BLUEGREENPROJECTS

Société en commandite simple


Dénomination : BLUEGREENPROJECTS
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 835.636.786

Publication

02/05/2011
ÿþ MM 2.1

re'1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

" uosssia+

NEERGELEGD

7 9 APR.:101?=~-

RECHTBANK VAN

KOOPHAMj. TE CENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 0 3 S.- 3 () " I e 6

Benaming

(voluit) : BLUEGREENPROJECTS

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel: Belgiëlaan 71, 9070 Destelbergen

Onderwerp akte : Oprichting

Op 2 april 2011 zijn samengekomen :

De heer Dagobert Heijerick, wonende te 9070 Destelbergen, Belgiëlaan 71,

De heer Herve Maurice Heijerick, wonende te 2960 Sint-Job-in't-Goor, Korte Nieuwstraat 20, bus 3

met het oog op het oprichten van een gewone commanditaire vennootschap, waarvan de statuten als volgt worden vastgesteld.

Artikel 1: Naam

Er wordt een gewone commanditaire vennootschap opgericht onder de benaming "BLUEGREENPROJECTS'.

Artikel 2: Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9070 Destelbergen, Belgiëlaan 71. De zetel mag worden verplaatst door beslissing van de beherende vennoot.

Artikel 3: Doel

De vennootschap heeft ais doel :

Alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het verstrekken van milieuadvies en daarbij horende laboratoriumtesten aan ondernemingen en overheidsinstellingen, in zowel het binnen- als buitenland.

Alle mogelijke opdrachten inzake milieu, ruimtelijke ordening en stedenbouw, veiligheid en kwaliteit, energie, klimaat, duurzaam ondernemen en aanverwante sectoren uit te voeren, zowel op nationaal al internationaal vlak.

De begrippen milieu, veiligheid en kwaliteit, ruimtelijke ordening en stedenbouw moeten hierbij in hun ruimste betekenis gezien worden.

Het uitvoeren en coördineren van milieueffectenrapporten, veiligheidsrapporten, veiligheidsstudies, het uitvoeren van bodemonderzoeken en bodemsaneringsprojecten, het opvolgen van bodemsaneringswerken, het verschaffen van milieutechnisch, milieujuridisch en milieufiscaal advies, het voeren van administratiefrechtelijke procedures, de implementatie van kwaliteits-, milieuzorg- en veiligheidssystemen, het uitvoeren van audits en aanvragen van vergunningen en subsidies, het optreden als deskundige en milieucodrdinator.

Het ontwerp, de ontwikkelingfproductie van grafische ontwerpen, gebruik makend van een brede waaier aan materiaal (papier, textiel) (zoals bv. speciale wenskaarten, ontwerpen voor bedrukking van t-shirts, etc...), evenals de gewone en online verkoop van de hierboven vermelde producten (zowel de ontwerpen als de finale producten).

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Het verstrekken van advies in de ruimste zin van het woord; het streven naar het verwerven en aanhouden van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of nog op te richten industriële, commerciële of financiële vennootschappen of ondernemingen;

Het uitoefenen van management, consulting- en beheeractiviteiten. Deze activiteiten omvatten ondermeer, zonder dat deze opsomming beperkend is, het uitoefenen van management- en bestuursfuncties in diverse ondernemingen, het sluiten van consulting- en dienstverleningsovereenkomsten, het uitoefenen van consulting functies op onafhankelijke wijze en het verlenen van advies, bijstand en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen.

Het uitbouwen van een roerend en onroerend vermogen. Het verwerven, vervreemden, beheren, valoriseren, huren en verhuren van onroerende goederen.

De vennootschap zal in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van die aard zouden zijn dat zij het bereiken ervan rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of ten dele vergemakkelijken.

Zij kan belangen nemen door inbreng, fusie,, inschrijving of op gelijk welke wijze, en aile zaken, ondernemingen, verenigingen of vennootschappen met een identiek doel, gelijklopend of samenhangend met het hare en die van aard kunnen zijn de ontwikkeling van haar onderneming te begunstigen.

Zij kan functies van lasthebber, bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

Artikel 4: Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

De artikelen 1865, 5° en 1869 van het Burgerlijk Wetboek betreffende de ontbinding en de opzegging van een vennootschapscontract zijn niet van toepassing. Behoudens door de rechter en hetgeen bepaald is in de artikelen 8 en 9 kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een vergadering van de vennoten met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Artikel 5: Kapitaal  aandelen

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt zevenhonderd euro (700,00 EUR) en wordt vertegenwoordigd door zevenhonderd (700) aandelen, eik met een fractiewaarde van een zevenhonderdste van

het maatschappelijk kapitaal. Het kapitaal wordt ingebracht als volgt:

-door de heer Dagobert Heijerick: zeshonderd euro (600,00 EUR)

-door de heer Herve Maurice Heijerick: honderd euro (100,00 EUR)

Als vergoeding voor hun respectieve inbreng worden aan de vennoten volgende aandelen toegekend:

-Aan de heer Dagobert Heijerick: zeshonderd (600) aandelen

-Aan de heer Herve Maurice Heijerick: honderd (100) aandelen

Artikel 6: Beherende en stille vennoten

De heer Dagobert Heijerick is hoofdelijk aansprakelijk vennoot en wordt beherend vennoot genoemd.

De heer Herve Maurice Heijerick is stille vennoot. Hij draagt niet verder bij in de schulden en verliezen van de vennootschap dan tot beloop van hetgeen hij beloofd heeft in de vennootschap in te brengen. De machten van de stille vennoten bestaan in:

-De controle van de vennootschap;

-Het benoemen en ontslaan van de zaakvoerder(s);

-De goedkeuring van de vervreemding der financiële vaste activa;

-Het stemrecht in de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 7: Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders. De heer Dagobert Heijerick wordt tot die hoedanigheid en als statutaire zaakvoerder benoemd voor de ganse duur van de vennootschap. Zijn mandaat kan niet zonder wettige reden herroepen worden zolang de vennootschap duurt.

De zaakvoerder, en in geval er meerdere zijn, ieder van hen, beschikt over alle machten om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen. Voor aile vervreemdingen van onroerende goederen van de vennootschap en het aangaan van leningen, is evenwel het eenparig akkoord vereist van alle vennoten.

Artikel 8: Overdracht van aandelen onder levenden

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aan een medevennoot of aan een derde, zonder het voorafgaand en geschreven akkoord van alle andere vennoten.

Indien de overdracht door de andere vennoten geweigerd wordt, zullen zij zelf de participatie moeten inkopen. De overdracht geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek. De verkoopprijs van een participatie is gelijk aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke van overeenstemming tussen partijen, wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een onafhankelijke deskundige. De afkoop moet in elk geval tot stand komen binnen de drie maanden na de dag waarop de waarde definitief is vastgesteld.

Bij niet-betaling binnen de gestelde termijn kan de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen de ontbinding van de vennootschap vragen.

Artikel 9: Overlijden

Het overlijden van een vennoot geeft geen aanleiding tot ontbinding van de vennootschap. Bij overlijden zullen de aandelen van de overleden vennoot toekomen aan zijn erfgenamen, indien alle andere vennoten hiermee hun akkoord betuigen.

Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, zal de procedure voorzien in artikel 7 worden toegepast. Worden de erfgenamen niet tijdig betaald, kunnen zij eveneens de ontbinding van de vennootschap vragen.

De erfgenamen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken,

noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

Artikel 10: Boekjaar

Het boekjaar gaat in op één april (01.04) en eindigt op eenendertig maart (31.03) van ieder jaar. Het eerst boekjaar gaat in op de datum van oprichting en zal afgesloten worden op 31.03.2012.

Ieder jaar zal een inventaris en een jaarrekening worden opgemaakt.

Artikel 11: Winstverdeling

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene kosten en van de afschrijvingen.

Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering. Het eenparig akkoord van de stille vennoten wordt vereist.

Artikel 12: Verliezen

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen.

" ,s

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Artikel 13: Jaarvergadering  Bijzondere algemene vergaderingen

De jaarvergadering zal gehouden worden op twintig september om 10 uur ten maatschappelijke zetel.

Iedere vennoot kan steeds een buitengewone algemene vergadering van de vennoten bijeenroepen.

Daartoe moet hij alle medevennoten uitnodigen per aangetekende brief, die ten laatste acht dagen vóór de vergadering bij de post moet afgegeven zijn. Deze brief moet de dagorde vermelden.

De vergadering zal worden voorgezeten door de heer Dagobert Heijerick of in zijn afwezigheid door de heer Herve Maurice Heijerick. Zij zal gehouden worden ten maatschappelijke zetel.

Alle beslissingen van de algemene vergadering vereisen de instemming van alle vennoten, tenzij anders bepaald werd in onderhavige statuten.

Artikel 14: Ontbinding  vereffening

In geval van ontbinding benoemt de algemene vergadering bij gewone meerderheid de vereffenaars die al dan niet vennoten kunnen zijn. Zij bepaalt hun aantal, bevoegdheden en bezoldiging, alsook de wijze van vereffening.

Worden er geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar. Hij heeft de bevoegdheden die het Wetboek van Vennootschappen aan vereffenaars toekent, tenzij de algemene vergadering daar bij gewone meerderheid anders over beslist. Het saldo na sluiting van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten volgens de verhouding van ieders aandelenbezit.

Aldus opgemaakt te Destelbergen op 2 april 2011,

DagobertHeijerick Herve Maurice Heijerick

~

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BLUEGREENPROJECTS

Adresse
BELGIELAAN 71 9070 DESTELBERGEN

Code postal : 9070
Localité : DESTELBERGEN
Commune : DESTELBERGEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande