BLOOM LAW

BV CVBA


Dénomination : BLOOM LAW
Forme juridique : BV CVBA
N° entreprise : 633.563.814

Publication

08/07/2015
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

TWINTIGDUIZEND EURO (20.000,00 EUR) en waarvoor zestig (60) aandelen worden toegekend. De inbrengen vinden plaats als volgt :

Op het vast gedeelte van het kapitaal wordt ingeschreven in geld als volgt :

- door gemelde Burgerlijke Vennootschap onder vorm van Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid  MARK DELANOTE voor zesduizend zeshonderd zesenzestig euro zevenenzestig cent (6.666,67 EUR) vast kapitaal, ter vergoeding waarvan haar twintig (20) aandelen worden toegekend;

- door genoemde heer PHILIPPE Denis-Emmanuel Clotaire Aimé, voor zesduizend zeshonderd zesenzestig euro zevenenzestig cent (6.666,67 EUR) vast kapitaal, ter vergoeding waarvan haar twintig (20) aandelen worden toegekend;

- door gemelde Burgerlijke Vennootschap onder vorm van Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid  KRISTOF SALOMEZ , in oprichting, voor voor zesduizend zeshonderd zesenzestig euro zevenenzestig cent (6.666,67 EUR) vast kapitaal, ter vergoeding waarvan haar twintig (20) aandelen worden toegekend.

Comparanten verklaren dat elk bovengemeld aandeel waarop ingeschreven wordt in geld volledig werd volstort zodat vanaf de nederlegging der statuten op de Rechtbank van Koophandel te Gent een bedrag van twintigduizend EURO (20.000,00 EUR) ter beschikking staat van de vennootschap waarbij de gelden gestort werden op een bijzondere rekening bij de naamloze vennootschap Belfius Bank, met nummer BE06 0689 0297 2522, zoals blijkt uit het aan mij, notaris, voorgelegde attest van heden, dat in het dossier zal bewaard blijven.

FINANCIEEL PLAN.

Ondergetekende notaris verklaart dat de oprichters hem voorafgaandelijk aan deze oprichtingsakte het financieel plan hebben overhandigd, zoals voorgeschreven door het Wetboek van Vennootschappen.

II) STATUTEN:

Vervolgens hebben de comparanten mij, notaris, verzocht akte te verlenen van de statuten als volgt:  A. NAAM - DUUR - ZETEL - DOEL

Artikel 1 - Aard - Rechtsvorm - Naam.

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en draagt als naam  BLOOM LAW .

Artikel 2 - Duur.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 3 - Zetel.

De zetel van de vennootschap is voor het eerst gevestigd te 9052 Zwijnaarde, Rijvisschestraat 122. De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig Brussels Hoofdstedelijk Gewest bij besluit van de raad van bestuur.

De vennootschap kan bij besluit van het bestuursorgaan kantoren en administratieve zetels oprichten in België en in het buitenland.

Artikel 4 - Doel.

De vennootschap heeft tot doel:

Het uitoefenen van het beroep van advocaat, alsook alle activiteiten die met de hoedanigheid van advocaat of de kwalificatie jurist verband houden, voor zover deze activiteiten met het beroep van advocaat verenigbaar zijn, zoals (zonder dat deze opsomming beperkend is) het uitoefenen van mandaten als bestuurder of vereffenaar van vennootschappen of ondernemingen, het aanvaarden en uitoefenen van gerechtelijke mandaten zoals het mandaat van curator, voorlopig bewindvoerder, commissaris inzake opschorting, het aanvaarden en uitoefenen van onderwijsopdrachten die verband houden met recht of juridische aangelegenheden, het schrijven van juridische artikels en werken, het optreden als bemiddelaar of als arbiter, het opnemen en uitoefenen van mandaten als syndicus.

De aankoop, het huren en/of leasen van alle apparatuur en accommodaties, inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur, welke dienstig kan zijn voor het bevorderen van de uitoefening van het beroep van advocaat.

Het scheppen van de mogelijkheid om de advocaat-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in de juridische disciplines, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande uitoefening van het beroep van advocaat te bevorderen.

Het inrichten van algemene diensten en secretariaten welke nuttig of nodig zijn voor het bevorderen van de uitoefening van de activiteiten van advocaat.

Het organiseren van studiedagen, cursussen en het geven van lessen in verband met alle mogelijke juridische disciplines.

Ter verwezenlijking van het maatschappelijk doel kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of zijdeling belangen nemen in ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven.

De vennootschap zal in het kader van werkzaamheden alle onroerende en roerende verrichtingen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

mogen stellen die nodig of nuttig kunnen zijn voor de verwezenlijking van haar doel en het behoud van haar patrimonium en dit in de meest ruime zin.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van

verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven.

De vennootschap kan alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn het bereiken geheel of ten dele te vergemakkelijken en welke het burgerlijk karakter van de vennootschap niet in het gedrang brengen. De voormelde activiteiten en handelingen, zoveel als wettelijk en binnen de deontologie van het beroep als advocaat toegestaan, zijn de vennootschap zowel mogelijk in het binnen- als het buitenland.

B. KAPITAAL EN AANDELEN - VENNOTEN

Artikel 5 - Vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal.

Het vast gedeelte van het kapitaal is vastgesteld op TWINTIGDUIZEND EURO (20.000,00 EUR). Dit vast gedeelte van het kapitaal wordt volledig volstort.

Artikel 6 - Kapitaalverhoging van het vast gedeelte van het kapitaal

Het vast gedeelte van het kapitaal kan worden verhoogd bij besluit van de algemene vergadering vastgesteld bij authentieke akte en genomen met inachtneming van de voorschriften voor een statutenwijziging.

Deze verhoging kan geschieden door nieuwe inbrengen in geld of in natura, met naleving van de wettelijke voorschriften ter zake of door incorporatie van reserves.

Bij kapitaalverhoging door inbreng in geld moeten de aandelen het eerst aangeboden worden aan de vennoten naar evenredigheid van het gedeelte van het kapitaal dat hun aandelen vertegenwoordigen.

Oefenen de bestaande vennoten hun voorkeurrecht niet of slechts gedeeltelijk uit, dan worden de overblijvende aandelen in dezelfde evenredigheid aangeboden aan deze van de vennoten die wel wensen in te tekenen.

Het voorkeurrecht is onder geen enkel beding verhandelbaar.

Het recht van voorkeur kan slechts beperkt of opgeheven worden door een beslissing van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de voorschriften voor een statutenwijziging en in het belang van de vennootschap.

Artikel 7 - Vermindering van het vast gedeelte van het kapitaal.

Tot een vermindering van het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal kan slechts worden besloten door de algemene vergadering op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten, waarbij de vennoten die zich in gelijke omstandigheden bevinden gelijk behandeld worden.

In geen geval mag daardoor het vast gedeelte van het kapitaal dalen beneden het wettelijk minimum, tenzij dit meteen door nieuwe inbrengen wordt verhoogd tot beloop van dit minimum of meer. Artikel 8 - Storting op aandelen.

Volstorting wordt door de raad van bestuur opgevraagd. Aan de vennoten wordt hiervan bij aangetekende brief kennis gegeven met opgave van een rekeningnummer waarop de betaling bij uitsluiting van elke andere wijze van betaling door overschrijving of storting dient te worden gedaan. De vennoot komt in verzuim door het enkel verstrijken van de in de kennisgeving bepaalde termijn en er is rente verschuldigd tegen de op dat tijdstip vastgestelde wettelijke rentevoet vermeerderd met drie (3) ten honderd.

Zolang de opgevraagde opeisbare stortingen op de aandelen van een vennoot niet volledig zijn gedaan volgens deze bepaling, kan de uitoefening van zijn lidmaatschapsrechten worden geschorst, onverminderd de bevoegdheid om de vennoot uit te sluiten.

Vervroegde stortingen op aandelen kunnen niet zonder voorafgaande instemming van de raad van bestuur worden gedaan.

De storting op aandelen wordt aangetekend in het register van de vennoten.

Artikel 9. - Veranderlijke gedeelte van het kapitaal.

Het kapitaal van de vennootschap dat het vaste gedeelte te boven gaat, kan variëren zonder dat daarvoor een wijziging van de statuten is vereist, ten gevolge van de bijneming of terugneming van aandelen door vennoten, of ten gevolge van de toetreding, uittreding of uitsluiting van vennoten. Een vennoot mag slechts nieuwe aandelen nemen mits toestemming van de algemene vergadering, die beslist volgens de aanwezigheids- en meerderheidsvereisten voorzien voor een statutenwijziging. Artikel 10 - Terugneming van gestorte aandelen.

De vennoten kunnen de op hun aandelen gestorte gelden niet terugnemen dan nadat de algemene vergadering dit toegestaan heeft, conform hetgeen overeengekomen werd in de verdere statutaire bepalingen bij uittreding of uitsluiting.

De terugneming van de inbreng wordt aangetekend in het register van de vennoten en ondertekend door de vennoot die de terugneming gedaan heeft.

Artikel 11 - Vennoten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Enkel advocaten of hun respectievelijke vennootschappen waarbinnen zij hun beroep uitoefenen kunnen vennoot zijn van de vennootschap.

Indien binnen een vennootschap die kandidaat-vennoot is, meerdere natuurlijke personen aandeelhouder zijn die tevens als advocaat actief zijn dan wordt een dergelijke vennootschap houder van evenveel aandelen als er dergelijke natuurlijke personen zijn.

De vennoten zijn onderworpen aan deze statuten en aan de in overeenstemming met deze statuten tussen hen gesloten overeenkomsten, en genomen besluiten, waaronder, voorkomend, een huishoudelijk reglement.

Zij zijn, door hun lidmaatschap van de vennootschap, tevens onderworpen aan het reglement betreffende samenwerkingsverbanden tussen advocaten en betreffende éénpersoonsvennootschappen van advocaten van de Orde van de Vlaamse Balies. Voor wat betreft de Franstalige balies wordt alhier verwezen naar de desbetreffende regeling opgenomen in het reglement de dato 12 november 2012 genaamd  Règlement de l'ordre des barreaux francophones et germanophone rendant obligatoire le Code de déontologie de l'avocat.

Het verlies van de hoedanigheid van advocaat, brengt de verplichting met zich mee om zijn aandelen over te dragen, binnen de voorwaarden door de wet en de statuten bepaald.

Artikel 12 - Aansprakelijkheid van de vennoten.

De vennoten zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap en niet gehouden bij te dragen in de verliezen van de vennootschap boven het bedrag dat op hun aandelen dient te worden gestort. Tot dat bedrag zijn de vennoten elk voor zich verbonden, zonder hoofdelijkheid.

De professionele aansprakelijkheid van de vennootschap dient op dezelfde wijze verzekerd te worden als deze van de vennoot-advoca(a)t(en).

De vennootschap, in casu de vennoot-advoca(a)t(en), behoudt zich het recht voor om in de toekomst hoger genoemd bedrag aan te passen aan de concrete deontologische en professionele noodwendigheden van het beroep van advocaat.

De vennoot belast met een dossier, is binnen dezelfde beperking hoofdelijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap tegenover de cliënt.

De vennoot die uitgesloten, uitgetreden of gedeeltelijk zijn aandelen heeft teruggenomen blijft gedurende vijf jaar, behalve in geval de wet een kortere verjaringstermijn bepaalt, binnen de grenzen van zijn verbintenis als vennoot, persoonlijk instaan voor alle verbintenissen door de vennootschap aangegaan voor het einde van het jaar waarin de uitsluiting, uittreding, of gedeeltelijke terugneming zich heeft voorgedaan.

Iedere vennoot dient de andere in te lichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

De vennoot die geschorst wordt door de bevoegde tuchtinstanties verliest de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing. Noch de vennootschap, noch de vennoot mag in zijn plaats gedurende de straftijd een vervanger aanstellen. De vennoot, die door de bevoegde tuchtinstanties verplicht wordt zich uit de vennootschap terug te trekken, houdt van rechtswege op deel uit te maken van deze vennootschap.

Artikel 13 - Aandelen en Register van de vennoten.

De aandelen zijn op naam, zonder vermelding van een nominale waarden. De aandelen worden aangetekend in een register dat bewaard wordt op de zetel van de vennootschap, waarvan de vennoten ter plaatse inzage kunnen nemen en waarin voor ieder van hen worden aangetekend: de naam, de voornamen en de woonplaats;

de datum van toetreding, uittreding of uitsluiting;

het aantal en de categorie van de aandelen waarvan hij houder is, alsmede de inschrijvingen op nieuwe aandelen, de terugbetalingen en de overgangen van aandelen, met opgave van de datum; de stortingen op aandelen en de gelden die als terugbetaling van aandelen worden teruggenomen. Enkel de raad van bestuur wordt belast met de inschrijvingen. De inschrijvingen geschieden op grond van documenten met bewijskracht, die gedagtekend en ondertekend zijn. Zij vinden plaats in de volgorde van hun datum van voorlegging.

Artikel 14 - Toetreding van nieuwe vennoten.

Om als vennoot in te treden in de vennootschap moet de kandidaat het beroep van advocaat uitoefenen, voorgedragen worden door het bestuursorgaan en aangenomen worden door de algemene vergadering, die beslist overeenkomstig de aanwezigheids- en meerderheidsvereisten voorzien voor een statutenwijziging.

De algemene vergadering is niet verplicht de weigering van toetreding te verantwoorden en tegen haar besluit kan niet worden opgekomen.

Het lidmaatschap wordt verkregen door het nemen van één aandeel.

Door hun toetreding onderwerpen de vennoten zich aan deze statuten en aan de in overeenstemming met deze statuten tot stand gekomen overeenkomsten en genomen besluiten, evenals aan het reglement van inwendige orde en het reglement betreffende de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

samenwerkingsverbanden tussen advocaten en betreffende éénpersoonsvennootschappen van advocaten.

Hun toetreding als vennoot na de oprichting blijkt, bij uitsluiting van enig ander bewijs, uit het plaatsen van hun handtekening voorafgegaan door de dagtekening tegenover hun naam, in het register van de vennoten.

Artikel 15 - Uittreding van vennoten.

Elke vennoot mag vrijwillig uittreden binnen de perken opgelegd door de wet en de statuten. Een vennoot mag slechts uittreden gedurende de eerste zes maanden van het boekjaar. Een verzoek tot uittreding tijdens de zes laatste maanden van het boekjaar heeft slechts uitwerking in het volgende boekjaar.

Het verzoek wordt bij aangetekende brief ter kennis gebracht van de vennootschap. Het kan slechts worden ingewilligd als het vaste gedeelte van het kapitaal gehandhaafd blijft en mits er steeds drie of meer vennoten overblijven.

De algemene vergadering mag de inwerkingtreding van de uittreding uitstellen zolang de vennoot bijzondere verplichtingen heeft jegens de vennootschap en indien de uittreding de vereffening van de vennootschap tot gevolg zou hebben of het bestaan ervan in gedrang brengt.

Artikel 16 - Uitsluiting van vennoten.

Een vennoot kan, in het noodzakelijk belang van de vennootschap en op voorstel van de raad van bestuur, uitgesloten worden door een besluit van de algemene vergadering genomen overeenkomstig de aanwezigheids- en meerderheidsvereisten voorzien voor een statutenwijziging, wegens een ernstige tekortkoming aan het vennootschapscontract.

De vennoot wiens uitsluiting wordt gevraagd, moet worden verzocht zijn opmerkingen schriftelijk te kennen te geven aan de algemene vergadering, binnen één maand nadat hem een aangetekende brief met het met redenen omklede voorstel tot uitsluiting is verstuurd.

Indien hij daarom verzoekt in het geschrift dat zijn opmerkingen bevat, moet de vennoot door de vergadering worden gehoord.

Elk besluit tot uitsluiting wordt met redenen omkleed.

De uitsluiting wordt overgeschreven in het register van de vennootschap. Een eensluidend afschrift van het besluit wordt binnen vijftien dagen, bij een ter post aangetekende brief, aan de uitgesloten vennoot toegezonden.

Artikel 17 - Overdracht van aandelen.

De aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden of overgaan wegens overlijden, dan met voorafgaandelijk instemming van de algemene vergadering die beslist overeenkomstig de aanwezigheids- en meerderheidsquorums voorzien voor een statutenwijziging.

De aandelen kunnen niet in pand gegeven worden.

Artikel 18 - Schuldeisers van vennoten - Faillissement, gerechtelijke reorganisatie, kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring van een vennoot.

De aandelen zijn niet vatbaar voor beslag. De persoonlijke schuldeisers van de vennoot kunnen slechts beslag leggen op de rente en dividenden die hem toekomen en op het aandeel dat hem bij de ontbinding van de vennootschap wordt toegekend.

In geval van faillissement, gerechtelijke reorganisatie, kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring van een vennoot kunnen zijn erfgenamen, schuldeisers of vertegenwoordigers de ontbinding en vereffening van de vennootschap niet vorderen maar slechts de uitkering van de waarde van het scheidingsaandeel van de vennoot te berekenen volgens artikel 20 van deze statuten.

Artikel 19 - Overlijden van een vennoot.

In geval van overlijden van een vennoot wordt de vennootschap niet ontbonden.

De erfgenamen kunnen de vereffening niet vorderen maar hebben recht op de waarde van het scheidingsaandeel van hun rechtsvoorganger in de vennootschap, te berekenen volgens artikel 20 van deze statuten.

Artikel 20 - Scheidingsaandeel.

De uitgetreden of uitgesloten vennoot kan de vereffening van de vennootschap niet vorderen. Hij heeft recht op de uitkering van een scheidingsaandeel onder de wettelijke en de hierna bepaalde voorwaarden.

Het scheidingsaandeel wordt vastgesteld door een bedrijfsrevisor aangesteld door de algemene vergadering en berekend op basis van de jaarrekening van het boekjaar waarin het lidmaatschap ophield en gebeurlijk rekening gehouden met de minderwaarde, dit alles op kosten van de uitgetreden of uitgesloten vennoot.

Het scheidingsaandeel wordt uitbetaald uiterlijk zes maand na goedkeuring van de jaarrekening. De algemene vergadering kan beslissen de uitbetaling op een vroegere datum te doen.

Geen uitkering van een scheidingsaandeel kan worden gedaan indien daardoor het netto-actief van de vennootschap zou dalen beneden het bedrag van het in de statuten vermelde vaste gedeelte van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

het kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

C. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 21 - Bestuur.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere bestuurders, benoemd door de algemene vergadering van de vennoten uit de advocaten die werkzaam zijn binnen de associatie en die opgenomen zijn op het Tableau van advocaten.

Is er slechts één bestuurder dan treft hij besluiten naar eigen inzicht. Zijn er twee bestuurders dan dienen zij beiden akkoord te gaan om geldig te besluiten. Zijn er meer dan twee bestuurders, dan vormen zij een college dat beraadslaagt en besluiten neemt bij gewone meerderheid behalve in de gevallen waarin de statuten of het huishoudelijk reglement een bijzondere meerderheid voorziet. De algemene vergadering van aandeelhouders bepaalt de duur van de mandaten. De bestuurders kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen bij gewone meerderheid der stemmen.

De raad van bestuur duidt onder zijn leden een voorzitter en een secretaris aan.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders, telkens het belang van het vennootschap dit vereist.

De vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of in enige andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

De oproeping tot een vergadering van de raad van bestuur wordt, behoudens in geval van dringende noodzakelijkheid, ten minste vijf volle dagen voor de vergadering verzonden. De oproeping geschiedt geldig per brief, telefax of e-mail en bevat de agenda.

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en besluiten, indien tenminste de helft van alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 22 - Ontslag bestuurder.

Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen. Daartoe dient hij zijn ontslag in bij ter post aangetekende brief verstuurd naar de zetel van de vennootschap en gericht tot de voorzitter van de raad van bestuur.

Bij verlies van de hoedanigheid van advocaat komt er van rechtswege een einde aan het mandaat van bestuurder.

Artikel 23 - Bezoldiging.

Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd, behoudens andersluidend besluit van de Algemene vergadering.

Artikel 24 - Bestuursbevoegdheden.

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van beheer en beschikking te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of deze statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is. De onbevoegdheid die uit deze bepaling voortvloeit kan door de vennootschap aan derden worden tegengeworpen.

Artikel 25 - Externe vertegenwoordiging.

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte. Hij handelt door de meerderheid van zijn leden.

Artikel 26. Bijzondere volmachten - Uitoefening van de externe vertegenwoordigingsmacht.

Het orgaan dat volgens de voorgaande artikelen de vennootschap vertegenwoordigt, kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van het bestuur in geval van overdreven volmacht.

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur, alsook de vertegenwoordiging van de vennootschap wat dat bestuur aangaat, opdragen aan één van zijn leden die de titel van dagelijks bestuurder draagt.

D. CONTROLE.

Artikel 27

Zolang de vennootschap niet verplicht is een commissaris te benoemen, heeft ieder vennoot

individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten

vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant.

E. ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 28 - Gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergadering.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar

worden bijeengeroepen op de derde vrijdag van de maand juni om zestien uur. Indien die dag een

wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

en bij gewone meerderheid van stemmen te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar

bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om bij

bijzondere meerderheid van stemmen over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te

besluiten.

Twee of meer vennoten kunnen een verzoek tot bijeenroeping van een bijzondere of buitengewone

algemene vergadering van aandeelhouders tot de raad van bestuur richten, middels een gewoon

schrijven dat tot de voorzitter van de raad van bestuur wordt gericht. De raad van bestuur dient in

voorkomend geval tot de bijeenroeping van de algemene vergadering van aandeelhouders over te

gaan binnen een termijn van tien dagen op de wijze bepaald in de onderhavige statuten.

Artikel 29 - Plaats van de vergadering.

De gewone, bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel

van de vennootschap of in een andere plaats in België, aangewezen in de oproeping.

Artikel 30 - Oproeping tot de algemene vergadering.

De oproepingen tot de algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen

onderwerpen.

Zij worden vijftien dagen voor de vergadering meegedeeld. Deze oproeping geschiedt door middel

van een ter post aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk

hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

Artikel 31 - Formaliteiten om tot de vergadering toegelaten te worden.

Om tot de vergadering te worden toegelaten moeten de vennoten of hun gevolmachtigden ten minste

vijf werkdagen voor de datum van de algemene vergadering aan de raad van bestuur schriftelijk

kennis geven van hun voornemen deel te nemen aan de vergadering.

De vervulling van deze formaliteiten kan niet geëist worden indien daarvan geen melding gemaakt is

in de oproeping tot de vergadering.

Artikel 32 -Aanwezigheidslijst.

De vennoten of hun vertegenwoordigers ondertekenen de aanwezigheidslijst.

Niemand kan aan de beraadslaging of stemming deelnemen, indien hij deze lijst niet van tevoren

heeft ondertekend.

Artikel 33 - Vertegenwoordiging van vennoten.

Elke vennoot kan op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde die zelf

vennoot moet zijn. Elke vennoot kan slechts houder van één volmacht zijn.

Om geldig te zijn moet de volmacht bij geschrift gegeven zijn voor de gehele duur van een bepaalde

vergadering.

Maakt de volmacht geen melding van enige verplichting van de gevolmachtigde om zijn stem in een

bepaalde zin uit te brengen, dan kan de niet- naleving van de instructies die hem dienaangaande

door zijn lastgever zijn gegeven, niet aan de vennootschap worden tegengeworpen.

Artikel 34 - Verplichte vertegenwoordiging van eigenaars van aandelen in onverdeeldheid.

Indien een aandeel aan verscheidene eigenaars toebehoort, is de uitoefening van de eraan

verbonden rechten geschorst totdat een enkel persoon, die alle statutaire voorwaarden vervult,

schriftelijk is aangewezen als eigenaar van het aandeel ten aanzien van de vennootschap.

Artikel 35 - Voorzitterschap - Bureau.

Elke algemene vergadering wordt voorgezeten door een vennoot die door de algemene vergadering

wordt aangeduid onder de aanwezige vennoten, en dit bij meerderheid.

De algemene vergadering wijst op dezelfde wijze een secretaris en twee stemopnemers aan.

De in dit artikel genoemde personen maken het bureau uit.

Artikel 36 - Vaststelling van de geldigheid van de bijeenroeping van de vergadering.

De vergadering stelt vast dat zij regelmatig is bijeengeroepen.

Vervulling van de formaliteiten voor de bijeenroeping van de vergadering is evenwel niet vereist,

wanneer alle vennoten aanwezig zijn en met eenparigheid van stemmen de agenda vaststellen

waarover zij ter vergadering zullen beraadslagen en besluiten.

Artikel 37 - Verdaging van de vergadering.

De raad van bestuur heeft het recht elke gewone vergadering een enkele maal drie weken uit te

stellen.

De verdaging stelt een eind aan de beraadslaging en doet alle genomen besluiten vervallen, ook die

welke niet de jaarrekening betreffen.

Alle vennoten, ook zij die aan de eerste vergadering niet persoonlijk of door gevolmachtigde hebben

deelgenomen, worden tot de volgende vergadering opgeroepen.

Op de tweede vergadering wordt de agenda van de eerste vergadering geheel afgehandeld.

Artikel 38 - Besluiten buiten de agenda - Amendementen.

De algemene vergadering kan niet rechtsgeldig beraadslagen of besluiten over punten die niet in de

aangekondigde agenda zijn opgenomen of daarin niet impliciet zijn vervat, onverminderd de

mogelijkheid om over de samenstelling van de vergadering of het verloop van de werkzaamheden te

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

besluiten in overeenstemming met de wet en de statuten.

De raad van bestuur en elke vennoot hebben het recht amendementen voor te stellen betreffende alle punten van de aangekondigde agenda.

Over niet in de agenda begrepen punten kan slechts beraadslaagd worden in een vergadering waarin alle vennoten aanwezig zijn en mits daartoe met eenparigheid van stemmen besloten wordt. De vereiste instemming staat vast, indien geen verzet is aangetekend in de notulen van de vergadering.

Artikel 39 - Wijze van stemmen.

Over personen wordt geheim of schriftelijk gestemd. Over zaken wordt mondeling gestemd bij naamafroeping of door handopsteking, tenzij het bureau of de vergadering vooraf tot geheime stemming heeft besloten.

Iedere vennoot brengt zijn stem uit, hetzij persoonlijk, hetzij door een gevolmachtigde, zoals in de statuten is bepaald.

Artikel 40 - Stemrecht. Aanwezigheids- en meerderheidsvereisten.

leder aandeel geeft recht op één stem, onder voorbehoud van de wettelijke en statutaire bepalingen. De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen en besluiten, indien (1) tenminste de helft van alle vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn en (2) wanneer de aanwezigen tenminste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Is deze voorwaarde niet vervuld, dan is een nieuwe bijeenroeping nodig en de nieuwe vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het door de vennoten vertegenwoordigde deel van het kapitaal.

De algemene vergadering beslist, voor zover door de wet, door onderhavige statuten of door het huishoudelijk reglement geen hogere meerderheidsvereisten zijn vereist, bij gewone meerderheid van de stemmen waarmee aan de stembeurt wordt deelgenomen. Onthoudingen en blanco stemmen worden niet meegerekend voor de berekening van de vereiste meerderheid.

Wanneer de vergadering dient te beraadslagen over een statutenwijziging, moet het voorwerp van de voorgestelde wijzigingen speciaal in de oproeping worden vermeld en moet ten minste drie vierden van de aandelen die het gehele kapitaal vertegenwoordigen, op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien deze laatste voorwaarde niet is vervuld, dan moet een nieuwe vergadering worden bijeengeroepen binnen de maand van de eerste vergadering, met dezelfde agenda. Deze vergadering besluit op geldige wijze ongeacht het aantal van de aanwezige of vertegenwoordigde aandelen. De besluiten inzake een statutenwijziging worden slechts op geldige wijze genomen met een meerderheid van drie vierden van de geldig uitgebrachte stemmen. Éen en ander geldt onder voorbehoud van de toepassing van de bijzondere bepalingen vermeld in het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 41 - Notulen.

Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt door de secretaris.

De notulen bevatten een beknopt verslag van het verloop der vergadering.

F. BOEKJAAR - BEPALING EN BESTEMMING VAN DE WINST - OPENBAARMAKING VAN DE JAARSTUKKEN.

Artikel 42 - Boekjaar.

Het boekjaar van de vennootschap loopt gelijk met het kalenderjaar.

Artikel 43 - Wettelijke reserve.

Jaarlijks wordt door de algemene vergadering van de nettowinst een bedrag van ten minste een twintigste afgenomen voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één tiende van het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Artikel 44 - Winstuitkering.

Elk jaar kan de algemene vergadering beslissen tot uitkering van het geheel of een deel van de beschikbare winst in verhouding tot de maatschappelijke aandelen.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het vaste gedeelte van het kapitaal of van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. Artikel 45 - Openbaarmaking van de jaarrekening en van het jaarverslag.

De jaarrekening moet door toedoen van het bestuursorgaan worden neergelegd bij de Nationale Bank van België.

Deze neerlegging geschiedt binnen dertig dagen nadat de jaarrekening is goedgekeurd; en ten laatste zeven (7) maanden na de datum van afsluiting van het boekjaar.

Tegelijk daarmee worden de andere stukken voorgeschreven door artikel 100 van het Wetboek van vennootschappen neergelegd.

G. ONTBINDING EN VEREFFENING.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 46 - Besluit tot ontbinding.

Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging. Het overlijden, het definitief verbod tot beroepsuitoefening, de schorsing, de wettelijke onbekwaamheid, het kennelijk onvermogen, de uitsluiting of uittreding van een vennoot hebben niet de ontbinding van de vennootschap tot gevolg.

Artikel 47- Benoeming van vereffenaars.

De buitengewone algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde één of meer vereffenaars benoemen en ontslaan. Zij beslist of de vereffenaars, indien er meer zijn, alleen, gezamenlijk, dan wel als college de vennootschap vertegenwoordigen.

Enkel advocaten opgenomen op het Tableau kunnen tot vereffenaar worden benoemd.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging of homologatie van hun benoeming.

Artikel 48 - Bevoegdheden van de vereffenaars.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de buitengewone algemene vergadering anders besluit.

Artikel 49 - Wijze van vereffening.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, wordt het overschot verdeeld tussen de vennoten in verhouding tot hun aandelen.

H. ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 50 - Keuze van de woonplaats.

De bestuurder, commissarissen en vereffenaars, die hun woonplaats in het buitenland hebben worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap.

Alle kennisgevingen aan vennoten ter zake van de vennootschap geschieden langs de post aan de woonplaats van de vennoten die vermeld is in de oprichtingsakte en/of in het register van vennoten. In geval van verandering van zijn woonplaats moet de vennoot zijn nieuwe woonplaats per brief meedelen aan de vennootschap.

Zolang zulke mededeling niet gedaan is, wordt de vennoot geacht woonplaats gekozen te hebben in zijn oorspronkelijke woonplaats.

Artikel 51

De bepalingen van de statuten zijn ondergeschikt enerzijds aan het reglement de dato 8 november 2006 betreffende de samenwerkingsverbanden tussen advocaten en betreffende éénpersoonsvennootschappen van advocaten voor wat betreft de Orde van de Vlaamse Balies en anderzijds aan de desbetreffende regeling hieromtrent opgenomen in het reglement de dato 12 november 2012 genaamd  Règlement de l'ordre des barreaux francophones et germanophone rendant obligatoire le Code de déontologie de l'avocat voor wat betreft de Orde van de Franstalige balies.

De bepalingen van de statuten zijn voorts ondergeschikt aan de deontologische regels van het beroep en dienen daarmee overeenstemmend te worden geïnterpreteerd.

Elke wijziging van de statuten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring voorgelegd te worden aan de Stafhouder van de Orde van Advocaten.

Artikel 52 -Arbitrage.

Alle betwistingen die zouden ontstaan tussen de vennoten onderling, tussen de vennoten en gewezen vennoten of hun rechthebbenden, tussen de vennootschap en vennoten of gewezen vennoten en hun rechthebbenden, of tussen zaakvoerders, vennoten en de vennootschap, zullen in laatste aanleg worden beslecht door de Stafhouder van de Orde van Advocaten waartoe de vennoten behoren, of zijn vervanger, of door een college van drie arbiters aangeduid door de Stafhouder van de Orde van Advocaten tot dewelke de vennoten behoren, of in gemeenschappelijk overleg tussen de Stafhouders van de verschillende Ordes tot dewelke de vennoten behoren en, in geval van meningsverschil, door de Voorzitter van de Orde van Vlaamse/Franstalige Balies. Artikel 53 - Ongeldige statutaire clausules.

De clausules van deze statuten waardoor afbreuk mocht gedaan zijn aan wetten die de openbare orde betreffen worden voor niet geschreven gehouden en kunnen geen aanleiding geven tot nietigverklaring van de vennootschap.

III) OVERGANGSBEPALINGEN:

Voornoemde comparanten, optredende als oprichters, treffen volgende beslissingen:

1. Het eerste boekjaar neemt een aanvang vanaf de neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel om te eindigen op 31 december 2016.

2. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend zeventien.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

4. BENOEMING:

De voornoemde oprichters, hebben unaniem besloten als bestuurders van de vennootschap aan te

stellen:

1) De heer MAUS Michel Gaston Magdalena, geboren te Brugge op 27 december 1970, nationaal nummer: 70.12.27 163-96, wonende te 9070-Destelbergen, Eyloschlaan 4, alhier vertegenwoordigd door de heer SALOMEZ Kristof Peter, voornoemd, ingevolge volmacht(en) hem daartoe verleend waarvan het origineel/de originelen in het dossier van ondergetekende notaris bewaard blijven;

2) de heer SALOMEZ Kristof Peter, voornoemd;

die bij deze aanvaarden.

5. GEEN COMMISSARIS:

De comparanten besluiten geen commissaris aan te stellen aangezien uit te goeder trouw verrichte schatting blijkt dat de vennootschap niet zal voldoen aan de wettelijke criteria volgens dewelke een commissaris verplicht dient te worden aangesteld.

[...]

BEVESTIGING IDENTITEIT:

Ondergetekende notaris bevestigt de identiteit van de verschijners aan de hand van de hem voorgelegde identiteitskaarten.

VERBINTENISSEN IN NAAM VAN DE VENNOOTSCHAP IN OPRICHTING

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen alle verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan.

De overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in die tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

ARTIKEL 9 NOTARISWET:

De comparanten in deze erkennen dat ondergetekende notaris hen gewezen heeft op de bijzondere verplichtingen aan de notaris opgelegd door artikel 9 paragraaf 1 alinea s twee en drie van de Organieke wet Notariaat en heeft uitgelegd dat, wanneer een notaris tegenstrijdige belangen of de aanwezigheid van onevenwichtige bedingen vaststelt, hij hierop de aandacht moet vestigen van de partijen en hen moet meedelen dat elke partij de vrije keuze heeft om een andere notaris aan te wijzen of zich te laten bijstaan door een raadsman. De notaris moet tevens elke partij volledig inlichten over de rechten, verplichtingen en lasten die voortvloeien uit de rechtshandelingen waarbij zij betrokken zijn en hij moet aan alle partijen op onpartijdige wijze raad verstrekken.

Voor ontledend uittreksel

Geassocieerd Notaris Jeroen UYTTERHAEGEN

Tegelijk hiermede nedergelegd :

-uitgifte akte

Coordonnées
BLOOM LAW

Adresse
RIJVISSCHESTRAAT 122 9052 ZWIJNAARDE

Code postal : 9052
Localité : Zwijnaarde
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande