BISSCHOPPELIJKE COLLEGES-OOST-VLAANDEREN

Association sans but lucratif


Dénomination : BISSCHOPPELIJKE COLLEGES-OOST-VLAANDEREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.436.593

Publication

07/02/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

be a

BE

Sta

Mhlu il







NEERGE'2,-GD

2 9 id, 2014

RE-iI-BANK'vArt

KOOPHAN,a2 s kt " ; NT

Ondememingsnr : 410.436.593

Benaming

(voluit) : Bisschoppelijke Colleges Oost-Vlaanderen

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Bisdomplein 1, 9000 Gent

Onderwerp akte : Nieuwe Benaming - Aanpassing statuten - Raad van bestuur

De algemene vergadering van 26 november 2013, handelend overeenkomstig artikel 8 van de wet van 27: juni 1921 en artikel 14 van de statuten, gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 16 mei

" 2004 onder nummer 04081393, heeft met eenparigheid beslist genoemde statuten op te heffen en te vervangen; door de hierna volgende.

TITEL. 1 Naam  zetel  doel  duur

Art. 1 De vereniging heeft als naam "Onderwijspatrimonium Bisdom Gent",

Art. 2 De vereniging heeft haar zetel te 9000 Gent, Bisdomplein 1, in het gerechtelijk arrondissement Gent.

Art. 3 De vereniging heeft als doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, opvoeding, vorming en cultuur in christelijke geest door het bevorderen en steunen van vrij katholiek onderwijs van alle niveaus, en van alle voorzieningen en activiteiten die hiermee verband houden, Het behoud van het katholiek confessioneel karakter, van dit doel, naar de richtlijnen van de bevoegde kerkelijke overheid, is een essentiële voorwaarde van deze', maatschappelijke overeenkomst,

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar doel, en mag daartoe roerende en onroerende goederen verwerven en bezitten in eigendom of anderszins, en ze beheren, gebruiken en ter beschikking stellen. In het bijzonder kan zij haar onroerend vermogen ter beschikking stellen van de inrichtende machten van het vrij gesubsidieerd onderwijs bij wijze van huur, erfpacht, bruiklening of andere overeenkomsten. Zij kan deze inrichtende machten ook steunen door het verlenen van toelagen of terugbetaalbare voorschotten, In het kader van het goed beheer van haar vermogen kan zij haar goederen ook aanwenden voor andere sociale en culturele doeleinden.

De vereniging mag op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de, opbrengst uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Voor zover tot haar patrimonium ook monumenten behoren, beoogt de vereniging hiervan de` instandhouding en valorisatie volgens de wettelijke voorschriften ter zake

Art. 4 De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht en kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il Leden

Art. 5 Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste vijf bedragen,

Art. 6 Nieuwe leden worden aanvaard door de raad van bestuur op voordracht van de bisschop van Gent of zijn afgevaardigde. De blijvende kerkelijke goedkeuring is een voorwaarde voor lidmaatschap.

Art. 7 De leden zijn tot geen bijdragen verplicht. Uitgetreden en uitgesloten leden noch de rechtsopvolgers van gewezen leden hebben enig recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen vrijwillige inbrengen of bijdragen niet terugvorderen.

Art, 8 Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag ingediend bij de raad van bestuur, door uitsluiting, door overlijden en van rechtswege door verlies van de kerkelijke goedkeuring.

Uitsluiting wordt uitgesproken door de algemene vergadering met twee derden van de stemmen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL 1El Algemene Vergadering

Art. 9 De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Elk lid beschikt over één stem. Een lid mag een ander lid vertegenwoordigen, maar kan slechts één volmacht hebben.

Art. 10 Uitsluitend de algemene vergadering is bevoegd voor

-de wijziging van de statuten,

-de benoeming en afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art. 11 in de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt een gewone algemene vergadering gehouden voor de goedkeuring van de rekening van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgend jaar. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

Art. 12 Elke oproeping tot de algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand onder de handtekening van de voorzitter of van twee bestuurders of van één vijfde van de leden. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering alsook de agenda. Elk voorstel, ondertekend door één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Van de agenda mag niet worden afgeweken, tenzij twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde leden hierom verzoeken.

Art. 13 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens verhindering, door de oudste der aanwezige bestuurders.

Art. 14 In de gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Besluiten in verband met de statutenwijziging, de uitsluiting van leden of de vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden bepaald bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921 in acht genomen worden. Bij staking van'stemmen beslist de stem van degene die de vergadering voorzit.

Art. 15 Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerst volgende vergadering wordt goedgekeurd. Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een register bewaard.

Afschriften daarvan worden geldig voor eensluidend ondertekend door de voorzitter, een afgevaardigd bestuurder, of gezamenlijk door twee bestuurders, en ter beschikking gesteld van leden of derden die een wettig belang doen blijken.

TITEL IV Raad van bestuur

Art. 16 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders door de algemene vergadering benoemd onder de leden van de vereniging en te allen tijde afzetbaar. De bestuurders oefenen kosteloos hun mandaat uit.

Art, 17 De bestuurders worden benoemd voor een periode van zes jaar, telkens hernieuwbaar voor eenzelfde periode. Hun mandaat eindigt door overlijden, ontslag en afzetting, alsook door het verlies van lidmaatschap.

Art. 18 Benevens de voorzitter kunnen de bestuurders onder elkaar aanstellen een secretaris, een penningmeester en één of meer afgevaardigde bestuurders.

Art. 19 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. Een bestuurder kan een ander bestuurder vertegenwoordigen, maar kan slechts één volmacht hebben. De raad kan slechts geldig vergaderen wanneer ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

Art. 20 De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of, bij diens verhindering, door de oudste der aanwezige bestuurders.

Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid der stemmen. Bij de staking van stemmen beslist de stem van degene die de vergadering voorzit.

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Art. 21 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerst volgende vergadering wordt goedgekeurd. Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een register bewaard. Afschriften daarvan worden geldig voor eensluidend ondertekend door de voorzitter, een afgevaardigd bestuurder, of gezamenlijk door twee bestuurders.

Art. 22 De raad van bestuur bestuurt de vereniging. Hij vertegenwoordigt en verbindt de vereniging, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, Hij treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen van bestuur en van beschikking. Hij mag roerende en onroerende goederen vervreemden, zelfs om niet. Hij mag hypotheek vestigen en lichten, ontlenen en uitlenen, en alle handels- en bankverrichtingen doen.

Alle bevoegdheden die door de wet of deze statuten niet aan de algemene vergadering worden voorbehouden, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Art. 23 De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid bepaalde bevoegdheden overdragen aan één of meer bestuurders of aan derden, al dan niet lid van de vereniging. In het bijzonder kan de raad één of meer afgevaardigde bestuurders of ook derden belasten met het dagelijks bestuur en hen machtigen om ter zake, ook afzonderlijk, door hun handtekening de vereniging te verbinden.

Elke delegatie van bevoegdheid is op elk ogenblik herroepbaar.

Art. 24 Behoudens uitdrukkelijke algemene of bijzondere lastgeving, volstaat, om de vereniging tegenover derden te vertegenwoordigen, de gezamenlijk handtekening van twee bestuurders, die hun bevoegdheid niet hoeven te bewijzen, maar ten aanzien van de vereniging aansprakelijk zijn.

TITEL V Rekening en begroting

Art. 25 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering onderworpen ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

TITEL VI Ontbinding en vereffening

Art. 26 Tot de vrijwillige ontbinding kan door de algemene vergadering slechts worden besloten met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. In het ontbindingsbesluit worden één of meer vereffenaars aangeduid.

Art. 27 In geval van ontbinding wordt het overblijvende actief, na vereffening der schulden en aanzuivering der lasten, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering na goedkeuring door de bisschop van Gent.

Art. 28 Voor alles wat niet door deze statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

RAAD VAN BESTUUR

De algemene vergadering van 26 november 2013 heeft met ingang van 26,11.2013 voor een periode van

zes jaar als bestuurder bevestigd:

BLACK Mark, Lindanusstraat 28, 9200 Dendermonde

E.Z, BOURDEAUX Marie Catherine, Sint-Pietersaalslstraat 80, 9000 Gent

MORTIER Willy, Paepestraat 4, 9850 Nevele

PIRYNS Willem, Koerspleinstraat 42, 9040 Sint-Amandsberg

SCHEERLINCK Jan, Hoge Kouter 7, 9830 Sint-Martens-Latem

E.Z. VAN BERGEN Maria Gerda, Dorp 21A, 9185 Wachtebeke

E.H. VAN DEN BRAEMBUSSCHE Hubert, Beekstraat 1, 9030 Mariakerke

E.H. VAN DER KELEN Stephan, Hubert Frère-Orbanlaan 380, 9000 Gent

VAN MELKEBEKE Freddy, Fortenstraat 85/1, 9250 Waasmunster

VERSTICHEL Willy, Dorp 59 bus 4, 3221 Nieuwrode

VOS Karel, Nieuwstraat 47, 9810 Nazareth

De bestuurders hebben Stephan Van der Kelen aangesteld tot voorzitter,

Stephan Van der Kelen

voorzitter

Op de laatste biz_ van LDík B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-2"

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

06/02/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingshr : 410.436.593

Benaming

(voluit) Bisschoppelijke Colleges Oost-Vlaanderen

(verkort)

Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: Bisdomplein 1, 9000 Gent

NEERGELEGD

18 JAN. 014 -

RECHTBANK VAN

0.9 gueli.sprte_DEL

jï1111111

*1403675

Onderwerp akte ontslag en benoeming bestuurders - aanstelling commissaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2014 - Annexes du Moniteur belge De algemene vergadering van 25 juni 2013 heeft het ontslag aanvaard van de bestuurders LEYS Raphaël Lindestraat 43, 9290 Overmere en COOREVITS Norbert, Hoofdkerkstraat 2, 9000 Gent

Worden benoemd tot bestuurder:

E.Z. BOURDEAUX Marie Catherine, Sint-Pietersaalststraat 80, 9000 Gent en

E.Z. VAN BERGEN Maria Gerda, Dorp 21A, 9185 Wachtebeke.

De reed van bestuur is voortaan als volgt samengesteld:

BLOCK Mark, Lindanusstraat 28, 9200 Dendermonde

E.Z. BOURDEAUX Marie Catherine, Sint-Pietersaalststraat 80, 9000 Gent

MORTIER Willy, Paepestraat 4, 9360 Nevele

PIRYNS Willem, Koerspleinstraat 42, 9040 Sint-Amandsberg

SCHEERLINCK Jan, Hoge Kouter 7, 9830 Sint-Martens-Latern

E.Z. VAN BERGEN Maria Gerda, Dorp 21A, 9185 Wachtebeke

E.H. VAN DEN BRAEMBUSSCHE Hubert, Beekstraat 1, 9030 Mariakerke

EH. VAN DER KELEN Stephen, Hubert Frère-Orbanlaan 380, 9000 Gent

VAN MELKEBEKE Freddy, Fortenstraat 85/1, 9260 Waasmunster

VERSTICHEL Willy, Dorp 59 bus 4, 3221 Nieuwrode

VOS Karel, Nieuwstraat 47, 9810 Nazareth

Wordt benoemd als commissaris ven de vzw Bisschoppelijke Colleges Oost-Vlaanderen: de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een CVBA `VGD Bedrijfsrevisoren'. Voormelde revisorenvennootschap duidde de heer Guy De Vooght, kantoorhoudende te 2000 Antwerpen, Schaliënstraat 5 bus 2, aan als vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van voormeld mandaat. Dit mandaat geldt voor een duur van drie jaar, hetzij tot aan de jaarvergadering te houden in 2016. Deze beslissing wordt met unanimiteit van stemmen genomen.

Stephen Van der Kelen

Voorzitter









Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

13/12/2011
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Bisdomplein 1 9000 Gent

Onderwerf akte : wijziging samenstelling raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/12/2011 - Annexes du Moniteur belge Bij algemene vergadering dd. 22J6/2011 werd met eenparigheid van stemmen beslist de samenstelling van de raad van bestuur te wijzigen als volgt:

Wordt benoemd tot bestuurder:

-de heer BLOCK Mark, Lindanusstraat 28, 9200 Dendermonde

-de heer VAN MELKEBEKE Freddy, Fortenstraat 8511, 9250 Waasmunster

-de heer VOS Karel, Nieuwstraat 47, 9810 Nazareth

Derhalve is de raad van bestuur als volgt samengesteld:

-Mark Block, Lindanusstraat 28, 9200 Dendermonde

-Norbert Coorevits, Beekstraat 1, 9030 Mariakerke

-Raphael Leys, Lindestraat 43, 9290 Overmere

-Willy Mortier ,Paepestraat 4, 9850 Nevele

-Wim Piryns, Koerspleinstraat 42, 9040 Sint-Amandsberg

-Jan Scheerlinck, Hoge Kouter 7, 9830 Sint-Martens-Latem

-Hubert Van Den Braembussche, Beekstraat 1, 9030 Mariakerke

-Stefaan Van der Kelen, Hubert Frère-Orbanlaan 380, 9000 Gent

-Freddy Van Melkebeke, Fortenstraat 85/1, 9250 Waasmunster

-Willy Verstichel, Dorp 59 bus 4, 3221 Nieuwrode

-Karel Vos, Nieuwstraat 47, 9810 Nazareth

Gent, 3 november 2011

Stefaan Van der Kelen Willy Mortier

voorzitter penningmeester

Op de laatste blz. van luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

,r~,. ..L-" " mn"

1111

iIIIII

Ondememingsnr: 410.436.593

Benaming

(voluit) : Bisschoppelijke Colleges - Oost-Vlaanderen

NEERGELEGD

Q 9 CEC. 2011

; A

" --c I r. v-r

30/11/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

1 8 110V. 2011

RECHTTKeYAN

KOOPHANUEUTE GENT

llI fl1I I1 UI II1 11 1 1I li

'11180564

V< behc

aar

8elc Staal

Ondememingsnr : 410.436.593

Benaming

(voluit) : Bisschoppelijke Colleges - Oost-Vlaanderen

(verkort) : 9000 Gent

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Bisdomplein 1

Onderwerp akte ; wijziging samenstelling raad van bestuur

Bij algemene vergadering dd. 22/62011 werd met eenparigheid van stemmen beslist de samenstelling van de raad van bestuur te wijzigen als volgt

Wordt benoemd tot bestuurder:

-de heer BLOCK Mark, Lindanusstraat 28, 9200 Dendermonde

-de heer VAN MELKEBEKE Freddy, Fortenstraat 85/1, 9250 Waasmunster

-de heer VOS Karel, Nieuwstraat 47, 9810 Nazareth

Derhalve is de raad van bestuur als volgt samengesteld:

-Mark Block, Lindanusstraat 28, 9200 Dendermonde

-Norbert Coorevits, Beekstraat 1, 9030 Manakerke

-Raphaël Leys, Lindestraat 43, 9290 Overmere

-Willy Mortier ,Paepestraat 4, 9850 Nevele

-Wim Piryns, Koerspleinstraat 42, 9040 Sint-Amandsberg

-Jan Scheerlinck, Hoge Kouter 7, 9830 Sint-Martens-Latem

-Hubert Van Den Braembussche, Beekstraat 1, 9030 Maria kerke

-Stefaan Van der Kelen, Hubert Frère-Orbanlaan 380, 9000 Gent

-Freddy Van Melkebeke, Fortenstraat 85/1, 9250 Waasmunster

-Willy Verstichel, Dorp 59 bus 4, 3221 Nieuwrode

-Karel Vos, Nieuwstraat 47, 9810 Nazareth

Gent, 3 november 2011

Stefaan Van der Kelen Willy Mortier

voorzitter penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BISSCHOPPELIJKE COLLEGES-OOST-VLAANDEREN

Adresse
BISDOMPLEIN 1 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande