BOS+ VLAANDEREN VZW (VERKORT) BOS+ VLAANDEREN

Divers


Dénomination : BOS+ VLAANDEREN VZW (VERKORT) BOS+ VLAANDEREN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 411.088.374

Publication

08/05/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOl7 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie







NE: RGELEiD





l,I

+19095865

2 4 APR. 2014



RE BANK VAN

KOOOF'1~~19 A L T~ Ggi~T II











Ondernemingsnr : 0411.088.374

Benaming

(voluit) : BOS+ Vlaanderen vzw

(verkort) : -

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Geraardsbergsesteenweg 267, 9090 Gontrode

Onderwerp akte : Wijziging statuten

Coördinatiestatuten van BOS+ Vlaanderen vzw

Ondernemingsnummer 411088374

Titel 1 Rechtsvorm - Naam - Zetel  Doeleinden & Activiteiten  Duur  Werkingsgebied

De vereniging is opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 (hierna genoemd "V&S-wet") en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de goedkeuring van deze statuten, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

Artikel 1. Naam

De vereniging draagt de naam "BOS+ Vlaanderen", De naam BOS+ Vlaanderen moet voorkomen in alle akten, facturen, orders en andere formele stukken uitgaande van de vereniging De naam wordt onmiddellijk gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", met nauwkeurige aanduiding van de zetel.

Artikel 2. Adres

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Geraardsbergsesteenweg 267, 9090 Gontrode, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent,

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het: Nederlands of tweetalig taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De Algemene

vergadering zal de zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 3. Duur:

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur,

Artikel 4, Personele Unie:

De vzw BOS+ Vlaanderen (Ondememingsnummer 411088374) vormt een personele unie met vzw BOS+ tropen (Ondememingsnummer 0479222461). Zowel de bestuurders als de Werkende leden als de samenstelling van het Orgaan van Vertegenwoordiging van beide vzw's zijn steeds dezelfde. Bij ontslag of opzegging van een lid of het mandaat van bestuurslid, geldt dit eveneens van rechtswege en automatisch in de vzw waarmee de personele unie wordt gevormd.

Artikel 5. Doel en activiteiten

5.1. Doel

De vereniging stelt zich tot doel bij te dragen tot een dynamische bos- en groenpolitiek. Dit omvat onder meer het behoud, de bescherming, uitbreiding, duurzaam beheer en verbetering van bos en natuur, en dit kaderend in een respectvolle benadering van het menselijk en natuurlijk leefmilieu, en een duurzame ontwikkeling van de samenleving, waarbij voldàan wordt aan de behoeften van de huidige generatie, zonder dat

daarbij de behoeften van de volgende generaties in het gedrang komen. A f

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme test aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

et,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging zal dit nastreven door activiteiten uit te voeren die bijdragen tot het behoud en de ontwikkeling van volwaardige bosecosystemen in zowel Vlaanderen als in het Zuiden door middel van duurzaam bosbeheer en (her)bebossingsactiviteiten. Daarom sluit de vereniging zich aan bij de algemene actie tot bescherming van het natuurlijk leefmilieu van mensen, dieren en planten. Zij kan meewerken aan alle initiatieven die een gezond leefmilieu en duurzaam gebruik van de bossen in Vlaanderen en de wereld beogen. De vereniging beoogt een duurzaam evenwicht tussen menselijke ontwikkeling enerzijds en bescherming van het natuurlijk milieu en het bos anderzijds te realiseren.

5.2. Activiteiten:

1.De vereniging kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

2.Daamaast zal de vereniging voor het realiseren van bovenvermelde doelstellingen onder meer ook activiteiten van educatie, sensibiliseling, participatieve benaderingen en netwerking, beleidswerking, studies en opdrachten ontwikkelen.

3.De vereniging kan met aile wettelijke middelen nuttige initiatieven nemen, steunen en coördineren, die

bijdragen tot het realiseren van haar doelstellingen. Dit kan onder meer volgende activiteiten omvatten:

-de deelname aan de werking van relevante advies- en overlegorganen;

-rechtstreekse tussenkomsten bij officiële instanties en particulieren;

-het uitwerken van studies en publicaties;

-het realiseren van projecten en campagnes;

-het inrichten en beheren van gemeenschappelijke instellingen en diensten;

-het voeren van perscam pagnes;

-het organiseren van of meewerken aan openbare manifestaties;

-de vrijwaring van het doel langs gerechtelijke weg in zoverre toegelaten door de wet van 12 januari 1993

betreffende een vorderingsrecht inzake bescherming van het leefmilieu, overeenkomstig de wetgeving en

rechtspraak van toepassing op het Arbitragehof en de Raad van State;

-het informeren en sensibiliseren van het brede publiek of van specifieke doelgroepen.

Artikel 6. Werkingsgebied

1.Het werkingsgebied van BOS+ Vlaanderen is voornamelijk het Gewest Vlaanderen, zoals is bepaald volgens art. 3 van de Belgische grondwet. Er kunnen echter ook activiteiten plaatsvinden buiten het Gewest Vlaanderen, voor zover deze een positieve impact kunnen hebben op de realisatie van de doelstellingen.

2.De werking van Bos+ Vlaanderen kan betrekking hebben op lokaal, gemeentelijk, regionaal, provinciaal, federaal, Europees of internationaal vlak, indien de activiteiten op deze niveaus een impact hebben op de kwaliteit van bos en natuur van het Vlaams gewestelijk niveau of ze een precedent- of voorbeeldwaarde hebben voor de bescherming en verbetering van ervan op Vlaams gewestelijk niveau,

Titel Il Lidmaatschap

Artikel 7, Leden

De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden.

De leden kunnen individuele personen of rechtspersonen of organisaties zijn.

De laatste twee laten zich vertegenwoordigen door één afgevaardigde  persoon die vanuit de

rechtspersoon/organisatie formeel vooraf is aangemeld.

Artikel 8. Werkende leden

1. Er zijn minstens 5 Werkende leden met alle rechten zoals omschreven voor de "leden" in de V&S-wet,

2, iedere natuurlijke en/of rechtspersoon en/of organisatie kan zich kandidaat stellen als Werkend lid op

voorwaarde dat hij of zij

" Akkoord gaat met de doelstellingen en werkwijze van de organisatie;

" Instemt met de beginselen van onderlinge verstandhouding.

" Zich engageert tot actieve participatie binnen de vereniging, door bv. deel uit te maken van één van de werkgroepen of adviescomités van de vereniging, of door regelmatige ad hoc engagementen (niet-exhaustieve oplijsting). Wanneer hun engagement binnen de vereniging niet langer actief is, kan de Raad van Bestuur beslissen hen te kwalificeren als Toegetreden Lid i.p.v. Werkend Lid.

3. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur, Dit gebeurt via een volledig ingevuld toetredingsformulier waarlangs de vereiste administratieve gegevens, de motivaties en relevante documenten mee worden overgemaakt.

Q1g

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4. De Raad van Bestuur beslist discretionair over de aanvaarding van de kandidaat als Werkend Lid uiterlijk vier maanden na ontvangst van de kandidaatstelling.

5. De Raad van Bestuur deelt aan de Algemene Vergadering de nieuwe Werkende leden mee ter kennisgeving.

6. Werkende (eden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven. Zij betalen een verplichte jaarlijkse lidmaatschapbijdrage die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur, al dan niet gediversifieerd volgens grootte en categorie. De Raad van Bestuur legt dit bedrag jaarlijks vast op haar eerste bijeenkomst. Deze bijdrage bedraagt maximum 500 euro. Dit maximumbedrag is onderworpen aan de gezondheidsindex en wordt verhoogd of verlaagd de maand nadat (of 2 maanden nadat) de spilindex van 1,02 is overschreden,.

7. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de Werkende leden worden door de Raad van Bestuur in een register ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van (de inwerkingtreding van) de beslissing.

Artikel 9. Toegetreden leden

1. Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt en/of actief wenst mee te werken binnen de vooropgestelde activiteiten, kan bij de Raad van Bestuur een schriftelijke aanvraag indienen om Toegetreden Lid te worden. De Raad van Bestuur beslist discretionair over de aanvaarding van de kandidaat als Toegetreden Lid uiterlijk vier maanden na ontvangst van de kandidaatstelling.

2. De Raad van Bestuur kan besluiten om verschillende categorieën van Toegetreden leden te creëren,

3. Toegetreden Leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

4. De Raad van Bestuur stelt jaarlijks de lidmaatschapsbijdrage vast, al dan niet gediversifieerd volgens grootte en categorie.

5. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering.

6. Het aantal Toegetreden leden is onbeperkt.

Artikel 10, Rechten en plichten van de leden

1.De werkende leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht

" de statuten en het Huishoudelijk Reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

" de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden;

2.Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid, Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz...

Artikel 11, Ontslag

1. Werkende leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven (bv. per fax en/of e-mail en/of per gewone brief en/of per aangetekend schrijven) te richten aan de Secretaris van de Raad van Bestuur (p.a. de maatschappelijke zetel), Het ontslag za! één maand na dit schrijven ingaan. De Algemene Vergadering wordt in haar eerstvolgende samenkomst van het ontslag op de hoogte gebracht.

2. Toegetreden Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken bij middel van een schriftelijk bericht aan de Secretaris van de Raad van Bestuur. Het ontslag wordt effectief één maand na dit bericht.

3. Een ontslagnemend Werkend of Toegetreden Lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

4. Het lidmaatschap van een Werkend lid of een Toegetreden lid eindigt van rechtswege door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Artikel 12. Opschorting en uitsluiting

1. Het lidmaatschap van Werkende leden en Toegetreden leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort één maand na de datum van verzending van een (eerste) schriftelijke aanmaning tot regularisatie.

2. Werkende leden en Toegetreden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen,

kunnen geacht worden ontslagnemend te zijn.

Artikel 13, Uitsluiting

1. Als een Werkend lid in strijd handelt met de statuten of doelstellingen van de VZW, of als het lid feiten

pleegt die het wederzijds vertrouwen onherroepelijk schaden, kan deze, op voorstel van de Raad van Bestuur of

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

op verzoek van minstens 1/5 van alle Werkende leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering.

2. Het lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

3. Toegetreden Leden die handelen in strijd met de statuten of doelstellingen van de VZW kunnen door een eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Titel lil Algemene vergadering

Artikel 14. Samenstelling

1. De Algemene Vergadering bestaat uit de Werkende Leden.

2. Alle Werkende Leden hebben gelijk stemrecht. Elk Werkend Lid heeft één stem.

3. Toegetreden leden kunnen worden uitgenodigd, doch bezitten geen stemrecht. Zij mogen zich, mits toestemming van de Voorzitter, richten tot de Algemene Vergadering.

4. Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen op uitnodiging van de Raad van Bestuur en mogen zich, mits toestemming van de Voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten.

Artikel 15. Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend

worden:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. de benoeming en de afzetting van de commissaris(en) en het bepalen van diens bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6. de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

7. de uitsluiting van een lid

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk. 9, de bestemming van de goederen bij ontbinding;

Artikel 16. Vergaderingen

1. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste aanwezige Ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder,

2. Een Werkend Lid kan zich door een ander Werkend Lid laten vertegenwoordigen. Elk Werkend Lid kan evenwel slechts één ander Werkend Lid vertegenwoordigen.

3, Alle Werkende leden hebben gelijk stemrecht. Elk Werkend Lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

4. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist of wanneer één vijfde van de Werkende leden zulks schriftelijk aanvraagt bij de Voorzitter van de raad van bestuur. Zij moet ten minste één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het lopende jaar, op een door de Raad van Bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

5. Alle Werkende leden worden minstens acht kalenderdagen voor de Algemene Vergadering uitgenodigd op de Algemene Vergadering. Dit geschiedt per fax en/of per e-mail en/of per gewone post en/of per aangetekend schrijven op het adres, dat zij daartoe laatst hebben opgegeven aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. De uitnodiging wordt ondertekend door de Voorzitter of de Secretaris. Ze vermeldt dag, uur, plaats en agenda van de Algemene Vergadering.

6. De Toegetreden leden worden op de hoogte gebracht van de Algemene Vergadering minstens acht dagen voor de Algemene Vergadering. Deze vermelding bevat dag, uur, plaats en agenda van de Algemene Vergadering.

7. De agenda wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk punt dat door minstens 1/20 van de Werkende leden of 2 bestuurders minstens 14 kalenderdagen voor de vergadering ter kennis werd gebracht aan het algemeen secretariaat van de vereniging, wordt op de agenda geplaatst.

8. Een Buitengewone Algemene Vergadering kan worden samengeroepen op verzoek van minstens 1/5 van alle Werkende leden. Zij verzoeken daartoe in een aan de Voorzitter gerichte brief. In dit laatste geval dient de Raad van Bestuur binnen de maand gevolg te geven aan het verzoekschrift. De uitnodiging wordt minstens acht kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Werkende en Toegetreden Leden verstuurd per fax en/of per e-mail en/of per gewone post en/of per aangetekend schrijven op het adres dat zij daartoe laatst hebben opgegeven.

415

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 17. Aanwezigheidsquorum en stemmingen

1.0m geldig te stemmen moet minstens de helft van de Werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn bij wijze van schriftelijke volmacht. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien. In geval van staking van stemmen, is de stem van de Voorzitter van de Algemene Vergadering doorslaggevend. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de Werkende leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming, De stemming over personen is steeds geheim.

2.In geval van te weinig aanwezigen moet een nieuwe datum voor de Algemene vergadering worden vastgelegd. Die nieuwe datum moet meer dan 15 dagen later zijn dan de oorspronkelijke datum. De modaliteiten zoals omschreven in artikel 16, §5, 6 en 7 zijn van toepassing, In geval er op de tweede Algemene Vergadering geen helft van de Werkende leden aanwezig is, kan wel geldig beslist worden bij gewone meerderheid.

3, Bij stemmingen worden onthoudingen en ongeldige stemmen wel meegerekend om na te gaan of er al dan niet met het vereiste quorum gestemd wordt. Ze tellen niet mee als voor- of tegenstem.

Artikel 18. Statuutwijzigingen

1.De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen over de wijziging van de statuten indien de voorgestelde wijziging uitdrukkelijk in de oproepingsbrief staat vermeld en indien de Algemene Vergadering door twee derde van de Werkende leden wordt bijgewoond of is vertegenwoordigd.

2.Een wijziging wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door minstens twee derde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde Werkende Leden.

3.Wordt het aanwezigheidsquorum niet bereikt, dan wordt tot een tweede Algemene Vergadering opgeroepen die met een tweederde meerderheid kan beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, De tweede vergadering mag niet binnen vijftien kalenderdagen vôlgend op de eerste vergadering worden gehouden. De procedure voor oproeping van deze vergadering is zoals omschreven in artikel 17, §2.

Artikel 19, Wijziging statutaire doeleinden

In geval van wijziging van het doel van de vereniging en van de omzetting van de vereniging zonder winstoogmerk in een vennootschap met een sociaal oogmerk zal de in de wet voorgeschreven procedure worden gevolgd. Wijzigingen op dit vlak worden geacht goedgekeurd te zijn, indien ze worden goedgekeurd door minimum vier vijfde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde Werkende Leden.

Artikel 20. Notulen

1.Van elke Algemene Vergadering worden notulen opgemaakt, die worden bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. De notulen van de Algemene Vergadering worden ook schriftelijk overgemaakt aan alle Werkende leden. Dit geschiedt per fax en/of per e-mail en/of per gewone post en/of per aangetekend schrijven op het adres, dat zij daartoe laatst hebben opgegeven aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur,

2.De notulen voor publicatie in het Belgisch Staatsblad en ter verzending naar de bevoegde Rechtbank van Koophandel worden ondertekend door de Secretaris of door een bestuurder.

3.De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage is van de Werkende leden die hun imagerecht kunnen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Titel IV Raad van Bestuur

Artikel 21. Samenstelling

1.De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens 4 en maximaal 20 bestuurders.

Het aantal bestuurders moèt in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat Werkend Lid is van de

vereniging. Alle bestuursleden zijn ook lid van de vereniging.

2.De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een Voorzitter, eventueel één of meer Ondervoorzitters, een Secretaris, een Penningmeester en alle andere functies zoals bepaald door de wet en de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid, Zij vervullen de taken die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en het Huishoudelijk Reglement van de vereniging

3.De Raad van Bestuur kan zich laten bijstaan door experten, externe waarnemers of medewerkers van het algemeen secretariaat van de vereniging. Deze hebben geen stemrecht.

519

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4.0e bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit, tenzij de Algemene Vergadering anders bepaalt. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen wel worden vergoed (ev. volgens criteria die worden verduidelijkt in het Huishoudelijk Reglement).

Artikel 22. Benoeming en ontslag

1.1De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze

afzetbaar.

2.0e bestuurders worden benoemd voor een termijn van drie jaar door de Algemene Vergadering en bij gewone meerderheid van stemmen. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar,

3.Bij een algehele vernieuwing van de Raad van Bestuur wordt van de alfabetisch gerangschikte lijst van bestuurders, het eerste derde benoemd voor één jaar, het tweede derde benoemd voor twee jaar en het derde derde benoemd voor drie jaar, door de Algemene Vergadering.

4.0e bestuurders kunnen ten allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door een formeel schrijven gericht aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien. Zo door vrijwillig ontslag of verstrijken van termijn het aantal bestuurders zou terugvallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

5.Bij ontslag van een bestuurder, kan de Algemene Vergadering voorzien in de aanstelling van een nieuwe bestuurder, in dat geval voleindigt deze laatste het mandaat van de ontslagnemende bestuurder.

6.Bij de keuze van de bestuurders wordt een gelijke verdeling naar geslacht en specialiteit nagestreefd.

Artikel 23. Functies, vergaderingen en notulen

1.0e Voorzitter of de Secretaris roepen de Raad van Bestuur bijeen. De Voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige Ondervoorzitter of, bij gebrek aan Ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder,

2.De Raad van Bestuur vergadert minstens 4 maal per jaar. Hij wordt per gewone brief, telefax of e-mail samengeroepen door de Voorzitter of de Secretaris, of op schriftelijk verzoek van minstens drie bestuurders in te dienen bij de Voorzitter, en dit minstens 8 dagen voorafgaand aan de vergadering. Bijkomende vergaderingen kunnen worden samengeroepen wanneer het belang van de vereniging het vereist.

3.0e Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe Raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste drie bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter of van degene die hem vervangt. doorslaggevend.

4.0e Raad van Bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie. De regels opgenomen onder de punten hierboven zijn dan van overeenkomstige toepassing.

5.ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij schriftelijk akkoord van de bestuurders, Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, fax of e-mail.

6,Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, en verstuurd naar de bestuurders. Deze worden na goedkeuring op de eerstvolgende Raad van Bestuur, vervolgens ingeschreven in een register dat wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, wcrden geldig ondertekend door de Secretaris of een bestuurder. De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage is van de Werkende leden die hun imagerecht uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

7. ensluidende afschriften van de beslissingen van de Raad van Bestuur kunnen afgeleverd worden door de Voorzitter of een door de Raad van Bestuur gemachtigd personeelslid. Deze zijn bevoegd om het afschrift voor eensluidend te waarmerken.

Artikel 24. Bevoegdheden

1.0e Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke rechterlijke en

buitenrechterlijke akte. De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze

~~ ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

die door de wet of door deze statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden en verwerven, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle

handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ... "

2.De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vzw, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke 'en buitengerechtelijke akten en handelingen. Hij kan optreden in alle rechtsgedingen, tegen of door de vzw gevoerd. Hij beslist autonoom over het al dan niet gebruiken van rechtsmiddelen, zoals bij wijze van voorbeeld verzet, beroep, cassatieberoep, annulatieberoep, verzoek tot schorsing, inclusief juridische acties in kort geding of op eenzijdig verzoekschrift.

3.De Raad van Bestuur vervult de boekhoudkundige verplichtingen zoals voorzien door de v.z.w.-wet en legt de jaarrekening en het jaarverslag ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. De raad ziet eveneens toe op het nakomen van de fiscale verplichtingen.

4.Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

5.0e bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

6.De Algemene Vergadering neemt kennis van het door de Raad van Bestuur besliste Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden beslist door de Raad van Bestuur, doch dienen ter kennisgeving worden meegedeeld aan de Algemene Vergadering. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband , met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Artikel 25. Tegenstrijdig belang

1.Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór de Raad van Bestuur een besluit neemt.

2.De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Artikel 26. Intern bestuur  Beperkingen

1.Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Artikel 27. Aansprakelijkheid van de bestuurder

1.0e bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

2.Tegenover de VZW en tegenover derden is de verantwoordelijkheid van de bestuurders beperkt tot de

vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de

statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 28. Interne vertegenwoordiging via adviescomités en adviesraden

Op voorstel van de Raad van Bestuur kunnen Adviescomités en Adviesraden worden ingesteld door deze organen op te nemen in het Huishoudelijk Reglement zoals goedgekeurd overeenkomstig artikel 24, §6, van onderhavige statuten

Titel V Orgaan van Vertegenwcordiging

Artikel 29. Samenstelling en benoeming

1.Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vzw in en buiten rechte vertegenwoordigd door het Orgaan van Vertegenwoordiging. Dit bestaat uit minstens drie personen - ai dan niet bestuurder -, die de vzw kunnen vertegenwoordigen zonder dat het nodig is van een voorafgaande beslissing van de Raad van Bestuur te doen blijken. Het Orgaan van

1/5

" MOD 2.2

Vertegenwoordiging kan worden samengesteld uit bestuurders en personen op het algemeen secretariaat van de vereniging verantwoordelijk voor coördinatie, project- en beleidswerking.

2.De Raad van Bestuur staat in voor de benoeming, het beslissen van de ambtsbeëindiging en de eventuele afzetting van de mandatarissen in het Orgaan van Vertegenwoordiging,

3.De benoeming van de mandatarissen van het Orgaan van Vertegenwoordiging, en hun ambtsbeëindiging, wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt, In die stukken wordt ook weergegeven dat de personen die de vzw vertegenwoordigen inzake Orgaan van Vertegenwoordiging, de vzw ieder afzonderlijk verbinden.

Artikel 30, Bevoegdheden

1.Alleen bijzondere en beperkte mandaten omschreven door de Raad van Bestuur voor bepaarde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. Het betreft onder meer het aanwerven en ontslaan van personeel, het afsluiten van overeenkomsten met externe consultants, financiële verrichtingen met bank- en kredietinstellingen, het indienen van bezwaarschriften en de handtekeníngbevoegdheid bij het afsluiten van overeenkomsten,

2.Daarnaast omvatten de bevoegdheden van het Orgaan van' Vertegenwoordiging eveneens alle handelingen van dagelijks bestuur. Tot deze laatste behoren o.a, gerekend aile handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vzw te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken. De hier vermelde bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

3.1-let Orgaan van Vertegenwoordiging kan optreden per operatie van maximum 250.000 ¬ . Voor bedragen tot 2.500 ¬ , met name de handelingen van dagelijks bestuur, volstaat de handtekening van één lid van het Orgaan van Vertegenwoordiging. Voor bedragen vanaf 2.501 ¬ tot en met 250.000 ¬ tekenen twee leden van

" " " het Orgaan van Vertegenwoordiging. Boven deze bedragen kunnen twee leden van het Orgaan tekenen na een voorafgaande beslissing van de Raad van Bestuur,

e 4.Onverminderd het bovenstaande, worden de akten waaraan een openbaar of een ministerieel ambtenaar zijn medewerking verleent, inzonderheid de akten van aanvaarding, van schenking en aflevering van legaten, de akten van verkoop, aankoop of ruil van onroerende goederen, de akten van vestiging of aanvaarding van

>11 hypotheek, met of zonder betaling, steeds voorgelegd aan de Raad van Bestuur.

Titel ViBegrotingen -- Rekeningen - Controle

Artikel 31. Financiering

1.BOS+ Vlaanderen zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen van de

ó aangesloten leden, schenkingen, legaten, overige door de Raad van Bestuur aanvaarde inkomsten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de" algemene doeleinden van de

o vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

0\0

0 2.Daarnaast kan BOS+ Vlaanderen fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 32. Boekhouding

1.1-let boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

2.De boekhouding wordt gevóerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3.De Raad van Bestuur legt de jaarrekeningen van het voorgaande boekjaar alsook een voorstel tot begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar en de begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris(sen).

:Z71 4.De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies V&S-wet, of indien de wet dit vereist, bij de

C1D Nationale Bank van België, overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 V&S-wet en de desbetreffende

uitvoeringsbesluiten.

:.,

Artikel 33. Controle

1.Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, of zichzelf

daartoe vrijwillig verplicht, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid

gC5

rowo 2.2

Luik B - Vervolg



vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, worden opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hemieuwbare termijn van drie jaar.

2,De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen in de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen in alle geschriften van de vereniging.

Titel VII Ontbinding  Vereffening

Artikel 34. Ontbinding

1.Behoudens de gevallen van gerechterijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet. De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b,t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle Werkende leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 16 van deze statuten.

2.De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in artikel 19 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 van de V&S-wet.

3.In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de " vereffeningsvoorwaarden,

Artikel 35. Bestemming vermogen

1.De vereffenaars moeten bij vereffening het actief te gelde maken en het passief aanzuiveren. Hierbij moeten ze zowel met de belangen van de vzw ais met deze van de schuldeisers rekening houden. Als de vereffening kan worden afgesloten, roepen de vereffenaars opnieuw een Algemene Vergadering bijeen waar de bestemming'van het netto-actief moet worden bepaald.

2,De Algemene Vergadering beslist over de bestemming van de netto-activa van de VZW, Dit moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel. Het netto-actief mag nooit onder de leden worden verdeeld.

Artikel 36. Bekendmaking

Aile beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Titel VIII Statuten en Huishoudelijk Reglement

Artikel 37. Statuut

Deze statuten vervangen alle tot op heden gepubliceerde statuten van de vereniging.

Artikel 38. Huishoudelijk Reglement

Alle punten waarin bij de wet of bij deze statuten niet is voorzien, kunnen worden geregeld in een

Huishoudelijk Reglement, dat wordt opgesteld door de Raad van Bestuur, en dat ter kennisgeving wordt

meegedeeld aan de Algemene Vergadering. De ontwerptekst wordt aan de leden toegezonden, samen met de

oproeping van de Algemene Vergadering waarop dit geagendeerd staat.

Artikel 39. Vigerende wetgeving

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door

de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging,

toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het Huishoudelijk Reglement en de gebruiken ter zake.

~~°~gr." 515

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

. _ behouden

aan het Belgisch Staatsblad

17/06/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de a " ffie

11111111!,11,111111!1(111111j1IIIIII

Ondernemingsnr 0411.088.374

Benaming

(voluit) : BOS+ Vlaanderen vzw

(verkort) : BOS+ Vlaanderen

Rechtsvorm: Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel Geraardsbergsesteenweg 267, 9090 Gontrode

Onderwerp akte Herbenoemingen leden Raad van Bestuur; goedkeuring jaarverslag 2013, financieel verslag 2013 en begroting 2014

Notulen Algemene Vergadering BOS+ Vlaanderen vzw (8 mei 2014  Gontrode)

BOS+ is een personele unie, het samenwerkingsverband tussen BOS+ Vlaanderen vzw en BOS+ tropen vzo.r.. Dit betekent onder meer dat de samenstelling van Raad van Bestuur en Algemene Vergadering identiek zijn en dat de samenkomsten van de bestuursorganen gezamenlijk verlopen.

Statutair deel

Voorzitter Kris Verheyen opent de Algemene Vergadering van BOS+ Vlaanderen vzw op 8 mei 2014 in, Gontrode.

BOS+ telt 76 stemgerechtigde leden. De voorzitter stelt vast dat 24 stemgerechtigde leden aanwezig zijn en dat er tevens 24 volmachten verstrekt zijn aan deze leden door verontschuldigde stemgerechtigde leden, Daaruit volgt dat het quorum bereikt is en dat de Algemene Vergadering rechtsgeldig vergadert.

-Inhoudelijk en financieel jaarverslag

Bert De Somviele en Hilke Evenepoel geven, aan de hand van het jaarverslag 2013, een overzicht van de' inhoudelijke werking van de vereniging.

Patrick Huvenne, penningmeester van BOS+ Vlaanderen, gaat verder met een toelichting van het financiële verslag uit 2013.

BOS+ Vlaanderen sluit het boekjaar af met een negatief resultaat. Om de diverse werkingen van de vereniging te verzekeren werden er in het verleden hiertoe fondsen opgebouwd. Er wordt dan ook beslist tot een terugname uit deze fondsen.

Voor 2014 wordt een begroting met een negatief saldo voorgelegd. Voor diverse deelwerkingen werden er in het verleden fondsen opgebouwd waarop in 2014 voor die betreffende deelwerkingen beroep zal gedaan worden. Verder zullen voor de opstart van een structurele fondsenwerving de nodige middelen uit het in het verfeden opgebouwde fonds organisatieontwikkeling en algemeen reservefonds aan gewend worden, De' ' vereniging beschikt dus over voldoende eigen middelen om het negatieve saldo van de begroting te kunnen, dragen.

Het inhoudelijke jaarverslag, de balans en jaarrekening 2013 en begroting 2014 worden unaniem door de Algemene Vergadering goedgekeurd.

De Raad van Bestuur dankt alle medewerkers van BOS+ Vlaanderen.

Hierop volgt ook unaniem de kwijting van de bestuurders.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.



117

Voor-beb,gudee %an h je. Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

'Raad van Bestuur

Joost Van de Velde neemt ontslag uit de Raad van Bestuur, Hij wordt hartelijk bedankt voor zijn jaren trouwe dienst.

Ook de herbenoeming van een aantal leden van de Raad van Bestuur staat op het programma. Volgende ' raadsleden worden, na anonieme stemming, herbenoemd: Noah Janssens, Geert Lejeune, Bart Meuleman en ' Bart Muys.

De voorzitter legt de hiernavolgende lijst van de volledige Raad van Bestuur voor ter publicatie in het Belgisch Staatsblad en sluit het statutaire gedeelte van de vergadering af met een dankwoord.

De Raad van Bestuur van BOS+ Vlaanderen vzw is samengesteld als volgt:

1. De Vreese Rik, Zwijvickstraat 9, 9200 Dendermonde, bestuurder

Heystraeten Eric, Roerdomplei 24, 2950 Kapellen, bestuurder

3. Holvoet Bart, H. Bosmanslaan 64, 3012 Wilsele, bestuurder

4. Huvenne Patrick, Watertorenstraat 41, 1560 Hoeilaart, penningmeester

5. Jacobs Danny, Kerkstraat 56, 9820 Merelbeke, bestuurder

6. Janssen Noah, Brugsesteenweg 364, 9000 Gent, bestuurder

7. Lejeune Geert, Spoorwegstraat 308, 8200 Brugge, ondervoorzitter

8. Meuleman Bart, Hondshoek 24, 2820 Bonheiden, bestuurder

9. Muys Bart, Wildenhoge 13, 3020 Herent, bestuurder, bestuurder

10, Pauwels Frans, Leliestraat 65, 8020 Oostkamp, bestuurder

11. Vercemnrien Pieter, Langestraat 158, 9050 Ledeberg, bestuurder

12. Verheyen Kris, Potaardestraat 2, 9090 Gontrode, voorzitter

Inhoudelijk deel

Hierna volgt nog het inhoudelijke deel van de AV: een voorstelling van het CO2-project door Sander Van Daele en een voorstelling van 'Stoel zoekt Lief door Catherine More

De voorzitter bedankt de aanwezigen en sluit de Algemene Vergadering af.

2-154ez; , ee-D22m----eY)

Op de laatste blz. van Luik B vernielden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

20/06/2013
ÿþ»1!'

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 22

Ondernemingsnr : 44 4.088.374

Benaming

(voluit) : BOS+ Vlaanderen vzw

(verkort) : BOS+ Vlaanderen

Rechtsvorm : vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Geraardsbergsesteenweg 267, 9090 Gontrode

Onderwerp akte : Herbenoemingen leden Raad van Bestuur; goedkeuring jaarverslag 2012, financieel verslag 2012 en begroting 2013

Uitreksel uit de notulen van de gewone Algemene Vergadering d.d. 16 mei 2013 (te Gontrode)

BOS+ is een personele unie, het samenwerkingsverband tussen BOS+ Vlaanderen vzw en BOS+ tropen vzw. Dit betekent onder meer dat de samenstelling van Raad van Bestuur en Algemene Vergadering identiek zijn en dat de samenkomsten van de bestuursorganen gezamenlijk verlopen.

inhoudelijk deel

Voor het statutaire gedeelte van de Algemene Vergadering, maakten de leden van BOS+ een wandeling doorheen het Aelmoeseneiebos, met uitleg door BOS+ voorzitter prof. Dr. ir, Kris Verheyen in en over het afgesloten onderzoeksdeel van het bos.

Statutair deel

Voorzitter Kris Verheyen en penningmeester Patrick Huvenne openen het statutair deel van de Algemene Vergadering van BOS+ Vlaanderen vzw op 16 mei 2013 in Gontrode.

BOS+ telt 77 stemgerechtigde leden. De voorzitter stelt vast dat 24 stemgerechtigde leden aanwezig zijn en dat er tevens 24 volmachten verstrekt zijn aan deze leden door verontschuldigde stemgerechtigde leden. Daaruit volgt dat het quorum bereikt is en dat de Algemene Vergadering rechtsgeldig vergadert.

" Financieel en inhoudelijk jaarverslag

Patrick Huvenne, penningmeester van BOS+ Vlaanderen, start de Algemene Vergadering met een toelichting over het financiële overzicht.

Er volgt een voorstelling van het financiële verslag uit 2012. BOS+ Vlaanderen heeft een goed, stabiel jaar achter de rug. We konden 2012 afsluiten met een positief resultaat. Om de basis van de vereniging te verstevigen worden de in het verleden opgebouwde reserves samen met het positief saldo van het jaar 2012 bestemd in een aantal fondsen.

Voor 2013 wordt een begroting met een in beginsel negatief saldo voorgelegd, dat echter niet zorgwekkend is: uit het fonds organisatie-ontwikkeling kan dit negatieve saldo indien nodig zeker ingevuld worden, en er zijn nog een aantal te verwachten inkomsten niet in de begroting opgenomen, omdat er nog geen zekerheid over is. Hierdoor kan dus een begroting in evenwicht worden voorgesteld.

De balans en jaarrekening 2012 en begroting 2013 worden unaniem door de Algemene Vergadering goedgekeurd.

Hierop volgt ook unaniem de kwijting van de bestuurders.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

11111

309x11

r---" -~ ,-~._...~

C~iEER GE~,EGq

1 1 JUNI 2013

KOó HÁNb~~;~VGB~tr

1

Voorbehouden aan tiet Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

t41oo 22

Luik B - Vervolg

Vervolgens wordt aan de hand van het jaarverslag 2012 de werking van het voorbije jaar voorgesteld. Ook dit jaarverslag wordt unaniem goedgekeurd,

De Raad van Bestuur dankt de medewerkers van BOS+ Vlaanderen en ook Mariette D'Hulster in het bijzonder.

" Leden Algemene Vergadering

Enkele leden van de Algemene Vergadering hadden aan de Raad van Bestuur te kennen gegeven dat zij ontslag wensten te nemen als stemgerechtigd lid. De Raad van Bestuur heeft het ontslag van volgende stemgerechtigde leden aanvaard:

1, Wim Aertsen

2. Danny Maddelein

3. Nancy Van Camp

4. Darline Velghe

" Raad van Bestuur

Ook de (her-)benoeming van een aantal leden van de Raad van Bestuur staat op het programma. Volgende raadsleden worden, na anonieme stemming, (her)benoemd: Rik De Vreese, Eric Heystraeten, Bart Holvoet, Patrick Huvenne en Danny Jacobs.

De voorzitter legt de hiemavolgende lijst van de volledige Raad van Bestuur voor ter publicatie in het Belgisch Staatsblad en sluit het statutaire gedeelte van de vergadering af met een dankwoord.

De Raad van Bestuur van BOS+ Vlaanderen vzw is samengesteld als volgt:

1, De Vreese Rik, Zwijvickstraat 9, 9200 Dendermonde, bestuurder

2. Heystraeten Eric, Roerdomplei 24, 2950 Kapellen, bestuurder

3. Holvoet Bart, H. Bosmanslaan 64, 3012 Wilsele, bestuurder

4. Huvenne Patrick, Watertorenstraat 41, 1560 Hoeilaart, penningmeester

5. Jacobs Danny, Kerkstraat 56, 9820 Merelbeke, bestuurder

6, Janssen Noah, Brugsesteenweg 364, 9000 Gent, bestuurder

7. Lejeune Geert, Spoorwegstraat 308, 8200 Brugge, ondervoorzitter

8. Meuleman Bart, Hondshoek 24, 2820 Bonheiden, bestuurder

9. Muys Bart, Wildenhoge 13, 3020 Herent, bestuurder bestuurder

10. Pauwels Frans, Leliestraat 65, 8020 Oostkamp, bestuurder

11. Van de Velde Joost, Tuinwijklaan 54, 9000 Gent, bestuurder

12. Vercammen Pieter, Langestreat 158, 9050 Ledeberg, bestuurder

13. Verheyen Kris, Potaardestraat 2, 9090 Gontrode, voorzitter

kCAS " et.3AE..i4

kST%lJ~

go ~ t v (...+recn.l

Op de laatste blz. van Luik B versnelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

22/01/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

- 9 JAN, 2013

RECHTB_ANJ,É VAN

KOOPHAND'Effiqr GENT



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0411.088.374

Benaming

(voluit) : Vereniging voor Bos in Vlaanderen

(verkort) : VBV

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Geraardsbergsesteenweg 267, 9090 Gontrode

Onderwerp akte : Statutenwijziging i.v.m. naamswijziging en personele unie met BOS+ tropen vzw, benoeming Raad van Bestuur BOS+ Vlaanderen vzw, benoeming van de mandatarissen van het Orgaan Van Vertegenwoordiging

Notulen Buitengewone Algemene Vergadering VBV vzw (22111/2012 - Brussel)

statutair deel

Deze Buitengewone Algemene Vergadering is samengeroepen om de personele unie tussen BOS+ Tropen; vzw (het voormalige Groenhart vzw) en de Vereniging voor Bos in Vlaanderen vzw formeel te bekrachtigen. Dit houdt o.m. de wijziging van de statuten van beide organisaties in, een twee derde aanwezigheid/vertegenwoordiging van de stemgerechtigde leden van beide organisaties is dus ncdig. Deze wordt bereikt; de AV heeft dus quorum en kan rechtsgeldig beslissen over de agenda.

Hilke Evenepoel, Kris Verheyen en Bert De Somviele geven een kort overzicht over de voorbije realisaties: en het komende traject m.b.t. de integratie van BOS+.

Na de inhoudelijke presentatie over deze transitie, de statuten en de opstart van de adviescomités, konden de aanwezigen vragen stellen of opmerkingen poneren.

Na de vraagstelling werd overgegaan tot de stemmingen die de integratie van beide organisaties, onder het statuut van een personele unie, formeel bekrachtigen. Het gaat om volgende stemmingen:

1. Beslissing door de stemgerechtigde leden van BOS+ tropen en van VBV tot personele unie van beide organisaties: de stemgerechtigde leden van beide organisaties keuren dit unaniem goed.

2. Beslissing door de stemgerechtigde leden van VBV over naamswijziging, van Vereniging voor Bos in Vlaanderen vzw (VBV), naar BOS+ Vlaanderen vzw: de stemgerechtigde leden van VBV keuren dit unaniem goed.

3. Beslissing door de stemgerechtigde leden van BOS+ tropen, resp. BOS+ Vlaanderen, over de wijziging van de statuten: de stemgerechtigde leden van beide organisaties keuren dit unaniem goed.

4. Goedkeuring van de nieuwe samenstelling van de Stemgerechtigde leden van de Algemene Vergadering; de stemgerechtigde leden van beide organisaties keuren dit unaniem goed.

5. Verkiezing Raad van Bestuur BOS+:

Volgende bestuurders nemen ontslag:

" Comelis Johnny, Duitsenbroekstraat 5, 9500 Geraardsbergen

" Cuypers Dieter, Ekkergemstraat 8, 9000 Gent

" Embo Tom, Kromme Leie 5, 9051 St. Denijs-Westrem

" Franssen Jeroen, Beyenstraat 33, 3511 Kuringen(Hasselt)

" Serbruyns Inge, Sint Bernadettestraat 83, 9000 Gent

" Vitse Theo, Voskenslaan 25, 9000 Gent

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

" Van de Genachte Gert, Rue du Cimetière 16, 1350 Jauche

" Van der Aa Beatrijs, Desiré Mellaertstraat 11, 3010 Kessel-Lo

de stemgerechtigde leden benoemen met grote meerderheid van stemmen alle kandidaat-bestuurders tot lid van de raad van bestuur van de personele unie BOS+. Het gaat om:

" De Vreese Rik, Zwijvickstraat 9, 9200 Dendermonde

" Heystraeten Eric, Pcpulierenlaan 9, 2950 Kapellen

" Holvoet Bart, H. Bosmanslaan 64, 3012 Wilsele

" Huvenne Patrick, Watertorenstraat 41, 1560 Hoeilaart

" Jacobs Danny, Kerkstraat 56, 9820 Merelbeke

" Janssen Noah, Brugsesteenweg 364, 9000 Gent

" Lejeune Geert, Spoorwegstraat 308, 8200 Brugge

" Meuleman Bart, Bondshoek 24, 2820 Bonheiden

" Muys Bart, Wildenhoge 13, 3020 Herent

" Pauwels t=rans, Leliestraat 65, 8020 Oostkamp

" Van de Velde Joost, Tuinwijklaan 54, 9000 Gent

" Vercammen Pieter, Langestraat 158, 9050 Ledeberg

" Verheyen Kris, Potaardestraat 2, 9090 Gontrode

Kris Verheyen sluit het formele gedeelte van de Algemene Vergadering af met een dankwoord.

Notulen Raad van Bestuur BOS+ Vlaanderen vzw (4/12/2012- Brussel)

Er zijn 7 bestuurders aanwezig (op een totaal van 13); er is dus quorum en de RvB vergadert rechtsgeldig.

Integratie BOS+:

" Functies binnen de nieuwe Raad van Bestuur:. Er wordt beslist met handgeklap te stemmen; alle

kandidaten worden verkozen.

- Voorzitter: Kris Verheyen, Potaardestraat 2, 9090 Gontrode

- Ondervoorzitter: Geert Lejeune, Spoorwegstraat 308, 8200 Brugge

- Penningmeester: Patrick Huvenne, Watertorenstraat 41, 1560 Hoeilaart

- Secretaris: Rik De Vreese, Zwijvickstraat 9, 9200 Dendermonde

" Orgaan van Vertegenwoordiging (OW): RvB beslist dat OW zal bestaan uit:

- De Somviele Bert, Zarlardingeplein 15, 9500 Zarfardinge, personeelslid BOS+ Vlaanderen vzw

- D'Hulster merlette, Lange Munte 69, 9860 Scheldewindeke, personeelslid BOS+ Vlaanderen vzw en BOS+

tropen vzw

- Everiepoel Hilke, Willem Coosemansstraat 133, 3010 Kessel-Lo, personeelslid BOS+ tropen vzw

De nieuwe statuten zitten in bijlage bij deze aanvraag tot publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Kris Verheyen - voorzitter Vereniging voor Bos in Vlaanderen vzw

MDD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

13/06/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

0 4 JUNI 2012

RECHTBANK VAN

ynOPHAire,ire TE GENT

1111111 I~N~IINI~IYWIVI

*iaiosie4*

V beh

a~

Be Sta~

Ondememingsnr : 0411.088.374

Benaming

(voluit) : Vereniging voor Bos in Vlaanderen

(verkort) : VBV

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Geraardsbergsesteenweg 267, 9090 Gontrode

Onderwerp akte : HERBENOEMINGEN_ONTSLAGNEMINGEN_BENOEMINGEN van de RAAD VAN BESTUUR

Notulen algemene vergadering VBV (26 april 2012  Brussel)

Statutair deel"

Voorzitter Bart Muys en penningmeester Patrick Huvenne openen de Algemene Vergadering van VBV op 26 april 2012 in Brussel.

VBV telt 49 stemgerechtigde leden. De voorzitter stelt vast dat 24 stemgerechtigde leden aanwezig zijn en dat er tevens 15 volmachten verstrekt zijn aan deze leden door verontschuldigde stemgerechtigde leden. Daaruit volgt dat het quotum bereikt is en dat de Algemene Vergadering rechtsgeldig vergadert.

" Stemgerechtigde leden

De voorzitter start de vergadering met een voorstel tot toetreding van stemgerechtigde leden: met akkoord van de aanwezige stemgerechtigde leden treden Sarah Geers en Lare Nachtergaele, die in 2011 medewerkers' van VBV geworden zijn, toe als nieuwe stemgerechtigde leden.

Patrick Huvenne, penningmeester van VBV vervolgt het statutaire deel met een toelichting over het financiële overzicht.

" Financieel en inhoudelijk jaarverslag

Er volgt een voorstelling van het financiële verslag uit 2011. VBV heeft opnieuw een goed, stabiel jaar achter de rug: We konden 2011 afsluiten met een positief resultaat. Om de basis van de vereniging te verstevigen warden de in het verleden opgebouwde reserves samen met het positief saldo van het jaar 2011 bestemd in een aantal fondsen,

Voor 2012 wordt een begroting met een licht negatief saldo voorgelegd, dat echter niet zorgwekkend is: uit het fonds organisatie-ontwikkeling kan dit negatieve saldo indien nodig zeker ingevuld worden, en er zijn nog' een aantal te verwachten inkomsten niet jn de begroting opgenomen, omdat er nog geen zekerheid over is. .

De balans en jaarrekening 2011 en begroting 2012 worden unaniem door de Algemene Vergadering goedgekeurd.

Vervolgens wordt aan de hand van het jaarverslag 2011 de werking van het voorbije jaar voorgesteld. Ook dit jaarverslag wordt unaniem goedgekeurd.

Hierop volgt ook unaniem de kwijting van de bestuurders.

De Raad van Bestuur dankt de medewerkers van de VBV en ook Mariette D'Hulster in het bijzonder, Een applaus, hoorbaar tot in Scheldewindeke, onderstreept dit.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het oëïgisch Staatsblad -13/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

.behoueen

aan het

Belgisch

Staatsblad

MjIagen7iifiet lfëlgiséli Staatsblacr = iNIbb/2bi2 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

" Raad van Bestuur

Voor de pauze staat ook de (her-)benoeming van de Raad van Bestuur op het programma. Volgende raadsleden worden, na anonieme stemming, (her)benoemd: Rik De Vreese, Eric Heystraeten, Gert Van de Genachte, Beatrijs Van der Aa, Kris Verheyen en Theo Vitse. Bestuurder Peter Van Gossum had in de loop van het voorbije werkjaar aan de Raad van Bestuur laten weten zijn mandaat beschikbaar te stellen en niet langer als bestuurder aan te blijven, De Raad van Bestuur bedankt Peter voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging, en feliciteert de andere bestuurders met hun herbenoeming.

De voorzitter legt de hiernavolgende lijst van de volledige Raad van Bestuur voor ter publicatie in het Belgisch Staatsblad en sluit het statutaire gedeelte van de vergadering af met een dankwoord.

De Raad van Bestuur van de Vereniging voor Bos in Vlaanderen vzw is samengesteld als volgt:

1. Embo Tom, Kortrijksesteenweg 233, 9830 St Martens-Latem, bestuurder

2. Comelis Johnny, Dr Derolaan 30, 9500 Geraardsbergen, bestuurder

3. Cuypers Dieter, Ekkergemstraat 8, 9000 Gent, bestuurder

4. De Vreese Rik, Zwijvickstraat 9, 9200 Dendermonde, bestuurder

5. Franssens Jeroen, Beyenstraat 33, 3511 Kuringen (Hasselt), bestuurder

6. Heystraeten Eric, Populierenlaan 9, 2950 Kapellen, bestuurder

7. Huvenne Patrick, Watertorenstraat 41, 1560 Hoeilaart, penningmeester

8, Jacobs Danny, Kerkstraat 56, 9820 Merelbeke, bestuurder

9. Janssen Noah, Verloren Eind 15, 3940 Hechtel-Eksel, bestuurder

10. Meuleman Bart, Hondshoek 24, 2820 Bonheiden, bestuurder

11. Muys Bart, Wildenhoge 13, 3020 Herent, bestuurder, voorzitter

12, Serbruyns Inge, Sint Bemadettestraat 83, 9000 Gent, bestuurder

13. Verheyen Kris, Potaardestraat 2, 9090 Gontrode, bestuurder

14. Vercammen Pieter, Tentoonstellingslaan 10, 9000 Gent, bestuurder

15. Vitse Theo, Voskenslaan 25, 9000 Gent, bestuurder

16. Van de Genachte Gert, Rue due Cimetière 16, 1350 Jauche, bestuurder

17. Van Der Aa Beatrijs, Desiré Mellaertstraat 11, 3010 Kessel-Lo, bestuurder

Inhoudelijke toelichting

Na het statutaire gedeelte, en een lekkere en vegetarische maaltijd vervoegden ook de leden van Groenhart de groep. Directeur van VBV Bert De Somviele en coördinator van Groenhart stelden er het integratieproces BOS+ voor aan de aanwezigen. Een nieuw logo, website en huisstijl werden voor het eerst publiek voorgesteld en konden rekenen op ruime bijval.

Kris Verheyen - bestuurder Vereniging voor Bos in Vlaanderen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzi] van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/06/2011
ÿþ MOO 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



*11084286

NEERGELEGD

2 3 MEI 7.049

KO GEN'

Ondernemingsnr ': 411.088.374

Benaming

(voluit) : Vereniging voor Bos in Vlaanderen

(verkort) : VBV

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Geraardsbergsestenweg 267, 9090 Gontrode

Onderwerp akte : HERBENOEMINGEN_ ONTSLAGNEMINGEN _BENOEMINGEN van de RAAD VAN BESTUUR

"

Notulen van het statutaire gedeelte van de gewone Algemene Vergadering d.d. 28 april 2010 (Brussel)

Voorzitter Bart Muys en penningmeester Patrick Huvenne openen de Algemene Vergadering van VBV in De Markten (Brussel).

HHet eerste deel gaat van start met de bekendmaking dat de volgende leden : Arijs Gert en Wuyts Karen; gevraagd hebben zich uit te schrijven als stemgerechtigd lid. Ignace Cnudde heeft gemeld dat hij zich vanaf: volgend werkjaar niet langer als stemgerechtigd lid actief wenst te zijn bij VBV. De Algemene Vergadering bedankt hen voor het voorbije engagement.

VBV telt 52 stemgerechtigde leden. De voorzitter stelt vast dat 24 stemgerechtigde leden aanwezig zijn eni dat er tevens 22 volmachten verstrekt zijn aan deze leden door verontschuldigde stemgerechtigde leden. De, Algemene Vergadering is bij deze regelmatig samengesteld.

Er volgt een voorstelling van het financiële verslag uit 2010. VBV heeft opnieuw een goed, stabiel jaar; achter de rug. We konden 2010 afsluiten met een positief resultaat. Om de basis van de vereniging te verstevigen worden de in het verleden opgebouwde reserves samen met het positief saldo van dit jaar bestemd. in een aantal fondsen. Voor 2011 wordt een begroting met een batig saldo voorgelegd. De balans en_ jaarrekening 2010 en begroting 2011 worden unaniem door de Algemene Vergadering goedgekeurd.

Vervolgens wordt aan de hand van het jaarverslag 2010 de werking van het voort :14e jaar voorgesteld. Het jaarverslag wordt unaniem goedgekeurd.

Hierop volgt ook unaniem de kwijting van de bestuurders.

Voor de pauze staat ook de (her-)benoeming van de Raad van Bestuur op het programma. Cuypers Dieter, Huvenne Patrick, Jacobs Danny, Janssen Noah, Meuleman Bart, Muys Bart en Serbruyns Inge worden.met een: ruime meerderheid van stemmen herbenoemd.

De voorzitter legt de hiernavolgende lijst van de volledige Raad van Bestuur voor ter publicatie in het; Belgisch Staatsblad en sluit het statutaire gedeelte van de vergadering om 20u00 af met een dankwoord.

De Raad van Bestuur van de Vereniging voor Bos in Vlaanderen vzw is samengesteld als volgt:

1. Embo Tom, Kortrijksesteenweg 233, 9830 St Martens-Latem, bestuurder

2. Cornelis Johnny, Dr Derolaan 30, 9500 Geraardsbergen, bestuurder

3. Cuypers Dieter, Ekkergemstraat 8, 9000 Gent, bestuurder

4. De Vreese Rik, Zwijvickstraat 9, 9200 Dendermonde, bestuurder

i 5. Franssens Jeroen, Beyenstraat 33, 3511 Kuringen (Hasselt), bestuurder

6. Heystraeten Eric, Populierenlaan 9, 2950 Kapellen, bestuurder

7. Huvenne Patrick, Watertorenstraat 41, 1560 Hoeilaart, penningmeester

8. Jacobs Danny, Kerkstraat 56, 9820 Merelbeke, bestuurder

9. Janssen Noah, Verloren Eind 15, 3940 Hechtel-Eksel, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Annexes dû 'Won-item; bè1j

BijlagenTiij -fief Bé7gisélîStâátsMûe - 06/06120I1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

17/07/2015
ÿþOndernemingsnr : 0411.088.374

Benaming

(voluit) ;, BOS+ Vlaanderen vzw

(verkort) : BOS+ Vlaanderen

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Geraardsbergsesteenweg 267, 9090 Gontrode

Onderwerp akte : Algemene vergadering 2015 (goedkeuring jaarverslag 2014, financieel verslag 2014 en begroting 2015) + Coördinatiestatuten

Notulen Algemene Vergadering BOS+ Vlaanderen vzw (21 mei 2015 -- Gontrode)

BOS+ is een personele unie, het samenwerkingsverband tussen BOS+ Vlaanderen vzw en BOS+ tropen vzw, Dit betekent onder meer dat de samenstelling van Raad van Bestuur en Algemene Vergadering identiek; zijn en dat de samenkomsten van de bestuursorganen gezamenlijk verlopen.

Voorzitter Kris Verheyen opent de Algemene Vergadering van BOS+ Vlaanderen vzw op 21 mei 2015 in Gontrode.

BOS+ telt 75 stemgerechtigde leden. De voorzitter stelt vast dat 25 stemgerechtigde leden aanwezig zijn en dat er tevens 25 volmachten verstrekt zijn aan deze leden door verontschuldigde stemgerechtigde leden. Daaruit volgt dat het quorum bereikt is en dat de Algemene Vergadering rechtsgeldig vergadert.

Inhoudelijk deel

Na een vegetarische broodjesmaaitijd neemt voorzitter Kris Verheyen ons mee naar het Aelmoeseneiebos: voor een korte wandeling en toelichting bij het project `Net pratende bos' van ForNaLab (UGent).

Na de wandeling reikt voorzitter Kris Verheyen de Bosereprijs 2015 uit aan de voorzitter van de Vlaamse I3osgroepen, Francis De Beir.

Statutair deel

" Leden van de Algemene Vergadering

De Raad van Bestuur aanvaardt het ontslag van de volgende stemgerechtigde leden:

oDenorme Emma

o Lauwaert Iris

oScheerens Delphine

Tevens verwelkomt de Raad van Bestuur drie nieuwe stemgerechtigde leden:

oCromphout Sien (medewerker BOS+)

oVan Autreve Bregje (medewerker BOS+)

oLejeune Johan

" Wijziging Statuten

Er worden twee wijzigingen aan de Statuten van BOS+ Vlaanderen voorgesteld door directeur Bert De Somviefe. De eerste wijziging betreft een uitbreiding van de doelstellingen ais 'sensibilisatiecentrum duurzame landbouw'. Daarnaast wordt nog een verduidelijking van de samenstelling en mandaat 'Orgaan van Vertegenwoordiging' toegelicht. De wijzigingen worden door de Algemene Vergadering goedgekeurd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

- 8 JULI 2015

RECHTBANK VAN KOOPHAM' GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" Financieel jaarverslag

Mariette D'Hulster, interne coördinator van BOS+, gaat verder met een toelichting van het financiële verslag uit 2014.

BOS+ Vlaanderen sluit het boekjaar af met een negatief resultaat. Om de diverse werkingen van de vereniging te verzekeren werden er in het verleden hiertoe fondsen opgebouwd. Er wordt dan ook beslist tot een terugname uit deze fondsen. Er wordt verder beslist tot een verschuivingen van de reserves binnen de fondsen en de liquidatie van fondsen (fonds biodiversiteitsproject en fonds 10 miljoen bomen beheer) waarvan de reserves werden opgebruikt en waarvoor het niet meer nodig geacht werd verdere reserves op te bouwen.

Voor 2015 wordt een begroting met een negatief saldo voorgelegd. Voor diverse deelwerkingen werden er in het verleden fondsen opgebouwd waarop in 2015 voor die betreffende deelwerkingen beroep zal gedaan warden, De structurele fondsenwerving zal verder uitgebouwd worden met de nodige middelen uit het in het verleden opgebouwde fonds organisatieontwikkeling. Voor het resterend negatief saldo zullen de reserves van het algemeen reservefonds aangesproken worden. De vereniging beschikt dus over voldoende eigen middelen om het negatieve saldo van de begroting te kunnen dragen.

Het financiële jaarverslag wordt unaniem door de Algemene Vergadering goedgekeurd. Hierop volgt ook unaniem de kwijting van de bestuurders.

" Raad van Bestuur

Bart Meuleman en Rik De Vreese nemen ontslag uit de Raad van Bestuur. Bart Meuleman is afwezig deze vergadering maar wordt ten gepaste tijde hartelijk bedankt voor zijn jaren trouwe dienst.

Rik De Vreese wordt ook bedankt voor zijn jaren als lid van de Raad van Bestuur, en tegelijk verwelkomd als projectcoördinator bij BOS+ Vlaanderen.

Ook de herbenoeming van een aantal leden van de Raad van Bestuur staat op het programma. Volgende raadsleden worden, na anonieme stemming, herbenoemd: Frans Pauwels, Pieter Vercammen en Kris Verheyen.

De voorzitter legt de hiernavolgende lijst van de volledige Raad van Bestuur voor ter publicatie in het Belgisch Staatsblad.

De Raad van Bestuur van BOS+ Vlaanderen vzw is samengesteld als volgt:

1. Heystraeten Eric, Roerdomplei 24, 2950 Kapellen, bestuurder

2. Holvoet Bart, H. Bosmanslaan 64, 3012 Wilsele, bestuurder

3. Huvenne Patrick, Watertorenstraat 41, 1560 Hoeilaart, penningmeester

4, Jacobs Danny, Kerkstraat 56, 9820 Merelbeke, bestuurder

5. Janssen Noah, Brugsesteenweg 364, 9000 Gent, bestuurder

6. Lejeune Geert, Spoorwegstraat 308, 8200 Brugge, ondervoorzitter

7. Muys Bart, Wildenhoge 13, 3020 Herent, bestuurder, bestuurder

8. Pauwels Frans, Leliestraat 65, 8020 Oostkamp, bestuurder

9. Vercammen Pieter, Langestraat 158, 9050 Ledeberg, secretaris

10. Verheyen Kris, Potaardestraat 2, 9090 Gontrode, voorzitter

" Orgaan van Vertegenwoordiging

Melding leden van het Orgaan van Vertegenwoordiging:

1.De Somviele Bert , Zarlardingeplein 15, 9500 Zariardinge

2.De Vreese Rik, Zwijvickstraat 9, 9200 Dendermonde

3.D'Hulster Mariette, Lange Munte 69, 9860 Scheldewindeke

4.Evenepoel Hilke, Willem Coosemansstraat 133, 3010 Kessel-Lo

" inhoudelijk jaarverslag

Ben`. De Somviele geeft nog een overzicht van de inhoudelijke werking van de vereniging, aan de hand van een paar highlights uit het Jaarverslag 2014.

Het inhoudelijke jaarverslag wordt unaniem door de Algemene Vergadering goedgekeurd. De voorzitter bedankt de aanwezigen en sluit de Algemene Vergadering af.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

NAD 2.2

BIJLAGE:

Coördinatiestatuten van BOS+ Vlaanderen vzw

Ondememingsnummer 411088374

Tite! i Rechtsvorm - Naam - Zetel -- Doeleinden & Activiteiten  Duur  Werkingsgebied

De vereniging is opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 (hierna genoemd "V&S-wet") en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de goedkeuring van deze statuten, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

Artikel 1. Naam

De vereniging draagt de naam "BOS+ Vlaanderen". De naam BOS+ Vlaanderen moet voorkomen in alle akten, facturen, orders en andere formele stukken uitgaande van de vereniging. De naam wordt onmiddellijk gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", met nauwkeurige aanduiding van de zetel.

Artikel 2, Adres

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Geraardsbergsesteenweg 267, 9090 Gontrode, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands of tweetalig taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De Algemene vergadering zal de zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 3. Duur:

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4. Personele Unie:

De vzw B0S+ Vlaanderen (Ondememingsnummer 411088374) vomit een personele unie met vzw BOS+ tropen (Ondememingsnummer 0479222461). Zowel de bestuurders als de Werkende leden als de samenstelling van het Orgaan van Vertegenwoordiging van beide vzw's zijn steeds dezelfde. Bij ontslag of opzegging van een lid of het mandaat van bestuurslid, geldt dit eveneens van rechtswege en automatisch in de vzw waarmee de personele unie wordt gevormd,

Artikel 5. Doel en activiteiten

Doel

De vereniging stelt zich tot doel bij te dragen tot een dynamische bos- en groenpolitiek. Dit omvat onder meer het behoud, de bescherming, uitbreiding, duurzaam beheer en verbetering van bos, individuele bomen en natuur, en dit kaderend in een respectvolle benadering van het menselijk en natuurlijk leefmilieu, en een duurzame ontwikkeling van de samenleving, waarbij voldaan wordt aan de behoeften van de huidige generatie, zonder dat daarbij de behoeften van de volgende generaties in het gedrang komen.

De vereniging zal dit nastreven door activiteiten uit te voeren die bijdragen tot het behoud en de ontwikkeling van volwaardige bosecosystemen in zowel Vlaanderen ais in het Zuiden door middel van duurzaam bosbeheer en (her)bebossingsactiviteiten, en door middel van activiteiten waarbij de rol van bomen en andere houtige elementen in het platteland en het stedelijk gebied wordt versterkt. Daarom sluit de vereniging zich aan bij de algemene actie tot bescherming van het natuurlijk leefmilieu van mensen, dieren en planten. Zij kan meewerken aan alle initiatieven die een gezond leefmilieu en duurzaam gebruik van de bossen in Vlaanderen en de wereld beogen. De vereniging beoogt een duurzaam evenwicht tussen menselijke ontwikkeling enerzijds en bescherming van het natuurlijk milieu en het bos anderzijds te realiseren.

5.2. Activiteiten:

1.De vereniging kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

2.Daamaast zal de vereniging voor het realiseren van bovenvermelde doelstellingen onder meer ook activiteiten van educatie, sensibilisering, participatieve benaderingen en netwerking, beleidswerking, studies en opdrachten ontwikkelen. Dit omvat ook sensibiliserende activiteiten rond duurzame landbouwontwikkeling of duurzame gebiedsontwikkeling.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

3.De vereniging kan met alle wettelijke middelen nuttige initiatieven nemen, steunen en coördineren, die

bijdragen tot het realiseren van haar doelstellingen. Dit kan onder meer volgende activiteiten omvatten:

-de deelname aan de werking van relevante advies- en overlegorganen;

-rechtstreekse tussenkomsten bij officiële instanties en particulieren;

-het uitwerken van studies en publicaties;

-het realiseren van projecten en campagnes;

-het inrichten en beheren van gemeenschappelijke instellingen en diensten;

-het voeren van perscampagnes;

-het organiseren van of meewerken aan openbare manifestaties;

-de vrijwaring van het doel langs gerechtelijke weg in zoverre toegelaten door de wet van 12 januari 1993

betreffende een vorderingsrecht inzake bescherming van het leefmilieu, overeenkomstig de wetgeving en

rechtspraak van toepassing op het Arbitragehof en de Raad van State;

-het informeren en sensibiliseren van het brede publiek of van specifieke doelgroepen.

Artikel 6, Werkingsgebied

1. Het werkingsgebied van BOS+ Vlaanderen is voornamelijk het Gewest Vlaanderen, zoals is bepaald volgens art. 3 van de Belgische grondwet. Er kunnen echter ook activiteiten plaatsvinden buiten het Gewest Vlaanderen, voor zover deze een positieve impact kunnen hebben op de realisatie van de doelstellingen.

2,De werking van Bos+ Vlaanderen kan betrekking hebben op lokaal, gemeentelijk, regionaal, provinciaal, federaal, Europees of internationaal vlak, indien de activiteiten op deze niveaus een impact hebben op de kwaliteit van bos en natuur van het Vlaams gewestelijk niveau of ze een precedent- of voorbeeldwaarde hebben voor de bescherming en verbetering van ervan op Vlaams gewestelijk niveau.

Titel Il Lidmaatschap

Artikel 7, Leden

De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden.

De leden kunnen individuele personen of rechtspersonen of organisaties zijn.

De laatste twee laten zich vertegenwoordigen door één afgevaardigde -- persoon die vanuit de

rechtspersoon/organisatie formeel vooraf is aangemeld.

Artikel 8. Werkende leden

1. Er zijn minstens 5 Werkende leden met alle rechten zoals omschreven voor de "leden" in de V&S-wet.

2, Iedere natuurlijke en/of rechtspersoon en/of organisatie kan zich kandidaat stellen als Werkend lid op

voorwaarde dat hij of zij

.Akkoord gaat met de doelstellingen en werkwijze van de organisatie;

" Instemt met de beginselen van onderlinge verstandhouding.

" Zich engageert tot actieve participatie binnen de vereniging, door bv. deel uit te maken van één van de werkgroepen of adviescomités van de vereniging, of door regelmatige ad hoc engagementen (niet-exhaustieve oplijsting). Wanneer hun engagement binnen de vereniging niet langer actief is, kan de Raad van Bestuur beslissen hen te kwalificeren als Toegetreden Lid i.p.v. Werkend Lid.

3, De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Dit gebeurt via een volledig ingevuld toetredingsformulier waarlangs de vereiste administratieve gegevens, de motivaties en relevante documenten mee worden overgemaakt.

4, De Raad van Bestuur beslist discretionair over de aanvaarding van de kandidaat ais Werkend Lid uiterlijk vier maanden na ontvangst van de kandidaatstelling.

5. De Raad van Bestuur deelt aan de Algemene Vergadering de nieuwe Werkende leden mee ter kennisgeving.

6, Werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven. Zij betalen een verplichte jaarlijkse lidmaatschapbijdrage die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur, al dan niet gediversifieerd volgens grootte en categorie. De Raad van Bestuur legt dit bedrag jaarlijks vast op haar eerste bijeenkomst. Deze bijdrage bedraagt maximum 500 euro. Dit maximumbedrag is onderworpen aan de gezondheidsindex en wordt verhoogd of verlaagd de maand nadat (of 2 maanden nadat) de spilindex van 1.02 is overschreden..

7, Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de Werkende leden worden door de Raad van Bestuur in een register ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van (de inwerkingtreding van) de beslissing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Artikel 9. Toegetreden leden

1r Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt en/of actief wenst mee te werken binnen de vooropgestelde activiteiten, kan bij de Raad van Bestuur een schriftelijke aanvraag indienen om Toegetreden Lid te worden. De Raad van Bestuur beslist discretionair over de aanvaarding van de kandidaat als Toegetreden Lid uiterlijk vier maanden na ontvangst van de kandidaatstelling.

2. De Raad van Bestuur kan besluiten om verschillende categorieën van Toegetreden leden te creëren.

3. Toegetreden Leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

4. De Raad van Bestuur stelt jaarlijks de lidmaatschapsbijdrage vast, al dan niet gediversifieerd volgens grootte en categorie.

5. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering.

6. Piet aantal Toegetreden leden is onbeperkt.

Artikel 10. Rechten en plichten van de leden

1.De werkende leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht

" de statuten en het Huishoudelijk Reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

" de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden;

2.Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz...

Artikel 11. Ontslag

1. Werkende leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven (bv. per fax eniof e-mail enfof per gewone brief eniof per aangetekend schrijven) te richten aan de Secretaris van de Raad van Bestuur (p.a. de maatschappelijke zetel). Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan. De Algemene Vergadering wordt in haar eerstvolgende samenkomst van het ontslag op de hoogte gebracht.

2. Toegetreden Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken bij middel van een schriftelijk bericht aan de Secretaris van de Raad van Bestuur. Het ontslag wordt effectief één maand na dit bericht.

3. >ren ontslagnemend Werkend of Toegetreden Lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

4. Het lidmaatschap van een Werkend lid of een Toegetreden lid eindigt van rechtswege door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Artikel 12. Opschorting en uitsluiting

1, Het lidmaatschap van Werkende leden en Toegetreden leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort één maand na de datum van verzending van een (eerste) schriftelijke aanmaning tot regularisatie.

2. Werkende leden en Toegetreden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, kunnen geacht worden ontslagnemend te zijn.

Artikel 13. Uitsluiting

1, Als een Werkend lid in strijd handelt met de statuten of doelstellingen van de VZW, of als het lid feiten pleegt die het wederzijds vertrouwen onherroepelijk schaden, kan deze, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle Werkende leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering.

2. Het lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden,

3. Toegetreden Leden die handelen in strijd met de statuten of doelstellingen van de VZW kunnen door een eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Titel III Algemene vergadering

Artikel 14. Samenstelling

1. De Algemene Vergadering bestaat uit de Werkende Leden.

2. Alle Werkende Leden hebben gelijk stemrecht. Elk Werkend Lid heeft één stem,

3, Toegetreden leden kunnen worden uitgenodigd, doch bezitten geen stemrecht. Zij mogen zich, mits

toestemming van de Voorzitter, richten tot de Algemene Vergadering.

4. Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen op uitnodiging van de Raad van Bestuur en mogen zich, mits toestemming van de Voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Artikel 15. Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend

worden:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. de benoeming en de afzetting van de commissaris(en) en het bepalen van diens bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekening; 6_ de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

7. de uitsluiting van een lid

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

9. de bestemming van de goederen bij ontbinding;

Artikel 16. Vergaderingen

1. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste aanwezige Ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder,

2. Een Werkend Lid kan zich door een ander Werkend Lid laten vertegenwoordigen. Elk Werkend Lid kan evenwel slechts één ander Werkend Lid vertegenwoordigen.

3. Alle Werkende leden hebben gelijk stemrecht. Elk Werkend Lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

4. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist of wanneer één vijfde van de Werkende leden zulks schriftelijk aanvraagt bij de Voorzitter van de raad van bestuur. Zij moet ten minste één maal per jaar warden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het lopende jaar, op een door de Raad van Bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

5. Alle Werkende leden worden minstens acht kalenderdagen voor de Algemene Vergadering uitgenodigd op de Algemene Vergadering. Dit geschiedt per fax en/of per e-mail en/of per gewone post en/of per aangetekend schrijven op het adres, dat zij daartoe laatst hebben opgegeven aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. De uitnodiging wordt ondertekend door de Voorzitter of de Secretaris. Ze vermeldt dag, uur, plaats en agenda van de Algemene Vergadering.

6, De Toegetreden leden warden op de hoogte gebracht van de Algemene Vergadering minstens acht dagen voor de Algemene Vergadering. Deze vermelding bevat dag, uur, plaats en agenda van de Algemene Vergadering.

7. De agenda wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur, Elk punt dat door minstens 1/20 van de Werkende leden of 2 bestuurders minstens 14 kalenderdagen voor de vergadering ter kennis werd gebracht aan het algemeen secretariaat van de vereniging, wordt op de agenda geplaatst.

8. Een Buitengewone Algemene Vergadering kan worden samengeroepen op verzoek van minstens 1/5 van alle Werkende leden. Zij verzoeken daartoe in een aan de Voorzitter gerichte brief. In dit laatste geval dient de Raad van Bestuur binnen de maand gevolg te geven aan het verzoekschrift. De uitnodiging wordt minstens acht kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Werkende en Toegetreden Leden verstuurd per fax en/of per e-mail en/of per gewone post en/of per aangetekend schrijven op het adres dat zij daartoe laatst hebben opgegeven,

Artikel 17. Aanwezigheidsquorum en stemmingen

1.0m geldig te stemmen moet minstens de helft van de Werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn bij wijze van schriftelijke volmacht. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien, in geval van staking van stemmen, is de stem van de Voorzitter van de Algemene Vergadering doorslaggevend, De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de Werkende leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming. De stemming over personen is steeds geheim.

2.in geval van te weinig aanwezigen moet een nieuwe datum voor de Algemene vergadering worden vastgelegd, Die nieuwe datum moet meer dan 15 dagen later zijn dan de oorspronkelijke datum. De modaliteiten zoals omschreven in artikel 16, §5, 6 en 7 zijn van toepassing. ln gevat erop de tweede Algemene Vergadering geen helft van de Werkende leden aanwezig is, kan wel geldig beslist worden bij gewone meerderheid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3. Bij stemmingen worden onthoudingen en ongeldige stemmen wel meegerekend om na te gaan of er al dan niet met het vereiste quorum gestemd wordt, Ze tellen niet mee als voor- of tegenstem.

Artikel 18, Statuutwijzigingen

1.De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen over de wijziging van de statuten indien de voorgestelde wijziging uitdrukkelijk in de oproepingsbrief staat vernield en indien de Algemene Vergadering door twee derde van de Werkende leden wordt bijgewoond of is vertegenwoordigd.

2.Een wijziging wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door minstens twee derde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde Werkende Leden.

3.Wordt het aanwezigheidsquorum niet bereikt, dan wordt tot een tweede Algemene Vergadering opgeroepen die met een tweederde meerderheid kan beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De procedure voor oproeping van deze vergadering is zoals omschreven in artikel 17, §2.

Artikel 19. Wijziging statutaire doeleinden

In geval van wijziging van het doel van de vereniging en van de omzetting van de vereniging zonder winstoogmerk in een vennootschap met een sociaal oogmerk zal de in de wet voorgeschreven procedure worden gevolgd. Wijzigingen op dit vlak worden geacht goedgekeurd te zijn, indien ze worden goedgekeurd door minimum vier vijfde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde Werkende Leden.

Artikel 20, Notulen

1.Van elke Algemene Vergadering worden notulen opgemaakt, die worden bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. De notulen van de Algemene Vergadering worden ook schriftelijk overgemaakt aan alle Werkende leden. Dit geschiedt per fax en/of per e-mail en/of per gewone post en/of per aangetekend schrijven op het adres, dat zij daartoe laatst hebben opgegeven aan de Voorzitter van. de Raad van Bestuur.

2.De notulen voor publicatie in het Belgisch Staatsblad en ter verzending,naar de bevoegde Rechtbank van Koophandel worden ondertekend door de Secretaris of door een bestuurder.

3.De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage is van de Werkende leden die hun inzagerecht kunnen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Tite! IV Raad van Bestuur

Artikel 21. Samenstelling

1.De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens 4 en maximaal 20 bestuurders.

Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat Werkend Lid is van de

vereniging. Aile bestuursleden zijn ook lid van de vereniging.

2.De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een Voorzitter, eventueel één of meer Ondervoorzitters, een Secretaris, een Penningmeester en alle andere functies zoals bepaald door de wet en de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid. Zij vervullen de taken die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en het Huishoudelijk Reglement van de vereniging

3.De Raad van Bestuur kan zich laten bijstaan door experten, externe waarnemers of medewerkers van het algemeen secretariaat van de vereniging. Deze hebben geen stemrecht,

4.De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit, tenzij de Algemene Vergadering anders bepaalt. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen wel worden vergoed (ev. volgens criteria die worden verduidelijkt in het Huishoudelijk Reglement),

Artikel 22. Benoeming en ontslag

1.De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze

afzetbaar.

2.De bestuurders worden benoemd voor een termijn van drie jaar door de Algemene Vergadering en bij gewone meerderheid van stemmen. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar,

3.Bij een algehele vernieuwing van de Raad van Bestuur wordt van de alfabetisch gerangschikte lijst van bestuurders, het eerste derde benoemd voor één jaar, het tweede derde benoemd voor twee jaar en het derde derde benoemd voor drie jaar, door de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

e wo 2.2

4.De bestuurders kunnen ten allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende leden. leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen. door een formeel schrijven gericht aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien. Zo door vrijwillig ontslag of verstrijken van termijn het aantal bestuurders zou terugvallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

5.Bij ontslag van een bestuurder, kan de Algemene Vergadering voorzien in de aanstelling van een nieuwe bestuurder. In dat geval voleindigt deze laatste het mandaat van de ontslagnemende bestuurder.

6.Bij de keuze van de bestuurders wordt een gelijke verdeling naar geslacht en specialiteit nagestreefd.

Artikel 23. Functies, vergaderingen en notulen

1.De Voorzitter of de Secretaris roepen de Raad van Bestuur bijeen. De Voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige Ondervoorzitter of, bij gebrek aan Ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

2.De Raad van Bestuur vergadert minstens 4 maal per jaar Hij wordt per gewone brief, telefax of e-mail samengeroepen door de Voorzitter of de Secretaris, of op schriftelijk verzoek van minstens drie bestuurders in te dienen bij de Voorzitter, en dit minstens 8 dagen voorafgaand aan de vergadering. Bijkomende vergaderingen kunnen worden samengeroepen wanneer het belang van de vereniging het vereist.

3.De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe Raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste drie bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (- de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen van de aanwezige leden, Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

4.De Raad van Bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie. De regels opgenomen onder de punten hierboven zijn dan van overeenkomstige toepassing.

5.In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bit schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, fax of e-mail.

6.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, en verstuurd naar de bestuurders, Deze worden na goedkeuring op de eerstvolgende Raad van Bestuur, vervolgens ingeschreven in een register dat wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de Secretaris of een bestuurder. De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage is van de Werkende leden die hun inzagerecht uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

7.Eensluidende afschriften van de beslissingen van de Raad van Bestuur kunnen afgeleverd worden door de Voorzitter of een door de Raad van Bestuur gemachtigd personeelslid, Deze zijn bevoegd om het afschrift voor eensluidend te waarmerken.

Artikel 24. Bevoegdheden

1.De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke rechterlijke en buitenrechterlijke akte. De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet of door deze statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden en verwerven, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ...

2.De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vzw, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en handelingen. Hij kan optreden in alle rechtsgedingen, tegen of door de vzw gevoerd. Hij beslist autonoom over het al dan niet gebruiken van rechtsmiddelen, zoals bij wijze van voorbeeld verzet, beroep, cassatieberoep, annulatieberoep, verzoek tot schorsing, inclusief juridische acties in kort geding of op eenzijdig verzoekschrift.

3.De Raad van Bestuur vervult de boekhoudkundige verplichtingen zoals voorzien door de v.z.w.-wet en legt de jaarrekening en het jaarverslag ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. De raad ziet eveneens toe op het nakomen van de fiscale verplichtingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

4.Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

5.De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

6.De Algemene Vergadering neemt kennis van het door de Raad van Bestuur besliste Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden beslist door de Raad van Bestuur, doch dienen ter kennisgeving worden meegedeeld aan de Algemene Vergadering. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Artikel 25, Tegenstrijdig belang

1.Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór de Raad van Bestuur een besluit neemt.

2.De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Artikel 26. Intern bestuur  Beperkingen

1.Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen; zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Artikel 27. Aansprakelijkheid van de bestuurder

1.De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

2.Tegenover de VZW en tegenover derden is de verantwoordelijkheid van de bestuurders beperkt tot de

vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de

statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 28. interne vertegenwoordiging via adviescomités en adviesraden

Op voorstel van de Raad van Bestuur kunnen Adviescomités en Adviesraden worden ingesteld door deze organen op te nemen in het Huishoudelijk Reglement zoals goedgekeurd overeenkomstig artikel 24, §6, van onderhavige statuten.

Titel V Orgaan van Vertegenwoordiging

Artikel 29. Samenstelling en benoeming

1.Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur ais college, wordt de vzw in en buiten rechte vertegenwoordigd door het Orgaan van Vertegenwoordiging. Dit bestaat uit minstens drie personen - al dan niet bestuurder-, die de vzw kunnen vertegenwoordigen zonder dat het nodig is van een voorafgaande beslissing van de Raad van Bestuur te doen blijken. Het Orgaan van Vertegenwoordiging kan worden samengesteld uit bestuurders en personen op het algemeen secretariaat van de vereniging verantwoordelijk voor coördinatie, project- en beleidswerking. De samenstelling van de leden van het Orgaan van Vertegenwoordiging en hun mandaat is identiek voor de beide vzw's die de personele unie BOS+ uitmaken.

2.De Raad van Bestuur staat in voor de benoeming, het beslissen van de ambtsbeëindiging en de eventuele afzetting van de mandatarissen in het Orgaan van Vertegenwoordiging.

3.De benoeming van de mandatarissen van het Orgaan van Vertegenwoordiging, en hun ambtsbeëindiging, wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. In die stukken wordt ook weergegeven dat de personen die de vzw vertegenwoordigen inzake Orgaan van Vertegenwoordiging, de vzw ieder afzonderlijk verbinden.

" MCD 2.2

Artikel 30. Bevoegdheden

1,Alleen bijzondere en beperkte mandaten omschreven door de Raad van Bestuur voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. Het betreft onder meer het aanwerven en ontslaan van personeel, het afsluiten van overeenkomsten met externe consultants, financiële verrichtingen met bank- en kredietinstellingen, het indienen van bezwaarschriften en de handtekeningbevoegdheid bij het afsluiten van overeenkomsten.

2.Daamaast omvatten de bevoegdheden van het Orgaan van Vertegenwoordiging eveneens alle handelingen van dagelijks bestuur. Tot deze laatste behoren o.a. gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vzw te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken. De hier vermelde bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

3.1-let Orgaan van Vertegenwoordiging kan optreden per operatie van maximum 250.000 E. Voor bedragen tot 2.500 ¬ , met name de handelingen van dagelijks bestuur, volstaat de handtekening van één lid van het Orgaan van Vertegenwoordiging. Voor bedragen vanaf 2.501 ¬ tot en met 250.000 ¬ tekenen twee leden van het Orgaan van Vertegenwoordiging. Boven deze bedragen kunnen twee leden van het Orgaan tekenen na een voorafgaande beslissing van de Raad van Bestuur.

4.Onverminderd het bovenstaande, worden de akten waaraan een openbaar of een ministerieel ambtenaar zijn medewerking verleent, inzonderheid de akten van aanvaarding, van schenking en aflevering van legaten, de akten van verkoop, aankoop of ruil van onroerende goederen, de akten van vestiging of aanvaarding van

0j) hypotheek, met of zonder betaling, steeds voorgelegd aan de Raad van Bestuur.

Titel VlBegrotingen -- Rekeningen - Controle

e Artikel 31. Financiering

1.BOS+ Vlaanderen zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen van de aangesloten leden, schenkingen, legaten, overige door de Raad van Bestuur aanvaarde inkomsten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de

e vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

2.Daamaast kan BOS+ Vlaanderen fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

CI)" "

Artikel 32, Boekhouding

1.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

ere

2.De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop

Ntoepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3.De Raad van Bestuur legt de jaarrekeningen van het voorgaande boekjaar alsook een voorstel tot

^' begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar en de begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris(sen).

4.De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies V&S-wet, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België, overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

Artikel 33. Controle

1.Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, of zichzelf daartoe vrijwillig verplicht, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, worden opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hemieuwbare termijn van drie jaar.

2.De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen in de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen in aile geschriften van de vereniging.

MoD 2.2

Luik B - Vervolg

Titel Vil Ontbinding  Vereffening

Artikel 34. Ontbinding

1.Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet. De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle Werkende leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 16 van deze statuten.

2.De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in artikel 19 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 van de V&S-wet.

3.In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 35. Bestemming vermogen

1 D vereffenaars moeten bij vereffening het actief te gelde maken en het passief aanzuiveren. Hierbij moeten ze zowel met de belangen van de vzw als met deze van de schuldeisers rekening houden. Ais de vereffening kan worden afgesloten, roepen de vereffenaars opnieuw een Algemene Vergadering bijeen waar de bestemming van het netto-actief moet worden bepaald.

2.De Algemene Vergadering beslist over de bestemming van de netto-activa van de VZW, Dit moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel. Het netto-actief mag nooit onder de leden worden verdeeld.

Artikel 36. Bekendmaking

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Titel VIII Statuten en Huishoudelijk Reglement

Artikel 37. Statuut

Deze statuten vervangen alle tot op heden gepubliceerde statuten van de vereniging.

Artikel 38. Huishoudelijk Reglement

Alle punten waarin bij de wet of bij deze statuten niet is voorzien, kunnen worden geregeld in een

Huishoudelijk Reglement, dat wordt opgesteld door de Raad van Bestuur, en dat ter kennisgeving wordt

meegedeeld aan de Algemene Vergadering. De ontwerptekst wordt aan de leden toegezonden, samen met de

oproeping van de Algemene Vergadering waarop dit geagendeerd staat.

Artikel 39, Vigerende wetgeving

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door

de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging,

toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het Huishoudelijk Reglement en de gebruiken ter zake.

p;\ 5 iphtue t.aret4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BOS+ VLAANDEREN VZW (VERKORT) BOS+ VLAANDEREN

Adresse
Zetel : Geraardsbergsesteenweg 267, 9090 Gontrode

Code postal : 9090
Localité : MELLE
Commune : MELLE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande