BOVERCY

Société en commandite simple


Dénomination : BOVERCY
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 842.304.745

Publication

16/01/2012
ÿþVoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Mo4 2.5

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

ilm

*iaoiieea*

Ondememingsnr : $y 3 c - . ti S

Benaming

(voluit) . BOVERCY

Rechtsvorm : GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : KLOOSTERSTRAAT 30 TE 9240 ZELE

Onderwerp akte : OPRICHTING

GRIFFIE RECHTBÁNK

VAN KOCPHANDEL

Ü. Z ',2

®ENDrEe;W.MDE

Op heden 2 januari 2012 zijn de partijen:

1. De Heer Wim Vereecken, geboren te Sint-Niklaas op 18 december 1971, wonende te 9240 Zele, Kloosterstraat 30, beherende vennoot

2. Mevrouw Petra Bonnarens, geboren te Zele op 7 maart 1980 , wonende te 9240 Zele, Kloosterstraat 30, stille vennoot

overeengekomen:

- een vennootschap op te richten onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap met als naam Bovercy.

- de zetel van de vennootschap is gevestigd te 9240 Zele, Kloosterstraat 30.

De eigen middelen van de vennootschap bedragen 1.000 euro. De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur met ingang vanaf heden.

De voormelde inbreng werd als volgt door de partijen gedaan:

- De Heer Wim Vereecken brengt 950 euro in door middel van inbreng in geld waarvoor hij 95 aandelen zonder vermelding van de nominale waarde ontvangt.

- Mevrouw Petra Bonnarens brengt 50 euro in door middel van inbreng in geld waarvoor zij 5 aandelen zonder vermelding van de nominale waarde ontvangt.

De partijen verklaren dat het voormelde vermogen volledig volstort is.

De oprichters verklaren tevens dat de vennootschap overeenkomstig art. 60 W. Venn. alle verbintenissen overneemt die tot op heden in haar naam werden aangegaan.

De statuten van de vennootschap luiden als volgt:

HOOFDSTUK I - BENAMING, ZETEL, DUUR

Artikel 1. Rechtsvorm en naam

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap. Haar maatschappelijke naam luidt Bovercy.

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9240 Zele, Kloosterstraat 30.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoroln(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Neem en handtekening

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

De zetel kan, zonder statutenwijziging, door een beslissing van de zaakvoerder overgebracht worden naar elke andere plaats in België binnen het Nederlandse taalgebied of het tweetalige gebied Brussel Hoofdstad. Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad.

De zaakvoerder is gemachtigd bestuurszetels, bijhuizen, agentschappen, zowel in België als in het buitenland op te richten.

Artikel 3. Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd vanaf heden en verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de dag van neerlegging van een uittreksel van deze akte ter griffie van de Rechtbank.

HOOFDSTUK II - DOEL

Artikel 4. Doel

De vennootschap heeft tot doel:

1. In hoofdorde

- Het verstrekken van adviezen met betrekking tot het installeren van computers, netwerken, software en aanverwante programmatuur alsook het onderhoud of de herstelling hiervan.

- De aan- en verkoop van informatica-, automatisatie- en communicatiesystemen (hard- en software). - Het schrijven, ontwikkelen, herschrijven en op maat maken van computersoftware.

- De aankoop, het beheer en het valoriseren van een onroerend goed patrimonium : de verwerving, de vervreemding, het beheer, de borgstelling, de uitbating, de valorisatie, de huur en de verhuur, het doen bouwen en verbouwen, evenals de onroerende verhandelingen in de meest brede zin, met inbegrip van onroerende leasing.

- Het beheer en oordeelkundig uitbouwen van een roerend patrimonium : alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheer van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

Il. In ondergeschikte orde :

- De vennootschap kan in het algemeen alle burgerlijke, commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

- Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, op gelijk welke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, aile verbintenissen aangaan, kredieten en leningen toestaan, kortom, zij mag alles doen wat verband houdt met het bovengenoemde doel of wat kan bijdragen tot de realisatie ervan.

Het doel van de vennootschap kan enkel gewijzigd worden bij besluit van een buitengewone algemene vergadering genomen met unanimiteit.

HOOFDSTUK III - VENNOTEN, KAPITAAL, AANDELEN EN INBRENG

Artikel 5. Vennoten

De vennoten zijn:

1. De heer Wim Vereecken, geboren te Sint-Niklaas op 18 december 1971, wonende te 9240 Zele, Kloosterstraat 30, beherende vennoot, dewelke derhalve hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk is voor alle verbintenissen van de vennootschap.

2. Mevrouw Petra Bonnarens, geboren te Zele op 7 maart 1980 , wonende te 9240 Zele, Kloosterstraat 30, stille venoot, dewelke slechts instaat voor de schulden en de verliezen van de vennootschap ten belope van haar inbreng, op voorwaarde dat geen enkele daad van bestuur verricht wordt, zelfs niet krachtens een volmacht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 6. Kapitaal en aandelen

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 1.000 euro en wordt vertegenwoordigd door 100 aandelen zonder vermelding van de nominale waarde die elke éénlhonderste van het kapitaal vertegenwoordigen. Elk aandeel is volledig volstort.

Artikel 7. Inbreng

De inbreng werd ars volgt door de partijen gedaan:

- De heer Wim Vereecken brengt 950 euro in door middel van inbreng in geld waarvoor hij 95 aandelen zonder vermelding van de nominale waarde ontvangt.

- Mevrouw Petra Bonnarens brengt 50 euro in door middel van inbreng in geld waarvoor zij 5 aandelen zonder vermelding van de nominale waarde ontvangt.

Artikel 8. Aandelenregister

De aandelen zijn altijd op naam. In de zetel van de vennootschap wordt een aandelenregister bijgehouden. Dat register bevat:

-de nauwkeurige gegevens betreffende de identiteit van elke vennoot en het aantal aandelen dat hem toebehoort;

-de gedane stortingen;

-de overdrachten van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdra-'ger en de overnemer (of hun gevolmachtigden) in geval van overdracht onder de levenden en gedagtekend en ondertekend door de zaakvoerder en de rechtsverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

Het eigendom van een aandeel op naam wordt bewezen door de oprichtingsakte en de akte van kapitaalverhoging en ook, na overdracht of overgang wegens overlijden, door de inschrijving in het aandelenregister.

Waneer effecten in onverdeeldheid aan verscheidene personen toebehoren, kan de uitoefening van de daaraan verbonden rechten worden geschorst totdat een enkele persoon schriftelijk is aangewezen. Deze oefent dan ten aanzien van de vennootschap die rechten uit.

De overdrachten en de overgang wegens overlijden gelden ten aanzien van de vennootschap en aan derden pas vanaf de datum van de inschrijving in het aandelenregister.

Iedere vennoot mag een bewijs van inschrijving vragen op zijn naam. Dit bewijs is een uittreksel uit het register, getekend door een zaakvoerder en het vermeldt het aantal aandelen dat een vennoot heeft in de vennootschap.

Artikel 9. Overdracht van aandelen

Een participatie mag op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder levenden dan via voorafgaand en gescheven akkoord van alle vennoten. Bij onenigheid zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf in te kopen. De overdracht of overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1.690 van het Burgerlijk Wetboek.

De verkoopprijs van een participatie is gelijk aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebrek aan overeenstemming tussen de partijen wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een in onderling overleg aan te stellen deskundige. Bij gebrek aan overeenstemming stelt de voorzitter van de bevoegde rechtbank van eerste aanleg op verzoek van één der partijen een deskundige aan.

HOOFDSTUK IV - BESTUUR

Artikel 10. Zaakvoerders

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, welke of derden of beherende vennoten kunnen zijn. Tot statutaire zaakvoerder wordt voor onbepaalde duur benoemd: De heer Wim Vereecken.

Hij alleen zal gelast zijn met het bestuur van de vennootschap en zal beschikken over de maatschappelijke handtekening.

Behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering, is het mandaat van de zaakvoerder

" bezoldigd.

Artikel 11. Bestuursbevoegdheid en vertegenwoordigingsmacht

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte. De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. Aan een stille vennoot mag geen volmacht worden gegeven.

HOOFDSTUK V - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12. Bijeenroeping en agenda

Een vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de 3de maandag van de maand juni, om 18 uur, op de maatschappelijke zetel, behoudens afwijkende vermelding in de uitnodiging.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

De agenda van de jaarvergadering zal ten minste omvatten: de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening, de bestemming van de winst en de kwijting aan de zaakvoerder.

Ten allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over een wijziging van de statuten of over andere punten te beraadslagen en te besluiten.

De oproeping, met vermelding van de agenda, geschiedt bij gewone brief toegezonden aan de vennoten ten minste vijftien dagen voor de vergadering.

Artikel 13. Besluitvorming

Er wordt gestemd per aandeel, waarbij elk aandeel recht geeft op één stem.

Een vennoot kan zich door een andere vennoot laten vertegenwoordigen. In de vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij wijziging van de statuten of in geval van ontbinding is de unanimiteit van de stemmen vereist.

HOOFDSTUK VI - BOEKJAAR, JAARREKENING EN BESTEMMING WINST

Artikel 14. Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap loopt van één januari tot eenendertig december van ieder jaar.

In afwijking hiervan neemt het eerste boekjaar een aanvang op neerleggingsdatum bij de bevoegde rechtbank en eindigt het op 31 december 2012. De eerste algemene vergadering zal derhalve gehouden worden in juni 2013.

Artikel 15. Jaarrekening en bestemming van de winst

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken afgesloten en maakt de zaakvoerder de jaarrekening en/of een jaarverslag op. Op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering welke bestemming er gegeven zal worden aan het resultaat.

De algemene vergadering kan desgevallend een tantième toekennen aan de beherende vennoten.

Er wordt geen vergoeding toegekend voor het ingebrachte kapitaal, noch voor de voorschotten die door de vennoten of hun echtgenoten aan de vennootschap gedaan worden, tenzij de algemene vergadering anders zou beslissen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad HOOFDSTUK VII - ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 16. Ontbinding



Bij vrijwillige ontbinding van de vennootschap of bij ontbinding door de wet voorzien, zal de vereffening gedaan worden door één of meerdere vereffenaars, aangesteld door de algemene vergadering niet unanimiteit.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 183 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering met unanimiteit van stemmen anders besluit.

Artikel 17. Overlijden van een vennoot

In geval van overlijden van een vennoot zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn, doch voortgezet worden door de overlevende vennoten of vennoot, samen met de erfgenamen en legatarissen van de overleden vennoot. De erfgenamen en legatarissen zullen zich ten aanzien van de vennootschap laten vertegenwoordigen door één gevolmachtigde.

HOOFDSTUK VIII  DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 18. Benoeming vaste vertegenwoordiger

De zaakvoerder duidt zichzelf aan als vaste vertegenwoordiger van huidige vennootschap in het kader van al zijn huidige en toekomstige bestuursmandaten in andere vennootschappen, conform artikel 61 & 2 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 19. Aanvang eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op neerleggingsdatum bij de bevoegde rechtbank, niet dien verstande dat de vennootschap alle verrichtingen sedert 15 november 2011 namens haar aangegaan door de oprichters, bekrachtigt en voor haar rekening neemt.

QUORUM

Alle voorgaande beslissingen werden genomen met eenparigheid van stemmen.

De eventuele nietigheid van het geheel of een deel van een artikel der onderhavige statuten zal in geen enkel opzicht de geldigheid van de andere beschikkingen aantasten.

Gedaan te Zele op 2 januari 2012 in 3 exemplaren : één voor elke vennoot en één voor neerlegging op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Wim Vereecken

ZAAKVOERDER, BEHERENDE VENNOOT

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto Naam en hoeryanigheid van de instrumenterende notans hetzij van de perso(o)nten) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en hardtekening

Coordonnées
BOVERCY

Adresse
KLOOSTERSTRAAT 30 9240 ZELE

Code postal : 9240
Localité : ZELE
Commune : ZELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande