BOUWDECOR

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BOUWDECOR
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 847.304.106

Publication

19/07/2012
ÿþse Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



NEERGELEGD

10 JULI 2012

RECHTBANK VAN

KOOPHAND ENT

Jlli H I lii ll 1111 JlI lll III J 1M J1

*izsa»se*

V beh

aa

Bel Stat

Ondememingsnr ; ~~ } ? OLi . t O

Benaming

(voluit) : BOUWDECOR

(verkort) :

Rechtsvorm : coöperatieve vennootschap met onbeperkte aansprakelijkheid

Zetel : Urselseweg 183 te 9910 Knesselare

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING - BENOEMING BESTUURDERS

Tussen:

1.De Heer Jean Pierre de CLERCQ, zelfstandige ,geboren te Aalter op 25/08/1967 wonende te 9910 Knesselare aan de Urselseweg 183.

EN

2.De Heer Jean Marie de CLERCQ , zelfstandige, geboren te Tielt op 13/01/1970 en wonende te 9910 Knesselare aan de Urselseweg 183.

wordt heden zijnde maandag 15 december 2011 een coöperatieve vennootschap met onbeperkte; aansprakelijkheid opgericht met benaming "BOUWDECOR" en met maatschappelijke zetel te 9910 Knesselare aan de Urselseweg 183.

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 1500 EUR. Aile aandelen zijn volledig geplaatst en zijn volstort als volgt:

1.Ondergetekende Jean Pierre de Clercq plaatst 750,00 euro. In ruil voor deze inbreng ontvangt hij 75: aandelen,

2.Ondergetekende Jean Marie de Clercq plaatst 750,00 euro ,In ruil voor deze inbreng ontvangt hij 75. aandelen.

De statuten der vennootschap worden door ondergetekenden vastgesteld als volgt:

STATUTEN

Tite! 1 - Rechtsvorm - Benaming - Zetel - Doel - Duur

Art.1:Rechtsvorm en benaming:

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met een onbeperkte; aansprakelijkheid. De benaming is BOUWDECOR,

Alle facturen,aankondigingen,bekendmakingen en andere stukken moeten de benaming van de vennootschap vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "cooperatieve vennootschap met onbeperkte aansprakelijkheid"of de kenletters "CVOA". Tevens dienen vermeld te worden de zetel van de vennootschap, de woorden "ondernemingsnummer"of de afkorting "KBO"gevolgd door haar verschillende= inschrijvingsnummers.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art.2: Zetel:

De zetel van de vennootschap bevindt zich te 9910 Knesselare aan de Urselseweg 183.

De zetel wordt verplaatst naar een andere plaats in Belgie door de bestuurder, die deze zetelverplaatsing bekend maakt ira de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Art.3: Duur:

De duur van de vennootschap is onbepaald te rekenen vanaf haar oprichting.

Art.4: Doel:

De vennootschap heeft tot doel zowel in het binnenland als in het buitenland, alle verrichtingen die, algemeen genomen, op een of andere wijze verband houden met

-het beheer van onroerend goed

-Het uitvoeren van bouwwerken in de ruimste zin van het woord, zowel het bouwen van ééngezinswoningen

als meergezinswoningen en appartementen.

-het bouwen van woningen sleutel op de deur.

-bouwpromotie,

-het plaatsen van vloer  en wandtegels

-het verhuren van wagens en materieel

-aanleggen van terrassen en opritten

-karweidienet

Deze opsomming is verklarend en niet beperkend en moet verstaan worden in de meest uitgebreide zin.

De vennootschap mag ook voor eigen rekening of voor rekening van derden alle financiële, handels-, industriele, roerende of onroerende bewerkingen uitvoeren die rechtstreeks verband houden met het maatschappelijk doel of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

De vennootschap mag bovendien, op gelijk welke wijze, deelnemen in of samenwerken met vennootschappen of ondernemingen die een gelijkwaardig of complementair doel hebben en meer algemeen telkens wanneer deze deelname of samenwerking het verwezenlijken van het doel kan bevorderen of veilig stellen.

Titel 2 -Kapitaal - Aandelen - Vennoten

Art.5: Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 1500 EUR.

Art.6: Aandelen:

Het kapitaal is vertegenwoordigd door aandelen met een nominale waarde van tien euro.De aandelen zijn op naam.

Het eigendomsrecht van aandelen wordt vermeld in een register dat bewaard wordt op de zetel van de vennootschap,daar ter inzage is van de aandeelhouders en gehouden wordt overeenkomstig de bepalingen van artikel 147 van de vennootschapswet.

Art.7: Vennoten:

Vennoot is de natuurlijke of rechtspersoon die alsdusdanig is opgetreden bij de oprichting of is aanvaard door de algemene vergadering en als vennoot is ingeschreven in het aandelenregister.

Over de aarvaarding,uittreding of uitsluiting van een vennoot beslist de algemene vergadering bij bijzondere meerderheid van drie vierden mits ten minste de helft van de vennoten aanwezig zijn.

Het besluit tot uitsluiting moet worden genomen met inachtneming van de bepalingen van artikel 152 van de vennootschapswet.

Overlijden,faling,kennelijk onvermogen,aanvraag van concordaat van een vennoot heeft van rechtswege uittreding voor gevolg.

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Een uittredend of uitgesloten vennoot of diens rechtverkrijgenden of vertegenwoordigers hebben recht op het scheidingsaandeel, dat de waarde vertegenwoordigt van zijn gerechtigdheid in de vennootschap.

Dit aandeel blijft beperkt tot de wettelijke inbreng die het vertegenwoordigt,

Indien door de integrale uitkering van het scheidingsaandeel tengevolge van de uittreding of uitstuiting van een vennoot het vast gedeelte van het kapitaal zou worden aangetast,wordt het aan de uitgetreden vennoot,zijn vertegenwoordiger of rechtverkrijgende uit te keren scheidingsaandeel beperkt tot het resterend gedeelte van het veranderlijk kapitaal en verliest hij elk recht op een grotere uitkering.

Titel 3 - Bestuur - Vertegenwoordiging - Toezicht

Art.8: Bestuur:

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer bestuurders benoemd door de algemene vergadering.

Bevoegdheid:

Het bestuur is bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig

kan zijn om het doel der vennootschap te realiseren, met uitzondering van die verrichtingen of

besluiten,waarvoor krachtens de wet alleen de algemene vergadering van vennoten bevoegd is.

Is er slechts één bestuurder dan treft hij besluiten naar eigen inzicht.

Zijn er twee bestuurders dan dienen zij beiden akkoord te gaan om geldig te besluiten

Zijn er drie of meerdere bestuurders dan vormen zij een college dat beraadslaagt en besluiten neemt volgens de algemene regels van beraadslagende vergaderingen.

De bestuurders hebben de bevoegdheid om,onder meer,en zonder dat deze opsomming beperkend moet worden gelezen alle verbintenissen aan te gaan jegens derden in verband met de activiteiten van de vennootschap,onder meer roerende en onroerende goederen in huur te nemen en geven,te verwerven en te vervreemden,alle goederen te verhandelen op alle mogelijke wijzen en alle diensten te verlenen die daarmee gepaard gaan,leningen aan te gaan,het vermogen van de vennootschap geheel of ten dele in pand te geven of met hypotheek te bezwaren,met afstand van hypotheek,voorrecht,en of vordering tot ontbinding,met of zonder kwijting en ook zonder dat het bewijs van betaling wordt geleverd,vrijstelling of opheffing te verlenen van hypothecaire en andere inschrijvingen,overschrijvingen,beslag,verzet op de prijs en andere acties die de overdracht van goederen belemmeren,dadingen en minnelijke schikkingen te treffen over de belangen van de vennootschap,in rechte op te treden namens de vennootschap,de besluiten van de algemene vergadering uit te voeren,de hun verleende macht te delegeren bij wijze van inde tijd en of omvang beperkte lastgeving.

Externe vertegenwoordigingsbevoegdheid:

Is er slechts één bestuurder aangesteld dan vertegenwoordigt hij de vennootschap in aile handelingen in en buiten rechte. Zijn er twee bestuurders aangesteld dan treedt elk van hen afzonderlijk op namens de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte.Zijn er drie of meer bestuurders aangesteld dan vertegenwoordigd de raad van bestuur als college de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte.Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college,wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door elke bestuurder die alleen optreedt en aan wie volledige individuele vertegenwoordigingsmacht is toegekend.

Statuut van de bestuurder:

Het mandaat van de bestuurder is onbezoldigd.

Benoeming van bestuurder:

Wordt aangesteld tot niet-statutaire bestuurder de heer Jean Pierre de CLERCQ, gekozen met éénparigheid

van stemmen bij de oprichting.

Art.9: Controle:

De controle op de financiële toestand,op de jaarrekening,en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening,wordt aan één of meer commissarissen opgedragen van zodra en inzoverre de vennootschap beantwoordt aan de wettelijke criteria die tot aanstelling van een commissaris-revisor verplichten. Wordt geen commissaris benoemd dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks-en controlebevoegdheid van een commissaris.

Titel 4 - Algemene vergadering

Art.10: Algemene vergadering:

{

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering is het orgaan van de vennootschap waarin de vennoten samenkomen om binnen de perken gesteld door de wet en de statuten te beraadslagen en besluiten te treffen ten aanzien van de werking en de structuur van de vennootschap.

Zij vertegenwoordigt alle vennoten en haar besluiten gelden ook voor de vennoten die niet deelnamen aan de besluitvorming of die tegenstemden,mits de door de wet en de statuten opgelegde voorwaarden om geldig te beraadslagen zijn nageleefd.

De vergadering komt bijeen en treft besluiten overeenkomstig de regels in de vennootschappenwet voorzien voor een naamloze vennootschap voor zover de statuten geen afwijkende regeling voorzien.in de regel worden de besluiten geldig genomen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigende vennoten,bij gewone meerderheid.Er wordt gestemd per aandeel waarbij elk aandeel recht geeft op een stem.

Voor een statutenwijziging en voor een besluit over de aanvaarding,uittreding en of uitsluiting van een vennoot gelden volgende aanwezigheids-en meerderheidsvereisten:

- op de vergadering dient ten minste de helft van het aantal

aandelen aanwezig te zijn of vertegenwoordigd,zoniet moet

een tweede vergadering worden samengeroepen met eenzelfde

agenda die dan kan besluiten ongeacht het aantal aanwezige

of vertegenwoordigde vennoten.

-het voorstel is slechts goedgekeurd indien het de instemming bekomt van ten minste drie vierden der

stemmen.

De vergadering wordt gehouden in de zetel der vennootschap of op de plaats en op de dag en het uur

aangeduid in de uitnodigingen.

De jaarvergadering wordt gehouden de tweede vrijdag van de maand mei om twintig uur.

Titel 5 - Boekjaar - Jaarrekening

Art.11: Boekjaar-Jaarrekening-Resultaat:

Het boekjaar loopt één januari tot de éénendertigste december van het kalenderjaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt door toedoen van het bestuur de inventaris van het vermogen van de vennootschap opgesteld,wordt de jaarrekening opgemaakt over het voorbije boekjaar en worden de boeken afgesloten.De jaarrekening omvat de balans,de resultatenrekening en een toelichting en vormt een geheel.Het bestuur stelt ter gelegenheid van de afsluiting van het boekjaar het jaarverslag op en maakt dit samen met de jaarrekening bekend,conform de wettelijke voorschriften.De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resultaat.

Het eerste boekjaar zal lopen vanaf 15 december 2011 tot 31 december 2012.

Titel 6 - Ontbinding - Vereffening

Art.12: Ontbinding-Vereffening:

De vennootschap blijft na haar ontbinding ongeacht of deze van rechtswege,door uitspraak van de rechter of bij besluit van de algemene vergadering plaats vond als rechtspersoon voorbestaan voor haar vereffening en tot aan de sluiting ervan.Met het oog op de vereffeningsaktiviteiten benoemt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars,stelt vast op welke wijze zij de vennootschap kunnen ontbinden en vertegenwoordigen en geeft aan hoe zij de vereffening tot een goed einde moeten brengen.Worden geen vereffenaars benoemd dan zijn de bestuurders die ingevolge de ontbinding automatisch uittredend zijn,van rechtswege vereffenaars.Zij handelen namens de vennootschap in vereffening op dezelfde wijze als wanneer zij optraden in hun hoedanigheid van bestuurders,en hebben de bevoegdheden vermeld in de artikelen der vennootschapswet,zonder dat zij daartoe een voorafgaandelijke machtiging van de algemene vergadering behoeven. Hun aanstelling geldt behoudens ontslag door de algemene vergadering of door hen aangeboden,voor onbepaalde duur en tot de beëindiging van de opdracht.

Het netto-provenu van de vereffening,na aanzuivering van alle schulden van de vennootschap of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen wordt door de vereffenaars onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten,nadat,indien nodig,de aandelen op een gelijke voet worden gesteld ofwel door aanrekening van de nog openstaande bedragen op de aandelen waarop in mindere mate is afbetaald,ofwel door vooruitbetaling ten bate van de aandelen waarop in hogere mate is betaald,tot beloop van het verschil.

Titel 7 - Algemene bepalingen

Art.13: Keuze van woonplaats:

r

" JA

Voor-

" behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bij wijze van uitvoeringsmaatregel van het' vennootschapscontract waartoe zij toetreden zijn dé vennoten, obligatiehouders, bestuurders, commissarissen en vereffenaars die in het buitenland worden verplicht voor hun , betrekkingen met de vennootschap ln België woonplaats te kiezen.Komen zij die verplichting niet na dan i worden zij geacht van rechtswege domicilie te hebben gekozen in de zetel der vennootschap,waar hen alle dagvaardingen,aanzeggingen en aanmaningen kunnen worden betekend en alle brieven of berichten mogen worden toegezonden.De vennoten worden geacht woonplaats te hebben gekozen op het adres dat in de aandelenregister wordt ingeschreven bij hun toetreding.Met latere adreswijziging wordt slechts rekening gehouden in zoverre de vennoten op eigen initiatief deze wijziging schriftelijk hebben'meegedeeld aan het ; bestuur.De algemene vergadering keurt deze nieuwe tekst artikelsgewijs en in zijn geheel éénparig goed.

Na voorlezing en volledige toelichting van deze statuten hebben de comparanten deze statuten ondertekend in de maatschappelijke zetel op 15 december 2011.

Jean Marie de Clercq Jean Pierre de Clercq

Oprichter Oprichter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

L'eci7e.e_ A-ereeej











Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BOUWDECOR

Adresse
URSELSEWEG 183 9910 KNESSELARE

Code postal : 9910
Localité : Ursel
Commune : KNESSELARE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande