BFM ELEKTROTECHNIEK

Société en commandite simple


Dénomination : BFM ELEKTROTECHNIEK
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 833.096.673

Publication

03/02/2011
ÿþRechtsvorm : Comm.V.

Zetel : Bloemestraat 48, 9990 Maidegem

Onderwerp akte : Oprichting vennootschap

OPRICHTING BIJ ONDERHANDSE AKTE

Tussen de ondergetekenden:

I. Blondeel Adrien, geboren te Eeklo op zes november negentienhonderd achtenveertig, wonende Bloemestraat 48 te 9990 Maldegem

2. Blondeel Filip, geboren te Eeklo op drie november negentienhonderd negenenzeventig, wonende

Bloemestraat 46 te 9990 Maldegem

is overeengekomen wat volgt:

TITEL I. OPRICHTING

Vorm van de vennootschap

De partijen richten bij deze een gewone commanditaire vennootschap op.

De vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

Firmanaam  zetel

Haar naam luidt: "BFM ELEKTROTECHNIEK "

Zij wordt gevestigd te Bloemestraat 48 te 9990 Maldegem

Gecommanditeerde en stille vennoten

De heer Blondeel Filip neemt deel aan de oprichting als gecommanditeerde vennoot voor de duur van de vennootschap.

De heer Blondeel Adrien treedt op als stille vennoot.

Kapitaal  Plaatsing en storting op het kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt duizend (1.000,00) Euro en is verdeeld in 100 aandelen met een fractie-waarde van éénhonderdste van het kapitaal.

Op deze aandelen is ingetekend door de oprichters, zoals hierna wordt uiteengezet en deze hebben onvoorwaardelijk verbonden tot na gemelde inbreng, en wel als volgt:

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Motl 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

-,

r~~t~ , ,

NEERGELEGD

I 'tf iii IIt III 11111 IlII 111111111111111111

*11018863"

Ondernemingsar CG VT3

Benaming

(voluit) BFM Elektrotechniek

2 q -09- 2011

RECHTBANK VAN

KOOPHANDEInR;,OENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Inbreng

De heer Blondeel Filip heeft ingetekend op vijfennegentig (90) aandelen en betaalde hierop negenhonderd (900) Euro.

De heer Blondeel Adrien heeft ingetekend op tien (10) aandelen en betaalde hierop honderd (100) Euro. Samen: I00 aandelen, wat de totaliteit omvat van alle uitgegeven en ingeschreven aandelen.

TITEL Il. STATUTEN

Artikel 1. Rechtsvorm  Naam  Identificatie

De vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

De naam van de vennootschap luidt "BFM ELEKTROTECHN1EK"

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Bloemestraat 48 te 9990 Maldegem.

De zetel kan slechts overgebracht worden naar een andere plaats in België bij een eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) of het college van zaakvoerders.

Artikel 3. Doel

De vennootschap heeft tot doel: installaties van lichtreclames en uithangborden, elektrotechnische installatiewerken aan gebouwen, algemene elektrotechnische installatiewerken, installatie van bewakingssystemen en alarminstallaties, installatie van liften en roltrappen, installatie van elektrische verwarmingsinstallaties, installatie van hulpvoedingssystemen, installatie van elektrische bedrading en toebehoren, installatie van airconditioning en warmtepompen, installatie van bedrading voor telefooninstallaties en computersystemen.

De vennootschap zal door middel van inbreng, versmelting, inschrijving of op om het even welke wijze mogen deelnemen aan alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een soortgelijk of bijhorend doel nastreven of die eenvoudig nuttig zijn tot algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van haar maatschappelijk voorwerp.

In het algemeen zal de vennootschap alle commerciële, financiële, roerende of onroerende handelingen mogen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk in verband staan met haar maatschappelijk doel of die van aard zouden zijn om de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden.

Artikel 4. Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Artikel 5. Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt duizend (1.000) Euro en is verdeeld in honderd aandelen met een fractiewaarde van één/honderste van het kapitaal.

Artikel 6. Aandelen

§ L Overgang van aandelen onder levenden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aan een medevennoot of aan een derde, zonder het voorafgaand en geschreven akkoord van alle andere vennoten.

§ 2. Vorm van overdracht

Elke overdracht of overgang van aandelen geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

§ 3. Publiciteit en overdracht

De overdracht van aandelen, toebehorend aan de gecommanditeerde vennoot zullen het voorwerp uitmaken van een publicatie in het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen.

§ 4. Overgang van aandelen in geval van overlijden.

Het aandeel of de aandelen van een overleden vennoot gaan slechts over op zijn erfgenaam of rechtverkrijgenden, mits voorafgaand en geschreven akkoord van alle andere vennoten.

De erfgenamen en legatarissen die in de onmogelijkheden verkeren om vennoot te worden hebben recht op de waarde van de aandelen. De afkoop dient per aangetekend schrijven aangevraagd aan de zaakvoerder van de vennootschap. De overdracht heeft slechts uitwerking vanaf de dag dat de prijs volledig is betaald.

Artikel 7. Vennoten

De rechten en verplichtingen van vennoten en erfgenamen

a)Gecommanditeerde vennoten

De gecommanditeerde vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

b)De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Artikel 8. Bestuur

§ 1. Aantal  Benoeming

De leiding van de vennootschap berust bij één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten.

Het mandaat is onbezoldigd.

De algemene vergadering kan eventueel een vergoeding toekennen.

§ 2. Duur van de opdracht  Ontslag

Een zaakvoerder kan slechts worden ontslagen door een besluit van de algemene vergadering genomen met éénparigheid van stemmen.

§ 3. Bevoegdheid

ls er slechts één zaakvoerder, dan treft hij besluiten naar eigen inzicht.

Zijn er twee zaakvoerders, dan dienen zij beiden akkoord te gaan om geldig te besluiten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2011- Annexes du Moniteur belge

De zaakvoerders zijn bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig kan zijn om het doel van de

vennootschap te realiseren, met uitzondering van die verrichtingen of besluiten waarvoor krachtens de wet/of de statuten alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

§ 4. Externe vertegenwoordigingsmacht

Is er slechts één zaakvoerder aangesteld, dan vertegenwoordigt hij de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte.

Zijn er twee zaakvoerders aangesteld, dan dienen zij gezamenlijk te handelen om namens de vennootschap te handelen in en buiten rechte.

Zijn er drie of meer zaakvoerders aangesteld, dan vertegenwoordigt het college van zaakvoerders als college de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte. Het handelt door de meerderheid van zijn leden.

§ 5. Dagelijks bestuur

De zaakvoerder van de vennootschap kan het dagelijks bestuur toevertrouwen aan een directiecomité of aan één of meer directeuren die onder het toezicht en volgens de richtlijnen van dit bestuur aan wie de verantwoording verschuldigd is, handelen binnen de perken van de hen toevertrouwde machten.

§ 6. Bijzondere volmachten

De zaakvoerders en/of directeuren kunnen de gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Artikel 9. Controle

ledere vennoot, zowel de gecommanditeerde als de stille vennoot, heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid. Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap. ledere vennoot kan zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant, boekhouder of advocaat.

Artikel 10. Algemene vergadering van alle vennoten

§ 1. Jaarvergadering  bijzondere of buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op derde zaterdag van de maand december om achttien uur, of indien die datum een zondag en / of een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag.

De bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden op de dag en het uur aangewezen in de uitnodigingen.

§ 2. Bijeenroeping

De algemene vergadering komt bijeen op uitnodiging van de zaakvoerder(s), het college van zaakvoerders, of één of meerdere gecommanditeerde vennoten.

De zaakvoerder is verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen binnen veertien dagen nadat, één of meerdere stille vennoten die samen ten minste één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen hem daartoe hebben verzocht. De vennoten worden opgeroepen tot een algemene vergadering door middel van een uitnodigingsbrieften minste acht dagen voor de vergadering aangetekend verzonden naar hun adres, zoals dit in het vennotenregister is genoteerd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2011- Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering kan spontaan bijeenkomen als alle aandeelhouders aanwezig zijn en tot het houden van de vergadering besluiten. Dit alles moet voorafgaandelijk in het verslag worden genotuleerd.

§ 3. Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op een stem.

§ 4. Besluiten

De besluiten van de algemene vergadering worden in de regel genomen bij gewone meerderheid, onverminderd de bijzondere regels vervat in de statuten met betrekking tot specifieke beslissingen zoals hierna bepaald.

Bij staken van stemmen is het voorstel verworpen.

§ 5. Wijziging statuten

De volgende besluiten dienen in een buitengewone algemene vergadering worden genomen met éénparigheid van alle gecommanditeerde vennoten en gewone meerderheid van de stille vennoten:

1.Wijziging van de statuten

2.Wijziging van de firmanaam

3.Wijziging van het doel

4.Ontbinding van de vennootschap

Artikel I l . Boekjaar  Inventaris  Jaarrekening  Winstverdeling  Reservering  Verliezen

§ 1. Boekjaar

Het boekjaar begint op één juli en eindigt op dertig juni daarna.

§ 2. Inventaris  Jaarrekening

Op het einde van elk boekjaar wordt door toedoen van de zaakvoerder de inventaris van het vermogen van de vennootschap opgesteld, wordt de jaarrekening opgemaakt over het voorbije boekjaar en wordt de boekhouding afgesloten.

§ 3. Winstverdeling  Reservering  Verliezen

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen. Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering. Artikel 12. Ontbinding  Vereffening

§ 1. Ontbinding

De vennootschap wordt ontbonden ten gevolge van een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de quorumvereisten, zoals bepaald in artikel 10 § 5 van deze statuten.

§ 2. Aanstelling van vereffenaars

Met het oog op de vereffeningsactiviteiten benoemt de algemene vergadering een of meer vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen, stelt vast op welke wijze zij de vennootschap kunnen verbinden en vertegenwoordigen en geeft aan hoe zij de vereffening tot een goed einde moeten brengen. Worden er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de zaakvoerders die ingevolge de ontbinding automatisch uittredend zijn, van rechtswege vereffenaars.

Zij handelen alsdan namens de vennootschap in vereffening op dezelfde wijze als wanneer zij optraden in hun hoedanigheid van zaakvoerders, en hebben de bevoegdheden om de verrichtingen te stellen opgesomd in artikelen 186, 187, 188 van het wetboek van de vennootschappen, zonder dat zij daartoe een voorafgaande machtiging van de algemene vergadering behoeven. Hun aanstelling geldt, behoudens ontslag door de algemene vergadering of door hen aangeboden, voor onbepaalde duur en tot beëindiging van hun opdracht.

Zijn er meerdere vereffenaars, dan vormen zij een college dat beraadslaagt en besluiten neemt volgens de gewone regels van vertegenwoordigende raden.

§ 3, Verdeling van het vereffeningsresultaat

De nettowinst van de vereffening, na aanzuivering van alle schulden van de vennootschap of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, wordt door de vereffenaars onder de vennoten verdeeld naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten, nadat, indien nodig, de aandelen op een gelijke voet worden gesteld ofwel door aanrekening van de nog openstaande bedragen op de aandelen waarop in mindere mate is gestort, ofwel door vooruitbetaling ten bate van de aandelen waarop in mindere mate is gestort, tot beloop van het verschil.

TITEL III. OVERGANG- EN SLOTBEPALINGEN

LHet eerste boekjaar begint op heden en eindigt op dertig juni tweeduizend en twaalf.

2.De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar tweeduizend en twaalf

Overeenkomstig artikel 60 van het wetboek van vennootschappen vcrklaren de oprichters dat de vennootschap alle verbintenissen bekrachtigt door één van hen aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien overneemt.

3.De voornoemde gecommanditeerde vennoot verklaart zijn mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

4. Wordt benoemd tot niet-statutair zaakvoerder van de vennootschap voor onbepaalde duur en met volledige externe vertegenwoordigingsbevoegdheid overeenkomstig artikel 8 § 4 van onderhavige statuten: de heer Blondeel Filip, voornoemd, die hier tussenkomt en dit mandaat aanvaardt.

Opgemaakt te Maldegem op 20 december tweeduizend en tien in vier exemplaren, waarvan elke partij erkent één origineel te hebben ontvangen, het derde is bestemd voor de registratie en het vierde is bestemd voor de neerlegging bij de Rechtbank van Koophandel.

Filip Blondeel,

Zaakvoerder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-betiotkitn aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perse(o)nt,en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BFM ELEKTROTECHNIEK

Adresse
BLOEMESTRAAT 48 9990 MALDEGEM

Code postal : 9990
Localité : MALDEGEM
Commune : MALDEGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande