BOEKHOUDING EN FISCALITEIT

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BOEKHOUDING EN FISCALITEIT
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 428.689.223

Publication

25/02/2014
ÿþ11111.111M11

18

mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1-4-LL.;t1 izi/At trl

VAN 14.0QPI-IANDEL

14 FED 2014

DENDERMONDE

eriffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 0428.689.223

Benaming (voluit) : BOEKHOUDING EN FISCALITEIT

(verkort) :

Rechtsvorm besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: Merestraat 129

9300 Aalst

Onderwerp akte :KAPITAALVERHOGING

Uit een akte verleden voor notaris Stéphane MEERT te Erpe op 21 januari 2014, blijkt dat volgende beslissingen werden genomen door de buitengewone algemene vergadering van vennoten;

Eerste beslissing: Vaststelling toekenning tussentijds brutodividend.

De vergadering stelt vast dat de vennootschap bij besluit van de bijzondere algemene vergadering van 30 december 2013, in toepassing van het nieuwe artikel 537 WIB92, is overgegaan tot uitkering aan de aandeelhouders van een brutodividend ten bedrage van driehonderddertigduizend euro (¬ 330.000,00), prorata hun respectievelijk aandelenbezit.

Na inhouding van de roerende voorheffing ten bedrage van drieëndertigduizend euro (¬ !133.000,00) werd aan de aandeelhouder een nettodividend uitgekeerd van tweehonderdzevenennegentigdu izend euro (¬ 297.000,00), prorata hun respectievelijk aandelenbezit.

De aandeelhouders hebben tevens naar aanleiding van gemelde bijzondere algemene vergadering beslist om het netto te verkijgen bedrag geheel aan te wenden voor de volstorting van Inagemelde inbreng in kapitaal, en dit in verhouding tot hun aandelenbezit,

Tweede Beslissing: Kapitaalverhoging

De vergadering beslist het kapitaal te verhogen met tweehoriderdzeveriennegentigduizen euro (E 297.000,00) om het aldus te brengen van tweehonderd zevenenveertig duizend achthonderdC drieënnegentig euro tweeënvijftig cent (¬ 247.893,52) op vijfhonderdvierenveertigduizene achthonderddrieënnegentig euro tweeënvijftig cent (¬ 544.893,52), door inbreng in geld, inij toepassing van het nieuwe artikel 537 VVIB92 en ter uitvoering van de beslissing genomen bijG gemelde bijzondere algemene vergadering, in het kapitaal van voormeld netto-dividend.

Deze kapitaalverhoging geschiedt zonder creatie van nieuwe aandelen, en wordt bij ; inschrijving volledig volstort.

inschrilvinft Afbetaling

Op deze kapitaalsverhoging werd onmiddellijk tegen pari ingeschreven in geld door de aandeelhouders, met volledige volstorting, zodat de vennootschap uit dien hoofde over een bedrag van tweehonderdzevenennegentigduizend euro (E 297.000,00) beschikt.

:.

.1 Deze inschrijving door de aandeelhouders geschiedt pro rata hun huidig

li aandeelhouderschap. ,

.

De instrumenterende Notaris bevestigt dat gemeld bedrag voorafgaandelijk aan deze akte; i:

gedeponeerd werd op een bijzondere rekening bij de BNP PARIBAS FORTIS zoals blijkt uit eer. : door voormelde financiële instelling op 21 JANUARI 2014 afgeleverd attest, dat aan de notaris werd

,

:loverhandigd en in diens dossier bewaard zal blijven. ,

 ,

. Derde Beslissing: Wijziging statuten ingevolge kapitaalswilziginci .

'.

. :

De vergadering beslist de statuten te wijziging om het in overeenstemming te brengen meti .', het nieuwe bedrag van het kapitaal. Het artikel vijf van de statuten wordt als volgt vervangen: fie ..

!; geplaatst maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt viffhonderdvierenveertigduizendi :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

uden

aan het Belgisch Staatsblad

achthonderddrieënnegentig euro tweeënvijftig cent (¬ 544.893,52), driehonderdzesen-negentig (396) aandelen, zonder nominale waarde. Vierde Beslissing: Coördinatie.

De vergadering geeft volmacht aan de instrumenterende notaris opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de Rechtbank gecoördineerde tekst der statuten.

VOOR GELIJKVORMIG UITTREKSEL,

BLILAGEN:-afschrift van de akte-wijziging ccordinatie statuten.

Getekend Heleen DECONINCK, geassocieerd notaris.

mod11.1

,

vertegenwoordigd door

om over te gaan tot het van Koophandel van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/11/2013
ÿþ}

mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0428.689.223

Benaming (voluit) : BOEKHOUDING EN FISCALITEIT

(verkort) :

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad ilutummem

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Merestraat 129

9300Aalst

Onderwerp akte :FUSIE DOOR OVERNEMING

Uit een akte verleden voor notaris Stéphane MEERT te Erpe op 7 november 2013, blijkt dati volgende beslissingen werden genomen door de buitengewone algemene vergadering van BOEKHOUDING EN FISCALITEIT BVBA & ASSURANCIA NV:

OVERNEMENDE VENNOOTSCHAP:

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BOEKHOUDING EN FISCALITEIT" met maatschappelijke zetel te 9300 Aalst, Merestraat 129, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Dendermonde onder nummer 0428.689.233,

OVERGENOMEN VENNOOTSCHAP:

de naamloze vennootschap "ASSURANCIA", met maatschappelijke zetel te 9300 Aalst, Mijlbekelaan 50, ingeschreven in het rechtspersoenenregister te Dendermonde onder nummer;; 0417.394.760.

BESLUITEN: Na onderzoek, nemen de buitengewone algemene vergaderingen van de onderscheiden i? vennootschappen, ieder afzonderlijk, bij eenparigheid van stemmen, volgende besluiten:

§1. Besluiten tot fusie

De vergaderingen keuren de aangekondigde fusievoorstellen goed. Zij besluiten aldus dat;; op de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid BOEKHOUDING EN FISKALITEIT, overnemende vennootschap, het gehele vermogen van de overgenomen vennootschap ASSURANCIA, zowel de rechten ais de verplichtingen, als gevolg van ontbinding zonder; vereffening, overgaat overeenkomstig het voornoemde fusievoorstel.

Deze overgang is gebaseerd op de balans afgesloten op 31 december 2012. De voorwaarden gesteld in dit fusievoorstel, bepalen onder meer:

A! De ruilverhouding van de aandelen en de eventuele opleggen worden bepaald als volgt: honderdzesennegentig (196) volstorte nieuwe aandelen van de overnemende vennootschap, te verdelen tussen de aandeelhouders elk voor de helft

BI De datum vanaf welke de handelingen van de overgenomen vennootschap boek-3 houdkundig geacht worden te zijn verricht voor rekening van de overnemende vennootschap wordt vastgesteld op 1 janauri 2013.

Alle verrichtingen sinds gemelde tijdstippen door de over te nemen vennootschap gedaan, komen voor rekening van de overnemende vennootschap, en de sindsdien verworven resultaten zullen in de rekeningen van de overnemende vennootschap geboekt worden.

Alle verrichtingen sinds gemelde tijdstippen door de over te nemen vennootschappen gedaan, komen voor rekening van de overnemende vennootschap, en de sindsdien verworven resultaten zullen in de rekeningen van de overnemende vennootschap geboekt worden.

Op de Iaatate blz. van Luik vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

C! De datum vanaf dewelke de uitgereikte aandelen recht geven te delen in de winst, is bepaald op de datum vanaf welke de handelingen van de overgenomen vennootschap boekhoudkundig geacht worden te zijn verricht voor rekening van de overnemende vennootschap, als bepaald in voorgaande paragraaf.

§2. Kapitaalverhoging

De besluiten van het bedrijfsrevisoraal verslag opgesteld door bedrijfsrevisor Martine Buysse, van MB Bedrijfsrevisoren, te 9052 Zwijnaarde, Eedstraat 80, op datum van 23 september 2013 luiden als volgt:

"Ondergetekende, Martine Buysse, bedrijfsrevisor, kantoor houdend te 9052 Zwijnaarde, Eedstraat 80, werd op 1 juli 2013 aangesteld door de zaakvoerder van Boekhouding en Fiscaliteit BVBA om verslag uit te brengen in uitvoering van art, 313 van het Wetboek van Vennootschappen over de voorgenomen inbreng in natura ingevolge de beoogde fusie door overneming, waarbij het gehele vermogen van Assurancia NV als gevolg van de ontbinding zonder vereffening overgaat op Boekhouding en Fiscaliteit. Het gehele vermogen van Assurancia NV bestaat uit materiële vaste activa voor 910.542,72 Euro, overige vorderingen voor 88.333,33 Euro, overlopende rekeningen actief voor 35.379,74 Euro, schulden op meer dan één jaar voor 28.507,76 Euro, financiële schulden op ten hoogste één jaar voor 17.967,84 Euro en overlopende rekeningen passief voor 35.379,74 Euro, De inbrengwaarde werd door partijen vastgesteld op 952.400,45 Euro.

Ik bevestig bij deze op basis van de door mij uitgevoerde en in onderhavig rapport beschreven controlewerkzaamheden dat naar mijn mening:

" de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen inzake controle van inbreng in natura en quasi-inbreng van het Instituut der Bedrijfsrevisoren en dat de zaakvoerder van Boekhouding en Fiscaliteit BVBA verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

" de beschrijving van de inbreng aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid beantwoordt;

" de voor de inbreng in natura door partijen weerhouden waarderingsmethoden verantwoord zijn door het beginsel van de boekhoudkundige continuïteit, van toepassing op onderhavige verrichting, en leiden tot inbrengwaarden die ten minste overeenstemmen met het aantal en de fractiewaarde van de als tegenprestatie van de inbreng uit te geven aandelen, vermeerderd met de andere elementen toegevoegd aan het eigen vermogen ter gelegenheid van onderhavige verrichting! zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit de inschrijving van 196 nieuwe aandelen Boekhouding en Fiscaliteit BVBA, waarvan 98 aandelen op naam van de heer Marc De Troch, voornoemd, en 98 aandelen op naam van mevrouw Suzanne Steeman, voornoemd.

Dit verslag werd overeenkomstig de bepalingen van artikel 313 van het Wetboek van Vennootschappen opgesteld en kan niet voor andere doeleinden gebruikt worden. Tenslotte wil ik er tevens op wijzen dat mijn opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting."

De beide verslagen.zullen nedergelegd worden op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

De vergadering besluit met eenparigheid van stemmen dat het maatschappelijk kapitaal van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BOEKHOUDING EN FISCALITEIT" als gevolg van de fusie verhoogd wordt met honderd achtennegentig duizend driehonderd veertien euro tweeëntachtig cent (¬ 198.314,82) om het te brengen van negenenveertigduizend vijfhonderd achtenzeventig euro zeventig cent (¬ 49.578,70) naar tweehonderd zevenenveertig duizend achthonderd drieënnegentig euro tweeënvijftig cent (¬ 247.893,52), door uitgifte van honderdzesennegentig (196) nieuwe aandelen zonder nominale waarde.

Deze aandelen zullen dezelfde rechten en voordelen hebben als de bestaande aandelen, en zullen delen in de winst als hiervoren gezegd. Zij zullen toegekend worden aan de onderscheiden aandeelhouders op de wijze als hierboven gezegd.

§3. Overgang van de vermogens volgens de toestand op 31 december 2012.

Ingevolge voormelde besluiten, gaat het gehele vermogen van de overgenomen vennootschap ASSURANCIA ten algemenen titel over op de overnemende vennootschap BOEKHOUDING EN FISCALITEIT.

§11. Wijziging van de statuten van de overne-mende vennootschap

1/ De vergaderingen besluiten, in aansluiting met onderhavige fusie, de statuten van de overnemende vennootschap als volgt te wijzigen:

Met algemene stemmen ontslaat de vergadering de voorzitter van het voorlezen van het verslag van zaakvoerder toelicht, met een samenvattende staat waarop het actief en passief van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor» behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

e

mod 11.1

de overnemende vennootschap werden samengevat afgesloten per 12 augustus 2013, hetzij' minder dan drie maanden voor heden; de vennoot erkent kennis te hebben genomen van dit verslag.

Gemeld verslag van de zaakvoerder en de staat van activa en passiva zal samen met de uitgifte van deze akte worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van Koophandel.

De vergadering van de overnemende vennootschap beslist het maatschappelijk doel van de vennootschap uit te breiden als volgt:

" Het verwerven, inrichten, herstellen en tot waarde brengen, beheren, verhuren of [aten gebruiken op alle mogelijke wijzen van gebouwde en ongebouwde, gemeubelde en ongemeubelde onroerende goederen.

" Het verwerven, beheren en verkopen van roerende waarden, van aandelen en van participaties en belangen in alle mogelijke ondernemingen en vennootschappen. Het opnemen van bestuurdersmandaten in en het optreden als adviseur bij alle mogelijke ondernemingen en vennootschappen en verder alle verrichtingen die behoren tot de activiteit van een zogenaamde houdstermaatschappij en dit alles zowel in het binnenland als in het buitenland.

" De vennootschap mag zich tevens borg stellen, ook onder de vorm van hypothecaire inschrijving op haar onroerende goederen, voor verbintenissen aangegaan door huurders van haar onroerende goederen,

De vergadering beslist artikel 3 van de statuten, in die zin te veranderen.

2l Artikel 5: dit artikel wordt vervangen door volgende tekst:

"Het geplaatst maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt tweehonderd zevenenveertig duizend achthonderd drieënnegentig euro tweeënvijftig cent (¬ 247.893,52), vertegenwoordigd door driehonderdzesen-negentig (396) aandelen, zonder nominale waarde die ieder éénldriehonderd zesennegentigste (1/396) van het kapitaal vertegenwoordigen.

§ 12. Machtiging

De vergaderingen verlenen alle bevoegdheden aan de zaakvoerder van de overnemende vennootschap om de voorgaande besluiten uit te voeren.

De vergaderingen verlenen bovendien aan de heer Marc De Troch voornoemd met mogelijkheid van indeplaatsstelling, bijzondere volmacht teneinde de vervulling te verzekeren van de formailiteiten in uitvoering van voorgaande beslissingen bij het Rechtspersonenregister en bij de Administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, alsook bij een ondernemingsloket met het oog op de wijziging van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen.

§ 13. Coördinatie

De vergadering besluit de coördinatie van de statuten toe te vertrouwen aan

ondergetekende notaris.

§ 14. Stemming

Alle voorgaande besluiten worden afzonderlijk en achter-eenvolgens genomen met

eenparigheid van stemmen

VOOR GELIJKVORMIG UITTREKSEL.

BIJLAGEN:-afschrift van de akte-Fusie door overneming - coordinatie statuten; - verslagen

bestuursorgaan & bedrijfsrevisor; -staat van aktief en passief..

Getekend Heleen Deconinck, geassocieerd notaris.

~~. Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

_7\7.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/08/2013
ÿþ Mod Wond 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



~

i







GRIFFIE RECHTBANK

VAN KOOPHANDEL

10 AUG, 2013

DENDERMMIDE

Ondernemingsnr Benaming 0428.669.223

(voluit) boekhouding en fiscaliteit

(verkort)

besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Merestraat 129 te 9300 AALST

VOORSTEL VAN FUSIE DOOR OVERNEMING OPGESTELD

OVEREENKOMSTIG ARTIKELEN 671, 693 EN VOLGENDE

VAN HET WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN

De raad van best iur van de naamloze vennootschap ASSURANCIA en de zaakvoerder van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid BOEKHOUDING EN FISCALITEIT hebben op 5 juli 2013 beslist het onderhavig fusievoorstel, opgesteld overeenkomstig artikel 693 van het wetboek van vennootschappen voor te leggen aan hun buitengewone algemene vergadering en dit overeenkomstig de bepalingen van de artikelen 693 tot en met 704 van het Wetboek van Vennootschappen.

De bestuursorganen hebben het initiatief genomen om een fusie door overneming tot stand te brengen waarbij het gehele vermogen van ASSURANCiA NV, zowel de rechten als de verplichtingen, als gevolg van de ontbinding zonder vereffening overgaat op BOEKHOUDING EN FISCALITEIT BVBA en dit overeenkomstig de artikelen 671 en 682 van het Wetboek Vennootschapsrecht.

De raden van bestuur verbinden zich ertoe om alles te doen wat in hun macht ligt met het oog op de verwezenlijking van de fusie onder de hierna gedefinieerde voorwaarden.

De balans en resultatenrekening van Assurancia NV per 31 december 2012 toont aan dat de vennootschap onvoldoende cashflow genereert waardoor er een tekort aan fondsen dreigt voor het onderhoud en het beheer van het onroerend vermogen. Er stelt zich een probleem inzake de verhuring van de onroerende goederen zodat via deze weg onvoldoende fondsen beschikbaar zullen zijn om de continuïteit van de vennootschap te verzekeren. De activiteiten van de BVBA Boekhouding en Fiscaliteit worden gekenmerkt door een stijgende omzet, een uitbreiding van het personeel en het systematisch werken voor buitenlandse klanten. Bovendien heeft de huidige crisissituatie een negatieve impact op de liquiditeit van de onderneming waardoor maatregelen zich opdringen om de soliditeit en het weerstandsvermogen van de vennootschap te verhogen.

De fusie door overneming van Assurancia NV door Boekhouding en Fiscaliteit BVBA zou enerzijds een versterking betekenen van het eigen vermogen van Boekhouding en Fiscaliteit BVBA en anderzijds een oplossing bieden voor het huidige cashflowprobleem binnen

Assurancia NV. De fusie door overneming is noodzakelijk om de soliditeit weerstand van Boekhouding en Fiscaliteit BVBA te versterken en een oplossing te bieden aan het huidige cash flowprobleem binnen Assurancia NV,

Onderhavig fusievoorstel zal neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Dendermonde van beide bij de fusie door overneming betrokken vennootschappen.

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

pp de laatste blz. van Luik 0 ve

melden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

1. Beschrijving van de verrichting en identificatie van de aan de fusie deelnemende vennootschappen

1.1. Beoogde verrichting.

BOEKHOUDING EN FISCALITEIT BVBA beoogt een fusie door overneming, overeenkomstig artikel 671 van het W.Venn., waarbij het gehele vermogen van de naamloze vennootschap ASSURANCIA, zowel de rechten als de verplichtingen, als gevolg van ontbinding zonder vereffening overgaat op BOEKHOUDING EN FISCALITEIT BVBA, tegen uitkering van aandelen BOEKHOUDING EN FISCALITEIT BVBA aan de aandeelhouders van ASSURANCIA NV.

De fusie door overneming zal plaatsvinden onder het belastingneutrale regime zoals voorzien in artikel 211 van het Wetboek van de Inkomstenbelastingen. De fusie door overneming zal ook plaatsvinden met vrijstelling van registratierechten zoals voorzien in artikel 117, §2 van het Wetboek van registratie-, hypotheek- en griffierechten en met vrijstelling van BTW zoals voorzien in artikelen 11 en 18, §3 van het Wetboek van de belasting over de toegevoegde waarde.

De beslissing tot fusie door overneming za! door de algemene vergadering van BOEKHOUDING EN FISCALITEIT BVBA en door de algemene vergadering van ASSURANCIA NV genomen worden voor n t etseg De fusie door overneming zal vanuit boekhoudkundig en fiscaal oogpunt effect hebben vanaf 1 Januari 2013.

Het gehele vermogen van ASSURANCIA NV zal naar aanleiding van de belastingneutrale fusie door overneming overgaan op BOEKHOUDING EN FISCALITEIT BVBA.

1.2. De over te nemen vennootschap

De vennootschap waarvan het gehele vermogen overgaat bij de fusie door overneming is de naamloze vennootschap ASSURANCIA, met maatschappelijke zetel te 9300 Aalst, Mijibekelaan 50. Ze is ingeschreven in het rechtspersonenregister te Dendermonde onder nummer 0417.394.760 en bij de BTW-administratie onder nummer BE 417.394.760.

Zij wordt hierna `ASSURANCIA' of `de over te nemen vennootschap' genoemd.

De vennootschap werd opgericht als personenvennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de benaming `Accountancia' bij akte verleden voor notaris Eeman te Aalst op 24 Juni 1977, bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 12 juli nadien onder nummer 2773-4.

De statuten werden laatst gewijzigd op 29 juni 2010. bij akte verleden door notaris Daniel Meert te Erpe, gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 15 juli 2010 onder nummer 0105307, waarin het doel werd gewijzigd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto " Naam en hoedanigheid ven de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o?n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

r

Voor. behouden aan het Belgisch Staatsblad

ASSURANCIA wordt hier vertegenwoordigd door haar bestuurders:

- de heer Marc DE TROCH Marc Leo, geboren te Aalst op 7 oktober 1950,

- mevrouw STEEMAN Suzanne Cerina Maria Louis, geboren te Aalst op 28 juli 1951,

gehuwd en samenwonend te 9300 Aalst, Mijlbekelaan 50.

Zij werden benoemd voor een periode van 6 jaar op de bijzondere algemene vergadering van 1

september 2011, neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel op 4juli 2013 en

op heden nog niet gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad, Hun mandaat loopt

tot de algemene vergadering van 2017.

Het kapitaal van ASSURANCIA bedraagt thans 198.31.4,82 Euro vertegenwoordigd door 196 aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, ieder aandeel 1/196 van het kapitaal vertegenwoordigend.

Overeenkomstig de notulen van de algemene vergadering der aandeelhouders van 6 maart 2013 zijn Marc De Troc.h en Suzanne Steeman, beiden voornoemd, elk titularis van 98 aandelen, hetzij samen 196 aandelen. "

Overeenkomstig de statutenwijziging van 29 juni 2010, voornoemd, luidt het maatschappelijk doel van ASSURANCIA als volgt:

"Het verwerven, inrichten, herstellen en tot waarde brengen, beheren, verhuren of laten gebruiken op aile mogelijke wijzen van gebouwde en ongebouwde, gemeubelde en ongemeubelde onroerende goederen.

Het verwerven, beheren en verkopen van roerende waarden, van aandelen en van participaties en belangen in alle mogelijke ondernemingen en vennootschappen. Het opnemen van bestuurdersmandaten in en het optreden als adviseur bij alle mogelijke ondernemingen en vennootschappen en verder alle verrichtingen die behoren tot de activiteit van een zogenaamde houdstermaatschappij en dit alles zowel in het binnenland als in het buitenland.

De vennootschap mag zich tevens borg stellen, ook onder de vorm van hypothecaire inschrijving op haar onroerende goederen, voor verbintenissen aangegaan door huurders van haar onroerende goederen.

De vennootschap mag alle roerende en onroerende, commerciële, industriële of financiële handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel, met inbegrip van de onderaanneming in het algemeen, en de uitbating van alle intellectuele rechten en industriële of commerciële eigendommen die er betrekking op hebben,"

Op de laatste biz. van Wulk B vermeiden - Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persa(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam erg handtekening

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteu

1.3. De verkrijgende vennootschap

BOEKHOUDING EN FISCALITEIT besloten vennootschap met beperkte aansprakel'ijkheiid, hierna genoemd BOEKHOUDING EN FISCALITEIT, of de 'verkrijgende vennootschap', met zetel te 9300 Aalst, Merestraat 129, ingeschreven in het rechtspersonenregister van Dendermonde onder nummer 0428.689.223 en met BTW-nummer 8E428.689.223 is opgericht bij akte verleden voor notaris Rodolphe Eeman te Aalst op 20 maart 1986, gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 10 april daarna onder nummer 860410-152. De statuten werden gewijzigd bij akte verleden voor notaris Luc Wylleman te Sleidinge op 15 november 1993, gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 9 december 1993 onder nummer 931209-187,waarbij het doel en de benaming van de vennootschap werden aangepast.

De statuten werden vervolgens gewijzigd bij akte verleden voor notaris Philippe Kluyskens te Gent op 15 december 1998, gepubliceerd. in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 19 januari 1999 onder nummer 990119-155, waarbij de maatschappelijke benaming van de vennootschap, de datum van de algemene vergadering werd aangepast en de bestuurders werden herbenoemd.

Een laatste statutenwijziging vond plaats bij akte verleden voor notaris Lutgard liertecant te Overmere op 26 maart 2008, gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 21 april 2008 onder nummer 0059615, houdende doelwijziging en de omzetting van de vennootschap van een naamloze vennootschap in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

BOEKHOUDING EN FISCALITEIT wordt hier vertegenwoordigd door haar bestuurder de heer Marc De Troch, voornoemd, ingevolge beslissing van de bijzondere algemene vergadering van 26 maart 2008, voormeld. Hij werd benoemd voor onbepaalde duur..

Het kapitaal van BOEKHOUDING EN FISCALITEIT bedraagt thans 49.578,70 Euro vertegenwoordigd door 200 aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, ieder aandeel 1/200stevan het kapitaal vertegenwoordigend.

Overeenkomstig de notulen van de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van 15 april 2013 is Marc De Troch, voornoemd, titularis van aile 200 aandelen.

Overeenkomstig de statutenwijziging van 26 maart 2008, voormeld, luidt het maatschappelijk

doel van BOEKHOUDING EN FISCALITEIT als volgt:

"De vennootschap heeft tot doel, zowel in het binnen- als buitenland:

De organisatie van boekhoudingdiensten en raadgeving daaromtrent;

Het openen, het houden, het centraliseren en het sluiten von boekingen, geschikt

voor het opmaken van rekeningen;

Het bepalen van de resultaten en het opmaken van de jaarrekening in de door de

wet bepaalde vorm;

Het belastingadvies, bijstand en vertegenwoordiging van belastingplichtigen in alle

belastingaangelegenheden;

Studie-, organisatie-, en raadgevend bureau inzake financiële, fiscale en sociale

aangelegenheden;

Juridische adviesverlening, in het bijzonder dan de bijstand bij de oprichting en

Op de laatste biz. van Luik B vermelden " Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

vereffening van vennootschappen;

De vennootschap mag via inbrengen, fusie, inschrijving belangen nemen in of

optreden als bestuurder van andere rechtspersonen of burgerlijke vennootschappen

met een gelijkaardig doel.

De vennootschap mag optreden als vereffenaar van andere rechtspersonen.

De vennootschap mag alle verrichtingen met inbegrip van financiële, roerende en onroerende verrichtingen , doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap voor zover die verrichtingen in overeenstemming zijn met de plichtenleer die geldt voor het beroep van erkend boekhouder-fiscalist."

De raad van bestuur stelt tevens voor aan de buitengewone algemene vergadering van de vennootschap BOEKHOUDING EN FISCALITEIT die over de fusie door overneming moet besluiten, om tevens over te gaan tot een doelswijziging om het maatschappelijk doel in overeenstemming te brengen met de geplande activiteiten en richting waarnaar de vennootschap in de toekomst zal uitgaan.

12. De nauwkeurige beschrijving van het aan de verkrijgende vennootschap over te dragen vermogen

Het gehele vermogen, zowel de rechten als de verplichtingen, van ASSURANCIA zal door de beoogde fusie door. overneming, ais gevolg van ontbinding zonder vereffening overgaan op BOEKHOUDING EN FISCALITEIT tegen uitkering van aandelen BOEKHOUDING EN FISCALITEIT aan de aandeelhouders van ASSURANCIA.

Het gehele vermogen van ASSURANCIA wordt bepaald conform de balans afgesloten op 31 december 2012 welke hierna wordt weergegeven.

De schulden en lasten verbonden aan de te fuseren vennootschap die op heden nog niet bekend zijn, zullen gedragen en betaald worden door BOEKHOUDING EN FISCALITEIT.

Alle hangende gerechtelijke procedures, zowel ten voordele als ten nadele, zullen ten bate of ! ten laste komen van BOEKHOUDING EN FISCALITEIT. Zij omvatten tevens het geheel van rechten en verplichtingen, inz. de fusiekosten die daarop betrekking hebben.

Hierna wordt de balans van ASSURANCIA weergegeven per 31 december 2012 die integraal zal overgedragen warden op de verkrijgende vennootschap. De boekhoudkundige waarde van het vermogen stemt overeen met de boekhoudkundige waarde per 31 december 2012 in ASSURANCIA, datum waarop de staat van actief en passief van ASSURANCIA werd opgemaakt.

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden ' Recto "

Naam en bevoegd deedanigheid van de rechispersoon tenaanzien $ van derden te vertegenwoordigenende notaris. hetzli van de erso(o}n(en}

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

NV Assurancla 31/12/2012

Vaste activa 910.542,72 Eigen vermogen I 952.400,451

Materiële vaste activa Terreinen en gebouwen lnstall., mach., uitr. Meubilair & roll. mat. Overige materiële vaste activa

Vlottende activa 910.542,72 Kapitaal

906.865,01 Geplaatst kapitaal

1.545,63

1..032,08 Reserves 695.200,34

1.100,00 Wettelijke reserves 61.9,73

Beschikbare reserves 71.968,53

Herwaarderingsmeerwaarde (= HWMWe) 623.612,08

198.314,82

198.314,82

123.713,07

Overige vorderingen 88.333,33

R/C Boekhoudl ng & Fiscallteit bvba C44e,%

R/C vennoten 73.916,46

Liquide middelen

Overlopende rekeningen actief Afkoopwaarde pensioenfonds Overgedragen winst Resultaat boekjaar

Schulden

Schulden > ZJaar

Schulden <h aar

Leveranciers Financiële schulden ING zichtrek. Te betalen venn.B. aanslagjaar 2012

Overlopende rekeningen passief 112.267,42

-54.382,13

81.855,34

2&507,76

.2Z967,84 3.627,79 11,735,94 2.604,11

35.379,74

Q p0

35.379,74

35.379,74

Te verrekenen afkoopwaarde pensioenfonds 35.379,74

Balanstotaal 1.034.255,79 1.034.255,79



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op do laatste blz. van Luik B vermelden Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(O%n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

2.1 ACTIVA

Materiële vaste activa:

Terreinen en gebouwen

Install., mach., uitr,

Meubilair & roll. mat.

Overige materiële vaste activa 910.542,72 Euro

906.865,01 Euro 1.545,63 Euro 1.032,08 Euro 1.100,00 Euro

De terreinen en gebouwen niet een boekwaarde per 31 december 2012 van 906,865,01 Euro bestaan voornamelijk uit onroerende goederen weergegeven in onderstaande tabel,

Naast onderstaande activa met een boekwaarde van 902.818;06 Euro werden onder de rubriek terreinen en gebouwen tevens Cr) grote herstellingswerken met een aanschaffingswaarde van 18.107,39 Euro en een boekwaarde van 4.046,05 Euro en (ii) onkosten op aankoop onroerende goèderen niet een aanschaffingswaarde van 12.105,88 Euro en een boekwaarde van 0,00 Euro geactiveerd.

Terreinen en gebouwen

... .__,._ , i...

AW Perceel 5tekene 2.47894

AW Perceel Mespe lare /Scheutiage 7.436,81

AW Terrein - Pand Bohan 18.820,66

AWTerrein - PandMijlbekelaan 24.789,35

AWTerrein- Leo de Bethunelaan 98 13.6-35,00

AW Terrein - Leo de Bethunelaan_ 127/5 14.873,61

Total AWTerreinen:- 82.034,37

AW Gebouw - Pand Bohan 99,665,58 131.383,87 85.456,36 66.931,25

AW Gebouw- Pand Mijlbekelaan

AW Gebouw - Leo de Bethunelaan 98

AW Gebouw - Leo de Bethunelaan 127/ 5

Totale AW Gebouwen:

383.437,06

-186.264,55

Totale afschrijvingen op gebouwen per 31/12/2012:

Netto-boekwaarde terreinen & gebouwen per31/12/2012: 279.206,88

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nr.en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

HWMWe geboekt per 31/12/2010:

HWMWe -Terrein Bohan 62.515,73

HWMWe - Gebouw Bohan 138.998,03

HWMWe - Gebouw Bohan Afschrijvingen -20.849,70

HWMWe -Terrein Mijlbekelaan 87.938,92

HWMWe - Gebouw Mijlbekelaan 195.524,16

HWMWe -Gebouw Mijlbekelaan Afschrijvingen -29.328,62

HWMWe -Terre¬ n Leo de Bethunelaan 98 28.202,64

HWMWe - Gebouw Leo de Bethunelaan 98 62.706,00

HWMWe - Gebouw Leo de Bethunelaan 98 Afschrijvingen -9,405,90

HWMWe -Terrein Leo de Bethunelaan 127/5 37.2_33,_09

HWMWe - Gebouw Leo de Bethunelaan 127/5 82;562,05,

HWMWe - Gebouw Leo de Bethunelaan 127/SAfscMjvingen -12.384," 31

Nettoboekwaarde HWMWe 31/12/2012: 623,612,08



Netto-boekwaarde terreinen & gebouwen incl. HWMWe 31/12/2012: " 902.818,96

De percelen in Stekene en Mespelare/Scheutlage zijn gewaardeerd aan inbrengwaarde, welke tevens de actuele waarde vertegenwoordigt.

Pand Bohan: Pand Bohan is gelegen te 5550 Bohan (Vresse), Rue de Hérissart 201 en bestaat uit een woning in gesloten bebouwing met gelijkvloerse, eerste- en zolderverdieping en voor-en achtertuin. De totale perceelsoppervlakte bedraagt 479m2.

Het pand werd aangekocht voor een totale aanschaffingswaarde (afgekort 'AW') van 118.486,24 Euro. Per 31 december 2010 werd het pand geherwaardeerd op basis van het schattingsverslag opgemaakt door de heer J, Van Dorpe, architect, gedateerd op 16 september 2010, waarbij de venale waarde werd vastgelegd op 302.946 Euro. Rekening houdend met de aanschaffingswaarde en de reeds geboekte afschrijvingen op pand Bohan werd een herwaarderingsmeerwaarde (afgekort 'HWMWe') geboekt voor 201.513,16 Euro, waarvan 31% of 62.515,73 Euro werd toegewezen aan het terrein en 69% of 138.998,03 Euro aan het gebouw.

Pand Millbekelaan: Pand Mijlbekelaan is gelegen te 9300 Aalst, Mijlbekelaan 50, kadastrale sectie E nummer 423 A  424 B, C en D en bestaat uit een woning met kelder, gelijkvloerse, eerste- en zolderverdieping, aangelegde tuin, veranda, buitenterras. De totale perceelsoppervlakte bedraagt 512 m2. De woning wordt deels beroepsmatig (70%) en deels privé gebruikt (30%).

Het pand werd aangekocht voor een totale aanschaffingswaarde van 156.173,22 Euro. Per 31 december 2010 werd het pand geherwaardeerd op basis van het schattingsverslag opgemaákt door de heer J. Van Dorpe, architect, gedateerd op 16 september 2010, waarbij de venale waarde werd bepaald ais de kostprijs in geval van wederopbouw en 439.636 Euro bedraagt. Rekening houdend met de aanschaffingswaarde en de reeds geboekte afschrijvingen op pand Mijlbekelaan werd een herwaarderingsmeerwaarde geboekt voor 283.463,08 Euro, waarvan 31% of 87,938,92 Euro werd toegewezen aan het terrein en 69% of 195.524,16 Euro aan het gebouw.

Op de laatste blz. van j...uik f3 vermelden " Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteii bélgë

Pand Leo de Bethunelaan 98: Het pand is gelegen te 9300 Aalst, Leo de Bethunelaan 98, kadastrale sectie B nummer 223 R en 223 5 en betreft een appartement op de gelijkvloerse verdieping die bestaat uit een hall, living, keuken, twee slaapkamers en een badkamer. In de kelder bevindt zich een garage met aanpalende berging. De perceeloppervlakte bedraagt 906 m2

Het pand werd aangekocht voor een totale aanschaffingswaarde van 99.091,36 Euro. Per 31 december 2010 werd het pand geherwaardeerd op basis van het schattingsverslag opgemaakt door de heer J. Van Dorpe, architect, gedateerd op 16 september 2010, waarbij de venale waarde werd vastgelegd op 190.000 Euro. Rekening houdend met de aanschaffingswaarde en de reeds geboekte afschrijvingen op pand Leo de Bethunelaan 98 werd een herwaarderingsmeerwaarde geboekt voor 90.908,64 Euro, waarvan 31% of 28.202,64 Euro werd toegewezen aan het terrein en 69% of 62.706,00 Euro aan het gebouw,

Pand Leo de Bethunelaan 127/5: Het pand is gelegen te 9300 Aalst, Leo de Bethunelaan 127/5 en betreft een appartement op de eerste verdieping van het gebouw die bestaat uit een hall, living, keuken, 3 slaapkamers, badkamer en een toilet. ln de kelderverdieping bevindt zich een staanplaats. De totale bebouwde oppervlakte bedraagt 106 m2.

Het pand werd aangekocht voor een totale aanschaffingswaarde van 81.804,86 Euro. Per 31 december 2010 werd het pand geherwaardeerd op basis van het schattingsverslag opgemaakt door de heer J. Van Dorpe, architect, gedateerd op 16 september 2010, waarbij de venale waarde werd vastgelegd op 202.000 Euro. Rekening houdend niet de aanschaffingswaarde en de reeds geboekte afschrijvingen op pand Leo de Bethunelaan 127/5 werd een herwaarderingsmeerwaarde geboekt voor 119.695,14 Euro, waarvan 31% of 37.133,09 Euro werd toegewezen aan het terrein en 69% of 82.562,05 Euro aan het gebouw.

De gebouwde onroerende goederen worden lineair afgeschreven aan 3%. De herwaarderingsmeerwaarden op gebouwde onroerende goederen worden lineair afgeschreven aan 5% voor een eerste maal in 201.0. De grote herstellingswerken worden afgeschreven aan 10% en de bijkomende kosten op de aankoop van onroerende goederen aan 100%. Per 31 december 2012 bedragen de totale afschrijvingen op de aanschaffingswaarden en de herwaarderingsmeerwaarden van de gebouwde onroerende goederen 285.233,08 Euro.

Naast de terreinen en gebouw omvatten de materiële vaste activa uit installaties, machines en uitrusting met een netto-boekwaarde per 31 december 2012 van 1.545,63 Euro, meubilair en rollend materieel met een netto-boekwaarde van 1.032,08 Euro en overige materiële vaste activa met een netto-boekwaarde van 1.100,00 Euro. Ze worden gewaardeerd aan historische aanschaffingswaarde verminderd met algemeen aanvaarde afschrijvingspercentages afhankelijk van de rubriek waartoe ze behoren.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Overige vorderingen:

Rekening courant Boekhouding en Fiscaliteit

Rekening courant vennoten

88.333,33 Euro

14.416,87 Euro

73.916,46 Eüro

Ze worden gewaardeerd en staan geboekt aan nominale waarde.

Overlopende rekeningen actief: 35.379,74 Euro

De overlopende rekeningen van het actief bedragen 35.379,74 Euro en omvatten de theoretische afkoopwaarde op 31 december 2012 van de bedrijfsleidersverzekering afgesloten bij Vivium. Overeenkomstig het certificaat ontvangen van Vivium bedraagt de theoretische afkoopwaarde van het contract op 31 december 2012 39.695,94 Euro. De stijging van de waarde van het fonds op 31 december 2012 volgens het certificaat werd niet tot uitdrukking gebracht in de boekhouding. Aangezien dit pensioenfonds ten goede komt aan de bedrijfsleider op datum van de lichting werd hetzelfde bedrag opgenomen onder de overlopende rekeningen van het passief en heeft de stijging van de waarde op zich geen impact op het resultaat van ASSURANCIA.

Op de laatste blz. van Luikil vermelden " Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad 2.2 PASSIVA

Eigen vermogen: 952,400,45 Euro

Geplaatst kapitaal 198,314,82 Euro

Wettelijke reserves 619,73 Euro

Beschikbare reserves 71.968,53 Euro

Herwaarderingsmeerwaarde 623.612,08 Euro

Overgedragen winst 112.267,42 Euro

Verlies boekjaar -54382,13 Euro

Het eigen vermogen dat overgedragen zal worden aan BOEKHOUDING EN FISCSALITElT bedraagt 952.400,45 Euro, waaronder voor 623.612,08 Euro herwaarderingsmeerwaarden zijn opgenomen op materiële vaste activa, rubriek terreinen en gebouwen. Voor de bespreking van de herwaarderingsmeerwaarden verwijzen we naar paragraaf 2.1 van dit verslag.

Het verlies van het boekjaar van 54.382,13 Euro werd voornamelijk gerealiseerd door de bedrijfskosten van 67.699,15 Euro die de huuropbrengsten van 9.600,00 Euro overtreffen. De belangrijkste bedrijfskosten betreffen (i) de diensten en diverse goederen voor 26.742,14 Euro waarin hoofdzakelijk huurlasten (5.222,26 Euro) en kosten voor onderhoud en herstel aan gebouwen (11.382,14 Euro) zijn opgenomen en (ii) afschrijvingen van het boekjaar voor

;i 36.951,04 Euro.

Schulden op meer dan één laar: 28.507,75 Euro

De schulden op meer dan één jaar worden gewaardeerd aan nominale waarde en omvatten een lening ten aanzien van NV De Vaderlandsche, verzekeringsmaatschappij te 2018 Antwerpen, Desguinlei 92. Op 21 januari 1980 werd een bedrag ontleend van 1.500.000 BEF of 37.184,02 Euro, waarop in de loop der jaren eerst .1.100.000 BEF af 27,268,29 Euro werd terugbetaald om later terug 750,000 BEF of 18.592,01 Euro te ontlenen. Als gevolg van deze transacties bedraagt het ontleende bedrag per 31 december 2012 1.150.000 BEF of 28.507,76 Euro. De lening moet integraal terugbetaald warden op 1 september 2015. De intresten warden jaarlijks betaald.

Bij het aangaan van deze lening in 1980 werd een hypotheek gevestigd op het pand Bohan, voornoemd.

Schulden op ten hoogste één laar: 17.967,84 Euro

Leveranciers 3.627,79 Euro

ING zichtrekening 11.735,94 Euro

Te betalen venn.B. Al 2012. 2.604,11 Euro

De schulden op ten hoogste één jaar worden gewaardeerd aan nominale waarde. De som van de individuele leveranciers stemt overeen met het saldo opgenomen op de algemene rekening in de boekhouding. De ING zichtrekening vertoonde op 31 december 201.2 een negatief saldo van 11.735,94 Euro. Het bankafschrift van de desbetreffende rekeningen per 31 december 2012 sluit aan met de boekhouding per 31 december 2012.

Voor de aangifte vennootschapsbelasting van aanslagjaar 2012 werd in maart 2013 een aanslagbiljet ontvangen, waarop een nog te betalen vennootschapsbelasting wordt vermeld van 3.224,21 Euro. Het verschil tussen het geraamde bedrag opgenomen in de boekhouding per 31 december 2012 en de effectief verschuldigde belasting werd niet aangepast in de balans per 31 december 2012. Gezien het beperkte verschil (620,10 Euro) wordt er geen rekening mee gehouden bij de bepaling van de ruilverhouding.

Overlopende rekeningen passief: 35.379,74 Euro

De overlopende rekeningen van het passief bedragen 35.379,74 Euro en omvatten de theoretische afkoopwaarde op 31 december 2012 van de bedrijfsleidersverzekering afgesloten bij Vivium, zie tevens bespreking hierboven ander de paragraaf van de overlopende rekeningen actief,

Op cie laatste blz. van Luik B vermelden " Recta " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

3. Ruilverhouding van de aandelen

De overdracht van het gehele vermogen van ASSURANCIA zal volledig vergoed worden door de

toekenning van aandelen van de verkrijgende vennootschap BOEKHOUDING FISCALITEIT aan de aandeelhouders van ASSURANCIA.

Bij de bepaling van de" ruilwaarde van de aandelen van ASSURANCIA en BOEKHOUDING EN FISCALITEIT wordt gesteund op de boekwaarde van de vennootschappen op 31 december 2012, gecorrigeerd met latente meer- of minderwaarden.

3.1 Bepaling ruilwaarde ASSURANCIA

Zoals hiervoor vermeld is het boekhoudkundig eigen vermogen van ASSURANC1A per 31 december 2012 als volgt samengesteld:

'Eigen vermogen

952.400,45

Kapitaal : 198.314,82

Geplaatst kapitaal 198.314,82

1Reserves . 696.200 34

Wettelijke reserves 61973

Beschikbare reserves 71.968,53

Herwaarderingsmeerwaarde =HWMWe 623.612 08

;Overgedragen winst ~ 112.267,42

Resultaat boekjaar -54.382,13

Voor de bepaling van de ruilverhouding van de aandelen moet dit boekhoudkundig eigen vermogen gecorrigeerd worden met latente minder- of meerwaarden. Tijdens de evaluatie van de balansposten van ASSURANCIA werden belangrijke latente meerwaarden vastgesteld onder de rubriek materiële vaste activa, subrubriek terreinen en gebouwen. Deze latente meerwaarden worden bepaald als het verschil tussen de boekwaarde en de actuele waarde per 31 december 2012 en kan als volgt samengevat worden:

Actuele waarde terreinen en gebouwen:

Perceel Stekene 2.478,94

Perceel Me5pelare/Scheutlage 7.436,81

Pand Bohan - schattingsverslag 2010 320.000,00

Pand Mijlbekelaan- schattingsverslag 2010 439.636,00

Leo de Bethuneiaan 98-verkoopcompromis in 2013 205.000,00

Leo de Bethunelaan 127/5- verkoopcompromis in 2013 205.000,00



Actuele waarde terreinen en gebouwen per 31/12/2012: 1.179.551,75



Netto-boekwaarde terreinen & gebouwen incl. HWMWe 31/12/2012: 902.818,96



Latente meerwaarde: 276.732,79

f

Afgerond: 277.000,00

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Gezien de geringe waarde van de percelen in Stekene en in Mespelare/Scheutlage zijn er geen belangrijke latente meerwaarden In aanmerking te nemen.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

De latente meerwaarden op de panden Bohan en Mijibekelaan worden berekend op basis van de eerder vermelde schattingsverslagen opgemaakt op 16 september 2010. Gezien de algemeen trend van stijgende prijzen in de immobiliënmarkt over de laatste jaren wordt beslist ais actuele waarde de waarde zoals opgenomen in het schattingsverslag van 2010 te

' weerhouden,

Deze veronderstelling wordt tevens bevestigd door de actuele waarden van de appartementen op de Leo de Bethunelaan die bepaald wordt op basis van ondertekende verkoopcompromissen in 2013 en nagenoeg overeenstemmen met de waarde bepaald in de schattingsverslagen.

Het verschil tussen de netto-boekwaarde van de terreinen en gebouwen per 31 december 2012 van 902,818,96 Euro en de actuele waarde gebaseerd op de schattingsverslagen van 2010 of de verkoopprijs in 2013 van 1.179551,75 Euro leidt tot een latente meerwaarde van 276.732,79 Euro, afgerond op 277.000,00 Euro. Er zijn geen overige belangrijke meer- of minderwaarden in rekening te brengen op het vermogen van ASSURANCIA per 31 december 2012.

Tenslotte wordt het boekhoudkundig eigen vermogen gecorrigeerd met de latente belastingen op de geidentificeerde latente meerwaarden en op de geboekte herwaarderingsmeerwaarden. De belastingvoet die gehanteerd wordt voor de berekening is 33,99%, t.t.z. de theoretische belastingvoet in België.

i Het boekhoudkundig eigen vermogen gecorrigeerd met de latente meerwaarden op terreinen en gebouwen en de latente belastingen wordt hierna weergegeven:

Overeengekomen ruliwaarde

Eigen vermogen 952.400 45

Latente meerwaarde op terreinen en gebouwen exci. HWMWe 277.000,40

latente belastingen op terr. &geb. meerwaarde -70.00000

latente belastingen op herw.mee rwaarde,_ _ -236.000,00.

Totaal 923.400,45.

afgerond op - 923.000,00

De overeengekomen ruilwaarde voor het gehele vermogen van ASSURANCIA bedraagt 923.000 Euro of 4.700 Euro per aandeel.

aantal aandelen196,00

Overeengekomen ruliwaarde Assurancia 923.000 00

Ruilwaarde per aandeel. 4.709,18

Ruilwaarde per aandeel afgerond 4.700,00

3.2 Bepaling ruliwaarde BOEKHOUDING EN FISCALITEIT

Hierna wordt de balans van BOEKHOUDING EN FISCALITEIT weergegeven per 31 december 2012 die de basis vormt voor de berekening van de ruilwaarde van de aandelen BOEKHOUDING EN FISCALITEIT. De boekhoudkundige waarde van het vermogen stemt overeen met de boekhoudkundige waarde waarde per 31 december 2012 ln BOEKHOUDING EN FISCALITEIT, datum waarop de staat van actief en passief van BOEKHOUDING EN FISCALITEIT werd opgemaakt.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden " Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(oin(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge



~8V8A oekhouding & Fiscalite'st

Vaste activa Actief

Immateriële vaste activa

Goodwill

Goodwill - afschrijvingen

661.106,24

_ 0,00

" 4.812,23

-4.812,23'

Materiële vaste activa 661.007,08

Terreinen engebouwen 582.998,85:

Inst.,rna:hvuitr. 14.038,78^

Meubilair & roll. mat. 10.969,45,

Overige materiële activa 53.000,00

Financiële vaste activa 99,16

Borgtochten betaald in contanten 99 6"

Vlottende activa

403.291,60

Han deisvorderingen 177.Z25,78i

Klanten 177.226,78E

Overige vorderingen ,._..._ 212.076,92:

R/Cvennoten __ _ 212,076,92

Liquide middelen--- .79-8 ,90

-..._....... WFR/CAssurancia

tantièmes

Balanstotaal 1.064.397,84i 1.064.397,84

Aangezien het onroerend goed geactiveerd onder rubriek terreinen en gebouwen volledig gerenoveerd werd in 2011, benadert de boekwaarde per 31 december de actuele waarde en werden er voor deze rubriek geen latente meerwaarden geïdentificeerd.

Onder de rubriek handelsvorderingen bevinden zich een aantal dubieuze debiteuren. Vanuit het voorzichtigheidsprincipe wordt een latente minderwaarde in rekening gebracht van 10% of afgerond 20.000 Euro.

Gebaseerd op de gerealiseerde omzet in 2012 van 566.391,23 Euro en de te bestemmen winst van het boekjaar van 143.288,30 Euro, wordt door de bestuursorganen een goodwill bepaald van 500.000 Euro. De goodwill omvat o.a. het klantenbestand, de naambekendheid, het professioneel imago, de organisatie, archieven, dossiers, documentatie, de lopende contracten en

contacten wordt in rekening gebracht bij de bepaling van de waarde van BOEKHOUDING EN FISCAi.1TEIT,

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

31/12/2012

Passief

Eigenvermogen 648.046,77

Kapitaal 49.578,70

Geplaatst kapitaal 49.578,70

.Reserves 11097 86

Wettelijke reserve 4.957,87

:investeringsreserve _, 6.139,99

" Overgedragen winst _ sResultaatboekjaar ___ _

=Schulden

,Schulden>1Jaar _.

Financiële schulden

; ^ 480.081,91

107.286,30

416.351,07

_ 81.545,38

81.545,38;

. " -i

r .

(Schulden c Jaar ___e, ! 3805,69'

lSc uld>

hen 1 jaar di < 1 jaar vervallen r34. 69.099,51

Leveranciers' 83.863,98

`.Te betalen venn.B. aanslagjaar2012 28,834,36

48927,63:

:Te betalen venn.6. aanslag)aar 2013

'Te betalen BTW

(BTW herziening

;Provisievakantlegeid _

46279_24; ~  375.5_6: 7007,55; 14.416,87= 36.000,00

Op de laatste blz. van Luilek BB vermelden " Recto - Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

" Belgisch Staatsblad

Er zijn geen overige belangrijke meer- of minderwaarden in rekening te brengen op het vermogen van BOEKHOUDING EN FISCALITEIT per 31 december 20121

Tenslotte wordt het boekhoudkundig eigen vermogen gecorrigeerd met de latente belastingen op de geïdentificeerde latente meer- en minderwaarden. De belastingvoet die gehanteerd wordt voor de berekening is 33,99%, t.t.z. de theoretische belastingvoet in België.

Het boekhoudkundig eigen vermogen gecorrigeerd met de latente meer- en minderwaarden en de latente belastingen hierop wordt hierna weergegeven:

overeengekomen ruilwaarde=

Eigen vermogen 31/12/2012

latente meerwaarden - goodwill

latente belastingen op goodwill

latente minderwaarde- provisie dubieuzedebiteureni

latente belastingen op- provisle dubieuze debiteurerF

totaal

afgerond op---._--

648.046,77 500.000,00 -169.950,00 -20.000,00

6.798,00

;--

964.894,77

965.000,00-

De overeengekomen ruilwaarde van, BOEKHOUDING EN FISCALLTEIT bedraagt afgerond 965.000 Euro of 4.700 Euro per aandeel. Vermits de aandeelhouders van de bij de fusie betrokken vennootschappen identiek zijn, leidt de ruilverhouding op basis van het afgerond gecorrigeerd boekhoudkundig eigen vermogen van de vennootschappen niet tot een wijziging van de rechten en economische belangen van de aandeelhouders.

aantal aandelen200,00

Overeengekomen ruilwaarde Boekhouding & Fiscaliteit 965.000,00

Ruilwaarde per aandeel4.825,00

Ruilwaarde per aandeel afgerond 4.700,00

De bestuursorganen stellen voor als tegenprestatie voor de overdracht van het gehele vermogen van ASSURANCIA aan BOEKHOUDING EN FISCALITEIT 196 nieuwe aandelen uit te geven en deze toe te kennen aan de aandeelhouders van ASSURANCIA volgens hetzelfde percentage van aandelen die zij in het kapitaal van deze vennootschap bezitten.

Op basis van de hierboven vermelde berekeningen stellen de bestuursorganen voor om de ruilverhouding vast te leggen op 1 aandeel ASSURANCIA voor 1 aandeel BOEKHOUDING EN FISCALITEIT,

Er wordt geen opleg in geld voorzien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden - Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor- behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

r

"

3.3 Balans BOEKHOUDING EN FISCALITEIT na de fusie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(oln(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

ingevolge de fusie door overneming van het gehete vermogen van ASSURANCIA in BOEKHOUDING EN FISCALITEIT, zal de balans van BOEKHOUDING EN FISCALITEIT als volgt samengesteld zijn:

31/12/2012 Passief

Eigen vermogen

`

.

99,16 ;Reserves

BVBA Boekhouding & Fiscaliteit - NA FUSIE

; Vaste activa Actief.

I

Immateriële vaste activa

Materiële vaste activa

Financiële vaste activa

1.571.648,96 1.600.447, 22

0,00' ::Kapitaat 247,893,52

1.571,549,80, 83.68612

' " kHerwaarderinpsmeerwaarde 623.512,08

Vlottende activa 512,587,80 lOvergedrapen winst 645.255,50



o_ 177 226,78 =Schulden 483,789, 54

Handelsvorderingen

Overige vorderingen__ _ _ .. 285.993,38:

Liquide middelen i 13.987,90; ,Schuldent.> 1aar~ _ ~ 110.053,14

w

Overlopende rekeningen actief 35.379,74, i

tFinançiéle schulden 80.835,45

=Leveranciers

_ _ __87.491,77

Befestingen en soc. schulden _ 134.029,44'

tantièmes 36.000,00

Overlopende_ rekeningen passief 35.379,74.

Balanstotaal " 2.084.236,76: 2.084.236,75

Het kapitaal van BOEKHOUDING EN FISCALITEIT zal na de fusie 247.893,52 Euro bedragen, vertegenwoordigd door 396 aandelen. De factiewaarde van 1 aandeel zal 625,99 Euro bedragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

4. Verdeling onder de aandeelhouders van de gefuseerde vennootschap van de aandelen uitgegeven door de verkrjjgende vennootschap, criterium waarop deze verdeling is gebaseerd en de wijze waarop de aandelen worden uitgereikt

De door BOEKHOUDING EN FISCALITEIT ter gelegenheid van de fusie door overneming uitgegeven aandelen zullen als volgt toegekend warden aan de aandeelhouders van ASSURANCIA, in functie van hun deelneming in het maatschappelijk kapitaal van ASSURANCIA:

Eén aandeel ASSURANCIA zal recht geven op 1. aandeel BOEKHOUDING EN FISCALTTELT. Het totaal aantal aandelen van de gefuseerde vennootschap bedraagt 196.

Onmiddellijk na de splitsing zullen de nieuw uitgegeven aandelen in het aandeelhoudersregister

van BOEKHOUDING EN FISCALITEIT ingeschreven worden op naam van de aandeelhouders, met

verinelding van:

- de identiteit van de nieuwe aandeelhouders,

het aantal aandelen BOEKHOUDING EN FISCALITEIT dat aan elk van hen toekomt,

- de datum van de beslissing tot fusie door overneming.

Deze inschrijving zal ondertekend worden door het bestuursorgaan van BOEKHOUDING EN FISCALITEIT.

Rekening houdend met het aandeelhouderschap van ASSURANCIA als volgt:

De heer Marc De Troch: 98 aandelen

Mevrouw Suzanne Steeman: 98 aandelen

Hetzij In totaal 196 aandelen ASSURANCIA.

Worden de 196 nieuwe aandelen BOEKHOUDING EN FISCALITEIT als volgt verdeeld:

De heer Marc De Troch: 98 aandelen

Mevrouw Suzanne Steenvan: 98 aandelen

Hetzij in totaal 196 aandelen ASSURANCIA.

5. De datum vanaf welke deze aandelen recht neven te delen in de winst, alsmede elke bijzondere regeling betreffende dit recht

De nieuwe aandelen zullen recht geven in de winst over het volledig boekjaar. Er is geen bijzondere regeling betreffende dit recht voorzien.

6. De datum vanaf welke de handelingen van de gefuseerde vennootschap boekhoudkundig geacht worden te zijn verricht voor rekening van de verkrijgende vennootschap

Zoals vermeld onder punt 1, zullen de handelingen van de gefuseerde vennootschap vanuit boekhoudkundig en fiscaal oogpunt zijn verricht voor rekening van de verkrijgende vennootschap vanaf 1januari 2013,

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

op de laatste btz. van Luik B vermelden " Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

i

7. De rechten die de verkrilgende vennootschap toekent aan de vennoten van de gefuseerde vennootschap, die bijzondere rechten hebben en aan de houders van andere effecten dan aandelen, of de jegens hen voorgestelde maatregelen

ae aandeelhouders van ASSURANCIA hebben geen bijzondere rechten en geen bijzondere rechten zullen door BOEKHOUDING EN FISCALITEIT toegekend worden aan deze aandeelhouders in het kader van huidige verrichting.

Overigens heeft ASSURANCIA geen andere effecten dan aandelen op naam uitgegeven.

S. De bezoldiging die wordt toegekend aan de commissarissen, de bedrijfsrevisoren of de externe accountants voor het opstellen van het in artikel 695 bedoelde verslag

De bestuursorganen noteren dat de aandeelhouders, overeenkomstig artikel 695 W,Venn, zullen afzien van het opstellen van hetverslag bedoeld in artikel 695 W.Venn.

Er wordt derhalve ook geen bijzondere bezoldiging" toegekend aan een bedrijfsrevisor of extern accountant.

9. Ieder bijzonder voordeel toegekend aan de leden van de bestuursorganen van de vennootschappen die aan de splitsing deelnemen

Aan de leden van het bestuursorgaan van de betrokken vennootschappen worden geen bijzondere voordelen toegekend.

10. Kosten

De kosten van de verrichting worden integraal gedragen door BOEKHOUDING EN FISCALITEIT.

11. Streefdatum

Het fusievoorstel wordt door de zorgen van de bestuursorganen neergelegd in het vennootschapsdossier van beide bij de fusie betrokken vennootschappen uiterlijk op 31 juli 2011

Opgemaakt te Aalst in 4 originele exemplaren op 5 juli 2013 waarvan één exemplaar voor elke vennootschap en twee voor de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, ttz één voor elk vennootschapsdossier.

Namens het bestuursorgaan van ASSURANCIA NV:

Marc De Troch Suzanne Steeman

Namens het bestuursorgaan van BOEKHOUDING EN FISCALLTEIT BVBA: Marc De Troch

Op de laatste blz. van L'Ac B vermelden " Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan hot Betgigoh Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

24/04/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 15.04.2013, NGL 16.04.2013 13091-0570-016
07/09/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 30.06.2012, NGL 31.08.2012 12549-0457-015
16/12/2011 : DET000203
26/08/2011 : DET000203
06/09/2010 : DET000203
08/09/2009 : DET000203
19/08/2008 : DET000203
21/04/2008 : DET000203
16/08/2007 : DET000203
02/10/2006 : DET000203
14/08/2006 : DET000203
08/08/2005 : AAT000203
03/08/2005 : AAT000203
07/01/2004 : AAT000203
09/12/2002 : AAT000203
15/01/2000 : AA054503
09/12/1993 : AA54503
01/01/1992 : AA54503
25/08/1990 : AA54503
01/01/1989 : AA54503
06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 25.06.2016, NGL 31.08.2016 16550-0340-015

Coordonnées
BOEKHOUDING EN FISCALITEIT

Adresse
MERESTRAAT 129 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande