BLACKRIDERS

Association sans but lucratif


Dénomination : BLACKRIDERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 502.262.832

Publication

21/01/2013
ÿþM002,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 50 k_ JS pt $3 .t

Benaming

(voluit) : Biackrtdelrs

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Oostberg 100, 9140 Temse

Onderwerp akte : Oprichting

Oprichting

Uit de notulen van de oprichtingsakte dd. 01/1212012, blijkt dat de hierna genoemde personen bijeengekomen zijn om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten met de naam "Blackriders", met maatschappelijke zetel Oostberg 100 te 9140 Temse.

1.De heer Marcel Raphaèl Maria Denert, wonende Rupelmondestraat 200 te 9150 Kruibeke

2.De heer Steven De Geynst, wonende Oostberg 100 te 9140 Temse

3.Mevrouw Katrien De Clercq, wonende Oostberg 100 te 9140 Temse

Waarvan een uittreksel als volgt luidt :

RECHTSVORM-NAAM :

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "Blackriders".

ZETEL. :

Te 9140 Temse, Oostberg 100.

De zetel van de vereniging mag overgebracht worden naar een andere plaats in het Nederlands gedeelte

van België, bij besluit van de Raad van Bestuur.

Dit besluit dient binnen de maand bekendgemaakt te worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. De

Raad van Bestuur kan kantoren en centra van werkzaamheden oprichten waar hij dit nuttig zou achten.

AANTAL LEDEN :

Het aantal leden is onbeperkt.

Het aantal effectieve leden mag evenwel niet minder bedragen dan drie.

DOEL :

De vereniging heeft als doel :

Het oprichten van een fietsclub, dit om het fietsen in de regio te bevorderen. Onder deze doelstelling dien onder meer begrepen te worden dat de vereniging initiatieven kan nemen om leden aan te trekken en zo he teamsporten aantrekkelijker te maken.

De vereniging kan ook medewerkers aantrekken al dan niet in ondergeschikt verband.

Om het doel, omschreven als hierboven, te bereiken, kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met het statutair doel te maken hebben en/of dit kunnen bevorderen.

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mau 22

De vereniging is bevoegd om handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het hierboven omschreven doel en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

EFFECTIEVE OF TOEGETREDEN LEDEN :

De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en toegetreden leden.

Enkel de effectieve leden genieten ten voile van de door de wet en onderhavige statuten toegekende

rechten.

De effectieve leden zijn : elke persoon die ondertekenaar van onderhavige akte is, of alle leden die door een

beslissing van de algemene vergadering, genomen met een meerderheid van de % + I van de aanwezige

effectieve leden, op voorstel van de Raad van Bestuur.

De toegetreden leden zijn al wie aan de activiteiten van de vereniging deelneemt.

TOETREDING EN UITTREDING VAN EFFECTIEVE EN TOEGETREDEN LEDEN:

Nieuwe toegetreden leden zijn personen die een schriftelijk verzoek richten tot de Raad van Bestuur en die in die hoedanigheid worden aanvaard door de eerste daaropvolgende Raad van Bestuur. Tegen de beslissing van de Raad van Bestuur, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt per gewone post ter kennis gebracht aan de kandidaat.

Het staat op ieder moment elk effectief lid of toegetreden lid vrij uit te treden uit de vereniging door zijn ontslag schriftelijk ín te dienen bij de Raad van Bestuur.

Worden als ontslagnemende beschouwd  de effectieve of toegetreden leden die verschuldigde bijdrage niet betalen of het effectief lid dat niet aanwezig of vertegenwoordigd was op drie opeenvolgende algemene vergaderingen.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van 213 van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

De Raad van Bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of de normen van eer en welvoegtijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de Algemene Vergadering. Het lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld heeft het recht gehoord te worden. Het lid dient daarvan verwittigd te worden en dient per aangetekend schrijven uitgenodigd te worden op de algemene vergadering. Om geldig te zijn, moet de aansluiting vermeld staan op de dagorde van de algemene vergadering.

Het ontslagnemend lid en het lid dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen, of vergoeding eisen voor

geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van rechthebbenden van een overleden lid. Een

ontslagnemend lid, een uitgesloten lid, of de rechthebbende van een overleden lid, kunnen geen Inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch boedelbeschrijving vorderen.

BIJDRAGEN LEDEN:

De leden zijn jaarlijks lidgeld verschuldigd. Het bedrag van deze jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de algemene vergadering, maar mag in geen geval de honderd euro nul cent (¬ 100) te boven gaan. Bij niet betaling van de door een lid verschuldigde bijdragen, wordt hem door de Raad van Bestuur een rappel toegestuurd per gewone post.

De Raad van Bestuur kan, indien zij dit nodig acht, eveneens oproepen tot het storten van een vrijwillige bijdrage.

BEVOEGDHEDEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten. Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheden :

" de wijziging van de statuten

.de benoeming en afzetting van bestuurders

" desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

.de kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen

.de goedkeuring van de begroting en van de rekening

.de ontbinding van de vereniging

" de uitsluiting van een lid

.de omzetten van de vereniging in een vennootschap

BIJEENROEPING VAN DE ALGEMENE VERGADERING

MaD 2.2

een [eden, voorhand.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering, hierna genaamd jaarvergadering, moet eenmaal per jaar worden bijeengeroepen op de vierde donderdag van de maand juni om 19 uur.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen door beslissing van de Raad van Bestuur of op vraag van ten minste 1/5 van de effectieve leden. Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste 7 dagen op

Bij de oproepingsbrief wordt de agenda gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste 1/5 van de

wordt op de agenda gebracht.

De oproeping kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de Raad van Bestuur of van 2 bestuurders. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering alsook de agenda. De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda vermeld zijn, behalve wanneer alle effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn zij met eenparigheid akkoord gaan de agenda uit te breiden. Alle effectieve leden moeten worden uitgenodigd. Alle effectieve [eden, hebben het recht de vergadering bij te wonen en er aan deel te nemen. Een effectief lid kan wel op de vergadering vertegenwoordigd worden via volmacht aan een ander effectief lid. Een vertegenwoordiger mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De lasthebber moet voor de stemming een geschreven volmacht voorleggen. Alle volmachten dienen bij het begin van de vergadering aan de voorzitter overhandigd te worden, en zij worden gehecht aan de verslagen van de algemene vergadering.

BEKENDMAKING VAN DE BESLISSINGEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

Van elke algemene vergadering worden verslagen opgesteld door de secretaris, en wanneer deze verhinderd is, door een andere bestuurder, daartoe door de Raad van Bestuur aangeduid, welke verslagen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of 2 bestuurders.

Deze verslagen worden bewaard in een register.

Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden ter plaatse inzage kunnen nemen. Alle leden, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur en door een bestuurder.

Alle leden mogen op de maatschappelijke zetel van de vereniging aile verslagen en beslissingen van de algemene vergadering, en ook aile boekhoudkundige stukken van de vereniging op eenvoudig verzoek, gericht aan de secretaris van de vereniging raadplegen.

RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit minimum drie personen, bestuurders genaamd. Het aantal bestuurders dient steeds lager te zijn dan het aantal leden van de vereniging. De bestuurders, gekozen onder de effectieve leden van de algemene vergadering, worden na een oproep tot kandidaturen benoemd door de algemene vergadering bij absolute meerderheid van de stemmen der aanwezige en vertegenwoordigde personen. Het mandaat van bestuurder duurt 6 jaar. Het mandaat eindigt op datum van de zesde algemene vergadering volgende op deze die hem heeft aangesteld ais bestuurder.

Een uittredend bestuurder is steeds herverkiesbaar. Elke bestuurder die zijn ontslag wil indienen, moet zijn beslissing schriftelijk meedelen per gewone brief bij de secretaris van de Raad van Bestuur. In geval van vacature van een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder door de Algemene Vergadering benoemd. Hij voltooit het mandaat van de bestuurder die hij of zij vervangt.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter is onder meer gelast met het voorzitterschap van de raad van bestuur.

De secretaris is onder meer gelast met het oproepen van de raad van bestuur, het opstellen van de verslagen.

De penningmeester is met name gelast met het bijhouden van de rekeningen, de fiscale aangiftes en handelt de financiële zaken af.

Bij belet van de voorzitter, worden zijn functies in de volgorde waargenomen door de oudste volgens zijn functie van de aanwezige bestuurders.

BEVOEGDHEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen die en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de daden en handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet. De Raad van Bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één van zijn leden of zelfs aan derden. Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door de voorzitter en door de secretaris gezamenlijk optredend, hetzij door twee bestuurders. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

BESTEMMING VAN HET VERMOGEN NA ONTBINDING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

In geval van ontbinding, zal het actief, na aanzuivering van alle schulden, overgedragen worden aan een vereniging of stichting met een goed doel.

De Algemene vergadering zal bij beslissing van ontbinding, met een meerderheid van'/ van de stemmen een beslissing nemen.

BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Onmiddellijk na de oprichting van de vereniging zijn de effectieve leden, aanwezig of vertegenwoordigd zoals gezegd, in vergadering bijeengekomen. Onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel, hebben zij de volgende besluiten genomen:

EERSTE BESLUIT : BENOEMING BESTUURDERS

Het aantal bestuurders wordt vastgesteld op 2

Worden aangesteld als bestuurders , voor de duur van zes jaar, ingaand op heden en tot op de

jaarvergadering van tweeduizend achttien,

1.De heer Marcel Raphaèl Maria Denert, wonende Rupelmondestraat 200 te 9150 Kruibeke 2.Mevrouw Katrien De Clercq, wonende Oostberg 100 te 9140 Temse

Allen hier aanwezig en die verklaren hun mandaat te aanvaarden.

De vereniging wordt rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee bestuurders gezamenlijk optredend. Hun

opdracht wordt niet vergoed.

TWEEDE BESLUIT : COMMISSARISSEN

De comparanten, aanwezig of vertegenwoordigd zoals gezegd, verklaren dat de vereniging op heden niet verplicht is één of meer commissarissen te benoemen, gezien uit goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat deze vereniging voor het eerste boekjaar niet zal voldoen aan de criteria, opgesomd in de wet.

De vergadering besluit geen commissaris te benoemen.

DERDE BESLUIT : BEKRACHTIGING

De vergadering keurt alle handelingen goed, alsook alle verbintenissen die zijn aangegaan in de naam van de vereniging in oprichting.

VIERDE BESLUIT : BOEKJAAR

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december van ieder jaar, bij afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van heden tot en met 31 december 2013.

Bij het einde van het boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de inventaris en de balans opgemaakt alsook de begroting van het volgende jaar.

VIJFDE BESLUIT :

Aan boekhoudkantoor Tuymans bvba, Hoogstraatsebaan 192 bus 3 te 2390 Oostmalle, wordt met

eenparigheid van stemmen volmacht gegeven teneinde alle formaliteiten tot :

-ondertekenen van de akte van oprichting voor de publicatie in het Belgisch Staatsblad

-Inschrijving in het ondememingsloket, alsook alle latere wijzigingen door te voeren

-inschrijving van de vereniging bij het bestuur van de belasting over de toegevoegde waarde

BIJEENKOMST DOOR DE RAAD VAN BESTUUR

Voormelde bestuurders zijn onmiddellijk hierna bijeengekomen met volgende agenda. -aanstelling van een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester.

Met eenparigheid van stemmen heeft de Raad van Bestuurd benoemd :

-als voorzitter : de heer Marcel Raphaèl Maria Denert, wonende Rupelmondestraat 200, 9150 Kruibeke

-als secretaris : de heer Steven De Geynst, wonende Oostberg 100, 9140 Temse

-als penningmeester: mevrouw Katrien De Clercq, wonende Oostberg 100, 9140 Temse

Allen hier aanwezig en die verklaren hun functie te aanvaarden.

MOD 2.2

Luik B -Vervolg

VOOR GELIJKLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Marcel Demert Steven De Geynst Katrien De Clercq

Voorzitter Secretaris Penningmeester

Voorbehouden faan het Belgisch Staatsblad

ecà

Op de laatste biz. van kuik B vermelden: Recto : Naam hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

Coordonnées
BLACKRIDERS

Adresse
OOSTBERG 100 9140 TEMSE

Code postal : 9140
Localité : TEMSE
Commune : TEMSE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande