BELPOIR

Société en commandite simple


Dénomination : BELPOIR
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 506.973.270

Publication

31/12/2014
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

GRIFFIE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL GENT

18 DEC. 2014

AFDELIN§IliffiRDERMONDE.

Ondernemingsnr : S oG 313. 11_0

Benaming

(voluit) : Belpoir

(verkort)

Rechtsvorm : Comm.V.

Zetel : Hoge Bokstraat 161 te 9111 Belsele

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Het jaar 2014 op 11 december zijn verschenen:

1) Van Schaftingen Leen, wonende Hoge Bokstraat 161 te 9111 Belsele, met rijksregistemummer 61.09.01-524.14, en

2) De Paep Dirk, wonende Hoge Bokstraat 161 te 9111 Belsele,

met rijksregistemummer 56.05.09-329.30.

Deze personen wensen met onderhavige overeenkomst een gewone commanditaire vennootschap (Comm. V) op te richten,

Vorm van de vennootschap:

De oprichters richten bij deze een gewone commanditaire vennootschap op. De vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

Naam  zetel:

Haar naam luidt: «Belpoir».

Zij wordt gevestigd te Hoge Bokstraat 161 in 9111 Belsele.

Gecommagliteerde en stille vennoten:

Comparant sub 1 neemt deel aan de oprichting als gecommanditeerde vennoot voor de duur van de vennootschap. Comparant sub 2 treedt op als stille vennoot.

Kapitaal .plaatsing en storting op het kapitaal:

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt 16.000 EUR en is verdeeld in 160 aandelen, met een fractiewaarde van één/honderdste van het kapitaal. Op deze aandelen is ingetekend door de oprichters, zoals hierna wordt uiteengezet en deze hebben zich onvoorwaardelijk verbonden tot nagemelde inbreng.

Inbreng in geld:

De oprichter sub 1 heeft ingetekend op 50 aandelen en betaalde hierop 5,000 EUR.

De oprichter sub 2 heeft ingetekend op 50 aandelen en betaalde hierop 5.000 EUR.

Het totaal van de inbrengen in geld bedraagt aldus de som van 10.000 EUR, waarvoor hen 100

aandelen worden toegekend.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

4 7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

inbreng in natura:

De oprichter sub 1 doet tevens inbreng van de volle eigendom van het haar toebehorend materiaal zoals beschreven in het verslag hieraan gehecht, bestemd voor de exploitatie van het bedrijf, en dat gewaardeerd is op een bedrag van 6.000 EUR.

Voor deze volstorte inbreng worden haar 60 aandelen toegekend.

Doel:

De vennootschap heeft tot doel zowel in België als in het buitenland, in eigen naam of in naam van

derden, voor eigen rekening of voor rekening van derden, alle verrichtingen die algemeen genomen

op één of andere wijze verband houden met:

teelt van fruit;

sorteren van fruit;

- groot- en kleinhandel in groeten en fruit;

ondersteunende activiteiten m.b.t, gewassen na oogst;

bewaren van fruit;

diverse land- en tuinbouwwerkenzaamheden.

Deze opsomming is niet beperkend noch bepalend en dient in de breedste zin opgenomen te worden. Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of belangen nemen in andere ondernemingen, rechtstreeks of onrechtstreeks op gelijk welke wijze. De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak. De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken.

Duur:

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur. Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Kapitaal:

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt 16.000 EUR en is verdeeld in160 aandelen, met een fractiewaarde van één/honderdste van het kapitaal.

Vennoten:

De rechten en verplichtingen van vennoten en erfgenamen:

a) Gecommanditeerde vennoten

De gecommanditeerde vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen

van de vennootschap.

b) Stille vennoten

De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht. De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Algemene vergadering van de vennoten:

§ 1, Jaarvergadering Bijzondere of buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op de laatste vrijdag van de maand mei om 19 uur, of indien die dag een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag. De bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden op de dag en uur aangewezen in de uitnodigingen.

r k .

a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

§ 2. Beenroeping

a) De bevoegdheid en verplichting tot bijeenroeping:

De algemene vergadering komt bijeen op uitnodiging van de zaakvoerder, het college van zaakvoerders of van de gecommanditeerde vennoten. De jaarvergadering moet worden bijeengeroepen op de daartoe bepaalde plaats, dag en uur, en dit binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar. De zaakvoerder is verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen binnen de drie weken na het daartoe strekkende verzoek, wanneer één of meer vennoten die minstens de helft van het kapitaal vertegenwoordigen het vragen.

b) Formaliteiten:

De vennoten worden opgeroepen tot een algemene vergadering door middel van een uitnodigingsbrief ten minste acht dagen voor de vergadering aangetekend verzonden naar hun adres, zoals dit in het register van aandelen is genoteerd.

§3. Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem.

§ 4. Besluiten

De besluiten van de algemene vergadering worden in de regel genomen bij gewone meerderheid, onverminderd de bijzondere regels vervat in de statuten met betrekking tot specifieke beslissingen zoals hierna bepaald. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

§ 5, Wijziging statuten

De besluiten van de buitengewone algemene vergadering waarbij de statuten worden gewijzigd evenals de besluiten inzake wijziging van de naam, het kapitaal, het aannemen en uitsluiten van vennoten, de vroegtijdige ontbinding van de vennootschap, worden goedgekeurd mits de eenparige goedkeuring van alle gecommanditeerde vennoten en de gewone meerderheid van de stille vennoten.

Artikel 11 Boekjaar  inventaris  jaarrekening  winstverdeling  reservering  verliezen:

§ 1, Boekjaar

Het boekjaar begint op I januari en eindigt op 31 december daarna.

§ 2 Inventaris  Jaarrekening

Op het einde van elk boekjaar wordt door toedoen van de zaakvoerder de inventaris van het vermogen van de vennootschap opgesteld, wordt de jaarrekening opgemaakt over het voorbije boekjaar en wordt de boekhouding afgesloten.

§ 3. Winstverdeling Reservering  Verliezen

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen. Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering, Het eenparig akkoord van de stille vennoten wordt vereist. De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten. Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen.

Benoeming van een niet-statutair zaakvoerder:

Vervolgens hebben de oprichters beslist te benoemen tot eerste, niet-statutaire, zaakvoerder, dit voor onbepaalde duur en met volledige externe vertegenwoordigingsbevoegdheid: Van Schaftingen Leen, voornoemd. Haar mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Eerste boekjaar:

Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op 31 december 2015,

Eerste jaarvergadering:

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op 27 mei van het jaar 2016.

Bekrachtiging:

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaren de oprichters dat de vennootschap alle verbintenissen bekrachtigt door één van hen aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien overneemt.

Volmacht:

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan SBB Accountants & Belastingconsulenten BV-CVBA, kantoor Beveren, Gentseweg 188, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, de vervulling van alle administratieve formaliteiten te verzekeren.

Opgemaakt te Belsele op 11/12/2014 in evenveel exemplaren als het aantal oprichters.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BELPOIR

Adresse
HOGE BOKSTRAAT 161 9111 BELSELE

Code postal : 9111
Localité : Belsele
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande