BERCKELANDT


Dénomination : BERCKELANDT
Forme juridique :
N° entreprise : 474.541.717

Publication

17/10/2014
ÿþmod 11.1

Vo( behot aan Belgi Staats

*14190344*

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

GRIFFIE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL GENT

-8 OKT. 201q

AFDELINGfflIklERMONDE

Ondernemingsnr : 0474.541.717

Benaming (voluit) : Berckelandt

(verkort) :

Rechtsvorm naamloze vennootschap

Zetel Holdamstraat 18

9170 Sint-Gillis-Waas

Onderwerp akte :NV: omzetting

Het blijkt uit een akte verleden voor Maarten DE CLERCQ, geassocieerd notaris met zetel van de associatie te Stekene (Kemzeke), op dertig september tweeduizend veertien, dat er een buitengewone algemene vergadering werd gehouden van de naamloze vennootschap "N.V. BERCKELANDT" met maatschappelijke zetel te Sint-Gillis-Waas, Holdamstraat 18, ondernemingsnummer 0474.541.717, waarbij het volgende werd beslist met éénparigheid van stemmen:

1. Kapitaalverhoging - Inbreng in natura

!I Inzake wordt verwezen naar de hierna vermelde verslagen van het bestuursorgaan en de revisor.

De vergadering beslist om het kapitaal te brengen van tweehonderd tweeëntachtigduizend

euro (¬ 282.000,00) op zeshonderd negentienduizend euro (¬ 619.000,00) I

door uitgifte van drieduizend driehonderd zeventig (3.370) nieuwe aandelen zonder vermelding van nominale waarde, van dezelfde aard en genietend van dezelfde rechten als de bestaande aandelen en die delen in de resultaten van de vennootschap vanaf heden. De nieuwe aandelen vertegenwoordigen elk één/zesduizend honderd negentigste (1/6.190) van het kapitaal.

Vervolgens verklaren de heer D'Hooghe Marcel en mevrouw Rita De Baer, na lezing van hetgeen voorafgaat, volledige kennis te hebben van de statuten en de financiële toestand van de vennootschap. Zij verklaren inbreng te doen van I de volgende goederen:

1. GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS  eerste afdeling

I: Een perceel land gelegen te Sint-Gillis-Waas, eerste afdeling, wijk Stropers, gekadastreerd sectie B, nummer 323/A, groot één hectare tien are vijfenzestig centiare (lha lOare 65ca).

:I 2. GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS  eerste afdeling

;! Een perceel land gelegen te Sint-Gillis-Waas, eerste afdeling, wijk Gavers, gekadastreerd sectie C, nummer 17411A, groot vierenveertig are vijfentwintig centiare (44are 25ca).

3. GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS vierde afdeling  Sint-Pauwels

Een perceel land gelegen te Sint-Gillis-Waas, vierde afdeling, Sint-Pauwels, wijk Grauwen Steen, gekadastreerd sectie A, nummer 383/A, groot één hectare

éénentwintig are drieëntachtig centiare (1ha 21are 83ca).

Op de laatste biz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

4. GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS  vierde afdeling  Sint-Pauwels

Een perceel land gelegen te Sint-Gillis-Waas, vierde afdeling, Sint-Pauwels, wijk Grauwen Steen, gekadastreerd sectie A, nummer 3851A, groot drieëntachtig are éénenvijftig centiare (83are 51ca).

î 5. GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS  eerste afdeling

Een perceel land gelegen te Sint-Gillis-Waas, eerste afdeling, wijk Westholland,

gekadastreerd sectie C, nummer 74/B, groot twintig are vijfendertig centiare (20are 35ca).

6. GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS  vierde afdeling  Sint-Pauwels

Een perceel land gelegen te Sint-Gillis-Waas, vierde afdeling, Sint-Pauwels, wijk Grauwen Steen, gekadastreerd sectie A, nummer 428/A, groot drie hectare

tweeëntwintig are zevenentachtig centiare (3ha 22are 87ca).

7. GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS  vierde afdeling  Sint-Pauwels

Een perceel land gelegen te Sint-Gillis-Waas, vierde afdeling, Sint-Pauwels, wijk Grauwen Steen, gekadastreerd sectie A, nummer 425/B, groot vijfenveertig are zesenvijftig centiare (45are 56ca).

Aldus stelt de vergadering vast dat de inbreng definitief werd voltrokken en op de kapitaalverhoging integraal werd ingeschreven. Het maatschappelijk kapitaal werd aldus daadwerkelijk gebracht op zeshonderd negentienduizend euro (¬ 619.000,00).

De statuten worden in die zin aangepast.

2. Omzetting in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

a) Verslagen

Het verslag van de raad van bestuur ter rechtvaardiging van de omzetting van de vennootschap;

De aan voormeld verslag gehechte staat van activa en passiva afgesloten op 30 juni 2014 hetzij minder dan drie maanden voordien, zoals opgelegd door artikelen 776 en 777 van het Wetboek van Vennoot-Ischappen.

Het verslag van de burgerlijke vennootschap die de vorm heeft aangenomen van een

besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Luc De Puysseleyr en C°", gevestigd te Zwijndrecht, Verbrandendijk 39, vertegenwoordigd door haar vennoot de heer Luc De Puysseleyr gedateerd op 29 september 2014.

De besluiten van het verslag van de bedrijfsrevisor luiden als volgt:

"Ondergetekende, BVBA Luc De Puysseleyr en C°, bedrijfsrevisor te ZWIJNDRECHT, verklaart inzake de inbreng in natura van onroerende goederen overeenkomstig artikel 602 van het Wetboek van vennootschappen in de NV BERCKELANDT dat:

a)de verrichting werd nagezien overeenkomstig de controlenormen van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren inzake de controle van inbreng in natura en quasi-inbreng en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de in te brengen bestanddelen en voor de bepaling van bet aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

b)de inbrengers de heer Marcel D'Hooghe en mevrouw Rita De Baer zijn; c)de in te brengen bestanddelen onroerende goederen van de inbrengers betreffen;

d)de beschrijving van elke inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

e)de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden, ten minste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voot-behouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat in 3.370 aandelen van de NV BERCKELANDT, - -' zonder van nominale, met een fractiewaarde van 1/6.190ste van het kapitaal van 619.000,00 EUR.

Wij hebben geen kennis van bijzondere voordelen waarvan de inbrengers genieten en die zouden bijdragen tot de werkelijke vergoeding van de inbreng.."

De vergadering keurt eenparig de verslagen en de staat goed.

b) Omzetting

De vergadering besluit met eenparigheid van stemmen de naamloze vennootschap Berckelandt om te zetten in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Berckelandt met ingang van heden.

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Berckelandt is de voortzetting van de naamloze vennootschap Berckelandt, met dien verstande dat door de orrnzetting geen enkele wijziging aangebracht wordt aan de activa- en passivaposten van de omgezette vennootschap.

Het maatschappelijk doel van de vennootschap zal ongewijzigd blijven evenals de bedrijvigheid.

De omzetting geschiedt op basis van het actief en passief van de vennootschap per 30 juni 2014, waarvan de staat opgenomen werd in voormeld verslag van de bedrijfsrevisor. Alle verrichtingen die sedert deze datum gedaan werden door de naamloze vennootschap Berckelandt, worden verondersteld verricht te zijn voor de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Berckelandt.

Al de lopende verbintenissen van welke aard ook, inzonderheid wat betreft het opmaken van de jaarrekening, zullen ten laste of ten bate zijn van de besloten

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Berckelandt.

Het kapitaal en de reserves blijven dezelfde, zo ook alle activa en passiva, de afschrijvingen, de waardeverminderingen en vermeerderingen. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid zal de boekhouding en de boeken die door de naamloze vennootschap gehouden werden, voortzetten.

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Berckelandt behoudt het nummer 0474.541.717 waaronder de naamloze vennootschap ingeschreven was in de Kruispuntbank voor Ondernemingen.

De zesduizend honderd negentig (6.190) aandelen zonder nominale waarde die het kapitaal vertegenwoordigen worden aan de vennoten toegekend in verhouding tot het quotum dat zij bezitten in de omgezette naamloze vennootschap.

Ingevolge deze omzetting en de toekenning van de maatschappelijke aandelen aan de vennoten, is de naamloze vennootschap Berckelandt omgezet in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, zonder tot andere formaliteiten te moeten overgaan.

3. Ontslag van bestuurders en gedelegeerd bestuurder van de naamloze vennootschap  kwijting

De vergadering verleent ontslag op hun verzoek aan de heer Marcel D'Hooghe en aan mevrouw Rita De Baer, beiden voornoemd, gedelegeerd bestuurder en bestuurder van de naamloze vennootschap. De goedkeuring door de algemene vergadering van de jaarrekening voor het lopend boekjaar geldt als kwijting voor de uittredende bestuurders voor de uitoefening van hun mandaat sedert de laatste kwijting tot op heden.

4. Benoeming zaakvoerder(s)

Worden benoemd tot zaakvoerders: de heer Marcel D'Hooghe en mevrouw Rita De Baer.

Behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering oefenen zij hun mandaat kosteloos uit.

5. Goedkeuring van de statuten van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

,

Voorbehoucten

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

De vergadering besluit met eenparigheid van stemmen, de statuten van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid goed te keuren. Uit de nieuwe statuten blijkt onder meer wat volgt:

lA Rechtsvorm: De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

1B Naam: BERCKELANDT

2 Zetel: De vennootschap is gevestigd te Sint-Gillis-Waas (Sint-Pauwels), Holdamstraat 18.

3 Doel: De vennootschap heeft tot doel zowel in België als in het buitenland, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, als vertegenwoordiger, commissionair of tussenpersoon:

"De uitbating van een landbouwbedrijf, de uitbating van andere onroerende goederen.

De vennootschap zal alle burgerlijke, industriële, financiële, roerende en onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel, die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden, en die daartoe noodzakelijk zijn, nuttig of zelfs alleen maar bevorderend.

Zij kan tevens rechtstreeks of onrechtstreeks belangen nemen, hetzij door deelneming, inbreng of elke andere wijze, in alle bestaande of op te richten vennootschappen, ondernemingen, samenwerkingsverbanden, beroepsverenigingen of groeperingen, zowel in België als in het buitenland, die een aanvullend of soortgelijk doel nastreven of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te bevorderen.

Zij kan optreden als zaakvoerder, bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen.

Zij kan aan derden, zaakvoerders en vennoten leningen, voorschotten en kredieten toestaan.

Zij kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

4 Duur: De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd.

6 Geplaatst kapitaal: Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op zeshonderd negentienduizend euro (¬ 619.000,00) vertegenwoordigd door zesduizend honderd negentig aandelen zonder nominale waarde, die ieder één/zesduizend honderd negentigste van het kapitaal vertegenwoordigen.

6 Boekjaar: Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

7 Bestemming van de winst  Reserve: Het saldo van de resultatenrekening, na aftrek van de algemene onkosten, lasten en afschrijvingen, vormt het resultaat van het boekjaar van de vennootschap. Van het positief resultaat van het boekjaar na aanrekening van de overgedragen verliezen zal jaarlijks ten minste één/twintigste voorafgenomen worden om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt, in voorkomend geval, als dividend onder de vennoten verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen. Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.

Geen uitkering mag geschieden indien op cie datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 Wetboek van vennootschappen.

8 Gewone algemene vergadering: De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de vierde vrijdag van de maand mei om negentien uur.

Op de jaatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

voe

behouden

aan het Belgisch Staatsblad

f

mod 11.1

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. ,

De gewone en de bijzondere algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats aangewezen in de oproeping. De buitengewone algemene vergaderingen kunnen worden gehouden waar dan ook in België.

9 Bestuur: De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot. Zij worden door de algemene vergadering benoemd voor een bepaalde duur of zonder beperking van duur. Een niet-statutaire zaakvoerder kan te allen tijde worden ontslagen bij besluit van de algemene vergadering, met eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige vennoten. Het ongevraagd ontslag van een niet-statutaire zaakvoerder heeft gevolg vanaf het besluit van de algemene vergadering.

Het vrijwillig aftreden van de enige zaakvoerder kan niet eerder effect sorteren dan nadat de algemene vergadering van het ontslag kennis heeft genomen en een nieuwe zaakvoerder heeft benoemd.

Is er meer dan één zaakvoerder, dan kan een zaakvoerder te allen tijde aftreden.

De aftredende zaakvoerder is verplicht zijn opdracht te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging is voorzien.

VOOR EENSLUIDEND UITTREKSEL Expeditie van de akte, inlichtingenblad, formulier I ln dubbel, formulier Il, gecoördineerde statuten, verslagen van het bestuursorgaan en de bedrijfsrevisor.



Maarten DE CLERCQ, Notaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Vodr-

"behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

05/03/2014 : DE062531
25/07/2013 : DE062531
28/06/2011 : DE062531
26/07/2010 : DE062531
10/07/2009 : DE062531
01/10/2008 : DE062531
25/07/2007 : DE062531
09/05/2007 : DE062531
31/07/2006 : DE062531
23/08/2005 : SN062531
13/08/2004 : SN062531
26/08/2003 : SN062531
06/01/2003 : SN062531
02/12/2002 : SN062531
25/04/2001 : SNA011348

Coordonnées
BERCKELANDT

Adresse
HOLDAMSTRAAT 18 9170 SINT-GILLIS-WAAS

Code postal : 9170
Localité : SINT-GILLIS-WAAS
Commune : SINT-GILLIS-WAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande