BETONCO

NV


Dénomination : BETONCO
Forme juridique : NV
N° entreprise : 893.868.361

Publication

23/04/2014
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



V IM1111131 ~I Gent

beh Afdeling Oudenaarde

aa .t 0 APR, 2014

Bel Griffie

Sta





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0893868361

Benaming

(voluit) : BETONCO

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : Kluisbergen, Scheldekaai 9

(volledig adres)

Onderwerp akte : PARTIELE SPLITSING

Blijkens de notulen opgemaakt door Meester Leen Coppejans, notaris te Oudenaarde, op 31 maart 2014, neergelegd voor registratie, heeft de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de naamloze vennootschap 'BETONCO", met zetel te 9690 Kluisbergen, Scheldekaai 9, onder meer letterlijk volgende besluiten genomen

EERSTE BESLUIT

De vergadering beslist het kapitaal van de huidige nv Betonco te verhogen met 9.497,66 euro door incorporatie van beschikbare reserves om het kapitaal te brengen van 761.813,77 euro tot 771.311,43 euro, zonder uitgifte van nieuwe aandelen. Deze kapitaalverhoging zal worden aangerekend op de beschikbare reserves die ingevolge art. 213 WIB 1992 zullen toekomen aan de vennootschap Betonco. Deze geïncorporeerde reserves zullen ingevolge de splitsing integraal behouden blijven in hoofde van Betonco.

TWEEDE BESLUIT.

De algemene vergadering besluit met eenparigheid van stemmen toepassing te maken van artikel 734 van het Wetboek van vennootschappen waarvan de tekst van de eerste twee leden is opgenomen in bovenstaande agenda en ontslaat met eenparigheid van stemmen de raad van bestuur van het opmaken van een omstandig schriftelijk verslag overeenkomstig het artikel 730 van het Wetboek van vennootschappen en verzaakt aan de meldingsprocedure zoals voorzien in artikel 733 van het Wetboek van vennootschappen.

DERDE BESLUIT.

De algemene vergadering besluit met eenparigheid van stemmen toepassing te maken van artikel 731 §1, in fine van het Wetboek van vennootschappen en ontslaat met eenparigheid van stemmen de revisor van het opmaken van het fusieverslag overeenkomstig het artikel 731.

VIERDE BESLUIT.

Na kennisname van voormeld splitsingsvoorstel neemt de algemene vergadering van de NV Betonco, inachtgenomen het feit dat het gehele kapitaal vertegenwoordigd is, met eenparigheid van stemmen dit splitsingsvoorstel aan en besluit de NV Betonco partieel te splitsen zonder vereffening, met het oog op voornoemde partiële splitsing door inbreng in de NV PST lnvest, met zetel te Kluisbergen, Oudenaardebaan 60, ingeschreven in het rechtspersonenregister Oudenaarde 0466.789.239

Bijgevolg zal een gedeelte van het vermogen van de NV Betonco, met aile rechten en plichten, overgaan op de NV PST lnvest.

Over te gane vermogensbestanddelen.

Het splitsingsvoorstel werd gedaan op basis van de balans van de bij de splitsing betrokken vennootschappen van dertig september tweeduizend dertien. Bijgevolg zullen de verrichtingen van de te splitsen vennootschap boekhoudkundig worden geacht te zijn verricht voor rekening van de verkrijgende vennootschap vanaf 1 oktober 2013, in de mate dat deze handelingen betrekking hebben op het gedeelte van het vermogen van de te splitsen vennootschap dat in de verkrijgende vennootschap is ingebracht.

Het vermogen dat volgens het splitsingsvoorstel naar aanleiding van de splitsing van de NV Betonco overgaat op de NV PST lnvest, omvat het integrale vermogen van de NV Betonco met uitzondering van de schuldenvrije blote eigendom van het onroerend goed.

Als actief zal het Integrale vermogen van de NV Betonco, met uitzondering van het onroerend goed, worden afgesplitst naar PST lnvest.

Aan de passiefzijde zullen alle schulden van de NV Betonco worden afgesplitst, alsook het een gedeelte van het eigen vermogen, zoals berekend volgens de principes van art. 213 WIB 1992.

Algemene voorwaarden van de overdracht.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

1) Alle eventuele contracten en eventuele vergunningen van de NV Betonco met betrekking tot het door de voormelde vennootschap af te splitsen vermogen naar de reeds bestaande NV PST Invest worden eveneens onder dezelfde geldende modaliteiten overgedragen naar de verkrijgende vennootschap,

2) Er wordt expliciet overeengekomen tussen de betrokken partijen dat de mogelijke financiële gevolgen naar aanleiding van hangende geschillen, waarborgverplichtingen, fiscale en sociale controles die betrekking hebben op het af te splitsen vermogen en voortvloeien uit gebeurtenissen voor datum van één oktober tweeduizend dertien integraal ten laste komen van de NV PST Invest.

3) Anderzijds blijven de financiële gevolgen naar aanleiding van hangende geschillen, waarborgverplichtingen, fiscale en sociale controles die betrekking hebben op het onroerend goed van de NV Betonco en voortvloeien uit gebeurtenissen voor datum van 1 oktober 2013 integraal ten laste van de NV Betonco.

VIJFDE BESLUIT.

Als vergoeding voor de gedane inbreng worden 44 nieuwe aandelen in de vennootschap PST Invest uitgereikt aan de vennootschap STV Trans, met zetel te Kluisbergen, Scheldekaai 9, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Oudenaarde onder nummer 0456.482.790 in haar hoedanigheid van aandeelhouder van de vennootschap Betonco. Er zal geen vergoeding in aandelen zijn in de mate dat de verkrijgende vennootschap reeds aandeelhouder is van de geplitste vennootschap conform artikel 726 van het wetboek van vennootschappen.

Deze verrichtingen zullen gebeuren zonder opleg in geld.

De nieuwe aandelen PST Invest zullen worden ingeschreven in een register van aandelen op naam, na te zijn gedagtekend en getekend door een gedelegeerd bestuurder van de NV PST Invest en de betrokken aandeelhouder.

Voor de bestaande aandelen van de NV Betonco, die op naam zijn, zal de partiële splitsing worden aangetekend in het register van de aandelen op naam door aanpassing van de fractiewaarde.

ZESDE BESLUIT.

De algemene vergadering stelt vast dat het maatschappelijk kapitaal na splitsing op éénenzestigduizend vijfhonderd euro (¬ 61,500,00) en overeenkomstige aanpassing van artikel 5 van de statuten

Artikel 5 van de statuten van de NV Betonco wordt vervangen als volgt :

"Het kapitaal van de vennootschap bedraagt éénenzestigduizend vijfhonderd euro (¬ 61.500,00) en is verdeeld in duizend honderd éénenzeventig (1.171) aandelen zonder vermelde waarde, met een fractiewaarde van één duizend honderd éénzeventigste (1 /171ste) van het kapitaal

ZEVENDE BESLUIT.

De algemene vergadering neemt kennis van het verslag van de raad van bestuur opgesteld in overeenstemming met de bepalingen van artikel 559 van het Wetboek van vennootschappen in het kader van een geplande doelwijziging en neemt met eenparigheid van stemmen de voorgestelde doelwijziging aan.

Ingevolge deze doelwijziging zal het doel van de vennootschap voor de toekomst als volgt luiden:

"De vennootschap heeft tot doel:

Zowel in België als in het buitenland, onder welke vorm ook participaties te verwerven enfof aan te houden in bestaande en nog op te richten vennootschappen en ondernemingen. Zij kan deze participaties beheren, te gelde maken en valoriseren, onder meer door deel te nemen aan het bestuur en het toezicht van de ondernemingen en vennootschappen waarin zij participeert en door ze bijstand te verlenen in hun operationeel beheer.

De vennootschap kan tevens alle mogelijke vormen van bijstand of ondersteuning op bedrijfseconomisch, commercieel, financieel, administratief of technisch vlak verlenen aan ondernemingen, alsook op louter contractuele basis het operationeel beheer ervan waarnemen.

Ook kan de vennootschap in het raam van haar thesaurie, rechtstreeks of via vestigingen in België of in het buitenland, financiële activa verwerven of verkopen, trading en deviezenoperaties uitvoeren, en tussenkomen in de overnamen en plaatsing van aandelen, obligaties en effecten allerhande. Ten slotte kan de vennootschap beleggen in onroerende en roerende waarden en bezittingen, en deze waarden en bezittingen waarden en bezittingen beheren en uitbaten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de wet van vier december negentienhonderd negentig op de financiële transacties en de financiële markten en het koninklijk besluit over de vermogensbeheer en beleggingsadvies van vijf augustus negentienhonderd eenennegentig.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden zekerheden stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan in het algemeen aile commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten, zelfs indien zij niet rechtstreeks in verband mee staan met de bovenstaande doelomschrijvingen, zoals onder meer de terbeschikkingstelling van roerende en onroerende goederen aan haar zaakvoerders, bij wijze van bezoldiging in natura.

De vennootschap mag op om het even welke wijze betrokken zijn in zaken, ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, zowel in België als in het buitenland, die hetzelfde, een gelijkaardig of verwant doel hebben of waarvan het doel in enig verband met het hare staat.?

Artikel 3 van de statuten zal in die zin worden aangepast.

ACHTSTE BESLUIT,

De algemene vergadering van de NV Betonco geeft opdracht aan instrumenterende notaris tot coördinatie van de statuten.

a

r

Voor- NEGENDE BESLUIT.

behouden De vergadering verzoekt de instrumenterende notaris vast te stellen dat voorgaande beslissing genomen

aan het werd onder de opschortende voorwaarde dat de algemene vergadering van de NV PST Invest en begunstigde

Belgisch van de inbreng in het kader van de partiële splitsing, een gelijklopende beslissing neemt.

Staatsblad Daarenboven heeft instrumenterende notaris vastgesteld dat alle formaliteiten werden nageleefd zoals die

door de wet zijn voorgeschreven. Zij bevestigt derhalve het bestaan en zowel de interne als externe wettigheid

van de rechtshandelingen en formaliteiten in de zin van artikel 737 van het Wetboek van Vennootschappen.

De vergadering gaat hiermee akkoord en verklaart dat zij geen moeilijkheden of onwettigheden heeft

vastgesteld.

VOOR GETROUW BEKNOPT UITTREKSEL

De instrumenterende notaris :

Mr Leen Coppejans,

Notaris te Oudenaarde





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2014 - Annexes du Moniteur belge Tegelijk hiermede neergelegd

- expeditie van de akte.

gecoördineerde tekst van de statuten.



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

04/06/2014
ÿþ Mod word 11.1

L j i j= In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Gent

Afdeling Oudenaarde

23 MEI 2014

Griffie

9111920"

11l

I

V( beer III

aai

Bel; Staa

lii



Ondernemingsnr : 0893.868.361

Benaming

(voluit) : Betonco

(verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Scheldekaai 9, 9690 Kluisbergen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Ontslag bestuurder

Uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering van 14 mei 2014:

1.Kennisname van het vrijwillig ontslag van de bestuurder

BVBA Concrete Consulting, vast vertegenwoordigd door de heer Mario Verstichel, heeft haar ontslag aangeboden als bestuurder van de vennootschap met ingang van 10 april 2014.

De algemene vergadering neemt kennis van dit ontslag en stelt vast dat het mandaat als bestuurder beëindigd is met ingang van 10 april 2014.

NV PST INVEST

Vast vertegenwoordigd door

Steven Vergalle

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

11/06/2014
ÿþia

Y,._ç...' In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na heerlegging ter griffie van de akte

Mod word 11.1

De vergadering besluit met eenparigheid van stemmen te benoemen als bestuurder voor een termijn van 6 jaar.

- Desire Stadsbader NV, vertegenwoordigd door dhr. Dominique Valcke

- D.S.R.T. NV, vertegenwoordigd door dhr. Desiré Stadsbader

Het mandaat van de bestuurders zal vervallen onmiddellijk na de jaarvergadering in 2020 die beslist over het boekjaar 2019. De voornoemde bestuurders, alhier tegenwoordig, verklaren hun mandaat te aanvaarden.

De vergadering benoemt D.S.R.T. NV tot voorzitter van de raad van bestuur en benoemt tevens Desire Stadsbader NV, vertegenwoordigd door Dhr. Dominique Valcke en D.S.R.T NV vertegenwoordigd door Dhr. Desire Stadsbader tot gedelegeerd bestuurder.

Harelbeke 23 mei 2014

D.S.R.T. NV

vertegenwoordigd door Dhr. Desire Stadsbader

Gedelegeerd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

7

flhlIlDUllllflhI11AI IlIflulUillIl

'19893

YIU

Gent

Afdeling Oudenaarde

30 MEI 7814

Griffie

Ondernemingsnr : 0893.868.361

Benaming

(voluit) : Betonco

(verkort) :

Rechtsvorm ; Naamloze vennootschap

Zetel: Scheldekaai 9 9690 Kluisbergen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Benoemigen - ontslag

Uitreksel uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering van 23 mei 2014:

De vergadering stelt eenparig het vrijwillig ontslag vast van onderstaande bestuurders - NV PST Invest, met als vast vertegenwoordiger de heer Steven Vergalle

- Mevrouw Annemie Van Maercke

De vergadering besluit met eenparigheid van stemmen het ontslag van bovengenoemde bestuurderd te aanvaarden.

21/02/2014
ÿþ Mod Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



*1904ffi3

Oudenaarde

12 FEB. 2014

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0893.868.361

Benaming

(voluit) : BETONCO

(verkort)

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : 9690 Kluisbergen, Scheldekaai 9

(volledig adres)

Onderwerp akte : Neerlegging splitsingsvoorstel

SPLITSINGSVOORSTEL

in verband met de

PARTIELE SPLITSING

VAN

BETONCO

Naamloze vennootschap

(te splitsen vennootschap)

RPR Oudenaarde

Btw BE 0893.868.361

met zetel te

Scheldekaal 9, 9690 Kluisbergen

NAAR

PST Invest

Naamloze vennootschap

(verkrijgende vennootschap)

RPR Oudenaarde

Btw BE 0466.789.239

met zetel te

Oudenaardebaan 60, 9690 Kluisbergen

Neergelegd ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel van Oudenaarde

SPLITSINGSVOORSTEL in verband met PARTIËLE SPLITSING

Bij toepassing van artikel 677 jo. 728 van het Wetboek van Vennootschappen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

De bestuursorganen van de te splitsen vennootschap en de verkrijgende vennootschap hebben op heden beslist het onderhavig splitsingsvoorstel, opgesteld overeenkomstig het artikel 677 jo. 728 van het Wetboek van Vennootschappen voor te leggen aan hun respectievelijke buitengewone algemene vergaderingen, en dit overeenkomstig de bepalingen van de artikelen 728 tot en met 741 van het Wetboek van Vennootschappen.

De bestuursorganen van de hierna vermelde vennootschappen hebben het initiatief genomen een splitsing tot stand te brengen van de te splitsen vennootschap die de overdracht van een deel van het vermogen, zowel de rechten als de verplichtingen, aan de verkrijgende vennootschap tot gevolg heeft, en dit overeenkomstig de beschikkingen van artikelen 728 e.v. van het Wetboek van Vennootschappen, zonder dat de te splitsen vennootschap ophoudt te bestaan:

Ode te splitsen vennootschap BETONCO nv, met zetel te Scheldekaai 9, 9690 Kluisbergen en gekend onder RPR Oudenaarde, btw BE 0893.868.361;

Ode verkrijgende vennootschap PST Invest nv, met zetel te Oudenaardebaan 60, 9690 Kluisbergen en gekend onder RPR Oudenaarde, btw BE 0466.789.239.

Voomoemde bestuursorganen verbinden zich ertoe om alles te doen wat in hun macht ligt met het oog op de verwezenlijking van de splitsing onder de hierna gedefinieerde voorwaarden en leggen bij deze het volgende splitsingsvoorstel vast dat zal worden onderworpen aan de goedkeuring van de respectievelijke buitengewone algemene vergaderingen.

I. WETTELIJKE VERMELDINGEN

1.1. Identificatie van de betrokken vennootschappen

11.1, Identificatie van de te splitsen vennootschap

De naamloze vennootschap naar Belgisch recht BETONCO, met zetel te Scheldekaai 9, 9690 Kluisbergen en gekend onder RPR Oudenaarde, btw BE 0893.868.361, hierna genoemd de TE SPLITSEN VENNOOTSCHAP.

Historiek

De vennootschap werd opgericht ingevolge een partiële splitsing van de naamloze vennootschap Algemene Ondernemingen Roeland Van Maercke bij akte verleden voor notaris Leen Coppejans met standplaats te Oudenaarde op 22 november 2007, gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 11 december daarna onder nummer 07178049.

De statuten van de vennootschap werden sindsdien slechts één maal gewijzigd en dit bij akte verleden voor notaris Leen Coppejans met standplaats te Oudenaarde, op 11 december 2013, gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 8 januari daarna onder nummer 14009295.

Kapitaal en aandeelhouder

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt op heden ¬ 761.813,77 en is verdeeld in 1.171 aandelen op naam zonder nominale waarde met ieder een fractiewaarde van 111.171 ste van het kapitaal.

De huidige aandeelhoudersstructuur van de vennootschap is als volgt:

© PST Invest: 1.170,00 aandelen 99,99 %

STV Trans:1,00 aandeel 0,01 %

Maatschappelijk doel en activiteiten

"De vennootschap heeft tot doel:

Zowel in België als in het buitenland, onder welke vorm ook participaties te verwerven en/of aan te houden in bestaande en nog op te richten vennootschappen en ondernemingen. Zij kan deze participaties beheren, te gelde maken en valoriseren, onder meer door deel te nemen aan het bestuur en het toezicht van de ondernemingen en vennootschappen waarin zij participeert en door ze bijstand te verlenen in hun operationeel beheer.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan tevens alle mogelijke vormen van bijstand of ondersteuning op bedrijfseconomisch, commercieel, financieel, administratief of technisch vlak verlenen aan ondernemingen, alsook op [outer contractuele basis het operationeel beheer ervan waarnemen.

Ook kan de vennootschap in het raam van haar thesaurie, rechtstreeks of via vestigingen in België of in het buitenland, financiële activa verwerven of verkopen, trading en deviezenoperaties uitvoeren, en tussenkomen in de overnamen en plaatsing van aandelen, obligaties en effecten allerhande. Ten slotte kan de vennootschap beleggen in onroerende en roerende waarden en bezittingen, en deze waarden en bezittingen waarden en bezittingen beheren en uitbaten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de wet van vier december negentienhonderd negentig op de financiële transacties en de financiële markten en het koninklijk besluit over de vermogensbeheer en beleggingsadvies van vijf augustus negentienhonderd éénennegentig.

De vennootschap kan, zowel in België als in het buitenland, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwenlijking van of die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met haar doel.

De vennootschap mag op om het even welke wijze betrokken zijn in zaken, ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, zowel in België als in het buitenland, die hetzelfde, een gelijkaardig of verwant doel hebben of waarvan het doel in enig verband met het hare staat.

Organen

De vennootschap wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, die als volgt is samengesteld:

*PST Invest nv, vast vertegenwoordigd door dhr, Steven Vergalle, voorzitter van de raad van bestuur en gedelegeerd bestuurder

" toevr. Annemie Van Maercke, gedelegeerd bestuurder

*Concrete Consulting bvba, vast vertegenwoordigd door dhr. Mario Verstichel

Allen benoemd blijkens beslissing van de algemene vergadering van 12 juli 2013.

1.1.2. Identificatie van de verkrijgende vennootschap

De vennootschap PST Invest nv, met zetel te Oudenaardebaan 60, 9690 Kluisbergen, gekend onder RPR Oudenaarde btw BE 0466.789.239, hierna genoemd DE VERKRIJGENDE VENNOOTSCHAP.

Historiek

De vennootschap werd opgericht bij akte verleden voor notaris Luo Van Coppenolle, notaris met standplaats te Oudenaarde, op 19 augustus 1999, gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 16 september nadien onder nummer 990916-74.

De statuten van de vennootschap werden sinds haar oprichting herhaaldelijk gewijzigd en voor het laatst bij akte verleden voor notaris Leen Coppejans, notaris met standplaats te Oudenaarde, op 11 december 2013 houdende diverse wijzigingen, gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 3 januari nadien onder nummer 14005326.

Kapitaal en aandeelhouder

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt op heden ¬ 15.000.000,00 en is verdeeld in 11.198 aandelen op naam zonder nominale waarde met een fractiewaarde van 1111.198ste van het kapitaal.

De huidige aandeelhoudersstructuur van de vennootschap is op heden als volgt:

DDhr. Steven Vergalle: 5.599 aandelen 50,00 %

DMevr. Annemie Van Maercke: 5.599 aandelen 50,00 %

Maatschappelijk doel en activiteiten

"De vennootschap heeft tot doel:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Zowel in België als in het buitenland, onder welke vorm ook participaties te verwerven en/of aan te houden in bestaande en nog op te richten vennootschappen en ondernemingen, Zij kan deze participaties beheren, te gelde maken en valoriseren, onder meer door deel te nemen aan het bestuur en het toezicht van de ondernemingen en vennootschappen waarin zij partioipeert en door ze bijstand te verlenen in hun operationeel beheer.

De vennootschap kan tevens alle mogelijke vormen van bijstand of ondersteuning op bedrijfseconomisch, commercieel, financieel, administratief of technisch vlak verlenen aan ondernemingen, alsook op louter contractuele basis het operationeel beheer ervan waarnemen.

Ook kan de vennootschap in het raam van haar thesaurie, rechtstreeks of via vestigingen in België of in het buitenland, financiële activa verwerven of verkopen, trading en deviezenoperaties uitvoeren, en tussenkomen in de overnamen en plaatsing van aandelen, obligaties en effecten allerhande. Ten slotte kan de vennootschap beleggen in onroerende en roerende waarden en bezittingen, en deze waarden en bezittingen waarden en bezittingen beheren en uitbaten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de wet van vier december negentienhonderd negentig op de financiële transacties en de financiële markten en het koninklijk besluit over de vermogensbeheer en beleggingsadvies van vijf augustus negentienhonderd éénennegentig.

De vennootschap heeft tevens tot doel de aan- en verkoop, in- en uitvoer en de bemiddeling met betrekking tot alle producten en goederen die verband houden met de betonverwerkende nijverheid, en dit zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden.

Haar activiteit zal zich eveneens mogen uitstrekken tot de coördinatie van alle private en industriële vastgoedprojecten, het opmaken en uitvoeren van studies en plans, het verstrekken van technische hulp en inlichtingen, de aankoop, verkoop, huren of verhuren van de exploitatie van brevetten, licenties en alleenverkopen met betrekking tot betonverwerkende nijverheid en zonder beperking en welke maar enzigszins in verband kunnen staan met het bovenvermelde doel van de vennootschap.

De vennootschap kan, zowel in België als in het buitenland, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwenlijking van of die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met haar doel,

De vennootschap mag op om het even welke wijze betrokken zijn in zaken, ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, zowel in België ais in het buitenland, die hetzelfde, een gelijkaardig of verwant doel hebben of waarvan het doel in enig verband met het hare staat.

Organen

De vennootschap wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, die als volgt is samengesteld:

" Dhr. Steven Vergalle, voorzitter van de raad van bestuur en gedelegeerd bestuurder

" toevr. Annemie Van Maercke, gedelegeerd bestuurder;

" Concrete Consulting bvba, vast vertegenwoordigd door dhr. Mario Verstichel, bestuurder

" Dhr. Patrick Declerck, bestuurder.

1.2.Juridisch kader

In aanmerking nemende dat de bestuursorganen van de betrokken vennootschappen het initiatief hebben genomen tot het doorvoeren van een partiële splitsing waarbij een deel van het vermogen van de te splitsen vennootschap, met toepassing van de bepalingen van artikelen 673 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, zal overgaan op de verkrijgende vennootschap, verbinden de bestuursorganen zich ertoe te doen wat in hun mogelijkheden ligt om de splitsing tot stand te brengen tegen de hierna gemelde voorwaarden en leggen bij deze het splitsingsvoorstel vast dat ter goedkeuring zal worden voorgelegd aan de respectievelijke algemene vergaderingen van de aandeelhouders.

De partiële splitsing zal worden verwezenlijkt in toepassing van de bepalingen vervat in het Wetboek van Vennootschappen m.b.t. de splitsing van vennootschappen,

Onder "partiële splitsing", zoals hierna vermeld, moet worden verstaan de "partiële splitsing door overneming" zoals gedefinïeerd door artikel 673 en 677 van het Wetboek van Vennootschappen, met name de rechtshandeling waarbij een deel van het vermogen van één of méér vennootschappen, zowel de rechten als de verplichtingen, zonder haar ontbinding op een andere bestaande vennootschap overgaat tegen uitreiking van aandelen in de verkrijgende vennootschap aan de vennoten van de gesplitste vennootschap of vennootschappen, eventueel met een opleg in geld die niet meer mag bedragen dan een tiende van de nominale waarde of, bij gebreke aan een nominale waarde, van de fractiewaarde van de uitgereikte aandelen,

Samenvattend kan de voorgenomen verrichting worden omschreven als een partiële splitsing waarbij het integrale vermogen van de te splitsen vennootschap, met uitzondering van de schuldenvrije blote eigendom van het bedrijfsgebouw gelegen te Kluisbergen, zal worden afgesplitst naar de verkrijgende vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Zowel de vennootschap PST Invest als de vennootschap Betonco functioneren op heden ais holding van de groep. De bedoeling van deze splitsing bestaat erin de vermogens van de betrokken vennootschappen samen te voegen en de restvennootschap Betonco in de toekomst te laten functioneren als vastgoedvennootschap van de groep in het kader van een bredere herstructurering van de groep (cfr. fusie Van Maercke Prefab/Algemene Ondernemingen Roeland Van Maercke).

Bovendien worden ten gevolge van deze splitsing geen fiscale voordelen, zelfs ongewild, gerealiseerd, integendeel. Door deze splitsing zullen de fiscale verliezen in hoofde van de overnemende vennootschap PST Invest immers worden beperkt conform de bepalingen opgenomen in art. 206 WIB 1992. Tenslotte is er geen sprake van de optimalisatie van fiscale aftrekken.

Op basis van het bovenstaande kan worden aangenomen dat de splitsing neutraal zal geschieden op het vlak van directe belastingen aangezien de vennootschappen van mening zijn dat de verrichting is ingegeven vanuit zakelijke overwegingen en er geen fiscale motieven aan de grondslag liggen van de voorgenomen herstructurering.

Aangezien ten gevolge van deze verrichting geen onroerende goederen zullen worden overgedragen, zal de splitsing op het vlak van registratierechten geschieden tegen het vast recht van ¬ 50,00,

Ook op het vlak van btw zal de verrichting fiscaal neutraal geschieden aangezien het overgedragen vermogen een bedrijfstak betreft in de zin van artikel 11 jo. 18, § 3 W.Btw, aangezien aile bestaande btw-activiteiten worden afgesplitst naar PST Invest,

De splitsing zal plaats vinden op basis van de staat van de bij de splitsing betrokken vennootschappen afgesloten op 30/9/2013.

1.3Over te dragen bestanddelen en vergoeding

Deze splitsing heeft tot doel het integrale vermogen, met uitzondering van de schuldenvrije blote eigendom van het onroerend goed, af te splitsen van BETONCO naar PST Invest.

Als actief zal het integrale vermogen van de vennootschap, met uitzondering van het onroerend goed, worden afgesplitst naar PST Invest.

Aan de passiefzijde zullen alle schulden van de vennootschap worden afgesplitst, alsook eigen vermogen.

Dit eigen vermogen wordt afgesplitst overeenkomstig de fiscale principes van artikel 213 WIB 1992 conform de illustratie in bijlage 1.

Er wordt een werkelijke waarde van ¬ 25.808.294,04 ingebracht in PST Invest, waarvan 0,09% (1,0011.171,00) in aandelen wordt vergoed. Dit levert een te vergoeden waarde op van ¬ 22.039,53. Er zal geen vergoeding in aandelen zijn in de mate dat de verkrijgende vennootschap reeds aandeelhouder is van de verkrijgende vennootschap conform art. 726 van het Wetboek van Vennootschappen.

Aangezien ten gevolge van deze splitsing een waarde van ¬ 22.039,53 wordt ingebracht in de vennootschap PST Invest, zullen ten gevolge van deze inbreng 15,00 (22.039,5311,447,07 = 15,00 (berekend zonder afronding)) aandelen van de vennootschap PST Invest worden uitgekeerd aan de vennootschap STV-Trans in haar functie van aandeelhouder van de gesplitste vennootschap BETONCO ter vergoeding van haar inbreng. Er zal geen opleg in geld worden gedaan. Ingevolge deze uitgifte van aandelen zal de aandeelhoudersstructuur van de vennootschap PST Invest als volgt zijn:

Begin uit te geven aandelen Eind

Steven Vergalle5.599,00 0,00 5.599,00

Annemie Van Maercke5.599,000,00 5.599,00

STV Trans 0,00 15,00 15,00

totaal 11,198,00 15,00 11.213,00

Voor de verdeling van de aandelen over de aandeelhouders en het uitzicht van de nieuwe aandeelhoudersstructuur wordt verwezen naar bijlage 1. De nieuw uit te geven aandelen van de verkrijgende vennootschap worden verdeeld over de aandeelhouders van de gesplitste vennootschap in verhouding tot het aantal aandelen dat zij aanhouden in de gespiiste vennootschap.

In regel moet de kapitaalverhoging die het gevolg is van de inbreng geschieden aan gelijke fractiewaarde als de bestaande aandelen. De huidige fractiewaarde van de aandelen van PST Invest bedraagt ¬ 1.339,52 (¬ 15.000.000,00 kapitaal/111 9840 aandelen). Gelet op de uitgifte van 15,00 nieuwe aandelen, is er bijgevolg in principe nood aan een kapitaalverhoging van ¬ 20.092,87 (1.339,52 x 15,00 (berekend zonder afronding)). Er

ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

wordt echter slechts ¬ 632,44 aan kapitaal overgedragen vanuit BETONCO zodat het saldo van ¬ 19.460,43 (¬ 20.092,87 - ¬ 632,44) moet worden onttrokken aan de reserves om het kapitaal te vormen (artikel 78 § 4 KB W. Venn.).

Door de beperking van het overgedragen eigen vermogen zullen de door de te splitsen vennootschap overgedragen vrijgestelde reserves worden beperkt. Ten einde te voldoen aan de onaantastbaarheidsvoorwaarde zal bijgevolg een bedrag van ¬ 259.240,47 worden geboekt als vrijgestelde reserve in kapitaal. Voor het zelfde bedrag zal een negatieve belaste reserve worden geboekt in kapitaal.

Teneinde betwisting te vermijden over de toebedeling van bepaalde vermogensbestanddelen van de te splitsen vennootschap wordt uitdrukkelijk bedongen dat alle activa en passiva en/of rechten en plichten die geen betrekking betrekking hebben op de blote eigendom van het onroerend goed, zullen worden overgedragen naar de vennootschap PST Invest, zonder dat evenwei ooit enige schuld zal behouden blijven in de gesplitste vennootschap. Alle overige bestanddelen, die niet uitdrukkelijk betrekking hebben op de blote eigendom van het onroerend goed, ook de niet-uitgedrukte activa en passiva (met inbegrip van alle schulden) worden afgesplitst.

1.4.Wijze uitreiking aandelen

De uitreiking van de aandelen door PST Invest aan de aandeelhouders van de vennootschap BETONCO

zal worden vervuld "door en onder verantwoordelijkheid van het bestuursorgaan.

Na publicatie van het splitsingsbesluit in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad nodigt het bestuur van de

vennootschap de aandeelhouders uit om de uitgifte van de aandelen in te schrijven in het aandelenregister,

1.5. Bijzondere rechten

Er zijn geen vennoten met bijzondere rechten noch houders van andere effecten dan aandelen.

1.6. Boekhoudkundige datum

De verrichtingen van de te splitsen vennootschap zullen boekhoudkundig worden geacht te zijn verricht voor rekening van de verkrijgende vennootschap vanaf 1 oktober 2013, in de mate dat deze handelingen betrekking hebben op het gedeelte van het vermogen van de te splitsen vennootschap dat in de verkrijgende vennootschap is ingebracht.

1.7. Onroerende goederen

Ten gevolge van de partiële splitsing zullen geen onroerende goederen worden afgesplitst waardoor op het

vlak van het onroerend goed geen bijkomende formaliteiten dienen te worden voldaan.

1.8.Verslagen Bedrijfsrevisor

Overeenkomstig artikel 731 van het Wetboek van Vennootschappen hebben de aandeelhouders van de bij de splitsing betrokken vennootschappen de intentie uitgedrukt om af te zien van de controleverslagen voorzien bij artikel 731 van het wetboek van vennootschappen. Bijgevolg zal het verslag bedoeld in artikel 731 niet worden opgesteld, noch door een commissaris, bedrijfsrevisor of extern accountant en zal er ook geen bezoldiging worden toegekend.

Overeenkomstig artikel 734 van het Wetboek van Vennootschappen hebben de aandeelhouders van de bij de splitsing betrokken vennootschappen de intentie uitgedrukt om af te zien van het bestuursverslag van artikel 730 van het Wetboek van Vennootschappen.

De bedrijfsrevisor en de raad van bestuur van PST Invest zullen wel worden verzocht de nodige verslagen op te stellen in verband met de inbreng bij de verkrijgende vennootschap.

1.9.Bijzondere voordelen

Geen bijzondere voordelen worden toegekend aan de bestuursorganen van de vennootschappen die aan

de splitsing deelnemen,

1,10, Datum van deelname in de winst

De uitgereikte aandelen geven recht op deelname in de winst vanaf 1 oktober 2013. Betreffende dit recht zat

niet voorzien worden in enige bijzondere regeling.

1l. BIJKOMENDE VERMELDINGEN

2.1.Samenstelling van het aan de verkrijgende vennootschappen over te dragen vermogen

De samenstelling van het vermogen van de over te nemen vennootschap blijkt illustratief uit in bijlage' bijgevoegde splitsingsstaat per 30 september 2013. Na de balansdatum 30 september 2013 hebben er geen gebeurtenissen plaatsgevonden die een belangrijk impact kunnen hebben op het actief en passief van de over te nemen vennootschap.

2.2. Wijziging van de statuten van de betrokken vennootschappen

Naar aanleiding van de voorgestelde splitsing zullen geen wijzigingen worden doorgevoerd aan de statuten

van de vennootschappen behoudens een eventuele actualisatie van de statuten.

2.3. Kosten van de splitsingsverrichting

De algemene kosten van de splitsingsverrichting zullen worden gedragen door elk van de betrokken vennootschappen, dus zowel de te splitsen als de verkrijgende vennootschap voor een gelijk deel en dit ongeacht of de splitsing wordt goedgekeurd of niet,

2.4. Verbintenissen

De ondergetekenden verbinden zich onderling en wederzijds om alles te doen wat binnen hun macht ligt om de splitsing te verwezenlijken op de hiervoor uiteengezette manier onder voorbehoud van de goedkeuring van dit voorstel door de buitengewone algemene vergadering en met inachtneming van de wettelijke voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen.

De ondergetekenden zullen onderling evenals aan de aandeelhouder alle nuttige inlichtingen meedelen op de door het Wetboek van Vennootschappen voorgeschreven wijze.

De in het kader van dit voorstel uitgewisselde elementen en gegevens zijn vertrouwelijk. De ondergetekenden verbinden er zich onderling en wederzijds toe het vertrouwelijk karakter te respecteren. De uitgewisselde documenten zullen worden genummerd en opgenomen in een inventaris.

2.5.Buitengewone algemene vergadering

Het onderhavig voorstel zal worden voorgelegd aan de buitengewone algemene vergaderingen van de te splitsen en de verkrijgende vennootschap, ten minste zes weken na de neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel, voorzien in het Wetboek van vennootschappen, met dien verstande dat de bestuursorganen alles zullen doen wat binnen hun macht ligt opdat de datum van deze goedkeuring uiterlijk 31 maart 2013 zou kunnen zijn.

Onderhavige tekst werd opgesteld op 6/10/2013 te Kluisbergen in 4 originelen, elke versie zijnde gelijkwaardig, waarvan 2 exemplaren zullen dienen voor de gelijktijdige neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel van Oudenaarde overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Bijlage: splitsingsbalans

De raad van bestuur

PST Invest, vast vertegenwoordigd door de heer Steven Vergalle

Mevrouw Annemie Van Maercke

Concrete Consulting, vast vertegenwoordigd door de heer Mario Verstichel

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Vdor-

" behouden

" aan het

" Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

08/01/2014
ÿþte2 Mal Word 11.1

{n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouden 31§11

aan het 40 9 85

Belgisch staatsblad

r r,,-~~ -~

~

n~rz

NEERGELEGD TER GRIFFIE VAN DE

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE BRUGGIT (AFDELING BRUGGE)

op: 2 0 DEC. 2013

De griffier.

Griffie

Ondernemingsnr : 0893868361

Benaming

(voluit) : BETONCO

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : 8000 Brugge, Steenkaai 107

(volledig adres)

Onderwerp akte ; WIJZIGING ZETEL - BOEKJAAR

Blijkens de notulen opgemaakt door Meester Leen Coppejans, notaris te Oudenaarde, op elf december

tweeduizend dertien, neergelegd voor registratie, heeft de buitengewone algemene vergadering van de

aandeelhouders van de naamloze vennootschap 'BETONCO", met zetel te 8000 Brugge, Steenkaai 107, onder

meer letterlijk volgende besluiten genomen

De zetel van de vennootschap wordt verplaatst naar 9690 Kluisbergen Scheldekaai 9.

Artikel 2 eerste zin wordt gewijzigd als volgt:

"De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9690 Kluisbergen, Scheldekaal 9."

TWEEDE BESLUIT

Het lopende boekjaar wordt verlengd tot 31 maart 2014 en de jaarvergadering wordt verplaatst naar de

laatste vrijdag van september om veertien uur.

Artikel 34 eerste zin wordt gewijzigd als volgt :

"Het boekjaar gaat in op één april en eindigt op éénendertig maart van ieder jaar."

Artikel 22 eerste zin wordt gewijzigd als volgt

"De jaarvergadering moet ieder jaar gehouden worden op de latste vrijdag van de maand september om

veertien uur."

DERDE BESLUIT

De vergadering geeft opdracht aan de notaris tot coördinatie van de statuten naar aanleiding van de

genomen besluiten.

VOOR GETROUW BEKNOPT UITTREKSEL

De instrumenterende notaris :

Mr Leen Coppejans,

Notaris te Oudenaarde

Tegelijk hiermede neergelegd

expeditie van de akte.

gecoördineerde tekst van de statuten.;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

27/11/2013
ÿþMoa ?OF 11,1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

r"

~L

NEEPIGELEGD ter GRIFFIE t

1iE04711/M VAN W.O']PklM1DEL

MAGE (»á *º%in y Bru a n c

017: 5 NOV. 20t3

Gweetede.

0893.868.361

Betonco

Naamloze vennootschap

7etc1 Steenkaai 107 - 8000 Brugge

1lF'('( ." u1 t

OLIcienacrl, 9n _ak Herbenoeming bestuurders - Herbenoeming Commissaris Uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering van 12/07/2013

De vergadering beslist om te herbenoemen als bestuurder vanaf heden:

Concrete Consulting BVBA, met zetel Leedsestraat 13 te 9772 Wannegem-Lede, vast vertegenwoordigd door de heer Mario Verstichel, wonende Leedsestraat 13 te 9772 Kruishoutem - PST Invest NV, met zetel Oudenaardebaan 60 te 9690 Kluisbergen, vast vertegenwoordigd door de heer Steven Vergalle, wonende Meirhaegestraat 12 te 9790 Wortegem-Petegem

- Mevrouw Annemie Van Maercke, wonende Meirhaegestraat 12 te 9790 Wortegem-Petegem

Deze mandaten zullen eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering in 2019, over boekjaar 2018.

De algemene vergadering beslist om de burg. CVBA Moore Stephens Verscheiden, bedrijfsrevisoren, met maatschappelijke zetel te Buro & Design Center, Esplanade 1 box 96, 1020 Brussel, als commissaris van de vennootschap te herbenoemen voor een periode van drie jaar, boekjaren 2013, 2014 en 2015, eindigend op de jaarvergadering te houden in 2016. De revisorenvennootschap duidt de heer Peter Verschelden en mevrouw Wendy Van der Biest aan als vaste vertegenwoordigers.

Uittreksel uit de notulen van de raad van bestuur van 12/07/2013

De raad beslist om te herbenoemen als gedelegeerd bestuurder vanaf heden tot de algemene

vergadering in 2019 die beslist over het boekjaar 2018:

- PST Invest NV, met zetel Oudenaardebaan 60 te 9690 Kluisbergen, vast vertegenwoordigd door

de heer Steven Vergalle, wonende wonende Meirhaegestraat 12 te 9790 Wortegem-Petegem

- Mevrouw Annemie Van Maercke, wonende Meirhaegestraat 12 te 9790 Wortegem-Petegem

De raad beslist om PST Invest NV, met zetel Oudenaardebaan 60 te 9690 Kluisbergen, vast vertegenwoordigd door de heer' Steven Vergalie, wonende wonende Meirhaegestraat 12 te 9790 Wortegem-Petegem, te herbenoemen als voorzitter van de raad van bestuur vanaf heden en dit tot de algemene vergadering in 2019 die beslist over het boekjaar 2018.

PST Invest NV, vast vert door Steven vergalle

Gedelegeerd bestuurder

. . p" .(oif" " ,I

I

V.-`r3c" 'Mar.( im I , 11 vif

nui eglele i im

411.:,-.F. c' nitrlling ,

~ " er;,nf',

F`echtswor rn

04/12/2014 : ME. - JAARREKENING 31.03.2014, GGK 14.11.2014, NGL 26.11.2014 14680-0186-040
07/10/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 12.07.2013, NGL 23.09.2013 13605-0270-041
12/07/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 28.06.2012, NGL 06.07.2012 12274-0025-039
07/07/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 30.06.2011, NGL 01.07.2011 11252-0486-038
23/07/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 24.06.2010, NGL 12.07.2010 10311-0135-037
10/07/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 25.06.2009, NGL 06.07.2009 09378-0060-035
27/08/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 26.06.2008, NGL 21.08.2008 08601-0039-031

Coordonnées
BETONCO

Adresse
SCHELDEKAAI 9 9690 KLUISBERGEN

Code postal : 9690
Localité : Berchem
Commune : KLUISBERGEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande