BIS BOOKINGS

Association sans but lucratif


Dénomination : BIS BOOKINGS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 630.634.711

Publication

20/05/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Hoofdstuk I  Naam, zetel, doel, duur

Art 1 De vereniging draagt de naam Bis Bookings vzw.

Art 2 De zetel van de vereniging is gevestigd te 9050 Gentbrugge, Kleemburg 18 en ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Gent.

Art 3 De vereniging heeft tot doel

- vormingsactiviteiten te organiseren over alle genres van muziek en van andere kunstvormen voor een niet-professioneel publiek;

- publieke uitvoeringen van allerlei aard (concerten, optredens, evenementen, fuiven en andere culturele en sociale activiteiten in alle genres en disciplines) te organiseren en promoten. Deze activiteiten kunnen zowel een openbaar als een privé karakter hebben en kunnen georganiseerd worden in eigen beheer of ten gunste van derden;

- diensten aan te bieden ter bevordering van de creatieve expressie van creatieve en/of uitvoerende kunstenaars; - alle culturele of sociale activiteiten en producten die ze interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland;

- activiteiten op te zetten die tot doel hebben zowel het grote publiek vertrouwder te maken met hedendaagse kunst en cultuur, zoals het samenbrengen van een gespecialiseerd publiek, binnen België zowel als in het buitenland, ter bevordering van een culturele informatie-uitwisseling en uitstraling, als mensen op sociaal vlak samen te brengen en te engageren;

- uitvoerende kunstenaars samen te brengen en/of te begeleiden teneinde producties van podiumkunsten te realiseren;

- muzikale en audiovisuele werken te componeren, uit te voeren, op te nemen, te produceren, te promoten, te verspreiden en te exploiteren in binnen- en buitenland. Zij kan eveneens optreden als uitgever van literaire, muzikale en audiovisuele werken;

- alle handelingen die nodig zijn om voornoemde activiteiten succesvol te kunnen uitvoeren, beheren en promoten

Art 4 De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht. Ze kan te allen tijde worden ontbonden.

De ondergetekenden,

Lobke Aelbrecht, Kleemburg 18, 9050 Gentbrugge; rijksregisternummer 83.07.21-238.51; van Belgische nationaliteit;

Els Van Mieghem, Zandpoortstraat 22, 9000 Gent; rijksregisternummer 79.04.13-036.97; van Belgische nationaliteit;

William Harwood, Kleemburg 18, 9050 Gentbrugge; rijksregisternummer 86.09.25-513.24; van Britse nationaliteit; verklaren hierbij een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, die zal beheerst worden door de volgende statuten:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Bis Bookings vzw

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kleemburg 18

*15308340*

Luik B

9050

België

0630634711

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Gent (Gentbrugge)

Griffie

Neergelegd

16-05-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Hoofdstuk II  Leden

Art 5 Het aantal leden van de vereniging is niet beperkt. Het minimum is vastgesteld op drie.

Art 6 Iedere persoon die lid wenst te worden moet een schriftelijke aanvraag richten aan de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist soeverein met eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen over de toelating van nieuwe leden. Zijn beslissingen dienen niet te worden gemotiveerd.

Art 7 De leden zijn vrij om op ieder ogenblik uit de vereniging te treden door hun ontslag schriftelijk aan de raad van bestuur mee te delen, behalve wanneer daardoor het aantal leden minder wordt dan drie; in dat geval moet het ontslagnemend lid een opzegtermijn van drie maanden eerbiedigen.

Art 8 De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen uitgesproken worden. De vergadering moet haar beslissing niet motiveren.

Art 9 Het ontslagnemend of uitgesloten lid en zijn erfgenamen of rechthebbenden hebben geen recht op het vermogen van de vereniging en kunnen geen teruggave eisen van lidgelden of geleverde prestaties, zij kunnen geen rekeningopgave, verantwoording van rekeningen noch het leggen van zegels of een inventaris vorderen. Art 10 Elk lid dat door de raad van bestuur werd aangenomen, en niet ontslagnemend is, heeft stemrecht op de algemene vergadering.

Art 11 Aan de leden wordt geen jaarlijkse bijdrage gevraagd. Zij verbinden zich ertoe de doelstellingen van de vereniging te behartigen.

Hoofdstuk III  Bestuur, toezicht

Art 12 De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering, die vooraf het aantal bestuurders vastlegt. Zij worden benoemd onder de leden van de algemene vergadering met eenvoudige meerderheid van stemmen. Het mandaat geldt voor onbepaalde duur.

Art 13 Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd.

Art 14 De raad van bestuur stelt onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan. Art 15 De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter. Hij moet bijeengeroepen worden indien de helft van de bestuurders zulks schriftelijk aanvraagt. Hij kan slechts geldig beraadslagen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen.

Art 16 De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden voor het bestuur van de vereniging. Enkel de bevoegdheden die door de wet of door de huidige statuten aan de algemene vergadering voorbehouden zijn vallen buiten zijn bevoegdheid.

Art 17 De raad van bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, het dagelijks bestuur overdragen aan één of meer personen, al dan niet lid van de vereniging, die dan gemachtigd zijn om aangetekende zendingen, documenten, cheques en postmandaten te ontvangen. Deze personen kunnen gezamenlijk of individueel gemachtigd worden om de vereniging te binden of om financiële verrichtingen te doen. Voor alle daden waarvoor door de raad van bestuur aan deze personen een machtiging werd gegeven, volstaat de handtekening van de gemachtigde personen, zonder dat deze van enige beraadslaging of bijkomende machtiging moet blijken. Art 18 De raad van bestuur kan de algemene vergadering een reglement van inwendige orde voorstellen. De algemene vergadering kan dit reglement wijzigen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Art 19 De bestuurders gaan geen persoonlijke verbintenissen aan betreffende de verplichtingen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van het ontvangen mandaat en tot de in hun bestuur begane fouten.

Hoofdstuk IV  Algemene vergadering

Art 20 De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de

raad van bestuur.

Art 21 De algemene vergadering is de soevereine macht van de vereniging. Zij heeft tot bevoegdheid:

- het wijzigen van de statuten;

- de benoeming en afzetting van bestuurders;

- het goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

- het bepalen van het aantal bestuursmandaten;

- de uitsluiting van leden;

- de omzetting van de vereniging in een andere rechtspersoon.

Art 22 Er zal ten minste één maal per jaar, in de loop van de maand mei, een algemene vergadering gehouden

worden. De bijeenroeping voor deze gewone algemene vergadering wordt gedaan door een gewone brief, fax, e-

mail of enige andere schriftelijke of elektronische wijze door de voorzitter of de secretaris van de raad van

bestuur, ten minste acht dagen voor de vergadering, gericht aan elk lid.

Art 23 De raad van bestuur heeft het recht bijzondere algemene vergaderingen bijeen te roepen. Hij heeft de

plicht dit te doen als ten minste één vijfde van de leden erom verzoeken. De bijzondere algemene vergaderingen

worden bijeengeroepen door een aangetekende brief, veertien dagen op voorhand, gericht aan elk lid. De

oproeping vermeldt de agenda.

Art 24 Alle leden hebben een gelijk stemrecht en beschikken over één stem. Elk lid mag zich laten

vertegenwoordigen door een mandataris die beschikt over een geschreven volmacht. Deze mandataris moet lid

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

zijn. Ieder lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Art 25 De algemene vergadering beslist bij eenvoudige meerderheid van stemmen, behoudens andersluidende bepaling in de wet of de huidige statuten.

Art 26 De algemene vergadering kan over de wijzigingen in de statuten alleen dan geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproepingsbrief en wanneer twee derde van de leden op de vergadering aanwezig zijn. Tot geen wijziging kan worden besloten tenzij met een meerderheid van twee derde van de stemmen. Echter, wanneer de wijziging één van de doeleinden betreft, waarvoor de vereniging opgericht is, is zij slechts geldig wanneer zij door de ter vergadering aanwezige leden eenparig goedgekeurd wordt. Zijn geen twee derde van de leden op de eerste vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, deze kan beraadslagen, welke het getal aanwezige leden ook zij, deze beslissing moet echter door de burgerlijke rechtbank bekrachtigd worden.

Art 27 De agenda wordt bepaald door de raad van bestuur. Elk voorstel ingediend door vijf procent van de leden moet aan de agenda worden toegevoegd. Behoudens in de gevallen voorzien in de artikelen acht (statutenwijziging), twaalf (uitsluiting van leden) en twintig (ontbinding van de vereniging) van de wet van 27 juni 1921 kan de algemene vergadering geldig beraadslagen over punten die niet op de agenda staan.

Art 28 De beslissingen van de algemene vergaderingen worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Dit register is steeds ter inzage van de leden op de zetel van de vereniging.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Gent, 15 mei 2015

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Hoofdstuk V  Jaarrekeningen

Art 29 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar zal aanvangen op 1 januari 2015.

Art 30 Elk jaar op 31 december worden de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende jaar opgesteld door de raad van bestuur. Zij worden onderworpen aan de goedkeuring van de volgende gewone algemene vergadering.

Hoofdstuk VI  Ontbinding, vereffening

Art 31 Bij vrijwillige ontbinding zal de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aanduiden en hun bevoegdheid bepalen.

Art 32 In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, op welk ogenblik en om welke reden ook, zal het netto-actief, na aanzuivering van de schulden, overgedragen worden aan een vereniging met een gelijkaardig doel of aan meerdere verenigingen waarvan het doel dat van deze vereniging het meest nabij komt.

Art 33 Al wat niet nadrukkelijk door onderhavige statuten is voorzien, wordt geregeld door de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, op de verenigingen zonder winstoogmerk.

1 Het aantal leden van de raad van bestuur wordt vastgesteld op drie.

2 Worden benoemd tot bestuurder en hebben deze opdracht aanvaard:

Lobke Aelbrecht, Kleemburg 18, 9050 Gentbrugge; rijksregisternummer 83.07.21  238.51; Els Van Mieghem, Zandpoortstraat 22, 9000 Gent; rijksregisternummer 79.04.13-036.97; William Harwood, Kleemburg 18, 9050 Gentbrugge; rijksregisternummer 86.09.25  513.24;

3 De bestuurders verdelen de functies als volgt:

Voorzitter  Lobke Aelbrecht;

Penningmeester  Els Van Mieghem;

Secretaris  William Harwood.

4 De raad van bestuur beslist om het dagelijks bestuur over te dragen, zoals omschreven in artikel 17 van de

statuten, aan de volgende persoon:

Lobke Aelbrecht, Kleemburg 18, 9050 Gentbrugge, geboren op 21/07/1983 te Asse.

Deze persoon is individueel gemachtigd om de vereniging te binden en financiële verrichtingen te doen.

Lobke Aelbrecht

Voorzitter en dagelijks bestuurder

Na overleg worden de volgende beslissingen genomen door de oprichtende algemene vergadering van 15/05/2015 met eenparigheid van stemmen:

Els Van Mieghem

Penningmeester

William Harwood

Secretaris

Coordonnées
BIS BOOKINGS

Adresse
KLEEMBURG 18 9050 LEDEBERG(GENT)

Code postal : 9050
Localité : Ledeberg
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande