BLACK PEARL RACING

Association sans but lucratif


Dénomination : BLACK PEARL RACING
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 832.574.457

Publication

19/01/2011
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

1111111111110119111111111111

Vo' behoi aan Belg Staats

p , ,~,

1 l'Qy_~_~'d~+ ~~IL.

 7 1R 2011

RECHTBANK VAN

KOOP h-iAN DELGTn@EfVT



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr .9Y. 4 -

Benaming

(voluit) : BLACK PEARL RACING

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Keurestraat 20, 9042 Gent

Onderwerp akte : OPRICHTING

Tussen de ondergetekenden :

De Heer Van Eeghem Mario, wonende te 9042 Gent, Keurestraat 20, geboren te Brugge op twee juni negentienhonderd tweeënzeventig

Mevrouw Haspeslagh Kelly, wonende te 9042 Gent, Keurestraat 20, geboren te Gent op veertien december negentienhonderd tachtig

De Heer Haspeslagh Antoon, wonende te 9000 Gent, Smaragdstraat 19, geboren te Gent op negen februari negentienhonderd vierenvijftig

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, betreffende de vereniging zonder winstoogmerk en de stichting, gepubliceerd in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, de Wet van 22 december 2003, de Wet van 9 juli 2004 en de Wet van 27 december 2004.

Titel I  Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1 :

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een

vereniging zonder winstoogmerk en draagt de naam Black Pearl Racing

Artikel 2 :

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9042 Gent, Keurestraat 20, gelegen in het gerechtelijk

arrondissement Gent.

De Raad van bestuur is bevoegd om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen België en de nodige

vereisten van openbaarmaking te vervullen.

Artikel 3 :

De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk :

Het promoten van en deelnemen aan bootraces en waterskisport, zowel recreatief als in competitieverband. Het organiseren van bootraces en waterski-evenementen met alle daarbij horende nevenorganisaties. Het geven van advies en het verrichten van studiewerk inzake bootraces en waterskisport daarbij horend de uitvoering ervan, al dan niet in competitieverband.

De vereniging kan aile middelen aanwenden welke rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van haar niet winstgevende doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet winstgevende doelstellingen. De vereniging kan hiervoor ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, met ander woorden aile activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging kan alle giften, toelagen, schenkingen, legaten en/of alle inkomsten van eender welke aard kunnen aanvaarden en er over beschikken mits goedkeuring van de Raad van Bestuur.

De vereniging mag deelnemen aan andere organisaties, stichtingen en ondernemingen met gelijkaardige doeleinden.

Artikel 4 :

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur doch kan ten allen tijden ontbonden worden.

Titel Il  Leden, lidmaatschap

Artikel 5 :

Het aantal leden is onbeperkt doch evenwel met een minimum van drie. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden. De vereniging telt werkende en niet-werkende leden. De volheid van het lidmaatschap, inbegrepen het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden.

Werkende leden zijn diegenen die bij oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

De wettelijke en statutaire bepalingen zijn enkel van toepassing op de werkende leden. Toegetreden of niet werkende leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vereniging. Zij hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en plichten van de niet-werkende leden zijn vervat in een huishoudelijk reglement.

Artikel 6 :

Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de Raad van Bestuur. Onder de term lid wordt in deze statuten verstaan werkende leden.

Werkende leden kunnen hun ontslag schriftelijk of via elektronische post indienen bij de voorzitter. Na hun ontslag kunnen zij nog steeds lid blijven van de vereniging als niet werkend lid. Uitsluiting van werkende leden kan alleen mits een twee derde meerderheid van de aanwezige stemmen op de algemene vergadering welke hiertoe zal beslissen.

Artikel T :

De Raad van Bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze warden beschouwd als toegetreden leden.

Artikel 8 :

Elk lid kan ten alle tijden uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk of via elektronische post aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen noch voor gedane inbreng in natura vorderen.

Artikel 8 :

Het lidgeld van de leden wordt jaarlijks door de Raad van Bestuur bepaald.

Titel III - Bestuur, Raad van Bestuur

Artikel 9 :

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie leden, lid van de vereniging. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering. Hun mandaat is van onbepaalde duur, zij zijn ten allen tijde door de Algemene Vergadering afzetbaar.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoemingen, herbenoemingen, ontslagen en afzettingen van bestuurders worden binnen de maand nadat hiertoe is besloten, kenbaar gemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 10 :

De Raad van Bestuur duidt onder zijn bestuur een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan. De voorzitter en twee bestuurders roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. Bij afwezigheid wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 11 :

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de helft van de bestuurders aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de dienstdoende voorzitter. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat door de voorzitter of twee bestuurders wordt goedgekeurd.

Artikel 12 :

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Artikel 13 :

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of zelfs mits machtiging van de algemene vergadering aan een ander persoon, al dan niet lid van de vereniging.

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht. De Raad van Bestuur kan, indien hij dit nodig acht, een afgevaardigd bestuurder aanstellen die met het dagelijks bestuur wordt belast.

De afgevaardigd bestuurder verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover alle openbare en private instellingen.

Titel IV - Algemene vergadering

Artikel 14 :

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij zijn afwezigheid, door de oudste aanwezige bestuurder. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. Op de algemene vergadering beschikt elk lid slechts over één stem.

Artikel 15 :

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurder, het verlenen van kwijting aan de bestuurders, het aanvaarden en uitsluiten van leden, het goedkeuren van de rekeningen en de begroting, evenals het vrijwillig ontbinden van de vereniging.

Artikel 16 :

De algemene vergadering wordt samengeroepen door de Raad van Bestuur of door de voorzitter telkens het doel van de vereniging zulks vereist. Zij dient minstens één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het volgend jaar. Deze algemene vergadering gaat door in de loop van het eerste kwartaal. Bijzondere algemene vergaderingen welke worden gehouden telkens het doel of het belang van de vereniging dit vereisen gebeuren na oproep door de Raad van Bestuur of indien twee derden van de werkende leden hiertoe verzoeken.

Artikel 17 :

Om geldig te zijn moet de oproeping voor de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders. Alle werkende leden moeten minstens zeven dagen voor de algemene vergadering per gewone brief of via elektronische post worden verwittigd omtrent de plaats, de datum, het uur en de agenda van de algemene vergadering.

Om stembare punten op de agenda te plaatsen moeten deze vijf dagen voor de algemene vergadering aan een bestuurder van de Raad van Bestuur worden kenbaar gemaakt.

Onderwerpen welke niet op de agenda staan worden niet behandeld tenzij twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen zich hiermee akkoord verklaren.

Over een wijziging van de statuten kan beraadslaagd worden op voorwaarde dat de wijziging op de agenda voorkomst en mits naleving van de wet van 27juni 1921

Artikel 18 :

Zoals van elke andere vergadering worden ook van de algemene vergadering notulen gemaakt die door de

werkende leden en belanghebbende derden kunnen worden ingezien.

Statutenwijziging, benoeming en afzetting van bestuurders en vrijwillige ontbinding van de vereniging

worden gemeld in heet Belgisch Staatsblad.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 19 :

In gewone gevallen worden de besluiten genomen me eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. Een meerderheid van twee derde van de stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Een stemming op de algemene vergadering over personen zal steeds een geheime stemming zijn.

r"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Titel V  Begroting en rekeningen

Artikel 20 :

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot eenendertig december van elke jaar.

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het afgelopen boekjaar af en bereidt de begroting van het

komende jaar voor. Beiden worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Titel VI  Ontbinding en vereffening

Artikel 21 :

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze bepaald in artikel 19, par.2 & par.3 en artikel 20 van de wet van 27 juni 1921. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 22 :

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een

vereniging met een gelijkaardig of sociaal doel.

Artikel 23 "

Aangelegenheden die door deze statuten niet werden geregeld vallen onder het huishoudelijk reglement of

worden geregeld overeenkomstig de Belgische wet op de VZW's

Overgangsbepalingen

De Raad van Bestuur beslist het aantal bestuurders voor de eerste maal vast te stellen op drie en volgende personen tot bestuurders voor onbepaalde duur te benoemen :

- De Heer Van Eeghem Mario

- Mevrouw Haspeslagh Kelly

- De Heer Haspeslagh Antoon

Na benoeming van de bestuurders komt de Raad van bestuur een eerste maal bijeen en beslist met eenparigheid van stemmen te benoemen tot :

- Voorzitter : de Heer Van Eeghem Mario, die aanvaardt

Secretaris : Mevrouw Haspeslagh Kelly, die aanvaardt

- Penningmeester : de Heer Haspeslagh Antoon, die aanvaardt

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden en loopt tot 31 december 2011.

De eerste algemene vergadering wordt gehouden in 2012.

De vereniging neemt alle verbintenissen over die namens de vereniging in oprichting werden aangegaan sedert 1 oktober 2010.

Gent, 12 december 2010

Van Eeghem Mario

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
BLACK PEARL RACING

Adresse
KEURESTRAAT 20 9042 GENT

Code postal : 9042
Localité : Desteldonk
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande