BESCHERMCOMITE KINDEREN IN NOOD, AFGEKORT : KIN

Association sans but lucratif


Dénomination : BESCHERMCOMITE KINDEREN IN NOOD, AFGEKORT : KIN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.375.831

Publication

28/10/2011
ÿþI in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

_____ __._._..._

Ondernemingsnr : ©rts1, 0 11- CD " D 3 J., Benaming

(voluit) : VZW Beschermcomité ''KINDEREN IN NOOD'

(verkort) : VZW KIN

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk Zetel : Velodroomstraat 25 te 9940 Evergem Onderwerp akte : Oprichting

Oprichters :

Van hove Johan : Velodroomstraat 35 te 9940 Evergem Meyvaert Valerie : Bogaertstaat 2, 9830 Sint-Martens-Latem Vermeire Stefanie : Belzeelsestraat l te 9940 Evergem

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging; stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

111IM ~BINII I hfl1

*11164348*

Vr behc aar Bel! Stam

iN

I

NEERGELEGD

1 B OKT, 2011

RECHT L TE GENT

KOOPHA

Olieva Van Stappen : Kruispad 5, 2900 Schoten

Kurt Debuysscher : Bogaertstaat 2, 9830 Sint-Martens-Latem

Statuten

Art. 1

De vereniging voert de naam van "VZW Beschermcomité Kinderen in Nood", afgekort "VZW KIN" en is een vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2

De zetel is gevestigd: zaal Germinal, Velodroomstraat 25, 9940 Evergem, in het gerechtelijk arrondissement Gent.

Art, 3

Het beschermcomité werd opgericht met het oog op het verdedigen van de belangen van de drie Roemeense zusjes, Brigitta Alexandra ANDRASI (°08/06/2006), Andrea Anna PIKO (°29/08/2003) en Cristina Claudia PIKO (°2410612000) en zal ook aangewend worden om alle andere kinderen in nood bij te staan. Daarom heeft de vereniging als doel:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

1.Niet-begeleide kinderen uit Europa bescherming en begeleiding bieden waar nodig ;

2.Niet-begeleide kinderen uit alle andere landen buiten Europa, bescherming en begeleiding bieden waar nodig

3.De morele, lichamelijke en geestelijke ontplooiing van al deze kinderen te waarborgen door o.m. als beschermcomité op te treden als vertrouwenspersoon ter verdediging van de belangen van elk kind

Om dit doel te verwezenlijken mag de vereniging alle gewenste bewerkingen verrichten,

Art. 4

De vereniging is opgericht voor een onbepaalde duur. Zij kan ten aller tijde worden ontbonden, conform de wet en statuten.

Art. 5

Het aantal effectieve leden is onbeperkt, doch mag niet minder dan 3 bedragen. Rechtspersonen kunnen als lid aanvaard worden. De stichters zijn de eerste effectieve leden.

Om effectief lid te worden en te blijven moet men:

1.aanvaard zijn door de raad van bestuur, na schriftelijke kandidaatstelling, die soeverein beslist over de al dan niet aanvaarding. Bij niet aanvaarding is verhaal mogelijk op de eerstkomende algemene vergadering;

2.regelmatig het door de raad van bestuur bepaalde lidgeld betalen.

3.De statuten van de vereniging aanvaarden

Art. 6

De leden hebben geen persoonlijke verplichting uit hoofde van de verbintenissen der vereniging. Hun verantwoordelijkheid tegenover derden is noch hoofdelijk, noch onbepaald, doch beperkt tot het bedrag van hun bijdragen.

Art. 7

De maximumbijdrage van de effectieve leden wordt jaarlijks bepaald door de algemene vergadering.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 8

Wordt uitgesloten op voorstel van de raad van bestuur, overeenkomstig artikel 12 der wet van zevenentwintig juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, ieder lid wiens gedrag of werking van aard is om de vereniging te schaden;

Art. 9

Elk lid kan ten alle tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Ontslaggevende, uitgesloten of om andere reden uittredende leden, evenals de erfgenamen, rechthebbende of schuldeisers" van een overleden lid, hebben hoegenaamd geen recht op het bezit van de vereniging. Zij kunnen het bedrag noch van het ingangsgeld, noch van de jaarlijkse gestorte bijdragen van hun rechtvoorgangers terugeisen.

Art. 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad bestaande uit maximum 5 effectieve leden, die moeten beantwoorden aan de voorwaarden van artikel 6 van deze statuten en gekozen worden door de algemene vergadering. De termijn van hun mandaat is onbepaald. De benoemingen geschieden bij meerderheid van stemmen der aanwezige leden van de algemene vergadering. De bestuurders zijn ten alle tijde afzetbaar, bij tweederde meerderheid van stemmen, door de algemene vergadering. Dit punt moet bij voorbaat vermeld worden op de dagorde. In geval van overlijden of ontslag, voorzien de overblijvende bestuurders voorlopig in de vervanging en gaat de eerstvolgende algemene vergadering tot de benoeming over. De aldus gekozen bestuurder zet het mandaat van zijn voorganger voort.

Art. 11

De raad van bestuur benoemt in zijn schoot een voorzitter, een ondervoorzitter (optioneel), een secretaris, een penningmeester, ... voor een periode van 2 jaar .

Art. 12

De raad van bestuur vergadert op bijeenroepingen door de voorzitter of door twee bestuurders, telkens als de belangen van de vereniging het vereist, doch met een minimum van vier maal per jaar. Deze kan slechts geldig beraadslagen indien minstens de helft van zijn leden aanwezig is. De beslissingen worden bij meerderheid van stemmen genomen. Bij staking van stemmen, wordt het voorstel afs verworpen aanzien.

Art. 13

De beraadslagingen en beslissingen worden in het bijzonder verslagboek aangetekend. De voorzitter en de secretaris tekenen de verslagen.

Art. 14

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide en onbeperkte macht voor het bestuur van de vereniging en de verwezenlijking van haar doel. Al wat door deze statuten en de wet niet voorbehouden is aan de algemene vergadering behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur . Voor alles wat binnen de bevoegdheid valt van de raad van bestuur is de vereniging wettig gebonden door de handtekeningen van twee bestuurders, waaronder zeker deze van hetzij de voorzitter, hetzij de secretaris, hetzij de penningmeester. Het gebeurlijk bezoldigd

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

personeel wordt aangesteld en afgezet door de raad van bestuur, die, indien hij het nodig acht voor de goede werking van de vereniging, bepaalde volmachten mag verlenen aan één of meerdere leden van dit personeel.

Art. 15

De leden van de raad van bestuur verplichten zich bij de uitoefening van hun mandaat geenszins persoonlijk ten overstaan van de door de vereniging aangegane verbintenissen, zij oefenen hun mandaat totaal onbezoldigd en zonder enig voordeel in natura uit.

Art. 16

Het toezicht over het algemeen en financieel beleid wordt uitgeoefend door twee commissarissen, die moeten beantwoorden aan de voorwaarden van art. 6 dezer statuten en gekozen worden door de algemene vergadering. Hun mandaat is van onbepaalde duur. Zij kunnen ten aller tijde afgezet worden door de algemene vergadering.

Art. 17

De commissarissen hebben een onbeperkt recht van toezicht over al de verrichtingen van de vereniging en geven aan de algemene vergadering jaarlijks verslag van hun opgedragen toezicht.

Art. 18

Het boekjaar jaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december.

Art. 19

Op eenendertig december van elk jaar, zal de raad van bestuur de rekeningen afsluiten, balans opmaken evenals de begroting voor het volgend jaar. Na toezicht door de commissarissen zullen ze

ter goedkeuring aan de algemene vergadering onderworpen worden.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Alsook volgens de voorschriften van het KB 26 juni 2003 en de M.O van 26.08.2005 (toevoegen)

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 novies van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art. 20

De gewone jaarlijkse algemene vergadering van de leden gebeurt op schriftelijke bijeenroeping door de raad van bestuur. Deze heeft tot verplichte dagorde:

1.verslag over de bedrijvigheid gedurende het verlopen jaar;

2.goedkeuring van de rekeningen en de opgestelde begroting;

3.eventueel gedeeltelijke herkiezing van bestuurders en commissarissen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Art. 21

De algemene vergadering beslist over:

1.de wijziging van de statuten;

2.benoeming en afzetting van bestuurders;

3.de goedkeuring van rekeningen en begrotingen;

4.de vrijwillige ontbinding van de vereniging en de bestemming van haar bezit;

5.de vaststelling van de minimumbijdrage der effectieve leden;

6.de uitsluiting van de leden;

7.de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

8.de kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

9.de omzetting van een vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Art. 22

De algemene vergadering beslist bij meerderheid van stemmen. Elk effectief lid heeft slechts één stem doch kan ook één stem hebben bij volmacht van een ander effectief lid. Elk effectief lid kan slechts één stem bij volmacht uitbrengen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel als verworpen beschouwd.

Art. 23

De leden worden schriftelijk per gewone of electronische brief of briefkaart, de dagorde vermeldend, minstens acht dagen v66r de vergadering opgeroepen.

Art. 24

De algemene vergadering kan slechts geldig over de wijzigingen van de statuten beraadslagen, wanneer de bijeengeroepen vergadering het doel hiervan vermeldt en tweederden van de leden verenigt. Geen wijziging kan aangenomen worden dan mits een meerderheid van stemmen van tweederden van de aanwezigen. Bij wijziging van het doel van de vereniging is een viervijfden meerderheid vereist.

Art. 25

De algemene vergadering kan slechts de ontbinding beslissen, indien tweederden van de leden tegenwoordig zijn of vertegenwoordigd worden en een meerderheid van viervijfden der stemmen bekomen wordt. Indien deze voorwaarden niet vervuld worden moet een tweede buitengewone vergadering bijeengeroepen worden die geldig beraadslaagd, bij meerderheid van tweederden der aanwezige stemmen, ongeacht het aantal tegenwoordige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering kan slechts plaatsvinden 15 kalenderdagen na de eerste vergadering.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 26

Bij gerechtelijke of vrijwillige ontbinding van de vereniging wordt haar vermogen zonder enig verhaal aan één of meer verenigingen overgemaakt waarvan het doel zoveel mogelijk dit van de VZW. benadert. Deze vereniging(en) wordt (worden) door de algemene vergadering aangeduid.

Art. 27

De verdelings- en vereffeningsverrichtingen geschieden door de zorgen van de raad van bestuur onder toezicht van commissarissen.

Art. 28

Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgesteld, ondertekend door de voorzitter en secretaris, en wordt opgenomen in een register. Leden, alsook derden die van een belang doen blijken, hebben recht tot inzage en/of afschrift van het verslag te vragen.

Art. 29

Voor alles wat door de onderhavige statuten niet voorzien is, verklaren de partijen zich in de eerste plaats te houden aan de bepalingen van de wet van zevenentwintig juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en subsidiair aan de bepalingen van het Burgerlijk Wetboek en/of van het gemeen recht.

Art. 30

Wanneer moeilijkheden mochten rijzen, hetzij in verband met de letter of de geest van de statuten of van het reglement van inwendig orde, hetzij in verband met de beslissingen genomen door de vereniging, zal een speciale raad van bestuur samengeroepen worden die de moeilijkheid kan beslechten bij aanwezigheid van minstens tweederde van zijn leden.

Art. 31

De raad van bestuur zal letten op het vervullen van al pleegvormen van openbaarmaking voorgeschreven bij de artikels 3, 9, 10 en 11 van de wet van zevenentwintig juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art. 32

Alle bepalingen van deze akte die strijdig zouden zijn met de wet, moeten aanzien worden als niet geschreven, zonder dat de nietigheid van de akte zelf hieruit kan voortvloeien.

Art. 33

Inspanningen zullen geleverd worden om financiële instroom te verkrijgen voor de financiering van de

verschillende activiteiten voor de kinderen en er zullen structuren worden opgezet om de fiscale aftrekbaarheid van de toegebrachte gelden en sponsoring te regelen voor de fiscus.

Worden benoemd tot bestuurder :

Johan Van hove : Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BESCHERMCOMITE KINDEREN IN NOOD, AFGEKORT : …

Adresse
VELODROOMSTRAAT 25 9940 EVERGEM

Code postal : 9940
Localité : EVERGEM
Commune : EVERGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande