BOSTON

Association sans but lucratif


Dénomination : BOSTON
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 844.610.177

Publication

03/04/2012
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

CRIFFtz r,

VAN KO P

 17-1

lI

I 11111 iiiI lI II IlUI

" iaos~na*

2 2 MM 2012

DENDE<~j4.,"~_º%..." ~:~

..~,.~~ , " ~~ ~.

Voor-

behouder aan het Belgisch

StaatsbIas

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Benaming : BOSTON

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstpoogmerk

Zetel : Sint-Niklaasstraat 64 9170 Sint-Gillis Waas

Ondememingsnr su>

Voorwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden, stichtende leden :

- Anne-Marie Reunis, Sint-Niklaasstraat 64 9170 Sint-Gillis waas

- Alfonsine De Rudder, Tybaertstraat 7 9170 Sint-Gillis Waas

- Wesley Jacobs, Karel Rogierstraat 39 bus 3 2000 Antwerpen

Zijn overeengekomen op 1 maart 2012 om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 een vereniging

zonder winstoogmerk op te richten waarvan zij de statuten als volgt samenstellen :

Art. 1De naam van de vereniging is BOSTON vzw. Ze wordt opgericht voor onbepaalde tijd en haar maatschappelijke zetel is gevestigd in 9170 Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaaasstraat 64, en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Art. 2 De vereniging heeft tot doek het verwezenlijken, bevorderen en verspreiden van artistieke, culturele

en sociaal artistieke werken en activiteiten In de meest ruime zin.

Ze mag aile handelingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan

onder meer haar medewerking verlenen en belangstellen in elk gelijkaardig doel ais het hare.

Zij kan alle nuttige rechtshandelingen stellen, daar zijnde overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven,

contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles in de ruimste zin

van het woord.

Zij kan subsidies verwerven, zowel privaat als van de overheid en aan sponsoring doen.

Dit alles in de ruimste zin van het woord

Art. 3 Het minimum aantal leden is drie. De vereniging telt enkel de vaste leden als leden; de leden zijn geen financiële bijdrage verschuldigd.

Art. 4 Over de toetreding van leden wordt beslist door de Algemene Vergadering. De uitsluiting van leden wordt beslist door de Algemene Vergadering. Ontslag wordt genomen door eenvoudige brief aan de Raad van Bestuur; het lid dat ontslag neemt of uitgesloten wordt kan geen aanspraak maken op het bezit van de vereniging.

Art. 5 De algemene Vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen.

De vaste leden worden samen uitgenodigd op de algemene vergadering door de voorzitter van de raad van bestuur. Zij mogen zich niet laten vertegenwoordigen. De uitnodigingen worden gedaan bij een schrijven, e-mail of gelijkaardige elektronische wijze van communicatie, dat tenminste acht dagen vóór de vergadering dienst verstuurd te worden. Zij maken melding van de agenda.

Art. 6 De agenda van de Algemene Vergadering wordt bepaald door de Raad van Bestuur. Over een punt dat niet op de agenda voorkomt kan slechts met eenparigheid van stemmen worden beslist Indien de Algemene Vergadering wordt samengeroepen op verzoek van een van vijfde van de leden, wordt de agenda bepaald door deze leden.

Art. 7 De Algemene vergadering heeft de bevoegdheden die haar door de wet worden toegekend:

-de goedkeuring en de wijziging van de statuten

-de (her)benoeming, de afzetting en de kwijting van de bestuurders

-de (her)benoeming, de afzetting en de kwijting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en} bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden le vertegenwoordigen Versa . Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

-de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening

-de beslissing tot ontbinding van de vereniging

-de uitsluiting van een lid

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Art.8. Alle vaste leden hebben op de algemene vergadering gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige stemmen, behalve in de gevallen waarin er anders wordt over beslist door de wet of onderhavige statuten.

De vergadering beslist geldig welk het aantal aanwezige leden ook zij. In geval van staking der stemmen is de stem van de voorzitter, of van de bestuurder die hem vervangt, doorslaggevend.

Art. 9 De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten overeenkomstig het bepaalde in de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

Art 10 De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een register van de processen-verbaal die ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar aile vaste leden er zonder verplaatsing inzage kunnen van nemen.

Deze beslissingen zullen eventueel per brief ter kennis worden gebracht van belanghebbende derden.

tedere wijziging van de statuten moet gepubliceerd worden binnen de maand in het bijvoegsel bij het Belgisch Staatsblad. Dit geldt eveneens voor de benoeming, het ontslag of de herroeping van bestuurders.

Art. 11 Alle verslagen en beslissingen van de Algemene vergadering worden na ondertekening door twee bestuurders opgenomen in een hiertoe bestemde map die op de zetel van de vereniging ter inzag ligt voor alle leden.

Art. 12 De raad van Bestuur bestaat uit minstens drie en hoogstens zes leden, en worden gekozen onder de vaste leden. De bestuurders worden (her)benoemd door de Algemene Vergadering voor een periode van vijf jaar. Het mandaat eindigt bij overlijden, bij afzetting door de Algemene Vergadering, bij het verstrijken van de termijn van vijf jaar of om wettelijke reden. De uittredende leden zijn herkiesbaar.

Art. 13 De Raad van Bestuur vergadert minstens tweemaal per jaar; Alle bestuurders worden minstens acht dagen voor de vergadering aangeschreven. De Raad van Bestuur moet ook worden samengeroepen binnen de maand na schriftelijk verzoek van één vijfde van de bestuurders. De beraadslagingen en beslissingen worden na ondertekening door twee bestuurders opgenomen in een hiertoe bestemde map die op de zetel van de vereniging ter inzage ligt voor alle leden,

Art. 14 De Raad van Bestuur beschikt over alle bevoegdheden tenzij deze door de wet zijn toegekend aan de Algemene Vergadering. Zo kan de raad van Bestuur aile daden van beheer en beschikking stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks de vereniging aanbelangen.

Art. 15 De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en handelingen. Twee bestuurders kunnen met hun gezamenlijke handtekening de verenging verbinden en vertegenwoordigen in alle materies. Het louter bewijs van hun benoeming volstaat hiervoor. De Raad van Bestuur kan zich geheel of gedeeltelijk laten vervangen door bijzondere lasthebbers.

De raad van bestuur staat onder zijn verantwoordelijkheid toe, zelfs voor de daden die niet op het dagelijks bestuur betrekking hebben, dat volgende bestuurders de vereniging rechtsgeldig verbinden en volgende financiële verrichtingen mogen doen :

Iedere bestuurder, alleen optredend, voor een maximumbedrag van 200,00 euro. Iedere bestuurder en de voorzitter, samen optredend, kunnen volmacht geven aan een derde, die kan optreden voor een maximumbedrag van 200,00 euro.

Twee bestuurders, samen optreden, voor eender welk bedrag.

Art. 16 Elk maatschappelijk jaar begint op 1 januari eindigt op 31 december. Op deze laatste datum worden de rekeningen afgesloten en de begrotingen voor het volgend jaar opgemaakt door de Raad van Bestuur. Deze rekeningen en begrotingen worden ten minste acht dagen voor de bijeenkomst van de Algemene Vergadering schriftelijk aan de leden bezorgd, ten einde te kunnen worden goedgekeurd op de algemene vergadering, die zal gehouden worden op de laatste maandag van mei van ieder jaar of de onmiddellijk daaropvolgende dag indien die dag op een wettelijke feestdag valt.

Art. 17 Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun machten alsook de bestemming die aan het netto actief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden.

Deze bestemming zal noodzakelijk moeten plaatsgrijpen ten voordele van gelijkaardige werken, als omschreven in de wel.

Deze beslissingen, alsmede de naam, het beroep, adres en geboorte plaats en  datum van de vereffenaar(s) zullen in het bijvoegsel van het Belgisch Staatsblad worden gepubliceerd.

4

,

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Opgemaakt te Sint-Gillis-Waas op 01 maart 2012 in vijf originele exemplaren, waarvan alle stichtende leden verklaren een exemplaar te hebben ontvangen en één exemplaar zal worden bijgehouden op de zetel van de vereniging.

Overgangsbepalingen

Art.18. De algemene vergadering heeft heden tot bestuurders verkozen : Reunis Anne-Marie, De Rudder

Alfonsine, Jacobs Welsey, allen voornoemd.

Door de raad van bestuur, volgend op onderhavige beslissingen van de algemene vergadering worden

volgende mandaten toegekend :

Voorzitter : Reunis Anne-Marie, voornoemd

Penningmeester : De Rudder Alfonsine, voornoemd

Secretaris : Jacobs Wesley, voornoemd

Reunis Anne-Marie De Rudder Alfonsine Jacobs Wesley

Voorzitter penningmeester Secretaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Lurk B vermeiden ° Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzrt van de perse(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ton aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
BOSTON

Adresse
SINT-NIKLAASSTRAAT 64 9170 SINT-GILLIS-WAAS

Code postal : 9170
Localité : SINT-GILLIS-WAAS
Commune : SINT-GILLIS-WAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande