luik B vermelden : recto : Naam van da perso(o)n(en) bevoegd om de beroepsvereniging ten aanzien van derden

le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

e t .

.. ~ ~" ~~

º%,y

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 0.6

Werkende leden zijn natuurlijke personen die  zoals bepaald in het huishoudelijk reglement  een getuigschrift of diploma in de orthomoleculaire geneeskunde kunnen voorleggen, of slagen in een door de ledenvergadering gelijkgesteld examen. Zij dienen tenminste 21 jaar oud te zijn en in België orthomoleculaire geneeskunde te beoefenen; hetzij rechtspersonen dewelke hetzelfde doel nastreven. De werkende leden dienen het beroep door de vereniging behartigd, uit te oefenen.

b) de ereleden :

Natuurlijke personen of rechtspersonen, die tot het vak behoren kunnen door de algemene vergadering als ereleden worden aangenomen. Een goedkeuring bij 2/3 meerderheid van het aantal stemgerechtigde leden van de algemene vergadering is noodzakelijk.

Natuurlijke personen, die niet tot het vak behoren, zoals voorzien in artikel 6a, doch die door hun hoedanigheid of bijzondere bekwaamheid kunnen bijdragen tot het bereiken van de doelstellingen van de vereniging of aan bekendheid van de vereniging, kunnen eveneens onder dezelfde voorwaarden tot erelid benoemd worden.

Het aantal ereleden mag een vierde van het aantal werkende leden niet overtreffen.

Art. 7.Om werkend lid te kunnen worden moet het lid de statuten van de beroepsvereniging onderschrijven en de ereleden de verplichtingen van artikel 10, punt 3 naleven.

De rechtspersonen zijn slechts tot toetreding toegelaten indien hun statuten gelijkaardige doelstellingen bevatten en een gelijkwaardige verdediging van de opleiding en/of de vertegenwoordiging voorzien van de orthomoleculaire geneeskunde, zoals vastgesteld in onderhavige statuten,

Het Bestuur kan de toetreding van een lid weigeren of een lid uitsluiten, bij beslissing waarvoor een 2/3 meerderheid van het aantal uitgebrachte stemmen is vereist. Deze beslissing dient niet gemotiveerd te worden.

Elk lid heeft het recht te allen tijde uit de Vereniging te treden. De vereniging kan desgevallend van het lid enkel de vervallen en lopende lidgelden eisen. Het ontslag wordt bij middel van aangetekende brief bij de Voorzitter van de vereniging ingediend.

Wordt als ontslagnemend beschouwd, elk lid dat meer dan een jaar vertraging heeft opgelopen in de betaling van zijn lidgelden. De Raad van Bestuur kan hem echter van dat verval ontheffen indien het betrokken lid de vertraging op voldoende wijze verantwoordt.

Het ledenaantal is onbeperkt en bedraagt ten minste zeven werkende leden.

Art. 8.De leden kunnen uit de Vereniging worden gesloten in de volgende gevallen; wanneer zij de statuten, de reglementen en/of de deontologische code van de Vereniging niet naleven; in geval van kennelijk wangedrag in de uitoefening van hun beroep, wanneer zij door hun lidmaatschap of door hun optreden de belangen van de Vereniging schaden.

Het uitgesloten lid zal echter per aangetekend schrijven, gestuurd aan de voorzitter van het bestuur binnen de maand volgend op de betekening die hem werd gedaan in verband met zijn uitsluiting, de wens mogen uitdrukken tegen deze beslissing in beroep te gaan voor de algemene vergadering.

Het lid dat ontslag nemend is of wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en het werkend lid kan niet de teruggave eisen van de door hem betaalde lidgelden, tenzij het ontslag geïnspireerd wordt door overmacht en er grondige redenen zijn om de teruggave wel te doen.

Art. 9.Bijdragen, lidgelden, rechten en plichten der werkende leden en ereleden.

Jaarlijks stelt de algemene vergadering de jaarlijkse lidgelden vast, te betalen door de werkende leden. De ereleden zijn vrijgesteld enige bijdrage te leveren.

De lidgelden te betalen door de rechtspersonen worden vastgesteld pro rata van het aantal hunner leden. De minimale en maximale bijdragen en lidgelden kunnen jaarlijks door de algemene vergadering worden herzien.

Art. 10.1, Het lidmaatschap geeft de leden het recht op :

a)het bijwonen van de algemene vergaderingen;

b)het uitoefenen van stemrecht op deze algemene vergaderingen door de werkende leden. De ereleden

hebben slechts een adviserende stem;

c)het verkrijgen van bijstand van de vereniging in geschillen dewelke betrekking hebben op het uitoefenen

van de orthomoleculaire geneeskunde (dit probleem meer specifiek te regelen bij huishoudelijk reglement);

d)het gebruik maken van alle faciliteiten die de vereniging ten behoeve van haar leden realiseert.

2.Het lidmaatschap verplicht alle leden tot :

a)het naleven van de statuten, reglementen en eventueel andere verenigingsbepalingen; b)opvolging en uitvoering van door de algemene vergadering of bestuur genomen besluiten; c)betaling van de bijdrage en lidgeld zoals vastgesteld bij besluit van de algemene vergadering.

3.1-let lidmaatschap verplicht de werkende leden tot betaling van het lidgeld zoals vastgesteld bij besluit van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 0.6

4.Het erelid heeft het recht de algemene vergadering bij te wonen, en gebruik te maken van alle realisaties die de vereniging ten behoeven van alle leden heeft geschapen.

HOOFDSTUK 3 ; De algemene vergadering

Art. 11.De algemene vergadering is het opperste organisme van de vereniging. Onder haar sluitende

bevoegdheid valt

-benoeming of uitsluiting der bestuurders;

-goedkeuring der begroting en rekeningen;

-wijziging van de statuten;

-ontbinding der vereniging en aanstellen van één of meer vereffenaars;

-beroep tegen beslissingen van de raad van bestuur tot uitsluiting van leden;

-aanvaarden van ereleden zoals vermeld in artikel 6b.

Art. 12.De algemene vergadering wordt schriftelijk bijeengeroepen door het bestuur die de uitnodiging minstens één maand van te voren langs de post verzendt.

De algemene vergadering zal bijeenkomen

e)jaarlijks in de Icop van de maand januari;

b)telkens 2/3 der leden van het bestuur het nuttig oordeelt;

c)als tenminste 115 van de leden daartoe schriftelijk een aanvraag indient met aanduiding van de punten die

op de dagorde dienen gebracht.

Alle voorstellen aan de algemene vergadering te doen zullen minstens 8 dagen voor de vergadering aan de beheerraad worden meegedeeld.

Eén van de algemene vergaderingen die plaats heeft in de eerste helft van de maand januari is gewijd aan het indienen en nazien van de rekeningen die per 31 december van het vorig jaar zijn afgesloten. Aan die vergadering brengt de bestuursraad verslag uit over alle werkzaamheden van het afgelopen jaar en legt hij ter goedkeuring voor de jaarlijkse rekening der ontvangsten en uitgaven, alsook de rekeningen betreffende verrichtingen, door de vereniging gedaan krachtens nr, 1 tot 5 van artikel 2 van de Wet van 31 maart 1898. De rekeningen worden opgemaakt overeenkomstig het door de Regering bepaalde model. Zij moeten, door toedoen van de penningmeester, op de zetel van de vereniging, ter inzage van de leden worden gehouden gedurende 15 dagen voor evengenoemde algemene vergadering. Slechts met toestemming van de algemene vergadering worden zij openbaar gemaakt.

De aldus goedgekeurde rekeningen en de overige in artikel 8 van de Wet op de Beroepsverenigingen bedoelde stukken worden toegezonden aan de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg, door toedoen van de bestuursraad aan de Minister van Tewerkstelling en Arbeid gezonden voor 1 maart van elk jaar.

Art. 13.Elk lid heeft één stem.

Elk rechtsperscon die lid is van de vereniging mag door middel van minstens één afgevaardigde vertegenwoordigd zijn op de algemene vergaderingen, doch teneinde evenwicht te blijven behouden in de vertegenwoordiging zal een toegevoegd afgevaardigde worden toegelaten op de algemene vergadering per honderdtal leden dat het lid telt.

Deze rechtspersonen beschikken over evenveel stemmen als het aantal natuurlijke leden van hun vereniging voor zover deze voldoen aan de voorwaarden van artikel 6a en voor zover deze meerderjarig zijn. Hun stemrecht blijft individueel echter beperkt tot 1/4 der stemgerechtigde aanwezigen. Dit stemmenaantal mag worden verdeeld over de afgevaardigden van deze rechtspersonen die op de algemene vergadering aanwezig zijn doch iedere afgevaardigde wordt minstens één stem toebedeeld.

Om deel te nemen aan de beraadslagingen en de stemmingen moeten de afgevaardigden, die aldus over één of meer stemmen beschikken, een schriftelijk mandaat voorleggen van de rechtspersoon voor wie zij optreden en van de leden voor wie zij stemmen.

Art. 14.Elk lid mag zich op de algemene vergadering door andere leden laten vertegenwoordigen door middel van een geschreven volmacht.

Art. 15.De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, bij ontstentenis van deze door de ondervoorzitter,

De verslagen en processen-verbaal van de algemene vergadering worden door de voorzitter en een bestuurslid ondertekend. Leden der vereniging en wettelijke belanghebbenden kunnen er op de maatschappelijke zetel inzage van krijgen.

Art. 16.13e gewone besluiten worden bij eenvoudige meerderheid van stemmen genomen behalve in

volgende gevallen

a)het aanvaarden van een erelid dat niet tot het vak behoort zoals voorzien in artikel 6b

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 0.6

b)de vrijwillige ontbinding en vereffening en de wijziging der statuten worden beslist bij meerderheid van ten minste drie vierden der leden aanwezig op een algemene vergadering, opzettelijk daartoe bijeengeroepen en samengesteld uit ten minste de helft van de stemgerechtigde leden.

Zijn de helft der leden niet aanwezig op een eerste algemene vergadering dan kan een tweede worden gepland met dezelfde doelstelling op de dagorde, die dan geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Elke wijziging van de statuten zal in bijlagen van het Belgisch Staatsblad worden gepubliceerd.

Bij vrijwillige ontbinding geldt eveneens artikel 16 lid 2. De algemene vergadering zal dan één of meer vereffenaars aanduiden waarvan zij de taak en bevoegdheid zal omschrijven.

Na betaling van de schulden wordt het vermogen van de vereniging als volgt verdeeld: het bedrag van giften en legaten gaat terug naar de beschikker, zijn erfgenamen of zijn rechthebbenden, voor zover het recht tot terugneming bedongen is in de akte van de schenking en de vordering ingesteld wordt binnen het jaar dat volgt op de bekendmaking van de akte van ontbinding. Het netto-actief, na eventuele aftrek van het bedrag der aan de vereniging gedane giften en legaten wordt toegekend aan een door de algemene vergadering aangewezen gelijkaardige of met de ontbonden beroepsvereniging in verband staande instelling.

Bij staking van stemmen bij gewone besluiten, zowel op de algemene vergadering als op de vergaderingen van de raad van bestuur, beslist de stem van de zetelende voorzitter van de vergadering.

Art. 17.1n geval van verkiezingen, hetzij voor leden van het bestuur hetzij voor commissarissen, zal de lijst van de kandidaten voorgedragen door het bestuur, met de uitnodiging aan de leden worden toegezonden.

HOOFDSTUK 4 : Het bestuur van de vereniging en de bevoegdheden der bestuurders A.De Raad van Bestuur

Art. 18.De vereniging wordt bestuurd door een raad, bestaande uit minstens 4 leden, verkozen door de algemene vergadering, voor een termijn van 4 jaar. Ten minste voor 3/ wordt de raad verkozen uit de gewone leden.

De aldus verkozen Raad wijst onder zijn leden, een ondervoorzitter, een secretaris en een schatbewaarder aan. De voorzitter wordt gekozen door de algemene vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur.

De leden van de Raad van Bestuur worden bij gewone meerderheid van de aanwezige leden of vertegenwoordigde leden verkozen. De uittredende leden zijn herkiesbaar.

Hun mandaat kan te allen tijde door de algemene vergadering herroepen worden.

In geval van vacature wordt een nieuwe bestuurder benoemd door het bestuur die het mandaat volbrengt. Deze beslissing dient dan te worden bekrachtigd door de eerste algemene vergadering erop volgend. De eerste bestuurders worden tijdens de stichtingsvergadering aangeduid.

Art. 19.Het bestuur bezit de meest uitgebreide residuaire macht, dewelke haar toelaat alle problemen op te lossen, behalve degene die statutair of wettelijk voorbehouden worden aan de algemene vergadering.

Art. 20.Het bestuur kan slechts geldig beraadslagen indien minstens de helft plus één van haar leden aanwezig is, Als tijdens de eerste vergadering dit quorum niet bereikt wordt, zal een tweede vergadering steeds geldig kunnen beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

Het bestuur treft zijn beslissingen met gewone meerderheid van stemmen, behalve in het geval besproken in artikel 7.

Art. 21.Het bestuur heeft de macht aile verrichtingen te doen die binnen de perken van het maatschappelijk doel vallen, eveneens alle inbrengen, afstanden, inschrijvingen, geldschietingen of financiële tussenkomsten in verband met de gezegde verrichtingen.

Geenszins mogen gelden van de vereniging belegd worden in deelbewijzen van commerciële

vennootschappen.

Het bestuur mag het geheel of een gedeelte van zijn machten afvaardigen aan een afgevaardigd bestuurder

en/of aan eventuele personeelsleden.

De afvaardiging van deze machten zal in het bijvoegsel van het Belgisch Staatsblad moeten verschijnen.

Art.22.Het bestuur vergadert minstens tweemaal per jaar, op uitnodiging van de voorzitter. Deze zal regelmatig verslag uitbrengen op de algemene vergaderingen.

Het bestuur stelt de reglementen op in uitvoering van de statuten en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Het huishoudelijk reglement zal dan ook ten spoedigste in die zin worden opgesteld.

a ~ ~ MOU 0.6

Art. 23.De bestuursleden zijn niet persoonlijk verbonden door verbintenissen door de vereniging aangegaan. Hun verantwoordelijkheid beperkt zich tot hun mandaat.

B.De voorzitter en de ondervoorzitter

Art. 24.De voorzitter heeft tot taak :

-toezicht en zorg voor de uitvoering van de statuten en bijzondere reglementen;

-handhaving van de orde in de vergadering;

-maatregelen treffen voor de uitvoering van de beslissingen van de bestuursraad;

-ondertekenen van alle besluiten, akten en beslissingen, samen met de secretaris;

-vertegenwoordiging van de vereniging in haar betrekkingen met de overheid en derden;

-vertegenwoordigen van de vereniging in gerechtelijke procedures, door of tegen de vereniging ingespannen

behalve als de algemene vergadering daartoe bijzondere volmacht heeft verleend aan iemand anders;

-hij geeft bevelen voor de bijeenkomsten van de bestuursraad en van de algemene vergadering,

De ondervoorzitter vervangt de voorzitter bij diens afwezigheid en staat hem bij in zijn functie.

C. De secretaris

Art. 25.De secretaris noteert de processen-verbaal van de vergadering en ondertekent ze samen met de voorzitter, Hij zorgt voor de bewaring ervan. Hij acteert de stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/11/2012 - Annexes du Moniteur belge D.De penningmeester

Art. 26.De penningmeester beheert de geldmiddelen van de vereniging. Hij is de beheerder van de goederen van de vereniging. Hij maakt en bewaart de inventaris er van. Hij houdt de boekhouding van de vereniging bij.

Hij is aansprakelijk voor het kasgeld van de vereniging en voor de hem toevertrouwde effecten. Hij betaalt op bevelen ondertekend door de voorzitter of de daartoe gemachtigde bestuursleden. Hij int de aan de vereniging verschuldigde of door haar te ontvangen bedragen en geeft er kwitantie van.

Hij verricht alle plaatsingen en overplaatsingen en opvragingen van fondsen op de door de voorzitter of zijn plaatsvervanger ondertekende bevelen waarin de te plaatsen, over te plaatsen of op te vragen sommen worden vermeld.

HOOFDSTUK 5 : De geldmiddelen, de bijdragen, de balans en de belegging der fondsen

Art. 27.De inkomsten van de vereniging bestaan uit

-lidgelden der werkende leden

-giften en toelagen;

-interesten der kapitalen en andere sommen.

Het vermogen van de vereniging omvat alle roerende en onroerende goederen welke zij onder bezwarende

of kosteloze titel heeft verkregen en welke de wet haar toestaat.

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het vermogen. Zij kan het bestuur bedragen ter

beschikking stellen voor lopende uitgaven.

Op advies van het bestuur wordt een kasbeschikbaarheid vastgesteld.

Het bestuur zal de niet gebruikte fondsen op een bankrekening "termijnrekening" van een Belgische bank

plaatsen op naam van de vereniging.

De algemene vergadering beslist over iedere andere wijze van beleggen. In dat geval dient ten minste 2/3

der stemgerechtigde leden tegenwoordig te zijn en de beslissing dient te worden genomen bij ten minste 3/4

meerderheid.

in geen geval mag de vereniging deel of aandelen nemen in handelsvennootschappen.

Art. 28.Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt elk jaar op 31 december,

Het batig saldo hoort toe aan de vereniging en wordt in het reservefonds gestort.

De goedgekeurde rekeningen worden meegedeeld zoals bepaald in artikel 12, laatste lid.

Art. 29.1-let bestuur zal ten laatste 30 dagen na het afsluiten van elk maatschappelijk jaar, en zulks gedurende minstens 15 dagen, alle boekhoudkundige en financiële documenten ter beschikking stellen van de commissaris dewelke verkozen wordt om de drie jaar door de algemene vergadering,

HOOFDSTUK 6 ; Andere bepalingen

A.Huishoudelijk reglement

f

MOD 0.6

Luik B - Vervolg

Art. 30.De Raad van Bestuur is belast met de opstelling van een huishoudelijk reglement ter uitvoering van deze statuten. Alvorens toegepast te worden moet bedoeld reglement door de algemene vergadering worden goedgekeurd.

Dezelfde procedure moet in acht genomen worden om het reglement te wijzigen.

B. Geschillen

Art. 31.De Raad van Bestuur zoekt, in gemeen overleg met de tegenpartij naar de middelen om ieder geschil waarbij de vereniging betrokken is, door verzoening of door beslissing van scheidsrechters bij te leggen.

Geschillen die binnen de vereniging bestaan betreffende de toepassing van de statuten en de reglementen op niet uitdrukkelijk bepaalde gevallen worden altijd beslecht door de scheidsrechters gekozen uit de effectieve leden en door de partijen benoemd. Bij staking van stemmen worden die geschillen beslecht door een derde ' scheidsrechter die door de beide andere of, wanneer zij weigeren, door de voorzitter van de vereniging benoemd wordt.

De beslissing van de scheidsrechters is definitief.

C. Sancties

Art. 32.In geval van niet-naleving van de reglementen van de vereniging kan deze laatste, overeenkomstig het huishoudelijk reglement, de volgende sancties opleggen ; een blaam, een schorsing of de uitsluiting van het lid.

D.Aansluiting van de vereniging bij een verbond van soortgelijke verenigingen

Art. 33.Bij beslissing van de algemene vergadering kan de vereniging zich aansluiten bij een verbond van beroepsverenigingen onder de voorwaarden bepaald door de Wet van 31 maart 1898,

E.Aansprakelijkheid

Art. 34.De vereniging is niet verantwoordelijk voor handelingen van leden met betrekking meer bepaald tot de toepassing van de orthomoleculaire geneeskunde noch voor de daaruit voortvloeiende gevolgen.

Aldus opgemaakt te Oudenaarde op zaterdag 29 september 2012.

De Voorzitter, De secretaris,

Dr. Vermeij Sophia Van Laethem Danny

Voor-

," béïtbuere-rï

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto " Naam van de perso(o)n en) bevoegd om de beroepsvereniging ten aanzien van derden

te vertegenwoordigen

!Verso : Naam en handtekening

16/11/2012
ÿþ~

M0D 0.5

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépot de l'acte au SPF Economie, P.M.E., Classes Moyennes et Energie

«iaieesis

30.10,2_0 feervé au SPF

N° d'entreprise : O s, b C1 if 5 C. 35-5

"

Dénomination {~SSt~~ a atti est-LcDreS5 .i.o b.vte~ c~ Psa. PA4.-e-01-- (en entier) : eftwo lM ~é ~0.cA,c- 4~ ^ o~~~Cc u 'li fà r( c7

Forme juridique : Union professionnelle

Obiet de l'acte : STATUTS

STATUTS

CHAPITRE 1; Nom, siège, but et durée de l'association

Art. 1. L'association prend pour dénomination « Association Professionnelle de la Médicine-Orthomoléculaire », en abrégé «APMO ».

Art. 2. Le siège social de l'association est situé à Oudenaarde, Belgique.

Art. 3. L'association a été fondée le 29 septembre 2012 pour une durée indéterminée.

Art. 4. L'association a pour but l'étude, la protection et le développement des intérêts professionnels de ses-membres.

Art. 5 Pour achever ce but elle s'occupera de

a)La formation d'une équipe de praticiens compétente et spécialisée en médecine orthomoléculaire ;

b)Promouvoir la reconnaissance juridique de la médecine orthomoléculaire ;

c)La coopération avec d'autres disciplines médicales ;

d)venir à des ententes avec les mutuelles et les compagnies d'assurance;

e)la promotion de la recherche scientifique de la médecine orthomoléculaire et le développement de son.

application dans la pratique, ainsi que la collecte de documentation relative à cette médecine;

f)Fournir des informations sur la médecine orthomoléculaire et ceci par l'intermédiaire d'employés qualifiés,-

et en incluant l'organisation de cours, séminaires, et autres formes d'informations telles que la compilation et la

diffusion de films, diaporamas, livres et magazines;

g)l'ouverture de l'adhésion pour ceux qui exercent le métier d'une manière compétente et pour les;

associations qui ont le même but, à régler par un règlement interne.

h)de collaborer avec des individus, des organisations et les pouvoirs publics, tant au niveau national qu'au'

niveau international;

i)établir des règles de conduite professionnelle pour l'exercice responsable de la médecine orthomoléculaire

par ses membres;

j)l'organisation etlou la promotion d'une formation et d'autres formes de formation qui peuvent conduire à un,

bon exercice de la médecine orthomoléculaire;

k)de faire publier des articles sur la médeciné orthomoléculaire dans le sens le plus large;

1)En bref, toute méthode autorisée par la loi, afin de faire une sélection avec comme critère l'exercice de la'

médecine orthomoléculaire d'une manière experte.

CHAPITRE 2: Les catégories de membres, les conditions d'adhésion des membres, contributions, cotisations

Art. 6. L'association professionnelle compte des membres actifs et des membres d'honneur,

a) les membres actifs;

Les membres actifs sont des personnes physiques - comme prévu dans le règlement interne  qui peuvent soumettre un certificat ou un diplôme en médecine orthomoléculaire, ou qui passent un examen équivalent établie par l'assemblée. lls doivent avoir au moins 21 ans et pratiquer la médecine orthomoléculaire en Belgique. ou personnes morales qui poursuivent le même objectif. Les membres actifs doivent pratiquer la profession.

Sur la dernière page du Volet B indiquer : Au recto : Nofn(s) de la (des) pereenne(s) co[npétente(s) habilitée(s) à rsprésenter l'union

professionnelle envers des tiers

Au versa : Nom et signature

MOD 0.5

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

b) les membres d'honneur:

Les personnes physiques ou morales, qui appartiennent à la profession, peuvent être adoptées en tant que membres d'honneur par l'assemblée générale. Une approbation par deux tiers des membres qui tiennent un droit de vote pendant l'assemblée générale est nécessaire.

Les personnes physiques, qui n'appartiennent pas à la profession comme le prévoit l'article 6 a), mais qui, par leur nature ou leur compétence particulière peuvent contribuer à la réalisation des objectifs de l'association ou à la réputation de l'association, peuvent également, sous les mêmes conditions, être nommées en tant que membres honoraires.

Le nombre de membres d'honneur ne peut pas dépasser un quart du nombre de membres actifs.

Art. 7. Pour pouvoir devenir un membre actif de l'association, le membre doit approuver les statuts de l'association professionnelle et les membres d'honneur doivent suivre les obligations de l'article 10, point 3.

Les personnes morales ne sont autorisées qu'à participer si leurs statuts comportent des objectifs similaires et une défense similaire de la formation et/ou la représentation de la médecine orthomoléculaire, comme défini dans le présent statut.

Le conseil d'administration peut refuser l'inscription d'un membre ou exclure un membre, par une décision pour laquelle une majorité de 2/3 des votes présents est requise. Cette décision ne doit pas être motivée.

Chaque membre a, à tout moment, le droit de quitter l'association. L'association peut demander les cotisations échues ainsi que les cotisations actuelles. La démission se fait par lettre recommandée, adressée au président de l'association.

Est considéré comme démissionnaire, chaque membre qui a plus d'un an de retard dans le paiement des cotisations, Le conseil d'administration peut exempter cette démission si le membre justifie d'une manière suffisante son retard.

Le nombre de membres est illimité et comporte un minimum de sept membres.

Art. 8. Les membres peuvent être exclus de l'association dans les cas suivants: lorsque les lois, les règlements et/ou le code de déontologie de l'association ne sont pas respectés ; dans le cas d'inconduite de l'exercice de la profession, quand ils, suite à leur adhésion ou à cause de leurs actions, nuisent les intérêts de l'association.

Le membre exclu peut toutefois, par lettre recommandée adressée au président du conseil dans le mois suivant la notification d'exclusion, exprimer le désir de faire appel devant l'assemblée générale.

Le membre démissionnaire ou exclu n'a aucun droit sur la propriété sociale et le membre actif ne peut pas demander la restitution des cotisations payées, sauf si le licenciement est inspiré par la force majeure et s'il y a des raisons profondes pour faire une restitution.

Art. 9. Contributions, cotisations, droits et obligations des membres actifs et des membres d'honneur. Chaque année l'assemblée générale fixe la cotisation annuelle, à payer par les membres actifs. Les membres d'honneur sont exemptés de toute contribution.

Les cotisations dues par les personnes morales sont fixées au prorata du nombre de leurs membres.

Les contributions et cotisations minimales et maximales peuvent être révisées annuellement par l'assemblée générale.

Art. 10. 1. L'adhésion donne aux membres le droit de:

a) assister aux assemblées générales;

b) l'exercice des droits de vote aux assemblées générales par les membres actifs. Les membres d'honneur n'ont qu'un vote consultatif;

c) l'obtention d'une aide de l'association en cas de différends qui sont liés à l'exercice de la médecine orthomoléculaire (ce problème à régler plus spécifiquement dans le règlement interne);

d) l'utilisation de toutes les facilités que l'association réalise pour ses membres.

2. L'adhésion oblige tous les membres à:

a) suivre les statuts, règlements et éventuellement d'autres règles d'association;

b) suivre et mettre en oeuvre les décisions prise par l'assemblée générale ou par le conseil;

c) payer la contribution et cotisation fixée par résolution de l'assemblée générale.

3. L'adhésion oblige les membres actifs de payer la cotisation fixée par la résolution de l'assemblée générale.

4. Le membre d'honneur peut assister à l'assemblée générale, et peut faire usage de toutes les réalisations que l'association a créé pour tous ses membres.

CHAPITRE 3: L'assemblée générale

Art. 11. L'assemblée générale est l'organe suprême de l'association. Sa compétence comprend: - Nomination ou l'exclusion d'administrateurs;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 0.5

- Approbation du budget et des comptes;

- Modification des statuts;

- Dissolution de l'association et nomination d'un ou plusieurs liquidateurs;

- Appel contre les décisions du conseil d'administration suite à l'exclusion de membres;

- Accepter les membres d'honneur comme noté dans l'article 6b.

Art. 12. L'assemblée générale est convoquée par le conseil par écrit qui envoie l'invitation au moins un mois avant.

L'assemblée générale se réunira;

a) chaque année pendant le mois de janvier;

b) chaque fois que deux tiers des membres du conseil le juge utile;

c) si au moins 1/5 des membres dépose une demande écrite avec indication des points qui doivent être traités.

Toutes les propositions à faire à l'assemblée générale doivent être adressées au conseil au minimum 8 jours avant la réunion,

Une des assemblées générales qui a lieu dans la première moitié du mois de janvier est consacrée au dépôt et à la vérification des comptes, clôturés au 31 décembre de l'année précédente. Lors de cette réunion, le conseil d'administration doit rendre compte de toutes les activités de l'année écoulée et doit présenter pour approbation les comptes annuels des recettes et des dépenses, ainsi que les comptes de transactions effectuées, faite par l'association en vertu de la Loi du 31 mars 1898, nr 1 jusque 5 de l'article 2.

Les comptes sont établis conformément au modèle donné par le gouvernement. Ils doivent, sous supervision du trésorier, être à disposition au bureau de l'association 15 jours avant l'assemblée générale, pour consultation par les membres. Seulement avec l'autorisation de l'assemblée générale ils doivent être rendus publics,

Les comptes approuvés et les autres pièces visées dans l'article 8 de la Loi sur les unions professionnelles sont envoyés au SPF Emploi, Travail et Concertation sociale, par l'intermédiaire du conseil d'administration, au ministre de l'Emploi et du Travail avant le premier mars de chaque année,

Art. 13. Chaque membre dispose d'une voix.

Chaque personne morale qui est membre de l'association peut être représentée par au moins un délégué aux assemblées générales, mais pour garder l'équilibre dans la représentation, seulement un membre supplémentaire sera accepté par 100 membres que le membre compte,

Ces personnes morales ont autant de voix que le nombre de membres naturelles de leur association dans la mesure où ils remplissent les conditions de l'article 6 a) et dans la mesure qu'ils sont majeures. Toutefois, leur droit de vote reste individuellement limité à 1/4 des droits de votes présents. Le nombre de voix peut être réparti entre les représentants de ces entités présente à l'assemblée générale mais chaque délégué est attribué au moins un vote.

Pour participer aux délibérations et au vote, les délégués, qui ont déclaré posséder une ou plusieurs voix, doivent présenter un mandat écrit de la personne morale pour laquelle ils agissent et des membres pour qui ils votent,

Art. 14. Chaque membre peut se faire représenter par d'autres membres à l'assemblée au moyen d'une procuration écrite.

Art. 15. L'assemblée générale est présidée par le président, et en absence de celui-ci, le vice-président.

Les rapports et les procès-verbaux de l'assemblée générale sont signés par le président et le vice-président. Les membres de l'association et ceux qui ont un intérêt légal peuvent les consulter au siège social,

Art. 16. Les décisions élémentaires sont prises à la majorité simple, sauf dans les cas suivants;

a) accepter un membre d'honneur qui n'appartient pas à la profession comme prévu dans l'article 6b

b) la liquidation volontaire et la modification des statuts doit être décidée par majorité d'au minimum trois quarts des membres présents à une assemblée générale convoquée spécialement pour ce but et composé d'un minimum de la moitié des membres avec droit de vote.

Si la moitié des membres n'est pas présent à la première réunion, une seconde réunion pourra être organisée avec le même objectif, et elle pourra valablement délibérer quel que soit le nombre de membres présents ou représentés.

Toute modification des statuts sera publiée dans les annexes du Moniteur Belge.

Pour la liquidation volontaire l'article 16, paragraphe 2 est d'application. L'assemblée générale nommera dans ce cas un ou plusieurs liquidateurs pour lesquels ils décrieront le rôle et le pouvoir.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD OS

Après paiement des dettes, les biens de l'association seront partagés comme suit: le montant des dons et contributions remonte au disposant, ses héritiers ou ses ayants-droit, dans la mesure où le droit de révocation est stipulé dans l'acte de donation et que la demande est faite dans l'année qui suit la publication de l'acte de dissolution. L'actif net, après déduction du montant des dons et contributions faites à l'association, est attribué par l'assemblée générale à une association similaire ou une instance qui est liée à celle de l'union professionnelle liquidée.

Lors d'une égalité des voix pour des décisions simples, autant pour l'assemblée générale que pour les réunions du conseil d'administration, la voix du président de la réunion est décisive.

Art, 17. Dans le cas d'élections, que ce soit pour des membres du conseil que pour des commissaires, la liste des candidats proposés par le conseil d'administration sera envoyée avec les invitations aux membres.

CHAPITRE 4: Le conseil d'administration de l'association et les pouvoirs des administrateurs

A. Le conseil d'administration

Art. 18. L'association est dirigée par un conseil d'administration composé d'au moins 4 membres, élus par l'assemblée générale, pour un mandat de quatre ans. Au moins % du conseil est élu parmi les membres normales.

Le conseil élu choisi entre ses membres un vice-président, un secrétaire et un trésorier. Le président est élu par l'assemblée générale sur proposition du conseil d'administration.

Les membres du conseil d'administration sont élus à la majorité simple des membres présents ou des membres représentés. Les membres sortants peuvent être réélus.

Leur mandat peut être révoqué à tout moment par l'assemblée générale.

En cas de vacance, un nouvel administrateur est nommé par le conseil d'administration qui accompli le mandat, Cette décision doit être ratifiée par la première assemblée générale qui la suit. Les premiers administrateurs sont indiqués lors de l'assemblée de fondation.

Art. 19. Le conseil d'administration a le pouvoir résiduel le plus étendu, ce qui lui permet de résoudre tous les problèmes, sauf ceux qui sont réservés statutairement ou légalement à l'assemblée générale.

Art. 20. Le conseil ne peut valablement délibérer que si au moins la moitié plus un de ses membres est présente. Si au cours de la première réunion ce quorum n'est pas atteint, une deuxième assemblée pourra toujours décider valablement quel que soit le nombre de participants.

Le conseil prend ses décisions à la majorité simple, sauf dans le cas mentionné dans l'article 7.

Art, 21. Le conseil d'administration a le pouvoir de faire toutes les opérations dans les limites de l'objet social, également des insertions, distances, inscriptions, prêts ou des interventions financières en ce qui concerne lesdites transactions,

En aucun cas l'argent de l'association peut être investi dans des sociétés commerciales.

Le conseil d'administration peut déléguer son pouvoir complètement ou en partie à un directeur général

et/ou un membre éventuel du personnel.

La délégation de ces pouvoirs devra apparaitre dans l'annexe au Moniteur Belge .

Art. 22. Le conseil d'administration se réunit au moins deux fois par an, à l'invitation du président. ll rendra régulièrement compte aux assemblées générales.

Le conseil rédige les règlements en application des statuts et les soumet pour approbation pendant l'assemblée générale. Le règlement interne sera fait rapidement à cette fin.

Art. 23. Les membres du conseil ne sont pas personnellement liés par des engagements pris par l'association. Leur responsabilité est limitée à leur mandat.

B. Le président et le vice-président

Art. 24, Le président doit:

- contrôler et assurer la mise en oeuvre des lois et des règlements spéciaux;

- maintenir l'ordre lors de la réunion;

- prendre des mesures pour la mise en oeuvre des décisions prises par le conseil d'administration;

- signer tous les conclusions, actes et décisions, ainsi que le secrétaire;

- représentation de l'association dans ses relations avec le gouvernement et les tiers;

- représenter l'association dans des procédures judiciaires intentées par ou contre l'association sauf si

l'assemblée générale a accordé une procuration spéciale à quelqu'un d'autre;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 0.5

- il donne des ordres pour des réunions du conseil et de l'assemblée générale.

Le vice-président remplace le président en son absence et l'assiste dans son travail.

C. Le secrétaire

Art. 25. Le secrétaire consigne le procès-verbal de la réunion et le signe avec le président. Il en est responsable de la préservation. Il note les voix.

D, Le trésorier

Art. 26. Le trésorier gère les fonds de l'association, Il est le gérant des biens de l'association. Il crée et garde l'inventaire de celui-ci. Il tient les comptes de l'association.

Il est responsable de la trésorerie de l'association et les valeurs qui lui sont confiées, Il paie les commandes signées par le président ou les administrateurs autorisés. Il encaisse les montants qui sont dus à l'association et en donne quittance.

il effectue tous les placements, les transferts et les retraits de fonds des ordres signés par le président ou son remplaçant sur lesquels les montants visés sont notés

CHAPITRE 5: Les fonds, les contributions, le bilan et l'investissement de fonds

Art. 27, Le revenu de l'association se compose de;

- cotisations des membres actifs ;

- dons et allocations;

- Intérêts de capital et autres montants.

Les capitaux propres de l'association comprend tous les biens mobiliers et immobiliers qu'elle a reçu à titre

onéreux ou à titre gratuit, et que la loi lui permet.

L'assemblée générale décide de l'affectation des fonds propres. Elle peut mettre à disposition des montants

pour les dépenses courantes.

Sur l'avis du conseil une constatation des disponibilités de la caisse sera établie.

Le conseil placera les fonds non utilisés sur un compte en banque « compte à terme » d'une banque Belge

au nom de l'association.

L'assemblée générale se prononce sur toute autre méthode de placement. Dans ce cas, au moins deux tiers

des membres votants doit être présents et la décision doit être prise avec au moins une majorité de %.

En aucun cas l'association peut prendre des actions dans des sociétés commerciales.

Art, 28. L'année civile commence le ler janvier et se termine le 31 décembre de chaque année,

L'excédent appartient à l'association et sera versé dans le fonds de réserve.

Les comptes approuvés seront communiqués comme prévu dans l'article 12, dernier alinéa.

Art. 29. Le conseil doit, au plus tard 30 jours après la clôture de chaque exercice, et ce, pour au moins 15 jours, mettre à disposition tous les documents comptables et financières au commissaire qui est élu tous les trois ans par l'assemblée générale.

CHAPITRE 6: Autres dispositions

A. règlement interne

Art. 30. Le conseil d'administration est responsable de la rédaction des règlements internes de ces statuts.

Avant d'être appliqué, cette réglementation doit être approuvée par l'assemblée générale.

La même procédure doit être suivie pour changer le règlement.

B. Les différends

Art. 31. Le conseil cherche, en concertation avec la contrepartie après les moyens pour résoudre chaque différend dont l'association est concerné par réconciliation ou par décision d'arbitres.

Les différends qui existent au sein de l'association en ce qui concerne l'application des lois et règlements pour des cas qui ne sont pas expressément réglées, seront toujours réglés par intervention d'arbitres choisis parmi les membres actifs et nommés par les parties. En cas de grève de vote les différends seront réglés par un troisième arbitre choisi par les parties, ou s'ils refusent, par le président de l'association.

La décision des arbitres est définitive.

C. Sanctions

MOD 0.5

Volet B - Suite

"r3ItuYl~rr Art. 32. En cas de non-respect des règlements de l'association, ce dernier peut, en conformité avec le

wF an het règlement interne, imposer les sanctions suivantes: un blâme, une suspension ou l'exclusion du membre. Belgïsch

Staatshlad D. Alliance de l'association avec une association similaire

Art. 33. Par décision de l'assemblée générale, l'association peut adhérer à une alliance d'associations professionnelles dans les conditions prévues par la loi du 31 mars 1898.

E. Responsabilité

Art, 34, L'association n'est pas responsable des actions des membres en ce qui concerne en particulier l'application de la médecine orthomoléculaire ou pour les conséquences qui en découlent,

Etabli à Oudenaarde, le samedi 29 septembre 2012.

Le président, Le secrétaire,

Dr. Vermeij Sophia Van Laethem Danny

Sur la derncre page du Voiet B indiquer Au recto " Nom(st de la (des) personne(s) compétente(s) habilitée(s) à représenter l'union

professionnelle envers des tiers

Au verso ' Nom et signature

24/03/2015
ÿþ" r +r . . u.p p.. V

MDD05

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge apré de l'acte au SPF Economie, P.M.E., Classes Moyen

10 -03- 2015

-" ~.~. ~.SIAATSBi.AD

CII INlllllllllflllllll i

"15044198'

Vt ~ 8131 xols

SERVAIS Yolande Attach6

Réservé au SPF

N" d'entreprise 0500.4,56.355

Dénomination

(en entier) : Association Professionnelle de la Médecine Orthomoléculaire

Forme juridique : Union professionnelle

Oblat de l'acte : changement de l'adresse et des administrateurs de l'union.

A l'assemblée générale du 11 octobre 2014 l'union a obtenue l'approbation intégrale des membres présents de changer l'adresse du siège de l'union en Dokter Vloeberghsstraat 8/1 3401 Walshoutem.

Sophia Vermeij, président; Danny Van Laethem secrétaire et Cindy Van de Broeck, trésorier ont donné la démission de leurs fonctions et aussi de leur participation à la gestion à partir du 1 janvier 2015.

Avec approbation générale Lutgarde Van Hecke,Rudy Proesmans et Pol De Saedeleer ont été accueillis comme nouveaux administrateurs.

La répartition des fonctions a été décidée comme suite: Peter Aelbrecht, président; Rudy Proesmans vice-président, Lutgarde Van Hecke, trésorier Pol de Saedeleer, administrateur et Dirk Van Overstraeten, secrétaire. Dans sa fonction de secrétaire Dirk van Overstraeten a reçue l'autorisation de soussigner cette déclaration.

Sur la dernière page du Volet B indiquer : Au recto : Nom(s) de la (des) personnels) compétente(s) habiiitce(F , rerresenter I union

professionnelle envers des tiers

Au verso . Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

24/03/2015
ÿþ MOiVITE$J RIc13aGir

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad 18 -03- 2015

bekend te maken kopie na indiening van de akte bij L.: STAATSBLAD

FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie

r

ai i 11,.i~di~1Ui liai 11 u

5/21 zots

SERVAIS Voorbehouden F,.tO

Ondernernïngsnr : 0500.456.355

Benaming

(voluit) : Belgische beroepsvereniging voor Orthomoleculaire

Geneeskunde

Rechtsvorm : Beroepsvereniging

Onderwerp akte : adreswijziging en wijziging samenstelling bestuur

Op de algemene vergadering van 11 oktober 2014 werd de adreswijziging van de vereniging goedgekeurd. De vereniging is vanaf 1 januari 2015 gevestegtigd in de Dokter Vloeberghsstraat 8/1 3401 Walshoutem.

Sophia Vermeij, voorzitter, Danny Van Laethem, secretaris en Cindy Van den Broeck, penningmeester nemen op 1 januari 2015 afscheid van hun functie en van hun plaats binnen het bestuur van de BBOG.

Met goedkeuring van alle aanwezige leden werden Lutgerde Van Hecke, Rudy Proesmans en Pol De Saedeleer aanvaard als nieuwe bestuursleden.

De nieuwe verdeling van de functies werd als volgt goedgekeurd: Peter Aelbrecht, voorzitter, Rudy Proesmans, ondervoorzitter; Lutgarde San Hecke, penningmeester, Pol De Saedeleer, bestuurslid en Dirk van Overstraeten, secretaris.

In zijn functie als secretaris kreeg Dirk van Overstraeten de volmacht om deze verklaring te ondertekenen.

Op de laatste btz. van Luik B vermelden ° Recto Naam van de perso(o)n(en) bevoegd om de beroepsverenqing ten aanzien van duiden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
BELGISCHE BEROEPSVERENIGING VOOR ORTHOMOLECU…

Adresse
MANDENMAKERSSTRAAT 15 9700 OUDENAARDE

Code postal : 9700
Localité : OUDENAARDE
Commune : OUDENAARDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande