BOSNA

Association sans but lucratif


Dénomination : BOSNA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 525.780.778

Publication

16/04/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

v~

beh~

aai

Bel

Staa

V i









NEERGELEGD

" - 5 APR. 2013

RECH K VAN

KOORHAM TE GENT

ô, 5 51 g 0 7--7e

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Bosna

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Westergemstraat 301, 9032 Wondelgem

Onderwerp akte

De ondergetekenden:

1.Trokic Rusmir, wonende te Westergemstraat 301, 9032 Wondelgem, geboren te Gradacac (Bosnië-Herzegovina), op 20/07/1970

2.Salkic Sanela, wonende te Westergemstraat 301, 9032 Wondelgem, geboren te Gradacac (Bosnië-Herzegovina), op 22/12/1973

3.Bosnjak Samra, wonende te Westergemstraat 301, 9032 Wondelgem, geboren te Gent (België) op 08/10/1994

4.Hadzihasanovic Safet, wonende te Schoenmakersstraat 16, 9041 Oostakker, geboren te Gradacac (Bosnië-Herzegovina), op 03/06/1982

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten op datum van 30/03/2013, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen:

NAAM, DOELSTELLING EN ZETEL

Art.1. De vereniging wordt genoemd "Bosna" en heeft haar zetel in Westergemstraat 301, 9032 Wondelgem,; gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

Art.2. De vereniging heeft tot doel: " sociaal-

-de groepering van Bosniërs in Vlaanderen;

-de bekendmaking van onze cultuur bij een groter publiek

-de contacten tussen emigranten uit Bosnië en Belgen te verbeteren o.a. door organisatie' van

, culturele, sportieve, culturele; humanitaire en andere activiteiten.

-de organisatie van hulp aan armen en kinderen in Bosnië en Herzegovina ( voeding, kledij, enz.); .

-de positie van Bosniërs in de Vlaamse samenleving te verbeteren;

.-de vereniging verdedigt de Rechten van de Mensen bestrijdt elke vorm van discriminatie en haat;.





Art.3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden worden bij beslissing van de Algemene Vergadering.

LEDEN

Art.4. Het aantal leden is onbeperkt, met een minimum van 3,

Art.5. Alle natuurlijke personen die de doelstellingen van de vereniging onderschrijven kunnen 'lid Worden.Veor hun toetreding" richten de nieuwe leden een schriftelijk verzoek tàt de Ráad van Besfuur. weigering van onderschrijving van de doelstellingen van de vereniging weigert de Raad van " Bestuur de' " toetreding.

Art.6. De leden zijn geen lidmaatschapsbijdrage verschuldigd, tenzij de Raad van Bestuur dit anders beslist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

DE ALGEMENE VERGADERING

Art.7. De Algemene Vergadering bestaat uit aile leden, samengeroepen om te beslissen over de verwezenlijking van haar doel Zij is soevereine orgaan van de vereniging. Zij is bevoegd inzake;

1 benoeming en herroeping van de bestuurders

2.goedkeuring van de begroting en de rekeningen

3.wijziging van de statuten

4.goedkeuring van het bestuur gevoerd door de Raad van Bestuur

5.de uitsluiting van leden

6.ontbinding van de vereniging

Art.8. De voorziifer roept de Algemene Vergadering samen, minstens eenmaal per jaar en als het doet of het belang van de vereniging het vereist. De uitnodigingen vermelden de agenda en worden tenminste '15 dagen voor -de vergadering verstuurd. Tevens moet de Algemene Vergadering door de Raad van Bestuur bijeengeroepen worden wanneer een vierde van haar leden erom verzoeken. Een vierde van de leden kunnen een punt aan de agenda laten toevoegen, ten laatste 48 uur voor de vergadering doorgaat.

Art.9, Een lid kan slechts een ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de Algemene Vergadering en kan daarnaast over maximum één volmacht beschikken.

Art.10. Alle leden nebben stemrecht. De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen waarin de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, het anders bepaalt. Bij staking van stemmen is de stem van' de voorzitter of van de bestuurder die haar of hem vervangt doorslaggevend.

Art.11. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genotuleerd in een verslagboek dat ondertekend word door de voorzitter en de secretaris. De verslagen worden op de maatschappelijke zetel bewaard, Daar kunnen alle leden er, op eenvoudige vraag, inzage van nemen.

RAAD VAN BESTUUR

Art.12. De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur van tenminste drie leden. Zij zijn door de Algemene Vergadering voor drie jaar benoemd, herbenoembaar en ten alle tijden door haar afzetbaar. Een lid van de Raad van Bestuur kan zijn ontslag vragen uit de Raad van Bestuur mits een schrijven aan de voorzitter.

De wijze waarop bestuursraadsleden afgezet kunnen worden, wordt bepaald in het Huishoudelijk Reglement.

Art.13, De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op . zijn verantwoordelijkheid overdragen aan een of meerdere bestuurders of zelfs mits machtiging aan de Algemene Vergadering aan de derde. Ten aanzien van derden is de vereniging verbonden door de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders of de handtekening van de voorzitter of de secretaris. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt' de vereniging in alle rechtelijké en buitengerechtelijke handelingen. Hij kan alle handelingen van bestuur en beschikking stellen, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet (of de statuten) aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de personeelsleden.

Art:1=4. De Raad van Bestuur duidt onder haar leden een voorzitter, een secretaris en eenpenningmeester aan 'en eventueel elke andere voor de vereniging nuttige functie. Bij afwezigheid van dé voorzitter wordt deze functie Waargenomen door de. secretaris.

Art.15, De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter 'of van twee bestuurders. De ' Raad van ' Bestuur vergadert slechts geldig ais ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Een bestuurder kan zich door een ander bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

BEGROTINGEN, REKENINGEN

Art.16. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1ste januari tot 31ste december. De Raad van, Bestuur bereidt de rekeningenen begrotingen voor en leg ze ter goedkeuring, voor aan de Algemene Vergadering. "

ONTBINDING EN VÈREFFENING'

Art.17. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de Algemene Vergadering twee vereffenaars aanduiden en bevoegdheden bepalen. In alle gevallen van ontbinding, vrijwillige of gerechtelijke, op welk

h30D 2 2

ogenblik en om welke reden ze zich ook mocht voordoen, wordt het maatschappelijk kapitaal dat netto overblijft na vereffening, besteed aan een vereniging die door Algemene Vergadering is aangeduid.

SLOTBEPALING

Art.18. Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de wet van 27 juni1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, van toepassing, waarbij aan de Vereniging Zonder Winstoogmerk en aan de instellingen van openbaar nut rechtspersoonlijkheid wordt verleend (B.S., 1 juli 1921).

Ven n+. behouden aan hot Belgisc! Staatsblad

Aldus, opgemaakt in .3 exemplaren en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingvergadering van 3010312013.

In de Algemene Vergadering van 30!03/2013 worden als eerste bestuurders benoemd:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perao(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorzitter

Trokic Rusmir, Westergemstraat 301, 9032 Wondelgem

Secretaris

Salkic Sanela, Westergemstraat 301, 9032 Wondelgem

Penningmeester

Bosnjak Samra, Westergemstraat 301, 9032 Wondelgem

Gedaan te Gent

Op 30/03/2013

Voorzitter

Trokic Rusmir

~ ~~~~..~ y~e,iQ.~~a.~.-

~

Coordonnées
BOSNA

Adresse
WESTERGEMSTRAAT 301 9032 WONDELGEM

Code postal : 9032
Localité : Wondelgem
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande