BLIJDORP III

Divers


Dénomination : BLIJDORP III
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 224.351.991

Publication

15/05/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij hèt Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II*111111411IJI11111,11 911111111 III

...

Ondememingsnr : 224.351.991 Benaming

(voluit) Blijdorp III

MONITEUR BELGE

07 -05- 2014

BELGISCH



(verkort) :

Rechtsvorm: intergemeentelijk samenwerkingsverband, dienstverlenende vereniging

Zetel Nieuwstraat 2, 9255 Buggenhout

Onderwerp akte Statutenwijziging

(Zoals goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 10/12/2013 en goedgekeurd bij Ministrieel besluit van 26/03/2014. De statuten vervangen integraal de statuten die goedgekeurd werden op de Algemene Vergadering van 26/06/2007.)

Vereniging met rechtspersoonlijkheid overeenkomstig het Decreet van 6 juli 2001 die de vorm van een dienstverlenende vereniging heeft aangenomen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2014 - Annexes du Moniteur belge





HOOFDSTUK I. NAAM, DEELNEMERS, MAATSCHAPPELIJKE ZETEL, BESTAANSDUUR en VORM. Artikel 1 " Naam van de vereniging.

De naam van de dienstverlenende vereniging is4BLIJDORP 111r. Zij is de voortzetting van de intercommunale' vereniging met dezelfde naam, opgericht op 20 april 1983.

De vereniging wordt beheerst door het Decreet van zes juli tweeduizend en één, hierna genoemd " de vereniging









De vereniging heeft rechtspersoonlijkheid ingevolge het Decreet van zes juli tweeduizend en één. De verbintenissen van de vereniging hebben geen handelskarakter.



Artikel 2. Deelnemers.

De deelnemers aan de vereniging zijn de personen die overeenkomstig deze statuten tot deelneming toegelaten

Artikel 3. Maatschappelijke zetel.

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Buggenhout op het gemeentehuis. De zetel van. de vereniging mag bij gewoon besluit van de Algemene Vergadering worden overgebracht naar een andere plaats, doch steeds op het grondgebied van één der deelnemende gemeenten en in een gebouw dat haarzelf of één der deelgenoten, toebehoort. De Raad van Bestuur zorgt voor de bekendmaking van het besluit terzake, in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.



De vereniging mag één of meer exploitatiezetels vestigen.

Artikel 4. Bestaansduur.







De bestaansduur van de vereniging kan na het verstrijken van de bestaansduur namelijk op 20 april 2031, één of meerdere malen, verlengd worden voor een maximale termijn van telkens achttien jaren, volgens de, betreffende regelgeving

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De deelnemers die niet wensen te verlengen kunnen daartoe niet verplicht worden en houden op deel uit te maken van de vereniging op het einde van het jaar waarin tot de verlenging door de Algemene Vergadering is beslist. Vooraf leggen zijn hun daartoe strekkende beshssing voor. Deze beslissing waidt yevuegd bil het verslag van de Algemene Vergadering.

De deelnemers die niet wensen te verlengen moeten de door hen aangegane verbintenissen naleven, maar zijn voor het overige, naar aanleiding van het enkele feit van hun uittreding wegens niet-verlenging, geen schadevergoeding verschuldigd. De drie laatste leden van artikel 37 van het Decreet van 6 juli tweeduizend en één zijn op hen van toepassing.

De deelnemers die nalaten over de verlenging te beslissen of hun beslissing mede te delen, worden geacht verder deel uit te maken van de vereniging.

De vereniging mag slechts verbintenissen aangaan voor een termijn die haar bestaansduur overschrijdt, indien deze verbintenissen kunnen nagekomen worden door haar inkomsten, reserves, vast beloofde toelagen of voorafgaandelijk geplaatste kapitalen,

HOOFDSTUK II, DOEL VAN DE VERENIGING.

Artikel 6, Doel van de vereniging.

De vereniging heeft tot doel in te staan voor de financiering en de oprichting van gebouwen, die ten dienste zullen gesteld worden van mindervalide personen van de vzw Blijdorp of haar rechtsopvolgers. De vereniging kan deelnemen aan aile initiatieven ter ondersteuning van het gehandicaptenbeleid in de betrokken regio. Zij mag aile verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks met dit doei van de vereniging, verband houden.

HOOFDSTUK III. HET KAPITAAL, DE DEELNEMERS EN HUN INBRENG EN VERBINTENISSEN. Artikel 6. Kapitaal.

Het kapitaal is samengesteld uit ondeelbare aandelen op naam. Aile aandelen zijn genummerd en ingeschreven in het register van de vereniging zoals bepaald in het artikel 63 van het Decreet en zoals opgenomen in de bijlage vermeld in art. 8.

Het vast kapitaal van de vereniging bedraagt honderd vijfentwintig duizend Euro (E 125.000).

De aandelen hebben een nominale waarde van tweehonderd vijftig Euro (E 250),

Artikel 7. Soorten aandelen.

Er worden twee reeksen van aandelen gevormd:

A  aandelen toegekend aan de gemeenten;

B  aandelen : toegekend aan de provincie Oost-Vlaanderen;

Artikel 8. Inschrijving op en wijze van volstorting van de aandelen.

De lijst van vennoten die op deze aandelen inschreven, met vermelding van hun inbreng, is aan deze statuten ais billage toegevoegd en maakt er wezenlijk deel van uit. Die lijst wordt door de Raad van Bestuur in overeenstemming gebracht met de ter zake genomen besluiten van de organen van de vereniging. Daarvan wordt mededeling gedaan aan de Algemene Vergadering, die er akte van neemt.

Artikel 9. Overdraagbaarheid van de aandelen.

Alle aandelen zijn op naam.

De aandelen kunnen niet vrij worden overgedragen; ze kunnen slechts worden overgedragen onder de voorwaarden voorzien in onderhavige statuten.

De aandelen A kunnen slechts overgedragen worden onder deelnemers van dezelfde reeks mits toestemming van de Algemene Vergadering en op voorwaarde dat de afstand van de aandelen geen afbreuk doet aan de waarborgen voor de goede uitvoering van de verbintenissen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De aandelen B zijn omzetbaar in aandelen  A in de verhouding waarin ze reeds eigenaar zijn van die A  aandelen en mits toestemming van de Algemene Vergadering,

Artikel 10. Verbintenissen.

De deelnemer die in gebreke blijft de gevraagde stortingen op het kapitaal te voldoen, zal aan de vereniging een intrest verschuldigd zijn, berekend per dag vertraging, tegen een intrestvoet van zeven procent per jaar. De gedane stortingen warden in de eerste plaats op de vervallen intrest aangerekend.

De deelnemers zijn slechts verbonden tot het beloop van de aandelen die zij hebben geplaatst. Zij zijn niet hoofdelijk aansprakelijk, noch onderling, noch tegenover de vereniging.

Artikel 11, Kapitealsverhoging,

ingeval van kapitaalsverhoging door de deelnemers zal de wijze van volstorting van de kapitaalsplaatsing bepaald worden door de Algemene Vergadering.

HOOFDSTUK IV, LATERE TOETREDINGEN, UITTREDINGEN EN UITSLUITINGEN. Artikel 12, Latere toetredingen.

De Algemene Vergadering beslist, op grond van een gemotiveerd verslag van de Raad van Bestuur, over de latere aanvragen tot toetreding, De Algemene Vergadering bepaalt de voorwaarden verbonden aan de toetreding. Indien de Algemene Vergadering beslist de aanvraag tot toetreding niet in te willigen, moet zij haar beslissing duidelijk motiveren.

De bedragen die door de nieuwe deelnemers geplaatst worden, worden bepaald door de Algemene Vergadering, rekening houdende met de boekhoudkundige resultaten die bekend zijn op het ogenblik van het besluit, Indien het gaat om een gemeente wordt het bedrag van het kapitaal waarop wordt ingetekend bepaald op één Euro vijfentwintig cent (E 1,25) per inwoner, afgerond op het hogere veelvoud van tweehonderd vijftig Euro (¬ 250).

De Algemene Vergadering bepaalt het aantal aandelen welke aan de nieuwe aandeelhouders worden toegekend.

Artikel 13. Uittredingen.

Overeenkomstig de artikelen 34 en 36 van het Decreet van zes juli tweeduizend en één, is geen uittreding mogelijk tijdens de duur waarvoor de vereniging werd opgericht en/of werd verlengd.

Artikel 14. Uitsluitingen.

Een deelnemer kan door de Algemene Vergadering, met gewone meerderheid van stemmen worden uitgesloten wegens behoorlijk vastgestelde niet  naleving van zijn verbintenissen ten aanzien van de vereniging. In dat geval vervalt het aandeel van de betrokken deelnemer in de herwaarderingsmeerwaarden en reserves van de vereniging en zal hij aan de vereniging de schade dienen te betalen welke het gevolg is van het niet naleven van zijn verbintenissen en van zijn uitsluiting. De betrokken deelnemer zal slechts recht hebben op de uitkering van het door hem gestorte kapitaal. Indien de schade waarvan hierboven sprake, groter is dan het door hem gestorte kapitaal zal dit van zijn kapitaalstorting worden afgetrokken. De overblijvende schuld zal door hem aan de vereniging dienen te warden vergoed,

Het ontslag na uitsluiting wordt pas effectief op het einde van het boekjaar waarin het werd verleend en voor zover alle aan de vereniging nog verschuldigde bedragen werkelijk betaald zijn, tenzij tussen partijen een overeenkomst is gesloten.

Gedurende de voor terugbetaling verlopen termijn zal de terug te betalen som geen intresten opbrengen.

HOOFDSTUK V. DE WIJZIGING VAN DE STATUTEN,

Artikel 15. Wijziging van de statuten.

Uitsluitend de Algemene Vergadering kan de statuutwijziging goedkeuren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De wijziging van de statuten wordt artikeisgewijs aangebracht door de Algemene Vergadering met een drie/vierden meerderheid, zowel voor het geheel van de uitgebrachte stemmen, als voor de geldig uitgebrachte stemmen van de vertegenwoordigde gemeenten en op voorwaarde dat de gewone meerderheid van het aantal deelnemende gemeenten haar instemming betuigt.

Uiterlijk negentig kalenderdagen voor de Algemene Vergadering wordt een door de Raad van Bestuur opgesteld ontwerp van statutenwijziging aan aile deelnemers voorgelegd. De beslissingen terzake van hun raden die de wijziging van de statuten hebben goedgekeurd, bepalen het mandaat van de respectieve laathebbers op de Algemene Vergadering en worden bij het verslag van de Algemene Vergadering gevoegd.

De deelnemers die nalaten binnen de gestelde termijn een beslissing te nemen en voor te leggen, worden geacht zich te onthouden. De onthouding bepaalt het mandaat van hun lasthebbers op de Algemene Vergadering

Het verslag van de Algemene Vergadering houdende wijziging van de statuten wordt, samen met de bijhorende documenten waaronder de beslissingen van de deelnemers, binnen een termijn van dertig kalenderdagen na zijn dagtekening, aan de toezichthoudende overheid voorgelegd.

De statutenwijzigingen worden op dezelfde wijze ais de oprichtingsakte neergelegd en bekendgemaakt.

Een volledig gecoördineerde tekst van de statuten wordt neergelegd in de zetel van de vereniging, bij de toezichthoudende overheid en in het gemeentehuis van elke deelnemende gemeente, evenals in het provinciehuis, binnen een termijn van dertig kalenderdagen na de

ontvangst door de vereniging, van het goedkeuringsbesluit of na het verstrijken van de termijn bedoeld in de laatste zin van het artikel 40 van het Decreet van zes juli tweeduizend en één.

De statutenwijzigingen zijn slechts uitvoerbaar nadat ze zijn goedgekeurd bij besluit van de Vlaamse Regering of door het verstrijken van de termijn van goedkeuring. Er kan geen terugwerkende kracht aan verbonden worden die verder reikt dan de eerste januari van het boekjaar waarin de Algemene Vergadering de wijzigingen heeft aangebracht.

Er kunnen geen statutenwijzigingen aan de deelnemers worden voorgelegd in de loop van het jaar waarin de verkiezingen voor de algehele vernieuwing van de gemeenteraden worden georganiseerd, tenzij tengevolge van een wettelijke of reglementaire verplichting.

HOOFDSTUK VI. DE ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 16. Samenstelling van de Algemene Vergadering.

§ 1, De regelmatig samengestelde Algemene Vergadering vertegenwoordigt de algeheelheid van de deelnemers en haar besluiten zijn, binnen de perken van de wet, het decreet en van onderhavige statuten, voor hen allen bindend,

De Algemene Vergadering is samengesteld uit de vertegenwoordigers  lasthebbers van de deelnemers.

§ 2. Voor de deelnemers A worden de lasthebbers rechtstreeks aangewezen door de gemeenteraden uit hun leden en voor de overige deelnemers door de organen die, krachtens de wettelijke, reglementaire of statutaire bepalingen, bevoegd zijn tot deelneming of toetreding gemachtigd zijn, te beslissen.

§ 3, Ieder vertegenwoordigd aandeel geeft recht op één stem. Welk ook het aantal dezer stemmen zij, de deelnemers A dienen steeds te beschikken over de meerderheid der stemmen. Indien nodig, zal het aantal stemmen toegewezen aan de andere deelnemers, proportioneel met hun aantal aandelen, verminderd worden. Geen deelnemer kan beschikken over een aantal stemmen dat hoger ligt dan de helft van het totale aantal bepaalde stemmen.

§ 4. De lasthebbers der deelnemers dienen houder te zijn van volmachten. Deze volmachten zijn niet overdraagbaar aan een andere lasthebber. Deze volmachten zullen drie volle dagen voor de vergadering op de zetei van de vereniging worden ingediend, De Algemene Vergadering mag eventueel, bij algemene maatregel gelijk voor allen, de laattijdig neergelegde volmachten aanvaarden,

§ 5. De deelnemers worden vertegenwoordigd als volgt:

5.1. Ongeacht het aantal inwoners heeft elke gemeente recht op één lasthebber.

i.

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

5.2. Elke gemeente die minimum tien procent van het door de gemeenten onderschreven kapitaal, heeft onderschreven, kan een tweede vertegenwoordiger aanduiden. De gemeenteraad beslist over de verdeling van de stemmen over haar lasthebbers.

5.3. De Provincie Oost-Vlaanderen laat zich vertegenwoordigen door ten hoogste zeven lasthebbers. De provincieraad beslist over de verdeling van de stemmen onder zijn lasthebbers.

5.4. De benoemingsprocedure, met vaststelling van het mandaat van de lasthebber, verloopt volgens de desbetreffende wetgeving.

§ 6. De lasthebbers tekenen, alvorens de vergadering bij te wonen, een aanwezigheidslijst Deze lijst, die door de stemopnemers echt wordt verklaard, wordt bij het verslag gevoegd.

§ 7. De bestuurders en de Revisor wonen van rechtswege de Algemene Vergadering bij. Artikel 17. De Voorzitter,

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of zijn

plaatsvervanger.

De Voorzitter duidt de schrijver en twee stemopnemers aan.

Artikel 18. De Jaarvergadering.

De Jaarvergadering heeft plaats, ieder jaar, in de loop van de maand juni, op het uur vermeid op de ultnodigingsbrief, in de zetel van de vereniging of ter plaatse op de uitnodigingsbrieven vermeld.

De Raad van Bestuur roept de Algemene Vergadering samen, zo dikwijls als nodig. Hij moet deze samenroepen op verzoek van de deelnemers die samen minstens één vijfde van de aandelen bezitten, Wanneer ln dit geval de vergadering niet binnen de dertig dagen bijeengeroepen is, mag deze worden opgeroepen door de deelnemers, houder van minstens één vijfde van de aandelen.

De datum en cle dagorde van de Algemene Vergadering worden uiterlijk tweeënveertig kalenderdagen vooraf per brief, ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris van de Raad van Bestuur, aan de deelnemers medegedeeld.

De dagorde wordt opgesteld door de Raad van Bestuur. De groep van deelnemers die tenminste één/vijfde der aandelen vertegenwoordigt, kan een punt op de dagorde ter bespreking brengen op voorwaarde dat zij veertien dagen voor de vergadering, de Raad van Bestuur hiervan mededeling geven. Werd op verzoek van de deelnemers de dagorde gewijzigd dan zal een bijgevoegde dagorde aan alle deelnemers worden verzonden ten minste één week voor de datum van de jaarvergadering. Deze punten, of de gewijzigde dagorde, kunnen enkel ter bespreking voorgelegd worden en niet ter stemming,

Het jaarverslag, de stukken betreffende de jaarrekeningen en het ontwerp van winstverdeling welke door de Raad van Bestuur aan de jaarvergadering zullen onderworpen worden, evenals het verslag van de Revisor, worden bij deze uitnodiging gevoegd. Jaarlijks wordt een per mandataris geïndividualiseerd overzicht van de in het voorbije boekjaar ontvangen vergoedingen en presentiegelden gevoegd bij de documenten die aan de deelnemende gemeenten worden bezorgd overeenkomstig het artikel 65 van het Decreet van zes juli tweeduizend en één.

Artikel 19, De Bijzondere Algemene Vergadering,

Afgezien van de Jaarvergadering wordt nog minstens één Bijzondere Algemene Vergadering belegd in de loop van het laatste trimester van eik jaar teneinde de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het volgende boekjaar te bespreken. Een door de Raad van Bestuur opgestelde begroting staat op de agenda van deze vergadering ter goedkeuring. De verdere dagorde wordt opgesteld door de Raad van Bestuur.

Voor de Bijzondere Algemene Vergadering wordt dezelfde procedure gevolgd ais voor de jaarvergadering. Artikel 20. Wijze van vergaderen, beraadslagen en besluiten van de Algemene Vergadering.

§ 1. De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen en besluiten treffen over de punten die voorkomen op de dagorde en wanneer minstens de helft van het totaal aantal stemmen en de meerderheid van de stemmen van de deelnemers  A, aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Is het aantal der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen van de deelgenoten onvoldoende om geldig te kunnen beraadslagen, dan wordt binnen een termijn van zestig dagen een nieuwe

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Algemene Vergadering bijeengeroepen. Deze vergadering zal dan geldig beraadslagen over de punten die voor de tweede meal op de dagorde staan, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde deelgenoten zij. De uitnodiging tot het bijwonen van deze tweede vergadering zal aan de tekst van dit artikel 20 § 1. herinneren. Deze bepaling geldt niet ingeval het gaat om een statutenwijziging.

§ 2. Behalve wanneer de wet, het decreet of deze statuten een andere meerderheid vereisen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen. De vereiste meerderheid moet terzelfder tijd, zowel voor het geheel van de uitgebrachte stemmen als voor het geheel van de uitgebrachte stemmen van de deelnemers  A, verworven zijn.

§ 3. Na de goedkeuring van de jaarrekening spreekt de Algemene Vergadering zich uit, door een afzonderlijke stemming, omtrent de kwijting die aan de bestuurders en de Revisor dient gegeven.

§ 4. De Algemene Vergadering doet uitspraak over alle punten die op de dagorde zijn geplaatst.

Artikel 21. Het verslag van de Algemene Vergadering en de bestemming ervan.

De besluiten van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een verslag.

Het verslag van de Algemene Vergadering, houdende wijziging van de statuten, zal worden behandeld overeenkomstig het artikel 40 van het Decreet van zes juli tweeduizend en één.

Het verslag van de Algemene Vergadering wordt ondertekend door de Voorzitter, de schrijver, de stemopnemers en door de deelnemers of hun lasthebbers die erom verzoeken.

Overzichtslijsten met een beknopte beschrijving van de besluiten worden aan de Vlaamse Regering toegezonden binnen de 20 kalenderdagen volgend op de vergadering. Deze overzichtslijsten worden volgens de betreffende regelgeving eveneens gepubliceerd op de website van de vereniging.

Het verslag en alle bijhorende documenten worden per mail overgemaakt aan de gemeente- of stadsecretaris en de griffie van de Provincie. Zij staan in voor de verdere verspreiding naar alle raadsleden, tenzij anders werd overeengekomen.

Artikel 22. Het jaarverslag en de jaarrekening.

Het jaarverslag omtrent de activiteiten van de vereniging, de jaarrekening zoals vastgesteld door de Algemene Vergadering en het verslag van de Revisor worden toegezonden aan aile deelnemers binnen de vijfenveertig kalenderdagen volgend op de Jaarvergadering.

HOOFDSTUK VII. DE RAAD VAN BESTUUR.

Artikel 23. De bestuurders.

§ 1, De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur waarvan de leden bij geheime stemming worden benoemd door de Algemene Vergadering. Elke lasthebber in de Algemene Vergadering beschikt over zoveel stemmen als hem door deze statuten worden toegekend en kan zijn stemmen verdelen over de namen van de kandidaten. De mandaathouders zijn hierbij gebonden door de beslissingen van de gemeenteraad of provincieraad.

Indien een kandidaat niet het vereiste aantal stemmen bekomt is artikel 46, 30 alinea, van het Decreet van zes juli tweeduizend en één van toepassing.

De meerderheid van de mandaten wordt toegekend aan de deelnemers A.

§ 2, De verdeling van de mandaten is als volgt:

21, De mandaten toegekend aan de deelnemers  A:

Elke gemeente heeft het recht één kandidaat-bestuurder voor te dragen. Indien een voorgedragen kandidaat geen lid is van de gemeenteraad, dient de voordracht uitdrukkelijk te worden gemotiveerd waarbij de deskundigheid van de kandidaat met betrekking tot het statutaire doel van de vereniging duidelijk wordt aangetoond.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2.2, De deelnemer B heeft recht op drie mandaten in de Raad van Bestuur. De provincieraad draagt de kandidaten voor.

Artikel 24. Het lid van de Raad van Bestuur met raadgevende stem.

§ 1. De deelnemers  A hebben recht op maximum één "lid van de Raad van Bestuur met raadgevende stem". Deze afgevaardigde wordt verkozen uit de leden van de gemeenteraad die verkozen zijn op een lijst waarvan geen enkele verkozen persoon deel uitmaakt van het College van Burgemeester en Schepenen of aangesteld is als voorzitter van het 0.C.M.V1/41. Zijn aanduiding wordt medegedeeld aan de Algemene Vergadering die overgaat tot de samenstelling van de Raad van Bestuur na de algehele vernieuwing van de gemeenteraden.

§ 2. Per gemeente wordt voor elke fractie, die deelgenomen heeft aan de gemeenteraads-verkiezingen en die niet behoort tot de bestuursmeerderheid van de betrokken gemeente, het aantal verkregen stemmen uitgedrukt in een percentage van het totaal aantal uitgebrachte stemmen in de betrokken gemeente. Op basis van deze respectievelijke percentages wordt voor elle gemeenten samen, een rangschikking van de betrokken oppositiepartijen opgesteld.

Aile gemeenten kunnen een bestuurder met raadgevende stem voorgedragen. Van aile voorgedragen kandidaten wordt de kandidaat weerhouden van de gemeente, waartoe de oppositiepartij met het hoogste percentage behoort.

§ 3. Het mandaat duurt zes jaar, behoudens de eerste aanduiding die in elk geval ten einde loopt naar aanleiding van de eerstvolgende algemene vernieuwing van de gemeenteraden.

§ 4. Voor de eerste toepassing van de bepalingen in paragraaf 2 en paragraaf 3 hierboven moet de verwijzing in paragraaf 1 van dit artikel, naar de Algemene Vergadering die de Raad van Bestuur samenstelt na de algehele vernieuwing van de gemeenteraden, gelezen worden als een verwijzing naar de Algemene Vergaderingen die de opneming en de wijziging van dit artikel in de statuten hebben goedgekeurd. Het mandaat van het op dat ogenblik in functie tredende "lid van de Raad van Bestuur met raadgevende stem" eindigt op de Algemene Vergadering die de Raad van Bestuur zal samenstellen na de eerstvolgende algehele vernieuwing van de gemeenteraden.

§ 5. ln geval van ontslag of overlijden van het" lid van de Raad van Bestuur met raadgevende stem " voorziet de gemeenteraad die de oorspronkelijke kandidaat had aangeduid, onmiddellijk in zijn of haar vervanging.

§ 6. De bepalingen van het artikel 28 zijn van toepassing op het "lid van de Raad van Bestuur met raadgevende stem".

Artikel 25. Vervanging in geval van overlijden of ontslag,

ln geval van overlijden of ontslag van een bestuurder voorziet de Raad van Bestuur, op voordracht van de deelnemer, in zijn vervanging. De vervanger blijft in functie tot de volgende Algemene Vergadering. Deze voorziet in de definitieve vervanging overeenkomstig het artikel 23. De aldus benoemde bestuurder beëindigt het mandaat van de overleden of de ontslagnemende bestuurder die hij vervangt.

In geval van overlijden of ontslag van het "lid van de Raad van Bestuur met raadgevende stem" is artikel 24 § 5 van toepassing.

Artikel 26. Duur van het mandaat.

De duur van het mandaat van bestuurder of "lid van de Raad van Bestuur met raadgevende stem " bedraagt zes jaren.

Een uittredende bestuurder of "lid van de Raad van Bestuur met raadgevende stem" is opnieuw verkiesbaar. Alle bestuurders zijn ambtshalve ontstagnemenci

a.na de eerste Algemene Vergadering volgend op de algehele vernieuwing van de gemeenteraden; b.onmiddellijk nadat zij het openbaar mandaat dat zij bij hun benoeming bekleedden, verloren hebben; c.wanneer zij niet meer het vertrouwen genieten van de deelgenoot die hen heeft voorgedragen en door deze een nieuwe kandidaat wordt voorgedragen.

Artikel 27, Verantwoordelijkheid van de bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging. De bestuurders zijn overeenkomstig de bepalingen van het gemeen recht verantwoordelijk voor de vervulling van de taak die hun is opgedragen en zijn aansprakelijk zonder hoofdelijkheid voor de tekortkomingen in de normale uitoefening van hun bestuur.

Artikel 28, Onverenigbaarheden met het mandaat van bestuurder.

Het artikel 48 van het Decreet van zes juli tweeduizend en één is hier van toepassing.

Bovendien is het een bestuurder en het lid van de Raad vair Bestuur met raadgevendo stem" uitdrukkelijk verboden ;

a.aanwezig te zijn bij een beraadslaging over zaken waarbij hij een rechtstreeks belang heeft of waarbij zijn bloed-of aanverwanten tot en met de vierde graad, een persoonlijk en rechtstreeks belang hebben. Dit verbod strekt niet verder dan bloed en aanverwanten tot de tweede graad zo het gaat om voordrachten van kandidaten, benoemingen, afzettingen of schorsingen.

b.rechtstreeks of onrechtstreeks deel te nemen aan overeenkomsten afgesloten door de vereniging.

c.ais advocaat, notaris of zaakwaarnemer op te treden in rechtsgedingen tegen de vereniging. Het is hem verboden, in dezelfde hoedanigheid, ten behoeve van de vereniging te pleiten, raad te geven of op te treden in enige betwisting tenzij dit kosteloos geschiedt.

dop te treden als raadsman van een personeelslid in tuchtzaken.

Wordt van rechtswege als ontslagnemend en niet  herkiesbaar beschouwd, de bestuurder die handelt tegen dit verbod.

Artikel 29. De Voorzitter, de Ondervoorzitter en de Secretaris.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden, een Voorzitter en een Ondervoorzitter. Beide moeten verkozen warden onder de leden van de Raad van Bestuur die door een gemeente werden voorgedragen en lid zijn van de gemeenteraad.

Het mandaat van Voorzitter en Ondervoorzitter duurt zes jaren. Het is hernieuwbaar, Het neemt in ieder geval een einde bij het mandaat van bestuurder.

De Raad van Bestuur duidt eveneens een Secretaris aan, die hij ook buiten zijn schoot mag kiezen en waarvan het mandaat zes jaren duurt. Dit mandaat is hernieuwbaar.

De Voorzitter zit de vergaderingen van de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering voor, Bij diens ontstentenis worden zij voorgezeten door de Ondervoorzitter. Bij ontstentenis van de Voorzitter en de Ondervoorzitter worden de vergaderingen voorgezeten door de bestuurder die door een gemeente werd voorgedragen, die !id is van de gemeenteraad en die in de Raad van Bestuur de grootste ononderbroken anciënniteit heeft. Bij gelijke anciënniteit neemt de in leeftijd oudste bestuurder die door een gemeente werd voorgedragen, het voorzitterschap waar.

Artikel 30. Wijze van oproeping van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls het belang van de vereniging zulks vereist, op uitnodiging van de Voorzitter. De vergadering dient te worden bijeengeroepen wanneer drie bestuurders (uitgezonderd de leden van de Raad van Bestuur met raadgevende stem) of de Revisor zulks vragen.

Drie bestuurders mogen ook de inschrijving van een punt op de dagorde vragen.

Behalve in geval van hoogdringendheid worden de uitnodigingen ten minste acht kalenderdagen voor de vergaderdatum verzonden. De uitnodiging vermeldt de dagorde, de datum, de plaats en het uur van de vergadering.

De bijeenkomsten van de Raad van Bestuur worden gehouden ten maatschappelijke zetel of op een plaats op de uitnodiging vermeld.

Artikel 31. Wijze van vergaderen, beraadslagen en besluiten van de Raad van Bestuur,

De Raad van Bestuur kan geldig beraadslagen als de meerderheid van de leden, alsook de meerderheid van de leden, voorgedragen door de gemeenten aanwezig is of vertegenwoordigd en slechts over de punten op de dagorde vermeld.

Elke bestuurder mag een bestuurder die tot dezelfde groep behoort het recht verlenen hem op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen. Een bestuurder mag slechts

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

drager zijn van één volmacht. Deze volmacht moet schriftelijk gesteld zijn en aan de Voorzitter van de vergadering overgemaakt worden ten laatste bij de aanvang van de vergadering. De volmacht moet de naam van de volmachtdrager vermelden. De volmacht mag ook gesteld zijn door middelen van een faxbericht, per email of gelijk welk ander schriftelijk communicatiemiddel waarvan de authenticiteit van herkomst evenwel op ondubbelzinnige wijze identificeerbaar is.

De besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de Voorzitter doorslaggevend. Indien het gaat om een geheime stemming is het punt van de dagorde, in geval van staking van stemmen, verworpen.

De onthoudingen worden niet meegerekend om het meerderheidsquorum van de stemming te bepalen.

Om geldig te besluiten moeten aile besluiten van de Raad van Bestuur ook de vereiste meerheid bekomen van de bestuurders die door de gemeenten werden voorgedragen.

Wanneer de in de eerste alinea van dit artikel bepaalde meerderheid der bestuurders niet aanwezig is, zef een tweede vergadering binnen de vijftien dagen worden belegd, waarop over de punten die voor de tweede maal op de dagorde worden gebracht, kan worden beslist, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders zij. De uitnodiging tot het bijwonen van deze tweede vergadering, zal hij aangetekende brief worden verzonden en zal aan de tekst van dit artikel herinneren.

Artikel 32. Het verslag van de vergadering en de bestemming ervan.

De besluiten van de Raad van Bestuur worden vastgelegd in een gedetailleerd verslag Dit verslag zal ook het individueel stemgedrag van de leden van de Raad van Bestuur vermelden. Het verslag wordt ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris. Eensluidend verklaarde afschriften worden ondertekend door de Voorzitter of de Secretaris. Afschriften van het verslag en bijhorende documenten worden aan de leden van de Raad van Bestuur toegestuurd per mail.

Overzichtslijsten met een beknopte beschrijving van de besluiten worden aan de Vlaamse Regering toegezonden binnen de 20 kalenderdagen volgend op de vergadering. Deze overzichtslijsten worden volgens de betreffende regelgeving eveneens gepubliceerd op de website van de vereniging.

Het verslag en aile bijhorende documenten worden per mail overgemaakt aan de gemeente- of stadsecretaris en de grille van de Provincie. Zij staan in voor de verdere verspreiding naar alle raadsleden, tenzij anders werd overeengekomen.

Artikel 33. Bevoegdheden van de Raad van Bestuur en de delegatie van machten.

De Raad van Bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden voor het beheer en het bestuur van de vereniging. Alles wat door de wet, het decreet of door onderhavige statuten niet aan de Algemene Vergadering voorbehouden is, valt binnen zijn bevoegdheid,

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat het personeel. Hij bepaalt hun statuut, hun bezoldiging. Hij stelt de tarieven vast met inachtneming van de wettelijk voorgeschreven formaliteiten.

Aile akten die de vereniging tegenover derden binden, moeten, buiten de gevallen van bijzondere machtsdelegatie uitgaande van de Raad van Bestuur, worden ondertekend door de

Voorzitter, bij diens ontstentenis door de Ondervoorzitter, bij diens ontstentenis door een bestuurder, en de Secretaris, zonder dat zij hun machten moeten bewijzen. De vereniging is daarenboven geldig verbonden door bijzondere lasthebbers voor zover deze binnen de perken van hun mandaat handelen. De handtekening van de Voorzitter of zijn gedelegeerde, volstaat voor de akten van dagelijks bestuur. Hieronder wordt verstaan de briefwisseling, het zorgen voor de ontvangsten en de betalingen van de vereniging, het afleveren van kwijtschriften, cheques en soortgelijke waarden; deze opsomming is niet limitatief

HOOFDSTUK VII!. DE REVISOR.

Artikel 34. Aanstelling en duur van de opdracht.

De controle op de vereniging wordt uitgeoefend door een Revisor, benoemd door de Algemene Vergadering voor een periode van maximum drie jaren en op wie de desbetreffende artikelen van het Wetboek van Vennootschappen, van toepassing is.

Hij kan worden herbenoemd telkens voor een nieuwe periode van maximum drie jaren. Zijn ereloon wordt vastgesteld door zelfde Algemene Vergadering die over zijn aanstelling beslist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 35, Taken en verantwoordelijkheden van de Revisor.

De Revisor oefent een onbeperkt recht van toezicht uit op aile verrichtingen van de vereniging. Hij mag inzage nemen, doch zonder ze te verplaatsen, van de boeken, de briefwisseling, de verslagen en processen-verbaal en over het algemeen van elle schrifturen en dossiers van de vereniging. Hij kan door de Algemene Vergadering of de Raad van Bestuur met bijzondere toezichtopdrachten worden belast

Hij overhandigt tien weken voor de Jaarvergadering, aan aile bestuurders, een verslag. Dit verslag moet ondermeer de nodige gegevens bevatten om te kunnen oordelen op welke wijze de statuten en de wettelijke voorschriften worden nageleefd. Het verslag behelst eveneens aile gewenste en vereiste inlichtingen betreffende de jaarrekeningen.

HOOFDSTUK IX. BOEKJAAR, JAARREKENING.

Artikel 36, Wetgeving op de boekhouding van de ondernemingen.

De wetgeving op de boekhouding van de ondernemingen is van toepassing met inbegrip van de richtlijnen die de overheid uitvaardigt met betrekking tot de boekhoudkundige verrichtingen van de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden.

Artikel 37. Boekjaar, jaarrekening,

Het boekjaar vangt aan op één januari en eindigt op één en dertig december. Op één en dertig december van elk jaar maakt de Raad van Bestuur zijn jaarverslag, de jaarrekening en het voorstel tot bestemming van het resultaat op.

De Raad van Bestuur stelt ten minste veertien weken voor de Jaarvergadering en dit zonder het verplaatsen van documenten, aile stukken vereist voor het nazicht van aile geschriften, ter beschikking van de Revisor.

Artikel 38, Resultaatrekening; winst en winstverdeling.

De winst van het boekjaar blijkt uit de resuftaatrekening.

a.Op de winst wordt tenminste vijf ten honderd vooraf genomen voor het vormen van de wettelijke reserve. Deze voorafname is niet meer verplicht wanneer de wettelijke reserve tien procent (10 %) bedraagt van het geplaatst kapitaal.

b.De overblijvende winst wordt overgeboekt naar de beschikbare reserve of geheel of gedeeltelijk overgedragen naar het volgende boekjaar.

Geen winst zal warden uitgekeerd indien op datum van de afsluiting van het boekjaar het netto actief, zoals het blijkt uit de Jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het vast gedeelte van het kapitaal of van het gestorte kapitaal, wanneer dit minder bedraagt dan het vaste gedeelte van het kapitaal, vermeerderd met elle reserves die volgens de wet, het decreet of de statuten, niet mogen worden uitgekeerd,. Onder netto actief moet worden verstaan: het totaal bedrag van de activa zoals blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen, schulden of kapitaalstoelagen. Winst kan evenmin worden uitgekeerd indien deze zou tot stand gekomen zijn door kapitaalsubsidies of werkingstoelagen van een hogere overheid.

Artikel 39. Resultaatrekening verlies en de verwerking.

Wanneer een boekjaar wordt afgesloten met verlies, dan wordt het verlies vereffend door afneming op de reserves of vroeger overgedragen winst. Zo deze ontoereikend zijn, dan wordt het saldo naar het volgend boekjaar overgedragen.

Wanneer ten gevolge van een geleden verlies, het netto actief gedaald is tot minder dan de helft van het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal, dan moet de Algemene Vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste negentig dagen nadat het verlies is vastgesteld om te beraadslagen en te beslissen, volgens de regels die van toepassing zijn op een statutenwijziging, over een door de Raad van Bestuur opgesteld saneringsplan,

De Raad van Bestuur verantwoordt zijn voorstellen in dit saneringsplan dat uiterlijk negentig dagen voor de Algemene Vergadering, aan aile deelnemers en aan de toezichthoudende overheid wordt voorgelegd, samen met de uitnodiging en alle bijhorende documenten waaruit de noodzaak en de aard van het saneringsplan blijkt.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De Algemene Vergadering beslist, onder de voorwaarden bepaald in het artikel 39 van het Decreet van zes juli tweeduizend en één, en het artikel 15, tweede, derde en vierde alinea van deze statuten,

HOOFDSTUK X. INFORMATIE EN COMMUNICATIE,

Artikel 40. Informatie en communicatie.

De vergaderingen van de Algemene Vergadering zijn openbaar,

De Raad van Bestuur draagt de verantwoordelijkheid het Jaarverslag aangaande werking van de vereniging, tijdig en in de gepaste vorm, voor te leggen aan aile gemeenteraden en bij de statutaire organen van aile andere aangesloten leden en na goedkeuring ervan, de verspreiding te verzekeren bij alle gemeenteraadsleden en derden, in een naar de tijdsomstandigheden, aangepaste vorm en met zin voor openheid en duidelijkheid.

De Raad van Bestuur draagt de verantwoordelijkheid om aile besluiten, zowel van de Algemene Vergadering als van de Raad van Bestuur, welke van bijzondere betekenis zijn voor de bevolking, kenbaar te maken in een eveneens naar de tijdsomstandigheden, aangepaste vorm met zin voor openheid en duidelijkheid,

De Raad van Bestuur legt aan de Jaarvergadering, die plaats vindt in de loop van het eerste werkingsjaar na de algehele vernieuwing van de gemeenteraden, een evaluatierapport voor over de werking van de vereniging en de objectieven voor de komende zes jaren, en dit overeenkomstig de bepalingen van het artikel 70 van het Decreet van zes juli tweeduizend en één.

HOOFDSTUK XI, ONTBINDING EN VEREFFENING. Artikel 41. Ontbinding en vereffening.

ln geval van ontbinding en vereffening benoemt de Algemene Vergadering de vereffenaars en stelt hun vergoeding vast. Het College van Vereffenaars wordt samengesteld, vergadert en beraadsiaagt volgens dezelfde regels als de Raad van Bestuur. Het verslag van de vergaderingen wordt op dezelfde wijze opgesteld en behandeld als bepaald voor het verslag van de Raad van Bestuur.

Het netto maatschappelijk actief zal aan de deelnemers A en B toegekend en uitgekeerd worden naar evenredigheid tot het door hen volgestorte kapitaal met respect voor wat dienaangaande bepaald is in het Decreet van zes juli tweeduizend en één.

De overeenkomsten in verband met de bestemming van de goederen en het lot van het personeel, zal door de Algemene Vergadering worden bepaald voorafgaandelijk het afsluiten van de vereffening en met inachtneming van de wettelijke en decretale bepalingen dienaangaande.

HOOFDSTUK X11. WOONSTKEUZE,

Artikel 42. Woonstkeuze.

Elke deelnemer, bestuurder, revisor, vereffenaar, secretaris, die niet in Belgié gehuisvest is, moet er woonstkeuze doen voor alles wat de uitvoering van onderhavige statuten te maken heeft. Bij ontstentenis zullen hem alle oproepingen, notificaties, deurwaardersexploten of aangetekende zendingen, geldig gedaan worden ter zetel van de vereniging, Deze zal beschouwd worden als zijn domicilie van rechtswege.

Buggenhout, 14/04/2014, Geert Beu liens

Patrick Meulebroek Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

,Vor behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

02/07/2014 : DE039077
28/06/2013 : DE039077
06/05/2013 : DE039077
31/07/2012 : DE039077
03/07/2012 : DE039077
21/06/2012 : DE039077
05/01/2012 : DE039077
05/07/2011 : DE039077
29/12/2010 : DE039077
17/07/2009 : DE039077
01/07/2009 : DE039077
11/07/2008 : DE039077
11/05/2015 : DE039077
03/10/2007 : DE039077
25/07/2007 : DE039077
19/07/2007 : DE039077
27/07/2006 : DE039077
26/07/2006 : DE039077
29/06/2015 : DE039077
18/07/2005 : DE039077
13/07/2015 : DE039077
26/08/2004 : DE039077
30/07/2004 : DE039077
16/07/2004 : DE039077
10/03/2004 : DE039077
30/06/2003 : DE039077
30/12/2002 : DE039077
13/09/2000 : DE039077
09/09/1999 : DE039077
17/11/1993 : DE39077
25/10/1991 : DE39077
29/06/1988 : DE39077
01/01/1988 : DE39077
21/06/2016 : DE039077
05/07/2016 : DE039077

Coordonnées
BLIJDORP III

Adresse
NIEUWSTRAAT 2, GEMENTEHUIS 9255 BUGGENHOUT

Code postal : 9255
Localité : BUGGENHOUT
Commune : BUGGENHOUT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande